Kako se koristi Ehoton za kosu: savjeti i upute

Kako Se Koristi Ehoton Za Kosu

Kako Se Koristi Ehoton Za Kosu

Ehoton je popularan brend boje za kosu koji se koristi širom svijeta. Mnogi ljudi biraju Ehoton jer pruža prekrasan i dugotrajan rezultat. Međutim, kako bi postigli najbolje rezultate, važno je pravilno koristiti Ehoton boju za kosu. U ovom članku ćemo vam pružiti savjete i upute kako biste postigli željeni izgled.

Prva stvar koju trebate učiniti je odabrati boju Ehoton koja odgovara vašoj prirodnoj boji kose i željenom rezultatu. Ehoton ima širok izbor nijansi, pa se preporučuje da prvo provjerite palete boja i odaberete onu koja će najbolje odgovarati vašem tenu i stilu.

Nakon odabira boje, pripremite kosu za bojenje. Operite kosu šamponom koji ne sadrži silikone ili druge sastojke koji mogu ometati adheziju boje. Zatim isperite kosu i nježno je osušite ručnikom. Važno je da kosa bude suha, ali ne previše mokra prije nanošenja boje.

Sljedeći korak je miješanje boje prema uputama na pakiranju. Obično je potrebno pomiješati boju s oksidansom kako bi se postigla željena boja. Pažljivo miješajte dok boja ne postane glatka i homogena.

Kada je boja spremna, podijelite kosu na nekoliko sekcija kako biste olakšali nanošenje boje. Počnite nanošenjem boje na korijen kose, a zatim ravnomjerno rasporedite boju cijelom dužinom. Pazite da ujednačeno pokrijete svaki pramen. Ostavite boju da djeluje prema uputama na pakiranju i zatim temeljito isperite kosu.

Contents

Sve o uporabi Ehotona za kosu

Ehoton je popularni proizvod za bojenje kose koji se koristi diljem svijeta. Ovaj proizvod omogućuje korisniku da samostalno ili uz pomoć frizera postigne željene rezultate bojenja.

Priprema

Da biste uspješno koristili Ehoton, prvo je važno odabrati nijansu koja vam najbolje odgovara. Ehoton dolazi u različitim nijansama koje će vam pomoći postići željeni izgled. Važno je pročitati upute i provjeriti da li imate sve potrebne proizvode za bojenje kose.

Korak po korak

Evo jednostavnih koraka koje trebate slijediti kako biste pravilno koristili Ehoton:

 1. Operite kosu šamponom i dobro je osušite.
 2. Zaštitite odjeću ručnikom ili plastičnim plaštom kako biste izbjegli mrlje od boje.
 3. Pripremite Ehoton boju prema uputama na pakiranju.
 4. Raspodijelite boju ravnomjerno po kosi pomoću češlja ili ruku. Pazite da boja dosegne svaki pramen kose.
 5. Počevši od korijena, nanesite boju na cijelu kosu i ostavite da djeluje prema uputama na pakiranju.
 6. Nakon određenog vremena isperite kosu toplom vodom dok boja ne bude potpuno uklonjena.
 7. Nanesite Ehoton regenerator prema uputama na pakiranju kako biste hidratizirali i omekšali kosu.
 8. Tkane kosu i jednostavno je ostavite da se osuši ili koristite sušilo za kosu.

Savjeti

 • Provjerite ima li kakvih alergijskih reakcija prije upotrebe Ehotona. Testirajte mali dio kože prije nanošenja boje na kosu.
 • Slijedite upute na pakiranju i pridržavajte se preporučenog vremena djelovanja boje kako biste postigli najbolje rezultate.
 • Ako niste sigurni koja nijansa Ehotona je najbolja za vas, uvijek se posavjetujte s frizerom ili stručnjakom za bojenje kose.
 • Nakon bojenja kose s Ehotonom, redovito njegujte kosu koristeći hidratantne i hranjive šampone i regeneratore.

Sažetak
Proizvod Tip Nijansa Prednosti
Ehoton Boja za kosu Različite nijanse Lako korištenje, dugotrajnost boje

Kako koristiti Ehoton za kosu: osnovni savjeti

Ehoton je popularan brend boja za kosu koji pruža dugotrajne i sjajne rezultate bojenja. Ako želite postići profesionalne rezultate kod kuće, slijedite ove osnovne savjete za korištenje Ehoton boje za kosu.

