Kako prebaciti podatke sa Huawei na Samsung - Savjeti i trikovi

Kako Prebaciti Podatke Sa Huawei Na Samsung

Kako Prebaciti Podatke Sa Huawei Na Samsung

Ako ste nedavno zamijenili svoj Huawei telefon sa novim Samsung modelom, vjerojatno ćete želeti da prenesete sve vaše podatke sa stare na novu spravu. Prebacivanje podataka može biti jednostavno i brzo, ukoliko slijedite nekoliko korisnih savjeta i trikova.

Prvo što ćete htjeti uraditi je da provjerite da imate najnoviju verziju softvera na oba telefona. Ovo je važno jer najnovije verzije softvera često uključuju unapređene opcije za prebacivanje podataka. Uputstva za ažuriranje softvera možete pronaći na web stranici proizvođača.

Zatim, provjerite da imate dovoljno prostora na vašem novom telefonu za prenos podataka. Ako nemate dovoljno prostora, možete izbrisati nepotrebne fajlove ili prebaciti neke od podataka na externi uređaj.

Jedan od najjednostavnijih načina za prebacivanje podataka sa Huawei telefon na Samsung je korištenje Google nalozi. Google nudi opciju sinhronizacije podataka, što omogućava automatski prenos kontakata, kalendar događaja, poruka i drugih podataka na vaš novi Samsung telefon. Za ovaj način prebacivanja podataka, morate biti prijavljeni na isti Google nalog sa oba telefona.

Ako želite prebaciti i slike, video snimke i druge medije, možete koristiti mikro SD karticu ili USB kabl za prenos podataka. Kopirajte svoje medije sa Huawei telefona na mikro SD karticu ili povežite oba telefona sa USB kablom i prenesite datoteke ručno. Ova metoda je možda malo sporija od sinhronizacije putem interneta, ali omogućava transfer većih količina podataka.

Back-up podataka

Kako biste preneli podatke sa Huawei na Samsung, prvi korak je izraditi bekap podataka sa svog Huaweija. Beleženje bekapova je važno kako biste osigurali da ne izgubite nikakve podatke tokom procesa prenosa.

Kako kreirati bekap podataka na Huawei-u:

 1. Otvorite “Postavke” na svom Huawei uređaju.
 2. Prođite kroz opcije i pronađite “Sistemsko” ili “Dodaci i bekap”.
 3. Kliknite na “Beleženje bekapova” ili sličnu opciju koja se odnosi na stvaranje rezervnih kopija.
 4. Odaberite “Izrada bekap podataka” i sačekajte da se proces završi. Ovo može potrajati neko vreme, zavisno od količine podataka koje imate na uređaju.
 5. Kada se bekap završi, možete ga pronaći u “Postavke” pod opcijom “Beleženje bekapova”.

Prebacivanje bekap podataka na Samsung:

Kada završite sa izradom bekap podataka na Huaweiju, sledeći korak je preneti ih na Samsung uređaj. Da biste to uradili, možete koristiti nekoliko metoda:

 • Koristite aplikaciju “Smart Switch” koja je dostupna na Samsung uređajima. Ova aplikacija omogućava prenošenje podataka, uključujući kontakte, poruke i fotografije, sa jednog uređaja na drugi.
 • Mozete koristiti Google nalog kako biste sinhronizovali kontakte, kalendar i mejlove sa Huaweija na Samsung.
 • Ako imate velike datoteke ili želite da prenesete podatke sveobuhvatno, možete koristiti USB kablove ili eksterni hard disk za prenos podataka sa jednog uređaja na drugi.

Pošto prenesete bekap podatke sa Huaweija na Samsung, možete biti sigurni da ste sačuvali sve svoje podatke i da ćete ih imati na novom uređaju.

Prebacivanje aplikacija:

Nažalost, prenos aplikacija sa Huaweija na Samsung nije podržan direktno. Nakon što prenesete svoje podatke, morate ručno preuzeti i instalirati aplikacije sa Google Play prodavnice na Samsung uređaju.

