Apprrr Isplata Poticaja 2023: Sve informacije koje trebate znati | Ime web stranice

Apprrr Isplata Poticaja 2023

Apprrr Isplata Poticaja 2023

Apprrr je nova inicijativa Vlade Republike Hrvatske koja ima za cilj pružiti financijsku podršku poduzetnicima i obrtnicima koji su bili pogođeni pandemijom COVID-19. Ova potpora će biti realizirana kroz isplatu poticaja tijekom 2023. godine.

Isplata poticaja će biti namijenjena za različite sektore gospodarstva kao što su turizam, ugostiteljstvo, kultura, sport, ali i za mlade poduzetnike i startupe. Cilj je poduprijeti oporavak gospodarstva te pružiti potrebnu podršku poduzetnicima kako bi ponovno pokrenuli svoje poslovanje i ostvarili održivi rast.

Apprrr Isplata Poticaja 2023 će osigurati financijska sredstva za poduzetnike u obliku povratnih financijskih potpora, subvencija i bespovratnih sredstava. Kroz ovaj program, poduzetnici će moći aplicirati za poticaje prema određenim kriterijima i uvjetima.

Da biste iskoristili ovu priliku za financijsku podršku, važno je pratiti najnovije informacije, rokove i uvjete za apliciranje koje će objaviti Vladin ured. Ukoliko ste poduzetnik ili obrtnik koji je pogođen pandemijom, ne propustite ovu iznimnu priliku koja će vam pomoći u obnovi vašeg poslovanja.

Apprrr Isplata Poticaja 2023

Apprrr je program poticaja koji je osmišljen da podrži razvoj startupova i inovativnih projekata u Hrvatskoj. U sklopu programa, poduzetnici imaju priliku aplicirati za financijski poticaj koji će im pomoći u pokretanju i razvoju njihovih ideja.

Poticaji za 2023. godinu

U 2023. godini, Apprrr će ponuditi razne vrste poticaja za poduzetnike. To uključuje:

 • Novčane poticaje za nove projekte
 • Poticaje za razvoj postojećih projekata
 • Pristup mentorskom programu
 • Pristup poslovnim kontaktima i mreži

Kako aplicirati za poticaje?

Da biste aplicirali za poticaje, potrebno je posjetiti službenu web stranicu Apprrr programa i ispuniti aplikacijski obrazac. Obrazac će tražiti osnovne informacije o vašem projektu, kao i informacije o vašem timu.

Nakon podnošenja aplikacije, stručni tim će provesti ocjenjivanje i odabrati projekte koji udovoljavaju kriterijima programa poticaja. Odabrani poduzetnici bit će obaviješteni o rezultatima i daljnjim koracima.

Isplata poticaja će se obavljati u skladu s odobrenim planovima projekta i pružat će podršku u financiranju ključnih aktivnosti i troškova.

Ako ste poduzetnik ili imate inovativan projekt, Apprrr je sjajna prilika da ostvarite financijsku podršku i razvijete svoju ideju. Posjetite službenu web stranicu programa i saznajte više o poticajima za 2023. godinu.

Kako se prijaviti za poticaje u 2023. godini?

Za prijavu za poticaje u 2023. godini, potrebno je pratiti određene korake i ispunjavati određene uvjete. Ovdje ćemo vam dati sve potrebne informacije o postupku prijave.

1. Provjerite uvjete prijave

Prvi korak je provjeriti uvjete prijave kako biste bili sigurni da ispunjavate sve potrebne kriterije. Ovi uvjeti će biti objavljeni na službenoj web stranici Apprrr Isplate Poticaja.

2. Pripremite potrebnu dokumentaciju

Nakon što se uvjerite da ispunjavate uvjete, sljedeći korak je pripremiti svu potrebnu dokumentaciju. Ovi dokumenti mogu uključivati kopije vaše osobne iskaznice, porezne prijave, potvrdu o poslovanju i ostala relevantna dokumenta. Svaki poticaj može imati svoje specifične uvjete i dokumente koje je potrebno priložiti. Stoga se uvijek preporučuje da pažljivo pročitate upute za prijavu kako biste bili sigurni da imate sve potrebno prije slanja prijave.

You might be interested:  Uskrs 2023 Putovanja Hrvatska

3. Ispunite prijavni obrazac

Kada ste pripremili svu potrebnu dokumentaciju, sljedeći korak je ispuniti prijavni obrazac. Prijavni obrazac će biti dostupan na službenoj web stranici i može se popunjavati online ili možete preuzeti obrazac i ručno ga ispuniti. Pazite da pažljivo popunite sve potrebne informacije kako biste izbjegli greške i nedostatke u prijavi.

