Kada izlazi iPhone 14? - Sve što trebate znati o najnovijem iPhone modelu

Kada Izlazi Iphone 14

Kada Izlazi Iphone 14

iPhone 14 je jedan od najiščekivanijih modela mobilnih telefona ove godine. Apple, jedna od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija, poznata po svojim inovativnim proizvodima, najavila je dolazak novog i poboljšanog iPhone modela koji će zadovoljiti potrebe i očekivanja korisnika širom svijeta.

Očekuje se da iPhone 14 donese brojne inovacije, a među njima se ističu brži procesor, poboljšana baterija, veći ekran i unaprijeđena kamera. Mnogi korisnici s nestrpljenjem očekuju iPhone 14 kako bi se uživo uvjerili u sve nove funkcije koje će im ova napredna tehnologija omogućiti.

Prema informacijama koje curi iz industrije, očekuje se da će iPhone 14 biti dostupan negdje u drugom kvartalu 2022. godine. Dok službeni datum izlaska još nije potvrđen, mnogi stručnjaci vjeruju da će Apple pratiti svoj uobičajeni raspored izlaska novih modela i objaviti iPhone 14 u rano proljeće sljedeće godine.

Contents

Kada izlazi iPhone 14?

iPhone 14 je očekivano svjetsko lansiranje sljedećeg modela iPhonea koje se planira održati u drugoj polovici 2022. godine. Točan datum izlaska iPhonea 14 još uvijek nije potvrđen, ali s obzirom na dosadašnje obrasce lansiranja, očekuje se da će se iPhone 14 pojaviti u rujnu ili listopadu 2022. godine.

Apple obično održava poseban događaj na kojem predstavlja nove iPhone modele. Ovaj događaj je često vrlo medijski praćen i povodi za velika očekivanja među ljubiteljima Apple tehnologije. Na događaju se obično predstavljaju i druge nove značajke i nadogradnje koje će biti dostupne na iPhoneu 14.

Uobičajeno je da se nakon lansiranja novog iPhonea uređaji počinju prodavati nekoliko dana ili tjedana kasnije. Stoga, većina korisnika može očekivati da će iPhone 14 biti dostupan za kupnju negdje u rujnu ili listopadu 2022. godine.

Po izlasku, iPhone 14 će biti dostupan u različitim modelima i različitim konfiguracijama. Moguće je da će biti dostupni iPhone 14, iPhone 14 Mini, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Svaki od ovih modela će imati različite značajke i specifikacije, a cijene također mogu varirati ovisno o modelu i konfiguraciji.

Ako planirate kupiti iPhone 14, preporučuje se da pratite službene Apple kanale kako biste bili obaviješteni o najnovijim informacijama vezanim za izlazak i dostupnost iPhonea 14. Također, možete provjeriti kod lokalnih prodavača ili mobilnih operatera da biste dobili najnovije informacije o dostupnosti iPhonea 14 u vašem području.

Datum izlaska i najnovije informacije o najnovijem modelu

Datum izlaska

Apple dosljedno drži tajnost vezano uz svoje proizvode, uključujući i datum izlaska novih iPhone modela. Međutim, prema procjenama stručnjaka, iPhone 14 se očekuje u drugoj polovici 2022. godine.

Najnovije informacije

 • Ekran: Sudeći prema glasinama, iPhone 14 će imati značajno poboljšanu tehnologiju zaslona. Očekuje se da će koristiti LTPO OLED zaslon koji će omogućiti veću energetsku učinkovitost i prilagodljivu brzinu osvježavanja.
 • Kamera: Kao i kod svakog novog iPhone modela, očekuje se da će Apple poboljšati kameru. Tipično, nove inačice iPhonea dobivaju bolje senzore, više megapiksela i nove funkcije obrade slike. Detalji o kameri iPhonea 14 još nisu poznati, ali se očekuju brojna poboljšanja u odnosu na prethodne modele.
 • Dizajn: Postoje glasine da će iPhone 14 dobiti potpuno novi dizajn. Navodno će se vratiti ravniji rubovi, slično dizajnu iPhonea 4 i iPhonea 5. Također se šuška da bi iPhone 14 mogao dobiti malo manji izrez na vrhu zaslona.
 • Baterija: Svi smo navikli na to da svaki novi model iPhonea dolazi s poboljšanjima u pogledu trajanja baterije. iPhone 14 se ne očekuje da će biti iznimka. Apple vjerojatno radi na unapređenjima baterije kako bi se osiguralo da korisnici mogu koristiti uređaj cijeli dan.
You might be interested:  Kako Snimati Razgovor Na Mobitelu