You might be interested:  Koji Električni Bicikl Kupiti

Zaključak

Bez obzira na to koji metod izaberete za prenos podataka sa Huaweija na Samsung, važno je napraviti bekap kako biste bili sigurni da ne izgubite nikakve podatke. Nakon prenosa podataka, možete uživati ​​u svim svojim informacijama, aplikacijama i postavkama na novom uređaju Samsung.

Korištenje aplikacija za prijenos podataka

Korištenje aplikacija za prijenos podataka

Ako želite brzo i jednostavno prenijeti podatke s Huawei uređaja na Samsung, možete koristiti aplikacije za prijenos podataka. Postoje razne aplikacije koje vam mogu pomoći u ovom procesu, a neke od njih su:

 • Samsung Smart Switch – Ova aplikacija omogućuje vam prijenos podataka s drugih Android uređaja na Samsung. Možete prenijeti kontakte, poruke, fotografije, videozapise i još mnogo toga.
 • Google Drive – Ako ste koristili Google Drive za pohranu svojih podataka na Huawei uređaju, možete jednostavno prenijeti te podatke na Samsung. Samo se prijavite na Google Drive na svom novom uređaju i sinkronizirajte svoje podatke.
 • Prenosivi USB uređaji – Ako imate USB uređaje poput fleš diska ili vanjskog tvrdog diska, možete prenijeti podatke sa svog Huawei uređaja na te uređaje, a zatim ih priključiti na Samsung i prenijeti podatke s njih.

Prilikom korištenja ovih aplikacija, trebali biste imati na umu nekoliko stvari:

 1. Provjerite jesu li obje aplikacije instalirane na oba uređaja.
 2. Povežite svoje uređaje putem Wi-Fi mreže ili USB kabelom (ovisno o aplikaciji koju koristite).
 3. Slijedite upute u aplikaciji kako biste započeli prijenos podataka.
 4. Budite strpljivi, jer prijenos podataka može potrajati ovisno o količini i veličini podataka koje prenosite.

Kada završite s prijenosom podataka, provjerite jesu li svi podaci uspješno preneseni i ispravno organizirani na vašem novom Samsung uređaju.

Prijenos kontakata

1. Korištenje Google računa

Jedan od najjednostavnijih načina da prenesete kontakte s Huawei telefona na Samsung je pomoću Google računa. Slijedite ove korake:

 1. Otvorite postavke na svom Huawei telefonu.
 2. Idite na “Računi” ili “Sinhronizacija računa”.
 3. Dodirnite “Google” ili opciju koja se odnosi na Google usluge.
 4. Prijavite se na svoj Google račun ili stvorite novi ako ga već nemate.
 5. Označite “Kontakti” kako biste sinkronizirali kontakte s vašim Google računom.
 6. Idite na svom Samsung telefonu i prijavite se na svoj Google račun.
 7. Omogućite sinkronizaciju kontakata i pričekajte da se vaši kontakti prenesu na Samsung telefon.

2. Korištenje aplikacije “Prijenos kontakata”

Ako ne želite koristiti Google račun, možete prenijeti kontakte s Huawei na Samsung pomoću aplikacije “Prijenos kontakata”. Slijedite ove korake:

 1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju “Prijenos kontakata” na oba telefona.
 2. Otvorite aplikaciju na Huawei telefonu i odaberite “Pošalji”.
 3. Odaberite željene kontakte koje želite prenijeti i dodirnite “Početak”.
 4. Na Samsung telefonu otvorite aplikaciju “Prijenos kontakata” i odaberite “Primaj”.
 5. Povežite oba telefona putem Bluetooth ili Wi-Fi veze.
 6. Potvrdite prijenos kontakata na Samsung telefonu.

Prijenos kalendara i događaja

Kada prebacujete podatke sa Huawei uređaja na Samsung, važno je ne zaboraviti preneti i svoje kalendare i događaje. Evo nekoliko koraka kako preneti svoje kalendare i događaje sa Huawei na Samsung:

 1. Pristupite kalendarskoj aplikaciji na svom Huawei uređaju.
 2. Pronađite mogućnost izvoza kalendara ili događaja. Ova opcija se obično nalazi u postavkama ili opcijama za deljenje kalendara.
 3. Izaberite opciju izvoza kalendara i odaberite format u kojem želite preneti podatke. Možete odabrati da izvezete kalendare kao datoteke sa ekstenzijom “.ics” ili koristiti neki drugi format koji podržava oba uređaja.

Zapamtite da se koraci mogu razlikovati u zavisnosti od modela uređaja i verzije operativnog sistema. Preporučujemo vam da konsultujete korisnički priručnik ili podršku proizvođača za tačne upute.

Prijenos poruka i poziva

Kada prebacujete podatke s Huawei uređaja na Samsung, možda želite prenijeti i svoje poruke i povijest poziva. Evo koraka koje možete slijediti za prijenos poruka i poziva sa svog Huawei uređaja na Samsung.

Prijenos poruka

Prijenos poruka

 1. Pristupite aplikaciji “Poruke” na svom Huawei uređaju.
 2. Odaberite poruke koje želite prenijeti.
 3. Kopirajte odabrane poruke na svoju SIM karticu ili SD karticu.
 4. Umetnite SIM karticu ili SD karticu u svoj Samsung uređaj.
 5. Pristupite aplikaciji “Poruke” na svom Samsung uređaju.
 6. U postavkama aplikacije odaberite opciju za uvoz poruka sa SIM kartice ili SD kartice.
 7. Odaberite poruke koje želite prenijeti i dovršite postupak uvoza.

Prijenos povijesti poziva

 • Pristupite aplikaciji “Telefon” na svom Huawei uređaju.
 • Otvorite tab “Povijest poziva”.
 • Odaberite povijest poziva koju želite prenijeti.
 • Kopirajte odabranu povijest poziva na svoju SIM karticu ili SD karticu.
 • Umetnite SIM karticu ili SD karticu u svoj Samsung uređaj.
 • Pristupite aplikaciji “Telefon” na svom Samsung uređaju.
 • U postavkama aplikacije odaberite opciju za uvoz povijesti poziva sa SIM kartice ili SD kartice.
 • Odaberite povijest poziva koju želite prenijeti i dovršite postupak uvoza.
You might be interested:  Kako Zaustaviti Menstruaciju Koja Dugo Traje

Nakon završetka ovih koraka, vaše poruke i povijest poziva bit će prenesene sa svog Huawei uređaja na Samsung. Imajte na umu da će vaši prethodni kontakti trebati biti pohranjeni na SIM kartici ili u računu Google kako bi se ti podaci također prenijeli na vaš Samsung uređaj.

Prijenos fotografija i videa

Bez bežične mreže

Ako nemate pristup bežičnoj mreži, još uvijek možete prijenositi fotografije i videozapise s Huawei uređaja na Samsung na nekoliko načina. Evo nekoliko mogućnosti:

 1. Koristite USB kabel – Povežite Huawei uređaj s računalom pomoću USB kabela. Zatim otvorite mapu s fotografijama i videozapisima na Huawei uređaju i kopirajte ih na računalo. Kada kopirate datoteke na računalo, možete ih prenijeti na Samsung uređaj putem USB kabela.
 2. Koristite memorijsku karticu – Ako Huawei uređaj ima memorijsku karticu, možete kopirati fotografije i videozapise na karticu, a zatim umetnuti karticu u Samsung uređaj i prenijeti datoteke.

Putem bežične mreže

Ako imate pristup bežičnoj mreži, postoji nekoliko metoda za prijenos fotografija i videozapisa s Huawei uređaja na Samsung:

 • Koristite aplikaciju za prijenos sadržaja – Preuzmite aplikaciju za prijenos sadržaja s Google Play trgovine na oba uređaja. Nakon instalacije, slijedite upute kako biste uspostavili vezu između dviju aplikacija putem Wi-Fi mreže. Zatim odaberite fotografije i videozapise koje želite prenijeti i pratite upute na zaslonu za prijenos.
 • Koristite Google Photos – Ako već koristite Google Photos, možete sinkronizirati fotografije i videozapise na Huawei uređaju s Google računom. Zatim na Samsung uređaju preuzmite Google Photos aplikaciju i prijavite se na isti Google račun. Sve će vaše fotografije i videozapisi biti dostupni na Samsung uređaju.
 • Koristite Bluetooth – Na Huawei uređaju omogućite Bluetooth vezu i uparite je s Samsung uređajem. Zatim na Huawei uređaju odaberite fotografije i videozapise koje želite prenijeti i podijelite ih putem Bluetootha s uparenim Samsung uređajem.