4. Pošaljite prijavu

Nakon što ste ispunili prijavni obrazac i provjerili ga, sljedeći korak je poslati svoju prijavu. Prijavu možete poslati elektroničkim putem ili je možete dostaviti osobno na određenu adresu. Provjerite instrukcije za dostavu prijave kako biste bili sigurni da pravilno pošaljete svoju prijavu.

5. Pratite status prijave

Nakon slanja prijave, preporučuje se praćenje statusa svoje prijave. To možete učiniti putem službene web stranice Apprrr Isplate Poticaja ili kontaktiranjem odgovarajuće službe za informacije. Ako vam prijava bude odobrena, bit ćete obaviješteni o koracima za daljnje dobivanje poticaja.

Slijedeći ove korake i pridržavajući se svih potrebnih uvjeta, možete se prijaviti za poticaje u 2023. godini i iskoristiti sve prednosti koje oni pružaju.

Tko ima pravo na poticaje?

Pravo na poticaje imaju različite kategorije poduzetnika i obrtnika koji zadovoljavaju određene uvjete. Evo nekoliko glavnih kriterija:

1. Mikro, mala i srednja poduzeća

Mikro, mala i srednja poduzeća su najbrojniji korisnici poticaja. Da biste ostvarili pravo na poticaj, vaše poduzeće mora zadovoljiti određene uvjete veličine, prihoda i zaposlenika. Također je bitno da je poduzeće upisano u odgovarajući registar i nema nepodmirene obveze prema državi.

2. Start-upovi

Poticaji su također dostupni start-upovima koji se bave inovacijama i tehnološkim napretkom. Start-upovi moraju ispuniti određene kriterije kako bi bili uključeni u program poticaja. To uključuje dokazivanje svog inovativnog koncepta, potencijalnog tržišnog utjecaja i održive poslovne strategije.

3. Obrtnici i slobodna zanimanja

Obrtnici i osobe koje obavljaju slobodna zanimanja također mogu ostvariti pravo na poticaje. Za to je potrebno podnijeti odgovarajuću dokumentaciju koja dokazuje njihov status i ispunjenost određenih uvjeta.

Važno je napomenuti da postoje i dodatni uvjeti i kriteriji za svaku pojedinu vrstu poticaja, te je stoga potrebno detaljnije istražiti koji su uvjeti potrebni za apliciranje i ostvarivanje prava na poticaje koji su vam relevantni.

Preporučuje se konzultirati odgovarajuću instituciju ili stručnjaka za dodatne informacije i pomoć oko apliciranja za poticaje.

Iznos poticaja za pojedinačne sektore

Poljoprivreda

Za sektor poljoprivrede, iznos poticaja za 2023. godinu iznosi 10.000 kn po hektaru obradive površine. Ovi poticaji namijenjeni su za podršku poljoprivrednicima kako bi unaprijedili svoje poslovanje, uložili u novu opremu i tehnologiju te povećali produktivnost.

Industrija

Industrijski sektor također je obuhvaćen programom isplate poticaja. Iznos poticaja za industrijske projekte varira ovisno o njihovoj veličini i potencijalnom doprinosu gospodarstvu. Maksimalni iznos poticaja za projekte iz industrije iznosi 500.000 kn, a odobrava se na temelju detaljne procjene svakog pojedinog projekta.

Turizam

Za razvoj turizma, vlada je osigurala posebne poticaje kako bi potaknula ulaganja u ovaj sektor. Iznos poticaja za turističke projekte varira ovisno o njihovoj veličini i planiranim aktivnostima. Poticaji se dodjeljuju na temelju procjene projekta i njegove sposobnosti da pruži kvalitetnu turističku ponudu. Maksimalni iznos poticaja za turističke projekte iznosi 1.000.000 kn.

Informacijska tehnologija

Poticaji za sektor informacijske tehnologije namijenjeni su za podršku razvoju novih tehnoloških rješenja, inovacija i digitalne transformacije. Iznos poticaja za IT projekte ovisi o njihovoj inovativnosti i potencijalu za gospodarski rast. Maksimalni iznos poticaja za IT projekte iznosi 300.000 kn.

You might be interested:  Ljubav Je Na Selu 2023 Dragana

Molimo imajte na umu da su navedeni iznosi samo smjernice i da će se konačni iznos poticaja odrediti na temelju procjene i ocjene svakog pojedinog projekta. Za više informacija, posjetite službenu web stranicu programa isplate poticaja.

