Kako iskoristiti ostatak pire krumpira: 5 savjeta za ukusna jela

Kako Iskoristiti Ostatak Pire Krumpira

Kako Iskoristiti Ostatak Pire Krumpira

Jeste li ikada pripremili previše pire krumpira i onda se pitali što s njim? Imamo za vas nekoliko savjeta kako iskoristiti ostatak pire krumpira i pretvoriti ga u ukusna jela. Pire krumpir je već sam po sebi ukusan, ali možete ga nadograditi i transformirati u fantastična jela koja će zadovoljiti čitavu obitelj.

Jedan od načina kako iskoristiti ostatak pire krumpira je priprema kasnog doručka ili brze večere. Jednostavno ga zagrijte na tavi i dodajte malo maslaca i nasjeckanih zelenih začina poput peršina ili vlasca. Možete dodati i malo naribanog sira za dodatnu kremoznost i okus.

Drugi savjet je priprema pire krumpir kroketa. Pomiješajte ostatak pire krumpira s jajima, brašnom i naribanim sirom. Oblikujte smjesu u krokete i pržite ih na tavi s malo ulja sve dok ne postanu zlatno smeđi. Poslužite ih kao prilog uz meso ili kao glavno jelo uz salatu.

Možete također iskoristiti ostatak pire krumpira za pripremu ukusnih punjenih paprika. Pomiješajte pire krumpir s kuhanim mljevenim mesom, nasjeckanim lukom i začinima po želji. Napunite paprike smjesom i pecite ih u pećnici dok paprike ne omekšaju. Poslužite ih uz umak od rajčice i svježu salatu.

Jednostavan način da iskoristite ostatak pire krumpira je priprema pomfrita od pire krumpira. Jednostavno oblikujte ostatak pire krumpira u obliku štapića i pecite ih u pećnici do zlatno smeđe boje. Poslužite ih kao prilog uz meso ili kao snack. Možete ih začiniti začinima poput papra, češnjaka i ružmarina.

Napokon, ako želite nešto slatko, možete iskoristiti ostatak pire krumpira za pripremu kolača od krumpira. Dodajte kakao prah, malo šećera, jaja i brašno u ostatak pire krumpira. Dobro promiješajte i pecite u pećnici dok kolač ne bude gotov. Poslužite ga uz šlag ili sladoled.

Kreiranje novih jela

Kada imate ostatak pire krumpira, postoji nekoliko načina kako ga možete iskoristiti za pripremu novih jela. Evo nekoliko ideja:

Jufka s pire krumpirom i sirom

Jufka je tradicionalno jelo koje se pravi od tijesta i puni raznim sastojcima. Da biste napravili jufku s pire krumpirom i sirom, prvo napravite tijesto. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, vodu i ulje. Tijesto razvaljajte na polovinu debljine, dinstajte pire krumpir s malo luka i dodajte sir po želji. Stavite punjenje na tijesto, preklopite ga i pecite u zagrijanoj peći dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Topli krumpir salata

Za toplu krumpir salatu sa pire krumpirom, pire krumpir koristite kao bazni sastojak. U zdjeli pomiješajte pire krumpir s kuhanim jajima, nasjeckanim lukom, nasjeckanim maslinama, solju, paprom i začinima po želji. Možete dodati i nekoliko žlica majoneze za kremastiju teksturu. Poslužite salatu dok je još topla i uživajte u bogatom okusu krumpira i drugih sastojaka.

Pire krumpir pizza

Za pire krumpir pizzu, umijesite pire krumpir s brašnom, solju i začinima po želji. Razvaljajte tijesto na tanjur veličine pizze. Na tijesto dodajte umake po želji – rajčicu, pesto ili bijeli luk umak. Dodajte sastojke po želji kao što je sir, povrće ili meso. Pecite u prethodno zagrijanoj peći dok tijesto ne postane hrskavo i sir ne bude rastopljen i smeđe boje.

Pire krumpir polpete

Pire krumpir polpete su izvrsna opcija za brzinski ručak ili večeru. Pomiješajte pire krumpir s nasjeckanim lukom, nasjeckanim peršinom, jajima, krušnim mrvicama, solju i paprom. Dobro izmiješajte sastojke i formirajte male, ravne polpete. Pecite ih u tavi s malo maslinovog ulja dok ne postanu hrskave s obje strane. Poslužite ih uz salatu ili umak po želji.

