Kako spojiti mobilni telefon na televizor koji nije smart

Kako Spojiti Mobitel Na Tv Koji Nije Smart

Kako Spojiti Mobitel Na Tv Koji Nije Smart

Ako imate televizor koji nije smart, ali želite gledati sadržaj s mobilnog telefona na većem ekranu, postoji nekoliko načina kako to možete postići. Bez obzira na to jeste li uživali u fotografijama i videima s odmora ili želite gledati omiljene filmove i serije s prijateljima, postoji nekoliko jednostavnih načina kako spojiti svoj mobilni telefon na televizor.

Jedna od najjednostavnijih metoda je korištenje HDMI kabela. Većina televizora ima HDMI ulaz, pa će vam trebati HDMI kabel koji možete povezati izravno na svoj mobilni telefon i televizor. Nakon što povežete dva uređaja, samo odaberite odgovarajući HDMI ulaz na televizoru i prikazat će se sadržaj s mobilnog telefona na ekranu televizora. Ovo je idealno rješenje za gledanje filmova ili igranje igara na većem ekranu.

Ako nemate HDMI priključak na svom televizoru, možete koristiti adaptere poput MHL adaptera ili AV adaptera. MHL (Mobile High-Definition Link) adapter omogućuje vam povezivanje mobilnog telefona na HDMI ulaz televizora pomoću USB priključka. AV adapteri, s druge strane, omogućuju vam povezivanje mobilnog telefona na televizor pomoću AV kabela ili RCA kabela.

Ako ni jedna od ovih metoda nije opcija, možete koristiti bežično povezivanje. Mnogi moderni televizori imaju funkciju bežičnog povezivanja, poput DLNA, Miracast ili Chromecast. Da biste spojili mobilni telefon na televizor bežično, samo trebate omogućiti funkciju bežičnog povezivanja na oba uređaja i odabrati televizor kao prijemnik mobilnog telefona. Na ovaj način možete jednostavno prikazati sliku i zvuk s mobilnog telefona na televizoru.

Tako da, bez obzira na to jeste li na putu ili kod kuće, postoji nekoliko jednostavnih načina kako spojiti svoj mobilni telefon na televizor koji nije smart. S ovim metodama možete uživati u svim sadržajima s mobilnog telefona na većem ekranu televizora.

Contents

Kako spojiti mobilni telefon

Mobilni telefoni postali su sastavni deo naših života i omogućavaju nam da pristupamo internetu, gledamo video sadržaj i koristimo razne aplikacije. Ponekad, međutim, želimo da svoj mobilni telefon povežemo sa televizorom kako bismo uživali u većem ekranu i boljem kvalitetu slike. Ovde su neki načini kako to možete uraditi.

Povezivanje preko HDMI kabla

Jedan od najjednostavnijih načina da spojite svoj mobilni telefon na televizor je korišćenje HDMI kabla. Većina modernih telefona ima HDMI izlaz ili podržava MHL (Mobile High-Definition Link) standard koji omogućava prenos audio i video signala preko USB priključka. Evo koraka koje treba preduzeti:

 1. Pronađite HDMI ulaz na svojoj televiziji i povežite jedan kraj HDMI kabla sa tim ulazom.
 2. Pronađite odgovarajući priključak na svom mobilnom telefonu i priključite drugi kraj HDMI kabla.
 3. Uključite televizor i odaberite HDMI ulaz kao izvor signala.
 4. Vaš mobilni telefon će se automatski povezati sa televizorom i slika će se prikazati na ekranu.

Povezivanje preko bežične mreže

Ako vaš televizor i mobilni telefon podržavaju Wi-Fi Direct ili DLNA (Digital Living Network Alliance) standard, možete ih povezati bežično. Evo koraka koje treba preduzeti:

 • Uključite Wi-Fi na svom mobilnom telefonu i televizoru.
 • Pronađite bežični prikazivanje ili DLNA opciju na svom telefonu i aktivirajte je.
 • Pronađite bežično prikazivanje ili DLNA opciju na svom televizoru i aktivirajte je.
 • Odaberite svoj televizor sa liste dostupnih uređaja na mobilnom telefonu.
 • Vaš mobilni telefon će se povezati sa televizorom i moći ćete prikazivati sadržaj na velikom ekranu.

