Street Race Osijek 2023 - Portal hrvatskih arhitekata

Street Race Osijek 2023

Street Race Osijek 2023

Uzbudljiva utrka na ulicama grada Osijeka vratila se ove godine sa svojim najnovijim izdanjem – Street Race Osijek 2023! Ova utrka na ljepoti i brzini privlači najbolje vozače i entuzijaste iz cijele Hrvatske i šire.

Ovogodišnje izdanje Street Race Osijek održano je prošlog vikenda i privuklo tisuće gledatelja kako bi vidjeli nevjerojatne akrobacije i brze automobile. S natjecanjem u različitim kategorijama, kao što su drift, utrkivanje na ravnom putu i utrkivanje na krivinama, Street Race Osijek pružio je adrenalinski doživljaj za sve koji su prisustvovali.

Najbolji vozači iz regije borili su se za titulu najbržeg vozača u svakoj kategoriji, dok su gledatelji navijali i bodrili svoje favorite. Ova utrka ne samo da pruža zabavu, već i promiče sigurnost na cestama i važnost pravilne vožnje.

Street Race Osijek 2023 bio je spektakularan događaj koji je okupio zaljubljenike u automobilizam iz cijelog svijeta. Ghilman AV, pobijednik utrke na krivinama, rekao je: “Ovo je jedna od najuzbudljivijih utrka na ulici na kojoj sam ikada sudjelovao. Osijek ima sjajne ceste i oduševljen sam energijom koju su pokazali gledatelji.”

Street Race Osijek 2023 bio je uspjeh na svakom mogućem nivou. Ova utrka dokazuje da Osijek ima sve potrebno da bude domaćin velikih sportskih događaja. Sve čestitke organizatorima na izvrsnoj pripremi i provedbi utrke i očekujemo sa nestrpljenjem iduće izdanje.

– Sportski novinar Ivan Matic

Contents

Street Race Osijek 2023

O utrci

Street Race Osijek 2023 je jedna od najpoznatijih utrka na ulici u Hrvatskoj. Ova adrenalinska utrka privlači ljubitelje brzine i moćnih automobila iz cijele zemlje i svijeta. Utrka se održava u Osijeku, jednom od najvećih gradova u Hrvatskoj, i staza prolazi kroz središte grada, pružajući nevjerojatnu pozornicu za natjecatelje i gledatelje.

Trasa staze

Trasa staze prolazi kroz neke od najpoznatijih ulica u Osijeku, uključujući Trg Ante Starčevića i Širokobriješku ulicu. Staza je duga 2,5 kilometra i ima mnoštvo zahtjevnih zavoja i pravaca koji ispituju vještinu vozača i performanse automobila. Natjecatelji se utrkuju u različitim kategorijama, uključujući sportske i trkaće automobile.

Natjecatelji

Street Race Osijek 2023 privlači neke od najboljih vozača u regiji. Natjecatelji dolaze iz različitih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja kako bi sudjelovali u ovoj prestižnoj utrci. Svake godine se pojavljuju nova imena i talenti koji se natječu protiv iskusnih vozača.

Program događaja

Street Race Osijek 2023 je višednevni događaj koji se sastoji od treninga, kvalifikacija i finalnih utrka. Tijekom dana, posjetitelji imaju priliku razgledati automobile, upoznati se sa vozačima i sudjelovati u raznim aktivnostima. U večernjim satima se održavaju utrke na stazi, dok se glazba i zabava održava i izvan staze.

Rezultati utrke

Street Race Osijek 2023 nudi vrhunsko natjecanje i uzbuđenje za posjetitelje. S vremenom svake utrke, postaje sve jasnije tko su najbrži vozači. Na kraju događaja, proglašavaju se pobjednici u svakoj kategoriji, a najbrži vozači dobivaju priznanja i nagrade.

Zaključak

Street Race Osijek 2023 je događaj koji ne smijete propustiti ako ste ljubitelj brzine i automobila. Ova prestižna utrka pruža adrenalinski doživljaj i priliku da vidite neke od najbržih automobila i vozača u regiji. Pridružite se atmosferi natjecanja i uživajte u spektaklu vozačke vještine i performansi na ulicama Osijeka.

Najnovije informacije o utrci i rezultatima

Rezultati utrke Street Race Osijek 2023:

 • Pobjednik: Ivan Petrović
 • Drugo mjesto: Marko Horvat
 • Treće mjesto: Ana Kovačević

Broj sudionika:

Utrka Street Race Osijek 2023 okupila je preko 50 natjecatelja koji su se natjecali u nekoliko kategorija.

