Kako očitati novo digitalno brojilo za struju Iskra - AM550

Am550 Kako Očitati Novo Digitalno Brojilo Za Struju Iskra

Am550 Kako Očitati Novo Digitalno Brojilo Za Struju Iskra

Većina domaćinstava danas koristi digitalna brojila za mjerenje potrošnje električne energije. Jedan od popularnih modela brojila na tržištu je Iskra AM550. Ova nova generacija brojila donosi mnogo prednosti, ali može biti izazovno za korisnike koji nisu upoznati sa njegovim funkcijama.

Prva stvar koju trebate znati je da brojilo koristi digitalni displej koji prikazuje potrošnju u kilovatima. Na taj način, lako možete pratiti koliko struje trošite i prilagoditi svoje navike kako biste uštedjeli energiju. Brojilo također ima pametne funkcije kao što su prikazivanje potrošnje u realnom vremenu i analiza potrošnje po danima, tjednima i mjesecima.

Da biste očitali brojilo, jednostavno pritisnite gumb “Display” na brojilu. Na displeju će se pojaviti trenutna potrošnja. Također možete pritisnuti gumb “Mode” kako biste pristupili različitim informacijama, kao što su ukupna potrošnja od posljednjeg resetiranja ili tarifne informacije.

Ako želite pratiti potrošnju u duljem vremenskom razdoblju, možete koristiti pametne funkcije brojila. Pritisnite gumb “Display” za nekoliko sekundi kako biste pristupili analizi potrošnje. Možete vidjeti koliko ste potrošili u posljednjem satu, danu, tjednu ili mjesecu. Ove informacije vam mogu pomoći da identificirate dijelove kuće ili uređaje koji troše najviše energije i poduzmete mjere za uštedu.

Iskra AM550 je napredno digitalno brojilo koje vam omogućuje lakše praćenje i kontrolu potrošnje električne energije. Slijedite jednostavne korake za očitavanje brojila i iskoristite pametne funkcije za uštedu energije i novca.

Contents

KAKO OČITATI NOVO DIGITALNO BROJILO ZA STRUJU ISKRA – AM550

Korak 1: Pripremite se

Prije nego što krenete očitavati novo digitalno brojilo za struju Iskra – AM550, osigurajte da imate sljedeće:

 • Pristup brojilu (obično je u samom stanu ili kući)
 • Pisani uputstva za očitavanje brojila ili informacije od dobavljača električne energije
 • Kraći olovku ili nalivpero
 • Papir ili bilježnicu za zapisivanje očitanih podataka

Korak 2: Pronađite brojilo

Novo digitalno brojilo za struju Iskra – AM550 može se nalaziti na različitim mjestima, ali obično se nalazi u blizini električnih instalacija u vašem domu. Najčešća mjesta su hodnik, ostava, podrum ili neki drugi prostor koji je pristupačan dobavljaču električne energije. Pronađite brojilo i provjerite je li priključeno na napajanje.

Korak 3: Pripremite se za očitavanje

Nakon što ste pronašli brojilo, pažljivo pročitajte pisane upute ili informacije koje ste dobili od dobavljača električne energije. U većini slučajeva, očitavanje brojila Iskra – AM550 vrši se u kilovatsatima (kWh). Obratite pažnju na pravila i procedure koje trebate slijediti kako biste ispravno očitali brojilo.

Korak 4: Započnite očitavanje

Kada ste spremni, krenite s očitavanjem brojila. Ispravno očitavanje brojila može uključivati sljedeće korake:

 1. Započnite s najnižim brojem na brojčaniku i zabilježite taj broj.
 2. Zabilježite sve ostale brojeve na brojčanicima redom (od najnižeg do najvišeg).
 3. Provjerite jesu li sve brojčanike pravilno očitane i zabilježene.
 4. Ako je potrebno, pročitajte dodatne informacije na brojilu, kao što su tarife za različita vremenska razdoblja.
You might be interested:  Kada Kreće Isplata Energetskog Dodatka 2023

Korak 5: Zapišite očitane podatke

Nakon što ste završili s očitavanjem brojila, zapišite sve očitane podatke. Možete koristiti papir ili bilježnicu koju ste pripremili. Pripazite da sve brojeve i informacije točno i čitko zabilježite kako biste izbjegli pogreške prilikom slanja očitanih podataka dobavljaču električne energije.

Korak 6: Provjerite podatke

Nakon što ste zapisali očitane podatke, provjerite jesu li točni. Usporedite ih s prethodnim računima ili informacijama dobavljača električne energije kako biste bili sigurni da ste ispravno očitali brojilo i zabilježili sve potrebne informacije.