Povezivanje preko USB kabla

Ako nemate HDMI kabl ili ne podržavate MHL standard, možete pokušati da povežete mobilni telefon na televizor pomoću USB kabla. Ovaj metod može biti malo složeniji i zahteva instalaciju posebnog softvera na računaru. Evo koraka koje treba preduzeti:

 1. Pronađite odgovarajući USB priključak na svom mobilnom telefonu i priključite ga na računar.
 2. Na telefonu se pojavljuje obaveštenje o USB povezivanju. Dodirnite ga i izaberite opciju “Poveži kao medijski uređaj” ili “Poveži kao prenosnu memoriju”.
 3. Na računaru otvorite Windows Explorer (ili Mac Finder) i pronađite svoj telefon kao prenosni uređaj.
 4. Kopirajte video zapise, fotografije ili druge željene fajlove na računar.
 5. Povežite računar sa televizorom pomoću HDMI kabla.
 6. Na televizoru odaberite HDMI ulaz kao izvor signala.
 7. Vaši video zapisi, fotografije i drugi fajlovi će se prikazati na ekranu televizora.
You might be interested:  Kako Ukloniti Vene Na Nogama

Zaključak

Zaključak

Povezivanje mobilnog telefona na televizor može vam pružiti bolje iskustvo gledanja i omogućiti vam da delite svoj sadržaj sa drugima. Bez obzira na to koji metod povezivanja odaberete, pažljivo pratite uputstva i uživajte u svojim omiljenim video zapisima i fotografijama na većem ekranu.

Na televizor koji nije smart

Ako imate televizor koji nije smart, ali želite povezati svoj mobilni telefon s njim, postoje nekoliko načina da to učinite.

Pomoću HDMI kabela

Jedan od najjednostavnijih načina da povežete mobilni telefon s televizorom koji nije smart je korištenjem HDMI kabla. Evo kako to možete učiniti:

 1. Provjerite jesu li i vaš mobilni telefon i televizor opremljeni HDMI priključcima.
 2. Kupite odgovarajući HDMI kabel.
 3. Povežite jedan kraj HDMI kabla u HDMI priključak na televizoru, a drugi kraj u HDMI priključak na mobilnom telefonu.
 4. Na televizoru odaberite odgovarajući ulazni izvor (HDMI) kako biste vidjeli sliku s mobilnog telefona na televizoru.

Pomoću AV kabela

Ako vaš televizor nema HDMI priključak, možete koristiti AV kabel za povezivanje mobilnog telefona s televizorom. Evo kako to možete učiniti:

 1. Provjerite jesu li i vaš mobilni telefon i televizor opremljeni AV priključcima.
 2. Kupite odgovarajući AV kabel, koji obično ima žuti, bijeli i crveni priključak.
 3. Povežite žuti, bijeli i crveni priključak AV kabla s odgovarajućim priključcima na televizoru, dok drugi kraj kabla s priključkom koji ide u mobilni telefon.
 4. Na televizoru odaberite ulazni izvor (AV) koji odgovara priključcima koje ste koristili na televizoru.

Pomoću bežične veze

Ako imate bežični dongl za televizor koji nije smart ili televizor s ugrađenom bežičnom vezom, možete koristiti bežičnu vezu za povezivanje mobilnog telefona s televizorom. Evo kako to možete učiniti:

 1. Provjerite ima li vaš televizor mogućnost bežičnog povezivanja. Ako nema, možda ćete trebati kupiti bežični dongl za televizor.
 2. Uključite bežičnu vezu na televizoru i mobilnom telefonu.
 3. Navigirajte na svoj mobilni telefon da biste pronašli bežični zasun ili opciju bežičnog projiciranja zaslona.
 4. Pronađite svoj televizor na popisu dostupnih uređaja i povežite se s njim.
 5. Na televizoru odaberite odgovarajući ulazni izvor kako biste vidjeli sliku s mobilnog telefona na televizoru.

