Dubrovačke Zidine Cijena 2023: Sve informacije o cijeni ulaznica

Dubrovačke Zidine Cijena 2023

Dubrovačke Zidine Cijena 2023

Dubrovačke Zidine, koje se često nazivaju i Zidinama Dubrovnika, su glavna turistička atrakcija grada Dubrovnika u Hrvatskoj. Ove impresivne fortifikacije, koje datiraju iz 13. stoljeća, obuhvaćaju 1,9 kilometara dugačak zid koji okružuje Stari Grad Dubrovnika.

Posjetitelji koji žele istražiti Dubrovačke Zidine moraju kupiti ulaznice. Cijena ulaznice za Dubrovačke Zidine za 2023. godinu je objavljena, a ovdje možete pronaći sve informacije o cijeni ulaznica i što one uključuju.

Cijena ulaznice: Ulaznica za odrasle iznosi 200 kn, dok djeca do 18 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznica omogućuje posjetiteljima da istraže Dubrovačke Zidine i uživaju u nevjerojatnim panoramskim pogledima na Stari Grad Dubrovnika i Jadransko more.

Dubrovačke Zidine su zaštićene UNESCO-vom kao dio Svjetske baštine, a posjet ovom povijesnom lokalitetu pružit će vam uvid u bogatu prošlost Dubrovnika. Osim toga, Zidine su također popularne zbog svog pojavljivanja u popularnoj TV seriji “Igra prijestolja”.

Planirate li posjetiti Dubrovačke Zidine 2023. godine? Sada znate sve informacije o cijeni ulaznica i možete se unaprijed pripremiti za ovu nevjerojatnu turističku atrakciju.

Cijene ulaznica za Dubrovačke Zidine u 2023. godini

Ovdje su navedene cijene ulaznica za Dubrovačke Zidine u 2023. godini:

Ulaznica za odrasle osobe:

 • Visoka sezona (srpanj i kolovoz): 200 kn
 • Srednja sezona (travanj do lipnja, rujan i listopad): 150 kn
 • Niska sezona (studeni do ožujka): 100 kn

Ulaznica za djecu do 18 godina:

 • Visoka sezona (srpanj i kolovoz): 70 kn
 • Srednja sezona (travanj do lipnja, rujan i listopad): 50 kn
 • Niska sezona (studeni do ožujka): 30 kn

Grupna ulaznica:

 • Za grupe od najmanje 20 osoba: 20% popusta na cijenu ulaznice za odrasle osobe

Napomena: Cijene ulaznica mogu se promijeniti tijekom sezone. Preporučuje se provjeriti najnovije cijene prije dolaska.

Popusti i pogodnosti za posjetitelje

Posjetitelji Dubrovačkih Zidina mogu iskoristiti različite popuste i pogodnosti prilikom kupnje ulaznica. Ovdje su neki od dostupnih popusta:

Popust Opis
Grupni popust Grupe od najmanje 10 osoba imaju pravo na grupni popust na ulaznice.
Popust za studente Studenti s važećom studentskom iskaznicom mogu ostvariti popust na ulaznice.
Popust za djecu Djeca do određene dobi (navesti dob) imaju pravo na popust na ulaznice.
Popust za umirovljenike Umirovljenici s važećom umirovljeničkom iskaznicom ispunjavaju uvjete za popust na ulaznice.
Besplatna ulaznica za djecu Djeca mlađa od (navesti dob) godina ne plaćaju ulaznicu za posjet zidinama.
You might be interested:  Odvoz Glomaznog Otpada Slavonski Brod 2023

Napomena: Popusti se primjenjuju uz predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave.

Kako kupiti ulaznice za Dubrovačke Zidine

Ako želite posjetiti Dubrovačke Zidine, možete unaprijed kupiti ulaznice kako biste izbjegli gužve na licu mjesta. Postoje nekoliko načina kako možete kupiti ulaznice za Dubrovačke Zidine:

Način kupnje Opis
Online kupnja Posjetite službenu web stranicu Dubrovačkih Zidina gdje možete pronaći opciju za online kupnju ulaznica. Odaberite željeni datum posjeta i broj ulaznica te slijedite upute za plaćanje. Nakon uspješne transakcije, dobit ćete potvrdnu e-mail poruku s elektroničkim ulaznicama koje možete isprintati ili pokazati na mobilnom uređaju prilikom ulaska.
Kupnja na licu mjesta Ulaznice za Dubrovačke Zidine možete kupiti i na samom ulazu. Međutim, imajte na umu da su cijene ulaznica na licu mjesta možda nešto veće, a moguće je i da će biti gužve, posebno tijekom vrhunskih turističkih sezona. Preporučuje se da se pripremite unaprijed i kupite ulaznice ranije kako biste izbjegli nepotrebno čekanje.
Turističke agencije Ako planirate posjetiti Dubrovnik putem turističke agencije, provjerite s njima ima li opciju uključene ulaznice za Dubrovačke Zidine. Mnoge turističke agencije nude pakete koji uključuju ulaznice za različite atrakcije, uključujući i Dubrovačke Zidine. Obratite se odabranoj turističkoj agenciji i informirajte se o njihovoj ponudi.