Korak 7: Dostavite očitane podatke

Zadnji korak je dostava očitanih podataka dobavljaču električne energije. To možete učiniti na nekoliko načina, ovisno o politici dobavljača. Najčešći načini uključuju slanje podataka poštom, unos podataka na internetskoj stranici dobavljača ili telefonsko prijavljivanje podataka.

Slijedeći ove korake, možete uspješno očitati novo digitalno brojilo za struju Iskra – AM550 i pravilno dostaviti očitane podatke dobavljaču električne energije. Budite pažljivi i točni kako biste izbjegli eventualne nesporazume ili pogreške prilikom obračuna vašeg računa za struju.

Kako pravilno koristiti digitalno brojilo Iskra – AM550

1. Uvod

Novo digitalno brojilo za struju Iskra – AM550 je suvremeno rješenje koje omogućuje precizno mjerenje potrošnje električne energije. Kako biste dobili najveću korist od ovog brojila, važno je postupiti ispravno pri korištenju i očitavanju podataka.

2. Postavljanje brojila

Prilikom postavljanja brojila, potrebno je osigurati stabilno i sigurno mjesto za brojilo kako bi se osigurao točan rad i dulji vijek trajanja. Također, važno je brojilo pravilno povezati s elektroinstalacijom i osigurati dovoljno prostora za pristup očitavanju podataka.

3. Očitavanje podataka

Da biste očitali podatke s digitalnog brojila Iskra – AM550, slijedite sljedeće korake:

 1. Prvo, provjerite postoji li struja na brojilu. Ako je brojilo isključeno ili bez struje, neće biti moguće očitati podatke.
 2. Zabilježite cijeli broj koji je prikazan na zaslonu brojila. Ovo je vaša trenutna potrošnja električne energije izražena u kilovatima (kWh).
 3. Ako je dostupno, brojilo može prikazivati i druge podatke, poput trenutne snage potrošnje (kW) ili vrijeme potrošnje. Ove informacije mogu biti korisne za praćenje i optimizaciju potrošnje električne energije.
 4. Ponovite očitavanje periodicno kako biste pratili promjene u potrošnji tijekom vremena.

4. Sigurnost i održavanje

Da biste osigurali ispravan rad brojila Iskra – AM550, važno je poštovati sljedeće sigurnosne i održavajuće mjere:

 • Nikada ne pokušavajte otvarati brojilo ili dirati u unutarnje dijelove. To može uzrokovati ozljede ili oštećenje brojila.
 • Po potrebi očistite vanjsku površinu brojila suhom krpom. Nikada nemojte koristiti vodu ili bilo kakve kemikalije za čišćenje.
 • Ako primijetite nepravilnosti u radu brojila ili sumnjate na oštećenje, odmah kontaktirajte ovlaštenog servisera.

Zaključak

Korištenje digitalnog brojila Iskra – AM550 je jednostavno i praktično, uz pravilno očitavanje podataka i poštivanje sigurnosnih mjera. Redovito praćenje potrošnje električne energije može vam pomoći u optimizaciji potrošnje i smanjenju računa za struju. Ako imate bilo kakva pitanja ili probleme s brojilom, obratite se ovlaštenom serviseru.

Koje su prednosti digitalnog brojila Iskra – AM550

Koje su prednosti digitalnog brojila Iskra - AM550

 • Jednostavno očitavanje: Digitalno brojilo Iskra – AM550 omogućava jednostavno očitavanje potrošnje električne energije. Zahvaljujući svom digitalnom sučelju, brojilo prikazuje jasne i precizne podatke o potrošnji.

 • Preciznost: Iskra – AM550 je visoko precizno brojilo koje omogućava tačno očitavanje potrošnje električne energije. To je važno kako za korisnike, tako i za distributere električne energije, jer omogućava pravilno fakturiranje potrošnje.

 • Ažuriranje u realnom vremenu: Brojilo Iskra – AM550 pruža informacije o potrošnji električne energije u realnom vremenu. To omogućava korisnicima da prate svoju potrošnju i donesu odluke koje će pomoći u smanjenju potrošnje i uštedi energije.

 • Višenamjenska funkcionalnost: Osim što mjeri potrošnju električne energije, Iskra – AM550 ima i druge funkcionalnosti. Na primjer, može prikazivati trenutnu snagu, napon, struju i frekvenciju. Također, može memorirati podatke o potrošnji u određenom vremenskom intervalu.

 • Pouzdanost i dugotrajnost: Digitalno brojilo Iskra – AM550 izrađeno je od visokokvalitetnih materijala koji osiguravaju dugotrajnost i pouzdanost. Ovo brojilo je otporno na vanjske utjecaje, kao što su prašina, voda i udarci.

