Kako se odjaviti iz Fortrade - detaljno uputstvo 2021

Kako Se Odjaviti Iz Fortrade

Kako Se Odjaviti Iz Fortrade

Ako ste korisnik Fortrade platforme za trgovanje i želite se odjaviti sa svojeg računa, ovdje je detaljno uputstvo kako to učiniti. Bez obzira da li želite privremeno deaktivirati svoj račun ili zauvijek izbrisati svoj nalog, postupak je jednostavan i brz.

Da biste se odjavili sa svojeg Fortrade računa, prvo se prijavite na platformu koristeći svoje korisničko ime i lozinku. Nakon što se prijavite, pronađite opciju “Postavke računa” ili “Moj profil”, koja se obično nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

Kada pronađete tu opciju, kliknite na nju kako biste otvorili svoje postavke računa. U postavkama računa ćete pronaći mogućnosti za uređivanje vašeg profila, ali i za odjavu sa računa.

Da biste privremeno deaktivirali svoj račun, pronađite opciju za deaktivaciju ili suspenziju računa. Ova opcija će vam omogućiti da ostavite svoj račun neaktivan neko vrijeme, ali ga kasnije opet aktivirate ako odlučite. Važno je napomenuti da prilikom deaktivacije računa možete izgubiti pristup svojim podacima i sredstvima na računu.

Međutim, ako želite trajno izbrisati svoj račun, pronađite opciju za brisanje ili zatvaranje računa. Pripazite prilikom korištenja ove opcije, jer će svi vaši podaci, trgovinski historijat i sredstva biti trajno izbrisani i neće ih biti moguće povratiti.

U svakom slučaju, prije nego što se odjavite sa svog Fortrade računa, važno je da provjerite da li imate aktivna otvorena trgovanja ili da li imate neiskorišćena sredstva na računu. Prepručuje se da se konsultujete sa korisničkom podrškom kompanije kako biste saznali više detalja i bili sigurni da nećete izgubiti ništa važno.

Nakon što se odjavite sa svog računa, preporučuje se da redovno pratite svoje e-mail poruke kako biste bili sigurni da ne primate nikakve informacije vezane za vaš račun i da niko drugi ne koristi vaše podatke.

Korak 1: Posjetite službenu web stranicu Fortrade-a

Za početak procesa odjave iz Fortrade-a, prvi korak je posjetiti službenu web stranicu ove platforme. Da biste to učinili, slijedite sljedeće korake:

 1. Otvorite web preglednik na svom uređaju.
 2. U adresnu traku upišite “www.fortrade.com” i pritisnite Enter.
You might be interested:  Kako Aktivirati Simpa Bon

Službena web stranica Fortrade-a trebala bi se učitati na vašem ekranu. Ako je sve ispravno, možete preći na sljedeći korak za odjavu.

Korak 2: Pronađite opciju za odjavu

Nakon što se prijavite na svoj Fortrade nalog, trebate pronaći opciju za odjavu kako biste se uspješno odjavili s platforme. Opcija za odjavu obično se nalazi na padajućem izborniku, navigacijskoj traci ili u donjem desnom kutu ekrana.

Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da pronađete opciju za odjavu:

 1. Pregledajte navigacijsku traku na vrhu ekrana. Ponekad se opcija za odjavu nalazi ovdje. Izgleda kao ikona ili naziv “Odjava”.
 2. Ako ne vidite opciju za odjavu na navigacijskoj traci, provjerite padajući izbornik. Kliknite na ikonu koja izgleda kao strelica prema dolje ili na ikonu s tri vodoravne crte. Nađite i kliknite na opciju “Odjava” u padajućem izborniku.
 3. Ako niste pronašli opciju za odjavu na padajućem izborniku, pomaknite se prema dolje sve do dna stranice. Ponekad se opcija za odjavu nalazi u donjem desnom kutu ekrana. Izgleda kao ikona ili naziv “Odjava”.
 4. Ako ni jedan od prethodnih koraka ne funkcionira, pogledajte “Postavke” ili “Profil” na vašem Fortrade nalogu. Ovdje biste trebali pronaći opciju za odjavu.

Ako nađete opciju za odjavu, kliknite na nju da biste se uspješno odjavili s platforme. Nakon odjave, bit ćete preusmjereni na početnu stranicu ili prikazane poruke o odjavi. Provjerite da ste se uspješno odjavili od svojeg Fortrade naloga prije nego što napustite stranicu.

Korak 3: Kliknite na opciju za odjavu

Kada se prijavite na svoj Fortrade račun, možete se odjaviti jednostavnim klikom na opciju za odjavu.

Da biste se odjavili, pratite sledeće korake:

 1. Pronađite ikonu korisničkog profila ili opciju “Postavke” na vrhu navigacione trake na Fortrade platformi.
 2. Kada pronađete tu opciju, kliknite na nju da biste otvorili padajući meni.
 3. U padajućem meniju, potražite opciju za odjavu. Ova opcija će se obično nazivati “Odjava” ili “Izloguj se”.
 4. Kliknite na opciju za odjavu da biste se bezbedno odjavili sa svog Fortrade računa.
You might be interested:  Kako Skinuti Gel S Noktiju

Nakon što kliknete na opciju za odjavu, bićete preusmereni na stranicu za prijavu. Time se završava vaša sesija i sigurno ste odjavljeni sa svog Fortrade računa.