Važno je napomenuti da su sve ove informacije trenutno samo glasine i nisu službeno potvrđene od strane Applea. Predloženi detalji o izlasku, zaslonu, kameri, dizajnu i bateriji iPhonea 14 mogu se promijeniti do službenog objavljivanja uređaja.

Nove karakteristike iPhone 14

1. Napredni A14 čip

iPhone 14 će biti opremljen najnovijim A14 čipom koji će omogućiti brže performanse i bolju energetsku efikasnost.

2. Poboljšana kamera

Kamera iPhone 14 će imati poboljšani senzor, veći broj megapiksela i unapređene funkcije snimanja slike i videa.

3. OLED ekran

iPhone 14 će imati OLED ekran koji će pružiti živopisnije boje i bolju reprodukciju slika.

4. Veća baterija

iPhone 14 će imati veću bateriju koja će omogućiti duže trajanje baterije i bolju autonomiju uređaja.

5. 5G podrška

iPhone 14 će podržavati 5G mrežu, što će omogućiti brže preuzimanje podataka i bolje performanse u mreži.

6. Poboljšana sigurnost

iPhone 14 će imati poboljšane sigurnosne karakteristike, uključujući naprednu tehnologiju prepoznavanja lica i sigurno skladištenje podataka.

7. Bežično punjenje

iPhone 14 će podržavati bežično punjenje, što će omogućiti lakše i praktičnije punjenje uređaja.

8. Veći prostor za skladištenje

iPhone 14 će imati veće opcije za skladištenje podataka, što će omogućiti više prostora za fotografije, video zapise i druge datoteke.

Tehničke karakteristike iPhone 14
Specifikacija Detalji
Čip A14 Bionic
Kamera Poboljšani senzor, veći broj megapiksela
Ekran OLED
Baterija Veća
Mreža 5G
Sigurnost Prepoznavanje lica, sigurno skladištenje podataka
Punjenje Bežično
Prostor za skladištenje Veći

Unaprijeđenje specifikacije i performanse

Novi iPhone 14 dolazi s nizom poboljšanja specifikacija i performansi koji ga čine jednim od najnaprednijih pametnih telefona na tržištu.

Poboljšana brzina i snaga

 • Novi A15 čipset: iPhone 14 pokreće novo dizajnirani A15 čipset koji donosi snažnije performanse i bolju energetsku učinkovitost. Ovaj čipset koristi najnoviju tehnologiju i omogućava brže pokretanje aplikacija i pregledavanje interneta.

 • Više RAM memorije: Novi iPhone model dolazi s povećanom količinom RAM memorije za poboljšanu višezadaćnost i brži rad aplikacija.

Poboljšani zaslon

iPhone 14 također donosi poboljšanja u pogledu zaslona, pružajući izvanredno iskustvo gledanja i korisničko sučelje.

 • Poboljšan OLED zaslon: Novi iPhone model ima poboljšani OLED zaslon s većim kontrastom, širim rasponom boja i boljim prikazom detalja. Ovo pruža živopisnije i realističnije prikaze slike i videa.

 • Veća osvježavajuća stopa: iPhone 14 ima veću osvježavajuću stopu zaslona, što rezultira glatkim prikazom pokreta i brzim odzivom na dodir.

 • Dinamički raspon osvjetljenja: Zahvaljujući poboljšanom dinamičkom rasponu osvjetljenja, zaslon iPhone 14 pruža bolje rezultate i prikazivanje detalja u svijetlim i tamnim područjima.

Poboljšana kamera

iPhone 14 donosi napredak i u području kamere, pružajući vam bolje iskustvo fotografiranja i snimanja videozapisa.

 • Više piksela i bolje senzore: Novi iPhone model ima veći broj piksela i poboljšane senzore, što rezultira jasnijim, oštrijim i svjetlijim fotografijama i videozapisima, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

 • Naprednije funkcije kamere: iPhone 14 dolazi s naprednijim funkcijama kamere kao što su poboljšano optičko zumiranje, snimanje u 4K i poboljšano stabiliziranje slike.

