Kako platiti parking preko mobitela: jednostavan način plaćanja

Kako Platiti Parking Preko Mobitela

Kako Platiti Parking Preko Mobitela

Plaćanje parkinga može biti pravi izazov, posebno kada nemaš sitnog novca ili žuriš. Srećom, tehnologija je promijenila način na koji plaćamo parking. Sada, umjesto tradicionalnih parkirališnih automata, možeš platiti parking preko mobitela. Ova jednostavna metoda plaćanja omogućuje ti da brzo i jednostavno platite parking i izbjegnete nepotrebne probleme.

Kako bi platili parking preko mobitela, prvo morate preuzeti odgovarajuću aplikaciju na vašem mobilnom telefonu. Veliki broj gradova diljem svijeta nudi ovu uslugu kroz svoje vlastite aplikacije ili koriste popularne aplikacije koje su dostupne na tržištu. Nakon što preuzmete aplikaciju, morate se registrirati sa svojim podacima i kontakt informacijama.

Kada ste se registrirali, daljnji korak je odabrati parking lokaciju na kojoj želite parkirati. Aplikacija će vam prikazati dostupna parkirališna mjesta u vašoj blizini i informacije o cijeni parkiranja. Kada odaberete željenu lokaciju, možete odabrati željeno vrijeme parkiranja i potvrditi plaćanje. Nakon što je plaćanje uspješno izvršeno, aplikacija će vam pružiti potvrdu o plaćanju i informacije o trajanju parkiranja.

Prednosti plaćanja parkiranja putem mobitela

 • Jednostavnost i praktičnost: Plaćanje parkiranja putem mobitela omogućava vozačima da jednostavno i brzo plate parkiranje, bez potrebe za traženjem parkomata i izdavanjem fizičkog tiketa.
 • Efikasnost: Korištenje mobilnih aplikacija za plaćanje parkiranja omogućava vozačima da brzo pronađu dostupna mjesta za parkiranje, provjere cijene i trajanja parkiranja te izbjegnu nepotrebno traženje slobodnih parkirnih mjesta.
 • Fleksibilnost: Plaćanje parkiranja putem mobitela omogućava vozačima da fleksibilno prilagode trajanje parkiranja prema svojim potrebama, tako da mogu produžiti vrijeme parkiranja ili platiti samo za stvarno korišteno vrijeme.
 • Sigurnost: Mobilne aplikacije za plaćanje parkiranja obično koriste sigurnosne protokole i enkripciju kako bi zaštitile osobne podatke i financijske informacije vozača.
 • Lakše praćenje: Mobilne aplikacije za plaćanje parkiranja često omogućavaju vozačima praćenje i pregled povijesti svojih plaćanja, što olakšava praćenje i kontrolu troškova parkiranja.

Kako se koristi mobilno plaćanje parkiranja

Za korištenje mobilnog plaćanja parkinga potrebno je preuzeti odgovarajuću aplikaciju sa Google Play Store ili Apple App Store.

Nakon preuzimanja aplikacije, korisnik treba izraditi korisnički račun koji će mu omogućiti pristup svim funkcionalnostima aplikacije.

Za plaćanje parkiranja putem mobilne aplikacije potrebno je povezati korisnički račun s odabranom metodom plaćanja, kao što su kreditna kartica ili online novčanik.

Kada korisnik stigne na parkiralište, potrebno je otvoriti aplikaciju i odabrati opciju “Plaćanje parkiranja”. Korisnik će biti upitan za unos podataka o parkiralištu, kao što su broj zona i registracija vozila.

Nakon što su svi potrebni podaci uneseni, aplikacija će izračunati cijenu parkiranja i ponuditi korisniku da potvrdi plaćanje.

Nakon što je plaćanje potvrđeno, korisnik će dobiti potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju i mogućnost produženja vremena parkiranja ili zaustavljanja plaćanja prije napuštanja parkirališta.

You might be interested:  Kako Se Dobije Leukemija

Uz mobilno plaćanje parkiranja, korisnici mogu uživati u dodatnim funkcionalnostima aplikacije, kao što su obavijesti o isteku vremena parkiranja i mogućnost prijave problema s parkiranjem.