Sve u svemu, digitalno brojilo Iskra – AM550 pruža brojne prednosti u odnosu na tradicionalna mehanička brojila, kao što su precizno očitavanje, praćenje potrošnje u realnom vremenu i višenamjenska funkcionalnost. Također, ovo brojilo je pouzdano i dugotrajno, što ga čini odličnim izborom za mjerenje potrošnje električne energije.

Kako se vrši očitavanje digitalnog brojila Iskra – AM550

Očitavanje digitalnog brojila Iskra – AM550 je relativno jednostavan postupak koji omogućuje praćenje potrošnje električne energije u domaćinstvu. Evo koraka kako vršiti očitavanje:

 1. Priprema:

  • Uzmite očitavanje brojila za struju.
  • Otvorite poklopac brojila kako biste otkrili prikaz potrošnje električne energije.
 2. Očitavanje brojila:

  • Pregledajte prikaz brojila kako biste otkrili trenutnu potrošnju.
  • Brojila Iskra – AM550 obično prikazuju potrošnju u kilovatima (kW).
  • Zabeležite trenutno očitavanje brojila.

  Napomena: Ako brojilo ima više tarifa, možda ćete morati očitati različita očitavanja za svaku tarifu.

 3. Završetak:

  • Zatvorite poklopac brojila i vratite očitavanje na uobičajeno mesto.
  • Sada možete koristiti očitavanje brojila za praćenje svoje potrošnje električne energije i donošenje informiranih odluka o uštedi energije.
You might be interested:  Kako Dobiti Sivu Boju Za Zid

Uvijek je dobra ideja redovno očitavati brojila za struju kako biste bili svjesni svoje potrošnje i kontrolisali svoje troškove. Ako imate dodatna pitanja o očitavanju digitalnog brojila Iskra – AM550, obratite se vašem dobavljaču električne energije.

Kakve funkcionalnosti ima digitalno brojilo Iskra – AM550

 • Brojilo Iskra – AM550 je moderno digitalno brojilo za merenje potrošnje električne energije.
 • Poseduje napredne funkcionalnosti koje omogućavaju precizno merenje i kontrolisanje potrošnje elektične energije.
 • Omogućava vam praćenje vaše potrošnje i upravljanje njenim troškovima.
 • Brojilo ima mogućnost prikaza trenutne potrošnje, električne energije koju ste do sada potrošili, kao i prethodnih potrošačkih perioda.
 • Takođe može prikazati podatke o vršnoj potrošnji, najvećoj potrošnji u toku dana.
 • Brojilo ima mogućnost automatskog očitavanja potrošnje i bežičnog slanja podataka na centralni sistem.
 • Ovo omogućava brzo očitavanje i precizno fakturisanje potrošnje.
 • Brojilo ima i mogućnost tarifiranja, što znači da možete imati različite tarife u zavisnosti od vremena potrošnje.
 • Na taj način možete iskoristiti jeftiniju tarifu u vreme kada je potrošnja manja.
 • Brojilo je takođe pouzdano i sigurno, sa zaštitom od preopterećenja, prenapona, preterane potrošnje i drugih kvarova.

Šta trebate znati o instalaciji digitalnog brojila Iskra – AM550

Iskra – AM550 je digitalno brojilo za merenje električne energije koje se koristi u kućanstvima i poslovnim prostorima. U ovom članku ćemo vam objasniti što trebate znati o instalaciji ovog brojila.

1. Odabir lokacije

Kada se odlučite za instalaciju digitalnog brojila Iskra – AM550, prva stvar koju trebate napraviti je odabrati odgovarajuću lokaciju za postavljanje brojila. Brojilo treba biti postavljeno na mjestu koje je lako dostupno, ali istovremeno zaštićeno od vanjskih utjecaja kao što su voda, vlaga ili visoka temperatura.

2. Priprema instalacije

Prije početka instalacije digitalnog brojila trebate provjeriti je li postojeća instalacija u dobrom stanju i ispravna. Također je važno osigurati da su svi električni uređaji isključeni tijekom instalacije kako bi se izbjegli potencijalni električni udari ili oštećenja opreme.

3. Bezbednost

Prilikom instalacije digitalnog brojila Iskra – AM550, važno je pridržavati se sigurnosnih mjera. Preporučuje se nošenje zaštitnih rukavica i zaštitne odjeće kako bi se izbjegle povrede. Također je važno isključiti glavno napajanje električnom energijom prije početka instalacije.

