Školska godina 2022/2023: Važni datumi, rasporedi i informacije | Ime sajta

Školska Godina 2022 2023

Školska Godina 2022 2023

Školska godina 2022/2023 je veoma važna za sve učenike, roditelje i nastavnike. Sa završetkom letnjeg odmora, svi se pripremaju za početak nove školske godine i vraćanje u učionicu. Ova godina donosi mnogo zanimljivih stvari i izazova za sve nas.

Da biste se na vreme pripremili, važno je da znate ključne datume. Naša škola je pripremila detaljan raspored koji obuhvata sve važne događaje, kao što su početak školske godine, raspusti, praznici i drugi važni datumi. Ovaj raspored će vam pomoći da planirate svoje obaveze i budete sigurni da nećete propustiti ništa važno.

Pored rasporeda, takođe smo pripremili i važne informacije za roditelje i učenike. Ove informacije će vam pomoći da se bolje pripremite i organizujete tokom cele školske godine. Tu ćete pronaći sve što trebate znati o pravilima i propisima, nastavnim programima i planovima, kao i kontakt informacije za školu i nastavnike.

Mi se radujemo početku nove školske godine i saradnji sa svim našim učenicima i njihovim roditeljima. Nadamo se da će ova godina biti uspešna i ispunjena znanjem, radosti i novim iskustvima. Želimo vam sve najbolje i srećno u školskoj godini 2022/2023!

Prijave za upis u školsku godinu 2022/2023

Prijave za upis u školsku godinu 2022/2023 su otvorene od [datum prijavljivanja]. Ovo je važan proces za sve buduće učenike koji žele upisati osnovno ili srednje obrazovanje.

Da biste se prijavili za upis, trebate ispuniti prijavni obrazac koji je dostupan na našem sajtu ili možete ga preuzeti u školi. Prijavni obrazac sadrži osnovne informacije o učeniku, kao što su ime, prezime, datum rođenja, adresa, kontakt informacije i prethodne školske rezultate.

Važno je da pažljivo popunite sve potrebne informacije kako bi vaša prijava bila uzeta u obzir. Također, trebate priložiti i sve potrebne dokumente, kao što su kopija rodnog lista, kopija lične karte, zdravstvena kartica i preporuke nastavnika.

Rok za podnošenje prijava je [datum zatvaranja prijava]. Nakon završetka prijavnog perioda, škola će pregledati sve prijave i obavijestiti roditelje o rezultatima upisa. Ukoliko dobijete potvrdu o upisu, bićete obavešteni o rasporedu i svim važnim informacijama vezanim za početak školske godine.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja ili nedoumice, slobodno se obratite školi putem telefona ili imejla navedenih na našem sajtu. Naš tim je tu da vam pomogne tokom celog procesa upisa i pruži vam sve potrebne informacije.

Prijavite se na vreme i obezbedite svoje mesto u školskoj godini 2022/2023. Radujemo se što ćemo vas imati kao deo naše školske zajednice!

You might be interested:  Aco Pejović Koncerti 2023

Datum objave rezultata upisa

Datum objave rezultata upisa za školsku godinu 2022/2023 biće 10. jula 2022. Nakon sprovedenog postupka upisa, škole će objaviti rezultate upisa kako bi roditelji i učenici mogli da se informišu o tome u koju su školu upisani.

Rezultati upisa će biti objavljeni na zvaničnim internet stranicama Ministarstva obrazovanja, kao i na internet stranicama svake pojedinačne škole. Takođe, škole će obavestiti roditelje i učenike o rezultatima putem pisanih obaveštenja ili telefonom.

Uz objavljivanje rezultata, škole će takođe dostaviti informacije o rasporedu nastave, školskom kalendaru i svim relevantnim informacijama za početak nove školske godine.

Ukoliko roditelji ili učenici imaju bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa rezultatima upisa, mogu se obratiti nadležnim školskim službama ili kontaktirati Ministarstvo obrazovanja. Važno je da svi budu informisani o tome u koju su školu upisani i da se adekvatno pripreme za početak nove školske godine.

Raspored početka školske godine

Osnovne škole

Raspored početka školske godine za osnovne škole je kako slijedi:

 • Ponedjeljak, 5. rujna 2022.: Početak nastave za učenike od 1. do 4. razreda
 • Ponedjeljak, 12. rujna 2022.: Početak nastave za učenike od 5. do 8. razreda

Važno je da učenici pravovremeno dođu u školu i da budu spremljeni sa svim potrebnim udžbenicima i školskim priborom.

Srednje škole

Raspored početka školske godine za srednje škole je kako slijedi:

 • Ponedjeljak, 19. rujna 2022.: Početak nastave za sve razrede srednje škole

Učenici su dužni pratiti redoviti raspored nastave i biti prisutni na svim predavanjima i aktivnostima.