Poboljšane mogućnosti pohrane i baterije

Poboljšane mogućnosti pohrane i baterije

 • Veći kapacitet pohrane: Novi iPhone model dolazi s većim kapacitetom pohrane, omogućavajući vam da spremite više fotografija, videozapisa i aplikacija.

 • Poboljšana baterija: iPhone 14 ima poboljšanu bateriju koja omogućuje dulje trajanje baterije i manje vrijeme punjenja.

Sve ove poboljšane specifikacije i performanse čine iPhone 14 jednim od najpoželjnijih pametnih telefona na tržištu, pružajući vam vrhunsko iskustvo korištenja i upotrebu svih modernih aplikacija i tehnologija.

Novi dizajn i boje

iPhone 14 će imati potpuno novi dizajn koji će se razlikovati od prethodnih modela. Očekuje se da će telefon imati tankije ivice i tanji okvir oko ekrana, što će mu dati moderniji i elegantniji izgled.

You might be interested:  Kako Oprati Perilicu Rublja

Pored toga, iPhone 14 će biti dostupan u različitim bojama. Osim standardnih boja poput crne, bijele i sive, očekuje se da će Apple ponuditi i neke nove boje, poput plave, zelene i crvene.

Novi dizajn i boje će omogućiti korisnicima da personaliziraju svoj iPhone 14 i izraze svoj individualni stil.

Uz to, iPhone 14 će također imati poboljšanu izdržljivost, zahvaljujući naprednim materijalima koji će se koristiti u izradi telefona. Očekuje se da će telefon biti otporan na vodu i prašinu, kao i na padove i udarce.

Na kraju, novi dizajn i boje će biti samo jedan od brojnih poboljšanja koje će iPhone 14 donijeti. Korisnici će također moći da očekuju naprednije kamere, brže performanse i unaprijeđenu bateriju.

Cijena iPhone 14

Prema različitim izvorima i specifikacijama, cijena iPhone 14 može varirati. Očekuje se da će cijena ovog novog modela biti slična cijenama prethodnih verzija iPhonea. Međutim, treba napomenuti da Apple često povećava cijene svojih proizvoda kako bi odražavala dodatne funkcionalnosti i poboljšanja.

Pretpostavljene cijene za iPhone 14:

 • iPhone 14 Mini: oko 5.500 kuna
 • iPhone 14: oko 6.500 kuna
 • iPhone 14 Pro: oko 7.500 kuna
 • iPhone 14 Pro Max: oko 8.500 kuna

Ove cijene su samo procjene i mogu se promijeniti ovisno o različitim faktorima kao što su tržište i porezi.

Treba imati na umu da će Apple vjerojatno ponuditi različite konfiguracije za iPhone 14 i da će cijene biti više za verzije s većim kapacitetom memorije ili dodatnim funkcijama.

Uzimajući u obzir premium status marke Apple, očekuje se da će cijene iPhonea 14 biti više u odnosu na neke druge telefone na tržištu, ali to također odražava kvalitetu, performanse i ekskluzivnost koji dolaze s Apple proizvodima.

Preporuke i savjeti za kupovinu iPhone 14

1. Istražite nove značajke i specifikacije

Prilikom razmatranja kupovine iPhonea 14, bitno je da provjerite nove značajke i specifikacije ovog modela. Proučite poboljšanja u performansama, kvaliteti kamere, trajanju baterije i ostalim ključnim aspektima koji vas zanimaju.

2. Odaberite pravu veličinu i kapacitet

iPhone 14 dolazi u nekoliko veličina ekrana, pa odaberite onu koja vam najbolje odgovara. Također, razmotrite koliko prostora za pohranu vam treba i odaberite model s odgovarajućim kapacitetom.

3. Uskladite se s vašim budžetom

Cijena iPhonea 14 varira ovisno o modelu i kapacitetu. Odredite svoj budžet prije nego što krenete u kupovinu i pokušajte pronaći najbolju vrijednost za svoj novac. Razmislite o prednostima i nedostacima svakog modela kako biste napravili najbolji izbor.

