Kako napraviti ljubavni ugriz - korak po korak vodič

Kako Napraviti Ljubavni Ugriz

Kako Napraviti Ljubavni Ugriz

Jeste li ikada bili zainteresirani za napravljanje ljubavnog ugriza, ali niste znali odakle početi? Ne brinite, mi vam donosimo detaljan korak po korak vodič o tome kako napraviti savršen ljubavni ugriz.

Prvo što trebate znati je da je ljubavni ugriz senzualni pokret, koji se obično koristi u intimnim trenucima s voljenom osobom. Neki ga koriste kao način izražavanja strasti, dok drugi jednostavno žele probati nešto novo i uzbudljivo u svojem seksualnom životu.

Za početak, važno je da vaš partner bude upoznat s vašom željom da napravite ljubavni ugriz. Komunikacija je ključna u svakoj intimnoj vezi, pa se uvjerite da ste otvoreni i iskreni jedno prema drugom.

Kada ste dobili partnerov pristanak, vrijeme je da naučite tehniku. Zapamtite, ljubavni ugriz trebao bi biti nježan i senzualan, dok istovremeno ostavlja trag na koži. Jedan od najboljih načina da to postignete je da koristite lagani zahvat svojim zubima, ali nemojte pretjerivati i nanositi bol.

Učvrstite svoje zube lagano na mjestu na koži gdje želite napraviti ugriz, a zatim lagano povucite prema van. Pazite da ne gurate prejako ili previše duboko. Ugriz bi trebao ostaviti blagi trag na koži koji nestaje nakon nekoliko minuta.

Na kraju, ne zaboravite nakon ugriza pokloniti partneru pažnju i nježnost. Ljubavni ugriz je samo jedan dio intimnosti, pa se pobrinite da i dalje izražavate ljubav i brigu jedno prema drugome na druge načine.

Korak po korak vodič za pravljenje ljubavnog ugriza

Ljubavni ugriz je jedan od načina izražavanja strasti i želje prema partneru. Ako želite naučiti kako napraviti ljubavni ugriz, slijedite ovaj korak po korak vodič:

 1. Pravite dobru atmosferu
 2. Da biste stvorili ugodnu atmosferu za ljubavni ugriz, možete zapaliti svijeće, smanjiti svjetlo ili upaliti mirisne štapiće koje volite. Bitno je da se oboje osjećate opušteno i spremni za intimnost.

 3. Počnite s nježnim dodirima
 4. Počnite s nježnim dodirivanjem partnerove kože. Možete dodirnuti lice, vrat, ramena ili bilo koji dio tijela koji želite. Bitno je da se partner osjeća ugodno s vašim dodirima i da postepeno povećavate intenzitet.

 5. Odaberite pravo mjesto
 6. Kada ste spremni za ljubavni ugriz, odaberite pravo mjesto na partnerovom tijelu. Najčešće se radi o vratu ili ramenu, jer su osjetljiva područja koja pružaju dodatnu senzualnost.

 7. Povećajte intenzitet ugriza
 8. Polako počnite s laganim ugrizom, primjenjujući malu količinu pritiska. Zatim postepeno povećavajte intenzitet, ali budite pažljivi da ne pretjerate i ne nanosite partneru bol.

 9. Kombinirajte s drugim poljupcima i dodirima
 10. Ljubavni ugriz može biti još senzualniji ako ga kombinirate s drugim poljupcima i dodirima. Možete ga prekinuti s nježnim poljupcem na mjestu ugriza ili dodirivanjem te regije partnerovog tijela.

 11. Komunicirajte s partnerom
 12. Bitna je komunikacija s partnerom tijekom cijelog procesa. Pitajte ih kako se osjećaju i prilagodite se njihovim željama i granicama. Svaki partner ima različite preferencije i granice, pa je važno da slušate i poštujete jedno drugo.

 13. Završite s nježnim dodirima
 14. Kada završite s ljubavnim ugrizom, pređite na nježne dodire i poljupce. Nježno pomazite partnera po mjestu ugriza i uživajte u trenutku bliskosti.

You might be interested:  Kada Piti B Kompleks

Zapamtite, ljubavni ugriz je samo jedan od načina izražavanja ljubavi i strasti. Važno je da ga prakticirate s partnerom koji je suglasan i uživate u trenucima intimnosti zajedno.

Korak 1: Pripremite usne

Prvi korak u izradi ljubavnog ugriza je pripremanje usana. To je važno jer će vaše usne biti izložene fizičkom kontaktu i trebate se pobrinuti da budu mekane, hidratizirane i glatke.

 • Eksfolijacija: Počnite s eksfolijacijom usana kako biste uklonili suhe, mrtve stanice kože. Možete koristiti poseban piling za usne ili napraviti vlastitu smjesu od šećera i meda.
 • Hidratacija: Nakon eksfolijacije, nanesite hidratantni balzam za usne kako biste ih nahranili i omekšali. Neka balzam bude bogat prirodnim sastojcima poput pčelinjeg voska ili shea maslaca.
 • Priprema za boju: Ako želite dodati boju ljubavnom ugrizu, možete koristiti obojeni balzam za usne ili ruž. Odaberite boju koja će se lijepo istaknuti na vašim usnama i biti komplementarna vašem tenu.