Važno je da se svi učenici pridržavaju svih pravila škole, uključujući i sigurnosne protokole vezane uz COVID-19. Molimo sve roditelje da prate obavijesti škole i da se pridržavaju svih smjernica i uputa vezanih uz provođenje nastave u ovoj izuzetnoj situaciji.

Prvih 100 dana školske godine

Prvih 100 dana školske godine predstavljaju važan period za učenike, nastavnike i roditelje. Ovaj period obično donosi mnoge promene i prilagođavanja, ali takođe predstavlja i priliku za uspostavljanje rutine, stvaranje novih prijateljstava i postizanje ciljeva.

Za đake prvih razreda, prvih 100 dana predstavlja početak školske avanture. Oni se upoznaju sa novim okruženjem, upijaju nova znanja i stiču nove veštine. Učitelji imaju važnu ulogu u olakšavanju ovog perioda prilagođavanja, pružajući podršku, motivaciju i strukturu.

Za đake starijih razreda, prvih 100 dana predstavlja priliku za postizanje novih ciljeva i ostvarenje željenih rezultata. Ovaj period može biti izazovan jer đaci moraju da se naviknu na novi raspored, nove predmete i nove zahteve. Važno je da đaci postave realistične ciljeve, budu organsani i uporni u radu.

Nastavnici takođe imaju poseban izazov u prvih 100 dana školske godine. Oni moraju da pruže podršku učenicima, razviju dobar odnos i motiviraju ih za učenje. Nastavnici takođe moraju da uspostave jasna očekivanja i pravila, kako bi se stvorila produktivna i sigurna učionica.

Tipične aktivnosti prvih 100 dana:

 • Upoznavanje sa učenicima i roditeljima
 • Postavljanje ciljeva i očekivanja
 • Pregled programa i rasporeda
 • Organizacija izleta i ekskurzija
 • Prva testiranja i ocenjivanja

Za roditelje, prvih 100 dana školske godine donose uzbuđenje i ponos, ali takođe mogu biti i izazovni. Roditelji moraju da podrže svoje dete u prilagođavanju na novu školu, da sarađuju sa nastavnicima i pruže im potrebnu podršku. Važno je da roditelji prate napredak deteta, razgovaraju sa njim o školi i budu uključeni u školske aktivnosti.

You might be interested:  Gospa Od Zečeva 2023

Ukoliko se prvi 100 dana školske godine ispune uspehom, uspostaviće se dobre navike i temelji za uspešnu ostatak godine. Ovaj period je važan za postizanje uspeha, izgradnju odnosa i stvaranje pozitivne školske klime.

Ukratko, prvih 100 dana školske godine predstavljaju ključni period za učenike, nastavnike i roditelje. Tokom ovog perioda se uspostavljaju rutina, postavljaju ciljevi i ostvaruje prilagođavanje. Pravilna podrška i motivacija su ključni za uspeh u ovom periodu. Ova školska godina obećava mnoge izazove, ali i mnogo mogućnosti za učenje i rast.

Raspored odmora i praznika

Raspored odmora i praznika

Ovdje možete pronaći raspored odmora i praznika za školsku godinu 2022/2023:

Zimski odmor: od 21. prosinca 2022. do 8. siječnja 2023.

Uskrsni odmor: od 7. travnja 2023. do 17. travnja 2023.

Prvomajski odmor: od 29. travnja 2023. do 2. svibnja 2023.

Ljetni odmor: od 15. lipnja 2023. do 31. kolovoza 2023.

Ostali praznici:

 • Božić: 25. prosinca 2022. i 26. prosinca 2022.
 • Novu godina: 1. siječnja 2023.
 • Uskrs: 16. travnja 2023.
 • Međunarodni praznik rada: 1. svibnja 2023.
 • Državni praznik: 30. svibnja 2023.

Važno je napomenuti da se raster školskih praznika može mijenjati ovisno o potrebama škole i odobrenjima lokalnih vlasti.

Važni ispiti i testiranja

Ovde možete pronaći informacije o važnim ispitima i testiranjima koji će se održati tokom školske godine 2022/2023. Redovno se obavezno informišite o ovim datim i rasporedima kako biste se blagovremeno pripremili.

Državni ispit iz matematike

Datum: 5. decembar 2022.

Opis: Državni ispit iz matematike je obavezan za sve učenike koji završavaju srednju školu. Test je dizajniran da oceni vaše matematičke veštine i sposobnosti. Obratite pažnju na raspored i tačno vreme održavanja ispita.

Prijemni ispit za fakultet

Datum: 15. jun 2023.

Opis: Prijemni ispit za fakultet je ključni test koji morate položiti kako biste se upisali na željeni fakultet. Ispit će oceniti vaše znanje iz određene oblasti i proceniti vaše sposobnosti. Proverite tačan datum i vreme održavanja ispita i pripremite se u skladu sa tim.

Testiranje iz stranog jezika – engleski

Datum: 20. mart 2023.

