Kako premjestiti podatke s Androida na iPhone | Vodič za prelazak

Kako Prebaciti Podatke Sa Androida Na Iphone

Kako Prebaciti Podatke Sa Androida Na Iphone

Ako ste odlučili napraviti prijelaz s Androida na iPhone, može biti malo zbunjujuće premještati sve svoje podatke s jednog uređaja na drugi. No, ne brinite, postoji nekoliko načina kako možete uspješno premjestiti vaše kontakte, poruke, fotografije i ostale važne podatke na novi iPhone. Ovaj vodič će vam pokazati korake koje trebate slijediti kako biste jednostavno prenijeli svoje podatke s Androida na iPhone.

Jedan od najjednostavnijih načina za prelazak s Androida na iPhone je korištenje Appleovog alata Move to iOS. Ovaj alat omogućuje vam da bežično premjestite vaše kontakte, poruke, fotografije, videozapise, e-poštu i kalendare s vašeg Android uređaja na iPhone. Sve što trebate učiniti je preuzeti Move to iOS aplikaciju s Google Play Storea, otvoriti je na vašem Android uređaju i slijediti upute na zaslonu.

Ako vam se ne sviđa ideja preuzimanja dodatnih aplikacija na svoj Android uređaj, također možete prenijeti svoje kontakte i kalendare s Androida na iPhone pomoću svojeg Google računa. Sve što trebate je da se prijavite na svoj Google račun na iPhoneu, omogućite sinkronizaciju kontakata i kalendara i vaši podaci će biti preneseni na vaš novi uređaj.

Kako biste prenijeli svoje fotografije i videozapise, možete koristiti iCloud Photos, servis za pohranu u oblaku tvrtke Apple. Jednostavno preuzmite aplikaciju iCloud Photos na svoj Android uređaj, prijavite se s Apple ID računom i sve svoje fotografije i videozapise možete automatski prenijeti u oblak. Zatim, na iPhoneu, samo se prijavite s istim Apple ID računom i vaše fotografije i videozapisi bit će dostupni na novom uređaju.

Slijedeći ove jednostavne korake, možete bez problema premjestiti sve vaše podatke s Androida na iPhone i nastaviti uživati u svim prednostima Appleovog operativnog sustava. Bilo da želite premjestiti kontakte, poruke, fotografije ili nešto drugo, ovi savjeti će vam pomoći u prenosu svih važnih podataka s jednog uređaja na drugi.

Contents

Koraci za prenos podataka s Androida na iPhone

1. Korak: Spremanje podataka na Android uređaju

 • Provjerite jeste li napravili sigurnosnu kopiju svih podataka na Android uređaju. To možete učiniti putem Google računa ili koristeći aplikacije poput Google Drive ili OneDrive.
 • Prijavite se na Google račun i provjerite jesu li sve vaše slike, videozapisi, kontakti, kalendari i ostali podaci sinkronizirani s oblakom.
 • Ako koristite aplikacije koje ne sinkroniziraju automatski podatke s oblakom, ručno ih prenesite na računalo ili na vanjski pogon kako biste ih kasnije prenijeli na iPhone.

2. Korak: Priprema iPhone uređaja

 • Uključite iPhone uređaj i provjerite je li ažuriran na najnoviju verziju operativnog sustava.
 • Pripremite se za prenos podataka s Android uređaja na iPhone tako da pravilno konfigurirate postavke iPhone uređaja.
 • Prijavite se na isti Apple ID račun koji koristite na svom Android uređaju kako biste sinkronizirali sve podatke.

3. Korak: Korištenje aplikacije za prijenos podataka

 1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju “Prijenos podataka” na oba uređaja – Android i iPhone.
 2. Otvorite aplikaciju “Prijenos podataka” na Android uređaju i odaberite opciju “Priprema za prenos podataka na iOS”.
 3. Skenirajte QR kod na iPhone uređaju pomoću Android uređaja kako biste uspostavili vezu između uređaja.
 4. Nakon uspostavljanja veze, odaberite vrste podataka koje želite prenijeti s Android uređaja na iPhone i započnite postupak prijenosa.

