Kako vratiti izbrisane poruke na Instagramu? Saveti i trikovi

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Instagramu

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Instagramu

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svetu, koja omogućava korisnicima da delite fotografije i video snimke sa svojim pratiocima. Međutim, ako ste slučajno izbrisali neku poruku ili konverzaciju na Instagramu, možda se pitate da li je moguće vratiti izbrisane poruke.

Nažalost, Instagram nema funkciju za povrat izbrisanih poruka. Jednom kada izbrišete poruku, ona se trajno uklanja sa vašeg naloga i ne može se vratiti. Međutim, postoje neki trikovi koje možete pokušati kako biste povratili izbrisane poruke.

Jedan od trikova je povratak na starije verzije aplikacija za Instagram. Postoje aplikacije koje vam omogućavaju da preuzmete starije verzije Instagrama, koje možda još uvek imaju funkciju povratka izbrisanih poruka. Međutim, važno je napomenuti da preuzimanje i korišćenje starijih verzija aplikacija može biti nesigurno i može dovesti do gubitka podataka ili oštećenja vašeg naloga.

Ukoliko niste sigurni da li su vaše poruke važne ili imaju neku vrednost, preporučujemo da redovno pravite rezervne kopije ili sačuvate bitne poruke negde drugde. Na taj način, možete biti sigurni da će vaše poruke biti dostupne čak i ako ih slučajno izbrišete sa Instagrama.

U svakom slučaju, važno je biti oprezan prilikom korišćenja bilo kakvih trikova ili aplikacija za povrat izbrisanih poruka na Instagramu. Uvek je najbolje da redovno pravite rezervne kopije podataka i bitnih poruka kako biste osigurali njihovu sigurnost.

Kako vratiti izbrisane poruke na Instagramu?

Instagram je jedna od najpopularnijih platformi za deljenje fotografija i video zapisa. Ali šta se događa kada slučajno izbrišete poruku koju ste želeli zadržati? Nemojte se brinuti, postoji nekoliko načina da povratite izbrisane poruke na Instagramu.

1. Automatsko arhiviranje poruka

Instagram ima funkciju automatskog arhiviranja poruka, što znači da se sve poruke čuvaju na vašem nalogu, čak i ako ste ih izbrisali. Ova funkcija je korisna ako slučajno izbrišete neku poruku i želite je povratiti.

 1. Otvorite aplikaciju Instagram i idite na svoj profil.
 2. Kliknite na ikonu sa tri crtice u gornjem desnom uglu ekrana.
 3. Izaberite “Settings” (Postavke).
 4. Uđite u “Privacy” (Privatnost), a zatim izaberite “Messages” (Poruke).
 5. Prilagodite postavke tako da se automatski arhiviraju poruke.

2. Korišćenje aplikacija za oporavak podataka

Ako automatsko arhiviranje poruka nije bilo omogućeno ili ne želite da ga aktivirate, možete koristiti aplikacije za oporavak podataka za povrat izbrisanih poruka na Instagramu.

Ove aplikacije obično zahtevaju pristup vašem telefonu i Instagram nalogu kako bi skenirale i povratile izbrisane poruke. Međutim, budite oprezni prilikom korišćenja ovih aplikacija i proverite njihove recenzije kako biste bili sigurni da su pouzdane.

3. Kontaktiranje Instagram podrške

Ako nijedan od gore navedenih metoda ne uspe, možete kontaktirati Instagram podršku i tražiti povrat izbrisanih poruka. Međutim, ovo je poslednja opcija i može biti vremenski zahtevno dobiti odgovor od njih. Takođe, postoji mogućnost da Instagram neće biti u mogućnosti da povrati izbrisane poruke, ali je vredno pokušati.

You might be interested:  Što Je Koeficijent Plaće

U zaključku, ako ste slučajno izbrisali poruku na Instagramu, postoji nekoliko načina za njeno povraćaj. Možete iskoristiti funkciju automatskog arhiviranja poruka, koristiti aplikacije za oporavak podataka ili kontaktirati Instagram podršku. Sada kada znate ove trikove, možete biti sigurni da ćete povratiti izbrisane poruke na Instagramu.

