Kako prebaciti podatke sa starog mobitela na novi Xiaomi - Vodič korak po korak

Kako Prebaciti Podatke Sa Starog Mobitela Na Novi Xiaomi

Kako Prebaciti Podatke Sa Starog Mobitela Na Novi Xiaomi

Kupovina novog mobitela može biti uzbudljiv trenutak, ali transfer podataka sa starog uređaja na novi može biti izazov. U ovom vodiču korak po korak, naučit ćete kako prebaciti sve svoje podatke sa starog mobitela na novi Xiaomi, kako biste mogli nastaviti s korištenjem svih svojih aplikacija, kontakata i datoteka bez ikakvih problema.

Prvi korak je osigurati da imate sve potrebne informacije na starom mobitelu sigurnosno kopirane. To možete učiniti putem svojeg operativnog sustava ili aplikacija kao što su Google Drive ili iCloud, ovisno o platformi koju koristite. Također je korisno osigurati da imate dovoljno prostora na svom novom Xiaomi mobitelu za sve podatke koje želite prenijeti.

Nakon što ste sigurnosno kopirali svoje podatke, slijedeći korak je odabrati metodu prijenosa koja vam najviše odgovara. Xiaomi mobiteli nude razne opcije, uključujući Bluetooth prijenos, WiFi Direct, Xiaomi JiaoYan, kao i aplikacije kao što su Xiaomi Mi Mover ili Google Account Sync. Ovisno o svojim potrebama i preferencijama, odaberite najprikladniju metodu za vas.

Kada odaberete željenu metodu prijenosa, slijedite upute korak po korak kako biste prenijeli podatke na novi Xiaomi mobitel. Budite pažljivi i strpljivi, provjerite jesu li svi podaci uspješno preneseni i potvrdite da su svi vaši kontakti, poruke, fotografije i ostali podaci dostupni na vašem novom uređaju. Ako se pojave problemi, provjerite korisničke upute, forumi ili kontaktirajte službu podrške za dodatnu pomoć.

Sada kada znate kako prebaciti podatke sa starog mobitela na novi Xiaomi, možete uživati u svom novom uređaju bez ikakvih gubitaka u podacima ili neugodnosti. Slijedite ovaj vodič korak po korak i uživajte u svojem novom mobitelu sa svim vašim važnim podacima na njemu.

Contents

Priprema i sigurnosno kopiranje podataka

Prebacivanje podataka sa starog mobitela na novi Xiaomi može biti jednostavno koristeći nekoliko osnovnih koraka. Prije nego što započnete proces prebacivanja podataka, važno je obaviti pripremne korake kako biste osigurali da vaši podaci budu sigurni i pravilno preneseni.

1. Provjerite backup podataka

Prva stvar koju trebate uraditi je provjeriti da li ste napravili sigurnosnu kopiju podataka sa starog mobitela. Postoji nekoliko načina za izradu sigurnosnih kopija podataka, a najjednostavniji način je korištenje cloud usluga kao što su Google Drive, OneDrive ili Dropbox. Također možete koristiti aplikacije za sigurnosno kopiranje trećih lica koje možete preuzeti sa Google Play Store-a.

2. Synchronizacija podataka

2. Synchronizacija podataka

Nakon što ste napravili sigurnosnu kopiju podataka, važno je sinkronizirati vaše podatke na starom mobitelu s vašim korisničkim računom. To će vam omogućiti pristup svojim podacima s bilo kojeg uređaja koji je povezan s vašim korisničkim računom. Synchronizacija obično uključuje kontakte, kalendar, e-poštu i postavke aplikacija.

3. Transfer aplikacija i podataka

Kada ste sigurni da ste sinkronizirali sve vaše podatke, možete započeti proces prebacivanja podataka na novi Xiaomi mobitel. Xiaomi nudi nekoliko mogućnosti za prijenos podataka, uključujući aplikaciju “Mi Mover” i opciju nadogradnje sa starog na novi mobitel. Tijekom procesa, bit će vam ponuđene opcije za prijenos podataka poput kontakata, poruka, slika, videa i aplikacija.