Nakon što završite s ovim korakom, vaše usne će biti spremne za izradu ljubavnog ugriza.

Korak 2: Obratite pažnju na položaj zuba

Da biste napravili ljubavni ugriz, važno je obratiti pažnju na položaj zuba. Položaj zuba može biti ključni faktor u tome kako će izgledati vaš ljubavni ugriz. Evo nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju:

 1. Otvorite usta: Otvorite usta široko kako biste omogućili pristup vašim zubima za ugriz. Bitno je da otvorite usta dovoljno široko, ali ne preterano.
 2. Prirodni ugao: Držite vilicu u prirodnom uglu kako biste postigli prirodan izgled ljubavnog ugriza. Nemojte forsirati ili previše savijati vilicu.
 3. Pritisak: Iskoristite dovoljan pritisak zuba kako biste ostavili trag ljubavnog ugriza, ali pazite da ne pritisnete previše jako, kako ne biste povredili partnera.

Obratite pažnju na ove detalje prilikom izvođenja ljubavnog ugriza kako biste postigli željeni efekat i učinili iskustvo ugodnim za vas i vašeg partnera.

Korak 3: Kontrolišite pritisak

Nakon što ste odradili prve korake i zagrizli voljenu osobu, važno je da kontrolišete pritisak kako biste izbegli povrede. Evo nekoliko koraka koje treba slediti:

 1. Prvo, opustite svoje vilice i ne stiskajte previše jako.
 2. Naučite da prepoznate granicu između zadovoljstva i boli. Obratite pažnju na reakcije partnera i budite pažljivi.
 3. Ako primetite da ste stegli previše jako ili da je partneru neprijatno, odmah popustite pritisak.
 4. Kada zagrizete, držite pritisak nekoliko sekundi, a zatim postepeno otpustite.
 5. Uvek budite pažljivi i ne koristite ovu tehniku kao način za nanošenje povreda ili bolne gnjavaze.

Jednom kada savladate tehniku kontrole pritiska, možete nastaviti sa sledećim koracima kako biste stvorili savršeni ljubavni ugriz.

Korak 4: Počnite polako

Kada se odlučite izvesti ljubavni ugriz, važno je početi polako i nježno, kako biste osigurali ugodno iskustvo za partnera. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

 1. Priprema usana: Nježno njegujte vaše usne kako biste omekšali kožu i sprječili pucanje. Možete koristiti prirodne balzame za usne ili hidratantne kreme.
 2. Pravi trenutak: Pokušajte pronaći intiman trenutak kada ste sami s partnerom i osjećate se udobno. Osvijetlite prostor, po potrebi, kako biste se oboje osjećali opušteno i sigurno.
 3. Poljubac: Počnite s nježnim poljupcem kako biste zagrijali atmosferu. Lagano dodirujte usne partnera, koristeći usne radeći pritisak. Možete pomicati usne gore-dolje ili koristiti kružne pokrete. Nemojte prejakom pritisku, važno je biti nježan i pažljiv.
 4. Prelazak na ugriz: Nakon nekoliko poljubaca, nježno pređite na lagani ugriz usne. Možete koristiti prednje zube i nježno gristi usnu partnera. Pripazite da ne izazovete bol ili nelagodu.
 5. Komunikacija: Tijekom cijelog procesa, važno je komunicirati s partnerom. Slušajte njihove reakcije i ponašajte se u skladu s njima. Ako primijetite da partner nije ugodno s ugrizom, prestanite i prilagodite se njihovim potrebama.
You might be interested:  Sataras Kako Se Pravi

Zapamtite da je ljubavni ugriz individualno iskustvo i da ne postoje univerzalna pravila koja bi odgovarala svima. Ovo su samo smjernice, a sve ovisi o željama i granicama vašeg partnera.

Korak 5: Dodajte malo jezika

Nakon što ste napravili pravilan zagrizak, vrijeme je da dodate malo jezika u poljubac. To će dodati dodatan element strasti i senzualnosti.

Da biste dodali jezik, prvo se morate osjećati ugodno s osobom s kojom se ljubite. Nemojte gurati jezik u usta nasilno, već postepeno i nježno. Dodjeljivanje jezika može biti uzajamno – pružite svoj jezik i dopustite partneru da odgovori s istim.

Kada vam se jezici susretnu, pokrenite ih u nježnom kružnom pokretu ili laganim potiskivanjem. Igra sa jezikom može biti zabavna i senzualna, ali pazite da ne pretjerate i ne postanete preagresivni. Slušajte signale partnera i prilagodite se njihovom ritmu i intenzitetu.

Zapamtite, poljubac je intimni trenutak između dvije osobe, pa ga uvijek izvodite s poštovanjem prema svom partneru. Ako primijetite da vaš partner ne želi dodati jezik u poljubac, nemojte ga prisiljavati ili osjećati se neugodno. Uvijek komunicirajte i pitajte partnera što mu/joj je ugodno.

