Školski Praznici 2023 Split: Datum, Raspored i Aktivnosti

Školski Praznici 2023 Split

Školski Praznici 2023 Split

Split je predivan grad na obali Jadranskog mora koji ima bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Jedinstvena arhitektura, prekrasne plaže i ukusna hrana čine Split omiljenom destinacijom za posjetitelje iz cijelog svijeta. Školski praznici u Splitu 2023. godine pružaju izvrsnu priliku obiteljima da istraže grad i okolicu, upoznaju se s lokalnom kulturom i sudjeluju u raznim aktivnostima.

Ovaj članak će vam pružiti sve potrebne informacije o datumima školskih praznika u Splitu u 2023. godini, kao i rasporedu aktivnosti koje možete uživati ​​tijekom tih vremena. Bilo da želite posjetiti muzeje i galerije, istraživati ​​predivne otoke u blizini, ili se samo opustiti na plaži, Split nudi raznovrsne mogućnosti za sve uzraste.

Datum školskih praznika u Splitu u 2023. godini podložan je promjenama i ovisi o službenom rasporedu Splitsko-dalmatinske županije. Redovito provjeravajte službene izvore kako biste bili u tijeku s najnovijim informacijama.

Nakon što saznate točne datume praznika, moći ćete planirati svoj odmor i aktivnosti koje želite poduzeti tijekom boravka u Splitu. Bez obzira jeste li avanturistički nastrojeni ili preferirate opuštanje, Split će vas zasigurno oduševiti svojom ljepotom i raznovrsnim mogućnostima. Pripremite se za nezaboravno iskustvo u ovom predivnom dijelu Hrvatske.

Školski praznici 2023 Split

Split je grad smješten na prekrasnoj jadranskoj obali Hrvatske. On je domaćin školskih praznika 2023. godine. Tijekom ovog vremena, učenici će imati priliku iskoristiti slobodno vrijeme za odmor, druženje i sudjelovanje u raznim aktivnostima.

Datumi školskih praznika

Evo rasporeda školskih praznika u Splitu za 2023. godinu:

 • Zimski praznici: 24. prosinca 2022. – 8. siječnja 2023.
 • Uskrsni praznici: 17. travnja – 25. travnja 2023.
 • Proljetni praznici: 1. svibnja – 5. svibnja 2023.
 • Ljetni praznici: 17. lipnja – 31. kolovoza 2023.

Aktivnosti tijekom školskih praznika

U Splitu tijekom školskih praznika 2023. godine bit će mnogo zabavnih i edukativnih aktivnosti za učenike. Neki od događaja koje će moći posjetiti su:

 • Organizirani izleti u prirodu i nacionalne parkove
 • Ljetni kampovi i sportski programi
 • Kulturne manifestacije i izložbe
 • Predstave i koncerti namijenjeni djeci i mladima
 • Radionice i tečajevi za različite interese kao što su umjetnost, znanost, tehnologija itd.

Učenici će imati priliku provesti nezaboravno vrijeme s prijateljima i obitelji te stvoriti uspomene za cijeli život tijekom školskih praznika u Splitu 2023. godine.

Datum početka i trajanje

Školski praznici u Splitu za 2023. godinu će početi 24. lipnja 2023., nakon završetka školske godine. Praznici će trajati 3 mjeseca, sve do 3. rujna 2023.

Za vrijeme praznika, učenici će imati slobodno vrijeme od redovnih školskih obaveza i moći će provoditi vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima.

Tijekom ljetnih praznika, grad Split organizira razne aktivnosti i programa za učenike kako bi im omogućio da se zabave i druže. Ove aktivnosti uključuju izlete, sportske turnire, radionice, kazališne predstave i koncerte.

Učenici su također ohrabreni da koriste ovo vrijeme za odmor i učenje na svoj način, kako bi se pripremili za sljedeću školsku godinu.

Važni datumi u 2023.

Početak školskih praznika: 24. lipnja 2023.

Završetak školskih praznika: 3. rujna 2023.

