Kako vratiti Google Play na mobitel: najbolji vodič

Kako Vratiti Google Play Na Mobitel

Kako Vratiti Google Play Na Mobitel

Ako ste izgubili ili obrisali Google Play sa svog mobilnog uređaja, ne brinite – postoji nekoliko načina kako ga možete vratiti. Google Play je jedan od najvažnijih dijelova Android operativnog sistema, jer vam omogućuje pristup ogromnom broju aplikacija, igara, muzike, filmova i knjiga. U ovom vodiču ćemo vam pokazati najbolje metode za ponovnu instalaciju Google Play na vaš mobitel.

Prva metoda je da provjerite da li je Google Play izbrisan sa svog mobitela. Otvorite “Postavke” na vašem mobitelu i idite na “Aplikacije” ili “Aplikacije i obavijesti”. Tražite Google Play Store u listi aplikacija i tapnite na njega. Ako se pojavi opcija “Deinstaliraj” ili “Onemogući”, to znači da je Google Play deinstaliran sa vašeg mobitela. Jednostavno tapnite na “Ukloni” ili “Omogući” da biste ga ponovno instalirali.

Ako Google Play nije izbrisan sa vašeg mobitela, ali imate problema sa njegovim radom, možete pokušati brisanje podataka i keša aplikacije. Otvorite “Postavke” na svom mobitelu, idite na “Aplikacije” ili “Aplikacije i obavijesti” i pronađite Google Play Store. Tapnite na njega i otvorite “Skladište” ili “Memorija”. Tamo ćete vidjeti opcije “Obriši podatke” i “Obriši keš”. Tapnite na ove opcije redom da biste obrisali sve podatke i keš Google Play aplikacije. Zatim pokušajte ponovno pokrenuti Google Play i provjerite da li radi ispravno.

Ponekad je potrebno ažurirati Google Play aplikaciju kako biste vratili njen normalan rad. Otvorite Google Play aplikaciju i dodirnite na ikonu s tri vodoravne linije u gornjem lijevom kutu ekrana. Otvorit će se izbornik, a zatim idite na “Postavke”.”Na kraju, skrolajte do dna liste i tapnite na “Verzija izgradnje”. Ako je dostupno ažuriranje, tapnite na “Ažuriraj” i pričekajte da se ažuriranje završi. Nakon toga, Google Play bi trebao raditi ispravno.

Contents

Kako vratiti Google Play na mobitel

Korak 1: Provera verzije Android operativnog sistema

Pre nego što pokušate da vratite Google Play na svoj mobilni telefon, prvo je potrebno proveriti koju verziju Android operativnog sistema koristite. Otvorite podešavanja svog telefona i idite na sekciju “O uređaju” ili “O telefonu”. Tamo će biti prikazana verzija Android operativnog sistema.

Korak 2: Preuzimanje APK datoteke Google Play

Ako ste nedavno izbrisali Google Play aplikaciju sa svog telefona ili je ona nestala iz nekog drugog razloga, možete je ponovo preuzeti u obliku APK datoteke. Otvorite internet pretraživač na svom telefonu i potražite “Google Play APK download”. Pronađite verodostojan izvor sa koga možete preuzeti APK datoteku.

Korak 3: Omogućavanje instalacije aplikacija iz nepoznatih izvora

Pre nego što možete instalirati preuzetu APK datoteku Google Play aplikacije, moraćete omogućiti opciju instaliranja aplikacija iz nepoznatih izvora. Otvorite podešavanja svog telefona i idite na sekciju “Bezbednost” ili “Sigurnost”. Tamo ćete pronaći opciju “Nepoznati izvori” ili “Instalacija aplikacija iz nepoznatih izvora”. Omogućite tu opciju.

Korak 4: Instalacija APK datoteke Google Play

Nakon što ste preuzeli APK datoteku Google Play aplikacije i omogućili instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora, otvorite preuzetu datoteku sa svog telefona. Biće vam ponuđena opcija da je instalirate. Kliknite na tu opciju i sačekajte da se instalacija završi.

You might be interested:  Što Je Dobro Za Proljev Kod Pasa

Korak 5: Provera funkcionalnosti Google Play aplikacije

Nakon što ste uspešno instalirali Google Play aplikaciju, otvorite je i proverite da li radi ispravno. Prijavite se sa svojim Google nalogom i pristupite aplikacijama, igrama i ostalom sadržaju koji su dostupni na Google Play prodavnici.