Prednosti mobilnog plaćanja parkiranja

 • Brzo i jednostavno plaćanje parkiranja bez potrebe za novcem ili kreditnim karticama
 • Mogućnost produženja vremena parkiranja putem mobilne aplikacije
 • Dodatne funkcionalnosti aplikacije kao što su obavijesti o isteku vremena parkiranja
 • Mogućnost prijave problema s parkiranjem putem mobilne aplikacije

Considerations

 • Da biste koristili mobilno plaćanje parkiranja, potrebno je imati pametni telefon i pristup internetu
 • Korisnici trebaju provjeriti da li je odabrano parkiralište podržano od strane mobilne aplikacije za plaćanje parkinga
 • Prilikom korištenja mobilnog plaćanja parkiranja, važno je pravilno unijeti sve potrebne podatke kako bi se izbjegle nepotrebne pogreške i probleme s plaćanjem

Odabir aplikacije za plaćanje parkiranja

Kada se odlučite plaćati parkiranje putem mobilne aplikacije, morate odabrati koju aplikaciju želite koristiti. Postoji nekoliko faktora koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira aplikacije:

 1. Dostupnost: Provjerite je li aplikacija dostupna za preuzimanje na vašem mobilnom uređaju. Provjerite je li aplikacija kompatibilna s operativnim sustavom vašeg uređaja.
 2. Korisničko iskustvo: Pogledajte recenzije i ocjene korisnika kako biste dobili ideju o tome kako dobro aplikacija funkcionira. Aplikacija treba biti jednostavna za korištenje i intuitivna.
 3. Podržani gradovi: Provjerite u kojim gradovima i parkiralištima je moguće koristiti odabranu aplikaciju. Ako često putujete ili koristite različita parkirališta, dobra je ideja odabrati aplikaciju koja podržava više gradova.
 4. Cijene i dodatne značajke: Provjerite kakve su cijene korištenja aplikacije. Neke aplikacije mogu imati mjesečnu pretplatu, dok druge možda naplaćuju dodatne usluge poput rezervacije parkirnog mjesta. Razmislite o tome što vam je važno i pronađite aplikaciju koja to nudi.

Provedite malo vremena istražujući različite aplikacije i usporedite njihove značajke i troškove. Odabir prave aplikacije za plaćanje parkiranja može vam uštedjeti vrijeme i stres prilikom parkiranja.

Registracija i verifikacija korisničkog računa

Za korištenje usluge plaćanja parkinga putem mobilnog telefona, potrebno je da korisnici imaju registrirani korisnički račun na odgovarajućoj mobilnoj aplikaciji. Proces registracije i verifikacije korisničkog računa je jednostavan i brz.

Registracija korisničkog računa

Registracija korisničkog računa

 1. Preuzmite mobilnu aplikaciju za plaćanje parkinga sa službene trgovine aplikacija.
 2. Pokrenite aplikaciju i odaberite opciju “Registracija novog korisnika”.
 3. Unesite svoje osobne podatke, kao što su ime, prezime, e-mail adresa i broj mobilnog telefona.
 4. Kreirajte sigurnu lozinku za svoj korisnički račun.
 5. Potvrdite registraciju klikom na “Registriraj se” ili sličan gumb.

Verifikacija korisničkog računa

 1. Nakon uspješne registracije, dobit ćete e-mail poruku na adresu koju ste unijeli prilikom registracije.
 2. Otvorite e-mail poruku i pronađite verifikacijski link ili kod.
 3. Kliknite na verifikacijski link ili unesite verifikacijski kod u odgovarajuće polje na mobilnoj aplikaciji.
 4. Nakon verifikacije, vaš korisnički račun bit će spreman za korištenje.

Registracija i verifikacija korisničkog računa mogu se obaviti samo jednom i nakon toga korisnici mogu uživati u pogodnostima plaćanja parkinga putem mobilnog telefona.

