Projekti Novogradnja Zagreb 2023 - Portal hrvatskih arhitekata

Projekti Novogradnja Zagreb 2023

Projekti Novogradnja Zagreb 2023

Grad Zagreb, glavni grad Hrvatske, doživljava veliki razvoj i rast u sektoru novogradnje. Projekti i investicije u raznim dijelovima grada stvaraju nove stanove, poslovne prostore i infrastrukturu koja će zadovoljiti potrebe stanovnika i privući nove investitore.

Jedan od najznačajnijih projekata je izgradnja novih stambenih zgrada u blizini centra grada. Ove moderne zgrade će pružiti mogućnost za kupnju stanova različitih veličina i cijena, što će omogućiti raznolik izbor za različite potrebe i proračune.

Osim stambenih objekata, Zagreb također planira izgraditi nove poslovne prostore i trgovine. Ovi projekti će privući nove tvrtke i investitore, poboljšati poslovno okruženje i potaknuti gospodarski razvoj grada.

Dodatno, grad planira uložiti u infrastrukturu kako bi podržao novu gradnju. To uključuje izgradnju novih prometnica, proširenje javnog prijevoza i poboljšanje komunalnih usluga. Ovi projekti će poboljšati kvalitetu života stanovnika i olakšati pristup novim naseljima i poslovnim prostorima.

Novogradnja u Zagrebu 2023. godine predstavlja značajan korak prema razvoju grada i stvaranju modernog i održivog okruženja. Ovi projekti će pružiti mogućnosti za ljude da žive, rade i investiraju u Zagrebu, čime će se grad pozicionirati kao jedan od glavnih regionalnih centara.

Contents

Stanogradnja u Zagrebu

Aktualno stanje stanogradnje u Zagrebu

Stanogradnja u Zagrebu trenutno je vrlo aktivna, s brojnim projektima i investicijama koji su u tijeku. Grad doživljava veliki porast u izgradnji stanova, kako u centru grada tako i u prigradskim područjima.

Projekti novogradnje

Zagreb je dom mnogim projektima novogradnje koji su trenutno u različitim fazama izgradnje. Neki od najznačajnijih projekata uključuju izgradnju luksuznih stambenih tornjeva u centru grada, kao i stambene komplekse u obližnjim kvartovima.

Ovi projekti često uključuju moderne dizajne i visokokvalitetne materijale kako bi privukli kupce. Mnogi od njih također sadrže razne dodatne sadržaje poput fitness centara, bazena, vrtova i parkirališta.

Potražnja za stanovima

Visoka potražnja za stanovima u Zagrebu također je jedan od glavnih pokretača stanogradnje u gradu. Mladi parovi, obitelji i investitori traže moderne i udobne stanove u blizini grada.

Potražnja je također potaknuta bezngodnim kretanjem tržišta nekretnina, gdje cijene stanova i najamnina stabilno rastu. To čini investiciju u stanove vrlo privlačnom opcijom.

Budćnost stanogradnje u Zagrebu

Budućnost stanogradnje u Zagrebu izgleda svijetlo. Grad planira daljnji razvoj i izgradnju novih stambenih projekata kako bi zadovoljio rastuću potražnju.

Uz promicanje održivih i energetski učinkovitih opcija, kao i pristupačnih stanova za mlade obitelji, stanogradnja u Zagrebu nastavit će biti važan segment rasta i razvoja grada.

Novi stambeni projekti

Ovdje možete pronaći popis nekih novih stambenih projekata koji su planirani ili već u izgradnji u Zagrebu:

1. Park Residence

Park Residence je luksuzni stambeni kompleks smješten u blizini Jaruna. Sastoji se od moderne arhitekture i nudi različite vrste stanova, od jednosobnih do četverosobnih, s prostranim terasama i pogledom na park.

2. Green Valley

Green Valley je ekološki prihvatljivi stambeni kompleks lociran u zapadnom dijelu grada. Projekt se sastoji od Obiteljskih kuća i stambenih zgrada, okruženog zelenilom i parkovima. Ovdje možete pronaći moderne i prostrane stanove za obiteljski život.

You might be interested:  Mjesečeve Mijene 2023 Dijeta

3. Residencija Zagreb

Residencija Zagreb je ekskluzivni stambeni kompleks smješten u samom centru grada. Ovaj projekt nudi vrhunski luksuz i udobnost, s pogledom na trgove i znamenitosti Zagreba. Stanovi u ovoj zgradi imaju modernu i sofisticiranu unutrašnjost.