*Napomena: Ovi koraci su opšti i mogu se razlikovati u zavisnosti od verzije Android operativnog sistema i proizvođača telefona. Uvek pažljivo čitajte uputstva i pratite preporuke proizvođača ili stručnjaka za rešavanje ovog problema.

*Napomena: Ovi koraci su opšti i mogu se razlikovati u zavisnosti od verzije Android operativnog sistema i proizvođača telefona. Uvek pažljivo čitajte uputstva i pratite preporuke proizvođača ili stručnjaka za rešavanje ovog problema.

Vodič: najbolji načini za povratak Google Play trgovine na vaš mobitel

Korak 1: Provjerite je li Google Play Store aplikacija uklonjena

Prva stvar koju trebate provjeriti je je li Google Play Store aplikacija zaista uklonjena s vašeg mobitela. Da biste to provjerili, idite na popis svih aplikacija na svom mobitelu i potražite ikonu Google Play Store. Ako je ikona prisutna, to znači da je aplikacija još uvijek instalirana i jednostavno je niste pronašli. U tom slučaju jednostavno je potražite na početnom zaslonu ili u mapi aplikacija.

Korak 2: Provjerite je li Google Play Store onemogućen

Ako ne možete pronaći ikonu Google Play Store na svom mobitelu, moguće je da je onemogućena. Da biste provjerili je li to slučaj, idite na postavke vašeg mobitela i potražite odjeljak “Aplikacije” ili “Aplikacije i obavijesti”. U tom odjeljku pronađite Google Play Store i provjerite je li onemogućen. Ako jest, jednostavno ga omogućite i ikona će se pojaviti na početnom zaslonu ili u mapi aplikacija.

Korak 3: Ažurirajte Google Play Store aplikaciju

Ako je ikona Google Play Store prisutna, ali ne radi ispravno, možda je potrebno ažurirati aplikaciju. Idite na Google Play Store i potražite odjeljak “Moje aplikacije i igre”. Tamo će biti popis svih aplikacija koje trebaju ažuriranje. Pronađite Google Play Store aplikaciju na popisu i pritisnite “Ažuriraj” kako biste instalirali najnoviju verziju. Nakon što završi ažuriranje, aplikacija bi trebala raditi ispravno.

Korak 4: Vratite Google Play Store aplikaciju

Ako ikona Google Play Store nije prisutna na vašem mobitelu, možda je bila uklonjena ili zaključana od strane proizvođača uređaja. U tom slučaju, najbolji način za povratak aplikacije je da je preuzmete iz pouzdane izvorne točke, kao što je službena web stranica Google Play Store. Idite na web stranicu Google Play Store i kliknite na gumb “Preuzmi”. Otvorit će se pop-up prozor s uputom za preuzimanje aplikacije. Slijedite te upute i nakon što završite preuzimanje, instalirajte aplikaciju na svom mobitelu.

Korak 5: Ponovno pokrenite mobitel

Nakon što ste instalirali ili ažurirali Google Play Store aplikaciju, preporučuje se da ponovno pokrenete svoj mobitel. To će pomoći u osvježavanju operativnog sustava i osigurati da sve promjene budu primijenjene. Nakon što se mobitel ponovno pokrene, provjerite je li ikona Google Play Store prisutna i radi li ispravno.

Korak 6: Provjerite povezanost s internetom

Ako i dalje imate problema s Google Play Store aplikacijom, provjerite je li vaš mobitel povezan s internetom. Aplikacija zahtijeva internetsku vezu kako bi mogla pravilno raditi. Otvorite preglednik na svom mobitelu i potvrdite jeste li povezani s internetom. Ako ne, povežite se na dostupnu mrežu i ponovno pokrenite Google Play Store aplikaciju.

Korak 7: Obratite se podršci

Ako ste isprobali sve prethodno navedene korake i i dalje imate problema s Google Play Store aplikacijom, preporučuje se da se obratite podršci proizvođača svog mobitela. Oni bi trebali moći pružiti dodatne informacije i rješenja za vaš konkretan problem.

Napomena: Prije nego što preuzmete Google Play Store aplikaciju s neovlaštenih web stranica, pobrinite se da je izvor pouzdan i siguran. Preuzimanje aplikacija iz neprovjerenih izvora može predstavljati sigurnosni rizik za vaš mobitel.

Jednostavni koraci za ponovno instaliranje Google Play na vaš mobitel

Korak 1: Provjerite postavke sigurnosti

Prije nego što počnete s instalacijom Google Play trgovine na svom mobitelu, morate provjeriti postavke sigurnosti.

