Kako ukloniti naljepnice sa stakla - korisni savjeti i trikovi | [имя сайта]

Kako Skinuti Naljepnice Sa Stakla

Kako Skinuti Naljepnice Sa Stakla

Naljepnice na staklima mogu biti vrlo iritantne. Bez obzira radi li se o naljepnicama na prozorima, ogledalima ili bilo kojim drugim staklenim površinama, uklanjanje naljepnica može biti izazovno. Međutim, postoji nekoliko korisnih savjeta i trikova koji će vam olakšati ovaj postupak. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko metoda koje možete isprobati kako biste uklonili naljepnice sa stakla na jednostavan i efikasan način.

Jedan od najjednostavnijih načina uklanjanja naljepnica sa stakla je upotreba tople vode. Najprije namočite papirnu krpu u toplu vodu i stavite je na naljepnicu. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim lagano počnite skidati naljepnicu sa stakla. Ako naljepnica ne izlazi lako, možete je dodatno omekšati toplom vodom. Ovaj metod je pogodan za manje naljepnice koje se lako mogu odlijepiti.

Ako imate tvrdokorne naljepnice koje se neće lako skinuti toplom vodom, možete isprobati metodu koja uključuje upotrebu rastvarača. Prvo, nanesite malu količinu rastvarača na pamučni jastučić. Nježno trljajte naljepnicu dok ne primijetite da se počinje odvajati od stakla. Nakon skidanja naljepnice, obrišite staklo čistom, suhom krpom kako biste uklonili eventualne ostatke rastvarača.

Ako se naljepnica i dalje ne skida, možete isprobati metodu s alkoholom. Nanesite malo alkohola na pamučni jastučić i trljajte naljepnicu sve dok se potpuno ne skine. Alkohol može biti efikasan za uklanjanje ljepila koje drži naljepnicu na staklu. Nakon što ste uklonili naljepnicu, obrišite staklo čistom, suhom krpom kako biste uklonili ostatke alkohola.

Kako ukloniti naljepnice sa stakla – korisni savjeti i trikovi

Jedan od najlakših načina za uklanjanje naljepnica sa stakla je korištenje tople vode. Evo koraka koji trebate slijediti:

 1. Ulijte vruću vodu na naljepnicu i ostavite da djeluje nekoliko minuta.
 2. Nakon što se naljepnica omekša, koristite plastičnu spatulu ili strugač za staklo da je pažljivo uklonite sa površine.
 3. Ako postoje ostatci ljepila, upotrijebite alkohol ili univerzalno otapalo da ih očistite.

Još jedan trik za uklanjanje naljepnica sa stakla je korištenje pamučnih loptica i octa. Evo kako to možete učiniti:

 1. Natopite pamučnu lopticu u octu i stavite je na naljepnicu.
 2. Pokrijte naljepnicu vlažnim ručnikom i ostavite da djeluje nekoliko sati ili čak preko noći.
 3. Nakon što se naljepnica omekšala, koristite pamučnu lopticu natopljenu octom da je pažljivo uklonite sa stakla.

Ako se naljepnica ne može lako otkinuti, možete isprobati i sljedeće trikove:

 • Koristite sušilo za kosu da zagrijete naljepnicu i olakšate njezino uklanjanje.
 • Nanesite malu količinu maslinovog ulja na naljepnicu i ostavite da djeluje neko vrijeme prije nego je uklonite.
 • Upotrijebite par kapi limunovog soka na naljepnici i ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego je uklonite.

Kada koristite bilo koji od ovih trikova, uvijek budite pažljivi da ne oštetite staklo. Ako niste sigurni kako postupiti, najbolje je potražiti stručnu pomoć ili savjet. Sada kada znate ove korisne trikove, možete lako ukloniti naljepnice sa stakla.

Koristite toplu vodu i sapun

Jedan od najjednostavnijih načina da uklonite naljepnice sa stakla je upotrebom tople vode i sapuna. Ovaj postupak je vrlo jednostavan i ne zahtijeva puno vremena i truda.

 1. Korak 1: Pripremite toplu vodu
 2. U posudi ili sudoperu pripremite dovoljnu količinu tople vode. Pazite da voda bude dovoljno vruća, ali ne i previše, kako biste izbjegli opekotine.

 3. Korak 2: Dodajte sapun u vodu
 4. Dodajte malu količinu sapuna u toplu vodu i promiješajte dok ne dobijete dobru sapunicu.

 5. Korak 3: Natopite naljepnicu
 6. <>

 7. Korak 4: Ostavite da djeluje
 8. Dopustite da sapunica odstoji na naljepnici nekoliko minuta kako bi omekšala ljepilo. To će olakšati uklanjanje naljepnice kasnije.

