Kako izbrisati Google račun - Korak po korak vodič 2021

Kako Izbrisati Google Račun

Kako Izbrisati Google Račun

Google račun je središnja točka za pristup mnogim Googleovim uslugama, kao što su Gmail, Google Drive, Google Photos i mnoge druge. Međutim, možda ste odlučili da više ne želite koristiti te usluge ili imate nekoliko Google računa i želite izbrisati jedan od njih. U ovom korak po korak vodiču, objasnit ćemo kako izbrisati Google račun i sve pripadajuće podatke.

Prvo, važno je napomenuti da kada izbrišete Google račun, izgubit ćete pristup svim povezanim uslugama i podacima, kao što su e-pošta, fotografije i dokumenti. Također, nećete moći vraćati izbrisane podatke. Stoga, prije nego što nastavite, uvjerite se da ste sigurni u svoju odluku i da ste sigurnosno kopirali sve važne podatke koji se nalaze na Google računu.

Kada ste spremni za brisanje Google računa, slijedite ove korake:

Korak po korak vodič za brisanje Google računa u 2021.

Ako želite izbrisati svoj Google račun, slijedite ove korake kako biste to učinili:

 1. Prijava na Google račun
 2. Prije nego što izbrišete svoj račun, prijavite se na svoj Google račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

 3. Pristup postavkama računa
 4. Nakon prijave, kliknite na svoj profil ili sliku profila u gornjem desnom kutu zaslona i odaberite opciju “Google račun”.

 5. Otvorite Postavke privatnosti
 6. Unutar postavki računa, odaberite karticu “Privatnost i sigurnost”.

 7. Odaberite “Izbriši Google račun i podatke”
 8. Na dnu stranice “Privatnost i sigurnost”, pronaći ćete opciju “Izbriši Google račun i podatke”. Kliknite na tu opciju.

 9. Potvrda autentičnosti
 10. Google će zatražiti da ponovno prijavite svoj račun radi sigurnosti. Slijedite upute na zaslonu kako biste potvrdili autentičnost računa.

 11. Prikaz opcija brisanja
 12. Nakon što potvrdite autentičnost, bit ćete preusmjereni na stranicu s opcijama brisanja. Pročitajte dostupne informacije i označite okvire pored opcija koje želite izbrisati.

 13. Prikaz sažetka brisanja
 14. Na kraju, Google će vam prikazati sažetak onoga što ćete izbrisati. Pregledajte sažetak pažljivo kako biste bili sigurni da želite izbrisati te podatke.

 15. Brisanje Google računa
 16. Ako ste sigurni da želite izbrisati svoj račun, kliknite na gumb “Izbriši račun”.

Nakon što izbrišete svoj Google račun, više nećete moći pristupiti uslugama i podacima koje ste imali na tom računu. Budite sigurni da ste sigurnosno kopirali sve važne podatke i da ste spremni za gubitak pristupa tim informacijama prije nego što izbrišete svoj račun.

Prijavite se na svoj Google račun

Prijavite se na svoj Google račun

Da biste pristupili svom Google računu i koristili sve usluge kompanije Google, morate se prvo prijaviti na svoj račun. Evo kako to možete učiniti:

 1. Otvorite web preglednik i unesite www.google.com u traku za pretraživanje.
 2. Kliknite na gumb “Prijava” koji se nalazi u gornjem desnom uglu zaslona. To će otvoriti stranicu za prijavu na Google račun.
 3. Unesite svoju e-mail adresu (korisničko ime) i kliknite na gumb “Sljedeće”.
 4. Unesite lozinku koju ste postavili prilikom stvaranja računa i kliknite na gumb “Prijavite se”.
You might be interested:  Kako Skinuti Naljepnicu Sa Stakla

Ako je prijava uspješna i podaci koje ste unijeli ispravni, bit ćete preusmjereni na svoj Google račun. Sada možete koristiti sve usluge koje su dostupne s vašim računom, kao što su Gmail, Google Drive, Google Calendar i mnoge druge.

