Kako otključati mobitel ako ne znam šifru Samsung - Savjeti i trikovi

Kako Otključati Mobitel Ako Neznam Šifru Samsung

Kako Otključati Mobitel Ako Neznam Šifru Samsung

Ako ste zaboravili šifru za otključavanje svog Samsung mobitela, ne očajavajte! Postoji nekoliko načina da popravite situaciju i ponovno pristupite svojim podacima. U ovom članku pružit ćemo vam nekoliko savjeta i trikova kako otključati mobitel čak i ako ne znate svoju šifru.

Jedan od načina za otključavanje Samsung mobitela bez šifre je korištenje Google računa koji je povezan s vašim uređajem. Ako ste aktivirali “Find My Mobile” uslugu na svom Samsung mobitelu i povezali ga s Google računom, možete koristiti značajku za otključavanje na daljinu. Jednostavno se prijavite na svoj Google račun na drugom uređaju i odaberite opciju “Otključaj moj uređaj”. Nakon nekoliko trenutaka, vaš mobitel će biti otključan bez potrebe za unosom šifre.

Ako niste povezali svoj Samsung mobitel s Google računom ili niste aktivirali “Find My Mobile” uslugu, još uvijek postoji nekoliko načina da otključate svoj uređaj. Jedan od tih načina je izvođenje tvorničkog resetiranja, koje će izbrisati sve podatke s uređaja, ali će vam omogućiti pristup njemu. Da biste to učinili, isključite mobitel i pritisnite i držite istovremeno tipke za uključivanje/isključivanje, glasnoću i home. Uđite u način oporavka i odaberite opciju “wipe data/factory reset”. Nakon što se resetiranje završi, možete ponovno postaviti svoj mobitel bez šifre.

Međutim, budite svjesni da će se izvršiti brisanje svih podataka sa vašeg mobitela prilikom resetiranja uređaja na tvorničke postavke. Ako niste sigurni da možete izgubiti važne fotografije, kontakte ili druge podatke, preporučujemo vam da se obratite stručnjaku za popravak mobitela koji će vam pomoći u otključavanju uređaja bez gubitka podataka.

Korištenje Google računa

Ako ste zaboravili šifru na svom Samsung mobitelu, možete iskoristiti Google račun kako biste otključali uređaj. Evo koraka koje možete slijediti:

Korak 1: Pokušajte unijeti šifru

Pokušajte unijeti šifru koju mislite da je ispravna. Ako se više puta unese pogrešna šifra, vjerojatno će se pojaviti opcija za otključavanje putem Google računa.

Korak 2: Otključajte putem Google računa

 1. Pritisnite na “Zaboravili ste šifru” ili “Zaboravili ste obrazac” opciju koja će se pojaviti na zaslonu.
 2. Sada biste trebali vidjeti opciju da otključate uređaj putem Google računa. Pritisnite na tu opciju.
 3. Unesite svoje korisničko ime i lozinku koji su povezani s Google računom koji ste upotrebljavali na uređaju.
 4. Slijedite upute koje će vam se prikazati na zaslonu kako biste uspješno otključali svoj Samsung mobitel.

Ako sve prođe dobro, vaš uređaj bi trebao biti otključan i spreman za korištenje.

Napomena: Ako vam ne uspije otključavanje mobitela putem Google računa, možda je potrebno drugo rješenje kao što je povezivanje uređaja s računalom ili kontaktiranje službe podrške.

Nadamo se da će ovi savjeti pomoći otključavanju vašeg Samsung mobitela ako zaboravite šifru. Sretno!

Pomoć putem Samsung Find My Mobile

Ako ne znate šifru za otključavanje svog Samsung mobilnog telefona, možete koristiti Samsung Find My Mobile funkciju kako biste otključali uređaj. Evo kako to možete učiniti:

 1. Posjetite web stranicu Samsung Find My Mobile: Upotrijebite web preglednik na računalu ili drugom mobilnom uređaju kako biste posjetili stranicu Samsung Find My Mobile.
 2. Prijavite se na svoj Samsung račun: Ako već nemate Samsung račun, morat ćete ga stvoriti. Prijavite se na svoj Samsung račun koristeći korisničko ime i lozinku.
 3. Izaberite svoj mobilni uređaj: Kada se prijavite na svoj Samsung račun, bit će vam prikazana lista svih mobilnih uređaja koji su povezani s vašim računom. Izaberite uređaj koji želite otključati.
 4. Odaberite opciju “Otključaj moj uređaj”: Nakon što odaberete svoj mobilni uređaj, naći ćete opciju “Otključaj moj uređaj”. Kliknite na nju da biste započeli postupak otključavanja.
 5. Slijedite upute: Slijedite upute na zaslonu kako biste dovršili postupak otključavanja. Obično ćete morati ispuniti sigurnosne provjere kako biste potvrdili da ste vlasnik uređaja.
 6. Uspješno otključavanje uređaja: Nakon što uspješno dovršite postupak otključavanja, vaš će mobilni uređaj biti otključan i spremni za korištenje.
You might be interested:  Što Vidjeti U Budimpešti

Imajte na umu da će vam za otključavanje uređaja putem Samsung Find My Mobile biti potrebna internetska veza i aktiviranje ove funkcije na vašem mobilnom uređaju prije nego što zaboravite šifru za otključavanje.

Također, ovisno o modelu mobitela i operativnom sustavu, neke značajke Samsung Find My Mobile funkcije možda neće biti dostupne.

Ako ne uspijete otključati svoj mobilni uređaj putem Samsung Find My Mobile, možete isprobati druge metode kao što su korištenje Google računa ili resetiranje uređaja na tvorničke postavke. U svakom slučaju, prije nego što isprobate ove metode, preporučuje se da se konzultirate s korisničkom podrškom Samsunga ili provjerite korisnički priručnik svog uređaja.

Resetiranje šifre pomoću hardverskih tipki

Ako ne znate šifru svojeg Samsung mobilnog uređaja, možete iskoristiti hardverske tipke za resetiranje šifre. Slijedite sljedeće korake:

 1. Isključite mobitel pritiskom na tipku za napajanje i zadržavanjem na toj tipki sve dok se uređaj ne isključi.
 2. Pritisnite i držite tipku za smanjenje glasnoće i tipku za uključivanje istovremeno.
 3. Kada se pojavi logotip Samsung, otpustite tipku za uključivanje, ali nastavite držati tipku za smanjenje glasnoće sve dok se ne prikaže izbornik oporavka.
 4. Pomoću tipke za smanjenje glasnoće navigirajte do opcije “wipe data/factory reset” i odaberite je pritiskom na tipku za uključivanje.
 5. Na sljedećem zaslonu, koristite tipku za smanjenje glasnoće za navigaciju do opcije “Yes” i ponovno pritisnite tipku za uključivanje.
 6. Po završetku resetiranja uređaja, odaberite opciju “reboot system now” i pritisnite tipku za uključivanje.

Nakon što se uređaj ponovno pokrene, šifra će biti resetirana i moći ćete pristupiti mobilnom uređaju bez unošenja šifre.

Napomena: Ovaj postupak će izbrisati sve vaše podatke na mobilnom uređaju i vratiti ga na tvorničke postavke.

Upotreba Android Device Managera

Android Device Manager je alat koji pruža mogućnost lociranja i upravljanja Android uređajima, kao što su mobilni telefoni ili tableti, putem web preglednika. Ovaj alat je vrlo koristan ako želite otključati svoj Samsung mobilni telefon, a ne znate šifru.

Kako koristiti Android Device Manager?

Da biste koristili Android Device Manager, prvo morate biti sigurni da ste već povezani na internet i da je vaš Android uređaj povezan na Google račun. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Otvorite web preglednik na računalu ili drugom uređaju i posjetite https://www.google.com/android/find.
 2. Prijavite se na svoj Google račun koji je povezan s vašim Android uređajem.
 3. Nakon prijave, Android Device Manager će prikazati kartu s vašim uređajima koji su povezani s vašim Google računom.
 4. Odaberite svoj Samsung mobilni telefon iz liste uređaja na karti.
 5. Na desnoj strani ekrana pojavit će se tri opcije: “Zvoni”, “Osiguraj” i “Obriši podatke”.
 6. Ako želite samo otključati svoj Samsung mobilni telefon, kliknite na opciju “Osiguraj”. Nakon toga će biti prikazano polje u kojem možete unijeti novu lozinku za zaključavanje uređaja.
 7. Unesite novu lozinku i kliknite na “Osiguraj” kako biste primijenili promjene.
You might be interested:  Kada Počinje Advent 2022

Napomena:

U nekim slučajevima, Android Device Manager možda neće biti u mogućnosti otključati vaš Samsung mobilni telefon ako niste prethodno omogućili određene postavke na uređaju. U tom slučaju, možete se obratiti službi podrške Samsunga za dodatnu pomoć.

