Kako upaliti pametnu narukvicu

Kako Upaliti Smart Bracelet

Kako Upaliti Smart Bracelet

Pametne narukvice veoma su popularne u današnjem svetu tehnologije. Ove naprave mogu pratiti naše korake, otkucaje srca i čak nam poslati obaveštenje kada stigne nova poruka ili poziv na našem mobilnom telefonu. Ali kako upaliti pametnu narukvicu i povezati je sa našim uređajem?

Prvi korak je da punite bateriju pametne narukvice. Ovo može biti učinjeno pomoću kabla koji dolazi sa narukvicom ili putem bežičnog punjača, ako vaša narukvica podržava tu funkciju. Nakon što je baterija napunjena, možete preći na sledeći korak.

Drugi korak je da instalirate aplikaciju koja će biti povezana sa vašom pametnom narukvicom. Obično, proizvođač narukvice ima svoju aplikaciju koju možete preuzeti sa Google Play Store ili Apple App Store. Nakon instalacije aplikacije, otvorite je i pratite korake za povezivanje sa vašom narukvicom.

Nakon što se povežete sa narukvicom, trebali biste videti osnovne informacije poput vremena i datuma na ekranu narukvice. Takođe možete podešavati različite podešavanja kao što su alarami, obaveštenja i podešavanja treninga. Sada ste spremni da koristite svoju pametnu narukvicu!

Priprema narukvice

Prije nego što upalite pametnu narukvicu, potrebno je provesti neke pripreme kako biste osigurali da je narukvica spremna za korištenje. Evo koraka koje trebate slijediti:

1. Punjenje baterije

Prvo, provjerite je li baterija narukvice dovoljno napunjena. Uključite jedan kraj kabela za punjenje u ulaz za punjenje na narukvici, a drugi kraj priključite na utičnicu. Ostavite narukvicu da se puni dok indikator punjenja ne pokaže da je baterija napunjena.

2. Uparivanje s pametnim telefonom

2. Uparivanje s pametnim telefonom

Nakon punjenja baterije, trebat ćete upariti pametnu narukvicu s pametnim telefonom. Otvorite postavke na svom pametnom telefonu i pronađite odjeljak za Bluetooth. Uključite Bluetooth i pritisnite gumb za uparivanje na narukvici. Na pametnom telefonu će se prikazati popis dostupnih uređaja, a među njima će biti i vaša narukvica. Odaberite svoju narukvicu kako biste je uparili s pametnim telefonom.

3. Aktivacija senzora

Kada je narukvica uparena s pametnim telefonom, idite na aplikaciju koja je povezana s narukvicom i omogućite sve senzore koje želite koristiti. Ovo može uključivati ​​senzor otkucaja srca, senzor koraka ili senzor spavanja, ovisno o modelu narukvice.

4. Personalizacija postavki

Nakon aktivacije senzora, možete prilagoditi postavke narukvice prema svojim željama. Na primjer, možete postaviti podsjetnike, praćenje ciljeva ili prilagoditi stil prikaza na zaslonu narukvice.

Nakon ovih pripremnih koraka, vaša pametna narukvica je spremna za upotrebu. Slijedite korake u uputama za korištenje kako biste iskoristili sve značajke i prednosti koje vam narukvica pruža.

Kako napuniti bateriju

Pametna narukvica obično dolazi s USB kabelom koji se koristi za punjenje baterije. Evo koraka koje treba slijediti kako bi se baterija pametne narukvice napunila:

 1. Pronađite USB port na računalu, prijenosnom računalu, prijenosnom punjaču ili drugom uređaju koji možete koristiti za punjenje narukvice.
 2. Obično će pametna narukvica doći s odgovarajućim USB kabelom. Povežite jedan kraj USB kabela u odgovarajući USB port na računalu ili drugom uređaju.
 3. Povežite drugi kraj USB kabela u priključak za punjenje na pametnoj narukvici. Ovaj priključak obično može biti smješten na jednom od krajeva narukvice. Pazite da pravilno uskladite priključke.
 4. Kada je narukvica priključena, trebala bi se prikazati ikona baterije na zaslonu. To znači da je narukvica načinila da se puni.
 5. Po potrebi uključite računalo ili drugi uređaj kako bi se pokrenulo punjenje.
 6. Neka narukvica ostane spojena na punjenje sve dok ne bude potpuno napunjena. Može proći nekoliko sati ovisno o stanju baterije.
 7. Kada je narukvica potpuno napunjena, ekran će se promijeniti ili prikazati poruku koja pokazuje da je baterija napunjena.
 8. Isključite USB kabel tako što ćete ga pažljivo izvući iz priključka za punjenje i USB porta.
You might be interested:  Kako Smanjiti Amilaze U Krvi

Nakon što je baterija narukvice napunjena, možete je nositi i koristiti uobičajenim načinom. Preporučuje se redovito punjenje baterije kako bi se poboljšalo njeno trajanje i održalo performanse uređaja.

