Kako saznati broj obračunskog mjernog mjesta | Vodič i savjeti

Kako Saznati Broj Obračunskog Mjernog Mjesta

Kako Saznati Broj Obračunskog Mjernog Mjesta

Ako ste vlasnik stambenog ili poslovnog prostora, važno je da znate broj obračunskog mjernog mjesta kako biste mogli pravilno plaćati svoje račune za električnu energiju, vodu ili plin. Broj obračunskog mjernog mjesta je jedinstveni identifikator koji omogućava precizno praćenje potrošnje energenata. U ovom vodiču ćemo vam objasniti kako možete saznati broj obračunskog mjernog mjesta za vaš prostor.

Jedan od načina da saznate broj obračunskog mjernog mjesta je da pogledate prethodne račune za potrošnju energije. Obično se broj obračunskog mjernog mjesta nalazi na gornjem dijelu računa, blizu vaših osnovnih podataka kao što su ime, adresa i broj računa. Ovo je najbrži način da saznate broj obračunskog mjernog mjesta.

Ako nemate pristup prethodnim računima, možete kontaktirati vašeg dobavljača energije ili vodoinstalatera. Oni će vam moći pružiti broj obračunskog mjernog mjesta. Važno je imati na umu da će možda trebati pružiti dodatne informacije o svom prostoru, kao što su adresa ili osobni dokumenti, kako bi potvrdili da ste vlasnik prostora.

Kao rezervna metoda, možete posjetiti lokalnu poslovnicu dobavljača energije ili vodovodne službe. Možete zatražiti njihovu pomoć kako biste saznali broj obračunskog mjernog mjesta. Oni bi trebali imati sve potrebne informacije u svom sustavu i moći će vam pružiti tražene podatke.

Znajući broj obračunskog mjernog mjesta, moći ćete precizno pratiti svoju potrošnju energenata i pravilno plaćati svoje račune. To će vam omogućiti da imate bolju kontrolu nad troškovima i da se pridržavate energetski održivih praksi. Slijedite ove savjete kako biste saznali broj obračunskog mjernog mjesta i uživali u miru uma prilikom plaćanja računa za energiju, vodu i plin.

Kako saznati broj obračunskog mjernog mjesta

Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) je jedinstveni identifikator koji se koristi za praćenje potrošnje električne energije u domaćinstvima i poslovnim objektima. OMM je važan jer se na temelju tog broja izrađuje mjesečni račun za potrošnju električne energije.

Postupak za saznanje OMM broja

Postoje nekoliko načina za saznanje OMM broja:

 1. Provjera na računu za električnu energiju: OMM broj obično se nalazi na vrhu računa za električnu energiju. Potražite broj koji se obično sastoji od nekoliko brojki i slova.
 2. Kontaktiranje energetske tvrtke: Ako ne možete pronaći OMM broj na računu, možete kontaktirati svoju energetsku tvrtku i zatražiti taj broj. Osoblje će vam pružiti OMM broj na temelju vaših podataka o korisniku.
 3. Posjet zajedničkom ormariću: U nekim slučajevima, OMM broj može se nalaziti u električnom ormariću ili kućištu. Ako ste sigurni u svoje vještine i imate dozvolu za pristup, možete provjeriti unutar ormarića i potražiti OMM broj.

U svakom slučaju, bitno je imati OMM broj kako biste pravilno pratili i plaćali potrošnju električne energije. Ako imate bilo kakve nedoumice ili probleme pri pronalaženju OMM broja, uvijek se obratite svojoj energetskoj tvrtki za pomoć i podršku.

Prijava na računarski sistem

Koraci prijave na računarski sistem

Da biste se prijavili na računarski sistem, slijedite sljedeće korake:

 • Posjetite web stranicu računarskog sistema.
 • Kliknite na opciju “Prijava” ili “Sign in”.
 • Unesite svoje korisničko ime i lozinku.
 • Kliknite na gumb “Prijavi se” ili “Log in”.
You might be interested:  Natašini Kolači Koji Se Ne Peku

Korisničko ime i lozinka

Za prijavu na računarski sistem, morat ćete unijeti svoje korisničko ime i lozinku. Korisničko ime je obično jedinstveno ime koje ste odabrali pri registraciji. Lozinka je tajna kombinacija znakova koju ste odabrali kako biste zaštitili svoj račun.

Važno je da korisničko ime i lozinka budu sigurni i da ih ne dijelite s drugim osobama. Preporučljivo je koristiti jake lozinke koje kombiniraju velika i mala slova, brojeve i posebne znakove kako bi se povećala sigurnost vašeg računa.