Korak 4: Potvrdite svoju odluku o odjavi

Korak 4: Potvrdite svoju odluku o odjavi

Kada ste se odlučili za odjavu iz Fortrade, potrebno je da potvrdite svoju odluku kako biste zatvorili svoj račun. Evo koraka koje trebate slijediti kako biste potvrdili svoju odluku o odjavi:

 1. Prijavite se na svoj Fortrade račun koristeći svoje korisničko ime i lozinku.
 2. Nakon što se prijavite, otvorit će se vaša nadzorna ploča.
 3. U gornjem desnom kutu nadzorne ploče, kliknite na svoje korisničko ime kako biste otvorili izbornik.
 4. U izborniku odaberite “Postavke računa”.
 5. Na stranici “Postavke računa”, skrolajte prema dolje do odjeljka “Odjava”.
 6. Kliknite na opciju “Odjavi se” kako biste pokrenuli proces odjave.
 7. Po završetku procesa, dobit ćete potvrdu o uspješnoj odjavi.

Imajte na umu da će odjava zatvoriti vaš Fortrade račun i onemogućiti vam pristup svim sredstvima i funkcijama. Budite sigurni da ste sigurno povukli sva sredstva s računa prije nego što se odjavite.

Ako želite ponovno otvoriti račun u budućnosti, morat ćete proći kroz postupak registracije i ponovno provjeriti svoj identitet.

Korak 5: Unesite potrebne informacije

Nakon odabira načina odjave, Fortrade će tražiti od vas da unesete potrebne informacije kako biste završili proces odjave.

Podaci koje će obično tražiti uključuju:

 • Vaše ime i prezime
 • Korisničko ime/e-mail adresa
 • Razlog odjave
 • Eventualne povratne informacije ili komentare

Budite sigurni da ćete unijeti sve tražene podatke tačno i ispravno kako biste izbjegli bilo kakve probleme ili kašnjenja u procesu odjave.

Također se preporučuje da pažljivo pročitate sve upute ili smjernice koje Fortrade može pružiti u vezi sa unosom ovih informacija. Na ovaj način ćete biti sigurni da ispunjavate sve uslove za uspješnu odjavu.

Ukoliko niste sigurni kako popuniti određeno polje ili imate bilo kakva dodatna pitanja, Fortrade obično pruža mogućnost kontakta putem e-maila ili telefona. Iskoristite tu mogućnost i obratite se podršci za dodatnu pomoć.

Korak 6: Provjerite svoj e-mail za potvrdu

Fortrade će vam poslati e-mail koji sadrži potvrdu da ste uspješno otkazali svoj račun. Molimo, provjerite svoj e-mail inbox/ulaznu poštu kako biste pronašli e-mail s potvrdom.

You might be interested:  Do Kada Vrijedi Pokazna Karta Promet Split

Ako niste dobili e-mail s potvrdom, molimo provjerite spam/junk folder ili mapu “Promotions” ili “Ostalo” u slučaju da koristite Gmail. Ponekad e-mail može biti stigao u te foldere umjesto u glavni inbox.

U slučaju da ne možete pronaći e-mail s potvrdom, molimo kontaktirajte službu za korisnike Fortradea za dodatnu pomoć. Oni će provjeriti status vaše odjave i pružiti vam daljnje upute.

Korak 7: Potvrdite odjavu putem e-maila

Korak 7: Potvrdite odjavu putem e-maila

Da biste potvrdili odjavu sa Fortrade platforme, trebate potvrditi svoj zahtjev putem e-maila koji ćete dobiti na registriranu e-mail adresu.

Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Provjerite svoj e-mail sandučić.
 2. Pronađite e-mail koji ste dobili od Fortrade-a.
 3. Otvorite e-mail i pročitajte ga pažljivo.
 4. U e-mailu ćete pronaći vezu ili dugme za potvrdu odjave.
 5. Kliknite na tu vezu ili dugme.

Nakon što kliknete na vezu ili dugme za potvrdu odjave, vaš zahtjev za odjavom će biti finaliziran i vaš račun će biti deaktiviran. Više nećete moći pristupiti svojem Fortrade računu.

Ako ne možete pronaći e-mail u svom sandučiću, provjerite mapu za smetnje (spam) ili neželjenu poštu. Ponekad se e-mailovi mogu filtrirati i automatski premjestiti u te mape.

U slučaju da niste primili e-mail za potvrdu odjave, možete kontaktirati korisničku podršku Fortrade-a kako biste im pružili potrebne informacije i zatražili pomoć pri odjavi.

Korak 8: Provjerite da ste uspješno odjavljeni

Nakon što ste se odjavili iz Fortrade, preporučljivo je provjeriti da li ste uspješno odjavljeni sa svojeg računa. To možete uraditi na sljedeći način:

 1. Otvorite web stranicu Fortrade koristeći svoj internet preglednik.
 2. Kliknite na opciju “Prijavi se” ili “Uloguj se”.
 3. Unesite svoje korisničko ime i lozinku.
 4. Pritisnite dugme “Prijava” ili “Uloguj se”.

Ako se prijavite na svoj račun bez ikakvih problema, to znači da ste uspješno odjavljeni i da ste sigurni od pristupa vašim financijskim podacima.

Ako primijetite da ste i dalje prijavljeni na svoj račun nakon što ste se već odjavili, preporučujemo da kontaktirate korisničku podršku Fortrade kako biste riješili ovaj problem i osigurali sigurnost vašeg računa.

FAQ: