Osječki Ferivi Polumaraton 2023 | Najnovije vijesti i informacije

Osječki Ferivi Polumaraton 2023

Osječki Ferivi Polumaraton 2023

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 je jedan od najvećih sportskih događaja koji se održava u gradu Osijeku, Hrvatska. Ovaj polumaraton privlači veliki broj trkača i zaljubljenika u trčanje iz različitih dijelova svijeta. Organiziranje trke zahtijeva veliku pripremu i trud, ali rezultat je vrhunski sportski događaj koji privlači tisuće gledatelja.

Ferivi Polumaraton je osmišljen kako bi promovirao zdrav način života i fizičku aktivnost. Trkači se natječu na stazi dugoj 21 kilometar, prolazeći kroz prekrasne dijelove grada Osijeka. Ova manifestacija ima cilj potaknuti ljude da se upuste u trčanje i razvijaju svoje tjelesne sposobnosti.

Ovogodišnji Osječki Ferivi Polumaraton 2023 očekuje se da će biti posebno uzbudljiv. Organizatori su pripremili razne promjene kako bi trka bila jedinstveno iskustvo za sve sudionike. Osim polumaratona, bit će organizirane i dodatne trke za djecu i rekreativne trkače, pružajući mogućnosti za sudjelovanje svima koji žele sudjelovati u ovom sportskom događaju.

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 je ne samo sportski događaj, već i prilika za promicanje zdravog načina života i zajedništva. Ovo je prilika za sve ljude da izađu iz svojih uobičajenih rutina i uspješno se suoče s izazovom dugog polumaratona. Osijek se uzdiže kao jedan od vodećih gradova u organizaciji sportskih događaja, a Osječki Ferivi Polumaraton je samo jedan od mnogih razloga zašto.

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 – Najnovije vijesti i informacije

Drugi Osječki Ferivi Polumaraton održat će se 2023. godine i donosi mnoge novosti i informacije za natjecatelje i ljubitelje trčanja.

Polumaraton će se održati u Osijeku, jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj, poznatom po svojoj bogatoj povijesti i kulturi.

Sudionici će imati priliku trčati spektakularnom rutom koja prolazi kroz najljepše dijelove grada, uključujući prelazak preko rijeka Drave i Murhe.

Organizatori su pripremili brojna iznenađenja i nagrade za sve sudionike, a očekuje se i dolazak mnogih poznatih trkača iz Hrvatske i inozemstva.

Prijave su već otvorene, pa pozivamo sve zainteresirane trkače da se prijave i osiguraju svoje mjesto na tom nezaboravnom događaju.

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 pružit će nezaboravno iskustvo i priliku za druženje s trkačima iz cijelog svijeta. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj!

Prijava za utrku i uvjeti

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 održat će se 15. svibnja 2023. godine. Prijave za utrku otvorene su za sve zainteresirane trkače. Utrka će se održati u prekrasnom gradu Osijeku i prolaziti će kroz njegove najljepše dijelove.

Kategorije utrke:

 • Polumaraton – muški i ženski
 • 10 kilometara – muški i ženski
 • 5 kilometara – muški i ženski

Uvjeti prijave:

1. Trkači moraju biti stariji od 18 godina na dan utrke.

2. Prijave za utrku primaju se putem online obrasca na službenoj stranici Osječki Ferivi Polumaratona.

3. Naknada za prijavu ovisi o odabranoj kategoriji utrke i mora biti plaćena prilikom prijave.

4. Prijave se mogu podnijeti do datuma koji je naznačen na službenoj stranici utrke.

You might be interested:  Kad Je Dan Očeva 2023

5. Svi trkači moraju pristati na odricanje od odgovornosti prije sudjelovanja u utrci.

6. Prijavljeni trkači moraju preuzeti startni broj i ostale materijale u utrka centru na dan utrke.

Preporučuje se:

1. Trkači da se unaprijed pripreme fizički kako bi se osigurali da su sposobni za sudjelovanje u utrci.

2. Trkači da obrate pažnju na vremenske uvjete i odaberu odgovarajuću opremu za trčanje.

3. Sudionici da se pridržavaju pravila utrke i poštuju ostale trkače.

4. Trkači da ponesu dovoljno vode i hrane kako bi ostali hidrirani i energizirani tijekom utrke.

Napomena: Organizatori zadržavaju pravo izmjene uvjeta prijave i programa utrke. Svi sudionici bit će obaviješteni o eventualnim izmjenama putem e-pošte ili objavama na službenoj stranici utrke.