4. Korak: Zaključavanje prenosa

 • Nakon završetka prijenosa podataka, iPhone će ponuditi opciju da blokira standardne aplikacije za preuzimanje s trgovine App Store na vašem uređaju kako biste spriječili gubitak podataka.
 • Odaberite opciju “Zaključavanje prenosa” kako biste spriječili instalaciju novih aplikacija na iPhone uređaj prije nego što završite prenos podataka.
You might be interested:  Kako Saznati Broj Obračunskog Mjernog Mjesta

5. Korak: Provjera prenesenih podataka

 • Nakon zaključavanja prenosa podataka, provjerite jesu li svi podaci uspješno preneseni na iPhone uređaj.
 • Provjerite kontakte, slike, videozapise, poruke, kalendare i ostale podatke kako biste bili sigurni da su preneseni ispravno.
 • Ako primijetite nedostatke ili gubitak podataka, pokušajte ponovno izvršiti prijenos podataka koristeći aplikaciju “Prijenos podataka”.

Zaključak

Prijenos podataka s Androida na iPhone može biti jednostavan slijed koraka uz pomoć aplikacije za prijenos podataka. Pažljivo slijedite upute i provjerite jesu li svi podaci preneseni ispravno kako biste imali glatku tranziciju s Androida na iPhone.

Korak 1: Priprema za prelazak

Kako biste uspješno prenijeli podatke s vašeg Android uređaja na iPhone, potrebno je izvršiti nekoliko pripremnih koraka. Ovdje su neki savjeti kako biste osigurali da je vaš uređaj spreman za prelazak:

1. Napravite sigurnosnu kopiju Android uređaja

Prije nego što izvršite prelazak na iPhone, bitno je izraditi sigurnosnu kopiju sadržaja s vašeg Android uređaja. Možete to učiniti na nekoliko načina:

 • Koristite Google usluge za sigurnosnu kopiju – Google nudi uslugu sigurnosne kopije podataka koji se mogu koristiti za prijenos kontakata, poruka i ostalih podataka na vaš iPhone.
 • Koristite softver treće strane – Postoje mnogi programi treće strane koji omogućuju izradu sigurnosnih kopija Android uređaja i prenos podataka na iPhone.

2. Provjerite podatke koje želite premjestiti

Prije prelaska na iPhone, provjerite koje podatke želite premjestiti. Važno je odabrati podatke koje želite prenijeti, a zatim ih organizirati i pripremiti za prelazak. Evo nekih uobičajenih podataka koje želite prenijeti:

 • Kontakti
 • Poruke
 • Kalendari i događaji
 • Fotografije i videozapisi
 • Muzika
 • Dokumenti i datoteke

3. Provjerite kompatibilnost iPhone uređaja

Provjerite jesu li vaši podaci i aplikacije kompatibilni s odabranim iPhone uređajem. Neke aplikacije i podaci mogu biti specifični za određeni operativni sustav, pa je važno provjeriti da li će sve biti podržano na iPhone uređaju.

4. Osigurajte dovoljno prostora na iPhoneu

Prije prelaska, pobrinite se da na iPhone uređaju imate dovoljno prostora za premještanje podataka. Možete koristiti iCloud uslugu za dodatni prostor za pohranu, ili izbrisati nepotrebne podatke s uređaja kako biste oslobodili prostor.

Sljedeći korak je prijenos podataka s Android uređaja na iPhone, a u sljedećem dijelu vodiča objasnit ćemo kako to učiniti koristeći Appleov alat za prebacivanje podataka.

Korak 2: Koristite “Move to iOS” aplikaciju

Sljedeći korak u procesu premještanja podataka s Android uređaja na iPhone je korištenje “Move to iOS” aplikacije. Ova aplikacija omogućuje brz i jednostavan prijenos podataka između uređaja.

1. Preuzmite “Move to iOS” aplikaciju

Prvo što trebate učiniti jest preuzeti “Move to iOS” aplikaciju s Google Play trgovine na vašem Android uređaju. Pronađite aplikaciju u trgovini, otvorite je i pritisnite gumb “Instaliraj” kako biste je preuzeli na uređaj.