Pomoć putem Samsung Accounta

Pomoć putem Samsung Accounta

Ako ste zaboravili šifru za otključavanje svog Samsung mobilnog telefona, možete koristiti Samsung Account za vraćanje pristupa uređaju. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Posjetite web stranicu Samsung Account na svom računalu ili drugom uređaju:
  https://account.samsung.com.
 2. Prijavite se ili stvorite novi Samsung Account ako već nemate jedan.
 3. Kada se prijavite, pronađite i odaberite mogućnost “Find My Mobile” ili “Pronađi moj mobilni uređaj”.
 4. Nakon što se otvori “Find My Mobile” usluga, pronađite svoj mobilni uređaj na popisu registriranih uređaja.
 5. Kliknite na svoj uređaj i pojavit će se nekoliko opcija.
 6. Odaberite opciju “Otključaj” ili “Unlock” kako biste otključali svoj mobilni uređaj.
 7. Sada možete isključiti svoj mobilni uređaj i ponovno ga uključiti. Trebali biste moći pristupiti uređaju bez unosa šifre.

Napomena: Da biste koristili ovu metodu, trebate imati omogućenu “Find My Mobile” uslugu na svom Samsung mobilnom uređaju prije nego što zaboravite šifru. Ako niste omogućili ovu funkciju, ova metoda neće biti dostupna i možda ćete morati koristiti alternativne načine otključavanja svog mobilnog telefona.

Vraćanje tvorničkih postavki mobitela

Kada se na mobitelu zaboravi šifra, jedna od opcija za otključavanje je vraćanje tvorničkih postavki mobitela. Ovaj postupak briše sve podatke s mobitela i vraća ga u stanje kao kad je bio novo kupljen.

Evo postupka za vraćanje tvorničkih postavki mobitela:

 1. Isključite mobitel pritiskom na tipku za uključivanje/isključivanje.
 2. Pritisnite i držite kombinaciju tipki za uključivanje/isključivanje, gromobran i tipku za povećanje glasnoće.
 3. Kada se pojavi logotip Samsung, otpustite sve tipke i pričekajte da se pojavi zaslon za oporavak.
 4. Pomoću tipke za smanjivanje glasnoće navigirajte do opcije “wipe data/factory reset” i odaberite je pritiskom na tipku za uključivanje/isključivanje.
 5. Navigirajte do opcije “Yes” i odaberite je pritiskom na tipku za uključivanje/isključivanje.
 6. Počekajte da se postupak vraćanja tvorničkih postavki završi.
 7. Kada se postupak završi, odaberite opciju “Reboot system now” i pritisnite tipku za uključivanje/isključivanje kako biste ponovno pokrenuli mobitel.

Nakon što se mobitel ponovno pokrene, trebat ćete postaviti svoj jezik, WiFi mrežu i ostale postavke kao kad ste prvi put kupili mobitel.

Važno je napomenuti da će vraćanje tvorničkih postavki izbrisati sve podatke s mobitela, uključujući kontakte, poruke, aplikacije i medije. Stoga je važno da prije toga napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka.

Također, ovaj postupak se može malo razlikovati ovisno o modelu Samsung mobitela. Ako niste sigurni kako točno izvesti vraćanje tvorničkih postavki, preporučuje se da prvo provjerite korisnički priručnik ili kontaktirate službu za korisnike Samsunga.

Koristeći usluge otključavanja treće strane

Ako ne znate šifru za otključavanje vašeg Samsung mobilnog telefona, jedna od opcija koju možete razmotriti je korištenje usluga otključavanja treće strane. Ove usluge omogućuju vam otključavanje vašeg mobitela bez unosa šifre ili koristeći alternativne metode.

Da biste koristili usluge otključavanja treće strane, slijedite ove korake:

 1. Pretražite internet kako biste pronašli pouzdanu uslugu otključavanja treće strane koja podržava Samsung mobilne telefone.
 2. Posjetite web stranicu ili kontaktirajte uslugu kako biste saznali više informacija o njihovim uslugama i postupku otključavanja.
 3. Provjerite postoji li trošak za otključavanje i koje su opcije plaćanja dostupne.
 4. Ako ste zadovoljni informacijama i uslovima, slijedite upute za otključavanje mobilnog telefona koje vam pruža usluga.
 5. To može uključivati pružanje informacija o vašem mobilnom telefonu, poput IMEI broja i modela.
 6. Nakon što su vaši podaci provjereni i plaćanje je izvršeno, usluga će vam pružiti otključani kod ili upute kako otključati mobitel.
 7. Slijedite upute kako biste otključali vaš Samsung mobilni telefon koristeći dobiveni kod ili metodu.
You might be interested:  Što Je Izotonični Napitak

Važno je napomenuti da odabir usluge otključavanja treće strane trebate biti oprezni i provjeriti je li pouzdana. Prije odabira, uvijek pročitajte recenzije i istražujte više o usluzi kako biste bili sigurni da će vaš mobilni telefon biti pravilno otključan. Također, imajte na umu da otključavanje vašeg mobitela putem treće strane može poništiti jamstvo vašeg mobilnog telefona.