 9. Korak 5: Lagano uklonite naljepnicu
 10. Nakon što je naljepnica omekšala, koristite prste ili plastični strugač da biste je polako počeli odriješiti. Pripazite da ne oštetite staklo pritiskom ili grebanjem.

 11. Korak 6: Preostale ostatke ljepila uklonite tkaninom namočenom u alkohol
 12. Ako na staklu ostane ljepilo od naljepnice, možete ga ukloniti tako da koristite tkaninu natopljenu malom količinom alkohola. Pažljivo obrišite preostale ostatke, a zatim isperite površinu čistom vodom.

 13. Korak 7: Obrišite staklo
 14. Nakon što ste uspješno uklonili naljepnicu i ljepilo, temeljito obrišite staklo suhom krpom kako biste uklonili sve ostatke sapunice i alkohola.

You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2022

Uklanjanje naljepnica sa stakla toplom vodom i sapunom je jednostavan i prirodan način. Pokušajte ovu metodu prije korištenja jakih kemikalija kako biste izbjegli oštećenje stakla. Ako se naljepnica jako lijepi ili ostavlja tragove, možete isprobati druge metode kao što je uporaba alkohola, sirćeta ili specijalnih proizvoda za uklanjanje naljepnica. Slijedite upute proizvođača i pažljivo radite s tim proizvodima kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Koristite alkohol ili aceton

Ako trebate ukloniti naljepnice sa stakla, jedan od najčešćih načina je korištenje alkohola ili acetona. Oba ova sredstva mogu biti veoma učinkovita u uklanjanju ljepila sa stakla.

 • Za uklanjanje naljepnica možete koristiti običan alkohol. Uzmite malu količinu alkohola i nanesite na površinu naljepnice. Pustite da alkohol djeluje nekoliko minuta.
 • Nakon što alkohol djeluje, upotrijebite plastičnu strugalicu ili čvrsti karton kako biste polako počeli skidati naljepnicu. Budite pažljivi da ne oštetite staklo.
 • Ako alkohol ne djeluje, možete pokušati s acenom. Aceton je još snažnije otapalo koje često može ukloniti naljepnicu sa stakla.
 • Nanesite malu količinu acetona na površinu naljepnice i ostavite nekoliko minuta. Nakon toga, koristite strugalicu ili karton da polako podignete naljepnicu sa stakla.

Uvijek pripazite da koristite alkohol ili acetone u dobro prozračenom prostoru. Također, budite pažljivi prilikom rukovanja s ovim sredstvima kako biste izbjegli izlaganje kože i očiju. Također, napravite test na manjoj površini stakla prije nego što krenete uklanjati naljepnice kako biste bili sigurni da neće oštetiti staklo.

Isprobajte metodu sa sirćetom

Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina za uklanjanje naljepnica sa stakla je korištenje sirćeta. Evo kako to možete učiniti:

 1. Uzmite čistu krpu ili papirnati ubrus i natopite ga malom količinom bijelog sirćeta.
 2. Lagano utrljajte natopljeni ubrus ili krpu preko naljepnice na staklu. Pripazite da ne pritisnete previše sile kako biste izbjegli oštećenje stakla.
 3. Ostavite sirće da djeluje na naljepnicu nekoliko minuta. Sirće će omekšati naljepnicu i olakšati njezino uklanjanje.
 4. Nakon nekoliko minuta, lagano povucite rub naljepnice s stakla. Ako se naljepnica ne odvaja lako, ponovno nanesite malo sirćeta i pokušajte ponovno.
 5. Kada uspješno uklonite naljepnicu, obrišite ostatak sirćeta s stakla čistom krpom ili papirnatim ubrusom.

Sirće je prirodni otapalo koje ima snažna svojstva uklanjanja ljepila. Ova metoda je posebno korisna za uklanjanje naljepnica s prozora, ogledala i drugih staklenih površina.

Važno je napomenuti da će koncentrirano sirće možda ostaviti miris nakon što ga upotrijebite. Jednostavno ga možete ukloniti tako da ponovno obrišete staklo toplom vodom i deterdžentom za posuđe.