 1. Otvorite Postavke na mobitelu
 2. Idite na opciju “Sigurnost” ili “Privatnost”
 3. Provjerite je li opcija “Nepoznati izvori” omogućena
 4. Ako nije omogućena, omogućite je

Korak 2: Preuzmite APK datoteku

Nakon što ste provjerili postavke sigurnosti, sada možete preuzeti APK datoteku Google Play trgovine.

 1. Otvorite web preglednik na mobitelu
 2. Potražite “Google Play APK” ili posjetite službenu web stranicu Google Play trgovine
 3. Pronađite i preuzmite najnoviju verziju APK datoteke

Korak 3: Instalirajte APK datoteku

Nakon što preuzmete APK datoteku, sada možete instalirati Google Play trgovinu na svom mobitelu.

 1. Otvorite mapu “Preuzimanja” na mobitelu
 2. P pronađite preuzetu APK datoteku Google Play trgovine
 3. Tapnite na datoteku kako biste je otvorili
 4. Slijedite upute za instalaciju
 5. Nakon završetka instalacije, Google Play trgovina će se pojaviti na vašem mobitelu

Korak 4: Prijavite se i ažurirajte

Nakon što uspješno instalirate Google Play trgovinu, sada se možete prijaviti na svoj Google račun i ažurirati aplikacije.

 1. Otvorite Google Play trgovinu
 2. Tapnite na gumb “Prijava” i unesite svoje Google korisničko ime i lozinku
 3. Nakon prijave, imat ćete pristup Google Play trgovini i moći ćete pretraživati i preuzimati aplikacije
 4. Preuzmite ažuriranja za aplikacije na svojem mobitelu

Napomena: Ako se i dalje susrećete s problemima u vezi sa instaliranjem Google Play trgovine, preporučujemo da se obratite podršci za korisnike vašeg mobilnog uređaja ili Google podršci.

Problemi s Google Play trgovinom na mobitelu? Evo kako ih riješiti

Ako imate probleme s Google Play trgovinom na svom mobitelu, slijede neki koraci koje možete poduzeti kako biste ih riješili:

1. Provjerite internetsku vezu

Prvo što biste trebali provjeriti je vaša internetska veza. Pokušajte se povezati na drugu Wi-Fi mrežu ili isključiti i ponovno uključiti svoj mobilni podatkovni promet. Ponekad slaba ili nestabilna veza može uzrokovati probleme s Google Play trgovinom.

You might be interested:  Kako Moliti Za Svoju Odraslu Djecu

2. Obrišite predmemoriju i podatke Google Play trgovine

Ako i dalje imate problema, pokušajte obrisati predmemoriju i podatke Google Play trgovine. Idite na Postavke svog mobitela, zatim odaberite Aplikacije ili Aplikacije i obavijesti, pronađite Google Play trgovinu, dodirnite je i odaberite “Obriši predmemoriju” i “Obriši podatke”. Nakon toga ponovno pokrenite svoj mobitel i provjerite je li problem riješen.

3. Provjerite svoju verziju Google Play trgovine

U nekim slučajevima, problemi s Google Play trgovinom mogu biti uzrokovani zastarjelom verzijom aplikacije. Idite na Postavke svog mobitela, pronađite Google Play trgovinu, dodirnite je, a zatim provjerite je li dostupna ažurirana verzija. Ako je dostupna, ažurirajte aplikaciju i provjerite ima li to utjecaja na vaše probleme.

4. Isključite VPN ili proxy

Ako koristite VPN ili proxy na svom mobitelu, to može uzrokovati probleme s Google Play trgovinom. Pokušajte privremeno isključiti VPN ili proxy i provjerite djeluje li aplikacija ispravno. Ako problemi nestanu nakon isključivanja, možda ćete trebati prilagoditi postavke svog VPN-a ili proxyja kako biste omogućili pristup Google Play trgovini.

5. Kontaktirajte Google podršku

Ako ništa od navedenog ne riješi vaše probleme s Google Play trgovinom, najbolje je kontaktirati Google podršku za daljnju pomoć. Oni će vam moći pružiti specifične korake ili rješenja za vaš problem.

Nadam se da su vam ovi koraci pomogli u rješavanju vaših problema s Google Play trgovinom na mobitelu. Sretno!

Kako vratiti izbrisane aplikacije iz Google Play trgovine na mobitelu

Kada izbrišete aplikaciju s vašeg mobitela, može se činiti da je zauvijek izgubljena. Međutim, ako ste preuzeli aplikaciju iz Google Play trgovine, postoji način da je povratite. Pregledajte sljedeće korake kako biste saznali kako vratiti izbrisane aplikacije na mobitelu.