1. Pripremite kosu

Da biste postigli najbolje rezultate bojenja, pripremite kosu prije nanošenja Ehoton boje. Operite kosu šamponom bez kondicioniranja kako biste uklonili sve ostatke proizvoda i nečistoće. Ne koristite regenerator prije bojenja, jer on može ometati postizanje ravnomjernog rezultata bojenja.

2. Koristite zaštitu kože

Ehoton boja za kosu može bojiti kožu oko linije kose i na vratu. Kako biste izbjegli neželjene mrlje boje na koži, nanesite tanki sloj vazelina ili kreme na područja kože koje želite zaštititi.

3. Pomiješajte boju

Slijedite upute na pakiranju Ehoton boje kako biste pravilno pomiješali boju i razvijač. Obično trebate pomiješati jednu tubu boje sa razvijačem u posebnoj posudi koja dolazi s bojom.

You might be interested:  Kako Sniziti Šećer U Krvi Forum

4. Nanesite boju

Nakon što ste pripremili boju, koristite četkicu za bojenje ili rukavice koje dolaze s Ehoton bojom kako biste pažljivo nanesli boju na kosu. Počnite od korijena kose i ravnomjerno rasporedite boju duž cijele dužine kose. Pripazite da ne preskočite nijedan dio kose kako biste postigli ravnomjernu boju.

5. Pričekajte i isperite

Nakon što ste nanesli boju, pričekajte prema uputama na pakiranju Ehoton boje. Obično trebate pričekati određeno vrijeme kako bi boja mogla djelovati. Nakon isteka vremena, temeljito isperite kosu toplom vodom sve dok voda ne postane čista.

6. Koristite poseban šampon

Da biste očuvali boju duže vrijeme, koristite poseban šampon i balzam za obojenu kosu. Ti proizvodi su formulirani da održe svježinu boje i održe kosu hidratiziranom. Također, izbjegavajte često pranje kose kako biste spriječili ispiranje boje.

7. Pazite na održavanje

Ehoton boja za kosu pruža dugotrajne rezultate, ali boja će se s vremenom početi izbljeđivati. Kako biste održali svježinu boje, razmislite o redovnom osvježavanju boje ili nanošenju tonera kako biste osvježili ton boje. Također, izbjegavajte izlaganje sunčevim zrakama i korištenje vruće vode prilikom pranja kose, jer to može ubrzati izbljeđivanje boje.

Slijedeći ove osnovne savjete, možete postići prekrasne rezultate bojenja koristeći Ehoton boju za kosu. Obratite pažnju na upute na pakiranju i prilagodite svoj postupak bojenja prema potrebama svoje kose i željenom rezultatu bojenja.

Priprema kose za nanošenje Ehotona: korak po korak

Korak 1: Operite kosu

Pre nanošenja Ehotona, važno je temeljito oprati kosu šamponom i isprati je vodom. Ovo će ukloniti sve ostatke proizvoda ili nečistoće sa kose i pripremiti je za nanošenje boje.

Korak 2: Pružite odgovarajuću zaštitu podlozi

Prije nego što započnete nanošenje Ehotona na kosu, stavite staru ili ručnikom zaštitite područje na kojem radite. Boja za kosu može prskati naokolo i ostaviti mrlje na površinama koje se teško čiste.

Korak 3: Pripremite alate

Prije nanošenja boje, pripremite alate koje ćete koristiti, kao što su češalj, posuda za miješanje boje, četka za nanošenje boje, gumene rukavice i ručnik za brisanje u slučaju da boja dospije na kožu ili oko kose.

Korak 4: Raščešljajte kosu

Raščešljajte kosu kako biste uklonili sve čvorove i zapetljane dijelove. Ovo će vam olakšati nanošenje boje, a rezultat će biti ravnomjernija boja na kosi.

Korak 5: Zaštitite kožu

Da biste spriječili da boja dospije na kožu i mrlje, nanesite malo vazelina na vratu, oko linije kose i na čelu. Ovo će stvoriti barijeru između kože i boje.