2. Pripremite iPhone za prijenos podataka

Nakon što ste uspješno preuzeli “Move to iOS” aplikaciju, upalite svoj iPhone i pokrenite postupak postavljanja. Kada dođete do stranice “Apps & Data” (Aplikacije i podaci), odaberite opciju “Prijenos podataka s Androida”.

3. Pokrenite “Move to iOS” aplikaciju na Android uređaju

Sada možete pokrenuti “Move to iOS” aplikaciju na vašem Android uređaju. Kada se otvori, prihvatite uvjete korištenja aplikacije i pritisnite gumb “Dalje”.

4. Pratite upute na iPhoneu i Androidu

Na iPhoneu će se prikazati jedinstveni kod koji trebate unijeti na svom Android uređaju kako biste uspostavili sigurnu vezu između uređaja. Unesite taj kod na Android uređaju i pričekajte da se uređaji povežu.

5. Odaberite podatke za prijenos

Nakon što se uređaji povežu, na ekranu iPhonea će se prikazati popis podataka koje možete premjestiti s Android uređaja. Odaberite podatke koje želite premjestiti, kao što su kontakte, poruke, fotografije, videozapisi itd.

6. Prijenos podataka

Kada odaberete podatke za prijenos, pritisnite gumb “Nastavi” na Android uređaju. Prijenos podataka će započeti i trajat će neko vrijeme, ovisno o količini podataka koje premještate.

Nakon završetka prijenosa, iPhone će vas obavijestiti da je proces uspješno dovršen. Sada možete nastaviti s postupkom postavljanja iPhonea i konfiguriranjem ostalih postavki prema vašim željama.

Napomena: Nakon završetka procesa prijenosa podataka, “Move to iOS” aplikacija vam nudi mogućnost da izbrišete sve podatke s Android uređaja kako biste oslobodili prostor. Ako želite zadržati podatke na Android uređaju, možete ih ručno izbrisati kasnije.

Korak 3: Prenesite kontakte s Androida na iPhone

Da biste preneli kontakte sa svog Android uređaja na iPhone, možete koristiti nekoliko različitih metoda. Evo nekoliko načina da to postignete:

Metoda 1: Pomoću aplikacije “Move to iOS”

 1. Preuzmite aplikaciju “Move to iOS” sa Google Play prodavnice na svom Android uređaju.
 2. Pokrenite aplikaciju i pratite uputstva kako biste podesili novi iPhone.
 3. Kada se pojavi opcija “Prenesi podatke sa Android uređaja”, odaberite tu opciju.
 4. Pokrenite prenos podataka na Android uređaju i unesite sigurnosni kod koji će se prikazati na iPhone uređaju.
 5. Izaberite da li želite da prenesete kontakte, poruke, fotografije i ostale podatke sa Android uređaja na iPhone.
 6. Sačekajte da se prenos završi. Nakon završetka, vaši kontakti će biti preneti na iPhone uređaj.

Metoda 2: Pomoću Google naloga

 1. Na Android uređaju otvorite aplikaciju “Postavke”.
 2. Idite na opciju “Nalozi” ili “Sinhronizacija naloga”.
 3. Dodajte svoj Google nalog ili se prijavite na postojeći nalog.
 4. Označite opciju “Sinhronizuj kontakte” kako biste sinhronizovali kontakte sa svojim Google nalogom.
 5. Na iPhone uređaju otvorite aplikaciju “Postavke” i izaberite opciju “Nalozi i lozinke”.
 6. Dodajte svoj Google nalog i omogućite sinhronizaciju kontakata.
 7. Nakon sinhronizacije, vaši kontakti će biti dostupni na iPhone uređaju.
You might be interested:  Cheesecake Koji Se Ne Peče

Metoda 3: Pomoću aplikacije za prenos podataka

 1. Preuzmite aplikaciju za prenos podataka sa Google Play prodavnice na svom Android uređaju.
 2. Pokrenite aplikaciju i pratite uputstva kako biste preneli kontakte na iPhone uređaj.
 3. Izaberite kontakte koje želite preneti i započnite prenos.
 4. Kada se prenos završi, vaši kontakti će biti preneti na iPhone uređaj.