Povezivanje narukvice sa mobilnim uređajem

Kako biste mogli iskoristiti sve funkcionalnosti svoje pametne narukvice, prvo je potrebno povezati je sa svojim mobilnim uređajem. Evo koraka koje trebate slijediti za uspješno povezivanje:

 1. Uključite Bluetooth na svom mobilnom uređaju. Ovisno o uređaju, to možete učiniti preko izbornika postavki ili brzih postavki.
 2. Provjerite je li vaša pametna narukvica napunjena i uključena.
 3. Otvorite mobilnu aplikaciju koja je namijenjena za upravljanje pametnom narukvicom. Takvu aplikaciju možda morate prethodno preuzeti sa trgovine aplikacija.
 4. U aplikaciji potražite opciju “Povezivanje” ili “Dodaj novu napravu”.
 5. Aplikacija će prikazati dostupne Bluetooth uređaje. Odaberite svoju pametnu narukvicu iz popisa dostupnih uređaja.
 6. Slijedite upute na zaslonu za povezivanje. Ovisno o modelu pametne narukvice, možda ćete morati unijeti PIN kod ili pritisnuti određene tipke na narukvici kako biste dovršili povezivanje.
 7. Nakon uspješnog povezivanja, mobilna aplikacija će vas obavijestiti.

Nakon povezivanja svoje pametne narukvice sa mobilnim uređajem, moći ćete koristiti razne funkcionalnosti poput praćenja aktivnosti, primanja obavijesti, praćenja sna i još mnogo toga. Imajte na umu da se koraci za povezivanje mogu razlikovati ovisno o modelu pametne narukvice i mobilnom uređaju koji koristite.

Postavljanje vremena i datuma

Kada jednom upalite vašu pametnu narukvicu, prvo što će vam biti potrebno je postaviti vreme i datum na uređaju. Postavljanje tačnog vremena i datuma je važno kako biste pravilno pratili svoje aktivnosti i funkcije narukvice. Evo koraka koje možete pratiti da biste postavili vreme i datum:

 1. Odaberite opciju postavki na vašoj pametnoj narukvici. Obično se to može uraditi povlačenjem naviše sa početnog ekrana ili pritiskom na odgovarajući taster.
 2. Pronađite opciju za podešavanje vremena i datuma. Ovo može biti pod “Opće postavke” ili “Podešavanje uređaja”.
 3. Odaberite opciju za postavljanje vremena i datuma.
 4. Ako želite podesiti samo vreme, prvo postavite tačno vreme. To možete uraditi unoseći brojeve ili koristeći opciju za pomeranje kazaljke na ekranu.
 5. Nakon postavljanja tačnog vremena, idite na postavljanje datuma. Opet, koristite brojeve ili opciju za pomeranje da biste postavili pravi datum.
 6. Kada završite sa postavljanjem vremena i datuma, potvrdite izmenu i sačuvajte postavke.

Napomena: Postupak za postavljanje vremena i datuma može se razlikovati u zavisnosti od modela pametne narukvice koju koristite. Uvek se možete obratiti uputstvima za upotrebu ili se posavetovati sa korisničkom podrškom ako imate poteškoća.

You might be interested:  Kada Se Sadi Lavanda

Uživajte u korišćenju vaše pametne narukvice i ispravno postavljenom vremenu i datumu!

Promjena jezika

Da biste promijenili jezik na svojoj pametnoj narukvici, slijedite sljedeće korake:

 1. Upalite pametnu narukvicu pritiskom na odgovarajuće dugme za uključivanje.
 2. Pomaknite se kroz izbornik korištenjem navigacijskih tipki dok ne pronađete postavke.
 3. Odaberite postavke pritiskom na odgovarajuće dugme za potvrdu.
 4. Pomaknite se kroz postavke sve dok ne pronađete opciju jezika.
 5. Odaberite jezik pritiskom na odgovarajuće dugme za potvrdu.
 6. Pomaknite se kroz dostupne jezike koristeći navigacijske tipke.
 7. Kada pronađete željeni jezik, odaberite ga pritiskom na odgovarajuće dugme za potvrdu.
 8. Potvrdite odabir jezika pritiskom na dugme za potvrdu.

