Kako saznati broj osigurane osobe u HZZO - korisne informacije i savjeti

Kako Saznati Broj Osigurane Osobe U Hzzo

Kako Saznati Broj Osigurane Osobe U Hzzo

Kada trebate koristiti zdravstvene usluge u Hrvatskoj, često ćete biti upitani za broj osigurane osobe. Taj broj je važan za identifikaciju i obradu svih medicinskih usluga koje koristite. U ovom članku ćemo vam dati korisne informacije i savjete o tome kako saznati svoj broj osigurane osobe u HZZO-u.

Jedan od načina da saznate svoj broj osigurane osobe je da ga pronađete na svojoj zdravstvenoj iskaznici. Na poleđini iskaznice nalazi se broj osigurane osobe zajedno s ostalim vašim osobnim podacima. Ako nemate iskaznicu pri ruci ili je izgubljena, postoji nekoliko drugih načina da saznate svoj broj osigurane osobe.

Možete posjetiti najbliže HZZO-ovo regionalno središte i zatražiti broj osigurane osobe. Tamo će vam zaposlenici pružiti pomoć i identificirati vas na temelju vaših osobnih podataka. Također možete nazvati HZZO-ovu službu za korisnike i zatražiti broj osigurane osobe telefonom.

Ukratko, broj osigurane osobe vrlo je važan prilikom korištenja zdravstvenih usluga u Hrvatskoj. Imajući taj broj pri ruci olakšava vam i ubrzava procese u vezi s vašim zdravstvenim pravima. Ako ne znate svoj broj osigurane osobe, slijedite ove korisne informacije i savjete kako biste ga saznali na lak i jednostavan način.

Contents

Zašto je važno znati broj osigurane osobe u HZZO?

Poznavanje broja osigurane osobe u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) izuzetno je važno iz nekoliko razloga.

1. Pristup zdravstvenoj zaštiti

Broj osigurane osobe je jedinstveni identifikator svake osobe koja je osigurana u HZZO. Ovaj broj omogućava pristup zdravstvenim uslugama i tretmanima koje pruža HZZO. Bez tog broja može biti teško ili čak nemoguće dobiti zdravstvenu zaštitu u HZZO-u.

2. Ostvarivanje zdravstvenih prava i beneficija

Pristupanje zdravstvenim pravima i beneficijama u HZZO-u zahtijeva poznavanje broja osigurane osobe. Ovaj broj je neophodan za ostvarivanje prava na povoljnije cijene lijekova, bolovanje, rehabilitaciju, bolničko liječenje i mnoge druge usluge koje HZZO pruža svojim osiguranim osobama.

3. Komunikacija s HZZO-om i drugim zdravstvenim institucijama

Poznavanje broja osigurane osobe olakšava komunikaciju s HZZO-om i drugim zdravstvenim institucijama. Kada se trebate obratiti HZZO-u radi pitanja, informacija o pravima ili bilo kojih drugih zdravstvenih pitanja, bit će vam potreban ovaj broj kako bi vas prepoznali kao njihovog osiguranika.

4. Praćenje zdravstvene dokumentacije i povijesti bolesti

Broj osigurane osobe koristi se za praćenje i organiziranje vaše zdravstvene dokumentacije i povijesti bolesti. U zdravstvenom sustavu važno je imati sve informacije o pacijentima na jednom mjestu, a broj osigurane osobe omogućava integraciju vaših medicinskih podataka.

Za sve navedene razloge, vrlo je važno da znate svoj broj osigurane osobe u HZZO-u. Ako niste sigurni koji je vaš broj, možete se obratiti HZZO-u kako biste ga saznali i osigurali pristup svim pogodnostima i uslugama koje pruža HZZO.

Informativni vodič: Kako pronaći broj osigurane osobe u HZZO

Informativni vodič: Kako pronaći broj osigurane osobe u HZZO

Ako želite saznati broj osigurane osobe u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), možete slijediti sljedeći vodič koji će vam pokazati korak po korak kako doći do traženih informacija.

1. Provjerite dokumente koje imate kod sebe

Prvi korak u pronalaženju broja osigurane osobe je provjeriti dokumente koje imate kod sebe. Najčešće osigurane osobe u HZZO-u su hrvatski državljani. Ako ste hrvatski državljanin, moguće je da vam je broj osigurane osobe već dodijeljen i nalazi se na nekom od vaših dokumenata, kao što su primjerice identifikacijska isprava (osobna iskaznica) ili zdravstvena iskaznica.