Napomena: Mogućnosti povezivanja mobilnog telefona s televizorom koji nije smart mogu varirati ovisno o marki i modelu televizora. Preporučljivo je konzultirati korisnički priručnik televizora ili se obratiti proizvođaču za detaljnije upute.

Korištenje HDMI kabela

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kabel je standardni način za povezivanje uređaja koji podržavaju visoku rezoluciju s televizorom. Korištenje HDMI kabla je jednostavan način za povezivanje mobilnog telefona s televizorom koji nije smart.

Evo postupka za povezivanje mobilnog telefona na televizor pomoću HDMI kabla:

 1. Provjerite ima li vaš mobilni telefon HDMI izlaz. Većina novijih telefona ima HDMI priključak.
 2. Nabavite HDMI kabel. Postoje razne duljine HDMI kabela, odaberite duljinu koja vam odgovara.
 3. Pronađite HDMI ulaz na televizoru. Obično je HDMI ulaz označen kao “HDMI” i numeriran.
 4. Povežite jedan kraj HDMI kabla u HDMI izlaz na mobilnom telefonu.
 5. Povežite drugi kraj HDMI kabla u HDMI ulaz na televizoru.
 6. Uključite televizor i mobilni telefon.
 7. Pritisnite tipku “Source” ili “Input” na daljinskom upravljaču televizora i odaberite HDMI ulaz na kojem je povezan telefon.
 8. Vaš mobilni telefon će se automatski povezati na televizor i slika s telefona će se prikazivati na televizoru.

Važno je napomenuti da neki stariji televizori možda nemaju HDMI ulaz. U tom slučaju, možete koristiti pretvarač HDMI na AV (Composite) kabel kako biste povezali telefon s televizorom.

Korištenje HDMI kabla je brz i jednostavan način za povezivanje mobilnog telefona na televizor koji nije smart. Možete uživati u gledanju slika, gledanju videozapisa ili igranju igara na većem zaslonu televizora.

Upotreba USB kabela

USB kabel je jedan od najčešće korištenih načina za povezivanje mobilnog telefona sa televizorom koji nije smart. USB kabel se koristi za prenos podataka između uređaja, ali također može poslužiti i kao način za prikazivanje sadržaja sa mobilnog telefona na televizoru.

Za upotrebu USB kabla potrebno je imati odgovarajući USB kabel za povezivanje mobilnog telefona sa televizorom. Ovaj kabel se obično isporučuje zajedno sa mobilnim telefonom ili se može kupiti zasebno. Osim toga, mobilni telefon i televizor moraju imati USB priključak.

Da biste spojili mobilni telefon na televizor pomoću USB kabla:

 1. Prvo provjerite da li mobilni telefon ima dovoljno baterije ili da je priključen na napajanje.
 2. Pronađite USB priključak na mobilnom telefonu i televizoru.
 3. Povežite jedan kraj USB kabla u mobilni telefon, a drugi kraj u USB priključak na televizoru.
 4. Na televizoru odaberite odgovarajući izvor ulaza. Ovo se može učiniti putem daljinskog upravljača ili na samom televizoru.
 5. Na mobilnom telefonu pristupite postavkama i omogućite USB vezu ili odaberite opciju “Povezivanje kao” i odaberite “Medija uređaj”.
 6. Sada biste trebali moći vidjeti sadržaj mobilnog telefona na televizoru.

Nakon što završite sa prikazivanjem sadržaja sa mobilnog telefona na televizoru, jednostavno iskopčajte USB kabel iz mobilnog telefona i televizora.

Imajte na umu da ne svi televizori podržavaju prikazivanje sadržaja sa mobilni telefona putem USB kabla. Također, kvaliteta slike i zvuka može zavisiti od televizora i mobilnog telefona.

Zaključak:

Upotreba USB kabla je jednostavan i pristupačan način za povezivanje mobilnog telefona sa televizorom koji nije smart. Pravilnim priključivanjem i podešavanjem, možete uživati u pregledanju fotografija, gledanju video zapisa i drugim multimedijalnim sadržajima sa mobilnog telefona na većem ekranu televizora.