Ruta utrke i lokacija starta

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 održat će se na atraktivnoj ruti u gradu Osijeku. Početak utrke bit će na Trgu Ante Starčevića.

Ruta utrke:

 • Startna pozicija na Trgu Ante Starčevića
 • Trg Ante Starčevića – ulica Franje Krežme – ulica Sjenjak
 • Ulica Sjenjak – Trg Svetog Trojstva – ulica Strossmayerova
 • Ulica Strossmayerova – ulica Draže Mihailovića – Osječki most
 • Osječki most – ulica Hrvatske Republike – ulica Vladimira Nazora
 • Ulica Vladimira Nazora – ulica Augusta Šenoe – ulica Mirka Bogovića
 • Ulica Mirka Bogovića – Osječka ulica – ciljna linija na Trgu Sv. Petra i Pavla

Na ruti utrke bit će osigurani nadzornici, medicalni timovi i točke za osvježenje kako bi se osigurala sigurnost i dobrobit svih sudionika.

Na početku utrke na Trgu Ante Starčevića bit će organizirano okupljanje i podjela startnih brojeva. Sudionici mogu koristiti javni prijevoz ili parkirati automobil na obližnjim parkiralištima.

Kako biste se mogli pripremiti za utrku i planirati svoje putovanje, preporučujemo da detaljno proučite rutu utrke i lokaciju starta.

Teren i priprema za utrku

Utvrđivanje terena i priprema za osječki Ferivi polumaraton 2023. godine već su u tijeku. Organizatori su posvećeni osiguravanju sigurne i izazovne staze koja će privući trkače svih razina iskustva.

Staza će prolaziti kroz neke od najljepših dijelova grada Osijeka i okolnih područja. Trkači će moći uživati u prelijepim poglede na rijeku Dravu, zelene parkove i povijesne znamenitosti duž cijelog puta.

Kako bi se trkačima osiguralo najbolje iskustvo tijekom utrke, organizatori su uključili i pripremu terena. Staza će biti ravna s minimalnim usponima i padovima kako bi trkači mogli postići odlične rezultate. Pobrinut će se i za obilje hidratizacije i osigurati dodatne točke za opuštanje i odmor.

Trkači će imati priliku ići kroz prekrasne gradske ulice, prolaziti pored glavnih atrakcija, kao što su katedrala sv. Petra i Pavla, Tvrđa, i druge povijesne građevine. Staza će također proći kroz prirodne ljepote, poput parka Kopački rit, što će dodatno obogatiti iskustvo trkača.

Priprema za utrku uključuje i osiguravanje dovoljnog broja volontera i službenih osoba kako bi se osigurala sigurnost i podrška trkačima. Tim će biti na raspolaganju za bilo kakve potrebe trkača i osiguravanje da sve prođe glatko.

Svi zainteresirani trkači mogu se prijaviti za utrku i pridružiti se ostalim zaljubljenicima u trčanje na osječkom Ferivi polumaratonu 2023. godine.

Mogućnosti smještaja i turističke atrakcije

Ako planirate sudjelovati na Osječkom Ferivi Polumaratonu 2023., imate razne mogućnosti za smještaj tijekom boravka u Osijeku.

U samom gradu postoji veliki broj hotela različitih kategorija. Možete odabrati luksuzan hotel s pet zvjezdica ili se odlučiti za manji obiteljski hotel. Cijene hotela variraju ovisno o vrsti smještaja i lokaciji.

Ako preferirate privatni smještaj, postoji mnogo apartmana i soba koje iznajmljuju domaćini. To je odlična opcija ako želite osjećati domaću atmosferu i dobiti lokalne preporuke o najboljim mjestima za posjetiti i restoranima za isprobati tradicionalna jela.

You might be interested:  Putovanja Zimski Praznici 2023

Osijek nudi i mogućnost smještaja u hostelu za one koji su proračunski svjesni putnici. Hosteli obično imaju zajedničke sobe, ali također možete pronaći privatne sobe sa zajedničkom kupaonicom.

Tijekom svog boravka u Osijeku, imate priliku posjetiti brojne turističke atrakcije koje ovaj grad nudi. Osijek je poznat po svojoj prekrasnoj arhitekturi, a jedna od najvažnijih znamenitosti je Tvrđa – povijesna gradska jezgra. Ondje možete prošetati starim ulicama, posjetiti muzeje i galerije te uživati u lokalnoj gastronomiji u nekom od tradicionalnih restorana.

