Kako skinuti Europass CV? - Korak-po-korak vodič

Kako Skinuti Europass Cv

Kako Skinuti Europass Cv

Europass CV je standardizirani format životopisa koji omogućuje jednostavnu i preglednu prezentaciju vaših vještina, obrazovanja i iskustva. Ako želite kreirati Europass CV, morate skinuti odgovarajući obrazac prema svojim potrebama i zatim ga ispunite sa svojim podacima. U ovom korak-po-korak vodiču objasnit ćemo vam kako skinuti Europass CV.

Prvi korak je posjetiti službenu Europass web stranicu. Na početnoj stranici ćete vidjeti razne opcije i alate povezane s Europassom. Da biste pristupili Europass CV obrazcu, kliknite na “Izrada životopisa Europass”. Nakon toga, bit ćete preusmjereni na stranicu s opcijama različitih Europass dokumenata.

Na stranici sa opcijama Europass dokumenata pronađite odjeljak “Životopis Europass” i kliknite na link za preuzimanje obrazca. Obrazac životopisa Europass bit će preuzet na vaše računalo u obliku PDF ili Word dokumenta, ovisno o vašim postavkama. Nakon preuzimanja obrazca, otvorite ga u odgovarajućem programu i pripremite se za sljedeći korak – ispunjavanje podataka.

Registracija na internetskoj stranici Europass

Europass je platforma koja omogućuje izradu i dijeljenje životopisa i diplome na internetu. Da biste koristili preuzete Europass predloške, prvo se morate registrirati na njihovoj web stranici. Slijedite korake u nastavku kako biste uspješno registrirali svoj račun na internetskoj stranici Europass.

Korak 1: Posjetite internetsku stranicu Europass

Prvi korak je posjetiti internetsku stranicu Europass. To možete učiniti tako da upišete “europass.eu” u adresnu traku vašeg preglednika i pritisnete Enter.

Korak 2: Pritisnite “Registriraj se”

Kada se otvori početna stranica Europass, pronađite gumb “Registriraj se” ili sličan gumb koji vodi do registracijskog obrasca.

Korak 3: Popunite registracijski obrazac

Kada kliknete na “Registriraj se”, otvorit će se registracijski obrazac. Popunite sve potrebne podatke u obrasce, kao što su vaše ime, prezime, adresa e-pošte i odaberite lozinku za svoj račun.

Korak 4: Potvrdite svoj račun

Nakon što popunite registracijski obrazac, dobit ćete e-poruku na adresu e-pošte koju ste naveli prilikom registracije. Otvorite tu e-poštu i pritisnite gumb “Potvrdi račun” kako biste aktivirali svoj Europass račun.

Korak 5: Prijava na Europass

Nakon što potvrdite svoj račun, vratite se na početnu stranicu Europass i kliknite na “Prijava”. Unesite svoju adresu e-pošte i lozinku kako biste se prijavili na svoj račun.

Nakon što uspješno registrirate svoj račun na internetskoj stranici Europass, bit ćete spremni koristiti sve dostupne usluge i predloške za izradu i dijeljenje vašeg Europass životopisa i diplome.

You might be interested:  Kako Podignuti Željezo U Krvi Forum

Kako pristupiti svojem Europass računu

Da biste pristupili svojem Europass računu, slijedite sljedeći korak-po-korak vodič:

 1. Otvorite svoj web preglednik i upišite sljedeću adresu: www.europass.hr
 2. Kliknite na “Prijava” u gornjem desnom kutu web stranice.
 3. Unesite svoje korisničko ime i lozinku koje ste odabrali prilikom stvaranja Europass računa. Ako ste zaboravili svoje korisničko ime ili lozinku, kliknite na odgovarajući link kako biste ih obnovili.
 4. Nakon što se prijavite, bit ćete preusmjereni na svoj Europass račun.
 5. Sada možete pristupiti svim funkcijama i alatima koje Europass pruža, uključujući izradu i uređivanje svojih Europass dokumenata.
 6. Kada završite sa svojim radom, ne zaboravite se odjaviti kako biste osigurali sigurnost svojih podataka.