Korak 6: Miješanje boje

Slijedite upute na pakiranju kako biste pravilno miješali boju za kosu. Obično trebate pomiješati boju s oksidacijskim sredstvom u određenom omjeru. Koristite posudu za miješanje koju ste pripremili i temeljito promiješajte boju dok ne dobijete homogenu smjesu.

Korak 7: Nanošenje boje

Nanesite boju na kosu pomoću četke za nanošenje boje. Počnite od korijena kose i ravnomjerno rasporedite boju po cijeloj dužini kose. Pazite da ne preskočite nijedan dio kose i da je boja ravnomjerno raspoređena.

Korak 8: Vrijeme djelovanja

Slijedite upute na pakiranju kako biste odredili vrijeme djelovanja boje na kosi. Obično je potrebno pričekati određeno vrijeme da boja djeluje i da se proizvod veže na kosu.

Korak 9: Isperite kosu

Nakon što je vrijeme djelovanja isteklo, isperite kosu toplom vodom dok voda ne postane čista. Pripazite da temeljito isperete boju kako biste uklonili sve ostatke proizvoda.

Korak 10: Njega kose

Nakon ispiranja boje, možete koristiti Ehoton regenerator ili hidratantni tretman kako biste nahranili kosu i vratile joj vlagu. Ovo će pomoći očuvanju boje i poboljšati izgled kose.

Korak 11: Osušite kosu

Na kraju, možete sušiti kosu na uobičajeni način, bilo prirodnim putem ili pomoću sušila za kosu. Sada biste trebali imati predivnu kosu s bojom koju ste željeli i koju možete ponosno nositi.

Kako odabrati pravu nijansu Ehotona za kosu

Ako želite obojiti kosu Ehoton proizvodima, vrlo je važno odabrati pravu nijansu koja će najbolje odgovarati vašem tenu i stilu. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti pri odabiru prave nijanse Ehoton boje za kosu:

Analizirajte svoju prirodnu boju kose

Prvo što trebate učiniti je analizirati svoju prirodnu boju kose. Pogledajte nijanse koje možete pronaći u svojoj prirodnoj boji kose i gledajte boje koje se slažu s vašim tonom kože. Također, razmislite o željenoj promjeni – želite li samo malo promijeniti nijansu ili želite potpunu transformaciju?

Razmotrite svoj ton kože

Da biste pravilno odabrali nijansu Ehoton boje za kosu, morate razmotriti svoj ton kože. Na općenitoj razini, postoji nekoliko glavnih kategorija tonova kože: hladni ton, topao ton i neutralni ton. Ako imate hladan ton kože, možda će vam bolje odgovarati nijanse s pepeljastim ili plavim podtonom. Za osobe s toplim tonom kože, zlatni ili bakreni podtoni mogu biti bolji izbor. Neutralni ton kože obično dobro funkcionira s mnogim nijansama.

Proučite Ehoton katalog boja

Pogledajte Ehoton katalog boja kako biste vidjeli različite dostupne nijanse. Boje su obično organizirane u skupine prema tonovima, pa će vam to pomoći da pronađete pravu nijansu za vas. Obratite pažnju na oznake boja koje ukazuju na topli ili hladni podton boje.

Isprobajte testere boje

Isprobajte testere boje

Preporučljivo je isprobati testere boje prije nego što odaberete konačnu nijansu. Mnogi proizvođači Ehoton boje za kosu imaju putem kojim možete preuzeti testere boje i isprobati ih kod kuće. To će vam dati bolju ideju kako će vam odabrana boja izgledati na vašoj kosi i tenu kože.

Konzultirajte se s profesionalcem

Ako ste i dalje nesigurni oko odabira prave nijanse, uvijek je dobro konzultirati se s profesionalnim frizerom ili stilistom. Oni će vam moći dati savjete i preporuke na temelju vaše prirodne boje kose, tona kože i željenog izgleda.

I zapamtite, odabir prave nijanse Ehoton boje za kosu je važan korak kako biste postigli izgled koji želite. Pažljivo provedite ovaj postupak kako biste bili sigurni da odaberete pravu boju koja će vam najbolje odgovarati.