4. Potrebni kablovi i alati

Da biste prenijeli podatke sa starog mobitela na novi Xiaomi, možda će vam biti potrebni određeni kablovi i alati. Na primjer, možda ćete trebati USB kabel za spajanje svojih uređaja ili alat za otvaranje SIM ladice. Provjerite dokumentaciju svog starog mobitela i novog Xiaomija kako biste bili sigurni da imate sve potrebne alate.

5. Važno: Backup osjetljivih podataka

Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju svih osjetljivih podataka, kao što su fotografije, videozapisi, dokumenti i poruke prije nego što započnete prebacivanje podataka. Ovo je važno u slučaju da nešto pođe po zlu tijekom procesa prebacivanja podataka.

You might be interested:  Kako Napraviti Umak Za Mlince

Slijedeći ove korake za pripremu i sigurnosno kopiranje podataka, olakšat ćete proces prelaska na novi Xiaomi mobitel i osigurati da vaši podaci budu sigurni i pravilno preneseni. Sada kada ste spremni, možete započeti s prebacivanjem podataka na novi Xiaomi mobitel i uživati u svim prednostima vašeg novog uređaja.

Povezivanje starog i novog mobitela

Kada prelazite na novi Xiaomi smartphone, jedan od najvažnijih koraka je prebacivanje podataka sa starog telefona. Evo kako to možete učiniti korak po korak:

Korak 1: Priprema starih podataka

Pre nego što započnete prenos podataka, potrebno je preduzeti nekoliko koraka kako biste osigurali sigurnost i ispravnost vaših podataka. Evo šta trebate uraditi:

 • Sigurnosno kopirajte podatke sa starog telefona, kao što su kontakti, poruke, fotografije i ostali fajlovi na vanjski uređaj ili u oblak.
 • Proverite da li je vaš stari telefon ažuriran na najnoviju verziju operativnog sistema.
 • Uklonite sve nepotrebne podatke sa vašeg starog telefona kako biste oslobodili prostor za prenos.

Korak 2: Upotreba Xiaomi Mi Mover aplikacije

Xiaomi Mi Mover aplikacija je alat koji je dostupan na Xiaomijevim telefonima i omogućava prenos svih podataka sa starog telefona na novi Xiaomi smartphone. Evo kako je koristiti:

 1. Instalirajte Xiaomi Mi Mover aplikaciju na oba telefona – stari i novi.
 2. Otvorite aplikaciju na oba telefona i odaberite “Prijenos podataka”.
 3. Kliknite na “Iz starog telefona” na vašem starom telefonu i odaberite “Prepoznaj QR kod” na vašem novom telefonu.
 4. Skonfigurišite Wi-Fi mrežu i omogućite Bluetooth na oba telefona kako biste uspostavili vezu.
 5. Nakon uspostavljanja veze, odaberite podatke koje želite preneti na novi telefon (kao što su kontakti, poruke, aplikacije, muzika itd.) i započnite prenos.
 6. Kada je prenos završen, provjerite da li su svi podaci uspešno preneseni na vaš novi Xiaomi smartphone.

Napomena: Postupak prenosa podataka može potrajati neko vreme, zavisno od količine podataka i brzine vaše Wi-Fi mreže.

Korak 3: Ručni prenos podataka

Ako Xiaomi Mi Mover aplikacija ne uspe da prenese sve podatke sa starog telefona na novi model, takođe možete koristiti nekoliko drugih metoda za ručni prenos podataka, kao što su:

 1. Prenos kontakata putem SIM kartice ili Google računa.
 2. Prenošenje fotografija i fajlova putem USB kabla ili Bluetooth veze.
 3. Prenos aplikacija preuzimanjem istih aplikacija sa Google Play prodavnice ili Xiaomijevog App Store-a.

Nakon uspešnog prenosa podataka sa starog telefona na novi Xiaomi smartphone, možete uživati u svim funkcijama i sadržajima koje vam nudi novi telefon. Uživajte u svom Xiaomi iskustvu!