Priprema za povrat izbrisanih poruka

Pre nego što krenete sa pokušajem povratka izbrisanih poruka na Instagramu, potrebno je preduzeti nekoliko koraka kako biste imali veće šanse za uspeh. Evo nekoliko saveta i trikova koji će vam pomoći u pripremi za povrat izbrisanih poruka:

 1. Prekinite daljnje korišćenje Instagrama: Kada izbrišete poruke na Instagramu, važno je da odmah prekinete daljnje korišćenje aplikacije. Na taj način možete smanjiti rizik od trajnog brisanja poruka i povećati šanse za njihov povrat.
 2. Zapamtite tačno vreme brisanja poruka: Kako biste lakše pronašli izbrisane poruke, važno je da zapamtite tačno vreme kada ste ih izbrisali. Ovo će vam pomoći da ih lakše locirate i povratite.
 3. Deinstalirajte i reinstalirajte Instagram aplikaciju: Jedan trik koji može pomoći u povratu izbrisanih poruka jeste deinstaliranje i reinstaliranje Instagram aplikacije. Ovo može pomoći u obnavljanju aplikacijskih datoteka koje mogu sadržavati izbrisane poruke.
 4. Prijavite se na isti nalog: Kada ste reinstalirali Instagram aplikaciju, prijavite se na isti nalog sa kojeg su poruke izbrisane. Ovo je važno jer će vam omogućiti pristup istim podacima i omogućiti vam pregled izbrisanih poruka.
 5. Upotrebite alate za povrat poruka: Postoji nekoliko alata i aplikacija koje možete koristiti kako biste pokušali povratiti izbrisane poruke na Instagramu. Pre nego što ih koristite, provjerite da li su pouzdani i ozbiljno pristupite njihovoj upotrebi.
 6. Kontaktirajte Instagram podršku: Ako nijedan od prethodnih koraka ne uspe, možete pokušati kontaktirati Instagram podršku i objasniti im situaciju. Potrebno je da im pružite što više informacija o izbrisanim porukama i nadate se da će vam moći pomoći.

Imajte na umu da povratak izbrisanih poruka na Instagramu nije uvek moguć. Ali, uz pravilnu pripremu i pomoć alata i podrške, imate veće šanse da povratite izbrisane poruke. Zapamtite, uvek je preporučljivo redovno praviti rezervne kopije važnih poruka kako biste izbegli gubitak podataka.

Korak 1: Pristupanje Instagram aplikaciji

Da biste vratili izbrisane poruke na Instagramu, prvo morate pristupiti aplikaciji na svom pametnom telefonu ili tabletu. Sledite ove korake kako biste se prijavili na svoj Instagram nalog:

 1. Otvorite aplikaciju Instagram na svom pametnom telefonu ili tabletu.
 2. Na početnom ekranu aplikacije, pritisnite ikonu “Prijava” na dnu ekrana.
 3. Unesite svoje korisničko ime i šifru za prijavu na svoj Instagram nalog.
 4. Pritisnite dugme “Prijavi se” kako biste se prijavili na svoj nalog.

Nakon uspešne prijave, pristupićete svojoj početnoj stranici profila na Instagramu.

Korak 2: Otvorite “Postavke”

Kada se prijavite na svoj Instagram nalog, kliknite na ikonu svog profila u donjem desnom uglu ekrana kako biste otvorili svoj profil.

Zatim, u gornjem desnom uglu ekrana pronađite ikonu “Hamburger” (trostruki vodoravni crtasti simbol) i kliknite na nju. Otvoriće se padajući meni sa različitim opcijama.

U padajućem meniju, pri dnu, pronađite i kliknite na “Postavke” opciju. To će otvoriti stranicu sa postavkama vašeg Instagram naloga.

Korak 3: Pronalaženje opcije “Arhiva poruka”

Nakon što ste se prijavili na Instagram i otvorili aplikaciju, pređite na izbornik poruka. Možete to učiniti tako da dodirnete ikonu avatara u gornjem desnom uglu i odaberete “Poruke” iz padajućeg izbornika.

Kada se nalazite u izborniku poruka, potražite opciju “Arhiva poruka”. Ova opcija se obično nalazi u donjem desnom uglu ekrana.

Napomena: Ako nemate opciju “Arhiva poruka” u svom izborniku, to znači da nemate arhivirane poruke. To može biti slučaj ako nikada niste arhivirali poruke ili ako ste već izbrisali sve arhivirane poruke.

You might be interested:  Kako Lijeciti Ciste U Dojkama
 1. Ikonica “Arhiva poruka”
 2. Kliknite na ikonicu “Arhiva poruka” kako biste otvorili arhivu.

Kada otvorite arhivu poruka, trebali biste videti sve poruke koje ste arhivirali. Ove poruke više neće biti prikazane u glavnom izborniku poruka, ali se mogu pronaći u arhivi.

Napomena: Poruke u arhivi mogu biti organizovane po datumu ili po korisniku s kojim ste razgovarali. Možete pretraživati arhivu poruka kako biste pronašli izbrisane poruke koje želite vratiti.

