Kada počinje Advent 2022: Sve informacije koje trebate znati

Kada Počinje Advent 2022

Kada Počinje Advent 2022

Advent je posebno vrijeme koje obilježava dolazak Božića i tradicionalno se slavi širom Hrvatske. Ovo je razdoblje ispunjeno radosnim događanjima, ukrašenim gradskim trgovima i brojnim aktivnostima za posjetitelje svih dobnih skupina. Advent u Hrvatskoj je postao jedan od najpoznatijih adventskih festivala u Europi, privlačeći tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Advent 2022. godine započinje u nedjelju, 27. studenog, i traje do Badnjaka, 24. prosinca. Započinje se paljenjem prve adventske svijeće na adventskom vijencu. Svake sljedeće nedjelje, do Božića, pali se po jedna svijeća kako bi se označila četiri tjedna do najvećeg kršćanskog blagdana.

Tijekom Adventa, gradovi diljem Hrvatske pretvaraju se u pravu čaroliju božićnog raspoloženja. Glavni grad Zagreb je poznat po svojoj božićnoj bajci na otvorenom – Adventu u Zagrebu. U centru Zagreba postavlja se božićno selo s kućicama u kojima se može kušati tradicionalna hrana i piće, kao i kupiti unikatni božićni suveniri. Na glavnim trgovima organiziraju se koncerti, izložbe i razne zabavne aktivnosti.

Advent je vrijeme kada se cijela obitelj može okupiti i uživati u raznim božićnim aktivnostima. Dječji programi, klizališta, vožnje vlakićem, koncerti i predstave samo su neke od aktivnosti kojima se posjetitelji mogu zabaviti na adventskim događanjima u Hrvatskoj.

Neka vaša avantura u Adventu 2022. godine započne već u studenom i doživite čaroliju Božića na jedinstven način u prekrasnim gradovima diljem Hrvatske. Iskoristite ovu priliku za stvaranje predivnih uspomena i uživanje u božićnom duhu s obitelji i prijateljima.

Contents

Kada počinje Advent 2022?

Advent je vjerski i tradicionalni period pripreme za Božić koji se obilježava četiri nedjelje prije Božića. U Hrvatskoj, Advent je postao i popularna turistička manifestacija s brojnim događanjima i običajima.

Advent 2022. godine počinje u nedjelju, 27. studenog. Tog dana je prva nedjelja Adventa i označava početak ovog razdoblja. Praznovanje Adventa traje do Badnjaka, koji pada 24. prosinca.

Tijekom Adventa, gradovi diljem Hrvatske organiziraju razne događaje i manifestacije kako bi stvorili posebnu božićnu atmosferu. Ulice se ukrašavaju blještavim svjetlima, postavljaju se adventski vijenci i tržnice, a svaki vikend organiziraju se koncerti, kazališne predstave i drugi kulturni događaji.

Glavni grad Hrvatske, Zagreb, poznat je po svojoj Adventskoj čaroliji koja privlači veliki broj posjetitelja iz cijelog svijeta. Ulice centra grada postaju pravi blagdanski raj s božićnim štandovima, klizalištima, koncertima i raznim drugim aktivnostima.

Advent je vrijeme kada se obitelji i prijatelji okupljaju, dijele poklone i uživaju u bogatoj blagdanskoj trpezi. Također se organiziraju brojne humanitarne akcije i donacije kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Termin i trajanje najveselijeg razdoblja godine

Advent u Hrvatskoj obično počinje posljednjom nedjeljom u studenom ili prve nedjelje u prosincu, ovisno o kalendaru. To je vrijeme kada gradovi i mjesta diljem zemlje postaju blještavih boja i ispunjeni mirisom kobasica, kuhanog vina i kolača.

Advent traje četiri tjedna, pripremajući nas za Božić i donoseći radost, ljubav i nadu u svakodnevicu. Ovo je vrijeme kada se trgovi i ulice ukrašavaju blještavim svjetlima, božićnim drvcima i raznobojnim ukrasima.

Jedan od najvažnijih događaja tijekom Adventa je paljenje adventskih svijeća. Svake nedjelje, jedna svijeća se pali kako bi označila tjedan prije Božića. Ovo je poseban trenutak kada se obitelji okupljaju, pjevaju božićne pjesme i podijele svoju radost s drugima.