Ne zaboravite provjeriti radno vrijeme Dubrovačkih Zidina i staviti pojedinačne termine posjeta. Također, imajte na umu da ulaznice možda imaju datumski određenu vrijednost i vrijede samo za taj konkretan dan.Uživajte u obilasku Dubrovačkih Zidina i upijte ljepote ovog povijesnog grada s pogledom na Jadransko more.

Radno vrijeme Dubrovačkih Zidina

Radno vrijeme Dubrovačkih Zidina može se razlikovati ovisno o sezoni. Tijekom visoke sezone, koja obično traje od travnja do listopada, zidine su otvorene svakodnevno. U ostatku godine, radno vrijeme može biti skraćeno.

Radno vrijeme Dubrovačkih Zidina obično započinje ujutro i traje do kasnog popodneva. Posjetitelji imaju mogućnost hodanja po zidinama i uživanja u prekrasnom pogledu na Dubrovnik i okolicu.

Preporučuje se da se posjetitelji informiraju o točnom radnom vremenu prije dolaska, kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti ili razočaranja.

Prilikom posjete Dubrovačkim Zidinama, važno je pridržavati se uputa i pravila posjeta kako bi se osigurala sigurnost svih posjetitelja. Također se preporučuje nošenje udobne obuće i zaštite od sunca.

Uživajte u posjeti Dubrovačkim Zidinama!

Kako se pripremiti za posjet Dubrovačkim Zidinama

Kako se pripremiti za posjet Dubrovačkim Zidinama

Kada planirate posjetiti Dubrovačke zidine, važno je biti dobro pripremljen kako biste maksimalno uživali u ovoj izuzetnoj atrakciji. Evo nekoliko savjeta kako se pripremiti za posjet Dubrovačkim zidinama:

1. Ponesite adekvatnu odjeću i obuću

Obzirom da je riječ o šetnji po zidinama koje su sagrađene prije mnogo stoljeća, optimalno je odabrati udobnu odjeću i obuću koja će vam omogućiti slobodno kretanje i udobnost tokom posjeta. Također, ponesite šešir i kremu za sunčanje kako biste se zaštitili od sunca.

You might be interested:  Plaća za Travanj 2023

2. Ponesite dovoljno vode

Pošto ćete biti izloženi suncu, bitno je ponijeti dovoljno vode kako biste se hidratizirali tokom posjeta. Imajte na umu da nema puno prilika za kupovinu unutar zidina, stoga je najbolje da imate dovoljno vode sa sobom.

Slijedeći ove savjete i dobro se pripremajući za posjet, možete se potpuno opustiti i uživati u jednom od najljepših mjesta u Hrvatskoj – Dubrovačkim zidinama.

Preporuke i savjeti za posjetitelje

Preporuke i savjeti za posjetitelje

Ako planirate posjetiti Dubrovačke zidine tijekom 2023. godine, slijede neke preporuke i savjeti koji vam mogu pomoći da iskoristite svoj posjet na najbolji način:

 • Prethodno pripazite na vremenske uvjete i provjerite prognozu, kako biste se pripremili za adekvatnu odjeću i obuću.
 • Ponesite dovoljno vode, posebno tijekom vrućih ljetnih mjeseci, kako biste se hidratizirali tijekom šetnje zidinama.
 • Uzmite fotoaparat ili mobilni telefon s dobrom kamerom kako biste zabilježili prekrasne poglede i trenutke tijekom šetnje.
 • Budite spremni za nekoliko sati hodanja, jer obilazak cijelog zida može potrajati između 1,5 i 2 sata.
 • Uvjerite se da imate dovoljno vremena za posjet, kako biste se mogli opustiti i istražiti zidine bez žurbe.
 • Ako ste osjetljivi na visinu, budite oprezni na nekim dijelovima zidina koji su vrlo visoki i nemaju zaštitnu ogradu.
 • Pratite upute i smjernice osoblja na ulazu kako biste se pridržavali sigurnosnih pravila tijekom posjeta.
 • Nemojte se penjati ili sjedati na ogradu zidina, radi vlastite sigurnosti i očuvanja povijesnih struktura.
 • Ako imate dodatnih pitanja ili trebate informacije, slobodno se obratite osoblju ili turističkom vodiču na licu mjesta.

Slijedeći ove preporuke, bit ćete spremni za ugodan i siguran posjet Dubrovačkim zidinama i uživate u njihovoj ljepoti i povijesti.

Turističke atrakcije pored Dubrovačkih Zidina

Dubrovačke Zidine su jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Hrvatskoj. Ipak, pored ovih zidina, Dubrovnik nudi i mnoge druge zanimljive turističke atrakcije koje vredi posetiti.

