Kako vidjeti blokirane osobe na FB: Savjeti i upute

Kako Vidjeti Blokirane Osobe Na Fb

Kako Vidjeti Blokirane Osobe Na Fb

Jeste li ikada bili znatiželjni tko vas je blokirao na Facebooku? Blokiranje nekoga na društvenim mrežama može biti uobičajena praksa, ali ponekad je zanimljivo saznati tko vas je odlučio izbrisati iz svog online života. U ovom članku, podijelit ćemo s vama nekoliko savjeta i uputa kako da saznate jesu li vas blokirali na Facebooku.

Jedan od načina da vidite jesu li vas blokirali na Facebooku je pokušati posjetiti njihov profil. Ako više ne možete pristupiti njihovom profilu, a ranije ste imali pristup, postoji mogućnost da su vas blokirali. Također možete pokušati poslati poruku toj osobi. Ako ne možete poslati poruku, velika je vjerojatnost da su vas blokirali.

Još jedan koristan način da saznate jesu li vas blokirali je provjerom zajedničkih prijatelja. Ako ste ranije bili povezani s tom osobom na Facebooku i sada ne vidite zajedničke prijatelje na njihovom profilu, to može biti znak da vas je blokirala. Također možete provjeriti svoju vremensku crtu i vidjeti postove na kojima ste ranije komentirali ili lajkali. Ako vaši komentari ili lajkovi više nisu vidljivi, moguće je da vas je ta osoba blokirala.

Ukratko, postoji nekoliko načina da saznate jesu li vas blokirali na Facebooku. Pokušajte posjetiti profil te osobe, poslati poruku ili provjeriti zajedničke prijatelje i svoju vremensku crtu. Ako uočite znakove da vas je osoba blokirala, vrijeme je da prihvatite činjenicu i nastavite dalje.

Contents

Blokirane osobe na Facebooku: Zašto je to važno znati

Blokiranje osoba na Facebooku može biti korisno za održavanje privatnosti i osjećaj sigurnosti online. Blokiranje nekoga znači da ta osoba više nije u mogućnosti da vidi vaše objave, komentare ili kontaktira vas putem Facebooka.

Postoji nekoliko razloga zašto je važno znati tko vas je blokirao/la na Facebooku:

1. Zaštita privatnosti

Blokiranje osobe je način da se zaštite privatnost i osigura da određeni pojedinac nema uvid u vaše aktivnosti na Facebooku. Ako primijetite da neka osoba koju poznajete nije u mogućnosti vidjeti vaše objave ili komentare, možda je ta osoba blokirana.

2. Sprječavanje neželjenog sadržaja

Blokiranje je također korisno kako biste spriječili neželjeni sadržaj određene osobe. Ako primijetite da vas neka osoba kontinuirano izlaže spamu, uvredama ili bilo kojem drugom neprimjerenom sadržaju, blokiranje te osobe će vam pomoći da se zaštitite od daljnje komunikacije s njom.

3. Održavanje zdravih odnosa

Jedan od razloga zbog kojih ljudi blokiraju druge je održavanje zdravih odnosa. Ako ste prekinuli vezu ili imate nesuglasice s nekom osobom, blokiranje je način da se smanji vidljivost te osobe na vašem profilu i izbjegne kontakt s njom. Na taj način možete lakše nastaviti sa svojim životom bez nepotrebnih informacija ili sjećanja na tu osobu.

You might be interested:  Kako Se Riješiti Kašlja

4. Otkrivanje nepoželjnih kontakata

U nekim slučajevima, blokiranje nekoga na Facebooku može otkriti sumnjive aktivnosti ili nepoželjne kontakte. Ako primijetite da vas neka osoba neprestano smara ili vam šalje prijeteće poruke, blokiranje je način da se zaštitite od takve osobe.

Ukratko, razumijevanje i prepoznavanje blokiranih osoba na Facebooku može biti važno kako biste zaštitili svoju privatnost, sprječavali nepoželjni sadržaj i održali zdrave odnose. Stoga je korisno znati kako pronaći blokirane osobe na Facebooku i koristiti tu informaciju u vašu korist.

Koje su mogućnosti da vidite blokirane osobe na FB

 • Pretraga putem zajedničkih prijatelja: Jedna od mogućnosti je da pretražujete profil blokirane osobe putem zajedničkih prijatelja. Ako imate zajedničke prijatelje s osobom koja vas je blokirala, možete posjetiti profil tih prijatelja i vidjeti je li tu blokirana osoba navedena kao jedan od njihovih prijatelja ili komentatora na objavama.