Pire krumpir palačinke

Da biste napravili pire krumpir palačinke, pomiješajte pire krumpir s brašnom, jajima, mlijekom i solju. Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka. Zagrijte tavu s malo ulja i razlijte smjesu u male palačinke. Pecite ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe. Poslužite ih tople s preljevom po želji kao što je jogurt, umak od vrhnja ili umak od sira.

You might be interested:  Kako Piti Magareće Mlijeko

Koristite ostatak pire krumpira za ukusna jela

Imate ostatak pire krumpira koji ne želite baciti? Srećom, postoji mnogo načina kako ga iskoristiti za ukusna jela. Donosimo vam pet savjeta kako pretvoriti ostatak pire krumpira u nešto novo i ukusno.

1. Pire krumpir-stučeno jaje

Jednostavan i brz način za ponovno iskoristiti pire krumpir je dodati ga u izlupano jaje. U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslaca ili ulja, dodajte ostatak pire krumpira i izlupano jaje. Miješajte dok se jaje ne skuhano i sve se lijepo poveže. Poslužite s kruhom ili salatom.

2. Pire krumpir-pljeskavice

Pire krumpir je odličan sastojak za pripremu pljeskavica. U zdjelu pomiješajte ostatak pire krumpira, nasjeckani luk, mljeveno meso i začine po želji. Oblikujte smjesu u pljeskavice i pecite ih na tavi ili u pećnici. Poslužite s kriškom limuna i umakom po izboru.

3. Pire krumpir pita

Pire krumpir može biti osnova za ukusnu pitu. U zgnječeni pire krumpir dodajte nasjeckano povrće, sir, jaja i začine. Smjesu stavite u tijesto za pitu i pecite u pećnici dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Poslužite kao glavno jelo ili topli prilog.

4. Pire krumpir juha

Iskoristite ostatak pire krumpira za pripremu ukusne juhe. U loncu zagrijte maslac ili ulje, dodajte nasjeckani luk i povrće po izboru. Zatim dodajte pire krumpir, povrtni temeljac i začine. Kuhajte dok juha ne zavrije, a zatim je poslužite kao toplu i kremastu juhu.

5. Pire krumpir-kroketi

Ako imate ostatak pire krumpira, pretvorite ga u kroketi. U zdjelu pomiješajte pire krumpir, jaja, naribanu šunku, ribani sir i krušne mrvice. Oblikujte smjesu u kroketi i pecite ih u pećnici dok ne budu lijepo zapečeni. Poslužite kao prilog uz meso ili salatu.

Uz ove jednostavne recepte, možete iskoristiti ostatak pire krumpira i pretvoriti ga u ukusna jela. Ne samo da ćete uštedjeti hranu, već ćete također otkriti nove okuse i teksture. Uživajte u vašim kulinarskim avanturama!

Kreirajte prefinu pitu s pire krumpirom

Imate li ostatak pire krumpira, možete ga iskoristiti za pripremu ukusne pite. Evo nekoliko koraka kako napraviti prefinu pitu s pire krumpirom:

Sastojci:

  • Ostatak pire krumpira (oko 2 šalice)
  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • 1 šalica sira po želji
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • Malo maslaca za namastiti kalup
  • Prstohvat soli i papra

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U zdjeli pomiješajte pire krumpir, brašno, jaja, sir, luk, češnjak, sol i papar.
  3. Maslacom namastite kalup za pitu.
  4. Rasporedite smjesu u kalup i poravnajte površinu.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta, dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.
  6. Izvadite pitu iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja.

Ova prefinjena pita s pire krumpirom idealna je za ručak ili večeru. Možete je poslužiti kao samostalno jelo ili uz prilog po želji. Uživajte u ovoj jednostavnoj i ukusnoj verziji pite s pire krumpirom!

Iskoristite pire krumpir za pravljenje knedli

Ako vam je preostao pire krumpir sa prethodnog obroka, ne morate ga baciti! Umesto toga, iskoristite ga za pravljenje ukusnih knedli. Knedle od pire krumpira su jednostavne za pripremu i sa njima možete napraviti veoma raznovrsna jela.

1. Klasične knedle od pire krumpira

1. Klasične knedle od pire krumpira

Za pripremu klasičnih knedli od pire krumpira, potrebno vam je:

  • Preostali pire krumpir (oko 2 šolje)
  • Brašno (oko 1 šolja)
  • So (po ukusu)

U posudu sa pire krumpirom dodajte brašno i so, pa sve dobro izmešajte dok ne dobijete mekano testo. Zatim oblikujte knedle od testa i stavljajte ih u ključalu slanu vodu. Kuvajte knedle dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih ocedite i poslužite sa omiljenim sosom.