Staza:

Staza utrke Street Race Osijek 2023 bila je dugačka 3 kilometra s mnogim zavojima i ravnim dionicama. Natjecatelji su morali pokazati izuzetnu vještinu upravljanja i brzinu kako bi ostvarili dobre rezultate.

Organizacija:

Organizacija utrke Street Race Osijek 2023 bila je izvršena vrlo profesionalno i sve je proteklo bez ikakvih poteškoća. Sigurnost natjecatelja i gledatelja bila je prioritet, pa su poduzete sve mjere predostrožnosti kako bi se osigurala sigurna utrka.

Sponzori:

Utrka Street Race Osijek 2023 podržana je od strane mnogih lokalnih i nacionalnih sponzora koji su omogućili organizaciju i nagradni fond natjecanja. Bez njihove podrške, ova utrka ne bi bila moguća.

Nagrade:

 1. 1. mjesto: 10.000 kuna i pehar
 2. 2. mjesto: 5.000 kuna i medalja
 3. 3. mjesto: 2.500 kuna i medalja

Sljedeća utrka:

Utrka Street Race Osijek 2024 već je u planu i očekuje se još veći broj sudionika i uzbuđenja na stazi. Spremite se za još jedan nezaboravan događaj koji će se održati iduće godine.

Rezultati utrke na ulici

Pobednici trka

 • Prva trka: Marko Petrović
 • Druga trka: Ana Kovač
 • Treća trka: Ivan Jurić

Rang lista

Mesto Učesnik Vreme
1 Marko Petrović 1:25:36
2 Ana Kovač 1:27:15
3 Ivan Jurić 1:28:42
4 Josip Horvat 1:31:10
5 Marija Novak 1:33:18

Čestitamo pobednicima i svim učesnicima na uspešnoj trci na ulici! Sledeća trka će se održati 2024. godine.

Novosti o Street Race Osijek 2023

Nove kategorije trka

U Street Race Osijek 2023 predstavljeno je nekoliko novih kategorija trka. Organizatori su odlučili uvesti nove izazove kako bi privukli još više vozača i zaljubljenika u brze automobile.

Obnovljena staza

Staza za utrku u Osijeku je temeljito obnovljena i poboljšana kako bi omogućila još bolje uvjete za natjecatelje. Promjene uključuju širi i glađi asfalt te poboljšanu sigurnost.

Veći nagradni fond

Ove godine, nagradni fond za Street Race Osijek 2023 bit će veći nego ikad prije. Sudionici će imati priliku osvojiti atraktivne novčane nagrade, a najboljim vozačima bit će dodijeljen i poseban trofej.

Međunarodni sudionici

Street Race Osijek 2023 privukao je veliki broj međunarodnih sudionika koji će se natjecati s lokalnim vozačima. Očekuje se uzbuđujuća konkurencija i uzbudljive utrke.

Program događanja

Pored utrka, Street Race Osijek 2023 nudi i razne druge sadržaje za posjetitelje. Program događanja uključuje koncerte, auto izložbe, sajmove i još mnogo toga. Ovo je idealna prilika da provedete vrijeme s obitelji i prijateljima i uživate u svemu što ovaj događaj nudi.

Registracija otvorena

Registracija za Street Race Osijek 2023 je otvorena, a svi zainteresirani vozači mogu se prijaviti na službenoj web stranici događaja. Prijavite se što prije kako biste osigurali svoje mjesto na natjecanju.

Rezervirajte svoj smještaj

Ako planirate posjetiti Street Race Osijek 2023, preporučujemo da pravovremeno rezervirate svoj smještaj. Osijek je popularna destinacija za ovaj događaj, pa je važno osigurati svoj smještaj unaprijed.