Proces ocjenjivanja i odobravanja poticaja

Proces ocjenjivanja i odobravanja poticaja je važna faza u programu Apprrr Isplata Poticaja 2023. Ovaj proces osigurava da se poticaji dodjeljuju samo onima koji zadovoljavaju određene kriterije i uvjete. Da biste imali jasnu sliku o procesu, evo koraka koje trebate znati.

1. Prijava

1. Prijava

Prvi korak u procesu je podnošenje prijave za poticaj. Prijavu možete preuzeti s web stranice Apprrr Isplata Poticaja 2023. Popunite sva potrebna polja točnim informacijama o sebi i podnesite prijavu unutar navedenog roka.

2. Dokumentacija

2. Dokumentacija

Nakon što ste podnijeli prijavu, bit će vam dodijeljeni kontakt podaci za daljnje informacije. Zatražit će se od vas da dostavite određene dokumente koji dokazuju vašu kvalifikaciju za poticaj, kao što su porezne izvatke, financijski izvještaji ili potvrde o registraciji.

Važno je da dostavite sve dokumente u roku određenom u pozivu kako biste izbjegli kašnjenje u procesu ocjenjivanja.

3. Ocjenjivanje

Nakon što ste podnijeli prijavu i sve potrebne dokumente, vaša prijava će biti podvrgnuta procesu ocjenjivanja. Stručni tim će pregledati vašu prijavu i dokumente kako bi utvrdili vašu usklađenost s kriterijima za poticaj.

Ovaj korak uključuje analizu financijskih podataka, poslovnih planova i drugih relevantnih informacija kako bi se osiguralo da podnositelji zahtjeva ispunjavaju potrebne uvjete. Odluka o odobrenju ili odbijanju poticaja temeljena je na rezultatima ovog ocjenjivanja.

4. Obavijest o odobrenju ili odbijanju

Nakon završetka procesa ocjenjivanja, bit ćete obaviješteni o rezultatima. Ako je vaša prijava odobrena, primit ćete službeno obavijest o dodjeli poticaja. U suprotnom, primit ćete obavijest o odbijanju s jasnim razlozima i uputama za eventualne pravne korake koje možete poduzeti.

Proces ocjenjivanja i odobravanja poticaja je ključni korak u programu Apprrr Isplata Poticaja 2023. Pravilan podnošenje prijave i ispunjavanje svih zahtjeva može poboljšati vaše šanse za odobrenje poticaja. Budite sigurni da pažljivo pratite upute i dostavite sve potrebne dokumente kako biste osigurali glatko i efikasno ocjenjivanje.

Rokovi za podnošenje zahtjeva

Zahtjevi za isplatu poticaja mogu se podnositi u određenom vremenskom razdoblju. Podnositelji zahtjeva trebaju pridržavati se zadanih rokova kako bi osigurali pravovremenu obradu i isplatu sredstava. Rokovi za podnošenje zahtjeva za isplatu poticaja u 2023. godini su sljedeći:

Prvi rok:

Prvi rok za podnošenje zahtjeva je 31. ožujka 2023. Svi zahtjevi koji budu podneseni do ovog roka bit će uzeti u obzir prilikom obrade u prvom krugu isplata. Podnositelji zahtjeva koji podnesu zahtjev do ovog roka mogu očekivati isplatu poticaja u svibnju 2023. godine.

Drugi rok:

Drugi rok za podnošenje zahtjeva je 30. lipnja 2023. Svi zahtjevi podneseni između 31. ožujka i 30. lipnja 2023. bit će uzeti u obzir prilikom obrade u drugom krugu isplata. Podnositelji zahtjeva koji podnesu zahtjev između ovih datuma mogu očekivati isplatu poticaja u kolovozu 2023. godine.

Važna napomena: Podnositelji zahtjeva koji ne podnesu zahtjev do drugog roka neće moći sudjelovati u programu isplate poticaja u 2023. godini. Stoga je važno pridržavati se zadanih rokova i pravovremeno podnijeti zahtjev kako bi se osigurala isplata poticaja.

Podnositelji zahtjeva trebaju imati na umu da su rokovi za podnošenje zahtjeva konačni te da se naknadno produženje rokova neće odobriti. Stoga je važno planirati i organizirati se tako da se zahtjevi podnesu pravodobno i u skladu s zadanim rokovima.

Za dodatne informacije i sve pojedinosti o rokovima za podnošenje zahtjeva za isplatu poticaja, podnositelji zahtjeva trebaju konzultirati službenu web stranicu programa.

Kako preuzeti potrebne obrasce za prijavu?