Korak 4: Povrat izbrisanih poruka

Da biste vratili izbrisane poruke na Instagramu, trebate se osloniti na dostupne alate i opcije koje vam platforma pruža. Evo koraka koje možete poduzeti kako biste pokušali povratiti izbrisane poruke:

 1. Posjetite svoj Instagram profil i otvorite aplikaciju.
 2. Kliknite na ikonu “Postavke” koja se nalazi u donjem desnom kutu profila.
 3. U postavkama profila, prijeđite prstom ili kliknite na opciju “Brisane poruke”.
 4. Ovdje ćete vidjeti sve poruke koje ste nedavno izbrisali. Ako je izbrisana poruka koju želite povratiti na popisu, jednostavno je dodirnite ili kliknite da je vratite u razgovor.
 5. Ako poruka koju tražite nije navedena među izbrisanim porukama, nažalost, nema nekih univerzalnih metoda ili alata koje možete koristiti za povratak izbrisanih poruka na Instagramu.

U nekim rijetkim slučajevima, možete kontaktirati podršku Instagrama i zatražiti povrat izbrisanih poruka, ali nema jamstva da će oni moći to učiniti.

Zato je važno pažljivo razmotriti prije nego što izbrišete bilo koju poruku, jer jednom kad je izbrisana, povrat može biti težak ili nemoguć.

Saveti za uspešan povrat izbrisanih poruka

 • Koristite opciju “Arhiva poruka” – Instagram ima opciju koja vam omogućava da arhivirate poruke umesto da ih trajno brišete. Na taj način, poruke će biti skrivene, ali i dalje dostupne u slučaju da ih kasnije želite vratiti.
 • Proverite “Obrisane poruke” – U okviru svog Instagram naloga, možete proveriti sekciju “Obrisane poruke” gde će se nalaziti poruke koje ste nedavno izbrisali. Ova opcija vam omogućava da pregledate i vraćate izbrisane poruke sa lakoćom.
 • Koristite druge aplikacije i alate – Pored Instagrama, postoje i druge aplikacije i alati koji vam mogu pomoći da povratite izbrisane poruke. Na primer, postoje alati za oporavak podataka koji mogu skenirati vaš telefon i vratiti izgubljene poruke sa Instagrama.
 • Proverite e-poštu – U nekim slučajevima, Instagram vam može poslati e-poruku sa kopijom izbrisanih poruka. Otvorite svoju e-poštu povezanu sa Instagram nalogom i proverite da li imate takvu poruku.
 • Kontaktirajte Instagram podršku – Ako nijedna od prethodnih opcija nije uspela, možete kontaktirati podršku Instagrama i objasniti situaciju. Ponekad podrška može vratiti izbrisane poruke za vas.

Trikovi za bolje razumevanje funkcionalnosti Instagrama

Kako kreirati uspešan profil na Instagramu?

 • Izaberite interesantno i prepoznatljivo korisničko ime koje će se lako zapamtiti.
 • Dodajte kvalitetnu profilnu sliku koja je povezana sa vašim brendom ili ličnošću.
 • Napravite privlačan opis profila u kojem ćete se predstaviti i opisati šta je to što vaš profil nudi.
 • Povežite svoj Instagram profil sa drugim društvenim mrežama kako biste povećali vidljivost i doseg.
 • Redovno objavljujte kvalitetne i relevantne sadržaje koji će privući pažnju vaših pratilaca.

Kako koristiti Instagram Stories?

 • Kreirajte zanimljive i kreativne sadržaje koji će se istaknuti u gomili.
 • Koristite različite funkcije kao što su tekst, nalepnice, GIF-ovi i ankete kako biste angažovali svoje pratitelje.
 • Redovno objavljujte Instagram Stories da biste održali interesovanje pratilaca.
 • Povežite svoje Instagram Stories sa vašim objavama na feedu kako biste privukli više pratilaca.

Kako koristiti Instagram Live?

Kako koristiti Instagram Live?

 • Kreirajte interaktivna i zanimljiva emitovanja koja će privući publiku.
 • Pozovite goste da se pridruže vašem emitovanju kako biste dodali više sadržaja i raznolikosti.
 • Komunicirajte sa vašom publikom uživo i odgovarajte na njihova pitanja i komentare.
 • Nakon emitovanja, delite snimak na vašem profilu kako bi se pregledao i kasnije.

Kako koristiti Instagram Hashtags?

 • Izaberite relevantne hashtage koji su povezani sa sadržajem vaše objave.
 • Nemojte koristiti previše hashtaga, već se fokusirajte na nekoliko ključnih reči.
 • Istražite popularne hashtage u vašoj niši i koristite ih u svojim objavama.
 • Pratite hashtage i interakciju sa drugim korisnicima koji koriste te hashtage.
You might be interested:  Kako Aktivirati Simpa Bon

Kako pratiti analitiku na Instagramu?

