Kako napraviti PayPal račun bez kreditne kartice

Kako Napraviti Paypal Bez Kreditne Kartice

Kako Napraviti Paypal Bez Kreditne Kartice

PayPal je jedna od najpopularnijih online platnih platformi koja omogućuje korisnicima da šalju i primaju novac preko interneta. Tradicionalno, za registraciju na PayPal račun potrebno je imati kreditnu karticu. Međutim, postoji način da napravite PayPal račun i bez kreditne kartice.

Jedan od načina je da odaberete “PayPal račun za kupce” prilikom registracije na PayPalovoj web stranici. Ova opcija vam omogućuje da šaljete i primate novac, ali ne možete primati novac s kreditne kartice. Umjesto toga, novac možete primati samo putem bankovnog računa.

Drugi način je povezivanje debitne kartice s vašim PayPal računom. Debitna kartica je povezana s vašim bankovnim računom i omogućuje vam slanje i primanje novca putem PayPal-a. Da biste povezali debitnu karticu s vašim PayPal računom, morate unijeti podatke o kartici prilikom registracije.

Također, možete koristiti “PayPal Cash” opciju koja vam omogućava da koristite PayPal račun bez povezivanja s bankovnim računom ili karticom. Umjesto toga, možete staviti novac na PayPal račun putem jednostavnih metoda poput uplata novca na PayPalovim prodajnim mjestima, ili putem PayPalove mobilne aplikacije.

Ukratko, iako su kreditne kartice tradicionalno potrebne za registraciju na PayPal račun, postoje alternative koje vam omogućuju da napravite PayPal račun bez kreditne kartice. Odaberite opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama i počnite koristiti PayPal za jednostavno slanje i primanje novca preko interneta.

Korak 1: Posjetite službenu stranicu PayPal

Da biste napravili PayPal račun bez kreditne kartice, prvi korak je posjetiti službenu stranicu PayPal.

Da biste to učinili, otvorite internet preglednik i upišite sljedeću adresu u adresnu traku: www.paypal.com.

Kada je stranica PayPal učitana, bit ćete dočekani na početnu stranicu s nekoliko mogućnosti, uključujući prijavu i stvaranje novog računa.

Sljedeći korak je stvaranje novog računa, što ćemo detaljnije opisati u sljedećim koracima.

Korak 2: Odaberite opciju “Otvori račun” na glavnoj stranici

Kada se nalazite na glavnoj stranici PayPal-a, možete primijetiti opciju “Otvori račun” u gornjem desnom uglu. Kliknite na tu opciju kako biste započeli proces otvaranja računa.

Možda ćete biti preusmjereni na novu stranicu na kojoj ćete morati odabrati vrstu računa koji želite otvoriti. PayPal nudi dvije opcije: osobni račun i poslovni račun. Odaberite opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

 • Osobni račun: Ova opcija je namijenjena pojedincima koji žele koristiti PayPal za osobne transakcije, primanje novca od prijatelja i obitelji ili za kupovinu proizvoda i usluga na internetu.
 • Poslovni račun: Ova opcija je namijenjena tvrtkama i pojedincima koji posluju kao prodavači. Poslovni račun omogućuje vam primanje plaćanja od klijenata, slanje računa i upravljanje financijskim transakcijama.
You might be interested:  Zašto Curi Krv Iz Nosa

Nakon što odaberete vrstu računa, kliknite na odgovarajuću opciju kako biste nastavili s procesom otvaranja računa.

Korak 3: Odaberite vrstu računa koju želite otvoriti

Nakon što ste unijeli svoje osnovne informacije, sada je vrijeme da odaberete vrstu računa koji želite otvoriti na PayPal platformi. PayPal nudi tri vrste računa:

 1. Osobni račun: Ova vrsta računa je prikladna za sve one koji žele koristiti PayPal prvenstveno za kupovinu online. Otvorenjem osobnog računa moći ćete primati sredstva od drugih korisnika PayPal-a, ali imajte na umu da će biti određena ograničenja po pitanju primanja i povlačenja novca.
 2. Biznis račun: Ako se bavite poslovanjem i želite omogućiti plaćanje putem PayPal-a na svojoj web stranici ili trgovini, preporučljivo je otvoriti biznis račun. Ovaj račun će vam omogućiti da zatražite plaćanja od kupaca, primate sredstva i povlačite novac na način prikladan za vašu tvrtku.
 3. Premier račun: Premier račun je prikladan za korisnike koji žele koristiti PayPal za prodaju proizvoda ili usluga, ali nemaju formalno registriranu tvrtku. Ovaj tip računa pruža slične mogućnosti kao i biznis račun, ali s nešto manje opcija i funkcionalnosti.