Koristite bežične veze

Ako vaš televizor nema funkciju pametnog telefona, možete koristiti bežične veze kako biste spojili svoj mobilni telefon na televizor. Postoje razni načini za ostvarivanje ove veze, ovisno o dostupnim značajkama vašeg televizora i mobilnog telefona.

Korištenje tehnologije Bluetooth

Jedan od načina da spojite mobilni telefon na televizor je putem bluetooth veze. Ako vaš televizor podržava bluetooth, možete upariti svoj mobilni telefon s televizorom kako biste prenosili zvuk i sliku. Evo koraka za ostvarivanje veze putem bluetooth-a:

 1. Na televizoru uključite bluetooth funkciju.
 2. Na mobilnom telefonu otvorite postavke bluetooth-a i pretražite dostupne uređaje.
 3. Kada pronađete svoj televizor na popisu dostupnih uređaja, odaberite ga.
 4. Ako je potrebno, unesite PIN kod za uparivanje.
 5. Nakon što je uparivanje uspješno, moći ćete prenositi sadržaj s mobilnog telefona na televizor.
You might be interested:  Kako Podignuti Željezo U Krvi Forum

Upotreba Wi-Fi mreže

Ako vaš televizor i mobilni telefon podržavaju Wi-Fi, možete koristiti Wi-Fi mrežu za povezivanje mobilnog telefona s televizorom. Ovo vam omogućuje reprodukciju multimedijskog sadržaja s mobilnog telefona na televizoru i korištenje mobilnog telefona kao daljinskog upravljača. Evo kako to učiniti:

 1. Provjerite je li televizor povezan s istom Wi-Fi mrežom kao i mobilni telefon.
 2. Na mobilnom telefonu preuzmite i instalirajte aplikaciju za upravljanje televizorom, koja je kompatibilna s vašim televizorom (npr. Samsung Smart View, LG TV Plus itd.).
 3. Pokrenite aplikaciju na mobilnom telefonu i pratite upute za povezivanje s televizorom.
 4. Nakon povezivanja, moći ćete koristiti mobilni telefon kao daljinski upravljač ili prenositi sadržaj s mobilnog telefona na televizor.

Korištenje kabela HDMI

Ako vaš televizor ima HDMI ulaz, možete koristiti kabel HDMI kako biste direktno spojili mobilni telefon na televizor. Evo koraka za to:

 1. Kupite odgovarajući kabel HDMI koji je kompatibilan s mobilnim telefonom i televizorom.
 2. Povežite jedan kraj kabela HDMI s HDMI izlazom na mobilnom telefonu, a drugi kraj s HDMI ulazom na televizoru.
 3. Na televizoru odaberite odgovarajući HDMI ulaz.
 4. Ako je potrebno, postavite na mobilnom telefonu izlazni signal na HDMI.
 5. Nakon uspješnog povezivanja, slika i zvuk s mobilnog telefona će se prikazivati ​​na televizoru.

Koristeći ove bežične veze, možete lako spojiti mobilni telefon na televizor koji nije pametan i uživati ​​u sadržaju s mobilnog telefona na velikom zaslonu televizora.

Korištenje tehnologije Chromecast

Što je Chromecast?

Chromecast je uređaj koji omogućava bežično povezivanje i prikazivanje sadržaja s mobilnog telefona, tableta ili računala na televizoru koji nema Smart funkcionalnosti. Ovaj uređaj radi preko Wi-Fi mreže i može se povezati na HDMI port televizora.

Kako povezati Chromecast na televizor?

Da biste povezali Chromecast na televizor, prvo morate priključiti Chromecast na HDMI port televizora. Ovaj uređaj također zahtijeva napajanje, pa je potrebno priključiti ga na izvor struje putem USB kabla i adaptera koji dolazi u paketu. Nakon što ste fizički povezali Chromecast, morate ga konfigurirati putem Google Home aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu.