Praznične aktivnosti

Grad Split će organizirati razne aktivnosti tijekom ljetnih praznika kako bi osigurao da učenici imaju raznolike mogućnosti za zabavu i edukaciju. Aktivnosti mogu uključivati izlete, sportske turnire, radionice, kazališne predstave i koncerte. Detalji o rasporedu i mjestima održavanja tih aktivnosti bit će dostupni u lokalnim novinama, na web stranicama škola i na službenim stranicama Grada Splita.

Kalendar praznika školske godine 2023

Evo rasporeda praznika za školsku godinu 2023. Praznici su od velike važnosti za učenike i nastavnike jer pružaju priliku za odmor, oporavak i druženje. Ovi datumi mogu biti podložni promjenama, pa je uvijek dobro provjeriti najnoviji raspored od nadležnih školskih vlasti.

1. zimski praznici:

– Početak: 23. prosinca 2022.

– Završetak: 8. siječnja 2023.

Proljetni praznici:

– Početak: 6. travnja 2023.

– Završetak: 17. travnja 2023.

Praznici Prvog maja:

– Početak: 29. travnja 2023.

– Završetak: 2. svibnja 2023.

Ljetni praznici:

– Početak: 19. lipnja 2023.

– Završetak: 3. rujna 2023.

Molimo, imajte na umu da se raspored praznika može razlikovati ovisno o području i školi, stoga je važno provjeriti lokalni raspored. Uživajte u praznicima i iskoristite vrijeme za opuštanje, učenje i kvalitetno provođenje vremena s obitelji i prijateljima!

Promjene u rasporedu nastave

Tijekom Školskih praznika 2023. u Splitu bit će nekoliko promjena u rasporedu nastave.

Prva promjena odnosi se na datum početka nastave nakon praznika. Umjesto prvog ponedjeljka nakon praznika, nastava će početi u srijedu nakon praznika. To znači da će učenici imati dodatna dva dana odmora prije povratka u školu.

Druga promjena se odnosi na raspored sati. Tijekom prvog tjedna nakon praznika, raspored sati bit će kraći. Prva i druga smjena će trajati samo 4 sata svaki dan, umjesto uobičajenih 6 sati. Ovo je učinjeno kako bi učenicima omogućilo postupno prilagođavanje nakon duže stanke od škole.

Treća promjena se odnosi na redovne izvanškolske aktivnosti. Tijekom praznika, sve izvanškolske aktivnosti bit će suspendirane. Ovo uključuje sportske treninge, školske klubove i bilo kakve druge vanjske aktivnosti povezane sa školom. Aktivnosti se nastavljaju redovno nakon praznika.

Posljednja promjena se odnosi na ispite. Svi ispiti koji su bili zakazani za vrijeme praznika bit će premješteni na drugi datum. Nove termine ispita će odrediti nastavnici i bit će objavljeni svim učenicima prije početka praznika.

Ove promjene u rasporedu nastave imaju za cilj osigurati pravičan i gladan povratak u školu nakon praznika te olakšati učenicima tranziciju iz odmora u učenje.

Organizirane aktivnosti za učenike

Školski praznici su idealno vrijeme za uživanje u raznim aktivnostima i zabavi. Split nudi širok spektar organiziranih aktivnosti za učenike tijekom praznika.

Kulturne aktivnosti

Tijekom školskih praznika, učenici imaju mogućnost sudjelovati u raznim kulturnim aktivnostima. Možete posjetiti muzeje, galerije i kazališta koja organiziraju posebne izložbe i predstave za učenike. Ovo je odlična prilika da naučite nešto novo o umjetnosti i kulturi grada.

Sportske aktivnosti

Split je poznat po svojoj sportskoj kulturi, stoga su sportske aktivnosti također popularne među učenicima tijekom praznika. Možete se priključiti sportskim klubovima i sudjelovati u treningu ili natjecanjima. Također možete posjetiti sportske objekte kao što su bazeni, teretane, klizališta ili staze za trčanje.