4. Vrtovi Hrvatskog Zagorja

Vrtovi Hrvatskog Zagorja su prekrasno uređeni stambeni kompleks lociran u blizini Medvednice. Ovaj projekt nudi prekrasne vrtove, terase i zajedničke prostore za opuštanje, te veći broj različitih vrsta stanova za sve potrebe i proračune.

5. Park Apartments

Park Apartments su moderni stambeni kompleks lociran u blizini parka Maksimir. Ovaj projekt nudi različite veličine stanova, od jednosobnih do tro- i četverosobnih, s modernim dizajnom i visokokvalitetnim materijalima. Prostrane terase omogućuju predivan pogled na prirodu.

6. Riverside Tower

Riverside Tower je toranj visok over 20 katova, smješten pored rijeke Save. Ovaj projekt nudi moderne i luksuzne stanove s prekrasnim pogledom na rijeku i grad. Tu je i podzemna garaža, zajednički prostori, teretana i bazen.

7. Obiteljske vile Zagorje

Obiteljske vile Zagorje su ekskluzivni stambeni kompleks smješten u prekrasnoj prirodi na području Zagorja. Ovaj projekt nudi luksuzne vile s bazenima, vrtovima i pogledom na planine. Svaka vila ima prostrane unutrašnjosti s visokokvalitetnim materijalima.

8. Centar Park

Centar Park je luksuzni stambeni kompleks smješten u samom središtu grada. Projekt se sastoji od modernih zgrada s prostranim stanovima, vrtovima na krovovima, terasama i pogledom na park. Tu su i brojni sadržaji u blizini, kao što su restorani i trgovine.

9. Velux Residence

Velux Residence je stambeni kompleks smješten u blizini Glavnog kolodvora. Ovaj projekt nudi moderne i udobne stanove koji su dizajnirani za udoban život. Osim toga, kompleks ima zajednički vrt i prostor za rekreaciju.

10. Novi kvart Jarun

Novi kvart Jarun je stambeni kompleks smješten u blizini jezera Jarun. Ovaj projekt nudi različite veličine stanova, od jednosobnih do četverosobnih, s modernim dizajnom i kvalitetnim materijalima. Tu su i parkovi, šetališta i sportski tereni u blizini.

Investicije u nekretnine

Investiranje u nekretnine u Zagrebu postalo je sve popularnije u poslednjih nekoliko godina. Brojne prednosti kao što su stabilnost tržišta, povoljni uslovi kreditiranja i visoke stope prinosa privlače investitore iz različitih delova sveta. Zagreb je posebno privlačan za investicije u nekretnine zbog svog brzog razvoja i rasta.

Prednosti investiranja u nekretnine u Zagrebu

 • Stabilnost tržišta: Zagreb ima stabilno tržište nekretnina sa manjim fluktuacijama cena u odnosu na druge gradove u regionu.
 • Povoljni uslovi kreditiranja: Banke u Zagrebu nude povoljnije uslove kreditiranja za investicije u nekretnine, što olakšava finansiranje projekata.
 • Visoke stope prinosa: Rast tržišta nekretnina u Zagrebu omogućava ostvarivanje visokih stopa prinosa na investicije.
 • Razvoj i rast: Grad Zagreb se brzo razvija i raste, što pruža brojne mogućnosti za investiranje u projekte novogradnje.

Trenutni projekti i investicije u nekretnine u Zagrebu

U Zagrebu se trenutno realizuju brojni projekti novogradnje koji predstavljaju atraktivne investicione prilike. Neke od najznačajnijih investicija u nekretnine u Zagrebu uključuju:

 1. Podsljeme Residence: Luksuzni stambeni kompleks sa modernim stanovima i bogatim sadržajem koji se gradi u prelepom predgrađu Zagreba.
 2. Poslovni park Maksimir: Moderan poslovni prostor sa fleksibilnim rešenjima za kancelarije, smešten u blizini parka Maksimir.
 3. Residential Tower: Visoki stambeni toranj sa panoramskim pogledom na grad Zagreb, sa luksuznim apartmanima i zajedničkim prostorijama.
 4. Nova Knežija: Novi stambeno-poslovni kompleks koji se gradi u popularnom delu Zagreba, sa modernim stanovima, kancelarijama i komercijalnim objektima.

Budućnost investicija u nekretnine u Zagrebu

Budućnost investicija u nekretnine u Zagrebu

Prognoze za budućnost investicija u nekretnine u Zagrebu su veoma optimistične. Očekuje se nastavak brzog razvoja grada u narednim godinama, što će stvoriti nove investicione prilike. Povećanje broja turista, infrastrukturni projekti i rast privrede dodatno će podržati investicije u nekretnine u Zagrebu.

