Kako vratiti izbrisane poruke na Messengeru: jednostavan vodič

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Messengeru

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Messengeru

Messenger je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka širom sveta. Međutim, kada slučajno obrišete poruku ili ceo razgovor, može se činiti da je sve izgubljeno zauvek. Ali ne očajavajte! Postoje načini da povratite izbrisane poruke na Messengeru.

Jedan od načina je da povratite poruke putem arhive poruka. Kada brišete poruku, ona se ne briše trajno, već se smešta u posebno mesto koje se naziva “arhiva poruka”. Da biste pristupili arhivi poruka, otvorite Messenger aplikaciju i idite na opciju “Poruke”. Zatim kliknite na “Zahtevi” i “Više” opciju. Tu će biti “Arhiva poruka” gde možete pronaći izbrisane poruke.

Drugi način je da povratite izbrisane poruke pomoću računara. Da biste to uradili, idite na Facebook.com i prijavite se na svoj nalog. Kliknite na “Poruke” na levoj strani ekrana, a zatim izaberite “Arhiva” opciju. Onda samo pretražite i pronađite izbrisane poruke koje želite da vratite i vratite ih u glavno sanduče.

Važno je napomenuti da ovi metodi mogu biti korisni samo ako su poruke arhivirane, a ne trajno obrisane. Ako su poruke trajno obrisane, nažalost, ne postoji način da ih povratite. Stoga, budite oprezni i pripazite na šta klikćete prilikom brisanja poruka na Messengeru.

Naravno, uvek postoji mogućnost da zamolite osobu kojoj ste poslali poruku da vam je ponovo pošalje, ali to može biti neugodno ili nepraktično u nekim situacijama. Zato je uvek dobro znati da postoje načini za povrat izbrisanih poruka na Messengeru, koji vam mogu pomoći da se izvučete iz nezgodne situacije.

Ukratko, povratak izbrisanih poruka na Messengeru može biti jednostavan ukoliko su poruke arhivirane. Pomoću mobilne aplikacije ili platforme Facebook.com, možete pristupiti arhivi poruka i vratiti izbrisane poruke nazad u svoje glavno sanduče. Međutim, ukoliko su poruke trajno obrisane, nema povratka. Zato budite pažljivi prilikom brisanja poruka i arhivirajte ih ako postoji mogućnost da ćete ih kasnije želeti vratiti nazad.

Contents

Kako vratiti izbrisane poruke na Messengeru

Kako vratiti izbrisane poruke na Messengeru

Da li ste slučajno izbrisali neku važnu poruku na Messengeru i želite je vratiti? Ne brinite, postoji nekoliko načina da to uradite. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako da povratite izbrisane poruke na Messengeru.

Metoda 1: Korišćenje arhive poruka

Ako ste poruku nedavno izbrisali, možda je još uvek sačuvana u arhivi poruka. Da biste pristupili arhivi poruka, pratite ove korake:

 1. Otvorite Messenger aplikaciju na svom mobilnom telefonu ili tabletu.
 2. Pronađite listu razgovora i kliknite na ikonu “Poruke”.
 3. Povucite prstom nadole dok ne vidite opciju “Arhiva”.
 4. Kliknite na “Arhiva” i pretražujte svoje poruke kako biste pronašli izbrisane poruke.
 5. Kada pronađete izbrisane poruke, samo ih kliknite da biste ih vratili u listu razgovora.

Metoda 2: Korišćenje Messenger Backup-a

Ako niste pronašli izbrisane poruke u arhivi, možda ćete ih moći povratiti korišćenjem Messenger Backup opcije. Evo kako to možete uraditi:

 1. Otvorite Messenger aplikaciju na svom mobilnom telefonu ili tabletu.
 2. Pronađite listu razgovora i kliknite na ikonu “Poruke”.
 3. Povucite prstom nadole dok ne vidite opciju “Postavke i privatnost”.
 4. Kliknite na “Postavke i privatnost” i pronađite opciju “Backup”.
 5. Kliknite na “Backup” i pretražujte dostupne rezervne kopije poruka.
 6. Pronađite odgovarajuću rezervnu kopiju koja sadrži izbrisane poruke i kliknite na nju da biste je obnovili.
You might be interested:  Kako Se Riješiti Buha