Pomoć pri prijavi

Ako imate problema s prijavom na računarski sistem, možete zatražiti pomoć putem sljedećih kanala:

 1. Kontaktirajte podršku putem telefona.
 2. Pošaljite e-mail podršci s vašim problemom.
 3. Posjetite njihovu podršku uživo ako je dostupna.
 4. Pregledajte često postavljena pitanja na njihovoj web stranici.

Zaključak

Prijavljivanje na računarski sistem je jednostavan postupak koji vam omogućava pristup svojim računima i podacima. Važno je pridržavati se sigurnosnih mjera kako biste zaštitili svoje korisničko ime i lozinku od neovlaštenog pristupa.

Odabir menija

Kad pristupite aplikaciji za provjeru broja obračunskog mjernog mjesta (BOM), prvo ćete vidjeti glavni meni. Odabir menija vam omogućuje pristup različitim funkcijama i opcijama aplikacije.

Glavni meni

Glavni meni se nalazi na vrhu aplikacije i sastoji se od nekoliko dugmadi ili linkova koji vas vode do različitih dijelova aplikacije. Ovisno o postavkama i korisničkim pravima, možda nećete vidjeti sve opcije u glavnom meniju.

Kako odabrati meni?

Da biste odabrali određeni meni, jednostavno kliknite na odgovarajuće dugme u glavnom meniju. Nakon odabira, bit ćete preusmjereni na odgovarajuću stranicu ili prikazane dodatne opcije u padajućem izborniku.

Vrste menija

Aplikacija za provjeru broja obračunskog mjernog mjesta može sadržavati različite vrste menija, kao što su:

 • Glavni meni: Ovaj meni vam omogućuje pristup svim glavnim funkcijama aplikacije.
 • Podmeni: Ovaj meni je unutar određenog dijela aplikacije i pruža dodatne opcije i funkcije vezane uz taj dio.
 • Padajući izbornik: Ovaj meni se prikazuje kada kliknete na određenu opciju u glavnom meniju ili podmeniju. Prikazuje dodatne opcije i funkcije.

Pregled funkcija menija

Evo pregleda nekih glavnih funkcija koje možete očekivati od različitih menija u aplikaciji za provjeru broja obračunskog mjernog mjesta:

Meni Funkcije
Glavni meni Pregled BOM-a, Unos novog BOM-a, Pretraga BOM-a, Postavke
Podmeni Dodavanje stavke, Uređivanje stavke, Brisanje stavke, Podešavanja
Padajući izbornik Poštanski brojevi, Mjesta, Županije

Po odabiru odgovarajućeg menija, moći ćete pristupiti željenoj funkcionalnosti aplikacije za provjeru broja obračunskog mjernog mjesta.

Unos potrebnih podataka

Prije nego što saznate broj obračunskog mjernog mjesta, trebat će vam neki podaci koje ćete morati unijeti. Ovi podaci su bitni za provjeru i pravilan unos broja obračunskog mjernog mjesta.

1. Adresa

Prva stvar koju trebate unijeti je adresa vašeg stana ili kuće. Ovo je bitno jer broj obračunskog mjernog mjesta obično sadrži informacije o adresi.

2. Broj priključka

Sljedeći korak je unos broja priključka koji je povezan s vašim računom za energiju. Ovaj broj je bitan jer se često koristi kao dio broja obračunskog mjernog mjesta. Možete ga pronaći na vašem računu za energiju.

3. Broj brojila

Također će vam trebati broj brojila, koji je povezan s vašim računom za energiju. Ovaj broj često igra ulogu u broju obračunskog mjernog mjesta. Broj brojila možete pronaći na samom brojilu ili na vašem računu za energiju.

4. Ime i prezime

Konačno, trebat će vam i vaše ime i prezime. Ove informacije obično traže kako bi se provjerilo da ste stvarni vlasnik računa za energiju i da su svi uneseni podaci točni.

Kad imate sve ove podatke pri ruci, možete ih unijeti u odgovarajuća polja prilikom traženja broja obračunskog mjernog mjesta.

You might be interested:  Kako Izazvati Spontani Kod Kuce Forum

Pretraga obračunskih mjernih mjesta

Pretraga obračunskih mjernih mjesta omogućava korisnicima da pronađu informacije o brojevima obračunskih mjernih mjesta koji su im potrebni. Ovi brojevi su od velike važnosti jer se koriste za evidenciju potrošnje energije, obračun računa i ostale administrativne svrhe.