Projekat Lokacija Početak izgradnje Planirani završetak
Podsljeme Residence Podsljeme 2020 2022
Poslovni park Maksimir Maksimir 2019 2021
Residential Tower Centar grada 2021 2023
Nova Knežija Knežija 2022 2024

Luksuzna nova izgradnja

Novogradnja u Zagrebu doživljava pravi procvat, a luksuzni projekti i investicije su posebno atraktivni za kupce. Ovi projekti nude visokokvalitetne stambene jedinice sa vrhunskim sadržajima i modernim dizajnom.

Prednosti luksuzne nove izgradnje:

 • Kvalitetna gradnja sa visokim standardima
 • Pristupačnost vrhunskih sadržaja
 • Savremeni dizajn enterijera
 • Luksuzni materijali i finiši
 • Zajednički prostori i objekti za rekreaciju
 • Bezbednost i sigurnost

Luksuzni novogradnje u Zagrebu se često nalaze u prestižnim četvrtima i imaju jednostavan pristup gradu. Ovi projekti često imaju velike terase ili balkone sa prelepim pogledom na grad.

Investiranje u luksuznu novu izgradnju u Zagrebu je privlačna opcija za one koji traže sigurno ulaganje.

Luksuzni projekti u Zagrebu

Evo nekih od najpoznatijih luksuznih projekata u Zagrebu:

 1. Centar za život u Stenjevcu – Ovaj moderni kompleks nudi luksuzne stanove sa prelepim pogledom na prirodu. Takođe ima teretanu, bazen i spa centar.
 2. Panorama luksuznih stanova – Sa svojim modernim dizajnom i pažljivo osmišljenim detaljima, ovaj kompleks se ističe u zagrebačkom pejzažu. Nudi jedinstvene stambene jedinice sa visokim plafonima i velikim staklenim površinama.
 3. Vila na Gornjem gradu – Smještena u istorijskom dijelu grada, ova vila nudi luksuzne apartmane sa pogledom na Zagreb. Sa svojom elegantnom arhitekturom i prelepim vrtom, to je pravi raj za stanare.
You might be interested:  Prognoza za zimu 2023

Tabela luksuznih novogradnji u Zagrebu
Projekt Lokacija Cena
Centar za život u Stenjevcu Stenjevec Od 1,000,000 kn
Panorama luksuznih stanova Mlinovi Od 1,500,000 kn
Vila na Gornjem gradu Gornji grad Od 2,500,000 kn

Zagrebački stanovi budućnosti

Trendovi u dizajnu i arhitekturi

Stanovi budućnosti u Zagrebu slijede svjetske trendove u dizajnu i arhitekturi. Građevine postaju sve modernije i inovativnije, nudeći stanovnicima jedinstveno iskustvo života.

Pametna tehnologija

Stanovi budućnosti u Zagrebu opremljeni su najnovijom pametnom tehnologijom koja olakšava svakodnevni život. Pametni sustavi upravljaju osvjetljenjem, grijanjem, hlađenjem i sigurnosnim sustavima, omogućavajući stanovnicima udobnost i sigurnost.

Održivost i energetska učinkovitost

Stanovi budućnosti u Zagrebu fokusiraju se na održivost i energetsku učinkovitost. Građevine su opremljene solarnim panelima, sustavima za sakupljanje kišnice i recikliranje otpada. Sustavi grijanja i hlađenja su učinkoviti, što smanjuje potrošnju energije i troškove.

Prostorna inteligencija

Stanovi budućnosti u Zagrebu osmišljeni su kako bi maksimalno iskoristili prostor. Dizajnirani su na kreativan način koristeći više razine, multifunkcionalne namještaj i skrivene prostorije. Ova rješenja omogućuju više prostora za život i rad u manjim kvadratima.

Zajedničke prostorije i usluge

Stanovi budućnosti u Zagrebu često nude dodatne zajedničke prostorije i usluge. To može uključivati ​​teretane, bazene, roštilje, vrtove, igrališta za djecu, praonice rublja i prostorije za druženje. Ove usluge omogućuju stanovnicima da uživaju u bogatijem i većem broju aktivnosti u svom domu.

Primjeri projekata:
Projekt Lokacija Površina Cijena
Nova Dubrava Dubrava 70 m2 300.000 €
Lanterna Lanterna 90 m2 400.000 €
Centar Park Centar 110 m2 500.000 €

Ovi primjeri samo su neki od projekata koji se trenutno razvijaju u Zagrebu. Sve više investitora prepoznaje potencijal ovog tržišta i gradi stanove budućnosti koji će zadovoljiti potrebe stanovnika i pružiti im kvalitetan dom.

