Kako uključiti kamere na Google Maps: Jednostavan vodič

Kako Uključiti Kamere Na Google Maps

Kako Uključiti Kamere Na Google Maps

Google Maps je popularna platforma koja omogućuje korisnicima da pregledaju svet i dobiju detaljne informacije o mestima širom sveta. Jedna od najkorisnijih funkcija Google Maps su kamere, koje omogućavaju korisnicima da vide realne slike ulica, puteva i znamenitosti. Uključivanje ovih kamera je jednostavan proces, koji zahteva samo nekoliko koraka.

Da biste uključili kamere na Google Maps, prvo otvorite aplikaciju ili veb stranicu Google Maps na svom uređaju. Zatim pronađite mesto ili ulicu koju želite da vidite. Kada pronađete željeno mesto, približite se dovoljno da aktivirate Street View funkciju.

Street View je funkcija koja prikazuje kamere na Google Maps, omogućavajući korisnicima da vide okolinu u 360 stepeni. Možete se kretati i zumirati kako biste istražili mesto sa različitih perspektiva. Da biste uključili Street View, kliknite na malu ikonu čoveka u donjem desnom uglu mape. Ova ikona će se aktivirati i prikazati vam Street View pogled.

Jednom kada se uključi Street View, možete se kretati i istraživati okolinu koristeći kontrolne tastere ili povlačenjem miša. Takođe možete koristiti funkciju “okretanja” kamere kako biste promenili pravac pogleda. Na ovaj način možete istraživati različite delove mesta i dobiti realističan prikaz ulica i puteva na Google Maps.

Korišćenje kamera na Google Maps može biti vrlo korisno ako želite da planirate putovanje, istražite nepoznato mesto ili se jednostavno divite svetu iz udobnosti svog doma. Pratite ove jednostavne korake i uživajte u korisnosti kamere na Google Maps.

Kako uključiti kamere na Google Maps

Kako uključiti kamere na Google Maps

Google Maps je popularna aplikacija koja omogućuje korisnicima da pronađu mjesto, putuju i istražuju svijet preko interaktivne karte. Jedna od korisnih značajki Google Maps su kamere koje pružaju stvarno vrijeme slika određenih mjesta. Evo kako možete uključiti kamere na Google Maps:

 1. Prvo otvorite Google Maps aplikaciju na vašem uređaju.
 2. Zatim pronađite mjesto koje želite istražiti koristeći pretraživanje ili pomicanje po karti.
 3. Kada pronađete željeno mjesto, dodirnite ikonu “Layeri” u donjem desnom kutu ekrana. Izgleda kao kvadrat s tri vodoravne linije.
 4. U padajućem izborniku koji se pojavi, odaberite “Kamere”.
 5. Nakon što odaberete “Kamere”, na karti će se pojaviti simboli kamera koji označavaju lokacije kamere.
 6. Da biste vidjeli sliku iz kamere, jednostavno dodirnite simbol kamere na karti.

Na ovaj način možete uključiti kamere na Google Maps i istraživati svijet iz udobnosti svog uređaja. Ove kamere mogu biti vrlo korisne za pregled prometa, provjeru vremenskih uvjeta ili samo za istraživanje novih mjesta prije putovanja. Uživajte u putovanju dok istražujete svijet putem Google Maps!

Korak 1: Pretražite Google Maps

 • Otvorite Google Maps pretraživač na svom računalu ili mobilnom uređaju.
 • U polje za pretraživanje unesite ime mjesta za koje želite pregledati kamere. To može biti određena adresa, ime grada ili poznata znamenitost.
 • Kliknite na gumb za pretraživanje ili pritisnite tipku “Enter” na tipkovnici.
You might be interested:  Kako Ga Staviti Prvi Put

Google Maps će prikazati kartu s rezultatima pretraživanja koji su povezani s vašim upitom. Možete koristiti opcije zumiranja i pomicanja karte da biste pronašli željeno mjesto.

Korak 2: Odaberite opciju “Karte”

Nakon što ste otvorili aplikaciju Google Maps na svom uređaju, pronađite donji dio ekrana gdje ćete vidjeti različite opcije. Ovdje ćete pronaći ikone koje predstavljaju različite načine prikaza, kao što su “Satelit”, “Terain” ili “Karte”.

Da biste uključili kamere na Google Maps, odaberite opciju “Karte”. Ova opcija će vam omogućiti prikaz standardne karte sa svim dostupnim informacijama, uključujući i kamere koje su dostupne za pregled.

Kada odaberete opciju “Karte”, moći ćete vidjeti sve dostupne kamere na karti. One su obično označene simbolom fotoaparata ili dodatnim ikonama koje ukazuju na prisutnost kamere na određenoj lokaciji.

Nakon što odaberete željenu kameru, moći ćete vidjeti trenutne slike koje kamera prikazuje, kao i informacije o lokaciji i vremenu snimanja.

Opcija “Karte” omogućuje detaljan prikaz svih dostupnih kamera i olakšava pregled svih mogućih snimaka koje možete pronaći za određeno područje.