Važno je napomenuti da morate biti pažljivi prilikom prijave na svoj Google račun i da ne smijete dijeliti podatke za prijavu s drugim osobama. Ako imate problema s prijavom ili sumnjate na neovlašten pristup svom računu, odmah promijenite lozinku i provjerite svoje postavke sigurnosti.

Pronađite postavke računa

Da biste izbrisali svoj Google račun, prvo morate pronaći postavke računa. Evo koraka kako to možete učiniti:

 1. Otvorite Googleovu početnu stranicu.
 2. Prijavite se u svoj Google račun klikom na gumb “Prijava” u gornjem desnom kutu.
 3. Kada se prijavite, kliknite na svoju profilnu sliku ili ikonu u gornjem desnom kutu.
 4. Iz padajućeg izbornika odaberite opciju “Google Račun”.
 5. Bit ćete preusmjereni na stranicu svojeg Google računa, gdje možete pristupiti raznim postavkama i opcijama.

Na ovoj stranici možete pronaći sve što vam je potrebno za upravljanje svojim Google računom. Odavde možete pristupiti postavkama privatnosti, sigurnosti, preferencijama i još mnogo toga.

Imajte na umu da, prije nego što izbrišete svoj Google račun, trebate provjeriti i postavke povezane s njim, poput sigurnosnih kopija podataka ili povezanih servisa i aplikacija. Također, imajte na umu da će brisanje računa trajno izbrisati sve vaše podatke i nećete ih moći povratiti.

Sada kada znate kako pronaći postavke računa, možete nastaviti s postupkom brisanja svog Google računa ako to želite.

Odaberite opciju “Brisanje računa”

Nakon što se prijavite na svoj Google račun, morate pronaći postavke računa kako biste započeli proces brisanja.

 1. Pronađite i kliknite na svoju inicijalu ili sliku profila u gornjem desnom kutu ekrana.
 2. Iz padajućeg izbornika odaberite opciju “Račun” ili “Google račun”.
 3. Na stranici s postavkama računa potražite odjeljak “Brisanje ili prekid usluge” ili sličan naziv.
 4. Kliknite na vezu ili gumb koji se odnosi na brisanje računa.

U nekim slučajevima, morat ćete se dodatno prijaviti ili unijeti svoju lozinku kako biste potvrdili svoj identitet prije nego što vam se prikaže opcija za brisanje računa. Budite pažljivi prilikom odabira ove opcije, jer će brisanje trajno izbrisati sve podatke i sadržaj povezan s vašim Google računom.

Pročitajte upozorenje i potvrdite svoje odluke

Iako je brisanje Google računa ozbiljna odluka, možda ste već donijeli odluku o tome. Prije nego što nastavite, pročitajte sljedeće upozorenje kako biste bili svjesni posljedica:

 • Gubitak pristupa svim Google uslugama: Brisanje svog Google računa znači gubitak pristupa svim Google uslugama koje koristite, kao što su Gmail, YouTube, Google Drive i Google Photos. Svi vaši podaci i sadržaj koji ste pohranili na tim uslugama bit će trajno izbrisani.
 • Gubitak pohranjenih podataka: Ako niste sigurni jeste li napravili sigurnosnu kopiju važnih podataka, poput e-pošte, datoteka ili fotografija, izgubit ćete pristup i te podatke. Važno je provjeriti ima li važnih podataka koje želite sačuvati i napraviti sigurnosnu kopiju prije brisanja računa.
 • Ne možete se vratiti natrag: Nakon što izbrišete Google račun, neće biti moguće povratiti ga. Ovo uključuje i adrese e-pošte, kontakte i sve druge informacije povezane s računom. Budite sigurni da ste sigurni u svoju odluku prije nego što nastavite.
You might be interested:  Kako Kuhati Hobotnicu Da Bude Mekana