Ehoton za kosu: najčešće postavljana pitanja

1. Kako koristiti Ehoton za kosu?

Ehoton je boja za kosu koja dolazi u obliku tubice smjese boje i razvijača koji se miješaju prije nanošenja na kosu. Evo koraka za upotrebu:

 1. Operite kosu šamponom prije nanošenja Ehoton boje za kosu. Ovaj korak uklanja nečistoće i priprema kosu za bojanje.
 2. Nanesite zaštitnu kremu na kožu oko linije kose kako biste spriječili bojenje kože.
 3. Pomiješajte boju i razvijač u prikladnoj posudi prema uputama na pakiranju.
 4. Nanesite boju ravnomjerno na kosu četkom ili aplikatorom, počevši od korijena i radite prema vrhovima kose.
 5. Ostavite boju da djeluje vremenski period naveden na pakiranju.
 6. Nakon isteka vremena, isperite boju toplom vodom dok voda ne postane jasna.
 7. Nanesite regenerator za kosu kako biste omekšali i hidratizirali kosu.
 8. Osušite i oblikujte kosu prema želji.
You might be interested:  Kako Znati Da U Klimi Nema Plina

2. Koliko dugo traje boja Ehotona na kosi?

Trajanje boje Ehoton na kosi ovisi o mnogim faktorima, kao što su kvaliteta vaše kose, način pranja, izloženost suncu i drugi vanjski čimbenici. Uobičajeno je da boja Ehoton traje između 4 i 6 tjedana prije nego što počne blijedjeti. Redovito održavanje boje, primjena šampona bez sulfata i izbjegavanje izlaganja kosi jakom suncu mogu produžiti trajanje boje na kosi.

3. Mogu li koristiti Ehoton za kosu ako imam oštećenu kosu?

3. Mogu li koristiti Ehoton za kosu ako imam oštećenu kosu?

Ehoton boja za kosu može se koristiti na oštećenoj kosi, ali treba biti svjestan da može dodatno oštetiti kosu. Ako imate oštećenu kosu, preporučuje se konzultacija s frizerom ili stručnjakom za kosu prije nego što bojite kosu. Oni će vam dati savjete kako najbolje postupiti s oštećenom kosom i možda preporučiti neke tretmane koji će pomoći pri obnavljanju kose prije bojenja.

4. Kako se riješiti Ehoton boje s kože?

Ako se boja Ehotona slučajno prolije na kožu tijekom bojenja kose, možete je ukloniti pomoću nekoliko metoda. Jedan način je upotreba sapuna i tople vode za trljanje boje s kože. Možete također upotrijebiti mokre maramice ili sredstvo za uklanjanje šminke koje sadrži ulje. Ako boja ostane na koži, pokušajte jeklaniti sredstvima za skidanje šminke koja sadrže alkohol.

5. Postoji li Ehoton boja za kosu bez amonijaka?

Da, Ehoton ima liniju boja za kosu bez amonijaka. Ove boje obično sadrže druga sredstva za oksidaciju koja ne sadrže amonijak, kao što je monoetanolamin, koja ima sličan učinak kao amonijak, ali je manje iritantna za vlasište. Ako preferirate boje za kosu bez amonijaka, provjerite etiketu ili opis proizvoda kako biste bili sigurni da je boja koju koristite bez amonijaka.

6. Mogu li miješati više boja Ehotona?

Da, možete miješati više boja Ehotona kako biste postigli željenu boju. Ovo je često korisno kada želite postići prilagođenu nijansu koja nije dostupna u jednoj boji. Prije miješanja boje, provjerite upute proizvođača kako biste bili sigurni da je miješanje tih specifičnih boja sigurno i preporučljivo.

Kategorija Pitanje Odgovor
Boje za kosu Koliko često mogu koristiti Ehoton boju za kosu? Preporučuje se da pričekate najmanje 4 tjedna između svakog bojanja kose, kako biste dali vremena kosi da se oporavi od kemijskog procesa bojenja.
Održavanje boje Kako mogu produžiti trajanje boje Ehotona na kosi? Primjena šampona bez sulfata, izbjegavanje izlaganja kose jakom suncu, redovito održavanje boje i korištenje proizvoda za njegu boje mogu pomoći u produženju trajanja boje na kosi.
Popravak oštećene kose Što mogu učiniti ako mi je kosa oštećena nakon bojanja Ehoton bojom? Ako je kosa oštećena nakon bojenja Ehoton bojom, preporučljivo je konzultirati se s frizerom ili stručnjakom za kosu koji će vam pružiti savjete kako njegovati oštećenu kosu i vratiti joj zdravlje.