Kako platiti parking putem mobitela

Plaćanje parkinga putem mobitela postaje sve popularnije i praktičnije rješenje za vozače. Umjesto da traže parkirališni automat ili posjete blagajnu, vozači mogu jednostavno koristiti svoje mobitele i platiti parking u nekoliko jednostavnih koraka.

Korak 1: Preuzmite odgovarajuću aplikaciju

Prvi korak u plaćanju parkinga putem mobitela je preuzimanje odgovarajuće aplikacije. Na tržištu postoji nekoliko raznih aplikacija koje omogućavaju plaćanje parkinga. Preuzmite aplikaciju koja je najpopularnija u vašem gradu ili onu koja vam najviše odgovara.

Korak 2: Registrirajte se

Nakon preuzimanja aplikacije, sljedeći korak je registracija. Unesite svoje osobne podatke i povežite svoj račun s vašom kreditnom karticom ili drugim prihvaćenim načinima plaćanja.

Korak 3: Odaberite parkiralište i unesite podatke

Kada ste se registrirali, pokrenite aplikaciju i odaberite parkiralište na kojem želite parkirati. Unesite informacije o vremenu koje želite provesti na parkiralištu, kao i registracijski broj svog vozila.

Korak 4: Potvrdite plaćanje

Korak 4: Potvrdite plaćanje

Nakon unosa svih potrebnih podataka, aplikacija će prikazati ukupan iznos koji trebate platiti za parking. Pregledajte detalje i potvrdite plaćanje pritiskom na odgovarajući gumb.

You might be interested:  Kako Kupovati Preko Aliexpressa

Korak 5: Osigurajte potvrdu plaćanja

Nakon što ste uspješno platili parking putem mobitela, osigurajte potvrdu plaćanja. Potvrda će biti dostupna u aplikaciji ili će vam biti poslana putem e-pošte. Osigurajte da imate kopiju potvrde kako biste je mogli pokazati ako je potrebno.

Parkiranje putem mobitela pruža brojne prednosti, uključujući brže i jednostavnije plaćanje, mogućnost produženja vremena parkiranja putem aplikacije i izbjegavanje potrebe za novčanicama ili kovanicama. Isprobajte plaćanje parkinga putem mobitela i uštedite vrijeme i stres prilikom parkiranja.

Povezivanje sredstava za plaćanje sa svojim mobilnim računom

Povezivanje sredstava za plaćanje sa svojim mobilnim računom omogućuje vam da jednostavno platite parking preko mobitela. Kao korisnik mobilnog računa, možete povezati svoju kreditnu karticu ili bankovni račun s mobilnom aplikacijom za plaćanje parkiranja.

Koristiti mobilni račun za plaćanje parkinga ima brojne prednosti. Omogućuje vam brzo i jednostavno plaćanje bez potrebe za korisničkim imenom i lozinkom. Sve što morate učiniti je odabrati željeni iznos, potvrditi plaćanje i automatski će se povući iz sredstava povezanih s vašim mobilnim računom.

Da biste povezali svoju kreditnu karticu ili bankovni račun sa svojim mobilnim računom, slijedite sljedeće korake:

 1. Preuzmite mobilnu aplikaciju za plaćanje parkiranja s vašeg mobilnog uređaja.
 2. Otvorite aplikaciju i slijedite upute za registraciju.
 3. Unesite tražene podatke kao što su broj kreditne kartice ili bankovnog računa.
 4. Potvrdite unos podataka i prijavite se u svoj mobilni račun.
 5. Odaberite opciju za plaćanje parkiranja i unesite lokaciju i željeni iznos.
 6. Potvrdite plaćanje i sredstva će se automatski povući s vašeg povezanog računa.

Važno je da osigurate da imate dovoljno sredstava na svom mobilnom računu prije nego što započnete s plaćanjem parkiranja. Ako nemate dovoljno sredstava ili vaš račun nema pokrića, plaćanje neće biti moguće.