2. Kremaste knedle sa sirom

Za pripremu kremastih knedli sa sirom, dodajte u testo od pire krumpira sledeće sastojke:

  • Sir po izboru (npr. mocarela, gauda)
  • Sveži peršun (seckan)
  • Biber (po ukusu)

Oblikujte knedle od testa, stavite po jedan komad sira unutra svake knedle i kuvajte ih kao i klasične knedle. Kada knedle isplivaju na površinu, ocedite ih i poslužite ih sa sosom od paradajza ili kremastim sosom po izboru.

3. Knedle sa suvim šljivama

Za pripremu knedli sa suvim šljivama, potrebno vam je:

  • Sumeće tablete vitamina C (1 šolja)
  • Šećer (3/4 šolje)
  • Sušene suve šljive (1 šolja)
  • Mleveni cimet (1/2 kašičice)

Tablete vitamina C i šećer stavite u posudu sa 2 šolje vode i kuvajte dok se ne rastopi šećer. U drugoj posudi, stavite suve šljive i prelijte ih vrućom vodom. Nakon 15 minuta, isperite šljive hladnom vodom, ocedite ih i nasecite na manje delove. Umešajte šljive u testo od pire krumpira, oblikujte knedle i kuvajte ih kao i prethodne. Poslužite knedle posute mlevenim cimetom i prelivene sosom od vitamina C i šećera.

4. Knedle sa povrćem

Ako želite zdraviju varijantu knedli, dodajte povrće u testo od pire krumpira. Evo nekoliko mogućnosti:

  • Mrkva (kuvana i izgnječena)
  • Svež spanać (seckan)
You might be interested:  Kako Prepoznati Rak Debelog Crijeva

Pored povrća, možete dodati i sitno seckanu crnu ili zelenu maslinu, papriku ili brokoli. Oblikujte knedle i kuvajte ih kao i prethodne. Poslužite ih sa svežim paradajzom i maslinovim uljem.

5. Knedle u čorbici

Za pravljenje knedli u čorbici, biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • Povrtna ili pileća supa (4 šolje)
  • Rezanci po izboru (1 šolja)
  • Sveži peršun (seckan)

Pripremite supu i dodajte rezance. Nakon što su rezanci kuvani, oblikujte knedle od testa od pire krumpira i spustite ih u supu. Kuvajte knedle dok ne isplivaju na površinu i poslužite toplu čorbu sa svežim peršunom.

Što se tiče količine testa i sastojaka, možete prilagoditi recept svojim potrebama i ukusu. Ovi recepti su samo smernice, a vi slobodno eksperimentišite i dodajte svoje omiljene začine i sastojke. Uživajte u jelu!

Napravite pire krumpir polpete

Kada vam ostane pire krumpir od prethodnog obroka, ne morate ga baciti. Umjesto toga, iskoristite ga za pripremu ukusnih pire krumpir polpeta!

  • Sastojci:
    • Ostatak pire krumpira
    • Jedno jaje
    • 4 žlice krušnih mrvica
    • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
    • Prstohvat soli
    • Brašno za posipanje

Upute:

  1. U zdjeli pomiješajte ostatak pire krumpira, jaje, krušne mrvice, svježi peršin i sol.
  2. Dobro promiješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Pospite radnu površinu brašnom i oblikujte smjesu u malene polpete.
  4. Stavite polpete na pladanj prekriven papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnule.
  5. Zagrijte tavicu na srednje jakoj vatri i dodajte malo ulja. Polpete pržite s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

Vaše pire krumpir polpete su spremne za posluživanje! Možete ih jesti same ili ih dodati kao prilog uz razna jela.

Kreirajte zapečeni mesni složenac s pire krumpirom

Ako imate ostatak pire krumpira, možete ga koristiti za kreiranje ukusnog zapečenog mesnog složenca. Ova jela može biti odličan način da iskoristite preostali pire krumpir i istovremeno dobijete hranljiv obrok. Evo nekoliko savjeta kako pripremiti ovaj složenac na jednostavan način.

1. Priprema sastojaka

Da biste napravili zapečeni mesni složenac s pire krumpirom, prvo ćete trebati pripremiti sve potrebne sastojke. Ovisno o vašim preferencijama, možete odabrati različite vrste mesa kao što su mleveno meso, pileća prsa ili svinjski kotleti. Također će vam biti potrebne i druge sastojke poput luka, češnjaka, povrća i začina po želji.