Za nastavak postupka otvaranja računa odaberite vrstu računa koja odgovara vašim potrebama i poslovnim ciljevima. Imajte na umu da ćete moći i kasnije promijeniti vrstu računa ako su potrebne dodatne ili drukčije funkcionalnosti.

Nakon što ste odabrali vrstu računa, slijedite daljnje upute na PayPal platformi kako biste dovršili proces otvaranja računa.

Korak 4: Popunite tražene podatke

Kada ste kliknuli na opciju “Izradi račun”, otvorit će se obrazac za prijavu na PayPal.

Potrebno je da popunite sledeće podatke:

 • Ime: Unesite svoje ime.
 • Prezime: Unesite svoje prezime.
 • Adresa e-pošte: Unesite svoju poštansku adresu e-pošte.
 • Lozinka: Izaberite sigurnu lozinku za pristup svom PayPal računu.
 • Ponovi lozinku: Ponovite lozinku koju ste uneli u prethodnom polju.
 • Država/region: Izaberite svoju državu ili region iz padajućeg menija.
 • Broj telefona: Unesite svoj broj telefona u odgovarajuće polje.

Proverite sve unete podatke pre nego što kliknete na dugme “Nastavi”. Ukoliko su svi podaci ispravno popunjeni, bićete preusmereni na sledeći korak u procesu registracije.

Važno je da unesete ispravne podatke kako biste mogli uspešno koristiti svoj PayPal račun.

Korak 5: Provjerite svoju e-poštu i potvrdite račun

Jednom kada ste završili sa stvaranjem PayPal računa bez kreditne kartice, trebali biste primiti e-poštu od PayPala na e-adresu koju ste unijeli prilikom registracije. U toj e-pošti će se nalaziti poruka sa vodičem kako biste mogli potvrditi svoj račun.

You might be interested:  Što Je Koeficijent Plaće

Otvorite svoj e-poštanski sandučić i pronađite e-poruku od PayPala. Naslov e-poruke će vam otprilike biti “Potvrdite svoju e-adresu s PayPalom”.

Napomena: Ako poruka nije u primarnom sandučiću, provjerite mapu s neželjenom poštom ili pretražite svoj sandučić koristeći ključne riječi poput “PayPal” ili “Potvrda računa”.

Otvorite e-poruku i pronađite dugme “Potvrdi e-adresu” ili sličan link koji vas vodi na stranicu za potvrdu. Kliknite na taj link ili dugme kako biste nastavili proces potvrde računa.

Na stranici za potvrdu računa može biti potrebno unijeti svoje korisničko ime i lozinku kako biste se prijavili na PayPal račun. Unesite tražene informacije i pritisnite “Prijavi se” ili slično dugme.

Kada se prijavite, vidjet ćete poruku potvrde koja obavještava da je vaš račun uspješno potvrđen. To znači da ste uspješno stvorili PayPal račun bez kreditne kartice i sada možete započeti s korištenjem svih funkcionalnosti i beneficija koje PayPal pruža.

Napomena: Provjera e-adrese je važna jer to omogućava PayPalu da potvrdi vaš identitet i osigura sigurnost vašeg računa.

Čestitamo! Sada imate svoj PayPal račun bez kreditne kartice i možete početi primati i slati novac koristeći ovu popularnu platformu za plaćanje.

Korak 6: Povežite svoj račun sa svojim bankovnim računom

Da biste mogli koristiti svoj PayPal račun za slanje i primanje novca, trebate povezati svoj PayPal račun sa svojim bankovnim računom.

Evo kako to možete učiniti:

 1. Prijavite se na svoj PayPal račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.
 2. Kliknite na “Poveži bankovni račun” na naslovnoj stranici vašeg PayPal računa.
 3. Odaberite svoju zemlju i unesite podatke o svom bankovnom računu, kao što su broj računa i bankovni identifikacijski broj (BIC).
 4. Kliknite na “Spremi” kako biste spremili podatke o svom bankovnom računu.

Vaš PayPal račun će biti povezan sa vašim bankovnim računom i sada ćete moći koristiti PayPal za slanje i primanje novca.

Imajte na umu da će biti potrebno nekoliko radnih dana da se potvrdi povezivanje vašeg računa.

U slučaju da imate bilo kakve probleme ili pitanja, slobodno se obratite PayPal korisničkoj podršci za pomoć.

