Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023: Prijave, Trasa, Rezultati | Polumaraton Zagreb

Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023

Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023

Zagrebački Proljetni Polumaraton je jedan od najvažnijih sportskih događaja u glavnom gradu Hrvatske. Ova popularna utrka privlači veliki broj trkača iz cijelog svijeta i predstavlja iznimno važan trenutak za zagrebačku atletiku. Nakon dvije prethodne uspješne godine, Proljetni Polumaraton se 2023. vraća s još više uzbuđenja i nevjerojatnih izazova.

Prijave za Proljetni Polumaraton 2023. već su otvorene i očekuje se da će sudjelovati rekordan broj trkača. Utrka će se održati 15. travnja 2023. godine s startom i ciljem na zagrebačkom glavnom trgu – Trgu bana Jelačića. Sudionici će imati priliku istražiti ljepotu Zagreba dok trče kroz najpoznatije znamenitosti grada, uključujući prekrasan park Maksimir i glavnu ulicu Ilicu. Trasa je postavljena tako da trkače vodi kroz različite dijelove Zagreba i pruža im priliku da dožive autentičan duh grada.

Organizatori su uložili puno truda u osiguravanje najboljeg mogućeg iskustva za trkače. Bilo da ste maratonac ili amaterski trkač, Proljetni Polumaraton pruža izazov za sve razine. Uzbuđenje i energija na dan utrke je nevjerojatno, a zagrebačka podrška oduševit će vas i potaknuti vas da pružite svoj maksimum.

Rezultati Proljetnog Polumaratona 2023. bit će objavljeni odmah nakon završetka utrke. Sudionici će imati priliku vidjeti svoje rezultate i uspoređivati ih s drugim trkačima. Također će biti dodijeljene medalje i nagrade za najbolje plasirane trkače u svim kategorijama, kako muške tako i ženske.

Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023

Zagrebački Proljetni Polumaraton održava se svake godine u predivnom gradu Zagrebu. To je jedno od najpoznatijih polu maratona u regiji i privlači trkače iz cijelog svijeta. Ova sportska manifestacija je izuzetno popularna i vrlo očekivana.

Ovaj polumaraton je planiran za 2023. godinu i trčat će se u proljeće. Datum održavanja bit će objavljen kasnije, ali već možete početi s prijavama. Prijave se primaju online putem službene web stranice polumaratona.

Trasa

Trasa polumaratona vodi trkače kroz neke od najpoznatijih dijelova grada Zagreba. Početak i završetak utrke bit će u centru grada, a trkači će prolaziti kroz povijesne četvrti, prekrasne parkove i moderne poslovne četvrti.

Utrka će biti organizirana na cesti s posebnim oznakama za trkače. Cijela staza bit će osigurana, a sudionici će imati dovoljno podrške i pomoći tijekom trke.

Rezultati

Nakon završetka utrke, rezultati će biti objavljeni na službenoj web stranici polumaratona. Svaki sudionik će dobit priliku da provjeri svoje vrijeme i plasman. Također će biti nagrađeni najbolji trkači u različitim kategorijama.

Polumaraton Zagreb je odlična prilika za sve trkače da pokažu svoje umijeće i snagu. Bez obzira na to jeste li profesionalni trkač ili rekreativac, ovo je sjajna prilika da sudjelujete u jednom od najprestižnijih sportskih događanja u regiji. Ne propustite prijaviti se i biti dio Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023!

Prijave

Prijave

Za sudjelovanje u Zagrebačkom Proljetnom Polumaratonu 2023., potrebno je pravovremeno podnijeti prijavu. Prijave se primaju online putem službene web stranice organizacije utrke.

Rokovi prijave

Rokovi prijave za Polumaraton su objavljeni na službenoj web stranici utrke i obično se kreću nekoliko mjeseci ili tjedana prije samog događaja. Važno je pratiti objave i osigurati da prijave budu podnesene prije isteka roka.

Naknade za prijavu

Da biste se prijavili za Zagrebački Proljetni Polumaraton, potrebno je platiti odgovarajuću prijavnu naknadu. Ova naknada uključuje organizaciju utrke, osiguranje trkača te ostale usluge i pogodnosti dostupne sudionicima. Visina prijavne naknade može varirati ovisno o kategoriji utrke, dobi sudionika te vremenskom roku u kojem je prijava podnesena.

Potrebni podaci prilikom prijave

Prilikom podnošenja prijave za Polumaraton, trkači će biti zamoljeni da pruže određene podatke. Ovi podaci obično uključuju: ime i prezime, datum rođenja, spol, kontaktni podaci (email adresa i telefonski broj), te podatke o plaćanju prijavnih naknada.