Metoda 3: Korišćenje softvera za povratak podataka

Ako prethodne metode nisu uspele, možete isprobati neki softver za povratak podataka. Postoji mnogo različitih programa koji vam mogu pomoći da povratite izbrisane poruke na Messengeru. Jedan od popularnih programa je “Dr.Fone – Data Recovery”. Evo kako možete koristiti ovaj program:

 1. Preuzmite i instalirajte program “Dr.Fone – Data Recovery” na svom računaru.
 2. Povežite svoj mobilni telefon ili tablet sa računarom pomoću USB kabla.
 3. Otvorite program i izaberite opciju “Data Recovery”.
 4. Odaberite “Messenger” kao izvor podataka za povrat.
 5. Kliknite na dugme “Start Scan” i sačekajte da program skenira vaš uređaj.
 6. Nakon završetka skeniranja, videćete pregled izbrisanih poruka.
 7. Označite poruke koje želite vratiti i kliknite na dugme “Recover”.
 8. Program će vratiti izbrisane poruke na vaš mobilni telefon ili tablet.

Napomena: Pre upotrebe softvera za povratak podataka, obavezno napravite rezervnu kopiju vaših podataka kako biste izbegli gubitak podataka.

Kako slučajno izbrisane poruke sačuvati na Messengeru

Ako ste slučajno izbrisali poruke na Messengeru i želite ih vratiti, postoji nekoliko načina kako ih možete sačuvati. Ovisno o vašem uređaju i postavkama računa, možete isprobati sljedeće metode:

1. Provjerite arhivirane poruke

Prva stvar koju trebate provjeriti su arhivirane poruke. Kada arhivirate poruku na Messengeru, ona više neće biti vidljiva u vašem glavnom razgovoru, ali će biti spremljena u arhivi. Da biste provjerili arhivirane poruke, slijedite ove korake:

 1. Otvorite Messenger aplikaciju na svom uređaju.
 2. Kliknite na “Poruke” u donjem izborniku.
 3. Povucite zaslon prema dolje da se osvježi razgovore.
 4. Ako postoje arhivirane poruke, pojavit će se popis arhiviranih razgovora.
 5. Kliknite na željeni arhivirani razgovor da biste ga ponovno prikazali u glavnom razgovoru.

2. Potražite arhivirane poruke na računalu

Ako koristite Messenger na računalu, također možete provjeriti arhivirane poruke. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Otvorite Messenger web stranicu na računalu i prijavite se na svoj račun.
 2. Kliknite na ikonu “Poruke” u gornjem lijevom kutu.
 3. Na lijevoj strani zaslona kliknite na “Arhivirano”.
 4. Prikazat će se popis svih arhiviranih razgovora.
 5. Kliknite na željeni arhivirani razgovor da biste ga ponovno prikazali u glavnom razgovoru.

3. Povratite izbrisane poruke iz sigurnosne kopije

Ako ste unaprijed postavili sigurnosno kopiranje svojih Messenger poruka, možete pokušati vratiti izbrisane poruke iz sigurnosne kopije. Ovisno o vašem uređaju, ova opcija može biti dostupna putem aplikacije ili na računalu.

4. Kontaktirajte Facebook podršku

Ako nijedna od prethodnih metoda nije uspjela, možete pokušati kontaktirati Facebook podršku i zatražiti pomoć. Objasnite situaciju i navedite sve relevantne informacije kako biste povećali šanse za uspješan oporavak izbrisanih poruka.

Važno je napomenuti da oporavak izbrisanih poruka može biti otežan ili nemoguć, ovisno o različitim čimbenicima kao što su postavke računa i vremensko ograničenje za sigurnosne kopije. Stoga je uvijek dobra ideja redovito sigurnosno kopirati važne poruke kako biste ih mogli vratiti u slučaju iznenadnog brisanja.

Kako pronaći arhivirane poruke na Messengeru

Arhiviranje poruka na Messengeru je korisna opcija koja vam omogućuje da sakrijete određene poruke iz vaše glavne istorije razgovora. Ove poruke nisu izbrisane i još uvek možete da pristupite njima. Evo koraka koje treba da pratite da biste pronašli arhivirane poruke na Messengeru:

 1. Otvorite Messenger aplikaciju na svom telefonu ili računaru.
 2. Kliknite na ikonu Pretraga u gornjem desnom uglu ekrana.
 3. Unesite ime osobe ili grupu sa kojom ste imali arhiviranu poruku.
 4. Kada pronađete željenu osobu ili grupu, dodirnite njihovu sliku ili ime.
 5. Scrollujte nadole kroz istoriju razgovora dok ne dođete do vrha.
 6. Kada vidite opciju “Arhivirane poruke”, dodirnite na nju.

