Kako blokirati reklame na mobitelu - korak po korak vodič | Naziv web stranice

Kako Blokirati Reklame Na Mobitelu

Kako Blokirati Reklame Na Mobitelu

Da li vam dosadne reklame neprestano iskaču na vašem mobitelu? Želite li se riješiti ovog dosadnog iskakanja reklama i poboljšati svoje iskustvo korištenja mobitela? Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina kako blokirati reklame na mobitelu, bilo da koristite Android ili iPhone. U ovom korak po korak vodiču, pokazat ćemo vam kako to učiniti i kako se zaštititi od neželjenih reklama.

Prva opcija koju možete isprobati jest korištenje ad-blocker aplikacija. Postoji mnogo ad-blocker aplikacija dostupnih u trgovini aplikacija za vaš mobilni uređaj. Ove aplikacije će blokirati reklame na raznim web stranicama i aplikacijama koje posjećujete, čime će vam omogućiti ugodnije i brže surfanje.

Druga opcija je podešavanje postavki za oglase unutar samog mobilnog uređaja. Na Android uređajima možete prilagoditi postavke oglasa u postavkama Google računa. Na iPhone uređajima, možete omogućiti Limit Ad Tracking opciju koja će smanjiti broj oglasa koje vam prikazuju. Također, možete dodati pop-up blokiranje u web pregledniku koji koristite kako biste zaustavili iskačuće reklame.

Važno je napomenuti da blokiranje reklama na mobitelu može imati utjecaj na prihode koji se generiraju putem reklama za web stranice i aplikacije koje koristite. Prije donošenja odluke o blokiranju reklama, razmislite o podršci koju pružate web stranicama i aplikacijama koje koristite i mogućim posljedicama koje blokiranje reklama može imati.

U svakom slučaju, ako ste umorni od iskakanja reklama na vašem mobitelu, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste spriječili prikazivanje oglasa. Od korištenja ad-blocker aplikacija do prilagodbe postavki oglasa u mobilnim uređajima, postoji rješenje za svakoga. Slijedite ovaj korak po korak vodič i uživajte u reklamom slobodnom korištenju vašeg mobilnog uređaja.

Contents

Kako blokirati reklame na mobitelu

1. Korak – Preuzimanje aplikacije za blokiranje reklama

Prvi korak u blokiranju reklama na mobitelu je preuzimanje aplikacije koja omogućuje blokiranje reklama. Postoji nekoliko popularnih aplikacija za blokiranje reklama koje možete pronaći u trgovini aplikacija na vašem mobilnom uređaju.

Evo nekoliko preporučenih aplikacija:

 • AdBlock Plus – Ova aplikacija je jedna od najpopularnijih i omogućuje blokiranje reklama na različitim preglednicima.
 • AdGuard – AdGuard pruža napredne značajke blokiranja reklama i štiti vas od različitih vrsta neželjenog sadržaja na vašem mobilnom uređaju.
 • Brave Browser – Brave je preglednik koji ima ugrađenu funkcionalnost blokiranja reklama i poznat je po svojoj brzini i sigurnosti.

2. Korak – Instalacija i konfiguracija aplikacije

Nakon što preuzmete željenu aplikaciju za blokiranje reklama, slijedite upute za instalaciju i konfiguraciju aplikacije. Većina aplikacija će vam omogućiti da konfigurirate postavke blokiranja reklama prema svojim željama.

Također je važno napomenuti da će većina aplikacija za blokiranje reklama zahtijevati pristup određenim dozvolama na vašem mobilnom uređaju, kao što su pristup internetu i pristup sadržaju na vašem uređaju.

3. Korak – Ažuriranje i provjera

Nakon instalacije i konfiguracije aplikacije za blokiranje reklama, redovito ažurirajte aplikaciju kako biste osigurali najnoviju zaštitu od reklama. Također je preporučljivo redovito provjeravati da li je aplikacija aktivna i da li se reklame uspješno blokiraju na vašem mobilnom uređaju.

Ako primijetite reklame koje nisu blokirane, provjerite postavke aplikacije i osigurajte da su aktivne funkcionalnosti blokiranja reklama.

You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2018

Zaključak

Pomoću ovog korak po korak vodiča možete lako blokirati reklame na svom mobitelu. Preuzmite aplikaciju za blokiranje reklama, instalirajte je i konfigurirajte prema vašim željama, te redovito ažurirajte aplikaciju kako biste osigurali najbolju zaštitu od reklama.