Organizirane aktivnosti za učenike tijekom školskih praznika u Splitu pružaju mnogo mogućnosti za učenje, zabavu i druženje. Ne propustite priliku iskoristiti vrijeme na najbolji mogući način i stvoriti nezaboravne uspomene.

Praznične tradicije u Splitu

Split je poznat po svojim bogatim prazničnim tradicijama koje se održavaju tokom čitave godine. Ovi tradicionalni događaji imaju duboko ukorijenjeno značenje za lokalno stanovništvo i privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

Patrijaršijska misa u Svetom Dujmu

Jedna od najznačajnijih prazničnih tradicija u Splitu je patrijaršijska misa koja se održava u katedrali Svetog Dujma na Božić. Ova svečana ceremonija okuplja vjernike koji se okupljaju da bi proslavili rođenje Isusa Krista i sudjelovali u misi predvodjenoj od strane nadbiskupa Splita. Misu karakteriziraju prekrasni koristi i duhovna atmosfera.

Maslinovo ulje izdanje

Još jedna značajna tradicija Splita je maslinovo ulje izdanje koje se održava svake godine krajem studenog. Ulicama Splita, posjetitelji mogu pronaći brojne štandove na kojima lokalni proizvođači maslina i ulja predstavljaju svoje proizvode. Gosti mogu kušati razne vrste maslinovog ulja i kupiti različite proizvode koje karakterizira bogaty i neodoljiv okus.

Ove su tradicije samo neki od primjera bogatih prazničnih aktivnosti koje se održavaju u Splitu. Ova srednjovjekovna mediteranska destinacija pruža jedinstven doživljaj koji spaja povijest, kulturu i gastronomiju. Posjetitelji Splita mogu biti sigurni da će doživjeti jedinstvene i nezaboravne praznične tradicije koje su sastavni dio lokalne kulture.

Savjeti za roditelje

Roditeljstvo može biti izazovno, ali s nekoliko savjeta možete olakšati školski praznik svom djetetu. Evo nekoliko ideja kako iskoristiti vrijeme sa svojim djetetom tijekom školskih praznika:

 1. Planirajte aktivnosti: Razmislite o različitim aktivnostima koje možete raditi zajedno, poput odlaska u muzej, posjeta parku ili organiziranja piknika. Planirane aktivnosti omogućuju vam da iskoristite vrijeme na najbolji način.
 2. Pronađite vremena za igru: Školski praznici su idealno vrijeme za igru i zabavu. Organizirajte igre kod kuće, poput društvenih igara ili sportskih natjecanja, kako biste se povezali sa svojim djetetom i stvorili predivne uspomene.
 3. Pomoć s domaćim zadacima: Školski praznici mogu biti dobar trenutak da pomognete djetetu s domaćim zadacima. Ovo je prilika da dijete utvrdi gradivo naučeno u školi i dobije dodatnu podršku od roditelja.
 4. Podstičite čitanje: Potičite svoje dijete da čita tijekom školskih praznika. Posjetite lokalnu biblioteku i zajedno odaberite knjige koje će ih zanimati. Čitajte zajedno i razgovarajte o pročitanom. Time će se razvijati ljubav prema čitanju i razumijevanje teksta.
 5. Oslobodite kreativnost: Organizirajte kreativne aktivnosti za svoje dijete, poput slikanja, izrade nakita ili kuhanja. Dajte prostora djetetovoj kreativnosti i podržite ih u njihovim idejama. Ovo je sjajan način da se djetetu omogući izražavanje i razvijanje vještina.
 6. Razgovarajte o školi: Iskoristite vrijeme sa svojim djetetom da razgovarate o školi i njihovim iskustvima. Pitajte ih o njihovim nastavnicima, prijateljima i aktivnostima u školi. Otvoren dijalog može pomoći u razumijevanju djetetovih potreba i briga.

Zapamtite da su školski praznici vrijeme za opuštanje, zabavu i povezivanje s obitelji. Iskoristite ovaj period da provedete kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom i stvorite posebne trenutke koji će ostati u sjećanju.