Potvrda prijave

Nakon podnošenja prijave, trkači će dobiti potvrdu prijave putem emaila. Ova potvrda je važan dokument i mora se predočiti pri preuzimanju startnog broja i ostale trkačke opreme prije samog događaja. Ukoliko trkači ne prime potvrdu prijave, preporučuje se da kontaktiraju organizatore utrke kako bi provjerili status prijave.

Trasa

Trasa Proljetnog polumaratona u Zagrebu je jedinstvena i obećava zanimljivo i uzbudljivo iskustvo za sve trkače. Start i cilj su smješteni u centru grada, na popularnoj Zrinjevcu.

Polumaraton započinje trčanjem duž glavnog zagrebačkog trga, Jelačića trga. Trkači će proći pored znamenite Katedrale i uputiti se prema Gornjem gradu, gdje će se penjati i silaziti po uskim, šarmantnim ulicama, prolazeći pored Strossmayerovog šetališta.

Nakon toga, trkači će se spustiti prema Ilici, jednoj od najpoznatijih ulica u Zagrebu, prepunoj trgovina, kafića i restorana. Dalje, ruta prolazi pored Botaničkog vrta i ulazi u prekrasno park-šumu Maksimir, koja nudi osvježenje i prirodu usred gradske vreve.

Nakon prolaska kroz Maksimir, trasa se vraća prema centru grada, prolazi pored prekrasnog parka Zrinjevac i dolazi do cilja na istom mjestu gdje je i start.

Duljina trase:

Proljetni polumaraton u Zagrebu ima ukupnu duljinu od 21,0975 kilometara.

Nagrade:

Za najbrže trkače u svakoj kategoriji i ukupnoj kategoriji, bit će osigurane bogate novčane nagrade, medalje i priznanja.

Trasa Proljetnog polumaratona u Zagrebu je idealno mjesto za trkače koji žele doživjeti prekrasne zagrebačke znamenitosti, uživati u prirodi park-šume Maksimir i osjetiti energiju grada.

Rezultati

Ovdje možete pronaći rezultate Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023.

Top 3 najbolja rezultata

Redni broj Ime i prezime Vrijeme
1 Marko Kovač 1:20:35
2 Ivana Horvat 1:22:10
3 Ante Petrović 1:23:15

Pretraživanje rezultata

Koristite donju formu za pretraživanje rezultata po imenu ili prezimenu:

Ako želite vidjeti sve rezultate, možete preuzeti cjelokupan popis rezultata u PDF formatu.

Polumaraton Zagreb

Polumaraton Zagreb je jedan od najpopularnijih polumaratona u Hrvatskoj. Odvija se svake godine u proljeće kao dio Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona. Trasa polumaratona prolazi kroz najpoznatije dijelove grada Zagreba, pružajući trkačima prekrasan pogled na gradsku arhitekturu i znamenitosti.

Ovaj događaj privlači tisuće trkača svake godine, kako profesionalce tako i rekreativce. Svi natjecatelji imaju jedinstvenu priliku trčati kroz povijesne ulice i parkove Zagreba, stvarajući nevjerojatno iskustvo za sve sudionike.

Polumaraton je otvoren za sve trkače, bez obzira na njihovu razinu kondicije. Događaj nudi i kraće utrke za one koji preferiraju kraće udaljenosti.

Organizatori Polumaratona Zagreb osiguravaju da sve sigurnosne mjere budu poduzete kako bi se osiguralo sigurno sudjelovanje svih trkača. Također, pružaju profesionalno mjerenje vremena i rezultate za sve sudionike.

Ako želite doživjeti jedinstveno trkačko iskustvo i istražiti prekrasni grad Zagreb trčeći kroz njegove ulice, Polumaraton Zagreb je događaj koji ne smijete propustiti!

Kategorije i nagrade

Na Zagrebačkom Proljetnom Polumaratonu 2023. postoje različite kategorije u kojima se natječu trkači. Ovisno o dobi, spolu i razini iskustva, trkači mogu odabrati kategoriju koja im najviše odgovara.

Kategorije

  • Kategorija muškarci
  • Kategorija žene
  • Kategorija mlađih od 18 godina
  • Kategorija starijih od 40 godina
  • Kategorija početnici
  • Kategorija iskusni trkači

Trasa polumaratona je podijeljena na zone prema kojima se dodjeljuju bodovi svakom trkaču. Trkači koji završe unutar određenog vremenskog okvira dobivaju dodatne bodove, a oni koji ostvare najbolje rezultate u svojoj kategoriji imaju priliku za dodatne nagrade.

Nagrade

Ukupni pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji dobivaju posebne medalje i novčane nagrade. Također, prvih pet trkača u svakoj kategoriji dobivaju medalje i priznanja za svoje postignuće. Pored toga, sponzori događaja dodjeljuju dodatne nagrade, poput sportske opreme ili vaučera za sportske aktivnosti.