 • Povežite svoj Instagram profil sa Instagram Insights da biste dobili pristup detaljnim statistikama.
 • Proučite broj pratilaca, angažovanje, doseg i ostale ključne metrike kako biste razumeli performanse vašeg profila i sadržaja.
 • Koristite analitiku da biste identifikovali trendove i prilagodili svoju strategiju.

Kako koristiti Instagram Direct Messenger?

 • Koristite Direct Messenger za komunikaciju sa pratiteljima, saradnicima ili potencijalnim kupcima.
 • Organizujte razgovore pomoću grupnih chatova i odeljenja kako biste bolje upravljali komunikacijom.
 • Delite privatne sadržaje i dokumente sa odabranim osobama preko Direct Messengera.
 • Nemojte zaboraviti da odgovorite na poruke na vreme kako biste izgradili kvalitetne odnose.

Kako koristiti Instagram reklame?

 • Kreirajte ciljnu grupu svoje publike kako biste maksimizirali efikasnost reklama.
 • Odaberite format reklame koji najbolje odgovara vašem cilju, kao što su slike, video zapisi ili karuseli.
 • Postavite budžet i trajanje reklame, i pratite njen performans kroz Instagram Insights.
 • Osnovna pravila su jasnoća, kreativnost i ciljanje na pravu publiku.

Kako koristiti Instagram IGTV?

 • Napravite i objavite dugometražni video sadržaj koji se može pregledati unutar IGTV platforme.
 • Koristite naslov, opis i naslovnu sliku da biste privukli pažnju pregledača i informisali ih o sadržaju videa.
 • Promovišite svoje IGTV video snimke putem Instagram priča i objava kako biste povećali vidljivost.
 • Redovno objavljujte nove sadržaje i interaktujte sa publikom u komentarima.

Kako koristiti Instagram Shopping?

 • Kreirajte katalog proizvoda i povežite ga sa svojim Instagram profilom.
 • Označite proizvode na objavama sa detaljima o ceni i direktnim linkom ka kupovini.
 • Promovišite svoje proizvode putem Instagram priča i objava kako biste povećali prodaju.
 • Pratite analitiku koja je dostupna sa Instagram Shoppingom da biste razumeli koje proizvode kupci najviše zanimaju.

Kako koristiti Instagram filtere?

 • Istražite različite filtere koje Instagram nudi i odaberite one koji će najbolje pristajati vašim objavama.
 • Prilagodite filtere prema vašem ukusu i stilu brenda ili ličnosti.
 • Kreirajte doslednost u upotrebi filtera kako biste dobili prepoznatljiv izgled vašeg profila.
 • Eksperimentišite sa različitim kombinacijama filtra i prilagođavanjima da biste postigli željeni izgled fotografija.

FAQ:

Kako mogu vratiti izbrisane poruke na Instagramu?

Nažalost, ne postoji način da se izbrisane poruke vrate na Instagramu. Kada izbrišete poruku, ona se trajno briše sa vašeg naloga, kao i sa naloga osobe kojoj ste je poslali. Zato je važno da pažljivo razmislite pre nego što izbrišete poruku.

Da li postoji neki trik za oživljavanje izbrisanog razgovora na Instagramu?

Nažalost, ne postoji trik ili hack koji može vratiti izbrisan razgovor na Instagramu. Kao što sam već rekao, kada izbrišete poruku ili razgovor, oni se trajno brišu sa naloga i ne mogu se povratiti. Zato je važno da budete oprezni prilikom brisanja poruka koje želite zadržati.

Može li Instagram podrška vratiti moje izbrisane poruke?

Instagram podrška obično ne može vratiti izbrisane poruke. Oni imaju određene postupke zaštite privatnosti korisnika, tako da ne čuvaju kopije izbrisanih poruka. Ako imate bilo kakve probleme sa svojim nalogom ili želite da prijavite neko zlostavljanje, možete se obratiti Instagram podršci, ali vraćanje izbrisanih poruka nije u njihovoj moći.

Postoji li neka aplikacija koja može vratiti izbrisane poruke na Instagramu?

Postoji nekoliko aplikacija koje tvrde da mogu vratiti izbrisane poruke na Instagramu, ali treba biti oprezan s njima. Većina tih aplikacija može biti prevara ili sadržavati maliciozne programe. Takođe, mnoge od njih zahtevaju pristup vašem Instagram nalogu, što može predstavljati rizik za vašu privatnost. Zato je najbolje da izbegavate takve aplikacije i da budete oprezni prilikom deljenja vaših podataka na internetu.