Ovdje je nekoliko atrakcija koje se mogu obići pored Dubrovačkih Zidina:

 • Stari Grad Dubrovnik: Stari Grad Dubrovnik je prelepi istorijski centar grada koji je UNESCO svetska baština. Uživajte u šetnji uskim uličicama, istražite bogatu istoriju grada i posetite neke od mnogobrojnih muzeja.
 • Zvonik crkve Sv. Vlaha: Zvonik crkve Sv. Vlaha je simbol Dubrovnika. Popnite se na vrh zvonika i uživajte u prelepom pogledu na grad i Jadransko more.
 • Dubrovačka luka: Ljubitelji pomorske istorije će uživati u poseti Dubrovačkoj luci. Tu možete videti brodove, jahte i barke i provesti neko vreme šetajući duž obale.
 • Murale u Gradu Dubrovniku: U gradu se nalazi mnogo murala koji prikazuju različite teme i umetničke stilove. Prošetajte gradom i istražite ove prelepe umetničke radove.
 • Plaže u Dubrovniku: Nakon obilaska Dubrovačkih Zidina, možete se opustiti na nekoj od prelepih plaža u Dubrovniku. Uživajte u kristalno čistom moru i prelepom obalnom pejzažu.
You might be interested:  Ljubav Je Na Selu Forum 2023

Ovo su samo neke od mnogobrojnih turističkih atrakcija koje čekaju da budu istražene pored Dubrovačkih Zidina. Bez obzira da li ste ljubitelj istorije, umetnosti ili jednostavno želite da se opustite na plaži, Dubrovnik ima nešto za svakoga.

Dubrovačke Zidine: Povijest i zanimljivosti

Dubrovačke zidine su jedan od najpoznatijih simbola grada Dubrovnika. Ove zidine se protežu duž obale i okružuju povijesno jezgro Dubrovnika. One su jedan od najbolje očuvanih primjera srednjovjekovne fortifikacije u Europi.

Povijest

Gradnja Dubrovačkih zidina započela je u 13. stoljeću i nastavljena je kroz brojne faze sve do 17. stoljeća. Zidine su se gradile kako bi se zaštitio grad od napada i bila su važna karika u obrambenom sustavu. Ove impresivne fortifikacije bile su ključne tijekom mnogih sukoba i ratova, uključujući Napoleonske ratove i Domovinski rat.

Dubrovačke zidine su često bile poprište velikih bitaka i događaja. One su simbol otpora i hrabrosti Dubrovčana, koji su se branili od različitih prijetnji tijekom povijesti.

Zanimljivosti

Dubrovačke zidine dugačke su oko 2 kilometra i sadrže niz kula, bastiona i utvrda koje su služile kao promatračnice i obrambene točke. Posjetitelji mogu prošetati duž zidina i uživati u prekrasnom panoramskom pogledu na grad, more i okolne otoke.

Tijekom šetnje zidinama, posjetitelji mogu vidjeti i nekoliko vrata koja su nekada služila kao ulazi u grad. Tu su i brojne stepenice, koje vode do promatračnica s kojih se pruža spektakularan pogled.

Jedna od najpoznatijih atrakcija na zidinama je Minceta – impresivna kula koja je nekoć bila najjača točka obrane grada. Također, na zidinama se nalazi i Revelin, fortifikacija koja se koristila kao obrambeni sustav.

Posjet Dubrovačkim zidinama pruža jedinstvenu priliku da se otkrije bogata povijest Dubrovnika i njegove obrane. Ovi utvrđeni zidovi su svjedok mnogih priča i događaja koji su oblikovali grad i njegovu kulturu tijekom stoljeća.

FAQ:

Koliko koštaju ulaznice za Dubrovačke zidine?

Cijena ulaznice za Dubrovačke zidine ovisi o dobu godine. U visokoj sezoni, od travnja do listopada, cijena je 200 kuna za odrasle i 50 kuna za djecu od 5 do 18 godina. U niskoj sezoni, od studenog do ožujka, cijena je 60 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu.

Mogu li djeca mlađa od 5 godina besplatno posjetiti Dubrovačke zidine?

Da, djeca mlađa od 5 godina imaju besplatan ulaz na Dubrovačke zidine.

Koliko traje posjet Dubrovačkim zidinama?

Trajanje posjeta Dubrovačkim zidinama je fleksibilno i ovisi o vama. Prosječno vrijeme potrebno za obilazak cijelih zidina je oko 1 do 2 sata.

Postoji li neka dodatna aktivnost ili vođena tura na Dubrovačkim zidinama?

Da, na Dubrovačkim zidinama možete sudjelovati u vođenim turama koje pružaju detaljniji uvid u povijest i znamenitosti grada Dubrovnika. Cijena ovih tura varira ovisno o ponudi i trajanju ture.