Kako koristiti Chromecast?

Nakon što ste Chromecast podesili i povezali s Wi-Fi mrežom, možete početi koristiti ovaj uređaj za prikazivanje sadržaja na televizoru. Da biste to učinili, morate koristiti aplikacije koje podržavaju funkcionalnost Chromecasta. Na većini aplikacija koje podržavaju Chromecast ikona će biti prikazana u gornjem desnom ili lijevom kutu zaslona. Kada pronađete sadržaj koji želite prikazati na televizoru, jednostavno pritisnite ikonu Chromecasta i odaberite televizor na kojem želite prikazati sadržaj.

Prednosti Chromecast tehnologije

Chromecast tehnologija nudi niz prednosti korisnicima. Evo nekoliko glavnih prednosti:

 • Jednostavno povezivanje i postavljanje
 • Bežično prikazivanje sadržaja sa mobilnog uređaja na televizoru
 • Pristup širokom izboru aplikacija i streaming usluga
 • Mogućnost zajedničkog gledanja sadržaja s drugim korisnicima
 • Mogućnost upravljanja Chromecastom putem mobilnog uređaja

Zaključak

Korištenje Chromecast tehnologije omogućava korisnicima da bežično povežu mobilni telefon, tablet ili računalo s televizorom koji nema Smart funkcionalnosti. Ovaj uređaj pruža jednostavan način za prikazivanje sadržaja na većem ekranu i pruža pristup širokom izboru aplikacija i streaming usluga. Chromecast tehnologija je pristupačna i jednostavna za korištenje, te pruža korisnicima brojne prednosti.

Upotreba prenosnog računara ili računara

Ako ne možete povezati svoj mobilni telefon na televizor koji nije smart, možete koristiti prenosni računar ili računar kao alternativno rešenje. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti da biste ostvarili tu vezu:

 1. Korak 1: Proverite dostupne priključke na vašem računaru. Većina računara ima HDMI (High Definition Multimedia Interface) priključak koji omogućava povezivanje sa televizorom.

 2. Korak 2: Nabavite HDMI kabl. Ovaj kabl je potreban za povezivanje računara sa televizorom. Proverite dužinu kabla koja vam je potrebna da biste imali dovoljno prostora za povezivanje.

 3. Korak 3: Isključite računar i televizor pre nego što počnete sa povezivanjem. Ovo je važno kako biste izbegli oštećenje hardvera.

 4. Korak 4: Povežite HDMI kabl u odgovarajuće priključke na računaru i televizoru. Ovaj korak može izgledati malo drugačije u zavisnosti od modela računara i televizora, ali općenito, HDMI priključci se nalaze na zadnjoj strani uređaja.

 5. Korak 5: Uključite računar i televizor. Pratite uputstva za uključivanje i odabir HDMI ulaza na vašem televizoru.

 6. Korak 6: Nakon što je veza uspostavljena, na ekranu vašeg televizora trebala bi se prikazati slika sa računara. Možete koristiti miš i tastaturu računara za navigiranje i upravljanje sadržajem na televizoru.

Napomena: Ovi koraci mogu se razlikovati u zavisnosti od marke i modela računara i televizora. Uvek pročitajte uputstva za upotrebu uređaja i pratite preporučene postupke proizvođača kako biste bili sigurni u ispravno povezivanje.

Kako koristiti DLNA tehnologiju

DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologija omogućava korisnicima da bežično deljenje multimedijalnih sadržaja sa svojih mobilnih telefona na televizor ili bilo koji drugi DLNA kompatibilan uređaj u kući. Evo nekoliko koraka kako koristiti DLNA tehnologiju:

1. Proverite podržava li vaš telefon DLNA

Prvo proverite da li vaš mobilni telefon podržava DLNA tehnologiju. Većina pametnih telefona ima ugrađenu DLNA funkcionalnost, ali stariji modeli možda nemaju tu mogućnost. Proverite specifikacije svog telefona ili pogledajte u uputstvu za upotrebu da biste saznali da li vaš telefon ima DLNA.

