Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023 - Sve informacije o maturi, prijemnim ispitima i natječajima

Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023

Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023

Dobrodošli na zvaničnu stranicu Maturalne Gimnazije Dubrovnik 2023 – vašeg izvora svežih informacija o maturi, prijemnim ispitima i natječajima. U Maturalnoj Gimnaziji Dubrovnik 25. generacija maturanata doživljava svoj vrhunac svoje srednjoškolske karijere. Sa ponosom slavimo dostignuća i istrajnost naših učenika.

Nastavljajući tradiciju odličnosti, Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023 nudi širok spektar predmeta i aktivnosti koje pomažu učenicima pripremiti se za nadolazeće ispite. Naša stručna nastavnička i mentorska ekipa posvećena je pružanju podrške i savjeta kako bismo olakšali proces učenja i ostvarili najbolje rezultate.

Ova stranica je namijenjena svim maturantima i njihovim roditeljima, ali i budućim učenicima koji se žele pridružiti Maturalnoj Gimnaziji Dubrovnik 2023. Na našoj stranici možete pronaći informacije o prijavi za maturu, rasporedu ispita, kao i informacije o prijemnim ispitima i natječajima za upis na fakultete. Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije.

Iskoristite priliku i upišite se u Maturalnu Gimnaziju Dubrovnik 2023. Pravi put do vaše uspješne budućnosti!

Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023

Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023 je prestižna škola koja nudi visokokvalitetno obrazovanje za učenike iz Dubrovnika i okolnih područja. Naša škola ima bogat program koji uključuje sve predmete potrebne za uspješan završetak srednje škole i pripremu za sve značajne ispite.

Naša matura je pažljivo osmišljena kako bi pružila najbolje moguće obrazovanje u skladu sa standardima Ministarstva obrazovanja. Učenici će biti poučavani od strane iskusnih i stručnih nastavnika koji su posvećeni njihovom uspjehu. Osim toga, škola je opremljena najmodernijom tehnologijom i resursima kako bi podržala učenje i razvoj svih naših učenika.

Naša Gimnazija stavlja poseban naglasak na pripremu za prijemne ispite za upis na fakultete. Imamo posebne tečajeve i radionice za učenike koji se žele dalje usavršavati nakon srednje škole. Naš tim nastavnika i stručnjaka pomoći će učenicima da se pripreme za ispite i upise na fakultetima po izboru.

Učenici naše Gimnazije također su izloženi različitim izvanškolskim aktivnostima koje im pomažu da se razvijaju kao cjelovite osobe. Imamo širok spektar sportskih, umjetničkih i društvenih aktivnosti koje učenicima omogućavaju da razvijaju svoje talente i interese.

Pridružite se Maturalnoj Gimnaziji Dubrovnik 2023 i otvorite vrata beskrajnih mogućnosti za vaše akademsko i osobno usavršavanje!

Sve informacije o maturi

Maturalna gimnazija Dubrovnik 2023 pruža sve potrebne informacije o maturi kako bi učenici bili u potpunosti pripremljeni za ovaj važan ispit.

 • Datum mature: Matura će se održati u svibnju 2023. godine.
 • Prijave za maturu: Učenici će se moći prijaviti za maturu u periodu od siječnja do ožujka 2023. godine.
 • Predmeti na maturi: Matura će se sastojati od ispita iz različitih predmeta kao što su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, geografija, kemija, biologija, fizika i likovna kultura.
 • Priprema za maturu: Maturalna gimnazija Dubrovnik 2023 pruža učenicima različite materijale za pripremu za maturu kao što su udžbenici, radni materijali i online resursi.
 • Bodovanje: Rezultati ispita na maturi će se bodovati i koristiti pri upisu na fakultete.
 • Obavijesti o maturi: Sve obavijesti o maturi će se objavljivati na službenoj internetskoj stranici Maturalne gimnazije Dubrovnik 2023.