Osijek je također poznat po svom zelenilu i parkovima. Park Kralja Petra Krešimira IV. idealno je mjesto za šetnju i odmor, posebno tijekom toplih ljetnih mjeseci. Također možete posjetiti Park King Tomislav gdje se nalazi Zoološki vrt i Botanički vrt s prekrasnim biljkama i životinjama.

Ako ste zainteresirani za umjetnost, Galerija likovnih umjetnosti Osijek je mjesto koje morate posjetiti. Ondje možete vidjeti izložbe suvremene umjetnosti i upoznati se s lokalnom umjetničkom scenom.

Osijek je također savršena polazna točka za obilazak okolice. U blizini grada nalazi se Nacionalni park Kopački rit, jedan od najvećih močvarnih područja u Europi. Ondje možete istražiti prekrasnu prirodu, promatrati ptice i doživjeti netaknutu divljinu.

U Osijeku ćete sigurno pronaći smještaj koji odgovara vašim potrebama i pronaći razne turističke atrakcije koje će vam omogućiti nezaboravan boravak u gradu. Ne zaboravite rezervirati smještaj unaprijed kako biste osigurali svoje mjesto!

Organizacija i raspored događanja

Organizacija i raspored događanja

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 bit će organiziran u Osijeku u nedjelju, 10. rujna. Događanje će se održati u parku pored rijeke Drave, koji će biti zatvoren za promet kako bi se osigurala sigurnost trkača.

Polumaraton će započeti u 9 sati ujutro, a trkači će imati određeno vrijeme za završetak utrke. Nakon polumaratona, bit će organizirane i druge utrke: utrka na 10 kilometara, utrka na 5 kilometara te dječje utrke različitih duljina za najmlađe sudionike.

Prije samog događanja, trkači će morati preuzeti svoje startne brojeve i trkačke pakete. Registracija će biti otvorena nekoliko tjedana prije utrke, a sudionici će se moći prijaviti putem online obrasca na službenoj web stranici Osječkog Ferivi Polumaratona.

Organizatori će osigurati sigurnosno osoblje i medicinsku ekipu tijekom cijelog događanja. Također će biti postavljeni redari i znakovi za navigaciju kako bi se osiguralo da sudionici sljede pravilan put. Na cilju će biti postavljeni šatori sa zdravstvenim timom koji će pružiti pomoć trkačima koji se osjećaju loše ili imaju ozljede.

Nakon utrke, bit će organizirana ceremonija dodjele nagrada za najuspješnije sudionike u svakoj kategoriji. Svi sudionici će dobiti medalje za sudjelovanje.

Nagrade i priznanja za sudionike

Svi sudionici Osječkog Ferivi polumaratona 2023. imat će priliku osvojiti razne nagrade i priznanja za svoj trud i zalaganje. Ovaj jedinstveni sportski događaj nudi bogatu nagradnu strukturu koja će motivirati trkače da daju sve od sebe i postignu svoje najbolje rezultate.

Nagrade za pobjednike

Najbolji trkači u muškoj i ženskoj kategoriji bit će nagrađeni posebnim medaljama, trofejima i novčanim nagradama. Osim svoje nagrade, pobjednici će dobiti i priliku da se popnu na postolje i podignu pehar kao znak priznanja za svoj izuzetan uspjeh.

Nagrade za sve sudionike

Svi sudionici Osječkog Ferivi polumaratona bit će nagrađeni medaljom za sudjelovanje i specijalnim suvenirima, koji će im pružiti uspomenu na ovo nezaboravno iskustvo. Osim toga, svi trkači će dobiti i unikatni certifikat koji će potvrditi njihovo sudjelovanje u ovoj prestižnoj utrci.

Dodatno, organizatori natjecanja pripremaju i posebnu lutriju za sve sudionike, gdje će imati priliku osvojiti vrijedne nagrade kao dodatnu potvrdu njihove predanosti i truda.

You might be interested:  Najpovoljnije Auto Osiguranje 2023

Sve nagrade i priznanja bit će uručene na svečanoj ceremoniji koja će se održati nakon završetka utrke. Ovaj događaj će biti prilika da se trkači okupe i zajedno proslave svoje postignuće, u atmosferi radosti i prijateljstva.