Vaše arhivirane poruke će se prikazati, a možete ih otvoriti i čitati kao i sve ostale poruke. Takođe, možete da pomerate arhivirane poruke natrag u glavnu istoriju razgovora ako želite.

Napomena: Kada arhivirate poruku, korisnik sa kojim ste razgovarali i dalje će biti vidljiv na vašem spisku kontakata. Jednostavno će se samo premestiti iz glavne istorije razgovora.

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao da pronađete arhivirane poruke na Messengeru. Sada možete pristupiti svojim skrivenim porukama i ponovo se setiti starih razgovora!

Kako pronaći izbrisane poruke u Facebookovoj arhivi

Facebook je jedna od najpopularnijih platformi za slanje poruka i komunikaciju s prijateljima i obitelji. Ponekad se može dogoditi da izbrišete važne poruke, ali ne brinite, Facebook vam omogućuje da pronađete izbrisane poruke u arhivi. Evo kako možete pristupiti svojoj arhivi i pronaći izbrisane poruke:

Korak 1: Prijavite se na svoj Facebook račun

Prvo se prijavite na svoj Facebook račun pomoću vaših vjerodajnica.

Korak 2: Idite na “Postavke”

Jednom kada se prijavite, idite na “Postavke” na gornjem desnom dijelu zaslona. Kliknite na padajući izbornik i odaberite “Postavke”.

Korak 3: Odaberite “Vaše informacije na Facebooku”

Nakon što otvorite “Postavke”, na lijevoj strani zaslona vidjet ćete različite opcije. Odaberite “Vaše informacije na Facebooku”.

Korak 4: Kliknite na “Pregledaj” pored opcije “Arhiva”

Nakon što otvorite “Vaše informacije na Facebooku”, vidjet ćete različite opcije. Pronađite opciju “Arhiva” i kliknite na “Pregledaj”.

You might be interested:  Kako Iskoristiti Stari Kruh

Korak 5: Prikaz arhive i pretraživanje izbrisanih poruka

Nakon što kliknete na “Pregledaj”, vidjet ćete svoju Facebook arhivu. Arhiva će biti podijeljena po kategorijama kao što su poruke, fotografije, videozapisi itd. Kliknite na kategoriju “Poruke” kako biste pristupili arhivi svojih poruka.

U arhivi poruka možete pretraživati izbrisane poruke pomoću pretraživača. Unesite ključne riječi ili imena s kojima povezujete izbrisane poruke kako biste ih pronašli.

Sada kada znate kako pristupiti arhivi poruka na Facebooku, možete pregledati i pronaći izbrisane poruke koje ste prethodno poslali ili primili. Imajte na umu da arhiva može sadržavati poruke koje ste izbrisali, ali se također mogu nalaziti i poruke koje ste arhivirali ili sakrili.

Kako vratiti izbrisane poruke preko aplikacije Messenger

Ako ste slučajno izbrisali poruke na Messengeru i želite ih vratiti natrag, postoji nekoliko metoda koje možete isprobati. Ovdje su nekoliko koraka za vraćanje izbrisanih poruka preko aplikacije Messenger.

Korak 1:

Otvorite aplikaciju Facebook Messenger na svojem pametnom telefonu ili računalu.

Korak 2:

Pronađite razgovor u kojem se nalaze izbrisane poruke koje želite vratiti.

Korak 3:

Potražite ikonu “Postavke” koja se nalazi u gornjem desnom kutu razgovora i pritisnite je.

Korak 4:

Iz padajućeg izbornika odaberite opciju “Arhiva” ili “Arhiva razgovora”.

Korak 5:

Pregledajte popis arhiviranih razgovora i pronađite onaj koji sadrži izbrisane poruke koje želite vratiti.

Korak 6:

Korak 6:

Potražite poruke unutar arhiviranog razgovora i pregledajte ih kako biste pronašli izbrisane poruke. Možete ih ponovno postaviti u razgovor ako želite.

Korak 7:

Kada pronađete izbrisane poruke, jednostavno kliknite na njih i odaberite opciju “Vrati” ili “Vrati u razgovor” kako biste ih vratili natrag.