Pomoću ovih metoda možete bez problema prenijeti svoje fotografije i videozapise s Huawei uređaja na Samsung uređaj.

Prijenos glazbe i zvučnih zapisa

Ako želite prenijeti glazbu i zvučne zapise s vašeg Huawei uređaja na Samsung uređaj, postoje nekoliko jednostavnih načina za to. U nastavku slijede koraci koje možete slijediti.

1. Bluetooth prijenos

Jedan od najjednostavnijih načina za prijenos glazbe je upotrebom Bluetooth veze. Slijedite ove korake:

 1. Na Huawei uređaju: U postavkama, uključite Bluetooth i omogućite vidljivost.
 2. Na Samsung uređaju: U postavkama, uključite Bluetooth i pretražite dostupne uređaje.
 3. Nakon što pronađete Huawei uređaj na Samsung uređaju, uparite ih.
 4. Na Huawei uređaju, odaberite glazbene datoteke koje želite poslati, i odaberite opciju slanja putem Bluetootha.
 5. Na Samsung uređaju, prihvatite dolazni zahtjev za prijenos i datoteke će se prenijeti na vaš uređaj.

2. Korištenje aplikacija za prijenos podataka

Postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći pri prenošenju glazbe i zvučnih zapisa s jednog uređaja na drugi. Neki popularni primjeri su:

 • SHAREit
 • Xender
 • Google Drive

Preuzmite i instalirajte željenu aplikaciju na oba uređaja te slijedite upute za prijenos podataka koji želite.

3. Korištenje USB prijenosnog uređaja

Ako imate USB prijenosni uređaj (poput USB prinosača), možete prenijeti glazbene datoteke s Huawei uređaja na taj uređaj, a zatim koristiti USB priključak na Samsung uređaju za prebacivanje datoteka s uređaja na uređaj.

4. Prijenos putem računala

Još jedan način je prijenos glazbe putem računala. Slijedite ove korake:

 1. Povežite Huawei uređaj s računalom pomoću USB kabela.
 2. Otvorite preglednik datoteka na računalu i pronađite glazbene datoteke na Huawei uređaju.
 3. Kopirajte željene datoteke i zalijepite ih na odredišnu mapu na računalu.
 4. Isključite Huawei uređaj i odspojite ga s računala.
 5. Povežite Samsung uređaj s računalom pomoću USB kabela.
 6. Otvorite preglednik datoteka na računalu i pronađite mapu na Samsung uređaju gdje želite prenijeti glazbene datoteke.
 7. Kopirajte datoteke s računala i zalijepite ih u odredišnu mapu na Samsung uređaju.

Sada ste uspješno prenijeli glazbu i zvučne zapise s Huawei uređaja na Samsung uređaj. Možete uživati u svojoj glazbi na novom uređaju!

You might be interested:  Kako Probiti Gnojnu Kesicu

Provjerite da je sve preneseno i ispravno

Nakon što ste prenijeli sve podatke s vašeg Huawei uređaja na Samsung uređaj, važno je provjeriti da je sve preneseno ispravno. Ovdje su koraci koje možete slijediti kako biste provjerili podatke:

1. Provjerite kontakte

Otvorite aplikaciju Kontakte na Samsung uređaju i provjerite jesu li svi vaši kontakti preneseni. Pretražite i provjerite je li popis kontakata potpun i da nema duplikata.

2. Provjerite poruke

Otvorite aplikaciju Poruke na Samsung uređaju i provjerite jesu li sve poruke prenesene. Pregledajte različite razgovore kako biste bili sigurni da su svi prikazi, slike i druge medijske datoteke prenesene ispravno. Ako primijetite nedostajuće poruke, možete ih dodatno prenijeti koristeći aplikaciju Huawei Clone ili druge metode.