You might be interested:  Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Whatsapp

2. Kontaktirajte HZZO

Ako niste pronašli broj osigurane osobe u svojim dokumentima, sljedeći korak je da kontaktirate HZZO direktno. Možete to učiniti putem telefona ili otići u najbliži HZZO ured. Osoblje HZZO-a će vam pružiti sve informacije koje vam trebaju, uključujući i broj osigurane osobe. Obratite pažnju da biste mogli biti zamoljeni da predočite određene osobne dokumente kako biste potvrdili svoj identitet.

3. Koristite elektroničke usluge HZZO-a

HZZO također pruža mogućnost pristupa svojim uslugama putem interneta. Možete koristiti službenu web stranicu HZZO-a ili koristiti mobilnu aplikaciju koju pružaju. Kroz ove usluge bit ćete u mogućnosti pronaći broj osigurane osobe i druge relevantne podatke povezane s vašim zdravstvenim osiguranjem.

4. Obratite pažnju na osobne dokumente koji se odnose na zdravstveno osiguranje

Ako ste imali ranije ili trenutno zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj, moguće je da su vam bili dodijeljeni brojevi osigurane osobe. Provjerite osobne dokumente kao što su zadnje izdane zdravstvene iskaznice ili potvrde o zdravstvenom osiguranju. Broj osigurane osobe može biti tiskan na tim dokumentima.

Prateći ove korake, bit ćete u mogućnosti pronaći broj osigurane osobe u HZZO-u. Ako imate bilo kakve poteškoće ili dodatna pitanja, uvijek se možete obratiti HZZO-u izravno za pomoć i podršku.

Kako dobiti broj osigurane osobe putem e-maila

Ako želite dobiti broj osigurane osobe putem e-maila, postoji nekoliko koraka koje trebate slijediti. Ovaj postupak je pogodan za one koji već imaju pristup svom e-mail računu i koriste ga redovito.

Korak 1: Pripremite potrebne informacije

Da biste tražili broj osigurane osobe putem e-maila, trebate pripremiti sljedeće informacije:

 • Vaše puno ime
 • Broj vaše osobne iskaznice ili putovnice
 • Datum rođenja

Ove informacije će biti potrebne za identifikaciju vašeg osiguranja prilikom kontaktiranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Korak 2: Pošaljite e-mail HZZO-u

Napišite e-mail poruku HZZO-u na adresu za kontaktnu podršku koju navode na svojoj web stranici. U e-mailu navedite da želite dobiti svoj broj osiguranja putem e-maila i priložite sve potrebne informacije navedene u koraku 1.

Naglasite da je vaš zahtjev hitan i hitan odgovor je potreban kako biste mogli pristupiti medicinskim uslugama ili poboljšati svoje trenutno osiguranje.

Korak 3: Provjerite svoj e-mail

Nakon što pošaljete e-mail HZZO-u, provjerite svoj e-mail račun redovito kako biste vidjeli odgovor. HZZO će vam poslati e-mail s vašim brojem osigurane osobe čim ga obrade.

U slučaju da ne dobijete odgovor u određenom vremenskom razdoblju, možete ponovno kontaktirati HZZO putem e-maila ili telefonskim pozivom kako biste provjerili status vašeg zahtjeva.

Korak 4: Spremite broj osigurane osobe

Kada primite e-mail s vašim brojem osigurane osobe, spremite taj broj na sigurno mjesto. Možda ćete ga trebati u budućnosti prilikom korištenja zdravstvenih usluga ili pristupa medicinskim podacima.

Napravite sigurnosnu kopiju svog broja osigurane osobe i pohranite ga na sigurno mjesto kako biste ga uvijek mogli pronaći kada vam zatreba.

Uz pomoć ovog postupka, možete dobiti broj osigurane osobe putem e-maila na brz i praktičan način. Sada možete sigurno koristiti svoje osiguranje za pristup zdravstvenim uslugama u Hrvatskoj.

Postupak za dobivanje broja osigurane osobe putem e-maila

Ako želite saznati broj osigurane osobe putem e-maila, slijedite sljedeći postupak:

 1. Pripremite se za slanje e-maila s upitom za broj osigurane osobe. U e-mailu trebate navesti sljedeće informacije:
  • Ime i prezime osigurane osobe
  • OIB osigurane osobe
  • Datum rođenja osigurane osobe
  • Kontakt broj telefona
 2. Otvorite svoj e-mail klijent i sastavite novu poruku.
 3. Upišite “Zahtjev za broj osigurane osobe” kao naslov e-maila.
 4. Napišite poruku u kojoj ćete zatražiti broj osigurane osobe. Budite jasni i precizni u izražavanju i pružite sve potrebne informacije kako bi HZZO mogao pravilno obraditi vaš zahtjev.
 5. Priložite potrebne dokumente, ako je potrebno. To mogu biti skenirane kopije osobnih dokumenata osigurane osobe ili bilo kakvi drugi relevantni dokumenti koji bi pomogli identifikaciju osigurane osobe.
 6. Provjerite sve detalje i pošaljite e-mail na službenu adresu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
 7. Pratite svoj e-mail redovito kako biste provjerili ima li odgovora na vaš zahtjev. HZZO će vam poslati broj osigurane osobe putem e-maila.

Nakon što primite broj osigurane osobe, moći ćete ga koristiti za pristup raznim zdravstvenim uslugama i beneficijama koje nudi HZZO. Ako imate dodatna pitanja ili trebate dodatne informacije, uvijek možete kontaktirati HZZO putem telefona ili posjetiti njihovu službenu web stranicu.

Kako doći do broja osigurane osobe preko telefona

Ukoliko želite saznati broj osigurane osobe i nemate mogućnost da ga pronađete na zdravstvenoj iskaznici ili bilo kojem drugom dokumentu, jedan od načina je da kontakte Hercegovačko-neretvanske županije. Evo nekoliko koraka kako to učiniti:

 1. Pronađite telefonski broj HZZO-a koji je zadužen za područje Hercegovačko-neretvanske županije. Ovaj broj možete pronaći na službenoj web stranici HZZO-a ili preko direktorija.
 2. Pozovite taj broj i pričekajte da se javi službenik. Navedite svrhu poziva, da želite saznati broj osigurane osobe i objasnite situaciju. Možda će vam biti potrebno pružiti neke osobne podatke kako bi potvrdili vaš identitet.
 3. Službenik će provjeriti vaše podatke i ako su valjani, moći će vam pružiti broj osigurane osobe. U nekim slučajevima, možda će vam tražiti da osobno dođete u ured kako bi se identificirali i preuzeli tražene informacije.
You might be interested:  Kako Otključati Mobitel Ako Neznam Šifru Samsung

Važno je napomenuti da je vaša privatnost zaštićena zakonom i da HZZO neće pružati informacije o broju osigurane osobe drugim osobama bez vašeg pristanka.

Telefonski kontakti za saznanje broja osigurane osobe

Ako želite saznati broj osigurane osobe u HZZO, možete koristiti telefonske kontakte kako biste dobili potrebne informacije. Ovdje su neki od kontakata koje možete koristiti:

 • HZZO informacijski telefon

  • Broj telefona: 0800 7979
  • Radno vrijeme: Svaki radni dan od 7:00 do 20:00 sati
 • Elektronički kontakt obrazac na HZZO web stranici

  • Link: https://www.hzzo.hr/kontakt.html
  • Popunite obrazac s pitanjem o broju osigurane osobe i ostavite svoje kontakt podatke
  • HZZO će vam odgovoriti putem e-maila ili telefonski

Ne zaboravite da će vam biti potrebni vaš osobni podaci kako bi vam mogli pružiti informacije o broju osigurane osobe. Budite spremni pružiti svoje ime, prezime i OIB (Osobni identifikacijski broj) prilikom kontakta s HZZO.

Sada kada znate kako dobiti broj osigurane osobe u HZZO, možete lakše obavljati administrativne i zdravstvene poslove vezane uz vaše zdravstveno osiguranje. Ako imate bilo kakva dodatna pitanja, slobodno se obratite HZZO-u koristeći jedan od gore navedenih kontakata.

Mogućnosti saznavanja broja osigurane osobe u poslovnici HZZO-a

Posjet poslovnici HZZO-a je jedan od načina da saznate broj osigurane osobe. Na licu mjesta možete zatražiti informacije o broju osigurane osobe i agenti će vam pružiti potrebnu pomoć.

Prilikom dolaska u poslovnicu HZZO-a, trebali biste imati sa sobom osobnu iskaznicu kako bi agenti mogli potvrditi vaš identitet. Osim toga, možete donijeti i dodatne dokumente koji mogu potvrditi vaš identitet, kao što su zdravstvena iskaznica ili otpusno pismo iz bolnice.

Agenti HZZO-a će vam pružiti obrasce za zahtjev za izdavanje broja osigurane osobe. Trebat ćete popuniti obrasce i priložiti potrebne dokumente. Nakon obrade zahtjeva, primit ćete broj osigurane osobe.

Važno je napomenuti da vrijeme obrade zahtjeva može varirati ovisno o broju ljudi i prilici u poslovnici. Stoga je moguće da ćete morati pričekati neko vrijeme prije nego što dobijete broj osigurane osobe.

U nekim slučajevima, poslovnica HZZO-a može zahtijevati dodatne informacije kako bi potvrdila vaš identitet. Na primjer, mogu vas zamoliti da pružite dodatne dokumente ili da odgovorite na neka sigurnosna pitanja kako bi se osigurali da je zahtjev podnio pravi vlasnik broja osigurane osobe.

Ako imate dodatna pitanja ili nedoumice, agenti HZZO-a će vam rado pomoći. Možete ih pitati o bilo kojem koraku procesa ili zatražiti dodatne informacije koje vam mogu biti potrebne. Oni su tu da vam pomognu i osiguraju da dobijete broj osigurane osobe što je brže moguće.

Kako doći do broja osigurane osobe osobnim dolaskom

Ako želite doći do broja osigurane osobe osobnim dolaskom, možete to učiniti posjetom najbližem uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Evo koraka koje možete slijediti za jednostavno dobivanje broja osigurane osobe:

 1. Pronađite najbliži ured HZZO-a. Možete provjeriti na službenoj internetskoj stranici HZZO-a ili koristiti usluge internetskog pretraživača.
 2. Napravite popis svih potrebnih dokumenta koje trebate donijeti sa sobom. To može uključivati osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu, potvrdu o prebivalištu i druge identifikacijske dokumente.
 3. Otvorite kartu na svom mobilnom uređaju ili ispišite putne upute kako biste se lakše snašli pri dolasku do ureda HZZO-a.
 4. Preporučuje se dolazak tijekom radnog vremena ureda HZZO-a kako biste izbjegli gužve i mogli dobiti željenu pomoć.
 5. Kada stignete u ured HZZO-a, tražite informacije o postupku za dobivanje broja osigurane osobe.
 6. Službenik ili službenica HZZO-a će vam dati obrazac zahtjeva koji trebate ispuniti. Budite pažljivi i osigurajte da sve informacije budu točne i potpune.
 7. Nakon što ispunite obrazac zahtjeva, vratite ga službeniku ili službenici. Oni će provjeriti vaše podatke i izdati vam broj osigurane osobe.
 8. Ukoliko postoje dodatni koraci ili dokumenti koje trebate dostaviti, službenik ili službenica HZZO-a će vam dati potrebne informacije.
 9. Osigurajte se da sve informacije koje dobijete budu jasne i razumljive. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno ih postavite zaposlenicima HZZO-a.

Osobnim dolaskom u ured HZZO-a možete jednostavno dobiti broj osigurane osobe i riješiti sve potrebne formalnosti. Budite sigurni da donesete sve potrebne dokumente i pratite upute službenika ili službenice HZZO-a kako biste postigli željeni rezultat.

Alternativne metode saznavanja broja osigurane osobe u HZZO-u

Ako nemate trenutno pristup internetu ili ne želite koristiti službene kanale za saznavanje broja osigurane osobe u HZZO-u, postoje alternative metode koje možete iskoristiti. Evo nekoliko prijedloga:

You might be interested:  Kako Napraviti Sir Od Mlijeka I Jogurta

Pozivanje HZZO-a

Jedan od načina da saznate broj osigurane osobe je pozvati HZZO i pitati ih izravno. Možete ih kontaktirati na telefonski broj koji je dostupan na njihovim službenim web stranicama. Budite spremni pružiti svoje osobne podatke i objasniti zašto trebate saznati broj osigurane osobe.

Pitanje poslodavca ili školske/obrazovne institucije

Ako ste zaposleni, vaš poslodavac ima pristup informacijama o vašem broju osigurane osobe jer šalje podatke o plaćama i osiguranju HZZO-u. Možete ih pitati da vam pruže taj broj.

Isto vrijedi i za školske ili obrazovne institucije. U školskom sustavu postoji određena razina dostupa vašim osobnim podacima, uključujući broj osigurane osobe. Možete pitati odgovarajuću osobu u vašoj instituciji da vam pruži taj broj.

Potraga za ranijim dokumentima

Ako ste ranije imali neki oblik zdravstvenog osiguranja, možda ćete pronaći broj osigurane osobe na starim zdravstvenim karticama ili policama osiguranja. Ovo može biti posebno korisno ako ste nedavno promijenili osiguravajuće društvo.

Konzultacija s HZZO-om osobno

Ako ni jedna od prethodno navedenih metoda nije uspjela, možete posjetiti najbližu poslovnicu HZZO-a i zatražiti broj osigurane osobe. Budite spremni pokazati svoje osobne isprave i objasniti svoj razlog zahtjeva. Osoblje HZZO-a će vam pomoći u dobivanju potrebnih informacija.