Odabir metode prijenosa podataka

Kada prelazite na novi Xiaomi mobitel, postoji nekoliko različitih metoda putem kojih možete prenijeti podatke s vašeg starog mobitela. Odluka o odabiru metode ovisi o vašim preferencijama i dostupnim opcijama koje vam pruža vaš stari mobitel. U nastavku su navedene neke od najčešćih metoda prijenosa podataka.

1. Prijenos putem Wi-Fi mreže

Ova metoda omogućuje vam prijenos podataka s vašeg starog mobitela na Xiaomi mobitel putem Wi-Fi mreže. Za ovu metodu će biti potrebno da obojica mobitela budu povezana na istu Wi-Fi mrežu. Nakon toga, možete koristiti aplikacije poput Mi Mover ili ShareMe kako biste prijenosili podatke s jednog mobitela na drugi. Ove aplikacije omogućuju vam prijenos različitih vrsta podataka, uključujući kontakte, poruke, fotografije, glazbu i još mnogo toga.

2. Prijenos putem USB kabela

Ova metoda koristi USB kabel za prijenos podataka s vašeg starog mobitela na Xiaomi mobitel. Prvo ćete trebati povezati oba mobitela s USB kabelom. Ovisno o vašem starom mobitelu, postoji nekoliko mogućnosti kako ćete moći prenijeti podatke. Neki mobiteli imaju značajku koja vam omogućuje prenošenje podataka direktno kada su povezani s računalom putem USB kabela. Također, možete koristiti aplikaciju poput Mi PC Suite ako je dostupna za vaš model mobitela.

3. Prijenos putem SD kartice

Ako vaš stari mobitel ima utor za SD karticu i želite prenijeti podatke kao što su fotografije ili dokumenti, možete koristiti SD karticu za prijenos tih podataka na novi Xiaomi mobitel. Prvo, kopirajte sve datoteke koje želite prenijeti na SD karticu s vašeg starog mobitela. Zatim umetnite SD karticu u Xiaomi mobitel i prenesite kopirane datoteke na svoj novi mobitel.

4. Prijenos putem oblaka

Ako ste koristili uslugu oblaka na svom starom mobitelu, možete koristiti istu uslugu na Xiaomi mobitelu kako biste prenijeli podatke. Preneseni podaci mogu uključivati kontakte, kalendare, poruke, fotografije, dokumente i još mnogo toga. U slučaju da koristite uslugu poput Google Drive, samo se prijavite na isti račun na vašem novom Xiaomi mobitelu i svi vaši podaci bit će sinkronizirani i dostupni na novom mobitelu.

Neovisno o tome koju metodu prijenosa podataka odaberete, uvijek je važno napraviti sigurnosnu kopiju svih važnih podataka s vašeg starog mobitela prije prebacivanja na novi Xiaomi mobitel. Na taj način ćete biti sigurni da nećete izgubiti nijedan važan podatak tijekom procesa prijenosa.

You might be interested:  Kako Napraviti Web Stranicu

Prijenos kontakata i poruka

Ako želite prenijeti kontakte i poruke s vašeg starog mobilnog uređaja na novi Xiaomi, postoji nekoliko metoda koje možete isprobati.

1. Prijenos kontakata

Postoji nekoliko načina kako prenijeti kontakte s jednog mobilnog uređaja na drugi:

 • Google račun: Ako već koristite Google račun na svojem starom mobilnom uređaju, možete sinkronizirati kontakte s Googleom. Na novom Xiaomi uređaju se prijavite istim Google računom kako biste sinkronizirali kontakte.
 • Bluetooth: Ako vaš stari mobilni uređaj podržava Bluetooth, možete upariti oba uređaja i prenijeti kontakte putem Bluetooth veze. Otvorite kontakte na starom uređaju, odaberite kontakte koje želite prenijeti i odaberte opciju “Dijeli putem Bluetootha”. Na novom Xiaomi uređaju prihvatite primljeni sadržaj.
 • SD kartica: Ako oba mobilna uređaja podržavaju SD kartice, možete kopirati kontakte na SD karticu s starog uređaja, a zatim je umetnuti u novi Xiaomi uređaj i uvesti kontakte iz SD kartice.