4. Provjerite dostupnost i isporuku

Provjerite dostupnost iPhonea 14 u trgovinama i online prodaji. Obratite pažnju na procijenjene datume isporuke i provjerite jesu li dostupne boje i modeli koji vas zanimaju. Ukoliko ne možete dobiti željeni model odmah, razmislite o prijava za obavijesti o dostupnosti ili predbilježbi.

5. Pročitajte recenzije i mišljenja korisnika

Prije nego što donesete konačnu odluku o kupovini iPhonea 14, preporučuje se pročitati recenzije stručnjaka i mišljenja korisnika. Ovo će vam pomoći dobiti bolji uvid u stvarno iskustvo s novim modelom i pomoći vam u donošenju informirane odluke.

6. Razmotrite produljeno jamstvo

Razmotrite mogućnost produljenja jamstva za svoj iPhone 14. Ovo može biti korisna opcija koja će vam pružiti dodatnu sigurnost i pokriće za eventualne probleme u budućnosti. Provjerite uvjete jamstva i cijenu produljenja prije nego što donesete konačnu odluku.

Slijedeći ove savjete, bit ćete bolje pripremljeni za kupovinu iPhonea 14 i zadovoljni svojim novim uređajem na duge staze.

Kako prepoznati lažni iPhone 14

Uz rast popularnosti iPhone uređaja, povećava se i broj lažnih kopija koje mogu biti teško prepoznatljive za neiskusne korisnike. Ovdje su neki savjeti kako prepoznati lažni iPhone 14 i izbjeći kupovinu nekvalitetnog proizvoda.

1. Provjerite cijenu

Ako je cijena iPhone 14 puno niža od tržišne vrijednosti, to može biti znak da je proizvod lažan. Lažni iPhonei često imaju nisku cijenu kako bi privukli kupce, ali nude lošu kvalitetu izrade i performanse.

Pravi iPhone 14 uvijek će imati Appleov logo na poleđini uređaja. Provjerite da li je logo jasno i precizno otisnut i da se ne ljušti ili blijedi s vremenom. Lažni uređaji često imaju loše izrađene logoe koji se mogu lako otkriti.

3. Ispitajte kvalitetu izrade

Pravi iPhone 14 izrađen je od visokokvalitetnih materijala i ima preciznu izradu. Pažljivo pregledajte uređaj kako biste provjerili ima li grešaka u boji, ogrebotina ili loše kvalitete materijala. Obratite pažnju na detalje poput tipki, konektora i zaslona.

4. Provjerite softver

Lažni iPhone 14 može imati manjkav softver koji nije isti kao originalni iOS. Provjerite ima li uređaj sve karakteristike i aplikacije koje bi trebao imati pravi iPhone. Pokušajte otvoriti nekoliko aplikacija i provjerite radi li sve glatko.

You might be interested:  Leto Kada Sam Naucila Da Letim Online

5. Uporedite specifikacije

Provjerite specifikacije iPhonea 14 na službenoj web stranici Applea. Uporedite ove specifikacije s onima koje nudi prodavač. Ako primijetite značajne razlike u specifikacijama, to bi mogao biti znak da je uređaj lažan.

6. Kupujte samo kod pouzdanih prodavaca

Da biste izbjegli kupovinu lažnog iPhonea 14, uvijek kupujte kod pouzdanih prodavaca. Pazite na prodavače koji nude velike popuste ili prodaju na sumnjivim platformama.

Slijedeći ove savjete, možete povećati svoje šanse za kupovinu pravog iPhonea 14 i izbjeći kupovinu lažne kopije. Potrebno je biti oprezan i pažljiv pri kupovini skupih elektroničkih uređaja.

Poruke korisnika o iPhone 14 na društvenim mrežama

1. “Napokon je stigao iPhone 14! Oduševljen sam novim funkcijama i dizajnom. Jedva čekam da ga isprobam!”

 • Korisnik A: “Novi iPhone 14 je apsolutno fenomenalan! Savršen spoj tehnologije i estetike. Bravo Apple!”
 • Korisnik B: “Jedva čekam da vidim kako će izgledati iPhone 14 u mojoj ruci. Sigurno će biti nevjerojatan.”
 • Korisnik C: “Opet su uspjeli nadmašiti sami sebe. Apple je neprikosnoven u svijetu pametnih telefona!”