Učenici su dobrodošli kontaktirati školu ako imaju dodatna pitanja o maturi ili trebaju dodatne informacije. Sretno u pripremama za maturu!

Prijemni ispiti

Nakon završetka srednje škole, učenici koji žele upisati određeni studij na Fakultetu moraju položiti prijemni ispit. Prijemni ispiti predstavljaju postupak selekcije koji omogućuje fakultetima da izaberu najbolje kandidate za upis. Ovi ispiti često uključuju testiranje znanja iz određenih predmeta, kao i procjenu vještina i sposobnosti.

Prijemni ispiti često variraju ovisno o studijskom programu i fakultetu na kojem se žele upisati. Mogu uključivati testiranje iz matematike, hrvatskog jezika, stranog jezika, prirodnih ili društvenih znanosti, umjetnosti ili tehničkih predmeta. Neki fakulteti također zahtijevaju dodatne prijemne ispite, kao što su intervju, eseji ili praktični testovi.

Kako bi se pripremili za prijemne ispite, učenici često koriste razne udžbenike, pripremne materijale i pripremne tečajeve. Redovito vježbanje uz pomoć testova i simulacija može pomoći učenicima da se bolje upoznaju s tipičnim vrstama pitanja i poboljšaju svoje rezultate.

Važno je napomenuti da su prijemni ispiti samo jedan dio kriterija za upis na Fakultet. Ovisno o studijskom programu i fakultetu, mogu se uzeti u obzir i drugi faktori, poput prosjeka ocjena srednje škole, dodatnih aktivnosti, motivacijskog pisma ili preporuka.

Učenici koji se pripremaju za prijemne ispite trebaju provjeriti točne datume i informacije o ispitima na web stranici Fakulteta na kojem žele studirati. Također je važno pratiti rokove za prijavu i dostaviti sve potrebne dokumente na vrijeme.

Natječaji za upis

Maturalna gimnazija Dubrovnik 2023 provodi natječaje za upis u svoje programe. Natječaji omogućuju učenicima da pokažu svoje znanje i sposobnosti te se natječu za upis na željeni program.

Natječaj za prijem u prvom razredu

Natječaj za prijem u prvom razredu

Natječaj za prijem u prvom razredu namijenjen je svim učenicima koji su završili osnovnoškolsko obrazovanje. Da biste se prijavili na natječaj, morate ispuniti sljedeće uvjete:

 • Imate završeno osnovnoškolsko obrazovanje
 • Imate zainteresiranost za opću gimnaziju
 • Imate preporuku učitelja iz osnovne škole

Na temelju prijava, provest će se testovi iz svih nastavnih predmeta kako bi se utvrdila vaša postignuća i sposobnosti. Rezultati testova bit će uzeti u obzir prilikom donošenja odluke o upisu.

Natječaj za prijem u drugom razredu

Natječaj za prijem u drugom razredu namijenjen je učenicima koji su završili prvi razred srednje škole i žele se prebaciti u maturalnu gimnaziju Dubrovnik. Da biste se prijavili na natječaj, morate ispuniti sljedeće uvjete:

 • Završili ste prvi razred srednje škole
 • Imate zainteresiranost za nastavak školovanja u maturalnoj gimnaziji Dubrovnik
 • Imate preporuku profesora iz srednje škole

Na temelju prijava, provest će se intervju kako bi se utvrdila vaša motivacija i interes za nastavak školovanja u maturalnoj gimnaziji Dubrovnik. Odluka o upisu temeljit će se na rezultatima intervjuja.

Termini ispita

Evo nekoliko važnih informacija o terminima ispita za maturu 2023.

Pismeni ispiti

Pismeni ispiti će se održati u periodu od 1. lipnja do 15. lipnja. Svaki predmet će imati svoj određeni datum i vrijeme ispita. Molimo vas da budete tačni i dođete na vrijeme na svoj ispit.