Prateći ove jednostavne korake, možete lako pristupiti svom Europass računu i koristiti ga za kreiranje i upravljanje svojim Europass dokumentima. Nemojte oklijevati iskoristiti sve prednosti koje ovaj alat pruža kako biste istaknuli svoje vještine i kvalifikacije prilikom traženja posla ili obrazovanja.

Odabir opcije “Izrada novog CV-a”

Kada posjetite Europass CV web stranicu, prvo ćete se susresti s nekoliko opcija. Da biste započeli izradu novog CV-a, trebate odabrati opciju “Izrada novog CV-a”.

Nakon što odaberete tu opciju, bit ćete preusmjereni na stranicu s različitim predlošcima Europass CV-a. Europeps CV nudi različite vrste predložaka za različite vrste poslova i profesija. Odaberite onaj predložak koji najbolje odgovara vašim potrebama i profesionalnim ciljevima.

Kako biste odabrali predložak, kliknite na sliku ili ime predloška. Kada odaberete predložak, bit ćete preusmjereni na stranicu za uređivanje CV-a.

Europass CV vam također omogućuje da preuzmete postojeći CV u Europass formatu i nastavite s uređivanjem ili da izradite potpuno novi CV od početka. Odabirom opcije “Izrada novog CV-a” odaberete opciju za izradu novog CV-a i počinjete s praznim predloškom.

Nastavite s čitanjem da biste saznali kako koristiti predložak za uređivanje i unos vaših podataka kako biste stvorili impresivan Europass CV.

Unos osobnih podataka

U Europass CV-u, unos osobnih podataka je prvi korak u procesu izrade vašeg osobnog životopisa. Ovi podaci su važni jer će pomoći poslodavcima da vas bolje upoznaju i procijene relevantnost vašeg životopisa.

1. Koraci za unos osobnih podataka

 1. Posjetite službenu Europass web stranicu.
 2. Kliknite na karticu “Kreirajte svoj CV” ili sličan izraz.
 3. Odaberite obrazac Europass CV-a koji želite koristiti.
 4. Ispunite sve polja koja se odnose na osobne podatke, uključujući svoje ime, prezime, datum rođenja, adresu i kontakt informacije.
 5. Provjerite jesu li svi uneseni podaci ispravni i ažurirani.
 6. Spremite CV na računalu ili ga preuzmite u PDF formatu.

Važno je napomenuti da unosite samo relevantne i istinite informacije o sebi. Budite pažljivi prilikom unosa osobnih podataka i osigurajte da su sve informacije točne i aktualne.

Dodavanje informacija o obrazovanju

Kada kreirate Europass CV, veoma je važno da pružite tačne i potpune informacije o svom obrazovanju. Evo kako to možete uraditi:

1. Naziv škole/fakulteta

Opišite naziv škole ili fakulteta na kojem ste stekli obrazovanje. Napišite pun naziv uključujući sve relevantne detalje, kao što su jezik instrukcije, tip škole/fakulteta i slično.

2. Period obrazovanja

Navedite tačne datume kada ste pohađali školu/fakultet. To uključuje godine ili datume početka i završetka obrazovanja. Takođe možete navesti očekivani datum završetka, ako još uvek niste završili obrazovanje.

You might be interested:  Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Whatsapp

3. Stečeni stepen obrazovanja

Navedite stepen obrazovanja koji ste stekli kao rezultat vašeg školovanja. Na primjer, možete navesti da ste stekli osnovnu školu, srednju školu, diplomu ili master diplomu. Ako ste stekli više od jednog stepena obrazovanja, navedite ih sve.

4. Akademske nagrade i priznanja

Ako ste dobili bilo kakve akademske nagrade, priznanja ili pohvale tokom svog školovanja, obavezno ih navedite. To može uključivati stipendije, priznanja za izuzetne rezultate, nagrade za istaknute projekte i slično.