Zapamtite da je broj osigurane osobe važan identifikacijski podatak i treba ga koristiti samo u službene svrhe. Pazite da vaš broj osigurane osobe ne padne u krive ruke i da se ne zloupotrebljava.

Drugačiji načini pronalaska broja osigurane osobe

Ako ne znate broj osigurane osobe u HZZO, postoje i drugi načini da to saznate.

1. Slanje zahtjeva putem pošte

Jedan od načina je slanje pisanih zahtjeva putem pošte. Možete napisati pismo u kojem ćete zatražiti informacije o broju osigurane osobe. Važno je da pismo bude jasno napisano i da sadrži sve relevantne podatke o osobi za koju tražite broj osigurane osobe. Pismo treba poslati na adresu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

2. Posjet HZZO poslovnici

Drugi način pronalaska broja osigurane osobe je odlazak u najbližu poslovnicu HZZO-a. Osoblje u poslovnici će vam pomoći i pružiti sve informacije koje su vam potrebne. Važno je da sa sobom ponesete osobnu iskaznicu i ostala relevantna identifikacijska dokumenta kako bi pružili dokaz o identitetu osobe za koju tražite broj osigurane osobe.

3. Korištenje online servisa

Također, možete koristiti online servise HZZO-a kako biste saznali broj osigurane osobe. Na službenim stranicama HZZO-a možete pronaći online servise koji vam omogućavaju pristup vašim osobnim podacima. Potrebno je registrirati se na tim servisima i koristiti vaše korisničko ime i lozinku kako biste saznali broj osigurane osobe.

Važno je napomenuti da će vam u svim slučajevima trebati relevantni identifikacijski dokumenti kako biste dokazali identitet osobe za koju tražite broj osigurane osobe. Uvijek je najbolje konzultirati se s HZZO-om ili posjetiti najbližu poslovnicu za sve dodatne informacije i upute vezane uz pronalazak broja osigurane osobe.

FAQ:

Kako mogu saznati broj osigurane osobe u HZZO?

Da biste saznali broj osigurane osobe u HZZO-u, možete provjeriti na vašoj zdravstvenoj iskaznici, na zdravstvenim kartonima ili računima koje ste primili od bolnica ili ljekarni. Također, možete kontaktirati HZZO direktno i oni će vam pružiti potrebne informacije.

Koje su korisne informacije o HZZO-u?

HZZO (Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje) je organizacija koja pruža zdravstveno osiguranje građanima Hrvatske. Osigurani broj je jedinstveni identifikacijski broj koji svaki osiguranik dobiva i koristi se za pristup zdravstvenim uslugama. Također, HZZO pruža mnoge druge usluge poput nadoplate za lijekove, refundacije troškova liječenja i sl.

Zašto mi je potreban broj osigurane osobe u HZZO-u?

Broj osigurane osobe je potreban za pristup zdravstvenim uslugama osigurane osobe. Kada posjećujete liječnika ili ljekarnu, morate pružiti svoj broj osiguranja kako bi se vaši troškovi pokrili preko zdravstvenog osiguranja. Također, broj osigurane osobe koristi se za identifikaciju pacijenta u medicinskoj dokumentaciji.

Mogu li saznati broj osigurane osobe u HZZO-u putem interneta?

Da, možete saznati broj osigurane osobe u HZZO-u putem interneta. HZZO nudi online uslugu koja vam omogućuje da provjerite svoj broj osiguranja i druge informacije vezane uz vaše zdravstveno osiguranje. Trebate se prijaviti na njihovu internetsku stranicu i slijediti upute za provjeru broja osigurane osobe.

Što mogu učiniti ako ne mogu saznati svoj broj osigurane osobe u HZZO-u?

Ako ne možete saznati broj osigurane osobe u HZZO-u, možete kontaktirati HZZO putem telefona ili posjetiti njihovu poslovnicu osobno. Osoblje HZZO-a će vam pružiti potrebnu pomoć, provjeriti vaše podatke i dati vam broj osigurane osobe.

Mogu li saznati broj osigurane osobe u HZZO-u putem mobilne aplikacije?

Da, HZZO nudi mobilnu aplikaciju koja vam omogućuje pristup vašim zdravstvenim informacijama, uključujući broj osigurane osobe. Morate preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj, prijaviti se s vašim korisničkim imenom i lozinkom, a zatim slijediti upute za provjeru broja osigurane osobe.