Putovanja i izleti tijekom praznika

Putovanja i izleti tijekom praznika

Tijekom školskih praznika u Splitu 2023. godine, postoje mnoge mogućnosti za putovanja i izlete koji će obogatiti vaše slobodno vrijeme. Ovdje vam nudimo nekoliko ideja za aktivnosti:

Izlet na otok Brač

Otok Brač je udaljen svega nekoliko sati vožnje trajektom od Splita i pruža predivne plaže i lokalne znamenitosti. Posjetite poznatu plažu Zlatni Rat u Bolu, koja je često na popisima najljepših plaža na svijetu. Također možete istražiti bogatu povijest otoka posjetom Zmajevu Špilji ili starom gradu Supetru.

Izlet u Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka je predivan prirodni park s brojnim slapovima i stazama za šetanje. Ovdje možete prošetati preko drvenih mostova iznad slapova i uživati u prekrasnom krajoliku. Također možete posjetiti etno selo i vidjeti mlinove koji su nekada koristili snagu vode za proizvodnju brašna.

Osim ovih prirodnih ljepota, Splitu ima i mnoge druge zanimljivosti koje možete istražiti tijekom školskih praznika. Posjetite Dioklecijanovu palaču, koja je pod zaštitom UNESCO-a i jedan je od najbolje očuvanih rimskih carskih dvoraca na svijetu. Možete se prošetati po Rivi, glavnoj promenadi grada, i uživati u pogledu na more.

Uživajte u školskim praznicima i iskoristite vrijeme za putovanja i izlete u Splitu i okolici!

Priprema za povratak u školu nakon praznika

Nakon završetka školskih praznika, važno je pravilno se pripremiti za povratak u školu. Evo nekoliko korisnih savjeta kako se organizirati i kvalitetno se vratiti u školske aktivnosti:

1. Postavite raspored

Jedan od ključnih koraka za uspješan povratak u školu je postavljanje rasporeda za obaveze. To uključuje određivanje vremena za učenje, ali i vrijeme za odmor i opuštanje. Vodite računa o tome da raspored bude realan i prilagođen vašim obavezama i potrebama.

2. Organizirajte svoj radni prostor

Iskoristite vrijeme prije povratka u školu kako biste organizirali svoj radni prostor. Osigurajte da imate sve potrebne školske materijale, kao i čist i uredan prostor za učenje. Ovo će vam pomoći da se lakše fokusirate na školske zadatke i obaveze.

Dodatni savjeti:

 • Bacite nepotrebne papire i materijale kako biste stvorili više prostora
 • Osigurajte da su vam bilješke i knjige organizirane i lako dostupne
 • Koristite regale, ladice ili druge organizacijske alate kako biste pregledno posložili svoje školske materijale

Slijedeći ove savjete, možete se pripremiti za uspješan povratak u školu nakon praznika. Redovita organizacija i planiranje bit će ključni za postizanje akademskog uspjeha.

FAQ:

Kada su planirani školski praznici u Splitu za 2023. godinu?

Školski praznici u Splitu za 2023. godinu su planirani prema rasporedu koji je utvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Točni datumi još nisu objavljeni, ali obično se školski praznici u Splitu podudaraju s praznicima u ostatku zemlje.

Koje su aktivnosti planirane za školske praznike u Splitu?

Planirane su razne aktivnosti za školske praznike u Splitu. To uključuje sportske turnire, radionice, izlete i kulturne događaje. Detaljni raspored aktivnosti bit će objavljen bliže datumu praznika.

Koji su najvažniji školski praznici u Splitu?

Najvažniji školski praznici u Splitu uključuju zimski odmor, proljetni odmor i ljetne praznike. Ovi praznici traju nekoliko tjedana i prilika su za učenike da se odmore, opuste i uživaju u raznim aktivnostima.

Kako će biti organiziran raspored školskih praznika u Splitu?

Raspored školskih praznika u Splitu bit će organiziran prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Obično se praznici raspoređuju tijekom godine, s odmorima u zimskim, proljetnim i ljetnim mjesecima. Detaljan raspored bit će objavljen prije početka svake školske godine.