Projekti za mlade obitelji

1. Stanovi prilagođeni potrebama mladih obitelji

Grad Zagreb je prepoznao potrebe mladih obitelji i realizirao projekte izgradnje stanova prilagođenih njihovim potrebama. Ovi stanovi imaju više prostora namijenjenog djeci, igrališta unutar naselja te su smješteni u blizini škola i vrtića.

2. Program subvencionirane kupnje prvog stana

Za mlade obitelji koje žele postati vlasnici svog prvog stana, grad Zagreb nudi program subvencionirane kupnje prvog stana. Ovaj program omogućuje mladima da lakše ostvare svoje stanarske snove uz povoljnije uvjete plaćanja i subvencije.

3. Razvoj obiteljskih naselja

Grad Zagreb aktivno sudjeluje u razvoju obiteljskih naselja koja su posebno namijenjena za mlade obitelji. Ova naselja imaju velike zelene površine, biciklističke staze, dječja igrališta i ostalu infrastrukturu koja je važna za kvalitetan život mladih obitelji.

4. Edukacijski programi za mlade obitelji

Grad Zagreb provodi različite edukacijske programe namijenjene mladim obiteljima kako bi im pomogao u razumijevanju financijskih aspekata kupovine nekretnina, upravljanju kućnom statistikom i drugim važnim vještinama.

5. Subvencije za energetsku obnovu doma

Grad Zagreb nudi subvencije mladim obiteljima koje žele izvršiti energetsku obnovu svog doma. Ove subvencije pomažu u smanjenju troškova energije i stvaranju energetski učinkovitih domova, čime se dugoročno štedi novac.

Zagrebački projekti za mlade obitelji
Projekt Opis
Stanovi prilagođeni mladim obiteljima Stanovi s više prostora za djecu, igrališta u naseljima, blizina škola i vrtića
Program subvencionirane kupnje prvog stana Povoljni uvjeti plaćanja i subvencije za kupnju prvog stana
Razvoj obiteljskih naselja Naselja s velikim zelenim površinama, biciklističkim stazama, igralištima i ostalom infrastrukturom
Edukacijski programi za mlade obitelji Programi koji pomažu u razumijevanju financijskih aspekata kupovine nekretnina i upravljanja domaćinstvom
Subvencije za energetsku obnovu doma Subvencije za energetsku obnovu doma koje pomažu u smanjenju troškova energije

Ekološki prihvatljiva gradnja

1. Održiva gradnja

Održiva gradnja je koncept gradnje koji ima za cilj smanjiti negativan utjecaj građevinske industrije na okoliš. Ovaj pristup uključuje smanjenje potrošnje energetskih resursa, upotrebu ekološki prihvatljivih materijala, recikliranje i korištenje obnovljivih izvora energije.

2. Ekološki prihvatljivi materijali

Ekološki prihvatljivi materijali koriste se u ekološki prihvatljivoj gradnji kako bi se smanjila potrošnja prirodnih resursa i smanjili štetni učinci na okoliš. Ti materijali uključuju reciklirane materijale, materijale koji nisu štetni za zdravlje ljudi i okoliš, kao i materijale koji zahtijevaju manje energije za proizvodnju.

You might be interested:  Lepa Brena Nova Godina 2023

3. Korištenje obnovljivih izvora energije

Ekološki prihvatljiva gradnja promovira korištenje obnovljivih izvora energije kao način smanjenja emisije štetnih plinova u okoliš. Ovo može uključivati korištenje solarne energije, vjetra ili geotermalne energije za napajanje zgrada.

4. Smanjenje potrošnje energije

Jedan od ključnih ciljeva ekološki prihvatljive gradnje je smanjenje potrošnje energije. To se može postići korištenjem materijala s visokom toplinskom izolacijom, dobro izoliranim prozorima, energetski učinkovitim rasvjetnim tijelima i sustavima grijanja i hlađenja koji koriste manje energije.

5. Recikliranje i smanjenje otpada

Ekološki prihvatljiva gradnja uključuje i recikliranje materijala i smanjenje otpada. Ovo se postiže ponovnom upotrebom građevinskih materijala, kao i recikliranjem otpada koji nastaje tijekom gradnje. Osim toga, smanjenje otpada može se postići i planiranjem i upravljanjem gradilištem na način da se minimizira otpad koji se generira.