Instalacija aplikacije za blokiranje reklama

Da biste blokirali reklame na svom mobilnom uređaju, možete instalirati aplikaciju za blokiranje reklama. Evo koraka kako to učiniti:

 1. Prvo otvorite Play Store na svom mobilnom uređaju. Play Store je službena trgovina za aplikacije na Android platformi.
 2. Pronađite aplikaciju za blokiranje reklama. U polje za pretraživanje unesite “blokiranje reklama” ili ime konkretne aplikacije koju želite koristiti.
 3. Pregledajte rezultate i odaberite aplikaciju koja najbolje odgovara vašim potrebama. Provjerite ocjene i recenzije drugih korisnika kako biste dobili bolji uvid u kvalitetu aplikacije.
 4. Kada pronađete željenu aplikaciju, otvorite je i pritisnite gumb “Instaliraj”. Aplikacija će se preuzeti i instalirati na vaš mobilni uređaj.
 5. Nakon što se aplikacija instalira, pritisnite gumb “Otvori” kako biste je pokrenuli. Slijedite upute koje se prikazuju na zaslonu kako biste aktivirali blokiranje reklama.
 6. Nakon što aktivirate blokiranje reklama, aplikacija će automatski filtrirati reklame dok surfate internetom ili koristite druge aplikacije na svom mobilnom uređaju.

Napomena: Važno je napomenuti da neke aplikacije za blokiranje reklama zahtijevaju dodatna podešavanja ili pristup korisničkim postavkama da bi ispravno funkcionirale. Provjerite upute i pridržavajte se upozorenja koja se prikazuju tijekom postupka instalacije i korištenja aplikacije.

Podešavanje aplikacije za blokiranje reklama

Da biste iskoristili sve prednosti blokiranja reklama na svom mobilnom telefonu, trebate pravilno podesiti aplikaciju za blokiranje reklama. Evo koraka koje ćete morati slijediti:

 1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju: Prvo morate preuzeti i instalirati željenu aplikaciju za blokiranje reklama sa službene trgovine aplikacija.
 2. Otvorite aplikaciju: Nakon što se aplikacija instalira, otvorite je na svom mobilnom telefonu.
 3. Pregledajte postavke: U aplikaciji za blokiranje reklama pronađite ili postavke ili opciju za konfiguraciju.
 4. Aktivirajte blokiranje reklama: U postavkama ili konfiguraciji pronađite opciju za aktiviranje blokiranja reklama i omogućite je.
 5. Konfigurirajte dodatne opcije: Ako aplikacija pruža dodatne opcije konfiguracije, pregledajte ih i prilagodite ih prema svojim željama.
 6. Skenirajte svoj uređaj: U nekim slučajevima, aplikacija za blokiranje reklama može vam omogućiti skeniranje svog uređaja kako bi pronašla postojeće reklame i blokirala ih.
 7. Provjerite ispravnost: Nakon što ste podesili aplikaciju, posjetite web stranicu sa reklamama kako biste provjerili je li blokiranje reklama uspješno.

Napomena: Svaka aplikacija za blokiranje reklama može imati malo drugačiji postupak podešavanja, pa pažljivo slijedite upute koje aplikacija pruža. Također, neke aplikacije mogu biti kompatibilne samo s određenim operativnim sustavima ili verzijama mobilnih telefona.

Onemogućavanje reklama u pregledniku

Reklame na mobitelu često mogu biti frustrirajuće i ometajuće. Međutim, postoje načini da se te reklame blokiraju na pregledniku Vašeg mobitela. Evo nekoliko koraka kako to možete učiniti:

1. Korištenje ad-blockera

Jedan od najlakših načina da blokirate reklame na mobilnom pregledniku je korištenje ad-blockera. Ad-blockeri su aplikacije ili ekstenzije koje će blokirati reklame na svim web stranicama koje posjećujete. Pretražite trgovinu aplikacija na Vašem mobilnom uređaju kako biste pronašli ad-blocker koji Vam odgovara i instalirajte ga.

2. Ručno omogućavanje blokiranja reklama

Ako ne želite koristiti ad-blocker, možete ručno omogućiti blokiranje reklama u postavkama Vašeg preglednika. Otvorite postavke preglednika, pronađite opciju “Blokiraj reklame” ili nešto slično i omogućite tu opciju. Nakon toga, preglednik će automatski blokirati sve reklame koje posjećujete.