Najbolji način nanošenja Ehotona za profesionalne rezultate

Ehoton je popularan proizvod za bojanje kose koji se često koristi u frizerskim salonima. Uz pravilnu tehniku nanošenja, možete postići profesionalne rezultate. Evo nekoliko savjeta o tome kako pravilno nanositi Ehoton za sjajnu i jednoliku boju kose.

1. Priprema kose

Prije nanošenja Ehotona, važno je pripremiti kosu. Operite je šamponom i nanesite regenerator kako biste je omekšali. Dobro isperite kosu i osušite je lagano ručnikom. Ne koristite fen za sušenje jer toplota može utjecati na boju Ehotona.

2. Odabir pravog Ehoton nijanse

Ehoton dolazi u različitim nijansama, pa je važno odabrati pravu nijansu koja će odgovarati vašem tonu kože i boji kose. Ako niste sigurni koja je najbolja nijansa za vas, možete se posavjetovati s frizerom.

3. Zaštita kože

Da biste izbjegli mrlje na koži, nanesite vazelin ili poseban zaštitni proizvod na područja kože oko kose, kao što su linija kose, uši i vrat.

4. Priprema Ehotona

Slijedite upute na pakiranju kako biste pripremili Ehoton. Obično se miješa s razvijačem u omjeru koji je naznačen na pakiranju. Promiješajte smjesu dok ne postane glatka i ravnomjerna.

5. Nanošenje Ehotona

Podijelite kosu na manje dijelove pomoću ukosnica. Počnite nanošenje Ehotona od korijena kose i nastavite prema krajevima. Koristite četku kako biste ravnomjerno rasporedili boju po cijeloj kosi. Pazite da ne propustite nijedan dio kose.

6. Vrijeme djelovanja

Vrijeme djelovanja Ehotona ovisi o željenom rezultatu i preporukama proizvođača. Obično se kreće između 20 i 40 minuta. Pratite upute na pakiranju i ne ostavljajte Ehoton duže nego što je naznačeno, jer to može dovesti do neželjenih rezultata.

7. Isperite kosu

Kada je vrijeme djelovanja gotovo, isperite kosu toplom vodom dok voda ne postane jasna. Nježno operite kosu šamponom i nanesite regenerator kako biste je nahranili i omekšali.

8. Sušenje kose

Nakon ispiranja, nježno ručnikom osušite kosu. Izbjegavajte upotrebu fena za sušenje jer toplota može utjecati na boju Ehotona. Dopustite kosi da se prirodno osuši ili koristite difuzor na niskoj temperaturi.

9. Održavanje boje

Da biste produžili trajnost boje Ehotona, koristite proizvode za kosu namijenjene za obojenu kosu. Izbjegavajte izlaganje kose jakom suncu i kloriranoj vodi, jer to može izblijediti boju.

Slijedeći ove korake i upute na pakiranju, možete postići profesionalne rezultate bojanja kose s Ehotonom. Ako niste sigurni u svoje vještine ili želite postići poseban efekt, uvijek se obratite frizeru za pomoć i savjete. Uživajte u svojoj prekrasnoj boji kose!

Ehoton za kosu: kako održavati boju duže vrijeme

Koristite šampon bez sulfata

Jedan od najvažnijih načina kako održavati boju duže vrijeme je da koristite šampon bez sulfata. Sulfati su jaki deterdženti koji mogu isprati boju iz kose i izazvati blijedjenje. Šamponi bez sulfata su nježniji prema kosi i pomažu u očuvanju boje.

Izbjegavajte previše vruću vodu pri pranju kose

Vruća voda može otvoriti kutikulu dlake i isprati boju iz kose. Kako biste očuvali boju duže vrijeme, preporučuje se koristiti mlaku ili hladnu vodu pri pranju kose. Mlaka voda zatvara kutikulu dlake i pomaže da boja ostane trajna.

Koristite kondicionere za obojenu kosu

Kondicioneri za obojenu kosu su formulirani posebno kako bi zaštitili boju i održali je svježom. Takvi kondicioneri pomažu u očuvanju boje i smanjenju blijedjenja. Nakon pranja kose, nanesite kondicioner za obojenu kosu i ostavite da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja.