Da biste pronašli broj obračunskog mjernog mjesta, pratite sledeće korake:

 1. Pristupite veb stranici našeg elektroprivrednog preduzeća.
 2. Pronađite odeljak za pretragu obračunskih mjernih mjesta.
 3. Unesite potrebne informacije kao što su ime i prezime, adresa, broj računa ili broj potrošačkog ugovora. Tačne informacije su ključne za uspešnu pretragu.
 4. Kliknite na dugme “Pretraži” ili sličan naziv.
 5. Sistem će pretražiti bazu podataka i prikazati rezultate koji odgovaraju unetim informacijama.
 6. Pronađite broj obračunskog mjernog mjesta u rezultatima pretrage.

U slučaju da pretraga ne daje željene rezultate ili ukoliko imate bilo kakva pitanja, preporučuje se kontaktiranje korisničke podrške elektroprivrednog preduzeća za dalju pomoć.

Imajte na umu da je pretraga obračunskih mjernih mjesta obično dostupna samo registrovanim korisnicima i može zahtevati pristup korisničkom nalogu ili unos dodatnih autentifikacionih podataka.

Ukoliko imate više od jednog računa ili obračunskog mjernog mjesta, obratite pažnju na odgovarajuću identifikaciju kako biste pronašli tačne informacije koje vam trebaju.

Prikaz rezultata pretrage

Kada pokrenete pretragu za obračunskim mjernim mjestom, dobit ćete rezultate pretrage koji će vam pomoći u pronalaženju traženog mjesta. Rezultati pretrage mogu se prikazati na nekoliko načina, uključujući tekstualni prikaz i prikaz u obliku tabele.

Tekstualni prikaz

Tekstualni prikaz rezultata pretrage pruža vam osnovne informacije o obračunskim mjernim mjestima. U ovom prikazu možete vidjeti ime mjesta, adresu i druge relevantne detalje. Ovaj prikaz je pogodan za brzi pregled rezultata i dobivanje osnovne informacije.

Prikaz u obliku tabele

Prikaz rezultata pretrage u obliku tabele pruža vam detaljnije informacije o svakom obračunskom mjernom mjestu. Ova tabela može sadržavati kolone poput imena mjesta, adrese, broja telefona i drugih relevantnih detalja. Prikaz u obliku tabele je pogodan kada želite imati sve informacije na jednom mjestu i lakše ih usporediti.

U oba prikaza može biti dostupno i nekoliko funkcija koje vam omogućavaju daljnje filtriranje i sortiranje rezultata pretrage. Na primjer, možete filtrirati rezultate prema određenom gradu ili sortirati rezultate po abecednom redu. Ove funkcije vam mogu pomoći da brže pronađete traženo obračunsko mjerno mjesto.

Nakon što pregledate rezultate pretrage, možete odabrati određeno mjerno mjesto kako biste dobili detaljnije informacije ili izvršili određene radnje, poput promjene vlasništva ili prijave problema.

Uz pravilno korištenje rezultata pretrage, možete brzo i učinkovito pronaći traženo obračunsko mjerno mjesto i obaviti potrebne radnje vezane za njega.

Provjera broja obračunskog mjernog mjesta

Za provjeru broja obračunskog mjernog mjesta (OMM) potrebno je slijediti sljedeće korake:

 1. Posjetite službenu web stranicu distributera električne energije u vašem području.
 2. Pronađite odjeljak ili stranicu za “Provjera broja OMM-a” ili slično. Obično je dostupna pod kategorijom “Potrošači” ili “Savjeti i pomoć”.
 3. Unesite tražene informacije. Ovisno o distributeru, moguće je da ćete trebati unijeti sljedeće podatke:
  • Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM)
  • Broj brojila
  • Podaci o vlasniku (ime, prezime)
  • Adresa potrošača
 4. Kliknite na “Provjera” ili slično dugme kako biste započeli postupak provjere.
 5. Pričekajte da se prikažu rezultati provjere. Ako su podaci ispravni, trebali biste vidjeti informacije o broju OMM-a (obično u obliku broja s nekoliko znamenki).

U slučaju da ne možete pronaći informacije o provjeri broja OMM-a na službenoj web stranici distributera električne energije, preporučljivo je kontaktirati njihovu korisničku podršku telefonom ili putem e-pošte kako biste saznali koje su opcije dostupne za provjeru.

Primjeri distributera električne energije u Hrvatskoj:
Distributer Kontakt
Hrvatska elektroprivreda (HEP) 0800 300 00
Elektra Varaždin 042 492 515
Elektra Osijek 031 293 155
Elektra Zagreb 0800 2077
Elektra Split 021 440 440

Uzmite u obzir da će postupak provjere broja OMM-a možda biti malo drugačiji za svakog distributera. Stoga je najbolje provjeriti upute na njihovoj službenoj web stranici ili kontaktirati njihovu korisničku podršku za detaljnije informacije.