2. Priprema mesa

Nakon što ste pripremili sve sastojke, trebat će vam nekoliko koraka kako biste pripremili meso. Ako koristite mleveno meso, pržite ga na tavi dok ne postane smeđe. Ako koristite pileće prsa ili svinjske kotlete, prepecite ih na tavi dok ne budu gotovi. Dodajte luk i češnjak kako biste poboljšali okus mesa.

3. Slojevi u posudi

Sljedeći korak je složiti slojeve u posudi. Prvo stavite pripremljeno meso na dno posude. Nakon toga možete dodati povrće kao što su mrkva, grašak ili kukuruz. Zatim prelijte sve sa slojem preostalog pire krumpira. Ponavljajte ove slojeve dok ne potrošite sve sastojke.

4. Pečenje

Kada ste složili svoj složenac, stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite na 180°C oko 20-30 minuta, dok ne postane zlatno smeđe sa hrskavom korom na vrhu.

5. Posluživanje

Kada je složenac gotov, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja. Možete ga poslužiti kao glavno jelo uz svježu salatu ili povrće po želji. Uživajte u ovom ukusnom obroku koji je jednostavan za pripremu i koristi ostatak pire krumpira na kreativan način.

Napravite krokete od pire krumpira

Ako imate ostatak pire krumpira, ne morate ga baciti – umjesto toga, iskoristite ga za pravljenje ukusnih kroketa od pire krumpira. Ovo je izvrstan način da se maksimalno iskoristi preostali krumpir i napravi ukusno jelo.

  1. Sastojci:
    • Ostatak pire krumpira
    • Brašno
    • Jedno jaje
    • Krušne mrvice
    • Malo maslaca ili ulja za pečenje
    • So i papar po ukusu
  2. Upute:
    1. U zdjelu stavite ostatak pire krumpira.
    2. Dodajte brašno, jaje, so i papar u zdjelu sa pire krumpirom. Sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
    3. Oblikujte smjesu u obliku kroketa. Možete koristiti žlicu ili ruke kako biste oblikovali smjesu u okrugle ili duguljaste krokete.
    4. U drugoj zdjeli pripremite krušne mrvice.
    5. U tavu dodajte malo maslaca ili ulja i zagrijte na srednjoj vatri.
    6. Uvaljajte svaki kroket u krušne mrvice, osiguravajući da je svaka strana ravnomjerno prekrivena.
    7. Stavite krokete u tavu i pecite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđe boje.
    8. Kada su krokete gotove, izvadite ih iz tave i stavite na papirnati ubrus kako biste upili višak masnoće.
    9. Serviranje:
    10. Krokete od pire krumpira možete poslužiti kao prilog uz meso ili ribu, ili kao glavno jelo uz salatu ili povrće. Možete ih poslužiti tople ili hladne, i dodatno začiniti umakom po želji.

Pravljenje kroketa od pire krumpira je sjajan način da se iskoristi ostatak pire krumpira i pretvori u ukusno jelo. Isprobajte ovaj recept i uživajte u jednostavnom, ali ukusnom obroku!

You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2018

Iskoristite ostatak pire krumpira za pohovane kuglice

Kad imate ostatak pirea od krumpira, ne morate ga baciti. Umjesto toga, možete ga iskoristiti za pripremu ukusnih pohovanih kuglica. Ove kuglice su idealan način da iskoristite ostatak krumpira i napravite brzi i jednostavan obrok.

Evo jednostavnog recepta za pohovane kuglice od pirea krumpira:

  1. Sastojci:
    • Ostatak pirea krumpira
    • Pšenično brašno
    • Jaje
    • Krušne mrvice
    • Ulje za prženje
    • So
    • Papar
  2. Koraci:
    1. U posudu dodajte ostatak pirea krumpira. Dodajte malu količinu brašna kako biste dobili smjesu koja se može oblikovati u kuglice.
    2. U drugoj posudi razmutite jaje.
    3. U treću posudu stavite krušne mrvice.
    4. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
    5. Oblikujte kuglice od smjese pirea krumpira i uvaljajte ih prvo u jaje, a zatim u krušne mrvice. Pazite da kuglice budu ravnomjerne veličine kako bi se pravilno ispržile.
    6. Stavite kuglice u zagrijano ulje i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana.
    7. Izvadite kuglice iz tave i stavite ih na kuhinjski papir kako biste uklonili višak ulja.
    8. Pospite kuglice sa solju i paprom po ukusu.
  3. Serviranje:
  4. Pohovane kuglice od pirea krumpira su ukusan prilog ili zalogaj. Možete ih poslužiti uz meso, ribu ili salatu. Također su odličan izbor kao samostalno jelo za ručak ili večeru.