Tijekom Adventa organiziraju se brojne manifestacije kao što su božićni sajmovi, koncerti, izložbe i predstave. Gradovi kao što su Zagreb, Split, Rijeka i Osijek postaju prave adventske destinacije, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta.

Uz obilje kulinarskih delicija i toplih napitaka, adventske kuće i štandovi nude različite proizvode kao što su rukotvorine, božićni ukrasi, igračke i suveniri. Ovo je prilika da pronađete jedinstvene poklone za svoje najmilije i uživate u blagdanskoj atmosferi.

Za mnoge, Advent je vrijeme kada želimo usporiti, opustiti se i uživati u trenucima s obitelji i prijateljima. To je vrijeme kada se sjećamo važnosti ljubavi, pažnje i zajedništva. Bez obzira na vjersku pozadinu, Advent je vrijeme koje nas podsjeća na važnost darivanja i širenja ljubavi prema drugima.

You might be interested:  Sataras Kako Se Pravi

Program i događanja

Za vrijeme adventskog razdoblja, grad Zagreb nudi raznolik program i događanja za sve posjetitelje. Evo nekoliko destaciranih aktivnosti koje možete očekivati:

Božićni sajam

Glavni dio adventskog programa u Zagrebu je Božićni sajam koji se odvija na glavnim gradskim trgovima. Ovdje možete pronaći razne štandove sa božićnim ukrasima, tradicionalnom hranom i pićem, te ručno izrađenim suvenirima.

Glazbeni koncerti

Advent je vrijeme koncerata u Zagrebu. Niz vokalnih i instrumentalnih izvođača nastupa na različitim lokacijama diljem grada. Možete uživati u božićnim pjesmama, klasičnoj glazbi i drugim glazbenim žanrovima.

Umjetničke izložbe

Mnoge galerije i muzeji u Zagrebu organiziraju posebne izložbe koje su posvećene temi Božića i adventa. Ovdje možete vidjeti radove lokalnih umjetnika, kao i tradicionalne božićne motive predstavljene kroz različite medije.

Advent u parku

Javni parkovi u Zagrebu pretvaraju se u zimske čarolije za vrijeme adventa. Možete se provozati klizalištem na otvorenom, uživati u vožnji božićnog vlakića i provesti vrijeme u društvu obitelji i prijatelja.

Djeci prijateljske aktivnosti

Događanja u adventu su posebno prilagođena za djecu. Održavaju se predstave za djecu, radionice izrade božićnih ukrasa i drugi programi koji će razveseliti najmlađe posjetitelje.

Datum Događaj
1. prosinca Paljenje prve adventske svijeće i otvaranje Božićnog sajma
15. prosinca Koncert Božićnih pjesama u Katedrali
21. prosinca Dječja predstava “Božićna čarolija”
24. prosinca Ponoćka u Katedrali

Za detaljan raspored događanja i program za Advent 2022 u Zagrebu, posjetite službenu internetsku stranicu Grada Zagreba.

Zabavne aktivnosti za sve uzraste

Evo nekoliko zabavnih aktivnosti koje možete isprobati tijekom Adventa:

Jedite krafne

Krafne su tradicionalni božićni kolač u Hrvatskoj. Možete ih pronaći u mnogim slastičarnicama tijekom Adventa. Obično su punjene pekmezom ili kremom, a posute šećerom u prahu.

Posjetite božićne sajmove

Advent u Zagrebu poznat je po svojim božićnim sajmovima koji se održavaju na različitim lokacijama diljem grada. Možete se prošetati među štandovima s raznim suvenirima, rukotvorinama, hranom i pićem. Također možete uživati u raznim zabavnim programima na otvorenom.

Koristite klizalište na adventu

Mnogi adventski sajmovi u Zagrebu imaju klizalište na kojem možete uživati u klizanju s obitelji i prijateljima. Ova aktivnost pruža puno smijeha i zabave za sve uzraste.

Gledajte koncerte i predstave

Tijekom Adventa, mnogi gradovi u Hrvatskoj organiziraju koncerte i predstave na otvorenom. Možete uživati u glazbenim izvedbama, plesnim predstavama i drugim kulturnim događanjima.