Zapamtite da, bez obzira na metodu koju odaberete, moraćete da obezbedite da su podaci na vašem Android uređaju sigurno sačuvani pre nego što pređete na iPhone. Takođe, ove metode mogu preneti samo kontakte, pa ćete morati da prenesete ostale vrste podataka (kao što su poruke ili fotografije) na drugi način.

Korak 4: Prenesite poruke s Androida na iPhone

Nakon što su vaši kontakti preneseni s Androida na iPhone, sada možete prenijeti i poruke s Androida na iPhone. Postoji nekoliko načina kako to možete učiniti.

Metoda 1: Korištenje aplikacije “Prenesi podatke” (Move to iOS)

 1. Na Android uređaju, otvorite aplikaciju “Prenesi podatke” (Move to iOS) koja je dostupna u Google Play Storeu.
 2. Slijedite upute na zaslonu kako biste prenijeli poruke s Android uređaja na iPhone. Ova metoda će automatski prenijeti sve poruke s Androida na iPhone.

Metoda 2: Korištenje aplikacija za prijenos poruka

Ako želite više kontrolirati koji se podaci prenose s Androida na iPhone, možete koristiti aplikacije za prijenos poruka. Evo nekoliko popularnih aplikacija koje možete koristiti:

 • iSMS2droid: Ova aplikacija omogućuje vam izvoz poruka s Androida kao XML datoteku, koju zatim možete prenijeti na iPhone i uvesti u aplikaciju za poruke.
 • Backuptrans: Ova aplikacija omogućuje vam prijenos poruka s Androida na iPhone putem računala. Morat ćete izvesti poruke s Androida i zatim ih prenijeti na iPhone pomoću Backuptrans programa.

Metoda 3: Ručni prijenos poruka

Metoda 3: Ručni prijenos poruka

Ako nemate mnogo poruka koje želite prenijeti s Androida na iPhone, možete to učiniti ručno. Evo kako:

 1. Na Android uređaju, otvorite aplikaciju za poruke.
 2. Pronađite poruku koju želite prenijeti na iPhone.
 3. Pritisnite i držite poruku dok se ne pojavi mogućnost za odabir više poruka.
 4. Označite sve poruke koje želite prenijeti.
 5. Pritisnite gumb za dijeljenje i odaberite metodu dijeljenja kao što je slanje poruka e-pošte ili upotreba aplikacije za prijenos datoteka.
 6. Prijeđite na iPhone i otvorite primatelj aplikacije kao što je e-pošta ili aplikacija za prijenos datoteka.
 7. Prenesite datoteku poruke s Androida i otvorite je na iPhoneu.

Napomena: Ručni prijenos poruka može biti vremenski zahtjevan i nepraktičan ako imate velik broj poruka za prenijeti.

Nakon što prenesete poruke s Androida na iPhone, možete uživati ​​u svom novom iPhone uređaju s kompletnim setom kontakata i poruka.

Korak 5: Prenesite fotografije s Androida na iPhone

Jedan od najvažnijih dijelova prelaska s Androida na iPhone je prenošenje fotografija. Naravno, želite zadržati sve te dragocjene uspomene na novom uređaju. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste prenijeli svoje fotografije s Androida na iPhone:

Korak 1: Prijenos fotografija sa Androida na računalo

Da biste prenijeli fotografije s Android uređaja na iPhone, prvo ćete morati prenijeti fotografije sa svog Android uređaja na računalo. Možete to učiniti na nekoliko načina, primjerice:

 • Povezivanje Android uređaja s računalom putem USB kabela i prijenos fotografija iz mape kamere na računalo.
 • Korištenje aplikacije za prijenos fotografija poput Google Photos, koja vam omogućuje prijenos fotografija s Android uređaja na oblak, a zatim preuzimanje s oblaka na računalo.

Korak 2: Prijenos fotografija s računala na iPhone

Nakon što ste prenijeli fotografije sa svog Android uređaja na računalo, sada ćete morati prenijeti te fotografije na iPhone. Možete to učiniti na sljedeće načine:

 • Korištenje aplikacije iTunes za prijenos fotografija s računala na iPhone.
 • Korištenje iCloud Photos usluge koja sinkronizira fotografije s računala na iPhone putem vašeg iCloud računa.
 • Slanjem fotografija na iPhone putem e-pošte ili poruka. Ova metoda je prikladna za manji broj fotografija.