Primjer primjene ekološki prihvatljive gradnje
Materijal Primjena
Bambus Korištenje kao građevinski materijal zbog svoje brze obnove i visoke čvrstoće
Solarna energija Korištenje solarnih panela za proizvodnju električne energije za zgradu
Reciklirani beton Korištenje betona koji je napravljen od recikliranih materijala kako bi se smanjila potrošnja prirodnih resursa

Prihvatljive cijene novogradnje

Jedan od glavnih faktora pri izboru novogradnje za kupnju je cijena. Većina ljudi traži stanove ili kuće koje su prihvatljive u pogledu cijene. Zagreb je grad u kojem su cijene nekretnina različite i variraju između različitih četvrti i lokacija. Međutim, u posljednjim godinama primjetan je trend porasta cijena novogradnje.

Kako bi nova nekretnina bila prihvatljiva cijena, neki od faktora koji treba uzeti u obzir su:

 • Lokacija: Neke lokacije u Zagrebu su popularnije i traženije od drugih. To može utjecati na cijenu nekretnine.
 • Opća kvaliteta gradnje: Novogradnje koje su izgrađene s kvalitetnim materijalima i imaju dobru izolaciju mogu imati veću cijenu, ali će biti dugoročno isplativije zbog manjih troškova održavanja.
 • Veličina nekretnine: Veće nekretnine obično imaju veću cijenu u usporedbi s manjim nekretninama. Međutim, manje nekretnine mogu biti idealne za pojedince ili manje obitelji i imaju svoje prednosti.
 • Dodatni sadržaji: Ako novogradnja ima dodatne sadržaje poput parkirališta, bazena, teretane ili prostorije za druženje, to može povećati cijenu nekretnine.

Važno je napomenuti da se cijene mogu razlikovati ovisno o trenutnom tržištu nekretnina i općim ekonomskim uvjetima. Stoga je važno pratiti tržište i konzultirati se s agencijama za nekretnine kako biste dobili najnovije informacije o cijenama novogradnje u Zagrebu.

Prihvatljive cijene novogradnje u Zagrebu
Lokacija Cijena (kn/m2)
Donji grad 10,000 – 15,000
Centar 8,000 – 12,000
Trešnjevka 6,000 – 10,000
Maksimir 5,000 – 8,000

Ove cijene su samo smjernice i mogu se promijeniti ovisno o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Zagrebu. Važno je konzultirati se sa stručnjacima kako bi dobili najbolje informacije o trenutnim cijenama novogradnje.

FAQ:

Koji su najnoviji projekti i investicije u Zagrebu za 2023. godinu?

Najnoviji projekti i investicije u Zagrebu za 2023. godinu uključuju izgradnju novih stambenih zgrada, poslovnih prostora, trgovačkih centara i infrastrukturnih projekata.

Kakav je trend razvoja novogradnje u Zagrebu?

Trend razvoja novogradnje u Zagrebu je u porastu. Sve veći broj investitora ulaže u izgradnju novih stambenih i poslovnih objekata, što doprinosi rastu grada i ekonomskom razvoju.

Koje su prednosti življenja u novogradnji u Zagrebu?

Prednosti življenja u novogradnji u Zagrebu uključuju modernu arhitekturu, bolju izolaciju, energetsku učinkovitost, vrhunsku opremu, sigurnost i mogućnost prilagodbe prostora prema vlastitim željama i potrebama.

Koje su najzanimljivije ponude novogradnje u Zagrebu?

Najzanimljivije ponude novogradnje u Zagrebu uključuju moderne stanove s prostranim terasama, vrtnim površinama, visokokvalitetnom opremom i naprednim tehničkim rješenjima. Također, postoji i ponuda luksuznih penthouse stanova s pogledom na grad.

Kakvo je tržište nekretnina u Zagrebu?

Tržište nekretnina u Zagrebu je vrlo dinamično. Rast broja novogradnji i investicija pokazuje da postoji visoka potražnja za stanovima i poslovnim prostorima u gradu.

Kako mogu saznati više informacija o novim projektima i investicijama u Zagrebu?

Za više informacija o novim projektima i investicijama u Zagrebu, možete posjetiti web stranice lokalnih investitora i građevinskih tvrtki, pratiti medije i portale koji izvještavaju o novostima u gradnji, ili se obratiti agencijama za nekretnine koje pružaju usluge u vezi s prodajom i najmom novih stanova i poslovnih prostora.

Ima li u planu izgradnja novih javnih objekata u Zagrebu?

Da, u planu je izgradnja novih javnih objekata u Zagrebu. To uključuje izgradnju novih škola, vrtića, bolnica, sportskih objekata i drugih infrastrukturnih projekata koji će poboljšati kvalitetu života građana Zagreba.