Kako potvrditi svoju odluku

Kako biste potvrdili svoju odluku o brisanju Google računa, razmislite o sljedećem:

 1. Pregledajte sve informacije i posljedice brisanja računa koje smo naveli u prethodnim upozorenjima. Jeste li svjesni svih prepreka i želite li i dalje izbrisati račun?
 2. Provjerite jeste li napravili sigurnosne kopije svih važnih podataka koje želite sačuvati. Ako niste, odvojite vremena za izradu sigurnosnih kopija prije brisanja računa.
 3. Mislite li da postoji bilo kakav način da ispravite ili riješite probleme s kojima ste se susreli i koji su vas potakli na brisanje računa? Ako da, razmislite o tome da prvo istražite te mogućnosti.
 4. Nakon što ste razmislili o svojoj odluci i pripremili se, ako ste sigurni da želite izbrisati svoj Google račun, možete nastaviti s postupkom brisanja.

Kada izbrišete Google račun, budite sigurni da ste donijeli informiranu odluku i da ste svjesni svih posljedica koje to nosi. Budite spremni na gubitak pristupa svim Google uslugama i izbrisanih podataka. Razmislite dvaput prije nego što donesete konačnu odluku i slijedite odgovarajuće korake za brisanje računa.

Pristupite stranici za brisanje računa

Da biste izbrisali svoj Google račun, prvo morate pristupiti stranici za brisanje računa. Slijedite ove korake:

 1. Otvorite svoj internet preglednik.
 2. Pristupite Googleovoj stranici za prijavu.
 3. Prijavite se koristeći svoje Google korisničko ime i lozinku.
 4. Kada se prijavite, otvorit će vam se glavna Googleova stranica.
 5. Kliknite na ikonu svog profila, koja se obično nalazi u gornjem desnom kutu stranice.
 6. Iz padajućeg izbornika odaberite “Postavke”.
 7. U postavkama računa potražite opciju “Privatnost i osobni podaci”.
 8. Kliknite na tu opciju da biste otvorili dodatne postavke.
 9. Pronađite opciju “Brisanje Google računa” i kliknite na nju.

Na taj način ćete pristupiti stranici za brisanje računa i moći ćete nastaviti s postupkom brisanja računa. Budite svjesni da je brisanje vašeg Google računa trajno i ne može se povratiti. Pripazite da prije brisanja napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka koji su pohranjeni na vašem računu.

Slijedite upute na stranici za brisanje računa

Kako biste uspješno izbrisali svoj Google račun, slijedite sljedeće korake:

 1. Prijavite se na svoj Google račun.
 2. Idite na postavke računa.
 3. Odaberite opciju za brisanje računa.
 4. Potvrdite svoj izbor i unesite svoju lozinku radi provjere.
 5. Zahtjev za brisanje računa bit će poslan Google timu na obradu.
 6. Nakon što zahtjev bude obradio Google tim, vaš račun bit će trajno izbrisan.

Važno je napomenuti da će se brisanjem računa izbrisati svi vaši podaci i postavke. Ovo uključuje pristup svim Google uslugama i aplikacijama koje ste koristili putem tog računa.

Ukoliko ste sigurni da želite izbrisati račun, svakako prije toga preuzmite ili sačuvajte sve važne podatke s računa. Također, provjerite je li račun povezan s drugim uslugama koje želite zadržati i razmotrite moguće posljedice brisanja računa.

Napomena: Nakon što izbrišete račun, nećete moći ponovno aktivirati isti račun niti povratiti izgubljene podatke. Budite sigurni u svoju odluku prije nego što izvršite brisanje računa.

Za dodatne informacije o postupku brisanja računa, posjetite službenu Google stranicu pomoći i podrške.