3. Povremeno čišćenje kolačića i predmemorije

Reklame se često prikazuju na temelju informacija koje su spremljene u kolačićima ili predmemoriji Vašeg preglednika. Povremeno čišćenje kolačića i predmemorije može pomoći u smanjenju reklama koje vidite. Otvorite postavke preglednika, pronađite opciju za čišćenje kolačića i predmemorije i slijedite upute za brisanje tih podataka.

4. Koristite preglednik s ugrađenim ad-blockerom

Jedna od opcija je preuzimanje preglednika koji već ima ugrađenu funkciju blokiranja reklama. Takvi preglednici često imaju dodatne značajke kako bi vam pomogli brže surfati internetom i poboljšali sigurnost. Pretražite trgovinu aplikacija na svom mobilnom uređaju kako biste pronašli takve preglednike i instalirajte ih.

5. Ostanite ažurni s ažuriranjima

Ad-blockeri i preglednici s ugrađenim ad-blockerima često dobivaju ažuriranja kako bi se osigurala najnovija zaštita od reklama. Redovito ažurirajte svoje aplikacije kako biste dobili najnovije značajke i poboljšanja u borbi protiv reklama. Ponekad nova ažuriranja mogu donijeti i nova poboljšanja u blokiranju reklama.

Nakon što slijedite ove korake, trebali biste primijetiti smanjenje broja reklama koje vidite dok koristite mobilni preglednik. Imajte na umu da blokiranje reklama može utjecati na neke web stranice koje se oslanjaju na prihode od reklama, pa je važno razumjeti posljedice ovog koraka.

You might be interested:  Kako Se Mjeri Velicina Polnog Organa

Korištenje VPN-a za blokiranje reklama

Korištenje VPN-a (Virtualne privatne mreže) jedan je od načina da blokirate reklame na svom mobitelu. VPN vam omogućuje da se povežete na internet preko sigurne veze i maskirate svoju IP adresu, čime se štiti vaša privatnost i anonimnost.

Evo kako možete koristiti VPN za blokiranje reklama na mobitelu:

 1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju VPN na svoj mobilni uređaj. Postoji mnogo VPN usluga dostupnih na tržištu, pa odaberite onu koja vam najbolje odgovara.
 2. Otvorite aplikaciju VPN i izvršite postupak registracije ili se prijavite sa svojim postojećim korisničkim računom.
 3. Nakon što ste se uspješno prijavili, odaberite željeni VPN server. Većina VPN aplikacija ima opciju automatskog odabira najbržeg i najbližeg servera.
 4. Kada ste se povezali na odabrani VPN server, vaša veza će biti šifrirana, a vaša IP adresa maskirana.
 5. Tijekom korištenja VPN-a, sve vaše aktivnosti na internetu će prolaziti kroz VPN server, što će vam omogućiti da blokirate reklame.

VPN također može pružiti dodatne sigurnosne značajke kao što su zaštita od krađe identiteta, blokiranje malwarea i praćenja. Sve ove značajke mogu biti korisne prilikom surfanja internetom na mobilnom uređaju.

Zaključno, korištenje VPN-a za blokiranje reklama na mobitelu može vam pružiti mirno i sigurno iskustvo surfanja bez dosadnih reklama i potencijalnih prijetnji.

Blokiranje reklama na aplikacijama i igricama

Reklame u aplikacijama i igricama mogu biti jako dosadne i remete korisničko iskustvo. Srećom, postoji nekoliko načina kako blokirati reklame na mobilnim uređajima.

1. Korištenje ad-blockera

Ad-blockeri su aplikacije koje blokiraju prikazivanje reklama na mobilnom uređaju. Postoji mnogo ad-blockera dostupnih na tržištu i možete ih preuzeti iz Google Play Storea ili Apple App Storea. Nakon instalacije ad-blockera, možete odabrati koje aplikacije ili igre želite blokirati reklame.

2. Podešavanje postavki aplikacija

Mnoge aplikacije imaju postavke koje vam omogućuju blokiranje reklama. Otvorite postavke određene aplikacije i potražite opciju za blokiranje reklama. Ova opcija može biti nazvana “Blokiranje reklama”, “Zaustavi reklame” ili nešto slično. Jednostavno omogućite tu opciju i reklame će se prestati prikazivati.