You might be interested:  Kako Gledati Hbo Max U Hrvatskoj

Koristite sušilo za kosu

Koristite sušilo za kosu

Jedan od najjednostavnijih načina za uklanjanje naljepnica sa stakla je korištenje sušila za kosu. Evo koraka koje možete slijediti:

 1. Postavite sušilo za kosu na najtoplije postavke.
 2. Usmjerite topli zrak na naljepnicu na staklu. Držite sušilo za kosu blizu naljepnice, ali pazite da ne dodirujete staklo sušilom.
 3. Nježno zagrijte naljepnicu toplim zrakom oko 30-60 sekundi. Toplina će omekšati ljepilo na naljepnici i olakšati njezino uklanjanje.
 4. Koristite plastičnu strugačicu ili nokte kako biste nježno podigli jedan kut naljepnice.
 5. Također možete koristiti gumicu za brisanje ili krpu kako biste polako povukli naljepnicu s stakla. Pripazite da ne ogrebete staklo.
 6. Ako je naljepnica tvrdoglavija, ponovite postupak zagrijavanja sušilom za kosu i nježno podizanja naljepnice dok se u potpunosti ne ukloni.

Također je važno napomenuti da možete koristiti ovu metodu i za uklanjanje ostatka ljepila nakon uklanjanja naljepnice. Jednostavno zagrijte preostalo ljepilo toplim zrakom sušila za kosu i nježno ga obrišite krpicom ili strugačicom.

Važno je napomenuti da sušilo za kosu koristite samo na staklenim površinama i budite oprezni prilikom rukovanja sušilom kako ne biste opekli kožu ili oštetili druge površine.

Koristite maslinovo ulje

Postupak

Za uklanjanje naljepnica sa stakla možete koristiti maslinovo ulje, koje je prirodno rastvarač i neće oštetiti staklo.

Evo koraka koje možete pratiti:

 1. Namočite mali komad čiste tkanine u maslinovo ulje.
 2. Lagano trljajte naljepnicu i okolnu površinu stakla uljem.
 3. Pustite da ulje djeluje nekoliko minuta kako bi omekšalo naljepnicu.
 4. Koristite plastičnu spatulu ili nokat kako biste lagano počeli odvajati naljepnicu od stakla.
 5. Nastavite uklanjati naljepnicu i čišćenje ostataka ljepila uz pomoć maslinovog ulja.
 6. Kad ste završili s uklanjanjem naljepnice, očistite staklo sapunicom i vodom.

Uklanjanje naljepnica sa stakla može biti jednostavno i bez napora uz pomoć maslinovog ulja. Pokušajte ovu tehniku kod kuće i uživajte u čistom staklu bez ljepila.

Upozorenje

Uvijek budite oprezni prilikom korištenja oštrih predmeta poput noževa ili šila kako ne biste ogrebali staklo pri uklanjanju naljepnica.

Koristite limun ili limunsku kiselinu

Jedan od najjednostavnijih trikova za uklanjanje naljepnica sa stakla je upotreba limuna ili limunske kiseline. Ova prirodna kiselina pomaže u omekšavanju ljepila i olakšava uklanjanje naljepnice.

Evo koraka koje možete slijediti za korištenje limuna ili limunske kiseline:

 1. Iscijedite sok limuna ili pripremite otopinu limunske kiseline miješanjem vode i limunske kiseline.
 2. Nanesite sok limuna ili otopinu limunske kiseline na naljepnicu i ostavite da djeluje nekoliko minuta.
 3. Nakon što je ljepilo omekšalo, upotrijebite plastičnu strugalicu ili krpu da biste polako počeli skidati naljepnicu sa stakla.
 4. Ako je potrebno, ponovite postupak nanosa limuna ili otopine limunske kiseline kako biste u potpunosti uklonili naljepnicu i ljepilo sa stakla.

Važno je napomenuti da nakon upotrebe limuna ili limunske kiseline trebate temeljito isprati staklo vodom kako biste uklonili sve ostatke kiseline i osušiti ga da biste izbjegli mrlje na staklu.

Ovo je jedan od prirodnih trikova koji može biti koristan za uklanjanje manjih naljepnica sa staklenih površina. Međutim, ako imate veće naljepnice, ili ako se naljepnica ne može lako ukloniti na ovaj način, možda ćete trebati koristiti druga sredstva ili tehnike za uklanjanje naljepnica.

Koristite pastu za zube

Ako imate naljepnicu koju želite ukloniti sa stakla, jedan od najjednostavnijih trikova koje možete isprobati je korištenje paste za zube. Evo kako to možete učiniti:

 1. Nanesite malu količinu paste za zube na naljepnicu.
 2. Pustite pastu da se osuši na naljepnici najmanje 10 minuta.
 3. Nakon što je pasta osušena, upotrijebite vlažnu krpu ili spužvu da je pažljivo trljate preko naljepnice.
 4. Povucite naljepnicu prema van kako biste je uklonili.
You might be interested:  Što Jesti Za Večeru

Ako naljepnica ne izlazi odmah, možda ćete morati ponoviti postupak nekoliko puta. Također, pobrinite se da ne koristite previše sile prilikom trljanja kako ne biste oštetili staklo.