Provjerite je li račun uspješno izbrisan

Da biste provjerili je li vaš Google račun uspješno izbrisan, možete slijediti sljedeće korake:

 1. Prijavite se na svoj Google račun putem internetskog preglednika.
 2. Ako se možete prijaviti na svoj račun, to znači da račun nije uspješno izbrisan. U tom slučaju možda postoji neka greška ili ste napravili pogrešan korak tijekom postupka brisanja računa.
 3. Ako se ne možete prijaviti na svoj račun i vidite poruku o nevažećim podacima za prijavu, to znači da je vaš Google račun uspješno izbrisan.
You might be interested:  Kako Se Riješiti Moljaca

Preporučujemo da pokušate ponovno brisanje računa ako niste sigurni jeste li ga uspješno izbrisali. Također, možete se obratiti korisničkoj podršci Googlea ako imate bilo kakvih pitanja ili problema s brisanjem računa.

Pobrinite se za sigurnost ostalih povezanih računa

Kada izbrišete svoj Google račun, morate biti svjesni da će se izbrisati i svi povezani računi i podaci. Ovo može uključivati pristup drugim uslugama i platformama koje ste koristili pomoću tog Google računa. Stoga je važno da se pobrinete za sigurnost ostalih povezanih računa prije nego što izbrišete svoj Google račun.

Jedan od načina da se osigurate da su vaši drugi računi sigurni je promjena lozinki za sve povezane račune. Na taj način, čak i ako netko dobije pristup vašem izbrisanom Google računu, neće moći pristupiti drugim važnim računima.

Također, možete provjeriti svoje druge povezane račune kako biste bili sigurni da nisu pogođeni bilo kojim sumnjivim aktivnostima. Ako primijetite nešto neobično, odmah poduzmite korake kako biste to riješili i osigurali svoj račun. To može uključivati promjenu lozinke, ponovno postavljanje zaštite dvofaktorske autentifikacije ili kontaktiranje korisničke podrške.

Uz to, važno je preusmjeriti ili ukloniti sve povezane usluge koje ste koristili pomoću svog Google računa. Na primjer, ako ste koristili Google račun za prijavu na druge usluge ili aplikacije, trebali biste promijeniti svoje postavke i preusmjeriti na drugi način prijave ili izbrisati te račune.

Posljednje, ali ne manje važno, nakon što izbrišete svoj Google račun, potrebno je pratiti bilo kakve promjene u vašim drugim povezanim računima kako biste bili sigurni da su sigurni. Povežite se redovito kako biste provjerili je li sve u redu i reagirajte odmah ako primijetite bilo kakve probleme.

Pobrinite se za sigurnost ostalih povezanih računa prije nego što izbrišete svoj Google račun i smanjite rizik od gubitka podataka ili zloupotrebe vaših računa.

FAQ:

Hoće li se izbrisati svi moji podaci ako izbrišem Google račun?

Da, ako izbrišete svoj Google račun, izbrisat će se svi podaci povezani s tim računom. To uključuje e-poštu, kontakte, Google Disk datoteke, YouTube videozapise, kupljene aplikacije i druge podatke. Prije nego što izbrišete račun, pobrinite se da sigurnosno kopirate sve važne podatke koje želite zadržati.

Mogu li izbrisati samo određene podatke iz svog Google računa, a zadržati račun?

Da, možete izbrisati određene podatke iz svog Google računa, a zadržati sam račun. Google vam pruža alate za upravljanje i brisanje pojedinačnih podataka, poput e-pošte, fotografija, pretraživanja i aktivnosti na YouTubeu. Možete pristupiti tim alatima putem postavki privatnosti i sigurnosti svog Google računa.

Hoće li se moj Google račun odmah izbrisati ako ga deaktiviram?

Ne, ako deaktivirate svoj Google račun, on neće biti izbrisan odmah. Deaktiviranjem računa on će biti neaktivan, ali podaci će i dalje biti pohranjeni na Googleovim poslužiteljima. Ako se odlučite ponovno aktivirati račun, moći ćete pristupiti svojim podacima. Međutim, ako ne koristite račun dulje vrijeme, Google zadržava pravo trajno izbrisati vaše podatke.