Kontaktiranje Samsung korisničke podrške

Ako ne znate šifru za otključavanje Samsung mobilnog telefona, možete se obratiti Samsung korisničkoj podršci za pomoć i upute. Evo nekoliko načina kako možete kontaktirati Samsung korisničku podršku:

1. Telefonski poziv

1. Telefonski poziv

Jedan od najjednostavnijih načina za kontaktiranje Samsung korisničke podrške je telefonskim pozivom. Postoji broj koji možete pozvati kako biste dobili pomoć od njihovih stručnjaka. Ovaj broj možete pronaći na zvaničnoj Samsung web stranici.

2. Email

Alternativno, možete kontaktirati Samsung korisničku podršku putem emaila. Možete poslati svoja pitanja i probleme na njihov službeni email kako biste dobili pomoć i upute. Adresu emaila također možete pronaći na Samsung web stranici.

3. Live Chat

Još jedan način da dobijete pomoć od Samsung korisničke podrške je putem live chata. Na Samsung web stranici postoji opcija za chat gdje možete razgovarati uživo s njihovim agentima i dobiti odgovore na svoja pitanja i probleme.

4. Posjeta servisnom centru

Ako vam je bliže ili preferirate lični kontakt, možete posjetiti Samsung servisni centar u vašem gradu. Stručnjaci u servisnom centru će vam pružiti pomoć i podršku uz otključavanje vašeg mobilnog telefona.

Odaberite način koji vam najviše odgovara i kontaktirajte Samsung korisničku podršku kako biste riješili problem s otključavanjem vašeg mobilnog telefona.

FAQ:

Kako mogu otključati svoj Samsung mobitel ako sam zaboravio/la šifru?

Ako ste zaboravili šifru svojeg Samsung mobitela, postoji nekoliko načina kako ga možete otključati. Prvo, možete pokušati unijeti nekoliko puta krivu šifru, a zatim će vam se pojaviti opcija “Zaboravili ste uzorak?” ili “Zaboravili ste lozinku?”. Kliknite na tu opciju i slijedite upute kako biste otključali svoj mobitel pomoću Google računa ili Samsung računa.

Postoji li način da otključam svoj Samsung mobitel bez gubitka podataka?

Da, postoji način da otključate svoj Samsung mobitel bez gubitka podataka. Ako ste povezali svoj mobitel s Google ili Samsung računom, možete koristiti te račune kako biste otključali svoj mobitel. Također, možete iskoristiti sustav za oporavak mobitela putem računala, koji će vam omogućiti da otključate mobitel bez brisanja podataka.

Koji su alternativni načini da otključam svoj Samsung mobitel?

Ako želite otključati svoj Samsung mobitel na alternativni način, možete koristiti hardverske tipke. Na većini Samsung mobitela možete koristiti kombinaciju tipki poput tipke za uključivanje i tipke za smanjenje glasnoće kako biste ušli u način za oporavak. Ovdje možete pronaći opciju za otključavanje mobitela bez brisanja podataka.

Treba mi pomoć oko otključavanja mog Samsung mobitela. Kako mogu dobiti tehničku podršku?

Ako vam je potrebna tehnička podrška oko otključavanja svog Samsung mobitela, najbolje je kontaktirati službu za korisnike Samsunga. Možete ih nazvati, poslati e-mail ili pronaći informacije za podršku na službenoj web stranici Samsunga. Stručnjaci za podršku pomoći će vam riješiti problem i otključati vaš mobitel.

Treba mi savjet kako otključati svoj Samsung mobitel putem dodirnih tipki?

Ako želite otključati Samsung mobitel putem dodirnih tipki, prvo morate isključiti mobitel. Zatim, pritisnite i držite tipku za uključivanje, tipku za pojačavanje glasnoće i tipku za smanjenje glasnoće istovremeno. Nakon nekoliko sekundi, pojavit će se opcije na zaslonu. Pomoću tipki za pojačavanje/smanjenje glasnoće navigirajte do opcije “Wipe data/factory reset”, a zatim pritisnite tipku za uključivanje kako biste potvrdili odabir. Na sljedećem zaslonu odaberite “Yes” i pričekajte da se proces završi. Nakon toga ćete moći otključati mobitel bez šifre.