Izbjegavajte često pranje kose

Prečesto pranje kose može isprati boju i uzrokovati blijedjenje. Pokušajte smanjiti broj pranja kose tjedno kako biste očuvali boju duže vrijeme. Koristite suhe šampone i druga rješenja za osvježavanje kose između pranja.

You might be interested:  Am550 Kako Očitati Novo Digitalno Brojilo Za Struju Iskra

Zaštitite kosu od sunca

Sunčeva svjetlost može izblijediti boju kose. Kako biste održali boju duže vrijeme, nosite šešir ili maramu kako biste zaštitili kosu od sunca. Također možete koristiti proizvode za kosu sa SPF za dodatnu zaštitu od sunca.

Izbjegavajte korištenje vrućih styling alata

Vrući styling alati poput pegle za kosu, figara i sušila za kosu mogu oštetiti kosu i uzrokovati blijedjenje boje. Pokušajte izbjegavati korištenje ovih alata ili smanjiti temperaturu kako biste minimizirali štetu na kosi i očuvali boju duže vrijeme.

Redovito koristite proizvode za njegu boje kose

Redovita upotreba proizvoda za njegu boje kose, poput maski, ulja i seruma, pomaže u očuvanju boje duže vrijeme. Takvi proizvodi pružaju dodatnu hidrataciju, hranjive tvari i zaštitu, što pomaže u očuvanju boje i sjaja kose.

 1. Koristite šampon bez sulfata
 2. Izbjegavajte previše vruću vodu pri pranju kose
 3. Koristite kondicionere za obojenu kosu
 4. Izbjegavajte često pranje kose
 5. Zaštitite kosu od sunca
 6. Izbjegavajte korištenje vrućih styling alata
 7. Redovito koristite proizvode za njegu boje kose
Popis savjeta za održavanje boje kose

Korisni savjeti i trikovi za Ehoton za kosu

Ovdje su neki korisni savjeti i trikovi za korištenje Ehotona za kosu:

1. Pažljivo odaberite nijansu

Prilikom odabira nijanse Ehotona za kosu, važno je odabrati onu koja najbolje odgovara vašem prirodnom tonu kose i željenom rezultatu. Ako niste sigurni koja je najbolja nijansa za vas, posavjetujte se sa frizerom ili koristite Ehotonov katalog nijansi kao smjernicu.

2. Pripremite kosu prije bojenja

Da biste postigli najbolje rezultate s Ehotonom za kosu, bitno je pravilno pripremiti kosu prije nanošenja boje. Operite kosu dan prije bojenja, ali ne koristite regenerator kako bi se boja bolje primila. Također je dobra ideja provesti test osjetljivosti 48 sati prije bojenja kako biste bili sigurni da niste alergični na proizvod.

3. Slijedite upute za bojenje

Ehoton dolazi s detaljnim uputama za bojenje koje je važno slijediti. Pažljivo pročitajte upute prije nego počnete s bojenjem i osigurajte da imate sve potrebne alate i materijale pri ruci. Provjerite vrijeme koje treba provesti za bojenje i održavanje boje kako biste postigli željene rezultate.

4. Njega kose nakon bojenja

Nakon što ste obojili kosu Ehotonom, važno je pravilno njegovati kosu kako bi boja ostala svježa i dugotrajna. Koristite poseban šampon i regenerator za obojenu kosu kako biste očuvali boju. Također je dobra ideja izbjegavati izlaganje kose suncu i vrućoj vodi kako bi se spriječilo ispiranje boje.

Tabela
Korisni savjeti i trikovi za Ehoton za kosu:
Pažljivo odaberite nijansu
Pripremite kosu prije bojenja
Slijedite upute za bojenje
Njega kose nakon bojenja

Specifičnosti upotrebe Ehotona za kosu na različitim tipovima kose

Kada koristite Ehoton za kosu, važno je uzeti u obzir tip vaše kose. Različiti tipovi kose imaju različite potrebe i zahtjeve za njegu boje. Evo nekoliko savjeta o korištenju Ehotona za kosu na različitim tipovima kose:

Kratka kosa

 • Za kratku kosu, Ehoton može brzo i lako nanijeti boju. Važno je pažljivo pridržavati se uputa na pakiranju kako biste postigli željenu boju.
 • Budući da je kratka kosa manje izložena suncu i drugim vanjskim faktorima, boja koja se nanosi Ehotonom obično će trajati dulje.
 • Ehoton je jednostavan za upotrebu na kratkoj kosi jer smanjuje mogućnost nereda i propuštanja boje. Uz to, ima brzo djelovanje, tako da ne morate dugo čekati da boja djeluje na kosu.