Korak 3: Približite kartu na željeno područje

Kada ste se prijavili u Google Maps i pronašli željeno područje na karti, možete približiti mapu za bliži pregled. Približavanje karte omogućuje vam da vidite detaljnije informacije o željenom području i pruža vam mogućnost da pronađete kamere.

Da biste približili kartu, možete koristiti kontrolne gumbiće za zumiranje prikazane na mapi. Na većini uređaja gumbiće za zumiranje možete pronaći u donjem desnom uglu karte. Pomoću gumba “+” (plus) možete približiti kartu, a pomoću gumba “-” (minus) možete udaljiti kartu. Možete koristiti i dvije prste na zaslonu kako biste približili ili udaljili kartu u slučaju da koristite dodirni zaslon uređaja.

 1. Pronađite područje na karti koje vas zanima.
 2. Pomoću gumbića za zumiranje ili pomoću dvaju prstiju zatvorenih na zaslonu približite kartu na željeno područje.
 3. Kada ste približili kartu, možete vidjeti više detalja i bolje pronaći kamere ili druge značajke koje vas zanimaju.

Ako želite dodatno približiti kartu, možete nastaviti koristiti gumbiće za zumiranje ili dvije prste na zaslonu, sve dok ne postignete željenu razinu detalja.

Uz pomoć koraka 3, približit ćete se karti na željeno područje i bit ćete spremni za sljedeći korak – pronalaženje kamera na Google Maps. Pročitajte dalje da biste saznali kako pronaći kamere i pregledati njihove slike.

Korak 4: Kliknite na ikonu kamere

Kada izaberete određenu lokaciju na Google Maps, sada možete da uključite kamere. Da biste to uradili, pratite sledeće korake:

 1. Otvorite Google Maps aplikaciju ili pristupite veb stranici Google Maps na svom računaru.
 2. Pronađite svoju željenu lokaciju koristeći pretragu ili zumiranje na mapi.
 3. Nakon što ste izabrali željenu lokaciju, primetićete ikonu kamere u donjem desnom uglu mape.
 4. Kliknite na ikonu kamere kako biste aktivirali prikaz kamere i omogućili pregled svih dostupnih fotografija.
You might be interested:  Kada Završava Školska Godina 2023

Kada kliknete na ikonu kamere, možete videti sve dostupne slike koje su snimljene na toj lokaciji. Možete zumirati slike, rotirati ih i istraživati detalje. Ovo vam omogućava da steknete bolji uvid u okolinu i atmosferu lokacije pre nego što je posetite.

Korak 5: Pregledajte dostupne kamere

Nakon što ste omogućili prikaz kamera na Google Maps, možete pregledati dostupne kamere na odabranom području.

Da biste pregledali dostupne kamere, slijedite ove korake:

 1. Otvorite Google Maps aplikaciju na svom uređaju.
 2. Pronađite područje za koje želite pregledati kamere. Možete koristiti pretraživanje ili zumiranje na karti.
 3. Kada pronađete željeno područje, dodirnite i držite prst na tom mjestu na karti.
 4. Na dnu zaslona pojavit će se mala crna traka s nekoliko ikona.
 5. Odaberite ikonu kamere. To će otvoriti prozor sa slikama dostupnih kamera u tom području.
 6. Pregledajte dostupne kamere tako da povlačite prstom preko slika u prozoru.
 7. Kada pronađete kameru koju želite pogledati, dodirnite je kako biste vidjeli trenutni prikaz sa te kamere.

Sada možete pregledati dostupne kamere na Google Maps i dobiti trenutni prikaz prometa ili vremenskih uvjeta u odabranom području.

Korak 6: Izaberite kameru koju želite prikazati

Nakon što ste dodali sve kamere na Google Maps, sada je vreme da izaberete koju kameru želite prikazati korisnicima. Ovaj korak je veoma važan jer će korisnici moći da vide samo jednu od svih dostupnih kamera.

Evo kako da izaberete kameru koju želite prikazati:

 1. Otvorite Google Maps aplikaciju na svom uređaju.
 2. Pronađite lokaciju na kojoj ste dodali kamere.
 3. U donjem delu ekrana, dodirnite ikonu sloja (izgleda kao četiri kvadrata).
 4. Iz liste prikazanih slojeva, dodirnite opciju “Kamere”.
 5. Prikazaće se sve dostupne kamere na toj lokaciji.
 6. Izaberite kameru koju želite prikazati tako što ćete dodirnuti na nju.

Nakon izbora kamere, ona će se prikazivati na mapi za sve korisnike koji koriste Google Maps aplikaciju.

Važno je napomenuti da ne možete izabrati više od jedne kamere za prikazivanje. Ako želite promeniti prikazanu kameru, ponovite korake od 4. do 6.

Korak 7: Uživajte u panoramskom prikazu

Nakon što ste uključili kamere na Google Maps, možete uživati u panoramskom prikazu mjesta koje istražujete. Ovaj prikaz omogućava vam da se virtualno prošetate ulicama, da vidite okolinu i steknete bolji dojam o odredištu.