Pasta za zube je odlična opcija jer sadrži blage abrazive koji mogu pomoći u omekšavanju naljepnice i olakšavanju njenog uklanjanja. Također, pasta za zube je sigurna za korištenje na većini vrsta stakla.

Koristite mješavinu sode bikarbone i vode

Ako želite ukloniti naljepnice s staklenih površina, možete koristiti jednostavnu mješavinu sode bikarbone i vode. Ova kombinacija je vrlo učinkovita za omekšavanje ljepila i olakšava uklanjanje naljepnica.

Evo kako možete koristiti sodu bikarbonu i vodu za uklanjanje naljepnica s stakla:

 1. Pomiješajte otprilike 2 žlice sode bikarbone s dovoljnom količinom vode da napravite pastu.
 2. Nanesite pastu od sode bikarbone na naljepnicu i malo je utrljajte.
 3. Pustite pastu da djeluje nekoliko minuta kako bi omekšala ljepilo.
 4. Koristite plastični strugač ili ravnu stranu noža da pažljivo odstranite naljepnicu s površine stakla.
 5. Ako na staklu ostane ljepilo, možete ga ukloniti tako da na mjesto nanesete malo paste od sode bikarbone i vode i ponovite postupak utrljavanja i struganja.

Ovaj jednostavan trik s sodom bikarbonom i vodom pomoći će vam ukloniti naljepnice s stakla bez ostavljanja tragova i oštećivanja površine. Sada možete uživati u bistrim i čistim staklenim površinama.

Napomena: Prije korištenja sode bikarbone provjerite je li staklo otporno na grebanje i ne koristite oštre predmete koji bi mogli oštetiti površinu stakla.

FAQ:

Kako ukloniti naljepnice sa stakla?

Postoje nekoliko načina kako ukloniti naljepnice sa stakla. Jedan od načina je korištenje tople vode i sapuna. Natopite naljepnicu u toplu vodu nekoliko minuta, a zatim je premažite sapunom i lagano je ogulite pomoću ravne površine kao što je plastična kartica ili neka druga fina ravna alatka. Ako naljepnica ne izlazi lako, možete koristiti i alkohol ili aceton za omekšavanje ljepila. Također, postoji i poseban sprej za uklanjanje naljepnica koji se može kupiti u trgovinama.

Koji su savjeti za uklanjanje naljepnica sa stakla?

Uklanjanje naljepnica sa stakla može biti jednostavno uz nekoliko korisnih savjeta. Prvo, uvijek koristite toplu vodu za omekšavanje naljepnice. Također, uvijek radite polako i pažljivo kako ne biste oštetili staklo. Koristite ravnu površinu kao što je plastična kartica ili fina ravna alatka za lagano oguljivanje naljepnice. Ako je naljepnica tvrdoglava, možete koristiti alkohol ili aceton za omekšavanje ljepila. Nakon uklanjanja naljepnice, preostalo ljepilo možete očistiti s toplom vodom i sapunom ili kupiti poseban sprej za uklanjanje ljepila.

Kako ukloniti naljepnicu s automobilskog stakla?

Uklanjanje naljepnica s automobilskog stakla zahtijeva nekoliko dodatnih koraka. Prvo, koristite suhu krpicu ili papirnati ručnik kako biste uklonili što više naljepnice ručno. Zatim, natopite preostale ostatke naljepnice u toplu vodu i sapun te pričekajte nekoliko minuta. Lagano ogulite naljepnicu pomoću plastične kartice ili finog ravna alatke. Ako ljepilo ne izlazi lako, koristite alkohol ili aceton kako biste ga omekšali. Nakon uklanjanja naljepnice, obrišite staklo čistom krpom ili papirnatim ručnikom kako biste uklonili bilo kakve ostatke ljepila.

Mogu li koristiti sušilo za kosu za uklanjanje naljepnica s stakla?

Da, sušilo za kosu može biti korisno za uklanjanje naljepnica sa stakla. Uključite sušilo na topli ili vrući način rada i usmjerite ga prema naljepnici nekoliko minuta. Toplina će omekšati naljepnicu i olakšati njen odstranjivanje. Nakon zagrijavanja naljepnice, možete je lagano oguliti pomoću plastične kartice ili fine ravne alatke. Sušilo za kosu može biti korisno posebno kada se naljepnica teško odvaja ili je ljepilo vrlo tvrdo.