2. Povežite telefon i televizor na istu Wi-Fi mrežu

Da biste koristili DLNA tehnologiju, vaš mobilni telefon i televizor trebaju biti povezani na istu Wi-Fi mrežu. Otvorite postavke Wi-Fi na oba uređaja i povežite se na istu mrežu.

3. Omogućite DLNA na telefonu

Ako vaš telefon ima ugrađenu DLNA funkcionalnost, otvorite postavke telefona i pronađite opciju za “DLNA” ili “Sharing” (Deljenje). Omogućite ovu opciju kako biste omogućili deljenje multimedijalnih sadržaja sa drugim uređajem.

You might be interested:  Kada Piti Čaj Od Maslačka

4. Pronađite DLNA medija plejer na televizoru

Na vašem televizoru, pronađite opciju za “Media Player” (Medija plejer) ili “DLNA” u meniju. Otvorite ovu opciju da biste pristupili sadržaju koji je dostupan za reprodukciju sa vašeg mobilnog telefona.

5. Izaberite sadržaj za reprodukciju

Na mobilnom telefonu otvorite galeriju ili bilo koju drugu aplikaciju koja sadrži multimedijalni sadržaj koji želite da podelite. Pratite uputstva za deljenje na vašem telefonu i izaberite opciju “DLNA” ili “Deljenje na televizoru”. Nakon toga, odaberite televizor iz liste dostupnih DLNA uređaja.

6. Počnite reprodukciju na televizoru

Nakon što izaberete televizor, multimedijalni sadržaj će se početi reprodukovati na televizoru. Možete koristiti daljinski upravljač televizora da biste kontrolisali reprodukciju, pauzirali, prebacivali na sledeći sadržaj ili menjali glasnoću.

Sada ćete moći da uživate u multimedijalnom sadržaju sa svog mobilnog telefona na velikom ekranu televizora putem DLNA tehnologije. Ova tehnologija vam omogućava da jednostavno delite fotografije, video zapise i muziku iz udobnosti svog doma.

Upotreba Smart TV Sticka

Što je Smart TV Stick?

Smart TV Stick je uređaj koji se priključuje na HDMI ulaz televizora i omogućuje vam pristup raznim aplikacijama i streaming sadržaju na TV-u. Radi se o malom uređaju koji se lako prenosi i može se povezati na bilo koji televizor koji ima HDMI ulaz, čak i na one koji nisu smart televizori.

Kako koristiti Smart TV Stick?

Za korištenje Smart TV Sticka, potrebno je napraviti sljedeće korake:

 1. Priključite Smart TV Stick na HDMI ulaz televizora.
 2. Povežite Stick s Wi-Fi mrežom kako biste imali pristup internetu.
 3. Uključite televizor i odaberite odgovarajući HDMI ulaz na kojem je priključen Smart TV Stick.
 4. Na TV-u će se prikazati početni zaslon Smart TV Sticka, gdje možete birati između raznih aplikacija za streaming sadržaja.
 5. Odaberite željenu aplikaciju (npr. Netflix, YouTube, Prime Video) i prijavite se sa svojim korisničkim podacima ako je potrebno.
 6. Nakon prijave, možete pretraživati i gledati svoje omiljene filmove, serije i ostali sadržaj direktno na televizoru.

Prednosti korištenja Smart TV Sticka

Prednosti korištenja Smart TV Sticka

Korištenje Smart TV Sticka može vam pružiti brojne prednosti:

 • Omogućuje pristup velikom izboru aplikacija i streaming sadržaju, bez potrebe za smart televizorom.
 • Lako prenosiv – možete ga koristiti na bilo kojem televizoru s HDMI ulazom, čak i ako niste kod kuće.
 • Poboljšava funkcionalnost televizora, omogućujući vam da pregledavate internet, gledate videe na YouTube-u, koristite društvene mreže i još mnogo toga.
 • Uređaj je jednostavan za upotrebu i ne zahtijeva veliko tehničko znanje.

