Kako aktivirati karticu OTP na bankomatu - korak po korak vodič

Kako Aktivirati Karticu Otp Na Bankomatu

Kako Aktivirati Karticu Otp Na Bankomatu

Kada otvorite novi račun u OTP banci, vrlo je važno aktivirati karticu na bankomatu kako biste mogli koristiti sve usluge banke. Aktivacija kartice može se obaviti korak po korak na bankomatima ispred OTP poslovnica. U ovom vodiču pružićemo vam detaljne upute o tome kako aktivirati karticu OTP na bankomatu.

Korak 1: Pronađite najbliži bankomat OTP banke i ubacite vašu novu karticu u utor za kartice. Osigurajte da je kartica ravno umetnuta.

Korak 2: Nakon umetanja kartice, na ekranu bankomata pojavit će se opcije izbornika. Odaberite opciju “Aktivacija kartice” ili sličnu opciju koja vam omogućuje aktivaciju kartice.

Korak 3: Slijedite upute na ekranu bankomata. Obično će vam biti zatraženo da unesete PIN koji ste dobili uz karticu. Unesite PIN korištenjem tipki na bankomatu i pritisnite “Potvrdi”.

Korak 4: Nakon unosa PIN-a, bankomat će provjeriti vaše podatke i aktivirati karticu. Možda će biti potrebno nekoliko trenutaka da se kartica aktivira. Nemojte izvlačiti karticu iz bankomata dok se aktivacija ne dovrši.

Čestitamo! Sada ste uspješno aktivirali karticu OTP na bankomatu. Vaša kartica je spremna za korištenje u svim uslugama i transakcijama u OTP banci. Uživajte u sigurnom i praktičnom bankarstvu koje vam pruža OTP banka.

Važno je istaknuti da je za aktivaciju kartice OTP na bankomatu potreban vaš PIN. Ovo je važna sigurnosna mjera koja osigurava samo vama pristup vašem računu i sredstvima. Pazite da zaštitite svoj PIN i nemojte ga dijeliti s drugima.

Pronađite najbliži bankomat

Ako želite aktivirati karticu OTP na bankomatu, prva stvar koju trebate učiniti je pronaći najbliži bankomat u vašem području. Ovdje su koraci kako to možete učiniti:

 1. Uzmite svoj pametni telefon ili računalo s pristupom internetu.
 2. Otvorite web preglednik.
 3. Upišite “OTP banka” ili “bankomat OTP” u tražilicu.
 4. Odaberite rezultat pretrage koji vam nudi službena stranica OTP banke.
 5. Na službenoj stranici OTP banke, pronađite navigacijsku traku ili izbornik koji se odnosi na bankomate.
 6. Kliknite na link “Pronađite najbliži bankomat” ili sličan link koji će vam omogućiti pretragu.
 7. Unesite svoju trenutnu lokaciju ili adresu u polje za pretragu.
 8. Pritisnite gumb “Traži” ili sličan gumb kako biste započeli pretragu.
 9. Na zaslonu će se prikazati popis najbližih bankomata u vašem području, zajedno s njihovim adresama.

Odaberite najprikladniji bankomat i zaputite se tamo kako biste aktivirali svoju karticu OTP.

Važno je napomenuti da će neki bankomati možda zahtijevati PIN broj ili identifikaciju prije nego što vam omoguće pristup vašem računu. Budite spremni ponijeti sa sobom potrebne dokumente i podatke kako biste uspješno aktivirali karticu OTP na bankomatu.

Ubacite karticu OTP u bankomat

Da biste aktivirali karticu OTP i počeli koristiti usluge banke, prvi korak je ubaciti karticu u bankomat. Evo postupka kako to učiniti:

 1. Pronađite najbliži bankomat OTP banke.
 2. Ubacite karticu OTP u odgovarajući otvor na bankomatu. Ovaj otvor je obično smješten na gornjoj desnoj strani bankomata.
 3. Slijedite upute na ekranu bankomata. Obično ćete morati unijeti PIN kod koji ste dobili uz karticu OTP.
 4. Ako je sve ispravno, bankomat će prepoznati karticu i prikazati vam opcije na ekranu.
 5. Ako je kartica uspješno ubačena, moći ćete pristupiti svojem računu, provjeriti stanje, podizati novac ili obavljati druge transakcije ovisno o mogućnostima bankomata.