Duga kosa

 • Ako imate dugu kosu, trebat ćete više Ehotona kako biste prekrili cijelu kosu.
 • Postoje različiti tonovi Ehotona za kosu koji daju različite nijanse i efekte na dugoj kosi. Možete eksperimentirati s različitim tonovima kako biste postigli željeni izgled.
 • Na dugoj kosi, boja koja se nanosi Ehotonom obično će izblijedjeti brže zbog izloženosti suncu i upotrebe toplinskih alata za oblikovanje kose. Važno je pravilno njegovati kosu nakon bojenja kako biste zadržali boju što je duže moguće.
 • Ehoton je praktičan za upotrebu na dužoj kosi jer njegova kremasta tekstura olakšava nanošenje na cijelu duljinu kose.

Tanka kosa

 • Za tanju kosu preporučuje se koristiti manje količine Ehotona kako ne bi opteretili kosu.
 • Tanka kosa može brže apsorbirati boju, stoga je važno pažljivo pridržavati se uputa kako biste postigli željenu boju i izbjegli prejaku boju.
 • Ehoton može pružiti volumen i punoću tankoj kosi. Možete se odlučiti za tonove koji imaju efekt posvjetljivanja kako bi se postigao dodatni volumen.

Kovrčava kosa

 • Kod kovrčave kose, važno je pravilno nanijeti Ehoton kako bi se boja ravnomjerno rasporedila po kosi.
 • Kovrčava kosa može biti grublja i suša od drugih vrsta kose, stoga je važno osigurati pravilnu njegu kose nakon bojenja kako bi se zadržala hidratacija i sjaj.
 • Ehoton može pružiti sjaj i definiciju kovrčama. Možete odabrati tonove koji imaju dodatni sjaj kako bi istaknuli vaše kovrče.

Sumirajući:
Tip kose Specifičnosti upotrebe Ehotona
Kratka kosa Brzo i jednostavno nanošenje. Traje dulje.
Duga kosa Više boje za prekrivanje, razne nijanse. Brže blijedi.
Tanka kosa Manje količine, posebni tonovi, dodatni volumen.
Kovrčava kosa Ravnomjerna raspodjela, hidratacija, sjaj.

FAQ:

Kako se koristi Ehoton za kosu?

Ehoton za kosu se koristi na sljedeći način: prvo temeljito operite kosu šamponom, zatim nanesite boju na suhu kosu i ostavite da djeluje određeno vrijeme prema uputama na pakiranju. Nakon toga isperite kosu toplom vodom i nanesite regenerator. Po želji, možete stilizirati kosu na uobičajen način.

Koliko dugo treba držati Ehoton na kosi?

Duljina vremena koja je potrebna da Ehoton djeluje na kosi ovisi o željenoj nijansi. Upute na pakiranju navode koliko dugo trebate držati boju na kosi. Obično je to između 20 i 40 minuta. Nikako nemojte prekoračiti vrijeme jer bi to moglo rezultirati nepoželjnim nijansama ili oštećenjem kose.

Treba li prije upotrebe Ehotona koristiti neki preparat za pripremu kose?

Preporučuje se da prije upotrebe Ehotona kosu operete šamponom bez silikona kako biste uklonili nečistoće i omogućili bolje prijanjanje boje. Također, ako imate vrlo suhu ili oštećenu kosu, možete koristiti hidratantni tretman prije bojanja kako biste kosu dodatno zaštitili.

Koje su moguće nuspojave upotrebe Ehotona za kosu?

Većina ljudi ne doživljava nikakve nuspojave prilikom korištenja Ehotona za kosu. Međutim, neki pojedinci mogu imati alergijske reakcije na sastojke boje. Prije upotrebe provjerite da nemate alergijsku reakciju na proizvod. Također, Ehoton za kosu može izazvati isušivanje kose, pa je važno koristiti regenerator nakon bojanja kako biste kosu nahranili.