• PRINT
  • E-MAIL
A A A
proizvođači i zastupnici

EQUITONE

EQUITONE - vlakno cementni paneli za ventilirane fasade su materijali bojani u cijeloj svojoj strukturi, koji omogućuju jedinstvenu dizajnersku fleksibilnost. Dizajniran je od strane arhitekata za arhitekte.
Ludwig Hatscheck je krajem 19. stoljeća izumio vlaknasti cement, koristeći zemljine osnovne elemente te jednostavnim postupkom filtracije spojio mineralne tvari, vodu, zrak i vatru (toplinu). Ovako dobiveni materijal nazvao je „Eternit“ i samim imenom naznačio da se radi o materijalu velike izdržljivosti.
Grupacija Etex, proizvodi materijale od vlaknastog cementa od 1905. godine. Ovo dragocjeno naslijeđe jedinstvenih materijala je i EQUITONE paleta fasadnih materijala.

Kroz proizvodni proces, svaki EQUITONE panel dobiva svoju jedinstvenost, prikazujući sirovu, neobrađenu teksturu sa temeljnim osobinama vlakno cementnog materijala: tanak, lagan, neuništiv i lijep.

EQUITONE materijali dolaze u panelima velikih formata, maksimalnih dimenzija 1.25 x 3.10 m koji se mogu jednostavno izrezati u bilo koju veličinu ili oblik, u radionici ili na licu mjesta. Materijal se može perforirati vodenim mlazom ili CNC strojevima, moguća je izrada velikih kao i sasvim malih otvora na pločama, graviranje ili otisak željenog dizajna.

Projektanti ga rado koriste za uređenje interijera ili izradu namještaja. Uz pomoć EQUITONE materijala bojanog u cijeloj svojoj strukturi mogu se ostvariti savršene površine i sa kompliciranim detaljima.
Vidljivo i sakriveno pričvršćivanje ventiliranih fasada uključuje zakovice, vijke ili lijepilo kao pričvrsni materijal na metalnu ili drvenu potkonstrukciju, te sistem kačenja. Bez obzira na zahtjevnost dizajna, strukturalno bojani EQUITONE paneli osiguravaju upečatljiv izgled savršenih površina, trajnih i kvalitetnih fasada.
EQUITONE materijal klasificiran je kao negoriv (A2-s1,d0) stoga je pogodna obloga ventiliranih fasada i vrlo visokih zgrada.

  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Abraxas
-
-