3. Nadogradnja na plaćenu verziju

Ako vam se posebno sviđa neka aplikacija ili igrica, možete razmisliti o nadogradnji na plaćenu verziju. Plaćene verzije često ne prikazuju reklame i omogućavaju vam potpuno iskustvo bez reklama. Provjerite postoji li takva opcija za vašu omiljenu aplikaciju ili igricu.

4. Deinstalacija aplikacija s prekomjernim reklamama

Ako neka aplikacija ima previše reklama i nema opciju za blokiranje ili plaćenu verziju, možete je jednostavno deinstalirati s vašeg mobilnog uređaja. Postoji mnogo alternativnih aplikacija i igrica koje imaju manje reklama ili uopće nemaju reklame.

Koristeći ove savjete, možete uživati u svojim omiljenim aplikacijama i igricama bez dosadnih reklama.

Čišćenje predmemorije za uklanjanje reklama

Da biste uklonili reklame s vašeg mobilnog telefona, jedan od koraka koji možete poduzeti je čišćenje predmemorije. Predmemorija je privremeno skladište koje pamti podatke kako bi se ubrzao pristup aplikacijama i web stranicama.

Evo kako možete očistiti predmemoriju na svom mobilnom telefonu:

 1. Prvi korak: Otvorite Postavke na svom mobilnom telefonu.

 2. Drugi korak: Potražite opciju za Upravljanje aplikacijama ili Aplikacije i dodirnite je.

 3. Treći korak: Pronađite aplikaciju za internetski preglednik koju koristite (npr. Google Chrome, Mozilla Firefox) i dodirnite je.

 4. Četvrti korak: U postavkama aplikacije, potražite opciju za Čišćenje predmemorije ili Cache i dodirnite je.

 5. Peti korak: Potvrdite svoj odabir da želite očistiti predmemoriju.

 6. Šesti korak: Ponovite korake 3-5 za sve aplikacije koje koristite, uključujući i druge preglednike ili aplikacije koje prikazuju reklame.

Nakon što očistite predmemoriju, mnogi podaci koji su bili pohranjeni za određene aplikacije bit će izbrisani, uključujući i pohranjene reklame. To može rezultirati bržim učitavanjem aplikacija i web stranica, kao i manje prikazanih reklama.

Važno je napomenuti da čišćenje predmemorije može utjecati na neke postavke i podatke u aplikacijama. Ako primijetite bilo kakve probleme nakon čišćenja predmemorije, možda će biti potrebno ponovno prijavljivanje u određene aplikacije ili postavljanje preferencija.

Blokiranje reklama na YouTube-u

Da biste blokirali reklame na YouTube-u, možete koristiti blokere oglasa ili prilagoditi postavke na samom YouTube-u. U nastavku ćemo detaljnije objasniti ove metode.

Blokiranje reklama pomoću blokera oglasa

Jedan od načina da blokirate reklame na YouTube-u je korištenje blokera oglasa. Evo koraka za instalaciju popularnog blokera oglasa kao što je AdBlock:

 1. Posjetite službenu web stranicu AdBlocka.
 2. Pronađite opciju za preuzimanje i kliknite na nju.
 3. Preuzmite AdBlock i instalirajte ga na svoj mobilni uređaj.
 4. Pokrenite YouTube aplikaciju i uživajte u blokiranju reklama.
You might be interested:  Kako Aktivirati E Osobnu Preko Mobitela

Prilagodba postavki na YouTube-u

Također možete prilagoditi postavke na samom YouTube-u kako biste smanjili ili blokirali reklame. Evo koraka za to:

 1. Otvorite YouTube aplikaciju.
 2. Pristupite postavkama klikom na ikonu profila u gornjem desnom kutu.
 3. Odaberite “Postavke”.
 4. Pronađite opciju “Reklame” i kliknite na nju.
 5. Podesite postavke reklama prema svojim željama.
 6. Spremite promjene i uživajte u gledanju videa bez reklama.

Upotreba blokera oglasa ili prilagodba postavki na YouTube-u omogućit će vam da u potpunosti ili djelomično blokirate reklame na YouTube-u i neometano gledate svoje omiljene videozapise.