Usmeni ispiti

Usmeni ispiti će se održati od 15. lipnja do 30. lipnja. Datume i vrijeme usmenih ispita će vam saopštiti vaši profesori. Podijelit će vas u grupe i odrediti tačne termine za vaš ispit. Budite sigurni da se raspitate o svojim terminima na vrijeme.

Imajte na umu da je prisustvo na svim ispitima obavezno i da postoji mogućnost da ne položite maturu ako propustite neki ispit bez valjanog razloga. Budite sigurni da ste dobro pripremljeni i spremni za sve ispite.

Želimo vam svu sreću i uspjeh na maturi 2023!

Prijave i rokovi

Prijava za maturu

Prijave za maturu trebaju biti podnesene u razdoblju od 1. ožujka do 1. travnja. Molimo sve učenike da pažljivo pročitaju upute i izvrše prijavu na vrijeme kako bi osigurali svoje mjesto na maturi.

Rokovi za prijavu ispitima

Za sve prijemne ispite, rok za prijavu je najkasnije 30 dana prije datuma određenog ispita. Molimo sve učenike da pravovremeno prijave ispite koji su im potrebni kako bi ih mogli pravilno organizirati.

Natječaji

Za sve natječaje koji su vezani uz upis na fakultete, rokovi za prijavu će biti objavljeni na maturanskoj oglasnoj ploči. Molimo sve učenike da pažljivo prate obavijesti i postupaju prema navedenim rokovima.

Važno je da svi učenici pažljivo prate prijave i rokove kako bi bili sigurni da ne propuste nijednu važnu informaciju. Ako imate bilo kakva pitanja vezana uz prijave i rokove, slobodno se obratite maturanskom koordinatoru ili administratorskom osoblju.

Potrebna dokumentacija

Prijava za državnu maturu zahtijeva dostavljanje određene dokumentacije kako bi se osiguralo ispravno i pravovremeno prijavljivanje ispita. Evo popisa potrebne dokumentacije:

 1. Osobna iskaznica – važeća osobna iskaznica ili putovnica koja potvrđuje identitet kandidata.
 2. Matični broj – kandidat bi trebao priložiti dokument s matičnim brojem kako bi se pravilno identificirao.
 3. Potvrda o plaćenim školarinama – kandidati bi trebali dostaviti potvrdu o plaćenim školarinama za tekuću školsku godinu.
 4. Prijava ispita – kandidat treba popuniti prijavu za državnu maturu i dostaviti je zajedno s drugom potrebnom dokumentacijom.

Važno je napomenuti da je potrebna dokumentacija podložna promjeni, stoga je važno redovito provjeravati ažuriranja i obavijesti koje izdaje Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023.

Skala ocjena

Na Maturalna Gimnazija Dubrovnik koristimo sljedeću skalu za ocjenjivanje:

 • Ocjena 5 – Izvrstan – 95% – 100% bodova
 • Ocjena 4 – Vrlo dobar – 85% – 94% bodova
 • Ocjena 3 – Dobar – 75% – 84% bodova
 • Ocjena 2 – Dovoljan – 65% – 74% bodova
 • Ocjena 1 – Nedovoljan – manje od 65% bodova

Ove ocjene se koriste za procjenu znanja i postignuća učenika tijekom školske godine, kao i na prijemnim ispitima. Ocjene se temelje na kvaliteti rada, uspješnosti u zadacima, aktivnom sudjelovanju u nastavi, testovima i drugim oblicima provjere znanja. Ocjene su važne za daljnji napredak u školovanju, prijeme na fakultete i druge natječaje.

Dodatne informacije za maturante

Prijemni ispiti

Prijemni ispiti za upis na Maturalnu Gimnaziju Dubrovnik održavaju se u lipnju svake godine. Maturanti će biti obaviješteni o terminima i uvjetima prijave putem službene web stranice škole.