Opis: Testiranje iz stranog jezika, posebno engleskog jezika, je važno za razvijanje i proveru vaših jezičkih veština. Ovaj test će proceniti vašu sposobnost razumevanja, čitanja, pisanja i govora na engleskom jeziku. Obezbedite si raspored testiranja i pripremite se adekvatno.

Testiranje talenta za umetnost

Datum: 10. februar 2023.

Opis: Ovo testiranje je namenjeno učenicima koji žele razviti svoje umetničke talente. Test će proveriti vaše veštine u muzici, likovnoj umetnosti ili pozorištu, u zavisnosti od vašeg izbora. Pobrinite se da znate kada i gde će se testiranje održati i pripremite se prema tome.

Ovi ispiti i testiranja su samo neki od važnih koje možete očekivati tokom školske godine 2022/2023. Imajte na umu da rasporedi i datumi mogu biti podložni promenama, pa redovno proveravajte ažurirane informacije.

You might be interested:  Minimalac U Sloveniji 2023

Raspored roditeljskih sastanaka

U nastavku je raspored roditeljskih sastanaka za školsku godinu 2022/2023:

1. roditeljski sastanak

Datum: 15. rujna 2022.

Vrijeme: 17:00 – 18:00

Mjesto: Dvorana škole

2. roditeljski sastanak

Datum: 22. listopada 2022.

Vrijeme: 16:30 – 17:30

Mjesto: Učionica br. 3

3. roditeljski sastanak

Datum: 10. prosinca 2022.

Vrijeme: 18:00 – 19:00

Mjesto: Zbornica

4. roditeljski sastanak

Datum: 18. veljače 2023.

Vrijeme: 15:30 – 16:30

Mjesto: Učionica br. 5

5. roditeljski sastanak

Datum: 26. travnja 2023.

Vrijeme: 17:30 – 18:30

Mjesto: Dvorana škole

Napomena: Molimo da se pridružite roditeljskim sastancima kako biste dobili važne informacije o napretku vašeg djeteta i budućim događanjima u školi.

Završetak školske godine 2022/2023

Završetak školske godine 2022/2023 će biti 31. maja 2023. godine.

Učenici će biti oslobođeni školskih obaveza nakon završnih ispita i ocenjivanja. Nakon završetka školske godine, nastavnici će uraditi potrebno ocenjivanje učenika i pripremu izveštaja o njihovom napretku.

Proces ocenjivanja može trajati nekoliko dana, a izveštaji će biti dostavljeni roditeljima u pisanoj formi ili preko elektronske pošte. Izveštaji će sadržati rezultate ispita učenika, ocene za svaki predmet i generalni komentar o uspehu učenika tokom školske godine.

Nakon završetka školske godine, učenicima će biti omogućeno da preuzmu svoje svedočanstva i eventualno nagrade ili priznanja koje su zaslužili tokom školske godine.

Planirani raspored aktivnosti

Planirani raspored aktivnosti

Da bi se obezbedio glatki završetak školske godine, škola je planirala sledeći raspored aktivnosti:

 • 30. maj 2023. – Završni ispiti za učenike završnih razreda
 • 31. maj 2023. – Poslednji školski dan za sve učenike
 • 1. jun 2023. – Dan za ocenjivanje i izrada izveštaja
 • 2. jun 2023. – Dodela svedočanstava i nagrada

Ovi datumi su podložni promenama u skladu sa eventualnim nepredviđenim okolnostima ili prema odluci školske uprave. Roditelji će biti blagovremeno obavešteni o svim promenama ili dodatnim informacijama putem školske komunikacije.

FAQ:

Kakav je raspored za školsku godinu 2022/2023?

Raspored za školsku godinu 2022/2023 će biti određen od strane Ministarstva obrazovanja. Raspored će obuhvatiti početak nastave, praznike i završetak nastave. Detalji rasporeda bit će objavljeni na službenim stranicama Ministarstva obrazovanja.

Koje su promjene u nastavnim planovima i programima za školsku godinu 2022/2023?

Za školsku godinu 2022/2023 postoji nekoliko promjena u nastavnim planovima i programima. Nekoliko predmeta je ažurirano kako bi se usklađeni s novim obrazovnim standardima. Također su moguće promjene u kurikulumu i metodama poučavanja. Detalji o tim promjenama bit će objavljeni od strane Ministarstva obrazovanja i bit će dostupni na službenim stranicama.

Kako će se održavati nastava u školskoj godini 2022/2023?

Nastava u školskoj godini 2022/2023 će se održavati u skladu s smjernicama i preporukama Ministarstva zdravstva i Ministarstva obrazovanja. S obzirom na situaciju s COVID-19, moguće su promjene u načinu održavanja nastave. Ukoliko bude potrebno, moguće su kombinacije online i prisutne nastave. Detalji o načinu održavanja nastave bit će objavljeni prije početka školske godine.