Da biste uključili panoramski prikaz, slijedite ove korake:

 1. Odaberite odredište na Google Mapsu.
 2. Pri približavanju odredištu, primijetit ćete da se pri vrhu zaslona pojavljuje ikona slična maloj osobi. Kliknite na tu ikonu da biste uključili panoramski prikaz.
 3. Prikazat će se prikaz ulice u kojem možete pomicati kroz 360 stupnjeva i doživjeti okolinu. Možete se kretati ulicama, zumirati i okretati pogled prema željenim smjerovima.
 4. Da biste se pomakli na sljedeću lokaciju, jednostavno kliknite na plavu strelicu na zaslonu ili povucite ikonu sličnu maloj osobi na željeno mjesto.
 5. Za povratak na pregled mape možete kliknuti na ikonu strelice koja se nalazi u gornjem lijevom kutu ili jednostavno zatvoriti prikaz panorame.

Sada možete istražiti svoje odredište u detalje i upoznati se sa svojom rutom prije nego što je započnete.

You might be interested:  Kako Gledati Hbo Max U Hrvatskoj

Korak 8: Dodatne opcije i funkcionalnosti

Pored osnovnih funkcionalnosti za uključivanje kamera na Google Maps, također postoje dodatne opcije koje možete koristiti za poboljšanje vašeg iskustva. Evo nekih od njih:

1. Podešavanje ikona kamera

Mnoge aplikacije i alati omogućuju vam da promijenite ikonu koja predstavlja kamere na mapi. Možete odabrati ikonu koja je najprikladnija za vaše potrebe. Na primjer, možete odabrati ikonu koja izgleda kao fotoaparat ili ikonu sa znakom upozorenja.

2. Podešavanje obavijesti

Aplikacije vam omogućuju da konfigurišete obavijesti koje ćete primati kada se pored vaše lokacije pojave nove kamere. Možete odabrati da li želite primati obavijesti putem e-pošte, SMS-a ili push notifikacija na svom pametnom telefonu.

3. Prijavljivanje problema

Ako primijetite da je neka kamera na mapi pogrešno označena ili da je informacija nepotpuna, možete prijaviti problem aplikaciji. Na taj način pomažete poboljšanju kvalitete podataka i eventualnom ispravljanju grešaka.

4. Snimanje putovanja

Nekoliko aplikacija omogućuje vam da snimate videozapis dok putujete, koristeći kamere na Google Maps. Ovo je odličan način da dokumentujete svoje putovanje i podijelite ga sa drugima.

5. Personalizacija mapa

Možete prilagoditi izgled i organizaciju mapa prema svojim željama i potrebama. Na primjer, možete dodavati oznake, linije i boje kako biste jasnije prikazali lokacije kamera.

6. Povezivanje sa drugim aplikacijama

Aplikacije za kamere na Google Maps obično imaju mogućnost da se povezuju sa drugim alatima i platformama, kao što su društvene mreže ili navigacijske aplikacije. Na taj način možete učiniti svoje putovanje još lakšim i zanimljivijim.

Ove dodatne opcije omogućuju vam da maksimalno iskoristite kamere na Google Maps i pružaju vam više kontrole i personalizacije. Isprobajte ih i prilagodite svoje iskustvo prema svojim potrebama!

FAQ:

Kako mogu aktivirati kamere na Google Maps?

Da biste aktivirali kamere na Google Maps, prvo morate otvoriti aplikaciju i preći na režim navigacije. Zatim pritisnite ikonu kamere u donjem desnom uglu ekrana da biste vidjeli dostupne kamere na vašoj ruti.

Koje su prednosti aktiviranja kamera na Google Maps?

Aktiviranje kamera na Google Maps ima mnoge prednosti. Možete vizualno pratiti svoju rutu i pregledati prometne uvjete u stvarnom vremenu. Također, kamere vam mogu pružiti dodatnu sigurnost informirajući vas o mogućim opasnostima ili gužvama na putu.

Kako mogu saznati gdje se nalaze kamere na mojoj ruti?

Da biste saznali gdje se nalaze kamere na vašoj ruti, otvorite Google Maps i upišite svoje odredište. Zatim pređite na režim navigacije i pritisnite ikonu kamere na dnu ekrana. Prikazat će vam se dostupne kamere na vašoj ruti.

Mogu li koristiti kamere na Google Mapsu dok se nalazim u inozemstvu?

Da, možete koristiti kamere na Google Mapsu dok se nalazite u inozemstvu. Karte su dostupne za mnoge zemlje, uključujući i Hrvatsku. Međutim, budući da se prometni uvjeti mogu razlikovati od zemlje do zemlje, neke kamere možda neće biti dostupne u svim regijama.

Kako znam koje su kamere trenutno dostupne na Google Mapsu?

Da biste saznali koje su kamere trenutno dostupne na Google Mapsu, otvorite aplikaciju i upišite svoju rutu. Pređite na režim navigacije i pritisnite ikonu kamere na dnu ekrana. Prikazat će vam se popis kamere duž vaše rute, zajedno s informacijama o prometnim uvjetima.