Nakon što završite s prenosom fotografija na iPhone, moći ćete uživati u svojim omiljenim uspomenama na svom novom iPhone uređaju. Sada ste spremni nastaviti istraživati ​​i koristiti sve što iPhone nudi!

Korak 6: Prenesite aplikacije s Androida na iPhone

Kada ste preneli podatke s Androida na iPhone, ostaje još jedan važan korak – prenos aplikacija. Međutim, prenos aplikacija nije tako jednostavan kao prenos kontakata i poruka. Dok je moguće preneti određene aplikacije s Androida na iPhone, nije moguće preneti sve aplikacije.

Evo detaljnog vodiča o tome kako preneti aplikacije s Androida na iPhone:

1. Prvo preuzmite App Store na iPhoneu

Da biste preneli aplikacije s Androida na iPhone, prvo morate preuzeti App Store na iPhoneu. Otvaranjem App Store aplikacije možete pristupiti prodavnici aplikacija na vašem iPhoneu.

2. Preuzmite aplikacije iz App Store-a

Nakon preuzimanja App Store-a, možete pretraživati i preuzimati aplikacije direktno na vašem iPhone-u. Pronađite aplikacije koje želite preneti s Androida na iPhone i preuzmite ih iz App Store-a.

3. Preuzmite zamene za aplikacije s Androida

Neke aplikacije s Androida možda neće biti dostupne u App Store-u, ili možda nećete želeti da ih koristite na vašem iPhone-u. U tom slučaju, trebate pronaći zamenske aplikacije za te nedostupne aplikacije. Pretražite App Store ili internet da biste pronašli slične aplikacije koje možete koristiti na iPhoneu.

You might be interested:  Kako Se Kupati U Moru Za Vrijeme Menstruacije Bez Tampona

4. Prijavite se u svoje naloge unutar aplikacija

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacija na iPhoneu, morate se prijaviti u svoje naloge unutar aplikacija. Na taj način možete pristupiti svojim podacima i postavkama u aplikacijama.

5. Prebacite podatke iz starih aplikacija na nove

Kada se prijavite u svoje naloge unutar aplikacija, možda ćete želeti preneti podatke iz svojih starih aplikacija na nove. Na primer, možete preneti kontakte, zabeleške ili postavke iz jedne aplikacije na drugu. Ovo nije moguće automatski, već će zahtevati ručno prebacivanje podataka.

Obratite pažnju da ne možete preneti sve podatke iz Android aplikacija na iPhone aplikacije. Podaci koji su specifični za Android možda neće biti kompatibilni ili prenosivi na iPhone.

Prenos aplikacija s Androida na iPhone može biti malo složeniji proces u poređenju s prenosom osnovnih podataka. Ali uz ove korake možete preneti mnoge aplikacije i nastaviti koristiti svoje omiljene aplikacije na novom iPhoneu.

Korak 7: Prenesite muziku s Androida na iPhone

Ako imate muziku na svom Android uređaju koju želite preneti na iPhone, slijedite ove korake:

 1. Povežite Android uređaj s računalom i otvorite internetski preglednik.
 2. Pronađite muziku koju želite preneti i kopirajte je na računalo.
 3. Povežite iPhone s računalom.
 4. Otvorite iTunes na računalu i kliknite na ikonu iPhone uređaja u gornjem lijevom kutu.
 5. Odaberite karticu “Muzika” s lijeve strane.
 6. Aktivirajte opciju “Sinhroniziraj muziku” i odaberite muziku koju želite preneti na iPhone.
 7. Kliknite na gumb “Primjeni” u donjem desnom kutu kako biste započeli s prenosom muzike na iPhone.

Nakon završetka postupka, muzika sa vašeg Android uređaja bit će prenesena na iPhone i bit će dostupna u aplikaciji “Muzika”. Sada možete uživati ​​u omiljenim pjesmama na svom novom iPhoneu.