Uživajte u božićnoj rasvjeti

Tijekom Adventa, gradovi su ukrašeni prekrasnom božićnom rasvjetom. Prošećite gradskim ulicama i uživajte u svjetlucavim lampicama, svjetlucavim drvećem i ukrašenim trgovinama.

Izrada božićnih ukrasa

Izrada božićnih ukrasa

Ako volite umjetničke aktivnosti, možete se okušati u izradi božićnih ukrasa. Kupite različite materijale poput šarenog papira, ukrasnih traka, kuglica i ostalih dekoracija. Zatim, zajedno s obitelji ili prijateljima, izradite unikatne ukrase za svoj bor ili dom.

Pozdravite Djeda Božićnjaka

Djed Božićnjak često posjećuje adventske sajmove i trgovine tijekom božićne sezone. Pronađite priliku da se slikate s Djedom Božićnjakom i iskažite svoje božićne želje.

Razgledavanje prekrasnih božićnih jaslica

Božićne jaslice su tradicionalni simbol Božića. Posjetite crkve i parkove koji prikazuju prekrasne božićne jaslice i naučite više o priči o Božiću.

Pohađajte božićne radionice

Mnogi adventski sajmovi organiziraju božićne radionice za djecu i odrasle. Možete naučiti kako izrađivati božićne kolače, bučnice, svijeće ili druge tradicionalne božićne predmete.

Izaberite božićne poklone

Posjetite trgovine i pronađite savršene božićne poklone za svoje najmilije. Možete odabrati tradicionalne suvenire, umjetničke predmete, knjige, igračke ili bilo što drugo što mislite da će nekoga razveseliti za Božić.

Uživajte u svim ovim aktivnostima i obiteljskom druženju tijekom Adventa!

Božićni sajmovi

1. Advent u Zagrebu

Jedan od najpoznatijih božićnih sajmova u Hrvatskoj je Advent u Zagrebu. Ovaj sajam se održava u samom centru grada i nudi razne aktivnosti i zabavu za posjetitelje svih dobnih skupina. Na sajmu se može pronaći različita gastronomska ponuda, tradicionalni božićni kolači, unikatni suveniri, kao i razni koncerti i predstave. Također, središnji dio Adventa čini veliko klizalište na Trgu kralja Tomislava, koje privlači mnoge ljubitelje zimskih aktivnosti.

2. Božićni sajam u Splitu

U Splitu se također održava božićni sajam koji je poznat po svojem prekrasnom ambijentu i bogatoj ponudi. Sajam se odvija na Prokurativama, glavnom gradskom trgu, koji je obasjan tisućama lampica i ukrasa. Na sajmu se može kušati tradicionalna dalmatinska hrana, kupiti domaći suveniri i ukrasi te uživati u glazbenim nastupima lokalnih izvođača. Također, na sajmu se organiziraju i razni dječji programi, kao i radionice za izradu božićnih ukrasa.

3. Božićna bajka u Rijeci

Rijeka također ima svoje božićno događanje pod nazivom Božićna bajka. Ovaj sajam se održava na Korzu, glavnoj riječkoj promenadi, koja je prekrivena prekrasnim svjetlećim ukrasima. Posjetitelji mogu uživati u raznim nastupima, koncertima, kazališnim predstavama i radionicama. Na sajmu se prodaju različite vrste hrane i pića, tradicionalni kolači, kao i suveniri koji predstavljaju Rijeku i njen božićni duh.

4. Božićni sajam u Osijeku

U Osijeku se održava božićni sajam koji donosi pregršt božićnog ugođaja. Sajam se održava u samom središtu grada, u Tvrđi, koja je poznata po svojoj bogatoj povijesti. Na sajmu se može uživati u tradicionalnoj hrani, kuhanim vinu, toplim napicima i slasticama. Također, posjetitelji mogu kupiti razne rukotvorine, ukrase i suvenire, te uživati u nastupima lokalnih izvođača.

You might be interested:  Kako Doci Do Platne Liste

5. Božićni sajam u Puli

Pula također ima božićni sajam koji se održava na Forumu, glavnom gradskom trgu. Sajam donosi blagdansko raspoloženje uz ukusnu hranu, toplu čokoladu, kuhano vino i druge tradicionalne specijalitete. Na sajmu se mogu pronaći i različite rukotvorine, ukrasi i suveniri. Posjetitelji mogu uživati u glazbi, izložbama i drugim kulturnim događanjima koji se održavaju tijekom Adventa.