 • Korištenje drugog računa: Druga mogućnost je da koristite drugi Facebook račun kako biste pretraživali profil blokirane osobe. Ako imate drugi račun, možete se prijaviti na taj račun i izvršiti pretragu blokirane osobe te vidjeti njezin profil.

 • Pregledavanje putem drugog uređaja: Također, možete pokušati pregledati profil blokirane osobe putem drugog uređaja, poput računala ili mobilnog telefona. Ponekad blokada može biti vezana uz određeni uređaj, pa je pregled s drugog uređaja moguć.

 • Pregledavanje javnih objava: Ako je osoba koja vas je blokirala postavila javne objave na Facebooku, možete pregledavati te objave preko pretrage ili putem zajedničkih prijatelja. Iako nećete moći vidjeti njezin profil, možete vidjeti njezine javne objave i komentare na njima.

 • Korištenje alata treće strane: Postoje i razni alati treće strane koji tvrde da vam mogu pomoći da vidite blokirane profile na Facebooku. Međutim, budite oprezni prilikom korištenja takvih alata, jer mogu biti sumnjivi ili čak štetni za vaš račun ili uređaj.

Važno je napomenuti da, iako postoje neke mogućnosti da vidite blokirane osobe na Facebooku, blokada je funkcionalnost koju Facebook namjerno implementira kako bi korisnicima omogućio kontrolu nad svojim privatnim i sigurnosnim postavkama. Ako ste blokirani od neke osobe, preporučuje se poštivanje te odluke i izbjegavanje pokušaja pristupa njezinom profilu na neovlašten način.

Pregledajte popis blokiranih osoba na Facebooku

Ako sumnjate da vas je netko blokirao na Facebooku, postoji nekoliko načina kako to provjeriti.

 1. Prvo možete pretražiti njihov profil koristeći njihovo ime ili korisničko ime. Ako ne možete pronaći profil osobe koju tražite, moguće je da ste blokirani.
 2. Drugi način je pregledati objave i komentare koje ste razmjenjivali s tom osobom. Ako ne možete pronaći te objave niti komentare, to je mogući znak da vas je ta osoba blokirala.
 3. Također možete provjeriti svoju listu prijatelja. Ako je osoba koju sumnjate da vas je blokirala ranije bila vaš prijatelj, a sada je ne možete pronaći na listi prijatelja, to može biti znak blokade.

Imajte na umu da Facebook ne pruža službeni način da vidite tko vas je blokirao. Međutim, ovi su načini često korisni za otkrivanje potencijalnih blokada. Također, treba napomenuti da ovi znakovi nisu uvijek 100% pouzdani, jer osoba s kojom ste prethodno komunicirali može izbrisati svoj profil ili sakriti svoj sadržaj od vas iz drugih razloga.

Ako imate sumnje da vas je netko blokirao, jedini siguran način da to provjerite je izravno pitati tu osobu ili pokušati pristupiti njenom profilu putem drugog Facebook računa.

Kako prepoznati da ste blokirani na Facebooku

Blokiranje na Facebooku može biti frustrirajuće iskustvo, pogotovo ako niste sigurni je li vas netko zaista blokirao ili ne. Evo nekoliko načina kako možete prepoznati da ste blokirani na Facebooku:

1. Nemate više pristup profilu osobe

Kada vas neko blokira na Facebooku, više nećete moći pristupiti njihovom profilu. Ako pokušate posjetiti njihov profil ili pregledati njihove objave, dobit ćete poruku koja vas obavještava da nemate pristup tom profilu.

2. Ime osobe se ne pojavljuje u pretragama

Kada vas blokiraju na Facebooku, ime te osobe neće se pojavljivati u pretragama. Ako pokušate pronaći osobu koja vas je blokirala, neće se prikazivati rezultati pretrage ili će se prikazivati samo rezultati koji nemaju veze sa tom osobom.

You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2022

3. Ne možete više slati poruke ili pozive osobi

3. Ne možete više slati poruke ili pozive osobi

Kada vas netko blokira na Facebooku, više nećete moći slati poruke ili pozive toj osobi. Ako pokušate poslati poruku ili poziv, dobit ćete obavijest da ta osoba ne može primiti vašu poruku ili poziv.

4. Ne možete više komentirati ili lajkati objave osobe

Kada vas blokiraju na Facebooku, nećete moći komentirati ili lajkati objave te osobe. Kad pokušate komentirati ili lajkati objave, vaša aktivnost neće biti vidljiva te osobe niti drugim korisnicima.