2. Prijenos poruka

Prijenos poruka s jednog mobilnog uređaja na drugi može biti malo složeniji jer većina mobilnih uređaja ne podržava direktno kopiranje poruka. Evo nekoliko metoda koje možete isprobati:

 • Prilagođene aplikacije: Na Google Play Storeu postoje aplikacije koje vam omogućuju siguran prijenos SMS poruka s jednog uređaja na drugi. Preporučujemo da pronađete pouzdanu aplikaciju i slijediti njihove upute.
 • Prosljeđivanje poruka: Ako vam je stalo samo do nekoliko poruka, možete ih prosljeđivati ​​sa starog uređaja na novi. Otvorite poruku na starom uređaju, odaberite opciju “Prosljedi” i unesite svoj broj na novom Xiaomi uređaju.
 • Backup-a i vraćane kroz aplikaciju: Mnogi mobilni uređaji imaju ugrađene opcije za izradu sigurnosnih kopija poruka. Napravite sigurnosnu kopiju poruka na starom uređaju, a zatim je obnovite na novom Xiaomi uređaju koristeći istu opciju.

Pored ovih metoda, također možete pretražiti internet i pronaći dodatne informacije i metode prijenosa kontakata i poruka za vaše specifične mobilne uređaje.

Prijenos fotografija i videozapisa

Prijenos fotografija i videozapisa sa starog mobitela na novi Xiaomi je vrlo jednostavan proces. Evo koraka koje trebate slijediti:

 1. Korak 1: Uključite oba mobitela i otključajte ih.
 2. Korak 2: Pomoću kabela USB povežite oba mobitela.
 3. Korak 3: Na novom Xiaomi mobitelu otvorite aplikaciju Galerija.
 4. Korak 4: U aplikaciji Galerija, dodirnite ikonu za prijenos podataka (obično je to ikona s dvije strelice).
 5. Korak 5: Odaberite opciju “Uvoz sa starog mobitela”.
 6. Korak 6: Odaberite vrstu podataka koje želite prenijeti (fotografije i/ili videozapise).
 7. Korak 7: Slijedite upute aplikacije za dovršetak prijenosa.
 8. Korak 8: Kada prijenos završi, možete pristupiti svojim fotografijama i videozapisima na novom Xiaomi mobitelu.

Važno je napomenuti da su koraci za prijenos podataka možda malo drugačiji ovisno o modelu i verziji softvera vašeg Xiaomi mobitela. Uvijek je najbolje slijediti upute korak po korak koje dolaze s mobitelom ili posjetiti službenu web stranicu proizvođača za detaljne upute.

Također, ako vaš stari mobitel koristi memorijsku karticu za pohranu fotografija i videozapisa, možete jednostavno izvaditi memorijsku karticu i umetnuti je u novi Xiaomi mobitel kako biste brzo prenijeli podatke.

Prijenos glazbe i audio zapisa

Ako želite prenijeti glazbu i audio zapise s vašeg starog mobilnog uređaja na novi Xiaomi uređaj, postoji nekoliko načina kako to možete učiniti.

1. Prijenos preko USB kabela

Jedan od najjednostavnijih načina za prijenos glazbe je upotrebom USB kabela. Evo kako to možete učiniti:

 1. Povežite stari mobilni uređaj s računalom pomoću USB kabela.
 2. Na računalu otvorite mapu u kojoj se nalazi vaša glazba.
 3. Kopirajte glazbene datoteke s računala i zalijepite ih u mapu na novom Xiaomi mobilnom uređaju.

2. Prijenos putem Bluetooth-a

Druga opcija je prijenos putem Bluetooth-a. Slijedite ove korake:

 1. Uključite Bluetooth na oba uređaja (starom mobilnom uređaju i Xiaomi uređaju).
 2. Na starom mobilnom uređaju idite na postavke Bluetooth-a i tražite vidljive uređaje.
 3. Kada pronađete Xiaomi uređaj na starom mobilnom uređaju, odaberite ga i uparite uređaje.
 4. Otvorite glazbenu aplikaciju na starom mobilnom uređaju i odaberite pjesmu koju želite prenijeti.
 5. Koristeći mogućnosti dijeljenja, odaberite Bluetooth i odaberite upareni Xiaomi uređaj kao primatelj.
 6. Pjesma će se prenijeti na Xiaomi uređaj i bit će dostupna u glazbenoj aplikaciji.

3. Korištenje aplikacija za prijenos glazbe

Također možete koristiti razne aplikacije za prijenos glazbe i audio zapisa s jednog mobilnog uređaja na drugi. Nekoliko popularnih aplikacija uključuje:

 • SHAREit
 • Xender

Ove aplikacije omogućuju brz i jednostavan prijenos glazbenih datoteka putem Wi-Fi mreže.

4. Korištenje Google računa

Ako koristite Google Play glazbu, možete se prijaviti na novi Xiaomi uređaj pomoću istog Google računa i pristupiti svojoj glazbi. Vaše se prethodno kupljene pjesme i glazba koju ste dodali na svoju biblioteku automatski sinkroniziraju s novim uređajem.

Korištenje jednog od ovih metoda omogućit će vam prenošenje glazbe i audio zapisa s vašeg starog mobilnog uređaja na novi Xiaomi uređaj bez ikakvih poteškoća.

Prijenos aplikacija i postavki

Prijenos aplikacija i postavki

Kada prebacujete podatke s starog mobilnog uređaja na novi Xiaomi uređaj, važno je prenijeti aplikacije i postavke kako biste zadržali isto korisničko iskustvo. Evo koraka za prijenos aplikacija i postavki:

 1. Povežite svoj stari mobilni uređaj s novim Xiaomi uređajem pomoću USB kabela.
 2. Na novom Xiaomi uređaju otvorite “Postavke” i odaberite “Dodirnite za kopiranje podataka”.
 3. Na popisu dostupnih opcija odaberite “Prijenos aplikacija i postavki”.
 4. Počet će se prikazivati dostupne aplikacije koje možete prenijeti s vašeg starog mobilnog uređaja. Označite aplikacije koje želite prenijeti na novi Xiaomi uređaj.
 5. Nakon što ste označili aplikacije, dodirnite gumb “Prenesi” kako biste započeli prijenos.
 6. Prijenos će se završiti za nekoliko trenutaka, ovisno o veličini podataka.
 7. Kada je prijenos završen, otvorit će se novi Xiaomi uređaj s prenesenim aplikacijama i postavkama.
You might be interested:  Što Posjetiti U Sarajevu

Važno je napomenuti da neke aplikacije možda neće biti prenesene, posebno ako nisu dostupne na novom Xiaomi uređaju ili ako ne podržavaju prijenos podataka. Provjerite nakon prijenosa jesu li sve aplikacije prenesene i, ako je potrebno, preuzmite ih iz trgovine aplikacija.

Također, provjerite sve postavke kako biste bili sigurni da su prenesene i da su vam dostupne na novom Xiaomi uređaju. Ako primijetite da neke postavke nedostaju, ručno ih postavite kako biste osigurali svoje preferencije.

Uz pratnju ovih koraka, moći ćete jednostavno prenijeti aplikacije i postavke s starog mobilnog uređaja na novi Xiaomi uređaj i brzo se vratio svom uobičajenom korisničkom iskustvu.

Završetak i provjera prenesenih podataka

Kada se prenos podataka završi, potrebno je provjeriti jesu li svi podaci uspješno preneseni na novi Xiaomi telefon. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste provjerili prenesene podatke:

 1. Prvo provjerite kontakte. Otvorite aplikaciju “Kontakti” i pregledajte jesu li svi vaši kontakti preneseni na novi telefon. Također, provjerite jesu li pohranjeni na ispravnim računima, kao što su Google račun ili Xiaomi račun.
 2. Provjerite poruke. Otvorite aplikaciju “Poruke” i pregledajte jesu li sve vaše poruke prenesene na novi telefon. Provjerite jesu li preneseni i prikazuju se svi privici i multimedijalni sadržaji vezani uz poruke.
 3. Provjerite fotografije i videozapise. Otvorite Galeriju i pregledajte jesu li sve vaše fotografije i videozapisi preneseni na novi telefon. Pregledajte albume i provjerite jesu li svi medijski sadržaji dostupni i pravilno organizirani.
 4. Provjerite aplikacije. Pregledajte izbornik aplikacija i provjerite jesu li sve vaše aplikacije prenesene na novi telefon. Ako nekih aplikacija nema na novom telefonu, možda će biti potrebno preuzeti ih iz trgovine aplikacija.
 5. Provjerite postavke. Pregledajte postavke svog novog Xiaomija i provjerite jesu li sve postavke i prilagođavanja preneseni ispravno. Provjerite postavke zvuka, Wi-Fi mreže, računa e-pošte i slično.

Ako primijetite bilo kakve nedostatke ili probleme s prenesenim podacima, možete pokušati ponoviti postupak prenosa podataka ili se obratiti podršci Xiaomija za dodatnu pomoć. Također, preporučuje se redovito izraditi sigurnosnu kopiju važnih podataka kako biste ih mogli oporaviti u slučaju bilo kakvih problema s prenosom ili gubitka podataka.

FAQ:

Koje su korake potrebno poduzeti kako bih prebacio podatke sa starog mobitela na novi Xiaomi?

Da biste prenijeli podatke sa svog starog mobilnog telefona na novi Xiaomi, prvo biste trebali napraviti rezervnu kopiju podataka s vašeg starog telefona. Zatim, na svom novom Xiaomi mobitelu, morate otvoriti aplikaciju “Mi Mover” i odabrati “Prijenos podataka”. Odaberite opciju “Prijenos sa starog telefona” i pratite korake na zaslonu kako biste dovršili postupak prijenosa podataka.

Koje vrste podataka mogu se prenijeti sa starog mobitela na novi Xiaomi mobitel pomoću “Mi Mover” aplikacije?

Mi Mover aplikacija omogućuje prijenos različitih vrsta podataka, uključujući kontakte, poruke, pozive, aplikacije, slike, glazbu i videozapise. Pomoću ove aplikacije možete prenijeti gotovo sve važne podatke s vašeg starog telefona na novi Xiaomi mobitel.

Je li potrebno imati pristup internetu kako bih koristio “Mi Mover” aplikaciju za prijenos podataka?

Da, kako biste koristili “Mi Mover” aplikaciju za prijenos podataka s vašeg starog mobitela na novi Xiaomi, potrebna je internet veza. Tijekom postupka prijenosa podataka, aplikacija će koristiti internet kako bi se povezala i prenijela podatke s vašeg starog uređaja na novi Xiaomi mobitel.

Mogu li prenijeti aplikacije s mog starog mobitela na novi Xiaomi mobitel koristeći “Mi Mover” aplikaciju?

Da, “Mi Mover” aplikacija omogućuje i prijenos aplikacija s vašeg starog mobitela na novi Xiaomi mobitel. Nakon što odaberete opciju “Prijenos sa starog telefona” u aplikaciji “Mi Mover”, aplikacija će vam omogućiti odabir svih aplikacija koje želite prenijeti na novi mobitel.

Mogu li prenijeti podatke s iPhone-a na novi Xiaomi mobitel koristeći “Mi Mover” aplikaciju?

Nažalost, “Mi Mover” aplikacija trenutno podržava samo prijenos podataka s Android uređaja. Ako želite prenijeti podatke s iPhone-a na novi Xiaomi mobitel, preporučuje se korištenje drugih alata za prijenos podataka koji su kompatibilni s iOS-om.

Mogu li koristiti “Mi Mover” aplikaciju za prenos podataka s bilo kojeg Android mobitela na novi Xiaomi mobitel?

Da, “Mi Mover” aplikacija je kompatibilna sa većinom Android mobilnih telefona i omogućuje prijenos podataka s bilo kojeg Android uređaja na novi Xiaomi mobitel. Međutim, uvijek je preporučljivo provjeriti je li vaš stari Android uređaj kompatibilan s “Mi Mover” aplikacijom prije započinjanja postupka prijenosa podataka.