Povezivanje sredstava za plaćanje sa svojim mobilnim računom olakšava proces plaćanja parkiranja i pruža vam mogućnost da izbjegnete nepotrebno rukovanje gotovinom i potragu za parkirnim automatima. Samo otvorite aplikaciju, unesite podatke i plaćajte brzo i jednostavno preko mobitela.

Dostupnost i podržana područja za plaćanje parkiranja mobilnim telefonom

Parkiranje se može jednostavno platiti korištenjem mobilnog telefona u mnogim gradovima diljem Hrvatske. Ova metoda plaćanja postaje sve popularnija zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti.

Podržani gradovi

 • Zagreb
 • Rijeka
 • Split
 • Zadar
 • Osijek

Kako plaćati parkiranje mobilnim telefonom?

Da biste platili parkiranje mobilnim telefonom, morate preuzeti aplikaciju za plaćanje parkiranja na svom mobilnom uređaju. Ove aplikacije su obično dostupne za preuzimanje i instalaciju putem Google Play Storea (za Android korisnike) ili App Storea (za korisnike iPhonea).

Nakon preuzimanja aplikacije, trebate se registrirati i otvoriti korisnički račun. Nakon toga, možete jednostavno unijeti broj parkirnog mjesta i vremensko razdoblje za koje želite platiti parkiranje. Plaćanje se obično vrši putem kreditne kartice ili e-novčanika.

Prednosti plaćanja parkiranja mobilnim telefonom

Plaćanje parkiranja mobilnim telefonom ima brojne prednosti:

 1. Praktičnost – Ne morate tražiti novčanice ili sitniš za plaćanje parkiranja. Sve što vam treba je mobilni telefon s aplikacijom za plaćanje parkiranja.
 2. Prilagodljivost – Možete lako produžiti vrijeme parkiranja putem aplikacije, bez potrebe da se vratite do automobila i ubacite novac u parkirni aparat.
 3. Pametno upravljanje vremenom – Aplikacija vam može poslati obavijest kada vaše parkirno vrijeme istekne, tako da izbjegnete kazne za prekoračenje vremena.
 4. Dokaz plaćanja – Aplikacija generira potvrdu o plaćanju koju možete koristiti kao dokaz da ste platili parkiranje, ako je potrebno.

Zaključak

Plaćanje parkiranja mobilnim telefonom je jednostavan i praktičan način plaćanja parkiranja koji je dostupan u mnogim gradovima Hrvatske. Ako često koristite parkirališta, ova metoda plaćanja može vam uštedjeti vrijeme i stres izbjegavanjem traženja novčanica ili sitniša za plaćanje parkiranja.

Sigurnost i privatnost plaćanja parkiranja putem mobitela

Plaćanje parkiranja putem mobitela može biti vrlo praktično, ali sigurnost i privatnost moraju biti prioriteti prilikom korištenja ove usluge. Evo nekoliko ključnih aspekata koje treba uzeti u obzir kako biste osigurali sigurnost i privatnost svojih podataka prilikom korištenja mobilnog plaćanja parkiranja.

You might be interested:  Kumkvat Kako Se Jede

Korištenje pouzdanih aplikacija

 • Preporučljivo je preuzeti i koristiti samo službene aplikacije za plaćanje parkiranja koje su dostupne putem službenih izvora kao što su Google Play Store ili Apple App Store.
 • Provjerite recenzije i ocjene aplikacija prije preuzimanja kako biste osigurali da je aplikacija pouzdana i sigurna za korištenje.

Sigurnost mreže

 • Prilikom korištenja aplikacije za plaćanje parkiranja putem mobitela, koristite samo sigurne i pouzdane Wi-Fi mreže.
 • Izbjegavajte korištenje javnih otvorenih Wi-Fi mreža koje nisu zaštićene lozinkom, jer takve mreže mogu biti potencijalno nesigurne i omogućiti napadačima da pristupe vašim podacima.
 • Ako koristite mobilne podatkovne usluge, provjerite je li vaša veza enkriptirana i sigurna.