2. “iPhone 14 donosi revolucionarne promjene koje će promijeniti način na koji koristimo pametne telefone. Jedva čekam da istražujem sve nove mogućnosti!”

 • Korisnik D: “Ove nove značajke koje dolaze s iPhoneom 14 su nevjerojatne. Poboljšana kamera, veći zaslon i brže performanse su samo neki od razloga zašto ga želim!”
 • Korisnik E: “Baš sam bio skeptičan prema novom iPhoneu, ali nakon što sam pročitao o svim novitetima, moram priznati da me iPhone 14 ozbiljno zainteresirao.”
 • Korisnik F: “Nova baterija koja traje duže, brži čip i poboljšane sigurnosne značajke su razlozi zašto ću sigurno nadograditi na iPhone 14.”

3. “Koliko će koštati iPhone 14? Jel vrijedi cijene?”

 • Korisnik G: “Cijena iPhonea 14 je uistinu visoka, ali za sve nove značajke koje nudi, mislim da vrijedi svaku kunu.”
 • Korisnik H: “Moguće je da je iPhone 14 malo precijenjen, ali za ljude koji vole Apple i žele najnoviji model, nema druge opcije.”
 • Korisnik I: “Nisam siguran da will kupovati iPhone 14 s obzirom na cijenu. Možda pričekam da padne cijena ili da vidim kako se korisnici snađu s novim modelom.”

4. “iPhone 14 – veliko razočaranje ili ostvarenje snova?”

 • Korisnik J: “Očekivao sam više od iPhonea 14. Nove značajke su dobre, ali ništa revolucionarno. Mislim da ću pričekati sljedeći model.”
 • Korisnik K: “Oduševljen sam novim iPhoneom 14! Bilo je vrijedno čekanja. Poboljšanje performansi i nove mogućnosti su fantastične!”
 • Korisnik L: “Mislim da je iPhone 14 samo još jedan u nizu. Ništa posebno. Ne vidim razlog zašto bih ga nadogradio.”

5. “Koja je tvoja prva misao o iPhoneu 14?”

5.

 • Korisnik M: “Wow! Ovo izgleda nevjerojatno. Jedva čekam da ga dodirnem!”
 • Korisnik N: “Izgleda sjajno, ali hoće li biti vrijedan novca? Moram malo istražiti prije nego donesem odluku.”
 • Korisnik O: “Iskreno, mislim da je iPhone 14 samo marketinški trik. Ne vidim razliku između njega i prethodnih modela.”

Napomena: Ovi citati su izmišljeni i služe samo kao primjer reakcija korisnika na potencijalni iPhone 14. Nisu stvarna mišljenja korisnika društvenih mreža.

FAQ:

Kako će se zvati najnoviji iPhone model?

Najnoviji iPhone model trebao bi se zvati iPhone 14.

Kada će biti objavljen iPhone 14?

Trenutno nema službenih informacija o datumu objave iPhonea 14, ali pretpostavlja se da bi mogao biti objavljen u rujnu 2022. godine, jer Apple obično predstavlja nove iPhone modele u to vrijeme.

Koje će nove značajke imati iPhone 14?

Još nema potvrđenih informacija o značajkama iPhonea 14, ali se pretpostavlja da će imati poboljšanu kameru, brži čipset, veći zaslon i napredne sigurnosne značajke.

Koliko će koštati iPhone 14?

Cijena iPhonea 14 još uvijek nije poznata, ali se pretpostavlja da će biti slična cijeni prethodnih generacija iPhonea. To znači da će vjerojatno biti prilično skup, ovisno o modelu i količini interne memorije.

Hoće li iPhone 14 podržavati 5G mrežu?

Pretpostavlja se da će iPhone 14 podržavati 5G mrežu, jer većina novijih modela iPhonea ima tu značajku. To bi omogućilo korisnicima brže preuzimanje podataka i bolje povezivanje na mobilnom internetu.

Hoće li iPhone 14 imati Face ID?

Još nema službenih potvrda, ali pretpostavlja se da će iPhone 14 zadržati Face ID značajku koja omogućuje otključavanje telefona prepoznavanjem lica.