Korak 8: Proverite i testirajte prenesene podatke

Nakon što ste uspešno preneli podatke sa svog Android uređaja na iPhone, trebate proveriti i testirati prenesene podatke kako biste bili sigurni da su sve informacije tačno prenete i da niste izgubili nijedan podatak.

Ovde su neke stvari koje možete proveriti i testirati:

 1. Slike i video zapisi: Proverite sve slike i video zapise da biste bili sigurni da su preneseni bez gubitka kvaliteta ili rezolucije. Takođe proverite da li su svi albumi i kategorije sačuvani kako biste mogli pregledati sve slike i video zapise bez problema.
 2. Kontakti: Pregledajte svoju listu kontakata i proverite da li su svi kontakti preneseni tačno. Proverite brojeve telefona, adrese e-pošte i druge detalje kontakata da biste bili sigurni da su ispravni.
 3. Kalendar događaji: Proverite da li su svi događaji iz vašeg kalendara tačno preneseni. Pregledajte sve datume, vremena, lokacije i druge detalje događaja kako biste se uverili da su ispravni.
 4. Poruke: Proverite da li su sve poruke prenesene i da li su sortirane na ispravan način. Proverite da li su svi tekstualni podaci, slike i prilozi u porukama preneseni bez gubitka ili oštećenja.
 5. Podsetnici: Pregledajte svoje podsetnike i proverite da li su svi podaci sačuvani. Proverite datume, vremena i poruke podsetnika kako biste bili sigurni da su tačni.

Nakon što ste proverili i testirali prenesene podatke, možete biti sigurni da su svi vaši podaci prebačeni sa Android uređaja na iPhone bez gubitka ili oštećenja.

FAQ:

Kako premjestiti podatke s Androida na iPhone?

Da biste premjestili podatke s Androida na iPhone, možete koristiti aplikaciju “Prenesi na iOS”. Ova aplikacija vam omogućuje da jednostavno premjestite kontakte, poruke, fotografije i druge podatke s Android uređaja na iPhone. Jednostavno preuzmite aplikaciju na Android uređaju s Google Play trgovine i slijedite upute kako biste prenijeli podatke na iPhone. Također možete koristiti iCloud za prenos podataka između uređaja.

Koje podatke mogu premjestiti s Androida na iPhone?

Možete premjestiti kontakte, poruke, fotografije, videozapise, glazbu, kalendar, e-poštu i aplikacije s Android uređaja na iPhone. Aplikacija “Prenesi na iOS” vam omogućuje jednostavno premještanje ovih podataka s Android uređaja na iPhone. Također možete koristiti iCloud za prenos određenih podataka.

Trebam li koristiti posebnu aplikaciju za premještanje podataka s Androida na iPhone?

Da, da biste jednostavno premjestili podatke s Androida na iPhone, trebate koristiti aplikaciju “Prenesi na iOS”. Ova aplikacija je dostupna na Google Play trgovini i omogućuje vam jednostavan prijenos kontakata, poruka, fotografija i drugih podataka s Android uređaja na iPhone. Jednostavno preuzmite aplikaciju na Android uređaju i slijedite upute kako biste prenijeli podatke na iPhone.

Mogu li premjestiti aplikacije s Androida na iPhone?

Nažalost, ne možete direktno premjestiti aplikacije s Androida na iPhone. Apple App Store i Google Play Store su različiti sustavi za distribuciju aplikacija te aplikacije razvijene za jedan sustav neće raditi na drugom. Morat ćete ponovno preuzeti i instalirati aplikacije iz Apple App Store-a na iPhone.

Kako premjestiti kontakte s Androida na iPhone?

Da biste premjestili kontakte s Androida na iPhone, možete koristiti aplikaciju “Prenesi na iOS” koja je dostupna na Google Play trgovini. Otvorite aplikaciju na oba uređaja i slijedite upute kako biste prenijeli kontakte s Android uređaja na iPhone. Aplikacija će automatski prenijeti kontakte na iPhone i bit će dostupni u aplikaciji “Kontakti”. Također možete koristiti iCloud za sinkronizaciju kontakata između uređaja.