Neka savjeti za dodavanje jezika tijekom poljupca uvrstite u svoj repertoar:

 • Budite nježni i osjetljivi na ritam partnera
 • Igrajte se sa jezikom, ali ne pretjerujte
 • Komunicirajte s partnerom i pitajte što mu/joj je ugodno
 • Nemojte forsirati partnera da dodaje jezik ako to ne želi

Slijedeći ove korake, uskoro ćete biti majstor ljubavnog ugriza. Uživajte u tom intimnom trenutku s partnerom i slobodno eksperimentirajte s različitim tehnikama kako biste pronašli ono što najbolje odgovara vama i vašem partneru.

Korak 6: Kombinujte različite tehnike

Da biste kreirali savršen ljubavni ugriz, kombinovanje različitih tehnika je ključno. Ovde su neke tehnike koje možete isprobati:

 • Zube i jezik: Koristite zube da lagano zgrizete ili gnječite kožu, a zatim upotrebite jezik da jezikom milujete taj deo. Ova kombinacija pruža mešavinu senzacija i može biti vrlo stimulativna.
 • Sisanje: Koristite usne da lagano sisate kožu, kao da pokušavate da “popijete” malo vučji trag. Ovo može biti izuzetno intimno iskustvo i može pobuditi senzualnost.
 • Kombinacija laganih ugriza i poljubaca: Lagano ugriznite kožu, pa je zatim poljubite ili jezikom milujte. Ova kombinacija nagloj pažnji može doneti uzbuđenje.
You might be interested:  Kako Zaraditi Novac Online

Prilikom eksperimentisanja sa ovim tehnikama, uvek komunicirajte sa partnerom kako biste bili sigurni da su ugodno i da jedni druge uživaju. Zapamtite, različiti ljudi imaju različite granice udobnosti, pa je važno biti pažljiv i poštovati partnerove želje i granice.

Korak 7: Budite spontani

Kada je u pitanju ljubavni ugriz, spontanost je ključna. Nemojte se bojati biti spontani i eksperimentirati sa različitim načinima izvođenja ugriza. To će dodati malo uzbuđenja i strasti u vašu vezu.

Umjesto da se držite istog načina ugriza svaki put, pokušajte biti kreativni. Možete izmijeniti brzinu, intenzitet ili mjesto ugriza. Možete koristiti svoje usne, zube ili čak jezik da biste napravili ugriz. Budite pažljivi prema partneru i pratite njegove reakcije kako biste znali što mu se sviđa.

Spontanost je ključna i izvan spavaće sobe. Iznenadite svog partnera u bilo kojem trenutku i mjestu s nežnim ugrizom. To će pokazati da ste strastveni prema njemu i da ste spremni eksperimentirati.

Naravno, važno je da uvijek budete poštovani prema partneru i da pristanete na sve što radite. Ako vaš partner ne voli ugrize ili se ne osjeća udobno s njima, poštujte njegove granice.

Slijedite ove korake i budite spontani u izvođenju ljubavnog ugriza kako biste uživali u strasti i bliskosti s partnerom.

Korak 8: Delujte sa strašću

Jedan od ključnih elemenata ljubavnog ugriza je izražavanje strasti. To može biti na razne načine, a evo nekih ideja kako to postići:

1. Fokusirajte se na partnera

Kada pružate ljubavni ugriz, usredsredite se samo na svog partnera. Zaboravite na sve ostalo i posvetite im punu pažnju. To će pokazati vašu strast i želju prema njima.

2. Neka vaša gesta bude intenzivna

Nemojte se bojati biti malo agresivniji prilikom pružanja ljubavnog ugriza. Ovo ne znači da trebate nanositi bol, već da trebate pokazati da ste strastveni i da želite biti bliski sa svojim partnerom.

3. Budite kreativni

Neka vaši ljubavni ugrizi budu raznoliki i kreativni. Možete isprobati različite tehnike ili dodavati sitne dodatke poput laganih ujeda ili poljubaca.

4. Pažljivo pratite reakcije partnera

Važno je da budete pažljivi prema reakcijama svog partnera kako biste se prilagodili njihovim potrebama. Ako primijetite da nešto ne odgovara ili da ne uživaju u vašim ugrizima, možete prilagoditi svoj pristup ili pitati što im najviše odgovara.

Slijedeći ove korake, možete delovati sa strašću prilikom pružanja ljubavnog ugriza. Uživajte u intimnosti i bliskosti koju ova gesta može donijeti vama i vašem partneru.

FAQ:

Da li ljubavni ugriz može biti bolan?

Ljubavni ugriz može biti različit za svaku osobu. Neki ljudi uživaju u blagom bolu koji ljubavni ugriz pruža, dok drugi možda ne vole osjećaj boli. Važno je da komunicirate sa svojim partnerom i provjerite kakav ugriz preferira. Tajna je u pronalaženju ravnoteže između senzualnosti i udobnosti, kako bi ljubavni ugriz bio ugodno iskustvo za obje strane.