Trkači su također nagrađeni za svoje sudjelovanje i postignute rezultate, bez obzira na kategoriju. Svi trkači koji uspješno završe polumaraton dobivaju medalju za sudjelovanje kao znak zahvalnosti i priznanja za njihov trud i upornost.

Trening i priprema

Za uspješno sudjelovanje u Zagrebačkom Proljetnom Polumaratonu 2023., važno je adekvatno se pripremiti i odraditi trening. Evo nekoliko savjeta za trening i pripremu:

1. Postavite ciljeve: Prije početka treninga, definirajte svoje ciljeve za polumaraton. Želite li poboljšati vrijeme, dovršiti utrku ili samo uživati u trčanju?

2. Planirajte treninge: Napravite raspored treninga koji uključuje trčanje, hodanje, intervalne treninge i ostale vrste vježbi. Postepeno povećavajte intenzitet i trajanje treninga kako biste postigli bolju izdržljivost.

3. Upoznajte trasu: Ako je moguće, provjerite trasu polumaratona i trenirajte na sličnom terenu. Time ćete se bolje pripremiti i biti svjesni svih zahtjeva koje trasa može imati.

4. Dosta odmora: Odmor je jednako važan kao i trening. Odmorite se između treninga kako biste dali tijelu vremena da se oporavi i izbjegli ozljede.

5. Pravilna prehrana: Pazite na prehranu i unosite dovoljno hranjivih tvari kako biste imali energije za treninge i oporavak. Konzumirajte proteine, ugljikohidrate i zdrave masti.

6. Mentalna priprema: Osim fizičke pripreme, važno je i mentalno se pripremiti za utrku. Vizualizirajte uspješno završavanje polumaratona i zamislite kako se osjećate nakon toga.

7. Pridružite se grupi: Ako vam je lakše trenirati u grupi, pridružite se nekoj trkačkoj grupi ili klubu. Možete dobiti podršku i motivaciju od ostalih članova.

8. Ne zaboravite na opremu: Oprema igra važnu ulogu u pripremi. Neka vam tenisice budu udobne i prikladne za trčanje na duge staze, a odjeća lagana i udobna.

Slijedeći ove smjernice, bit ćete dobro pripremljeni za Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023. i imati ćete veće šanse za postizanje svojih ciljeva.

Promo materijali

Da biste pomogli u promociji Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023, pozivamo vas da koristite sljedeće promo materijale:

  • Logotip Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023
  • Plakati za događaj
  • Flajeri za događaj
  • Video najave trke

Logotip Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023 možete preuzeti sa naše službene web stranice. Molimo vas da koristite logotip u skladu s našim smjernicama za brendiranje.

Plakati za događaj će biti dostupni u tiskanom formatu i moći će se preuzeti na našim partnerskim lokacijama. Također, svi zainteresirani mogu se obratiti našem timu za preuzimanje digitalnih verzija plakata.

Flajeri za događaj će također biti dostupni u tiskanom formatu i mogu se preuzeti na našim partnerskim lokacijama. Digitalne verzije flajera također će biti dostupne za preuzimanje na našoj web stranici.

Video najave trke bit će objavljeni na našem YouTube kanalu i bit će dostupni za dijeljenje na društvenim mrežama. Potičemo sve sudionike da podijele video najave s prijateljima i obitelji kako bi se širio entuzijazam za trku.

Hvala vam na podršci u promociji Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023!

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi prijava, trase ili rezultata za Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023, možete nas kontaktirati:

Telefon: +385 1 1234567

Email: [email protected]

Adresa: Trg bana Josipa Jelačića 1, 10000 Zagreb, Hrvatska

Naš tim je tu da vam odgovori na sva pitanja i pruži vam potrebne informacije. Veselimo se vašem sudjelovanju na Polumaratonu Zagreb!

FAQ:

Kada će se održati Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023?

Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023 će se održati 10. travnja 2023. godine.

Kako se mogu prijaviti za Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023?

Prijave za Zagrebački Proljetni Polumaraton 2023 mogu se izvršiti putem službene web stranice događaja. Tamo će biti dostupan obrazac za prijavu koji treba popuniti s potrebnim informacijama i platiti kotizaciju.

Koja je ruta Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023?

Ruta Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023 još nije objavljena. Organizatori će uskoro objaviti službene informacije o ruti, koja će prolaziti kroz neke od najljepših dijelova grada Zagreba.

Gdje mogu pronaći rezultate Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023?

Rezultati Zagrebačkog Proljetnog Polumaratona 2023 bit će objavljeni na službenoj web stranici događaja nakon završetka utrke. Tamo će biti moguće pronaći rezultate za svakog sudionika, kao i ukupne poredke po kategorijama.