Iskoristite ostatak pirea od krumpira na ovaj način i uživajte u ukusnom obroku bez bacanja hrane. Dajte ovoj jednostavnoj ideji priliku i uvjerite se koliko je lako i ukusno iskoristiti ostatke hrane.

Kreirajte ukusne palačinke s pire krumpirom

Kada vam ostane pire krumpir od prethodnog obroka, umjesto da ga samo zagrijete, iskoristite ga za pripremu ukusnih palačinki. Dodavanje pire krumpira u smjesu za palačinke daje im mekšu teksturu i bogatiji okus. Evo kako možete kreirati ukusne palačinke s pire krumpirom:

Sastojci:

  • 1 šalica ostataka pire krumpira
  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Ulje za prženje

Postupak:

  1. U velikoj posudi pomiješajte pire krumpir, brašno, jaja, mlijeko, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri.
  3. Ulijte smjesu za palačinke u tavu, koristeći veliku žlicu za jednu palačinku. Možete prilagoditi veličinu palačinki prema svojim željama.
  4. Pecite palačinku sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa boje, otprilike 2-3 minute po strani.
  5. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite svu smjesu za palačinke.
  6. Palačinke poslužite tople s preljevom po želji, kao što su sirup od javorovog ili voćni preljev. Možete dodati i neki nadjev u smjesu za palačinke, poput sjeckanih povrća ili sira.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom jelu koje će vaš pire krumpir pretvoriti u novu kulinarsku poslasticu. Palačinke s pire krumpirom su odličan izbor za doručak ili laganu večeru. Iskoristite svoju kreativnost i dodajte svoje omiljene sastojke kako biste dobili palačinke po svom ukusu.

FAQ:

Koje su neke ideje za korištenje ostatka pire krumpira?

Ostatak pire krumpira možete iskoristiti na razne načine. Možete napraviti pire krumpir kuglice, peći ih u pećnici i poslužiti kao prilog uz meso ili ribu. Također, možete napraviti pire krumpir plaćinke, dodajući brašno, jaja i začine, te pržiti u tavi. Osim toga, možete napraviti pire krumpir palačinke, koje možete poslužiti uz umak od vrhnja i začinskog bilja. Druga ideja je napraviti pire krumpir kroketi, dodajući sjeckani luk i sir u pire krumpir i oblikujući smjesu u kuglice, koje se potom pohaju. Na kraju, možete napraviti pire krumpir quiche, tako da dodate preostali pire krumpir, jaja, vrhnje i začine u tijesto za quiche i pečete u pećnici.

Kako mogu koristiti ostatke pire krumpira za doručak?

Postoji nekoliko načina da iskoristite ostatke pire krumpira za doručak. Možete ih koristiti kao bazu za omlet, dodajući razno povrće i začine. Također, možete iskoristiti pire krumpir za pravljenje pire sendviča, tako da ga stavite između peciva sa sirom, jajima i povrćem. Ako volite slatki doručak, možete koristiti pire krumpir za pravljenje palačinki, tako da dodate brašno, jaja i šećer u pire krumpir smjesu. Isto tako, možete napraviti i pire krumpir muffine, dodajući mlijeko, jaja, brašno i začine u pire krumpir smjesu i pekući u pećnici.

Koje su neke ideje za koristiti ostatke pire krumpira za ručak?

Ostatak pire krumpira možete koristiti na razne načine za ručak. Možete napraviti shepherd’s pie, tako da na dno posude stavite ostatak pire krumpira, a zatim dodate sloj mesa i povrća. Također, možete napraviti pire krumpir zapečene kuglice, dodajući kosani luk, sir i začine u pire krumpir, oblikujući smjesu u kuglice i pekući u pećnici. Ako volite juhe, možete dodati ostatak pire krumpira u krem supu, kako biste je zgustili i dodali kremastu teksturu. Isto tako, možete napraviti pire krumpir popečke, dodajući jaja, brašno i začine u pire krumpir smjesu i pržiti ih u tavi s malo ulja.