Korak 7: Dodajte alternativne načine plaćanja

Korak 7: Dodajte alternativne načine plaćanja

PayPal vam omogućuje da dodate različite načine plaćanja na svoj račun kako biste imali više opcija prilikom obavljanja transakcija. Evo kako to možete učiniti:

Dodajte debitnu karticu

Dodajte debitnu karticu

Jedan od načina da dodate alternativne načine plaćanja je putem debitne kartice. Otvorite svoj PayPal račun i idite na “Postavke” ili “Profil”. Kliknite na opciju “Dodaj ili ukloni kreditnu karticu”. Upišite podatke s vaše debitne kartice i slijedite upute da je dodate na svoj račun.

Dodajte bankovni račun

Drugi način da dodate alternativne načine plaćanja je putem bankovnog računa. Otvorite svoj PayPal račun i idite na “Postavke” ili “Profil”. Kliknite na opciju “Dodaj ili ukloni bankovni račun”. Upišite podatke s vašeg bankovnog računa i slijedite upute da ga dodate na svoj račun. Vaš bankovni račun će biti verificiran prije nego što ga možete koristiti za plaćanje.

Dodajte alternativni e-novčanik

Također možete dodati alternativni e-novčanik na svoj PayPal račun. Otvorite svoj PayPal račun i idite na “Postavke” ili “Profil”. Kliknite na opciju “Dodaj ili ukloni e-novčanik”. Upišite podatke s vašeg e-novčanika i slijedite upute da ga dodate na svoj račun.

You might be interested:  Što Je M Token

Kada dodate alternativne načine plaćanja, bit će vam dostupni prilikom obavljanja transakcija putem PayPal-a. Imajte na umu da svaki dodani način plaćanja može biti podložan provjeri i verifikaciji prije nego što ga možete koristiti.

Korak 8: Provjerite svoj račun i počnite koristiti PayPal

Sad kada ste stvorili svoj PayPal račun, vrijeme je da ga provjerite i počnete koristiti.

Provjerite svoj PayPal račun

Nakon što ste se prijavili na svoj račun, primit ćete e-mail od PayPal-a s uputama o tome kako potvrditi svoj e-mail i provjeriti svoj račun. Otvorite e-mail i slijedite upute kako biste dovršili provjeru svojeg računa.

Povežite bankovni račun ili kreditnu karticu

Da biste koristili PayPal, morat ćete povezati svoj bankovni račun ili kreditnu karticu s računom. Idite na Postavke računa i odaberite opciju Poveži bankovni račun ili Poveži kreditnu karticu. Slijedite upute na zaslonu kako biste dodali svoje bankovne podatke ili podatke o kreditnoj kartici.

Počnite koristiti PayPal

Kada ste provjerili svoj račun i povezali bankovni račun ili kreditnu karticu, možete početi koristiti PayPal. Možete slati i primati novac, plaćati online i vršiti druge financijske transakcije s vašim PayPal računom. Uživajte u sigurnim i jednostavnim financijskim transakcijama sa PayPal-om!

FAQ:

Koje su koristi otvaranja PayPal računa bez kreditne kartice?

Postoje brojne koristi otvaranja PayPal računa bez kreditne kartice. Jedna od glavnih je mogućnost primanja i slanja novca na račun korisnika. Također, PayPal pruža sigurnost transakcija i mogućnost plaćanja u stranim valutama.

Koje su opcije za otvaranje PayPal računa bez kreditne kartice?

Postoje dvije opcije za otvaranje PayPal računa bez kreditne kartice. Prva opcija je povezivanje računa s bankovnim računom, dok je druga opcija dodavanje debitne kartice na račun.

Koje su korake potrebno slijediti za otvaranje PayPal računa bez kreditne kartice?

Za otvaranje PayPal računa bez kreditne kartice, prvo trebate posjetiti službenu web stranicu PayPal-a. Zatim kliknite na “Sign Up” ili “Create an Account” i odaberite opciju za otvaranje računa bez kreditne kartice. Nakon toga, popunite tražene podatke, pregledajte i potvrdite uvjete i odredbe i kliknite na “Create Account”. Na kraju, povežite bankovni račun ili dodajte debitnu karticu na račun kako biste mogli koristiti PayPal usluge.

Koje su koristi dodavanja bankovnog računa na PayPal račun?

Dodavanje bankovnog računa na PayPal račun omogućava korisnicima da primaju novac direktno na svoj bankovni račun. Također, omogućuje povlačenje novca s PayPal računa na bankovni račun. Ova opcija je pogodna za korisnike koji nemaju kreditnu karticu, ali žele koristiti PayPal za primanje i slanje novca.

Mogu li koristiti PayPal bez povezivanja bankovnog računa?

Da, moguće je koristiti PayPal bez povezivanja bankovnog računa. Ako korisnik ne želi dodavati bankovni račun, može dodati debitnu karticu na PayPal račun kako bi mogao koristiti usluge PayPal-a.