Zaključak

Smart TV Stick je praktičan uređaj koji vam omogućuje da svoj običan televizor pretvorite u pametan televizor. Omogućuje vam da pristupite obilju aplikacija i streaming sadržaju na velikom ekranu te uživate u svim prednostima smart televizora, bez potrebe za kupovinom novog televizora. Isprobajte Smart TV Stick i otkrijte nove mogućnosti svog televizora!

Spojite mobilni i televizor putem DLNA aplikacija

Što je DLNA?

DLNA (Digital Living Network Alliance) je organizacija koja razvija i promovira tehnologiju koja omogućuje bežično dijeljenje multimedijskih sadržaja između različitih uređaja, kao što su mobilni telefoni, računala, televizori i audio sustavi. Korištenjem DLNA aplikacija, možete spojiti svoj mobilni telefon na televizor koji nije pametan i gledati svoje omiljene sadržaje na velikom zaslonu.

Kako spojiti mobilni i televizor putem DLNA aplikacija?

Evo koraka za spajanje mobilnog telefona na televizor putem DLNA aplikacija:

 1. Provjerite podržava li vaš televizor DLNA tehnologiju. Većina novijih modela televizora podržava ovu tehnologiju, ali stariji modeli mogu imati ograničenu ili nimalo podrške.
 2. Preuzmite i instalirajte DLNA aplikaciju na svoj mobilni telefon. Postoje mnoge DLNA aplikacije dostupne na Android i iOS platformama, kao što su “BubbleUPnP”, “Twonky Beam” i “AllCast”.
 3. Povežite svoj mobilni telefon i televizor na istu Wi-Fi mrežu.
 4. Pokrenite DLNA aplikaciju na svom mobilnom telefonu i odaberite medij koji želite prikazati na televizoru (npr. fotografije, videozapisi, glazba).
 5. Pronađite mogućnost dijeljenja medija putem DLNA na svom mobilnom telefonu i odaberite svoj televizor iz popisa dostupnih uređaja.
 6. Medij će se sada prikazivati na televizoru i možete ga upravljati putem svog mobilnog telefona.

Uživajte u svojim multimedijskim sadržajima na većem zaslonu

Spojite svoj mobilni telefon na televizor putem DLNA aplikacija i uživajte u svojim omiljenim fotografijama, videozapisima i glazbi na velikom zaslonu. DLNA tehnologija omogućuje vam jednostavan i bežični prijenos sadržaja između uređaja koji podržavaju ovu tehnologiju.

FAQ:

Kako da spojim svoj mobilni telefon na televizor koji nema funkciju pametnog televizora?

Da biste spojili svoj mobilni telefon na televizor koji nema funkciju pametnog televizora, možete koristiti HDMI kabel ili bežičnu vezu pomoću Chromecast uređaja ili sličnih uređaja kao što je HDMI dongle.

Koje su opcije za povezivanje mobilnog telefona sa ne-smart televizorom?

Opcije za povezivanje mobilnog telefona sa ne-smart televizorom uključuju korištenje HDMI kabela, bežičnih adaptera kao što je Chromecast ili slični uređaji, korištenje USB veze ili koristeći funkciju zrcaljenja zaslona ako je dostupna na vašem telefonu i televizoru.

Da li mogu koristiti USB kabel za povezivanje mobilnog telefona sa televizorom bez pametne funkcije?

Da, ukoliko vaš televizor ima USB ulaz, možete koristiti USB kabel za povezivanje mobilnog telefona sa televizorom. Međutim, vaš televizor mora podržavati funkciju reprodukcije medijskih datoteka preko USB-a kako bi ovo bilo moguće.

Koje su prednosti korištenja HDMI kabla za povezivanje mobilnog telefona na televizor bez pametne funkcije?

Korištenje HDMI kabla za povezivanje mobilnog telefona na televizor bez pametne funkcije omogućuje direktno prenošenje audio i video signala visoke rezolucije, pružajući bolji kvalitet slike i zvuka u odnosu na druge metode povezivanja. Također, HDMI kabl pruža jednostavno povezivanje i nema potrebe za dodatnim bežičnim adapterima.