Važno je da se pridržavate uputa i budete oprezni prilikom ubacivanja kartice. Ako naiđete na bilo kakve poteškoće ili nejasnoće, uvijek se možete obratiti korisničkoj službi banke koja će vam pružiti dodatne informacije i pomoći oko aktiviranja kartice.

Unesite svoj PIN

Kada se kartica OTP aktivira na bankomatu, na ekranu će se prikazati poruka koja traži unos PIN-a.

PIN (Personal Identification Number) je četvorocifreni broj koji se koristi za identifikaciju vlasnika kartice i potvrdu transakcija.

Da biste uneli svoj PIN, sledite ove korake:

 1. Pažljivo pogledajte tastaturu bankomata i pronađite brojeve.
 2. Unesite svoj PIN pritiskanjem odgovarajućih brojeva na tastaturi.
 3. Posle svakog unosa, brojevi će biti prikazani na ekranu da biste potvrdili da su ispravno uneti.
 4. Kada završite sa unosom, pritisnite dugme “Potvrdi” ili “Enter” na tastaturi bankomata.

Važno je zapamtiti svoj PIN i ne otkrivati ga drugim osobama. Ako sumnjate da je neko saznao vaš PIN ili ga je koristio bez vašeg znanja, odmah promenite PIN na bankomatu ili kontaktirajte banku.

Unosom ispravnog PIN-a, aktivacija kartice OTP će biti uspešno završena i moći ćete da koristite svoju karticu za razne transakcije na bankomatu ili u prodavnicama.

Odaberite opciju “Aktivacija kartice”

Odaberite opciju

Nakon što ste umetnuli karticu u bankomat, na ekranu će vam se prikazati nekoliko opcija. Potrebno je odabrati “Aktivacija kartice” kako biste započeli proces aktivacije.

Moguće je da će na nekim bankomatima opcije biti prikazane kao ikone. U tom se slučaju potrebno usredotočiti na ikonu koja predstavlja “Aktivaciju kartice” i pritisnuti je na dodirnom ekranu ili koristiti odgovarajuću tipku na bankomatu.

Unesite svoj broj telefona

Za aktiviranje kartice OTP na bankomatu, prvo morate unijeti svoj broj telefona. Ovo je važno jer će vam banka poslati jednokratni PIN kod putem SMS poruke koji ćete koristiti za aktivaciju.

Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Umetnite karticu OTP u utor za kartice na bankomatu.
 2. Odaberite jezik na kojem želite koristiti bankomat.
 3. Na ekranu će se prikazati nekoliko opcija, odaberite “Aktivacija kartice”.
 4. Slijedite upute na ekranu da biste unijeli svoj broj telefona.
 5. Potvrdite unešeni broj telefona.
 6. Bankomat će zatim poslati jednokratni PIN kod na vaš broj telefona putem SMS poruke.

Važno je provjeriti jesu li broj telefona koji unosite točan i dostupan za primanje SMS poruka. Također, provjerite je li kartica OTP ispravno umetnuta u bankomat i da je bankomat u funkciji.

Kada primite jednokratni PIN kod putem SMS poruke, slijedite daljnje upute koje će vam bankomat prikazati na ekranu kako biste dovršili aktivaciju kartice OTP.

Primi SMS s potvrdom

Kada aktivirate svoju karticu OTP na bankomatu, na vaš mobilni telefon će stići SMS poruka s potvrdom.

U SMS poruci će biti prikazano:

 • Broj kartice: Broj vaše aktivirane kartice OTP
 • Datum i vrijeme: Trenutni datum i vrijeme kad je kartica aktivirana
 • Suma: Suma novca koju ste aktivirali na kartici OTP

Ova SMS poruka je vaša potvrda o uspješnoj aktivaciji kartice OTP na bankomatu.

U slučaju da ne primite SMS poruku sa potvrdom, obratite se odmah banci kako biste provjerili jesu li uneseni ispravni podaci i jesu li vaš broj telefona i podaci ažurni u njihovom sustavu.