Vaša pametna narukvica će se sada prebaciti na odabrani jezik. Molimo vas da imajte na umu da se dostupni jezici mogu razlikovati ovisno o modelu pametne narukvice.

Podešavanje zvučnih signala i obavijesti

Zvučni signali

Smart narukvica ima mogućnost postavljanja zvučnih signala za različite vrste obavijesti. Da biste postavili zvučni signal, slijedite sljedeće korake:

 1. Na početnom zaslonu pritisnite gumb “Postavke”.
 2. U izborniku postavki, odaberite opciju “Zvukovi”.
 3. U odjeljku “Zvučni signali”, možete odabrati zvuk za različite vrste obavijesti, kao što su dolazni pozivi, poruke ili upozorenja.
 4. Pritisnite na zvučni signal koji želite promijeniti ili odabrati novi zvuk iz popisa dostupnih opcija.
 5. Kada ste zadovoljni s odabranim zvukom, pritisnite gumb “Spremi” kako biste potvrdili postavke.

Obavijesti

Pored postavljanja zvučnih signala, možete prilagoditi i obavijesti koje će vam Smart narukvica prikazivati. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Pritisnite gumb “Postavke” na početnom zaslonu.
 2. U izborniku postavki, odaberite opciju “Obavijesti”.
 3. U ovom odjeljku možete prilagoditi različite vrste obavijesti koje želite primati, kao što su obavijesti o pozivima, porukama ili aplikacijama.
 4. Da biste uključili ili isključili obavijesti za određenu vrstu obavijesti, samo dodirnite prekidač pored nje.
 5. Pritisnite gumb “Spremi” kako biste potvrdili postavke.

Zaključak

Podešavanje zvučnih signala i obavijesti na Smart narukvici je jednostavan proces koji vam omogućuje personalizaciju iskustva korištenja narukvice. Možete odabrati zvučne signale koji odgovaraju vašem ukusu i prilagoditi obavijesti koje želite primati. Pomoću ovih postavki možete se uvjeriti da su važne obavijesti i pozivi jasno prepoznati, pružajući vam udobnost i sigurnost u svakodnevnom korištenju Smart narukvice.

Korištenje pametne narukvice za praćenje aktivnosti

Kada prvi put kupite pametnu narukvicu za praćenje aktivnosti, može biti zbunjujuće kako je koristiti. Ovdje ćemo vam dati nekoliko korisnih savjeta kako iskoristiti sve mogućnosti pametne narukvice.

Korak 1: Postavljanje narukvice

Prvo što trebate učiniti jest postaviti narukvicu na svoj zglob. Provjerite ima li pravi broj prstena kako bi narukvica bila udobna i čvrsto stajala na vašem zglobu.

Korak 2: Povezivanje sa aplikacijom

Da biste iskoristili sve funkcije pametne narukvice, morate je povezati sa svojom mobilnom aplikacijom. Pretražite App Store ili Google Play trgovinu kako biste pronašli aplikaciju koja je kompatibilna sa vašom pametnom narukvicom.

Korak 3: Postavljanje ciljeva

Nakon što ste povezali pametnu narukvicu sa svojom aplikacijom, vrijeme je za postavljanje ciljeva. Ovo može biti broj koraka, kalorija koje želite sagorjeti ili kilometara koje želite preći svaki dan. Postavljanje realnih ciljeva pomoći će vam da ostanete motivirani i pratite svoj napredak.

Korak 4: Praćenje aktivnosti

Pametna narukvica će moći pratiti vaše korake, potrošene kalorije, udaljenost koju ste prešli i još mnogo toga, ovisno o modelu narukvice koji posjedujete. Redovito provjeravajte svoju aplikaciju kako biste pratili svoj napredak i vidjeli kako se pomičete prema svojim ciljevima.

Korak 5: Korištenje dodatnih funkcija

Osim praćenja aktivnosti, pametne narukvice često imaju dodatne funkcije kao što su praćenje sna, upozorenja na pozive i poruke ili čak kontrola glazbe. Potražite te opcije u svojoj aplikaciji i iskoristite sve mogućnosti koje vam narukvica pruža.