3. Provjerite fotografije i videozapise

Otvorite aplikaciju Galerija na Samsung uređaju i pregledajte sve fotografije i videozapise. Ako primijetite da neke datoteke nedostaju, možda ćete morati ponovno prenijeti datoteke. Također, provjerite jesu li svi metapodaci, kao što su nazivi datoteka i datumi snimanja, sačuvani ispravno.

4. Provjerite aplikacije

Otvorite aplikacijsko ladicu na Samsung uređaju i pregledajte sve aplikacije koje su prenesene s Huawei uređaja. Provjerite jesu li sve ikone tu i da li se aplikacije normalno otvaraju i rade. Ako primijetite da su neke aplikacije nestale ili ne funkcioniraju ispravno, možda ćete morati ponovno instalirati te aplikacije iz Google Play trgovine.

5. Provjerite postavke

Prođite kroz postavke na Samsung uređaju i provjerite da li su sve postavke prenesene ispravno. To uključuje postavke zvuka, mreže, prikaza, računa i drugih postavki. Podesite postavke prema vlastitim preferencijama ako primijetite da nešto nedostaje ili je promijenjeno.

6. Provjerite da li je sve preneseno

Nakon što ste provjerili sve gore navedeno, provjerite jesu li svi važni podaci preneseni na Samsung uređaj. To uključuje kontakte, poruke, fotografije, videozapise, aplikacije i postavke. Ako primijetite bilo kakve nedostatke, možete isprobati druge metode prenošenja podataka ili se obratiti podršci proizvođača.

Uživajte u svom novom Samsung uređaju i nadamo se da su vam ovi savjeti bili korisni pri prenošenju podataka s vašeg Huawei uređaja!

FAQ:

Kako prebaciti kontakte s Huawei na Samsung?

Postoji nekoliko načina kako prebaciti kontakte s Huawei na Samsung. Prva opcija je da koristite Google račun kako biste sinkronizirali kontakte na oba uređaja. Druga opcija je da koristite aplikaciju poput “Phone Clone” koju možete skinuti s Google Play trgovine.

Kako prebaciti fotografije s Huawei na Samsung?

Postoji nekoliko načina kako prebaciti fotografije s Huawei na Samsung. Jedan od načina je da priključite oba uređaja na računalo putem USB kabela i ručno kopirate fotografije s jednog uređaja na drugi. Također, možete koristiti aplikacije za prijenos datoteka kao što su “Samsung Smart Switch” ili “Huawei Share” koje vam omogućuju jednostavan prijenos podataka preko bežične veze.

Kako prebaciti poruke s Huawei na Samsung?

Prebacivanje poruka s Huawei na Samsung može se obaviti putem nekih aplikacija kao što su “SMS Backup & Restore” ili “Zapya”. Te aplikacije vam omogućuju izvoz i uvoz poruka između uređaja. Alternativno, možete koristiti Google račun za sinkronizaciju poruka, ukoliko podržava tu opciju.

Kako prebaciti aplikacije s Huawei na Samsung?

Prebacivanje aplikacija s Huawei na Samsung može biti malo složenije, budući da dvije marke koriste različite operativne sustave (Huawei koristi EMUI, dok Samsung koristi One UI). Najjednostavniji način je ponovno preuzeti aplikacije iz Google Play trgovine na svom novom Samsung uređaju. Također, neke aplikacije podržavaju prijenos podataka između uređaja, pa provjerite da li je ta opcija dostupna u aplikaciji koju želite prenijeti.

Kako prebaciti glazbu s Huawei na Samsung?

Postoji nekoliko načina kako prebaciti glazbu s Huawei na Samsung. Jedan od načina je kopiranje glazbenih datoteka putem USB kabela s jednog uređaja na drugi. Također, možete koristiti aplikacije poput “Samsung Smart Switch” ili “Huawei Share” koje vam omogućuju bežični prijenos glazbenih datoteka. Na kraju, možete koristiti i strujne glazbene usluge poput Spotifyja ili Apple Music-a koje vam omogućuju pristup glazbi s bilo kojeg uređaja.