Najbolje aplikacije za blokiranje reklama na mobitelu

1. AdGuard

AdGuard je jedna od najpopularnijih aplikacija za blokiranje reklama na mobitelu. Ona blokira sve vrste reklama, uključujući i one koje se pojavljuju unutar aplikacija i igara. AdGuard također ima mogućnost blokiranja praćenja korisnika, što pomaže u očuvanju privatnosti.

2. Blokada reklama Adblock Plus

Adblock Plus je još jedna popularna aplikacija za blokiranje reklama. Ona blokira reklame na većini mobilnih preglednika i aplikacija. Adblock Plus također omogućuje korisnicima da konfiguriraju svoja pravila blokiranja i dodaju iznimke za određene web stranice.

3. Brave Browser

Brave Browser je web preglednik koji uključuje ugrađenu blokadu reklama. On automatski blokira reklame, praćenje i skripte koje usporavaju učitavanje web stranica. Brave Browser također nudi mogućnost brisanja privatnih podataka i zaštite korisnika od praćenja.

4. DNS66

DNS66 je aplikacija koja koristi DNS filtriranje kako bi blokirala reklame na mobitelu. Koristi se kao VPN, ali umjesto da šalje promet kroz udaljeni poslužitelj, on filtrira DNS upite i blokira reklame. DNS66 ima jednostavno sučelje i omogućuje korisnicima da sami odaberu koje domene žele blokirati.

5. AdAway

AdAway je otvoreni izvor aplikacije za blokiranje reklama na mobitelu. Ona blokira reklame putem modificiranja datoteke hosts na uređaju. AdAway također dopušta korisnicima da dodaju prilagođene pravila blokiranja i poboljšaju učinkovitost blokiranja reklama.

Naziv web stranice

Osnovne informacije

Naše web stranice su posvećene pružanju detaljnih informacija o različitim temama koje vas zanimaju. Bilo da ste u potrazi za korisnim savjetima, uputama ili vodičima, naša web stranica će vam pružiti sve što vam je potrebno.

Prednosti web stranice

 • Precizne i pouzdane informacije
 • Jednostavna navigacija
 • Bogat sadržaj koji pokriva različite teme
 • Ažuriranje sadržaja kako bi uvijek bili korak ispred

Naš cilj

Naš cilj

Naš cilj je pružiti vam korisne informacije koje će vam pomoći riješiti probleme, donijeti odluke ili jednostavno proširiti vaše znanje. Želimo biti vaša pouzdana izvor informacija i tu smo da odgovorimo na vaša pitanja.

Naša ponuda

Na našim web stranicama ćete pronaći obilje korisnih članaka, vodiča, savjeta i još mnogo toga. Bez obzira da li vas zanimaju tehnologija, putovanja, kulinarstvo ili moda, mi pokrivamo sve te teme i mnoge druge.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja, sugestija ili prijedloga, slobodno nam se obratite putem kontakt obrasca na našim web stranicama. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše upite.

FAQ:

Koje su najčešće metode za blokiranje reklama na mobitelu?

Najčešće metode za blokiranje reklama na mobitelu su korištenje ad blockers aplikacija, podešavanje DNS servera, instalacija web preglednika s ugrađenim blokatorima reklama ili korištenje VPN usluga koje imaju opciju blokiranja reklama.

Koje su najbolje ad blockers aplikacije za mobitele?

Nekoliko popularnih ad blockers aplikacija za mobitele su AdGuard, Adblock Plus, AdBlock, Brave Browser, Opera Mobile i Blokada. Sve ove aplikacije pružaju mogućnost blokiranja reklama na web stranicama i aplikacijama.

Kako mogu blokirati reklame na iPhoneu?

Da biste blokirali reklame na iPhoneu, možete koristiti ad blockers aplikacije kao što su AdGuard, Adblock Plus ili AdBlock. Također, možete podešavati DNS server na svojem iPhoneu kako biste blokirali reklame.

Kako mogu blokirati reklame na Android telefonu?

Da biste blokirali reklame na Android telefonu, možete koristiti ad blockers aplikacije kao što su AdGuard, Adblock Plus, AdBlock ili Blokada. Ove aplikacije možete preuzeti s Google Play Storea ili direktno s njihovih web stranica.

Je li legalno blokirati reklame na mobitelima?

Da, legalno je blokirati reklame na mobitelima. Blokiranje reklama je legitimna metoda koju mnogi korisnici koriste kako bi poboljšali svoje iskustvo surfanja internetom i smanjili količinu neželjenih reklama koje dobivaju.