You might be interested:  Kako Znati Da Je Muskarac Ejakulirao

Primjer:
Korist Opis
Praćenje koraka Prikazuje koliko ste koraka napravili tijekom dana
Praćenje kalorija Prikazuje koliko kalorija ste sagorjeli tijekom dana
Praćenje udaljenosti Prikazuje koliko ste kilometara prešli tijekom dana
Praćenje sna Prikazuje kvalitetu i trajanje sna
Upozorenja na pozive i poruke Primanje obavijesti o dolaznom pozivu ili poruci na narukvicu

Sada kada znate kako koristiti pametnu narukvicu za praćenje aktivnosti, vrijeme je da je stavite na svoj zglob i počnete pratiti svoj napredak prema boljem zdravlju i kondiciji!

Preventiva za prolongiranje trajanja baterije

Ako želite da vaša pametna narukvica duže traje, možete preduzeti određene preventivne mere. Evo nekoliko saveta:

1. Isključite nepotrebne funkcije

Pokušajte da isključite nepotrebne funkcije na narukvici kako biste produžili trajanje baterije. Na primer, ako ne koristite senzor pulsa ili praćenje sna, isključite ih u postavkama narukvice.

2. Smanjite svetlinu ekrana

Visoka svetlina ekrana može znatno uticati na trajanje baterije. Pokušajte smanjiti svetlinu ekrana na prihvatljiv nivo kako biste uštedeli bateriju.

3. Isključite stalna obaveštenja

Ako vam konstantna obaveštenja sa pametnog telefona stižu na narukvicu, razmislite o isključivanju ili smanjenju broja obaveštenja. Na taj način nećete trošiti bateriju na nepotrebne notifikacije.

4. Uključite “Economizer” režim

Mnoge pametne narukvice imaju ugrađeni “Economizer” režim koji vam omogućava da produžite trajanje baterije. Aktivirajte ovaj režim kada vam nije potrebna puna funkcionalnost narukvice.

5. Redovno ažurirajte firmware

Proizvođači često izdaju ažuriranja firmwarea za pametne narukvice koji mogu poboljšati trajanje baterije. Redovno ažurirajte firmware kako biste iskoristili sve optimizacije.

Sledeći ove savete, produžićete trajanje baterije vaše pametne narukvice i uživaćete u njenim funkcionalnostima duže vreme.

FAQ:

Kako mogu upaliti pametnu narukvicu?

Da biste upalili pametnu narukvicu, jednostavno pritisnite dugme na bočnoj strani uređaja. Pritisak na dugme aktivira napajanje i narukvica će se upaliti.

Koje su funkcije pametne narukvice?

Pametna narukvica ima mnoge funkcije. Može pratiti vašu fizičku aktivnost, spavanje, puls, korake, potrošene kalorije i još mnogo toga. Također može prikazivati obavijesti s pametnog telefona, kao što su poruke, pozivi i podsjetnici.

Koliko dugo traje baterija pametne narukvice?

Trajanje baterije pametne narukvice varira ovisno o modelu i korištenju. Većina pametnih narukvica ima bateriju koja traje između 5 i 7 dana pri redovitom korištenju. Međutim, korištenje određenih funkcija kao što su GPS i zaslon osjetljiv na dodir mogu smanjiti trajanje baterije.

Mogu li plivati s pametnom narukvicom?

Većina pametnih narukvica je otporna na vodu i možete je nositi tijekom plivanja. Međutim, važno je provjeriti specifikacije uređaja jer neke pametne narukvice nisu vodootporne ili su samo otporne na prskanje. Također, treba izbjegavati potapanje pametne narukvice u slanu vodu ili kloriranu vodu jer to može oštetiti uređaj.

Treba li mi pametni telefon za upotrebu pametne narukvice?

Da, za većinu funkcija pametne narukvice trebat će vam pametni telefon. Pametna narukvica se povezuje s telefonom putem Bluetooth veze i koristi aplikaciju na telefonu za prikaz podataka i upravljanje postavkama. Bez pametnog telefona, moguće je koristiti neke osnovne funkcije, kao što su praćenje koraka i sna, ali većina naprednih značajki neće biti dostupna.

Kako mogu sinkronizirati pametnu narukvicu sa svojim pametnim telefonom?

Za sinkronizaciju pametne narukvice s pametnim telefonom trebat će vam aplikacija koju podržava vaša narukvica. Preuzmite i instalirajte aplikaciju sa službene trgovine aplikacija, otvorite je i slijedite upute za povezivanje pametne narukvice. Obično je potrebno omogućiti Bluetooth na telefonu i pretražiti dostupne uređaje za povezivanje.