Za prijavu za isplatu poticaja potrebno je preuzeti odgovarajuće obrasce. Ovi obrasci su važni dokumenti koje trebate ispuniti kako biste se kvalificirali za dobivanje poticaja. Slijede koraci kako preuzeti potrebne obrasce:

 1. Posjetite službenu web stranicu Apprrr Isplata Poticaja 2023.
 2. Pronađite odjeljak za preuzimanje obrazaca ili sličan naziv.
 3. Kliknite na poveznicu za preuzimanje obrasca koji vam je potreban. Obrasci su obično u PDF formatu.
 4. Spremite obrazac na svoje računalo ili tiskajte ako vam je potrebna papirnata verzija.
 5. Pažljivo pročitajte upute na obrascu i ispunite ga sa svim potrebnim informacijama. Budite sigurni da ste iznijeli sve relevantne podatke kako biste se kvalificirali za poticaj.
 6. Nakon što ste ispunili obrazac, provjerite jeste li ga potpisali i datirali kako je potrebno.
 7. Skenirajte ili fotografirajte ispunjeni obrazac kako biste ga mogli priložiti elektronički, ili pošaljite ispisanu verziju putem pošte ako je to navedeno u uputama.
You might be interested:  Maturalni Ples Šibenik 2023

Važno je preuzeti ispravan obrazac i pažljivo ga ispuniti kako biste izbjegli moguće komplikacije u procesu prijave. Provjerite jesu li vam svi potrebni podaci dostupni prije nego što započnete s ispunjavanjem obrasca. Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, kontaktirajte službu za podršku navedenu na web stranici.

Obveze nakon odobrenja poticaja

Nakon odobrenja poticaja, korisnici su dužni ispuniti određene obveze kako bi zadržali pravo na isplatu. Ove obveze uključuju sljedeće:

Obveza Opis
Dokumentacija Korisnici moraju pravovremeno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju koja je propisana ugovorom o poticajima. Ovo može uključivati financijske izvještaje, identifikacijske podatke i ostale relevantne informacije.
Praćenje napretka Korisnici su dužni pružiti redovito praćenje napretka projekta koji je financiran putem poticaja. Ovo može uključivati dostavu izvještaja, fotografija ili drugih dokaza o napretku projekta.
Reklamiranje U skladu s ugovorom o poticajima, korisnici mogu biti dužni uključiti određene oznake ili logotipe na svom proizvodu, ambalaži ili marketinškom materijalu kako bi istaknuli poticaje koje su dobili.
Povrat sredstava U slučaju kršenja ugovornih obveza ili nepoštivanja propisa, korisnici mogu biti obvezni vratiti dio ili sve primljene poticaje. Ovo se obično događa u slučaju nepravilnosti u provedbi projekta ili kršenja pravila korištenja poticaja.

Važno je da korisnici pažljivo prate sve obveze nakon odobrenja poticaja kako bi izbjegli moguće probleme i izgubljene povlastice. Nepoštivanje obveza može imati ozbiljne posljedice i utjecati na buduće sudjelovanje u programima poticaja.

FAQ:

Koje su informacije koje trebam znati o isplati poticaja u 2023. godini?

Isplata poticaja u 2023. godini će se odvijati prema istim pravilima i procedurama kao i prethodnih godina. Potrebno je provjeriti uvjete i kriterije za dobivanje poticaja, kao i dokumente koje je potrebno dostaviti. Detaljne informacije o tome možete pronaći na službenoj web stranici Apprrr.

Kako mogu provjeriti uvjete za dobivanje poticaja u 2023. godini?

Uvjete za dobivanje poticaja u 2023. godini možete provjeriti na službenoj web stranici Apprrr. Tamo će biti objavljene sve informacije o poticajima, kao i uvjeti koje morate ispuniti kako biste bili kvalificirani za dobivanje poticaja.

Koje dokumente trebam dostaviti za isplatu poticaja u 2023. godini?

Dokumenti koje trebate dostaviti za isplatu poticaja u 2023. godini mogu se razlikovati ovisno o vrsti poticaja za koji se prijavljujete. U pravilu, morate dostaviti popunjeni zahtjev za poticaj, potvrdu o poslovanju, financijske izvještaje i druge relevantne dokumente. Detaljne informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na službenoj web stranici Apprrr.

Kada mogu očekivati isplatu poticaja u 2023. godini?

Isplata poticaja u 2023. godini ovisi o više faktora, uključujući vrstu poticaja i vrijeme podnošenja zahtjeva. U pravilu, isplate se obavljaju periodično tijekom godine, a točan raspored možete pronaći na službenoj web stranici Apprrr. Važno je pravovremeno podnijeti zahtjev i osigurati da svi uvjeti budu ispunjeni kako bi se isplata mogla obraditi u što kraćem roku.