5. Rezultati ispita

Ako ste postigli impresivne rezultate na ispitu, poput odličnih ocjena ili visokog proseka ocena, nemojte se ustručavati da ih navedete. Ovo će dati potencijalnom poslodavcu ili obrazovnoj instituciji uvid u vaše akademske sposobnosti.

6. Relevantni kursevi i obuke

Ako ste pohađali bilo kakve obuke, seminare ili dodatne kurseve koji su relevantni za vašu oblast obrazovanja, navedite ih. Ovo može uključivati kurseve stranih jezika, računarske kurseve ili bilo koju drugu obuku koja je relevantna za vaše profesionalne ili obrazovne ciljeve.

7. Prakse i volonterski rad

Ako ste imali priliku da se pridružite praksi ili volontiranju tokom školovanja, obavezno to navedite. Ovo će pokazati da ste stekli praktično iskustvo u vašoj oblasti obrazovanja i da ste spremni da primenite svoje veštine u realnom radnom okruženju.

Predstavljanje tačnih i relevantnih informacija o obrazovanju će vam pomoći da izgradite svoj Europass CV i privučete pažnju poslodavca ili obrazovne institucije. Budite sigurni da detaljno opišete sve relevantne informacije kako biste istakli svoje obrazovanje i postignuća.

Navođenje radnog iskustva

Navođenje radnog iskustva

Prilikom popunjavanja Europass životopisa, važno je jasno i detaljno navesti sve relevantno radno iskustvo kako bi poslodavci dobili uvid u vaše kvalifikacije i veštine u oblasti rada.

Da biste naveli radno iskustvo, pratite sledeće korake:

 1. Počnite sa najnovijim radnim iskustvom i nastavite hronološki unazad.
 2. Za svako radno mesto navedite:
  • Naziv poslodavca.
  • Vrsta organizacije (npr. privatna, državna, neprofitna).
  • Vašu radnu poziciju/titulu.
  • Datum početka i završetka rada.
  • Kratki opis glavnih odgovornosti i postignuća.

U Europass životopisu takođe imate mogućnost da dodate dodatne informacije koje se odnose na vaše radno iskustvo:

 • Aktivnosti i odgovornosti: Opišite dodatne aktivnosti i odgovornosti koje ste obavljali tokom radnog mesta.
 • Projekti i postignuća: Navedite posebne projekte na kojima ste radili ili dostignuća koja ste ostvarili tokom radnog iskustva.
 • Obuka i seminari: Navodite relevantne obuke, seminare i radionice koje ste pohađali tokom radnog mesta.

Primer navođenja radnog iskustva u Europass životopisu:
Naziv poslodavca Vrsta organizacije Radna pozicija/titula Datum početka i završetka rada Opis odgovornosti i postignuća
XYZ Company Privatna kompanija Menadžer prodaje Januar 2018 – trenutno zaposlen – Upravljanje timom prodaje
– Ostvarenje ciljeva prodaje
– Razvoj marketinških strategija
ABC Organization Neprofitna organizacija Koordinator projekta Mart 2015 – Decembar 2017 – Planiranje i implementacija projekata
– Koordinacija sa relevantnim partnerima
– Priprema izveštaja o napretku projekata

Važno je pružiti sve informacije o radnom iskustvu na jasan i koncizan način kako biste poslodavcu omogućili da bolje razume vaše veštine i iskustvo u oblasti rada.

Upisivanje jezičnih vještina

Kako biste dodali svoje jezične vještine u Europass CV, slijedite ove korake:

 1. Idite na karticu “Jezične vještine” u Europass online uređivaču.
 2. Kliknite na gumb “Dodaj novu vještinu”.
 3. Odaberite jezik na kojem želite unijeti svoju vještinu iz padajućeg izbornika.
 4. Navedite svoju razinu vještine tog jezika.
 5. Kliknite na gumb “Dodaj” kako biste spremili informacije o jezičnim vještinama.
You might be interested:  Kada Piti B Kompleks

Molimo vas da budete jasni i precizni prilikom navođenja vaših jezičnih vještina. Navedite jezike koje govorite, jezik(e) na kojem ste dovoljno vješti za komunikaciju i razumijevanje, kao i razinu vaše vještine za svaki jezik.

