Ljepotica I Zvijer Lisinski 2023 - Portal hrvatskih arhitekata

Ljepotica I Zvijer Lisinski 2023

Ljepotica I Zvijer Lisinski 2023

Uzbudljiva predstava “Ljepotica I Zvijer” vraća se na veliki pozornicu Lisinskog u 2023. godini! Ova kultna bajka o ljubavi i ljepoti dobila je svoju novu verziju koja će još jednom oduševiti publiku.

Glavne uloge Ljepotice i Zvijeri izvodiće poznati glumci iz Hrvatske i inostranstva, a režiju potpisuje priznati reditelj koji je već proveo mnogo sati pripremajući se za ovaj spektakl. Ova verzija predstave donosi neke nove elemente i promjene u priči, ali će zadržati originalni duh i simboliku koje je ova bajka oduvijek nosila.

Zvijer je bio proklet princeza, ali je pronašla pravu ljubav koja je mogla da je izliječi. Ova nevjerojatna priča o unutrašnjoj ljepoti i snazi ljubavi oduševiće sve generacije.

Predstava će biti upotpunjena spektakularnom scenografijom, kostimima i muzikom koja će dodatno oživjeti magičnu atmosferu priče. Ljepotica I Zvijer će biti izvedena na velikoj pozornici Lisinskog, koja je poznata po svom izuzetnom zvuku i vrhunskoj produkciji.

Ne propustite ovu izvanrednu predstavu koja će vas očarati svojom ljepotom i emotivnom pričom. Uzmite ulaznice i postanite dio bajke na sceni Lisinskog u 2023. godini!

Datum i vrijeme izvođenja

 • Datum: 15. ožujka 2023.
 • Vrijeme: 19:30 sati

Detalji izvođenja

 • Mjesto: Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski
 • Adresa: Trg Stjepana Radića 4, 10000 Zagreb

Ulaznice

Ulaznice za predstavu “Ljepotica I Zvijer” mogu se nabaviti na blagajni Koncertne dvorane Lisinski ili putem interneta.

Cijene ulaznica

Kategorija Cijena
Parter – premium 200 kn
Parter – I. kategorija 150 kn
Balkon 120 kn
Obiteljska ulaznica 300 kn

Važno je napomenuti da se cijene ulaznica mogu mijenjati. Savjetuje se provjeriti najnovije informacije na službenoj stranici Koncertne dvorane Lisinski.

Glumačka ekipa

Glumačka ekipa

U predstavi “Ljepotica I Zvijer” u Lisinskom 2023. godine igraju neki od najpoznatijih hrvatskih glumaca. Evo nekih od njih:

 • Iva Mihalić – glumi lik Ljepotice. Iva Mihalić je poznata hrvatska glumica koja je ostvarila brojne uspjehe na kazališnim daskama.
 • Goran Grgić – glumi Zvijer. Goran Grgić je cijenjeni hrvatski glumac koji je poznat po svojim izvođenjima na filmu i televiziji.
 • Mia Biondić – glumi Ljepotičinu majku. Mia Biondić je talentirana hrvatska glumica koja je izgradila impresivnu karijeru u kazalištu iu filmu.
You might be interested:  Klokan Bez Granica 2023

Ovo je samo nekoliko članova glumačke ekipe, a svaki od glumaca ima izvanredno umijeće koje donosi svojim likovima.

Karta i ulaznice

Za predstavu “Ljepotica I Zvijer” koja će se održati u Lisinskom 2023. godine, možete kupiti ulaznice na sljedeće načine:

Online kupovina

Ulaznice možete kupiti putem naše službene web stranice. Na stranici će biti objavljen link preko kojeg možete izvršiti kupovinu.

Prodajna mjesta

Također, ulaznice će biti dostupne i na prodajnim mjestima naših partnera. Lista prodajnih mjesta bit će objavljena na našoj web stranici čim budu potvrđena.

Cijene ulaznica

Cijene ulaznica za predstavu “Ljepotica I Zvijer” variraju ovisno o kategoriji sjedala:

Kategorija sjedala Cijena ulaznice
VIP 300 HRK
Parter 200 HRK
Balkon 150 HRK

Napomena: Cijene ulaznica su informativnog karaktera i podložne su promjenama. Molimo provjerite najnovije informacije prije kupovine.

Ulaznice su ograničene, stoga preporučujemo da kupite ulaznice što prije kako biste osigurali svoje mjesto na predstavi “Ljepotica I Zvijer” u Lisinskom 2023. godine.

Scenografija i kostimi

Kao jedan od najpoznatijih mjuzikala, Ljepotica i Zvijer Lisinski 2023 će se istaknuti i po svojoj spektakularnoj scenografiji i impresivnim kostimima. Scenografiju je osmislio poznati dizajner scena Ivan Ivančić, koji je već radio na mnogim velikim produkcijama.

Glavna scena će biti prekrasno dizajnirana da oponaša dvorac Zvijeri. Kroz korištenje posebnih efekata i osvjetljenja, publika će se prenositi iz soba za ručavanje u knjižnicu, od Zvijerine tamne tamnice do svjetleće ruže u vrtu dvorca. Scena će biti spoj moderne tehnologije i tradicionalne pozadine, stvarajući magično okruženje.

Kostime za predstavu će izraditi slavna kostimografkinja Maja Mirković, koja jepoznata po svom izobilju mašte i kreativnosti. Kostimi će odražavati raznolike likove, od princeza do kućnih predmeta, te će biti izrađeni s visokom pažnjom na detalje. Svaki kostim će biti ručno izrađen kako bi se ostvario autentičan i jedinstven izgled svakog lika.

Kostimi za Zvijer će biti nevjerojatno realistični, sa slojevima pokretne torte koja se otme kada Zvijer transformira. Kostimi za predstavu također će koristiti posebne materijale i efekte za stvaranje iluzije svjetla i sjaja, kako bi svaki lik zasijao na sceni.

Zajedno, scenografija i kostimi će stvoriti nezaboravno iskustvo za publiku, oživljavajući priču Ljepotice i Zvijeri na jedinstven način. Pridružite nam se na Lisinskog 2023 kako biste se divili ovoj spektakularnoj produkciji!

You might be interested:  Izbori U Hrvatskoj 2023

Originalna glazba i izvedbe

Glazba je jedan od ključnih elemenata predstave “Ljepotica I Zvijer” koja će se izvoditi u Lisinskom 2023. Originalna glazba je napisana specijalno za ovu predstavu i ima za cilj da dodatno oživi priču i produbi emocije koje se prenose na pozornici.

Kompozitori Martina Kocijan i Igor Baksa stvorili su predivne, emotivne melodije koje će pratiti akciju na sceni i doprinijeti dojmljivosti predstave. Ova originalna glazba spaja različite stilove i žanrove kako bi stvorila svoj jedinstveni zvuk.

Izvedbe koje će pratiti ovu originalnu glazbu bit će iznimno kvalitetne i emotivno nabijene. Glavne uloge ljepotice i zvijeri tumače vrhunski talentirani pjevači i plesači koji su se posvetili tomu da izvode svoje uloge s puno strasti i izraza.

Scenski dizajn, kostimi i koreografije također će biti vrhunske i doprinijeti doživljaju predstave. Sve ove elemente, uključujući originalnu glazbu, izvedbe i scenografiju, doprinose ukupnoj dojmi predstave “Ljepotica I Zvijer” koja će biti nezaboravna i ostaviti dubok dojam na publiku.

Radnja predstave

Ljepotica i Zvijer je priča o mladoj djevojci imenom Ljepotica koja živi u malom selu. Ljepotica je predivna, ali skromna i ponizna djevojka, koja sanja o avanturama i ljubavi.

Međutim, sudbina je odvodi na neočekivano putovanje kada njen otac, trgovački putnik, zaluta u magičnu šumu i zatočen je u zamku Zvijeri – strašnog čudovišta koje živi u dvorcu. Kako bi spasila oca, Ljepotica se nesebično odlučuje zamijeniti ga u zatočeništvu.

U početku, Ljepotica se boji Zvijeri i pribojava se njegove okrutnosti. Međutim, kako vrijeme prolazi, ona otkriva da iza zastrašujuće vanjštine leži blago srce. Zvijer je zapravo prokleta princeza koju je čarobnjak pretvorio u čudovište, a da bi se oslobodio kletve, mora pronaći pravu ljubav.

Ljepotica i Zvijer provode vrijeme zajedno u čarobnom dvorcu, gdje Ljepotica otkriva Zvijerovu osjećajnost i njegovu strast prema knjigama i umjetnosti. Ona postepeno gubi strah i zaljubljuje se u Zvijera, pružajući mu ljubav i nježnost koje mu nedostaju.

No, njihova idila prekida se dolaskom Ljepotičinog oholog udvarača, koji je odlučan da osvoji Ljepoticu. Međutim, Ljepotica ne vidi ništa osim ljepote unutar Zvijera i odlučuje se ostati uz njega.

Kada Ljepotica prizna svoju ljubav prema Zvijeri, čarolija se razbija, a Zvijer se pretvara u prekrasnog princa. Ljubav je pobijedila kletvu, a njih dvoje žive sretno do kraja života.

Očekivanja i kritike

Ljepotica i Zvijer je jedan od najomiljenijih Disneyevih klasika i publika širom svijeta s nestrpljenjem očekuje da vidi kako će ovaj spektakl oživjeti na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. S obzirom na bogato nasljeđe i visoku razinu produkcije koju Lisinski često pruža, očekivanja su visoka.

You might be interested:  Preuzimanje besplatnog Football Managera 2023

Publika očekuje vjernu adaptaciju originalne priče sa snažnim glazbenim brojevima, zadivljujućom scenografijom i kostimima koji će prenijeti atmosferu i magiju Disneyevog svijeta na pozornicu. Također se nadaju da će predstava zadržati emotivnu dubinu i snažne karaktere koji su zaslužni za veliki uspjeh filma.

Međutim, s obzirom na visoke standarde koje je publika navikla primati od Lisinskog, očekivanja su također praćena i snažnim kritikama kada predstava ne ispunjava očekivanja. Glavne kritike koje se često spominju su nedostatak originalnosti i kreativnosti u adaptaciji priče, nedovoljno izražavanje emocionalnih aspekata likova i problemi s tehničkom izvedbom.

Jedna od najčešćih kritika je i potencijalna prekomjerna upotreba posebnih efekata, koja može zasjeniti glumačke izvedbe i dramski aspekt predstave. Također, publika može imati kritike prema glumačkoj postavi ili izvedbi pojedinih glumaca, ovisno o njihovim očekivanjima i standardima.

U konačnici, očekivanja i kritike će biti jasne tek kada publika bude imala priliku vidjeti predstavu Ljepotica i Zvijer na scenu HNK-a. S obzirom na reputaciju kazališta Lisinski i popularnost filma, očekuje se da će predstava privući veliki broj publike, iako će njihove reakcije biti ključne u ocjenjivanju uspjeha predstave.

Sponzori i partneri

Sponzori

 • Compaq – tehnološki partner
 • L’Oreal – kozmetički sponzor
 • T-Com – sponzor komunikacija

Medijski partneri

 • HRT – nacionalni televizijski kanal
 • Večernji list – dnevne novine
 • Radio 101 – radijska postaja

Partneri u organizaciji

 • Kazalište Gavella – koproducent
 • Hrvatsko narodno kazalište – koproducent
 • Zagrebački velesajam – organizator događaja

Hotel partner

Hilton Zagreb – službeni hotel predstave

Pokrovitelji

Pokrovitelji

 1. Grad Zagreb
 2. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
 3. Gradski ured za kulturu

Donatori

 • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 • Privatni donatori

FAQ:

Koje će godine biti izvedena predstava Ljepotica i Zvijer u Lisinskom?

Predstava Ljepotica i Zvijer bit će izvedena u Lisinskom 2023. godine.

Gdje će se održati predstava Ljepotica i Zvijer?

Predstava Ljepotica i Zvijer će se održati u Lisinskom, jednoj od najprestižnijih dvorana u Zagrebu.

Kakve su najnovije informacije o predstavi?

Najnovije informacije o predstavi Ljepotica i Zvijer u Lisinskom 2023. godine još nisu dostupne. Pratite službene kanale Lisinskog za najnovije detalje.

Koje detalje možemo očekivati o predstavi Ljepotica i Zvijer?

Predstava Ljepotica i Zvijer u Lisinskom sigurno će vas oduševiti spektakularnim scenografijama, izvrsnom glazbom i talentiranim izvođačima. Pažljivo biran ansambl će na sceni dočarati ovu poznatu bajku na sasvim nov i originalan način.