You might be interested:  Kako Brzo Zaraditi Novac

Saznajte broj putem korisničke podrške

Saznajte broj putem korisničke podrške

Ako ne možete naći broj obračunskog mjernog mjesta upotrebom gornjih metoda, još jedan način da saznate broj je putem korisničke podrške.

Kontaktirajte korisničku podršku

Pozovite telefonski broj korisničke podrške koji se nalazi na vašoj računu, računu za struju ili na web stranici vašeg energetskog snabdjevača. Obratite se agentu za korisničku podršku i zatražite broj obračunskog mjernog mjesta. Agent vam može zatražiti određene informacije kao što su ime, adresu i broj računa kako bi provjerio vaš identitet prije nego što vam pruži tražene podatke.

Ako imate problema prilikom kontaktiranja korisničke podrške putem telefona, provjerite i da li imate mogućnost slanja e-pošte ili korištenja online chat usluge kako biste dobili potrebne informacije.

Osoblje korisničke podrške obično ima pristup svim relevantnim podacima o vašem računu, uključujući i broj obračunskog mjernog mjesta. Budite spremni dati sve potrebne informacije kako biste olakšali postupak.

Nakon što dobijete broj od korisničke podrške, možete ga zabilježiti ili dodati u svoje evidencije za buduću upotrebu.

Važno je napomenuti da se broj obračunskog mjernog mjesta može mijenjati u slučaju promjene adrese ili drugih relevantnih informacija o vašem računu. Ako se to dogodi, trebat ćete ponovno kontaktirati korisničku podršku kako biste dobili ažurirani broj.

Korisni savjeti za pronalaženje broja obračunskog mjernog mjesta

 • Provjera računa – Prvi korak koji možete poduzeti je provjera računa za električnu ili vodovodnu uslugu. Broj obračunskog mjernog mjesta obično se nalazi na vrhu računa u posebnom odjeljku.
 • Komunikacija s dobavljačem – Ako ne možete pronaći broj obračunskog mjernog mjesta na računu, kontaktirajte svog dobavljača električne ili vodovodne usluge. Mogu vam pružiti potrebne informacije.
 • Pregled brojila – Fizički pregled brojila može vam pomoći u pronalaženju broja obračunskog mjernog mjesta. Ponekad se broj nalazi na samom brojilu ili na pripadajućoj tablici.
 • Pristup online portalu – Ako koristite online portal za plaćanje računa, možda možete pronaći broj obračunskog mjernog mjesta tamo. Prijavite se na svoj račun i potražite relevantne informacije.
 • Komunikacija s prethodnim stanarima/vlasnicima – Ako još uvijek imate problema s pronalaskom broja obračunskog mjernog mjesta, pokušajte kontaktirati prethodne stanare ili vlasnike stana. Oni bi mogli imati relevantne podatke.

Važno je imati broj obračunskog mjernog mjesta kako biste pravilno plaćali račune za električnu ili vodovodnu uslugu. Ako niste sigurni kako pronaći ovaj broj, slijedite ove korisne savjete kako biste ga identificirali i osigurali pravilno obračunavanje troškova.

FAQ:

Kako mogu saznati broj obračunskog mjernog mjesta za svoj stan?

Da biste saznali broj obračunskog mjernog mjesta za svoj stan, trebate kontaktirati svoju lokalnu elektroprivredu ili davatelja usluga vodom. Oni će vam pružiti broj koji vam treba.

Koliko vremena je potrebno da saznam broj obračunskog mjernog mjesta?

Vrijeme do kojeg ćete saznati broj obračunskog mjernog mjesta ovisi o procesima vaše lokalne elektroprivrede ili davatelja usluga vodom. U roku od nekoliko dana do nekoliko tjedana trebali biste dobiti potrebne informacije.

Koje informacije će mi biti potrebne da saznam broj obračunskog mjernog mjesta?

Da biste saznali broj obračunskog mjernog mjesta, trebat će vam podaci o vašem stanu, kao što su adresa, broj stana i broj računa koji primite od elektroprivrede ili davatelja usluga vodom. Ove informacije su obično navedene na računu.

Koja je svrha broja obračunskog mjernog mjesta?

Broj obračunskog mjernog mjesta koristi se za identifikaciju vašeg stana ili kuće u sustavu elektroprivrede ili davatelja usluga vodom. To je važno za pravilno praćenje potrošnje energije ili vode i izdavanje računa.

Što ako ne mogu pronaći broj obračunskog mjernog mjesta na svom računu?

Ako ne možete pronaći broj obračunskog mjernog mjesta na svom računu, preporučuje se da kontaktirate svoju lokalnu elektroprivredu ili davatelja usluga vodom kako biste dobili potrebne informacije. Oni će vam pomoći da pronađete broj.