Matura

Maturalni ispit uključuje pisanje eseja, provjeru znanja iz matematike i jednog predmeta po izboru. Maturanti će dobiti sve potrebne informacije o rasporedu, materijalima i pravilima provedbe matura tijekom završne godine školovanja.

Natječaji

Maturalna Gimnazija Dubrovnik svake godine raspisuje natječaje za dodjelu stipendija i drugih oblika financijske pomoći učenicima koji ispunjavaju određene kriterije. Detaljni uvjeti i rokovi prijave bit će objavljeni na službenoj web stranici škole.

Izvanškolske aktivnosti

Učenici Maturalne Gimnazije Dubrovnik imaju priliku sudjelovati u brojnim izvanškolskim aktivnostima, kao što su sportski klubovi, dramske sekcije, debatni klubovi i mnoge druge. Dodatne informacije o aktivnostima i načinu prijave bit će dostupne na web stranici škole.

Zahtjevi za upis na studij

Učenici koji planiraju upisati fakultet nakon završetka srednje škole trebaju se informirati o zahtjevima za upis na željeni studij. Školski savjetnici i profesori bit će na raspolaganju za pružanje informacija i podrške u ovom procesu.

Radionice i pripreme za maturu

Maturalna Gimnazija Dubrovnik organizira radionice i pripreme za maturante kako bi im pružila dodatnu podršku i pripremu za ispite. Ove pripreme mogu uključivati individualne i grupne sesije, simulaciju ispita i savjete stručnih ispitivača.

Pratite službenu web stranicu Maturalne Gimnazije Dubrovnik za najnovije informacije i obavijesti za maturante.

FAQ:

Kakva je polazna točka za pripreme za državnu maturu?

Polazna točka za pripreme za državnu maturu je dobra organizacija i planiranje. Važno je pratiti nastavni plan i program, redovito učiti i raditi vježbe. Također je korisno rješavati prijašnje ispitne zadatke i konzultirati se s profesorima.

Koje su sve informacije dostupne na web stranici Maturalne Gimnazije Dubrovnik 2023?

Na web stranici Maturalne Gimnazije Dubrovnik 2023 dostupne su brojne informacije vezane za maturu, prijemne ispite i natječaje. Možete pronaći informacije o rokovima prijava, vrstama i temama ispita, bodovnim pragovima, kao i o postupku prijave na fakultete. Također su dostupne informacije o različitim oblicima priprema za maturu, kao što su radionice i dodatna nastava.

Kako se prijaviti za državnu maturu?

Za prijavu državne mature potrebno je ispuniti prijavnicu koja se može preuzeti na web stranici Maturalne Gimnazije Dubrovnik 2023. Prijava se podnosi u tajništvu škole u određenom razdoblju koje je objavljeno na web stranici. Uz prijavnicu je potrebno priložiti određenu dokumentaciju, kao što su svjedodžbe i potvrde o završenim razredima. Nakon podnošenja prijave, slijedi proces dodjele ispitnih termina i objava rasporeda.

Kakve su pripreme na raspolaganju za državnu maturu?

Za pripremu državne mature na raspolaganju su različiti oblici priprema. Maturalna Gimnazija Dubrovnik 2023 organizira radionice, dodatnu nastavu, tutorijale i savjetovanje za učenike. Također su dostupni prijašnji ispiti i zadaci za vježbanje. Mnogi učenici koriste i privatne instruktore i online tečajeve. Važno je pronaći metodu koja najbolje odgovara individualnim potrebama i stilu učenja.

Koje fakultete mogu upisati nakon državne mature?

Nakon državne mature, učenici imaju mogućnost upisa na različite fakultete. Ovisno o postignutim rezultatima na maturi i interesima, mogu upisati fakultete iz područja humanističkih znanosti, prirodnih znanosti, društvenih znanosti, tehničkih znanosti, umjetnosti i drugih. Mogućnosti su široke, ali je važno temeljito istražiti programe studija i uvjete za upis na željene fakultete prije donošenja odluke.