4. Postavljanje brojila

Nakon što ste odabrali lokaciju, pripremili instalaciju i osigurali sigurnost, možete započeti s postavljanjem digitalnog brojila Iskra – AM550. Postavljanje brojila treba biti u skladu sa specifikacijama proizvođača kako bi se osigurala pravilna funkcionalnost i očitanje brojila.

5. Testiranje

Kada ste završili s instalacijom, važno je izvršiti testiranje brojila kako biste bili sigurni da radi ispravno. Provjerite očitanje brojila i uvjerite se da se podaci pravilno prikazuju na ekranu. Također je važno provjeriti jesu li svi električni uređaji i instalacija ispravno povezani s brojilom.

6. Održavanje

Da biste osigurali pravilno funkcioniranje digitalnog brojila Iskra – AM550, redovno održavanje je ključno. Redovito provjeravajte stanje brojila, čistite ga od prašine i prljavštine te provjerite jesu li svi priključci čvrsto spojeni.

Uz pravilnu instalaciju i održavanje, digitalno brojilo Iska – AM550 pruža točna očitanja potrošnje električne energije i pomaže u praćenju vaših energetskih troškova. Slijedeći navedene smjernice, bit ćete spremni za instalaciju ovog brojila i iskoristiti sve njegove prednosti.

Kako možete pratiti potrošnju struje putem digitalnog brojila Iskra – AM550

Za praćenje potrošnje struje preko digitalnog brojila Iskra – AM550, korisno je znati nekoliko osnovnih informacija i koraka kako bi se pravilno očitalo brojilo.

Korak 1: Provjerite status brojila

 • Na brojilu će biti prikazano trenutno stanje potrošnje struje.
 • Provjerite da li je brojilo uključeno i radi ispravno.
 • Ako je brojilo isključeno ili ne prikazuje podatke, obratite se vašem distributeru električne energije.

Korak 2: Očitajte brojilo

Da biste očitali brojilo, slijedite ove korake:

 1. Pronađite gumb “Očitavanje” na brojilu.
 2. Pritisnite gumb “Očitavanje” i držite ga nekoliko sekundi.
 3. Na zaslonu će se prikazati očitane vrijednosti potrošnje struje.
 4. Zapišite očitanu vrijednost za buduću referencu.

Korak 3: Tumačenje očitanja

Očitane vrijednosti se obično prikazuju u kilovatima (kWh) i mogu se koristiti za analizu potrošnje struje.

Korak 4: Analiza potrošnje struje

Da biste pratili i analizirali potrošnju struje, možete koristiti dostupne aplikacije ili softver koji integrira podatke o potrošnji. Također možete napraviti vlastitu analizu na temelju zapisanih očitanja brojila tijekom vremena.

Korak 5: Obratite se stručnjaku

Ako imate poteškoća u tumačenju ili analizi očitanih podataka, uvijek možete kontaktirati stručnjaka za energetiku ili distributera električne energije kako biste dobili dodatne informacije i savjete.

Prateći ove korake, možete pratiti potrošnju struje putem digitalnog brojila Iskra – AM550 i bolje razumjeti svoje troškove i potrošnju energije.

You might be interested:  Kako Izvaditi Krpelja Uljem

Kako digitalno brojilo Iskra – AM550 može pomoći u štednji energije

Digitalno brojilo Iskra – AM550 je nova tehnologija koja omogućuje detaljno praćenje potrošnje električne energije u domaćinstvu. Ovo brojilo se razlikuje od tradicionalnih analognih brojila jer ima funkcije koje mogu pomoći u štednji energije.

Precizno mjerenje potrošnje

Iskra – AM550 digitalno brojilo pruža precizna mjerenja potrošnje električne energije. Možete pratiti koliko energije trošite na satnom, dnevnom, tjednom ili mjesečnom nivou. Ova informacija vam omogućuje da identificirate potrošače koji troše najviše energije i prilagodite svoje navike kako biste smanjili potrošnju.

Pregled potrošnje u realnom vremenu

Digitalno brojilo Iskra – AM550 omogućuje vam da u realnom vremenu pratite potrošnju energije. Na njegovom ekranu videćete trenutnu potrošnju, što vam omogućuje da brzo identificirate uređaje koji troše previše energije. Također možete vidjeti koliko energije trošite tokom određenog perioda kako biste lakše pratili promjene u potrošnji.

Informacije o vršnim satima

Iskra – AM550 također pruža informacije o vršnim satima potrošnje energije. Vršni sati su periodi kada je potražnja za električnom energijom najveća, a cijene po kilovat-satu mogu biti znatno veće. Digitalno brojilo će vam pomoći identificirati ove vršne sate kako biste prilagodili svoju potrošnju i smanjili troškove.