5. Ne možete više označavati osobu na svojim objavama

Još jedan znak da ste blokirani na Facebooku je nemogućnost označavanja te osobe na vašim objavama. Ako pokušate označiti osobu koja vas je blokirala, nećete moći to učiniti i vaša oznaka neće biti prisutna na objavi.

6. Ne vidite više objave osobe u svom News Feedu

Kada vas blokira Facebook korisnik, više nećete vidjeti njegove objave u svom News Feedu. To znači da nećete primati ažuriranja i informacije od te osobe, osim ako posjetite njihov profil izvan vašeg News Feeda.

Ovi su pokazatelji obično siguran znak da ste blokirani na Facebooku. Ako primijetite ove znakove, vjerovatno je da vas je osoba blokirala i da njen profil nije dostupan za vas. U tom slučaju, možda je najbolje zadržati odgovarajuću granicu i poštovati tu osobu.

Zašto bi netko blokirao vaš profil na Facebooku

Postoje različiti razlozi zbog kojih netko može odlučiti blokirati vaš profil na Facebooku. Neki od tih razloga mogu biti:

 1. Sporovi i nesporazumi: Ako ste imali sukob ili nesporazum s osobom na Facebooku, moguće je da će ta osoba odlučiti blokirati vaš profil kako bi se zaštitila od daljnjih neugodnosti.
 2. Nepoželjni sadržaj: Ako ste dijelili sadržaj koji je neprimjeren, uvredljiv ili neliberalan prema nekome, ta osoba može odlučiti blokirati vaš profil kako bi izbjegla takav sadržaj u svom feedu.
 3. Stalna gnjavaža: Ako ste osoba koja neprestano gnjavi ili uznemirava nekoga na Facebooku, ta osoba može odlučiti blokirati vas kako bi se osjećala sigurno i zaštićeno.

U nekim slučajevima, razlog za blokiranje vašeg profila može biti i čisto privatne prirode. Na primjer, osoba koja vam je ranije bila bliska može odlučiti blokirati vaš profil zbog završetka prijateljstva ili zbog želje da se udalji od prošlosti.

Važno je napomenuti da kada vas netko blokira na Facebooku, više nećete moći vidjeti niti interakcionirati s njihovim profilom na bilo koji način. To znači da nećete moći vidjeti njihove objave, komentirati ili im slati poruke. Također nećete vidjeti njihove komentare ili lajkove na objavama drugih korisnika.

Ukoliko saznate da ste blokirani od strane nekoga na Facebooku, važno je poštovati tu odluku i nastaviti dalje. Nemojte pokušavati zaobići blokadu ili se umiješati u tuđe odluke. Umjesto toga, fokusirajte se na interakciju s drugim ljudima i sadržajem na Facebooku koji vam je dostupan.

Kako deblokirati osobu na Facebooku

Facebook vam omogućava da deblokirate osobu koju ste prethodno blokirali. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste deblokirali osobu na Facebooku:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun.
 2. Kliknite na strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu zaslona.
 3. Odaberite “Postavke” iz izbornika.
 4. U lijevom izborniku odaberite “Blokirano”.
 5. Pronađite osobu koju želite deblokirati na popisu blokiranih osoba.
 6. Kliknite na gumb “Deblokiraj” pored imena te osobe.
 7. Po završetku postupka ta će osoba biti deblokirana i moći će vam pristupiti na Facebooku.

Imajte na umu da kada deblokirate osobu na Facebooku, ponovno će vam biti vidljivi njeni postovi i aktivnost na vašem profilu. Također, ta osoba će ponovno moći slati poruke i interakcionirati s vama na Facebooku ako nije u međuvremenu prekinula vašu vezu.

Ako se nakon deblokiranja ponovno pomislite da želite blokirati osobu, možete slijediti iste korake kako biste to učinili.

Prevencija: Kako izbjeći blokiranje na Facebooku

Blokiranje na Facebooku može biti frustrirajuće iskustvo, ali postoje neki koraci koje možete poduzeti kako biste izbjegli takvu situaciju. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da ostanete van problema i ne budete blokirani na Facebooku.

Koristite pravila i smjernice Facebooka

Prva i najvažnija stvar koju možete učiniti je pročitati i slijediti smjernice i pravila Facebooka. Ova pravila jasno objašnjavaju što smijete i ne smijete raditi na platformi, kako biste izbjegli bilo kakva kršenja i njihove posljedice.

You might be interested:  Što Posjetiti U Ljubljani

Prihvatite privatnost drugih korisnika

Respektirajte privatnost drugih korisnika. Ne širite njihove osobne informacije ili fotografije bez njihovog pristanka. Također, ne dodajte nepoznate ili sumnjive osobe kao prijatelje, kako biste smanjili rizik od problema.

Budite pažljivi pri komentiranju

Pazite što pišete u komentarima. Izrazite svoje mišljenje na pristojan način i izbjegavajte vrijeđanje ili napade na druge korisnike. Komunicirajte s poštovanjem i izbjegavajte sukobe koji mogu dovesti do blokiranja.

Budite oprezni s objavama i dijeljenjem sadržaja

Pripazite što objavljujete i dijelite na Facebooku. Pazite da dijelite samo relevantan i prikladan sadržaj. Izbjegavajte objave koje mogu biti uvredljive, lažne ili koje krše autorska prava. Ovo će pomoći da ostanete van problema i blokiranja.

Ignorirajte ili blokirajte provokatora

Ako vam netko uporno pravi probleme ili vas provocira na Facebooku, najbolje je ignorirati ili blokirati tu osobu. Ne upuštajte se u sukobe ili rasprave koje mogu dovesti do blokiranja.

Budite oprezni s korištenjem automatiziranih alata

Automatizirani alati ili botovi mogu biti korisni, ali ih treba koristiti s oprezom. Automatsko slanje zahtjeva za prijateljstvo ili masovno slanje poruka može se smatrati spamom i dovesti do blokiranja. Koristite ove alate samo onda kada je to dozvoljeno i na prikladan način.

Redovito provjeravajte postavke privatnosti

Provjerite svoje postavke privatnosti i prilagodite ih prema vlastitim potrebama. To će vam pomoći da kontrolirate tko vidi vaše objave i osigurati da vaši podaci ostanu sigurni. Redovito provjeravajte svoje postavke kako biste bili sigurni da nema neovlaštenog pristupa vašem profilu.

Blokiranje na Facebooku može biti izbjegnuto ako slijedite ove savjete i ostajete svjesni svojih postupaka na platformi. Budite pažljivi i pridržavajte se pravila i smjernica kako biste uživali u pozitivnom iskustvu na Facebooku.

FAQ:

Kako mogu saznati jesam li blokiran na Facebooku?

Da biste provjerili jeste li blokirani na Facebooku, možete provjeriti profil osobe koja navodno blokira. Ako ne možete pronaći njihov profil, ne možete vidjeti njihove objave ili fotografije, zajedno s nemogućnošću da im pošaljete poruku ili pridružite se njihovoj grupi, to su znakovi da ste blokirani.

Kako mogu otkriti tko me blokirao na Facebooku?

Nažalost, Facebook ne pruža izravnu mogućnost otkrivanja tko vas je blokirao. Međutim, postoji nekoliko pokazatelja koji mogu ukazivati ​​na to da ste blokirani. Ako ne možete pronaći profil osobe, ne vidite njihove objave, fotografije, ne možete im slati poruke ili se pridružiti njihovoj grupi, to su znakovi da ste blokirani.

Što se događa kada blokirate nekoga na Facebooku?

Kada blokirate nekoga na Facebooku, ta osoba više ne može vidjeti vaš profil, objave, fotografije, niti vam slati poruke. Također ne mogu označiti vaše postove ili komentirati vaše objave. Blokiranje također sprječava vas i tu osobu da se međusobno dodate kao prijatelje na Facebooku.

Mogu li vidjeti profil osobe koja me blokirala?

Ne, kad vas netko blokira na Facebooku, više ne možete vidjeti njihov profil. To znači da ne možete pregledavati njihove objave, fotografije ili druge informacije.

Je li moguće odblokirati osobu na Facebooku?

Da, moguće je odblokirati osobu na Facebooku. Da biste to učinili, idite na svoj profil, kliknite na postavke, a zatim na “Privatnost”. Odatle, kliknite na “Blokade” i pronađite ime osobe koju želite odblokirati. Nakon toga kliknite na “Odblokiraj” pored njihovog imena. Imajte na umu da će nakon odblokiranja trebati neko vrijeme prije nego što možete ponovno početi komunicirati s tom osobom na Facebooku.

Da li osoba zna kada je blokiram na Facebooku?

Osoba neće biti obaviještena kada je blokirate na Facebooku. Nećete joj se ni pojaviti na popisu prijatelja i neće moći vidjeti vaš profil ili objave.

Kako mogu provjeriti tko me je blokirao na Facebooku putem mobitela?

Na mobitelu možete provjeriti potencijalne blokade na Facebooku tako da pronađete profil osobe koju sumnjate da vas je blokirala i pokušate pristupiti njenim objavama, fotografijama ili slati joj poruke. Ako vam nijedno od toga nije moguće, vrlo je vjerojatno da vas ta osoba blokirala.