Unesite aktivacijski kod

Nakon što ste umetnuli karticu i odabrali jezik, bankomat će tražiti unos aktivacijskog koda. Aktivacijski kod je sigurnosni kod kojeg ćete primiti od banke prilikom otvaranja računa.

Postupak unosa aktivacijskog koda je sljedeći:

 1. Na ekranu ćete vidjeti polje za unos brojeva.
 2. Unesite aktivacijski kod pritiskom na tipke na bankomatu.
 3. Pazite da pravilno unesete svaku znamenku, jer će se inače zatražiti ponovni unos.
 4. Kada unesete cijeli aktivacijski kod, pritisnite tipku “Potvrdi” ili “Enter”.
 5. Nakon toga, bankomat će provjeriti ispravnost unesenog koda.

Ako je unos aktivacijskog koda uspješan, bankomat će vas obavijestiti da je kartica aktivirana. U tom trenutku ćete moći koristiti sve funkcionalnosti svoje kartice, poput dizanja gotovine i provođenja transakcija.

Ako unesete pogrešan aktivacijski kod više puta, bankomat će vam dati upozorenje. U tom slučaju, kontaktirajte svoju banku kako biste dobili novi aktivacijski kod.

Potvrdite aktivaciju kartice

Kada dobijete OTP karticu od vaše banke, morate je aktivirati kako biste mogli koristiti njen sigurnosni kod prilikom online transakcija. Da biste završili proces aktivacije, pratite ove korake:

 1. Umetnite karticu u bankomat.
 2. Odaberite jezik:
  • Ako preferirate hrvatski jezik, odaberite “Hrvatski”.
  • Ako preferirate engleski jezik, odaberite “Engleski”.
 3. Unesite vaš PIN broj.
 4. Odaberite “Usluga aktivacija kartice” s izbornika na ekranu bankomata.
 5. Bankomat će zatražiti da unesete aktivacijski kod. Unesite 6-znamenkasti kod koji se nalazi na OTP kartici.
 6. Potvrdite unos aktivacijskog koda.

Nakon završetka ovih koraka, vaša OTP kartica bit će uspješno aktivirana i spremna za korištenje u online transakcijama. Svaki put kada obavite transakciju, dobit ćete sigurnosni kod OTP kartice koji će vam biti potreban za potvrdu transakcije.

FAQ:

Gdje mogu pronaći bankomat za aktivaciju kartice OTP?

Bankomate za aktivaciju kartice OTP možete pronaći na različitim lokacijama. Najčešće su to bankovne poslovnice, mada ih možete pronaći i na drugim mjestima poput trgovačkih centara ili zračnih luka. Ako niste sigurni gdje se nalazi najbliži bankomat za aktivaciju kartice OTP, preporučuje se da kontaktirate svoju banku kako biste dobili informacije o lokacijama bankomata.

Koliko dugo traje aktivacija kartice OTP na bankomatu?

Aktivacija kartice OTP na bankomatu obično traje samo nekoliko minuta. Nakon što unesete svoj PIN i odaberete opciju za aktivaciju, bankomat će obraditi zahtjev i vaša kartica će biti aktivirana. U nekim slučajevima, proces aktivacije može potrajati nešto duže ako je bankomat zauzet ili ako postoje tehnički problemi s bankomatom.

Podržava li svaki bankomat aktivaciju kartice OTP?

Većina bankomata podržava aktivaciju kartice OTP, ali postoje iznimke. Prije nego što posjetite bilo koji bankomat za aktivaciju kartice OTP, preporučuje se da kontaktirate svoju banku kako biste se informirali jesu li njihovi bankomati kompatibilni s karticama OTP. Na taj način ćete biti sigurni da možete aktivirati svoju karticu na odabranom bankomatu.

Koje dokumente trebam imati sa sobom da bih aktivirao karticu OTP na bankomatu?

Da biste aktivirali karticu OTP na bankomatu, obično ne trebate nositi dodatnu dokumentaciju. Dovoljno je imati kod sebe karticu OTP i znanje PIN-a koji ste dobili uz karticu. Međutim, uvijek je najbolje provjeriti s bankom koja izdaje karticu OTP trebate li nositi dodatnu dokumentaciju ili identifikaciju za aktivaciju kartice na bankomatu.