Zaštita podataka

 • Kako biste osigurali sigurnost svojih podataka prilikom plaćanja parkiranja putem mobitela, koristite snažnu lozinku za pristup aplikaciji. Izbjegavajte korištenje jednostavnih i lako prepoznatljivih lozinki.
 • Pazite da ne dijelite lozinku ili druge osjetljive podatke s drugim osobama.
 • Ako primijetite sumnjivu aktivnost na svom računu ili aplikaciji za plaćanje parkiranja putem mobitela, odmah obavijestite pružatelja usluge.

Redovito ažuriranje aplikacija

 • Redovito provjeravajte ima li dostupnih ažuriranja za aplikaciju za plaćanje parkiranja putem mobitela i ažurirajte je na najnoviju verziju.
 • Ažuriranja često sadrže sigurnosne ispravke i poboljšanja koja mogu pomoći u zaštiti vaših podataka.

Pri plaćanju parkiranja putem mobitela, ključno je biti svjestan sigurnosnih i privatnosti aspekata i poduzeti odgovarajuće mjere kako biste osigurali zaštitu svojih podataka. Pridržavanje ovih smjernica pomoći će vam da uživate u sigurnom i pouzdanom iskustvu plaćanja parkiranja putem mobitela.

FAQ:

Kako mogu platiti parking preko mobitela?

Da biste platili parking preko mobitela, potrebno je preuzeti odgovarajuću mobilnu aplikaciju koju podržava grad u kojem se nalazite. Nakon preuzimanja aplikacije, jednostavno je pratiti upute za registraciju i dodati potrebne podatke, kao što su registracijski broj vozila i način plaćanja. Nakon toga, jednostavno odaberite željeno vrijeme parkiranja i potvrdite transakciju.

Koje su prednosti plaćanja parkiranja putem mobilnog telefona?

Plaćanje parkiranja putem mobilnog telefona ima brojne prednosti. Kao prvo, omogućava vam jednostavno i brzo plaćanje bez potrebe da tražite parkomat ili drage metalne novčiće. Također, aplikacije za plaćanje parkiranja često nude mogućnost produženja trajanja parkiranja putem telefona, što je iznimno praktično ako se nalazite u situaciji kada ne možete fizički otići do parkirališta. Također, neke aplikacije vam omogućuju i povrat novca za neiskorišteno vrijeme parkiranja.

Koje su najpopularnije mobilne aplikacije za plaćanje parkiranja u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj su najpopularnije mobilne aplikacije za plaćanje parkiranja Easypark, Parkd i mPark. Sve tri aplikacije su jednostavne za korištenje i podržavaju plaćanje parkiranja na različitim parkiralištima u različitim gradovima diljem zemlje. Ove aplikacije također često nude dodatne funkcionalnosti kao što su mogućnost provjere raspoloživog vremena parkiranja ili povrat novca za neiskorišteno vrijeme.

Kako mogu provjeriti dostupnost mobilnih aplikacija za plaćanje parkiranja u mom gradu?

Da biste provjerili dostupnost mobilnih aplikacija za plaćanje parkiranja u svom gradu, najbolje je posjetiti web stranicu lokalne samouprave ili parkirališne tvrtke. Tamo ćete pronaći informacije o dostupnim aplikacijama za plaćanje parkiranja, kao i korisne informacije o parkiralištima i cijenama parkiranja u svom gradu. Također, možete provjeriti Google Play Store ili Apple App Store kako biste vidjeli aplikacije koje su dostupne za preuzimanje.

Kakva je sigurnost plaćanja parkiranja putem mobilnog telefona?

Sigurnost plaćanja parkiranja putem mobilnog telefona ovisi o mobilnoj aplikaciji koju koristite i načinu plaćanja koji odaberete. Većina mobilnih aplikacija za plaćanje parkiranja koristi sigurnosne protokole i enkripciju podataka kako bi osigurali da vaši financijski podaci budu zaštićeni. Također, odaberite aplikacije koje su popularne i imaju pozitivne recenzije kako biste bili sigurni u njihovu sigurnost. Ako imate sumnje ili brigu oko sigurnosti plaćanja, uvijek je najbolje konzultirati se s bankom ili pružateljem usluge plaćanja.