Takmičari i njihovi automobili

1. Ivan Petrović – BMW M3

Automobil: BMW M3

Boja: Crna

Sponsor: Autokuća Petrović

2. Marko Kovačić – Audi R8

Automobil: Audi R8

Boja: Crvena

Sponsor: Auto saloni Kovačić

3. Ana Horvat – Ford Mustang

Automobil: Ford Mustang

Boja: Plava

Sponsor: Auto kuća Horvat

4. Iva Jurić – Chevrolet Camaro

Automobil: Chevrolet Camaro

Boja: Žuta

Sponsor: Autokuća Jurić

5. Luka Novak – Nissan GT-R

Automobil: Nissan GT-R

Boja: Siva

Sponsor: Auto salon Novak

6. Petra Čulina – Volkswagen Golf

6. Petra Čulina - Volkswagen Golf

Automobil: Volkswagen Golf

Boja: Bijela

Sponsor: Auto klub Čulina

7. Marko Horvat – Mercedes-Benz C63 AMG

Automobil: Mercedes-Benz C63 AMG

Boja: Crna

Sponsor: Auto salon Horvat

8. Ana Buljan – Porsche 911

Automobil: Porsche 911

Boja: Crvena

Sponsor: Autokuća Buljan

Rezultati utrke
Redni broj Takmičar Automobil Vrijeme
1 Ivan Petrović BMW M3 1:23.456
2 Marko Kovačić Audi R8 1:24.678
3 Ana Horvat Ford Mustang 1:25.789
4 Iva Jurić Chevrolet Camaro 1:27.345
5 Luka Novak Nissan GT-R 1:28.901
6 Petra Čulina Volkswagen Golf 1:29.876
7 Marko Horvat Mercedes-Benz C63 AMG 1:30.987
8 Ana Buljan Porsche 911 1:31.765

Staza i uslovi trke

Street Race Osijek 2023 će se održati na posebno dizajniranoj stazi u samom srcu grada Osijeka. Staza je dugačka 2 kilometra i ima široka cesta koja pruža dovoljno prostora za sigurno, ali uzbuđujuće trke.

Uslovi trke su pažljivo kreirani kako bi se osigurala sigurnost svih učesnika. Evo nekoliko ključnih aspekata uslova trke:

 • Asfalt: Staza je prekrivena kvalitetnim asfaltom koji pruža dobar prianjanje i smanjuje rizik od proklizavanja.
 • Razdvajanje trake: Staza je jasno razdvojena na trake za svaku trku. Ovo osigurava da vozači ostanu u svojoj traci i sprečava sudare.
 • Ograničenje brzine: Postoje ograničenja brzine koja vozači moraju poštovati tokom trka. Ovo je učinjeno radi sigurnosti i sprečavanja nezgoda.
 • Bezbednosna pravila: Svi vozači moraju poštovati bezbednosna pravila koja su uspostavljena za trku. To uključuje nošenje sigurnosnih pojasova i kaciga, kao i poštovanje svih uputa organizatora trke.

Ovi uslovi su dizajnirani da pruže sigurno okruženje za trkače, ali istovremeno i uzbuđenje za gledatelje. Street Race Osijek 2023 je događaj koji svi ljubitelji brzine ne smeju propustiti!

Bezbednost na Street Race Osijek 2023

Sigurnost učesnika i gledalaca

Sigurnost je od najveće važnosti na Street Race Osijek 2023. Organizatori utrke preduzimaju sve potrebne mere kako bi osigurali bezbednost svih učesnika i gledalaca.

Pre svega, timovi organizatora utrke sprovode stroge provere svih učesnika i vozila kako bi se osiguralo da ispunjavaju sve bezbednosne standarde. Vozači moraju posedovati važeću vozačku dozvolu i obaviti tehnički pregled svojih vozila pre samog starta utrke.

Sigurnost na stazi

Staza na Street Race Osijek 2023 je pažljivo osmišljena i obezbeđena kako bi pružila učesnicima najbolje moguće uslove za trkanje. Postavljene su odgovarajuće zaštitne ograde, sigurnosni zidovi i zaštitna ograda duž staze kako bi se minimizirali rizici od sudara i povreda.

Brojni maršalci će biti raspoređeni duž staze kako bi obezbedili nadzor tokom trka i reagovali u slučaju bilo kakvih problema. Oni su obučeni za pružanje prve pomoći i brzu reakciju u hitnim situacijama.

Pravila i sankcije

Street Race Osijek 2023 strogo poštuje pravila i propise koji se odnose na bezbednost na stazi. Učesnici su dužni da se pridržavaju svih pravila utrke i preporučenih bezbednosnih mera. Kršenje bilo kojeg pravila ili nebezbedno ponašanje može rezultirati sankcijama, uključujući diskvalifikaciju iz trke.