Mogućnost postavljanja ciljeva štednje

Iskra – AM550 digitalno brojilo omogućuje vam postavljanje ciljeva štednje energije. Na osnovu vaše trenutne potrošnje, možete odrediti koliko želite smanjiti potrošnju iz mjeseca u mjesec i pratiti svoj napredak u ostvarivanju tih ciljeva. Ova funkcija vam pomaže da budete svjesni svoje potrošnje i da se motivišete da štedite energiju.

Kontrola troškova energije

Jedna od velikih prednosti digitalnog brojila Iskra – AM550 je mogućnost detaljne analize potrošnje energije i procjena troškova. Na osnovu preciznih mjerenja, možete imati uvid u koliko košta svaki uređaj u vašem domaćinstvu i koliko ukupno trošite na energiju. Ove informacije će vam pomoći da donosite pametne odluke o potrošnji i da smanjite troškove energije u domaćinstvu.

Kako održavati i čistiti digitalno brojilo Iskra – AM550

Da biste osigurali pravilan rad i dugotrajnost digitalnog brojila Iskra – AM550, važno je redovito održavati i čistiti uređaj. Ovaj članak pruža korisne savjete o tome kako pravilno održavati i čistiti vaše digitalno brojilo.

1. Isključite struju

Prije nego što započnete s održavanjem ili čišćenjem digitalnog brojila, važno je isključiti struju kako biste izbjegli električne udare. Provjerite osigurače na električnom ormariću i isključite strujni krug koji napaja brojilo.

2. Upotrijebite suhu krpu

Za čišćenje vanjske površine digitalnog brojila koristite suhu krpu koja nema vlakna koja bi mogla oštetiti ili ogrebati površinu. Nemojte koristiti vodu ili bilo koja sredstva za čišćenje jer mogu oštetiti elektroničke komponente brojila.

3. Izbjegavajte upotrebu kemikalija

Ne koristite nikakve kemikalije ili otopine za čišćenje digitalnog brojila. Ove tvari mogu oštetiti komponente brojila i dovesti do nepravilnog rada. Područja koja se teže čiste, kao što su spojevi ili rubovi brojila, možete očistiti suhom četkom ili četkom s mekanim vlaknima.

4. Provjerite brtve

Redovito pregledajte brtve oko digitalnog brojila kako biste bili sigurni da su čvrsto priljubljene. Ako primijetite oštećenje na brtvama, zamijenite ih novima kako biste spriječili prodor vlage i prašine u unutrašnjost brojila.

5. Izbjegavajte fizičke udarce

Pazite da izbjegnete bilo kakve fizičke udarce ili udarce u digitalno brojilo. To može dovesti do oštećenja brojila i nepravilnog rada.

6. Redovito provjeravajte očitanja

Redovito provjeravajte očitanja digitalnog brojila kako biste bili sigurni da se podaci ispravno prikazuju. Ako primijetite nepravilan prikaz ili nepotpuna očitanja, obratite se svom dobavljaču električne energije kako biste dobili pomoć.

Pravilno održavanje i čišćenje digitalnog brojila Iskra – AM550 ključno je za pravilan i pouzdan rad. Slijedeći ove jednostavne korake, možete produljiti životni vijek brojila i osigurati točne podatke o potrošnji električne energije.

FAQ:

Treba li mi posebna oprema za očitavanje digitalnog brojila za struju Iskra – AM550?

Ne, ne trebate posebnu opremu za očitavanje digitalnog brojila za struju Iskra – AM550. Samo trebate pristupiti brojilu pritiskom na gumb “KONZUMACIJA” i zabilježiti prikazanu potrošnju energije na LCD zaslonu.

Kako mogu saznati mogu li sam/a očitavati digitalno brojilo za struju Iskra – AM550?

Da biste saznali možete li sami očitavati digitalno brojilo za struju Iskra – AM550, provjerite pravila i propise koje je utvrdio vaš davatelj usluga električne energije. Neki davatelji usluga možda zahtijevaju da brojilo očitava samo njihov ovlašteni tehničar.

Mogu li sam/a očitavati digitalno brojilo za struju Iskra – AM550 ako sam na solarnim panelima?

Ako koristite solarnu energiju i imate digitalno brojilo za struju Iskra – AM550, možda ćete trebati pratiti dvije vrijednosti – potrošnju iz mreže i proizvodnju solarnih panela. Davatelj usluga električne energije dat će vam upute o tome kako očitati i izvještavati obje vrijednosti.