Korak 1: Provjerite je li aplikacija stvarno izbrisana

Ponekad se aplikacije mogu premjestiti na drugi zaslon ili se skrivaju u mape. Navigirajte kroz sve zaslone na svom mobitelu i provjerite sve mape kako biste bili sigurni da aplikacija nije samo sakrivena.

Korak 2: Potražite u povijesti preuzimanja

Ako ste izbrisali aplikaciju nedavno, možda je možete pronaći u povijesti preuzimanja u Google Play trgovini. Slijedite ove korake kako biste pristupili povijesti preuzimanja:

 1. Otvorite Google Play trgovinu na svom mobitelu.
 2. Pritisnite na ikonu s tri vodoravne crte u gornjem lijevom kutu zaslona kako biste otvorili izbornik.
 3. Izaberite “Moje aplikacije i igre”.
 4. Na vrhu zaslona dodirnite karticu “Instalirane”.
 5. Otvorit će se popis svih aplikacija koje ste preuzeli iz Google Play trgovine. Povucite prema dolje kako biste osvježili popis aplikacija.
 6. Potražite izbrisane aplikacije na ovom popisu i dodirnite gumb “Instaliraj” pored aplikacije koju želite vratiti.

Korak 3: Pretražite Google Play trgovinu

Ako ne možete pronaći izbrisane aplikacije u povijesti preuzimanja, možete ih potražiti izravno u Google Play trgovini. Slijedite ove korake kako biste pretražili aplikaciju:

 1. Otvorite Google Play trgovinu na svom mobitelu.
 2. Pritisnite na ikonu sa strelom natrag u gornjem lijevom kutu zaslona kako biste se vratili na početni zaslon.
 3. Na vrhu zaslona vidjet ćete polje za pretraživanje. Upotrijebite ovo polje kako biste upisali naziv izbrisane aplikacije.
 4. Pritisnite na ikonu pretraživanja ili dodirnite “Enter” na tipkovnici da biste započeli pretraživanje.
 5. Rezultati pretraživanja prikazat će se na ekranu. Pronađite izbrisane aplikacije na popisu rezultata i dodirnite gumb “Instaliraj” pored aplikacije koju želite vratiti.

Nakon što odaberete “Instaliraj”, aplikacija će se ponovno preuzeti i instalirati na vašem mobitelu.

Imajte na umu da neće sve izbrisane aplikacije biti dostupne za povratak. Neki razvojni programeri mogu ukloniti svoje aplikacije iz Google Play trgovine ili promijeniti dostupnost aplikacija. Ako se ne možete vratiti izbrisane aplikacije koristeći gore navedene korake, vjerojatno se aplikacija više ne nalazi u trgovini.

Alternativne metode za preuzimanje aplikacija ako nemate Google Play

Ako nemate pristup Google Play prodavnici aplikacija na svom mobilnom uređaju, ne očajavajte, postoje alternative koje vam omogućavaju preuzimanje aplikacija.

1. Preuzimanje aplikacija sa zvaničnih web stranica

Mnoge aplikacije imaju zvanične web stranice na kojima možete pronaći njihove APK datoteke za preuzimanje. Da biste preuzeli APK datoteku, posetite web stranicu aplikacije na vašem mobilnom uređaju i pronađite odgovarajući link za preuzimanje.

2. Alternativne prodavnice aplikacija

Postoje i druge prodavnice aplikacija osim Google Play-a koje vam omogućavaju preuzimanje i instaliranje aplikacija. Neke popularne alternativne prodavnice aplikacija su:

 • APKMirror: APKMirror je popularna web stranica koja vam omogućava preuzimanje APK datoteka aplikacija.
 • Aptoide: Aptoide je nezavisna prodavnica aplikacija koja nudi širok izbor aplikacija za preuzimanje.
 • Amazon Appstore: Amazon Appstore je prodavnica aplikacija koju možete instalirati na Android uređajima i pruža veliki izbor aplikacija.

3. Kompatibilne aplikacije trećih strana

Neke aplikacije omogućavaju preuzimanje i instaliranje izravno sa njihovih web stranica bez potrebe za Google Play prodavnicom. Ovo su obično aplikacije koje nisu dostupne u Google Play prodavnici ili koje nude alternative za popularne aplikacije.