Bezbednost gledalaca

Gledaoci takođe moraju poštovati odgovarajuće bezbednosne mere. Organizatori će obezbediti oznake i sigurnosne barijere na odabranim mestima kako bi se gledaoci držali podalje od staze i smanjili rizik od povreda.

Takođe, gledaoci se podstiču da prate uputstva timova organizatora utrke i maršala kako bi se održala bezbednost tokom celog događaja.

Program događaja i zabava

Petak, 12. svibnja 2023.

– 16:00 – Otvaranje događaja i prezentacija ekipa

– 17:30 – Kvalifikacije – prva runda

– 20:00 – Nastupi DJ-eva i koncerti

Subota, 13. svibnja 2023.

– 11:00 – Otvaranje Stunt showa

– 13:00 – Kvalifikacije – druga runda

– 16:00 – Street Race natjecanje

– 18:30 – Dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja

– 19:30 – Glazbeni koncerti i zabava

Nedjelja, 14. svibnja 2023.

– 10:00 – Otvaranje Auto showa

– 12:00 – Drift show i natjecanje

– 15:30 – Revijalne utrke po gradskim ulicama

– 18:00 – Završetak događaja

Ugostiteljske ponude

 • Hrana i piće uživo
 • Popusti i akcije u barovima i restoranima uz prezentaciju ulaznice

Ostale zabave i aktivnosti

 • Besplatne vožnje u simulatorima trkaćih automobila
 • This is a Croatian sentence – Voznja biciklima po gradskim stazama
 • Stunt show i nastupi lokalnih skupina

Prijave i informacije za posjetitelje – Street Race Osijek 2023

Prijave

Prijave za utrku Street Race Osijek 2023 otvorene su za sve zainteresirane sudionike. Da biste se prijavili za utrku, posjetite našu službenu web stranicu i popunite prijavni obrazac. Molimo vas da pažljivo pročitate i razumijete sve uvjete i odredbe prije nego što se prijavite.

Informacije za posjetitelje

Ako želite prisustvovati utrci kao posjetitelj, evo nekoliko informacija koje će vam biti korisne:

 • Datum utrke: 12. svibnja 2023.
 • Lokacija: Osijek, Hrvatska.
 • Vrijeme početka: 16:00 sati.

Prijenos: Utrka će biti prenošena uživo na našoj službenoj web stranici, tako da ako niste u mogućnosti biti prisutni na licu mjesta, ne propustite priliku da pratite akciju uživo.

Pravila posjeta: Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju uputa organizatora utrke i održavaju sigurnu udaljenost od trkačkih staza. Vaša sigurnost nam je najvažnija, stoga pratite sve sigurnosne upute i znakove tijekom događaja.

Parking

Za posjetitelje bit će osiguran besplatni parking na određenim mjestima u blizini trkačke staze. Molimo vas da pravovremeno stignete na događaj kako biste osigurali svoje mjesto za parkiranje.

Prateći događaji

Osim same utrke, bit će organizirani i drugi zabavni događaji za posjetitelje, kao što su izložbe oldtimera, koncerti i natjecanja u simulacijskim utrkama. Detaljnije informacije o pratećim događajima bit će objavljene na našoj službenoj web stranici uskoro.

Kontakt informacije

Za dodatne informacije ili pitanja o prijavama ili događaju, slobodno nas kontaktirajte na sljedeće načine:

Email: [email protected]
Telefon: +385 123 4567

FAQ:

Kada je održana utrka Street Race Osijek 2023?

Utrka Street Race Osijek 2023 održana je 15. svibnja 2023.

Koliko je vozača sudjelovalo na utrci Street Race Osijek 2023?

Na utrci Street Race Osijek 2023 sudjelovalo je ukupno 50 vozača.

Koja vozila su se natjecala na utrci Street Race Osijek 2023?

Na utrci Street Race Osijek 2023 natjecala su se razna sportska vozila kao što su Lamborghiniji, Porsheovi, Ferrariji i mnogi drugi modeli brzih automobila.

Koja je ruta bila na utrci Street Race Osijek 2023?

Ruta na utrci Street Race Osijek 2023 prolazila je kroz glavne ulice grada Osijeka, uključujući Kralja Petra Krešimira IV, Europsku aveniju i Zrinsko-Frankopansku ulicu.

Tko je osvojio prvo mjesto na utrci Street Race Osijek 2023?

Prvo mjesto na utrci Street Race Osijek 2023 osvojio je vozač Marko Petrović, vozeći Lamborghini Gallardo.