Nagrade i priznanja za sudionike Osječkog Ferivi polumaratona 2023. su dodatni poticaj i motivacija za sve trkače, koji će im pomoći da prebrode sve izazove i postignu svoje ciljeve. Pridružite se ovom izvanrednom događaju i osvojite svoju nagradu!

Promocije i sponzorstva

Osječki Ferivi Polumaraton je podržan od strane brojnih sponzora i partnera koji doprinose uspješnoj organizaciji ovog događaja. Ove godine, imamo čast imati podršku velikog broja lokalnih i nacionalnih kompanija.

Partnerske kompanije

Jedan od naših glavnih partnera je Trgovina Ferivi koja je sponzor i nositelj naziva Osječkog Ferivi Polumaratona. Ferivi je domaća tvrtka koja se bavi prodajom građevinskog materijala, opreme za dom i vrt, te brojnih drugih proizvoda. Zajedno sa Ferivijem, mi gradimo sportsku zajednicu u Osijeku i promičemo zdrav način života.

Podržavajući sponzori

Pored Ferivija, imamo i mnoge druge kompanije koje su podržale ovaj događaj. Među njima su:

 • Osječka pivovara – lokalna pivovara koja je već dugi niz godina podrška sportskim događajima i manifestacijama u Osijeku.
 • City Center One – trgovački centar koji je postao neizostavan dio Osječke shopping i zabavne scene.
 • Osječki vodovod – javno poduzeće koje brine o opskrbi vodom u gradu i okolici.

Bez podrške ovih i mnogih drugih kompanija, Osječki Ferivi Polumaraton ne bi bio moguć. Zahvaljujemo svim sponzorima na njihovoj podršci i partnerstvu u organiziranju ovog velikog sportskog događaja u našem gradu.

Informacije o prethodnim izdanjima utrke

Ferivi Polumaraton 2022

Ferivi Polumaraton 2022 održan je u Osijeku 15. svibnja. Utrka je privukla više od 1000 trkača iz cijele zemlje, kao i iz inozemstva. Staza je prolazila kroz središte grada Osijeka, uz prekrasne poglede na Dunav. Pobjednici natjecanja bili su Antonija Oršić među ženama i Ivan Perić među muškarcima.

Ferivi Polumaraton 2021

Ferivi Polumaraton 2021

Prošlo izdanje utrke Ferivi Polumaraton održano je 25. travnja 2021. godine. Utrka je okupila više od 800 trkača, koji su se natjecali na različitim udaljenostima, uključujući polumaraton i utrke na manjim udaljenostima. Pobjednici polumaratona bili su Lara Galić i Marko Marušić.

Godina Broj sudionika Pobjednik polumaratona
2022 1000+ Antonija Oršić, Ivan Perić
2021 800+ Lara Galić, Marko Marušić

FAQ:

Kada će se održati Osječki Ferivi Polumaraton 2023?

Osječki Ferivi Polumaraton 2023 će se održati 15. travnja 2023. godine.

Koje su novosti i informacije o Osječkom Ferivi Polumaratonu 2023?

Na Osječkom Ferivi Polumaratonu 2023 ove godine će biti poseban naglasak na povećanje broja sudionika, organizacija dodatnih aktivnosti za sudionike i organizacija humanitarne akcije. Također, trasa maratona će biti malo promijenjena u odnosu na protekle godine.

Koje su prednosti sudjelovanja na Osječkom Ferivi Polumaratonu?

Sudjelovanje na Osječkom Ferivi Polumaratonu pruža priliku za fizičku aktivnost, poboljšanje zdravlja i kondicije te upoznavanje ljubitelja trčanja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Također, ova manifestacija promiče zdrav način života i pomaže u prikupljanju sredstava za humanitarne svrhe.

Kako se mogu prijaviti za sudjelovanje na Osječkom Ferivi Polumaratonu 2023?

Prijaviti se za sudjelovanje na Osječkom Ferivi Polumaratonu 2023 možete putem službene web stranice događaja. Na stranici će biti objavljeni detalji o prijavi, cijeni kotizacije i rokovima za prijavu.

Koje nagrade mogu osvojiti sudionici Osječkog Ferivi Polumaratona 2023?

Sudionici Osječkog Ferivi Polumaratona 2023 imaju priliku osvojiti medalje i pehare za najbolje vrijeme u svojoj kategoriji. Također, bit će organizirane razne nagradne igre za sudionike s vrijednim nagradama.