Aplikacija Web stranica
F-Droid https://f-droid.org/
APKPure https://apkpure.com/
GetJar https://www.getjar.com/

Preuzimanje aplikacija izvan Google Play prodavnice može biti malo složenije od jednostavnog klikanja na dugme Instaliraj, ali vam pruža mogućnost da pristupite različitim aplikacijama i funkcionalnostima koje inače ne biste imali.

Kako provjeriti ima li vaš mobitel najnoviju verziju Google Play trgovine

Ako imate problema s Google Play trgovinom na svom mobilnom uređaju, može biti potrebno provjeriti ima li vaš mobitel najnoviju verziju aplikacije Google Play. Evo kako to učiniti:

 1. Idite na izbornik “Postavke” na svom mobilnom uređaju.
 2. U izborniku “Postavke”, pomaknite se prema dolje i pronađite opciju “Aplikacije” ili “Aplikacije i obavijesti”.
 3. Kada pronađete opciju “Aplikacije”, dodirnite je da biste vidjeli popis svih instaliranih aplikacija na svom mobilnom uređaju.
 4. Pomaknite se prema dolje dok ne pronađete “Google Play Trgovina” na popisu aplikacija i dodirnite je da biste je otvorili.
 5. U Google Play Trgovini, dodirnite opciju “Informacije o aplikaciji” ili “O aplikaciji” da biste vidjeli više detalja o aplikaciji.
 6. U odjeljku “Informacije o aplikaciji” trebala bi biti prikazana verzija aplikacije. Ako se prikazuje da je verzija aplikacije zastarjela, to znači da imate stariju verziju Google Play Trgovine.
 7. Da biste ažurirali Google Play Trgovinu na najnoviju verziju, dodirnite opciju “Ažuriraj” ili “Instaliraj ažuriranje”.
 8. Nakon što ažuriranje završi, možete ponovno pokrenuti Google Play Trgovinu i provjeriti je li problem riješen.
You might be interested:  Kako Se Radi Reuma Test

Ako nakon ažuriranja Google Play Trgovine još uvijek imate problema, možda će biti potrebno provjeriti i ažurirati operativni sustav svog mobilnog uređaja.

Savjeti za brže i pouzdanije preuzimanje aplikacija iz Google Play trgovine

Preuzimanje aplikacija iz Google Play trgovine jednostavan je način da nadogradite svoj mobilni uređaj sa različitim funkcionalnostima. Međutim, ponekad se preuzimanje aplikacija može usporiti ili ispostaviti neuspješnim. U nastavku su navedeni neki savjeti kako poboljšati brzinu i pouzdanost preuzimanja aplikacija iz Google Play trgovine.

Koristite stabilnu internet vezu

Da biste osigurali brže i pouzdanije preuzimanje aplikacija, preporučuje se korištenje stabilne Wi-Fi mreže ili brze mobilne podatkovne veze. Slab signal ili spor internet može usporiti preuzimanje ili dovesti do prekida preuzimanja.

Očistite predmemoriju i podatke u postavkama trgovine Google Play

Ponekad zastoj u preuzimanju aplikacija može uzrokovati zastarjeli predmemoriju ili nedostatak slobodnog prostora. Da biste riješili ove probleme, otvorite postavke Google Play trgovine, idite na “Spremišta” i izbrisite predmemoriju i podatke. To će osloboditi prostor i osvježiti postavke, poboljšavajući brzinu preuzimanja.

Provjerite dostupnost prostora za pohranu

Neprekidno praćenje dostupnog prostora na vašem uređaju također može poboljšati brzinu preuzimanja. Ako je dostupan prostor za pohranu na uređaju vrlo mali, aplikacije se mogu preuzeti sporije ili uopće neće biti preuzete. Preporučuje se redovito brisanje nepotrebnih datoteka ili aplikacija kako biste osigurali dovoljno slobodnog prostora.

Pričekajte neko vrijeme prije ponovnog pokušaja preuzimanja

Ako se aplikacija ne preuzme iz nekog razloga, pričekajte neko vrijeme prije nego što pokušate ponovno preuzeti. Mogući problemi na Google poslužitelju ili privremeni prekidi mreže mogu uzrokovati poteškoće u preuzimanju. Pokušajte ponovno nakon nekog vremena kako biste povećali šanse za uspješno preuzimanje aplikacije.

Omogućite automatsko ažuriranje aplikacija

Omogućavanje automatskog ažuriranja aplikacija može uštedjeti vrijeme i osigurati da uvijek imate najnoviju verziju aplikacija. Idite na postavke Google Play trgovine i provjerite je li omogućena opcija automatskog ažuriranja aplikacija. Na taj način se ažuriranja automatski preuzimaju i instaliraju, bez potrebe za ručnim preuzimanjem.

Pričekajte off-peak vremenski period

Ako se nalazite u području s vrlo sporim internetom, preuzimanje aplikacija može biti sporije tijekom vršnih vremena kada je opterećenje mreže veće. Pokušajte preuzeti aplikacije tijekom off-peak vremenskog perioda kao što su rani jutarnji sati ili kasni noćni sati kada je mreža manje opterećena.

Slijedeći ove savjete, možete poboljšati brzinu i pouzdanost preuzimanja aplikacija iz Google Play trgovine te uživati u najnovijim aplikacijama i funkcionalnostima na svom mobilnom uređaju.

Kako zaštititi svoj mobitel i aplikacije iz Google Play trgovine od zlonamjernog softvera

Zaštita mobilnog telefona od zlonamjernog softvera izuzetno je važna kako biste osigurali sigurnost vaših podataka, privatnosti i funkcionalnosti uređaja. Ovdje su neki koraci koje možete poduzeti kako biste zaštitili svoj mobitel i aplikacije iz Google Play trgovine od zlonamjernog softvera.

1. Preuzimanje aplikacija samo iz pouzdanih izvora

Jedan od najvažnijih koraka u zaštiti vašeg mobitela jest preuzimanje aplikacija samo iz pouzdanih izvora. Google Play trgovina je najsigurnije mjesto za preuzimanje aplikacija jer provjerava svaku aplikaciju prije nego što je dostupna korisnicima. Međutim, ako preuzimate aplikacije iz drugih izvora, provjerite pouzdanost izvora i provjerite recenzije i ocjene korisnika aplikacije prije preuzimanja.

2. Redovito ažuriranje aplikacija i mobilnog operativnog sustava

2. Redovito ažuriranje aplikacija i mobilnog operativnog sustava

Ažuriranje aplikacija i mobilnog operativnog sustava važno je za održavanje sigurnosti vašeg mobitela. Aplikacije i operativni sustav često objavljuju sigurnosna ažuriranja koja ispravljaju poznate sigurnosne propuste. Stoga je važno redovito ažurirati aplikacije i operativni sustav kako biste zadržali sigurnost svog mobitela.

3. Koristite sigurnosni softver

Instalacija sigurnosnog softvera na svoj mobitel može pružiti dodatnu zaštitu od zlonamjernog softvera. Sigurnosni softveri mogu skenirati aplikacije prije instalacije kako bi otkrili zlonamjerni softver i pružili zaštitu od prijetnji. Postoji mnogo sigurnosnih aplikacija dostupnih u Google Play trgovini koje možete preuzeti i instalirati na svoj mobitel.

4. Pazite na dozvole aplikacija

Prilikom instalacije aplikacije, svakoj aplikaciji se dodjeljuju različite dozvole, poput pristupa vašim kontaktima, kameri ili mrežnoj vezi. Pazite na dozvole koje aplikacija traži i provjerite da li su dozvole opravdane za funkcionalnost aplikacije. Ako aplikacija traži previše dozvola ili traži nepotrebne dozvole, moglo bi se raditi o zlonamjernoj aplikaciji.

5. Pazite na phishing napade

Phishing napadi su česti na mobilnim uređajima, stoga budite oprezni s e-mailovima, SMS porukama i web stranicama koje traže vaše osobne podatke ili login informacije. Ne otvarajte sumnjive e-mailove ili poruke i ne otkrivajte svoje podatke na nesigurnim web stranicama. Također, provjerite URL adrese web stranica prije nego što unesete svoje podatke kako biste bili sigurni da su legitimne.

Slijedeći ove korake možete zaštititi svoj mobitel i aplikacije iz Google Play trgovine od zlonamjernog softvera. Ne zaboravite redovito ažurirati svoje aplikacije i operativni sustav i koristiti sigurnosne softvere kako biste osigurali najbolju sigurnost svog mobitela.

FAQ:

Treba li mi korisnički račun Google da bih mogao vratiti Google Play na svoj mobitel?

Da, trebat ćete korisnički račun Google kako biste mogli koristiti Google Play na svom mobitelu. Korisnički račun Google omogućuje vam pristup Google Play aplikacijama, igrama i drugim sadržajima. Ako već nemate korisnički račun Google, možete ga jednostavno stvoriti prateći upute na Googleovoj web stranici.