Ovo su primjeri kako možete navesti svoje jezične vještine u Europass CV:

Jezik Razumijevanje Govor Pisanje
Engleski Srednji Dobro Odlično
Talijanski Odlično Srednji Dobro

Napomena: Ovi primjeri su samo ilustracija. Molimo prilagodite ih prema vašim stvarnim jezičnim vještinama.

Preuzimanje i spremanje Europass CV-a u PDF formatu

Da biste preuzeli i sačuvali svoj Europass CV u PDF formatu, pratite sledeće korake:

 1. Posetite zvaničnu Europass platformu.
 2. Pronađite i izaberite opciju za preuzimanje CV-a.
 3. Kliknite na “Preuzmi” ili sličnu opciju.
 4. Pred vama će se prikazati dijalog okvir, u kojem ćete moći da izaberete opciju za spremanje fajla.
 5. Izaberite lokaciju na računaru gde želite da sačuvate svoj Europass CV.
 6. Unesite željeni naziv fajla ili ostavite podrazumevani naziv, ukoliko vam odgovara.
 7. Izaberite PDF format za fajl, ukoliko to već nije izabrano.
 8. Kliknite na “Sačuvaj” ili “Ok” kako biste započeli preuzimanje i spremanje CV-a.

Nakon što završite ovaj proces, svoj Europass CV ćete imati preuzet u PDF formatu i spremljen na željenoj lokaciji na računaru. Moći ćete da ga delite elektronskim putem ili štampate prema potrebama.

FAQ:

Kako mogu skinuti Europass CV?

Da biste skinuli Europass CV, prvo idite na službenu web stranicu Europass-a. Zatim odaberite jezik koji želite koristiti za svoj CV i kliknite na “Početak” kako biste započeli proces izrade CV-a. Nakon što ste unijeli sve potrebne informacije i kreirali svoj CV, jednostavno ga možete skinuti kao PDF datoteku.

Koliko dugo će mi trebati da skinem Europass CV?

Vrijeme potrebno za preuzimanje Europass CV-a ovisi o brzini vaše internetske veze i učestalosti korištenja web stranice. Općenito, proces izrade CV-a može trajati između 15 i 30 minuta.

Da li je skidanje Europass CV-a besplatno?

Da, skidanje Europass CV-a je potpuno besplatno. Europass je javna institucija koja pruža alate za izradu i preuzimanje osobnih životopisa u Europi, stoga nema nikakvih troškova povezanih s preuzimanjem CV-a.

Koje su prednosti korištenja Europass CV-a?

Korištenje Europass CV-a ima nekoliko prednosti. To je standardizirani format životopisa koji je prepoznat u cijeloj Europi. Također, Europass CV pruža detaljne upute i obrasce za ispunjavanje koji vam olakšavaju stvaranje profesionalnog i preglednog CV-a. Također, Europass CV vam omogućuje da jasno i jednostavno prezentirate svoje vještine, kvalifikacije i iskustvo poslodavcima ili obrazovnim institucijama.

Koje informacije trebam unijeti pri izradi Europass CV-a?

Pri izradi Europass CV-a, trebali biste unijeti sve relevantne osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa, kontakt informacije i sl. Također, trebali biste navesti svoje obrazovanje, radno iskustvo, vještine i kvalifikacije. Također možete dodati informacije o dodatnom obrazovanju, jezicima, volontiranju i sl. Sve ove informacije će vam pomoći da stvorite sveobuhvatan i atraktivan životopis.

Kako mogu preuzeti Europass CV kao Word dokument?

Europass CV možete preuzeti samo kao PDF datoteku s službene web stranice Europass-a. Trenutno nisu pružene mogućnosti preuzimanja CV-a u formatu Word dokumenta.