6. Božićni sajam u Zadru

Zadar također ima svoj božićni sajam koji se održava na Narodnom trgu, jednom od najljepših trgova u gradu. Na sajmu se može kušati različita hrana i piće, kupiti tradicionalni božićni kolači i suveniri te uživati u božićnim koncertima i drugim kulturnim događanjima. Sajam također nudi i razne radionice za djecu, klizalište i druge zimske aktivnosti.

7. Božićni sajam u Dubrovniku

Dubrovnik također ima svoj božićni sajam koji se održava na Stradunu, glavnoj gradskoj ulici koja je poznata po svojoj ljepoti. Na sajmu se mogu pronaći tradicionalna hrana, rukotvorine, suveniri i božićni ukrasi. Posjetitelji mogu uživati u glazbenim nastupima, predstavama i drugim događanjima koji se održavaju tijekom Adventa. Sajam donosi prekrasan božićni ugođaj u samom srcu Dubrovnika.

Prekrasni štandovi s različitim proizvodima

Advent u Zagrebu je poznat po svojim prekrasnim štandovima koji nude raznovrsne proizvode. Na ovim štandovima možete pronaći različite božićne ukrase, suvenire, rukotvorine, tradicionalnu hranu i piće, kao i mnoge druge proizvode.

Štandovi su dizajnirani na jedinstven način, koristeći božićne motive i tradicionalne elemente. Mnogi štandovi su šareni i dekorirani s puno pažnje, stvarajući čarobno i festivno okruženje.

Na štandovima možete pronaći različite vrste božićnih ukrasa, poput šarenih kuglica, zvjezdica, vijenaca i figurica. Ovi ukrasi su često ručno izrađeni, dodajući poseban šarm vašem božićnom drvcu ili domu.

Pored ukrasa, štandovi nude i širok izbor suvenira koji predstavljaju Zagreb i Hrvatsku. Možete pronaći različite predmete poput magneta, šalova, šalica, majica i drugih suvenira koji će vam pružiti uspomenu na vaš posjet.

Jedan od najpopularnijih dijelova Adventa je hrana i piće koje možete probati na štandovima. Možete kušati tradicionalne božićne kolače, poput fritula, krafni, medenjaka i drugih slastica. Također možete uživati u toploj čokoladi, kuhanom vinu, rakiji i drugim toplim napicima koji će vam pomoći da se zagrijete u hladnim zimskim noćima.

Bilo da tražite poklon za voljenu osobu, suvenir za sebe ili samo želite uživati u božićnoj atmosferi, štandovi na Adventu u Zagrebu nude širok izbor proizvoda koji će zadovoljiti različite ukuse i interese.

Neki od proizvoda koje možete pronaći na štandovima:
Proizvod Cijena
Božićne kuglice 20 kn
Medenjaci 10 kn
Majica s motivom Zagreba 80 kn
Kućica od medenjaka 30 kn

Tradicionalna jela i pića

Tradicionalna adventska jela

 • Sarma – tradicionalno jelo od kiselog kupusa punjenog farsom od mesa i riže.
 • Janjetina ispod peke – janjeće meso pečeno pod pekom, što rezultira sočnim i aromatičnim jelom.
 • Fiš paprikaš – riblji paprikaš s bogatim okusom i začinima, koji se često priprema s ribom kao što su šarag, šaran ili soma.

Tradicionalna adventska pića

 • Kuhano vino – vino zagrijano s dodatkom začina poput cimeta, klinčića i narančine korice.
 • Punč – popularno piće na bazi voćnih sokova i alkohola, obično servirano toplo tijekom hladnih zimskih mjeseci.
 • Kuhana rakija – rakija zagrijana s dodatkom začina poput meda, šećera i začina.

Ostala adventska jela i pića

Pored tradicionalnih jela i pića, tijekom Adventa možete uživati ​​i u različitim vrstama kobasica, pečenom kestenju, slatkim kolačima poput fritula i krafni, te raznim toplim napicima poput čaja, kuhanog voća i vruće čokolade.

Kulinarski užitak tijekom Adventa

Advent uključuje ne samo prekrasne ukrase i svjetla, već i jedinstvene kulinarske poslastice koje donose toplinu i ugođaj blagdana. U Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, Adventski sajam je idealno mjesto za uživanje u hrani i piću tijekom ove posebne sezone.

Kušajte tradicionalna jela

Na Adventskom sajmu možete pronaći raznolike kulinarske specijalitete koji predstavljaju tradicionalnu hrvatsku kuhinju. Ovdje su neka od jela koja ne biste trebali propustiti:

 • Kulen – pikantna, sušena kobasica koja je obavezna na svakoj božićnoj trpezi u Hrvatskoj.
 • Štrukli – punjeni valjušci od tijesta s različitim nadjevima poput sira, mesa ili jabuka.
 • Janjetina s ražnja – sočno pečeno meso koje se tradicionalno poslužuje uz razna priloga poput krumpira i povrća.
 • Fritule – slatki krofnice koje se tradicionalno jede tijekom Adventa i Božića.

Topli napitci koji zagrijavaju

Tijekom hladnih zimskih večeri, nikako ne propustite kušati tople napitke koje možete pronaći na Adventskom sajmu. Evo nekoliko popularnih pića koja će vam pomoći da se ugrijete:

 1. Kuhano vino – aromatično vino začinjeno cimetom, klinčićima i drugim začinima.
 2. Rakija – tradicionalni alkoholni napitak koji dolazi u raznim okusima, kao što su kruška, šljiva ili višnja.
 3. Vruća čokolada – bogata i kremasta čokoladna poslastica koja će oduševiti sve ljubitelje čokolade.

Slastice za slatki zalogaj

Ako volite slatko, Advent u Zagrebu neće vas razočarati. Mnogi štandovi na Adventskom sajmu nude razne slastice koje će zadovoljiti vašu slatku želju. Evo nekoliko neodoljivih slatkiša koje možete pronaći:

 • Krafne – mekane krofne punjene džemom, kremom ili čokoladom.
 • Medenjaci – začinjeni keksi oblikovani u razne oblike i ukrašeni bojama.
 • Ledeni kolači – osvježavajući deserti od sladoleda i kolača koji su savršeni za uživanje tijekom hladnih zimskih dana.
You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2022 Forum

Uživajte u kulinarskim delicijama Adventa i upijte božićni duh uz fantastičnu hranu i piće.

Adventski kalendar

Adventski kalendar je tradicionalni način brojanja dana do Božića. Ova posebna vrsta kalendara sadrži 24 “prozora” ili “vrata” koja se otvaraju svaki dan od 1. do 24. prosinca kako bi otkrili sliku, čokoladu, mali poklon ili poruku.

Povijest Adventskog kalendara

Adventski kalendar potječe iz Njemačke i prvi put je populariziran sredinom 19. stoljeća. Tradicionalno je bio izrađen kao božićna slika s 24 brojača koji se odaju do Božića. Prvi tiskani Adventski kalendar nastao je 1908. godine u Stuttgartu.

Kako se koristi Adventski kalendar?

Adventski kalendar obično ima 24 prozora ili vrata koji su numerirani od 1 do 24. Svaki dan u razdoblju od 1. do 24. prosinca, jedno se vrata otvara kako bi se otkrila posebna poslastica, poruka ili mali poklon. To može biti čokolada, božićna slika, čaj, kozmetika ili drugi mali dar. Djeca se posebno raduju otvaranju vrata Adventskog kalendara jer svaki dan otkrivaju nešto novo.

Raznolikost Adventskih kalendara

Danas Adventski kalendar dolazi u mnogo različitih oblika i veličina. Može biti izrađen od papira, kartona, tkanine, plastike ili čak drveta. Također postoje i digitalni Adventski kalendari koji se koriste na mobilnim uređajima ili računalima.

Neke vrste Adventskih kalendara
Vrsta Opis
Papirnati Adventski kalendar Izrađen od papira s otvorima za svaki dan
Čokoladni Adventski kalendar Svaki dan otkrijte čokoladu u obliku broja
Beauty Adventski kalendar Sadrži kozmetičke proizvode, poput šminke i kreme
LEGO Adventski kalendar Otkrijte LEGO kockicu svaki dan kako biste sastavili božićnu scenu
Poklon Adventski kalendar Sadrži različite male poklone kao što su igračke i nakit

Zaključak

Adventski kalendar je tradicionalna i popularna tradicija koja nam pomaže odbrojavati dane do Božića. Danas postoje različite vrste Adventskih kalendara koji donose svakodnevno iznenađenje i radost svima koji ih koriste.

Iznenadjenja i darovi svakog dana

Advent je vrijeme darivanja i iznenađenja, a mnogi gradovi diljem Hrvatske imaju posebne programe i manifestacije kako bi uveselili svoje građane. Tijekom Adventa 2022. možete očekivati mnoga iznenađenja i darove svakog dana. Evo nekoliko događanja koja su već najavljena:

Adventski kalendar s darovima

Mnoge trgovine, udruge i institucije organiziraju adventske kalendare u kojima možete otkriti svaki dan novu poslasticu, poklon ili popust. Ovi adventski kalendari su postali vrlo popularni i predstavljaju uzbudljiv način da svakodnevno dobijete nešto posebno tijekom Adventa. Provjerite lokalne medije i web stranice kako biste saznali gdje možete pronaći adventski kalendar i sudjelovati u svakodnevnim iznenađenjima.

Izložba božićnih poklona

Jedna od najzačaravajućih stvari o Adventu je obilje prelijepih božićnih poklona. Mnogi gradovi organiziraju izložbe božićnih poklona na kojima možete pronaći originalne i unikatne darove za svoje najdraže. Posjetite lokalne izložbe božićnih poklona kako biste pronašli savršen poklon za svoje prijatelje i obitelj. Budi siguran da ćeš biti oduševljen izborom i ljepotom izloženih predmeta.

Besplatne koncerte i predstave

Gradovi organiziraju besplatne koncerte i predstave tijekom Adventa kako bi zabavili građane i proslavili božićno vrijeme. Možete uživati u raznovrsnom programu koji uključuje nastupe lokalnih bendova, klasičnih koncerata, predstava za djecu i još mnogo toga. Provjerite raspored događanja u svom gradu i iskoristite priliku da besplatno uživate u umjetnosti i glazbi tijekom ovog posebnog razdoblja godine.

Božićni sajmovi

Božićni sajmovi su neizostavni dio Adventa, a diljem Hrvatske možete pronaći predivne sajmove s mnoštvom štandova na kojima možete kupiti božićne ukrase, tradicionalne poslastice, rukotvorine i još mnogo toga. Ovi sajmovi su izvrstan način da provedete vrijeme s obitelji i prijateljima, istražite razne proizvode i uživate u božićnom ozračju. Posjetite lokalne božićne sajmove i osjetite čaroliju Adventa.

Pokloni za djecu

Za djecu je Advent posebno uzbudljivo vrijeme jer mogu svakodnevno očekivati ​​iznenađenje ili dar. Mnogi gradovi organiziraju događanja posebno za djecu, kao što su dolazak Djeda Mraza, radionice izrade božićnih ukrasa, vožnje vlakićem i slično. Ovi događaji pružaju djeci priliku da se zabave i uživaju u čaroliji Adventa. Ne zaboravite provjeriti raspored događanja za djecu u svom gradu, kako biste osigurali da vaša djeca dožive sve radosti božićnog razdoblja.

Advent je vrijeme radosti, iznenađenja i darivanja. Uživajte u svakodnevnim iznenađenjima i darovima tijekom Adventa 2022. i provedite prekrasan božićni period s obitelji i prijateljima.

FAQ:

Kada počinje Advent 2022?

Advent 2022. godine počinje 27. studenog.

Gdje se održava Advent?

Advent se održava u mnogim gradovima diljem Hrvatske, kao što su Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i mnogi drugi.

Što se može očekivati na Adventu?

Na Adventu možete očekivati ​​razne aktivnosti i događanja kao što su božićni sajmovi, koncerti, predstave, klizališta, ukrašeni trgovi, kućice s hranom i pićem, te razni drugi programi za djecu i odrasle.

Koje su najpoznatije destinacije za Advent u Hrvatskoj?

Najpoznatije destinacije za Advent u Hrvatskoj su zagrebački Advent, koji je jedan od najvećih u Europi, te riječki Advent, splitski Advent i osječki Advent koji također nude bogati program i atmosferu.