Uz ove korake, možete pokušati i druge metode vraćanja izbrisanih poruka na Messengeru, kao što je korištenje funkcije povijesti poruka ili provjeravanje arhiva poruka na vašem Facebook profilu. Međutim, prije nego što izvršite bilo kakvu radnju, preporučuje se da napravite sigurnosnu kopiju svojih podataka kako biste izbjegli gubitak poruka u budućnosti.

Kako vratiti izbrisane poruke preko web verzije Messengera

Da biste vratili izbrisane poruke preko web verzije Messengera, slijedite sljedeće korake:

 1. Prijavite se na svoj Facebook račun putem web preglednika.
 2. Otvorite Messenger tako što ćete kliknuti na ikonu poruka u gornjem desnom kutu zaslona, pored ikone obavijesti.
 3. Na lijevom navigacijskom izborniku pronađite razgovor iz kojeg želite vratiti izbrisane poruke.
 4. Kada otvorite razgovor, pomaknite se prema dolje kako biste učitali sve poruke.
 5. Nakon što učitate sve poruke, koristite funkciju pretraživanja (obično se nalazi u gornjem desnom kutu) i unesite ključne riječi ili fraze vezane uz izbrisane poruke koje želite pronaći.
 6. Ako se pretražene izbrisane poruke pojave, kliknite na njih kako biste se vratili u kontekst razgovora.
 7. U kontekstu razgovora možete pročitati izbrisane poruke.
 8. Ako želite zadržati kopiju izbrisanih poruka, možete ih ručno prekopirati ili snimiti kao screenshot.

Imajte na umu da će ova metoda funkcionirati samo ako su izbrisane poruke još uvijek dostupne na Facebookovim serverima i ako ste prijavljeni na račun s kojeg su izbrisane poruke. Ako su poruke trajno izbrisane ili ako niste prijavljeni na pravi račun, ova metoda možda neće biti uspješna.

Kako vratiti poruke koje su izbrisane za obe strane razgovora

Ako ste slučajno izbrisali poruke na Messengeru, postoji mogućnost da ih vratite za obe strane razgovora. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste povratili izbrisane poruke:

 1. Pronađite razgovor iz kojeg ste izbrisali poruke.

 2. Otvorite razgovor i pomaknite se do vrha.

 3. Kliknite na ikonu “Informacije o razgovoru” u gornjem desnom uglu razgovora. Ikonu možete prepoznati kao “i” unutar kruga.

 4. U otvorenom meniju pronađite opciju “Povrati poruke” i kliknite na nju.

 5. Pojavit će se prozor sa opcijama za povratak izbrisanih poruka. Možete odabrati povratak samo vaših poruka ili poruka za obe strane razgovora.

 6. Kada odaberete opciju koja vam odgovara, kliknite na “Povrati” i poruke će se vratiti u razgovor.

 7. Nakon što se poruke vrate, možete ih videti kao i pre nego što su bile izbrisane.

Napomena: Ova opcija vam omogućava povratak samo do 10 prethodno izbrisanih poruka, stoga je važno brzo reagovati ukoliko želite povratiti svoje poruke.

Kada znate kako povratiti izbrisane poruke na Messengeru, više ne morate brinuti o gubitku važnih informacija ili razgovora. Budite pažljivi prilikom brisanja poruka, ali u slučaju greške, sada znate kako da ih povratite.

Kako koristiti alate za oporavak podataka da biste vratili izbrisane poruke

Ako ste izbrisali poruke na Messengeru i želite ih vratiti, možete iskoristiti razne alate za oporavak podataka koji vam mogu pomoći u ovom procesu. Ovi alati su dizajnirani da pretraže vaš uređaj i pronađu izbrisane poruke kako bi ih mogli vratiti. Evo kako možete koristiti ove alate za oporavak podataka da biste vratili izbrisane poruke na Messengeru.

1. Odaberite pouzdan alat za oporavak podataka

Prvi korak je odabrati pouzdan alat za oporavak podataka. Postoji mnogo alata dostupnih na internetu, ali morate biti oprezni prilikom odabira. Preporučuje se da pročitate recenzije i provjerite iskustva drugih korisnika prije nego što se odlučite za određeni alat.

2. Preuzmite i instalirajte alat na vaš uređaj

Nakon što odaberete alat koji želite koristiti, preuzmite ga s interneta i instalirajte na svoj uređaj. Provjerite jeste li preuzeli verziju alata koja je kompatibilna s vašim operativnim sustavom.

You might be interested:  Kako Izgleda Komisija Za Bolovanje

3. Pokrenite alat za oporavak podataka

Nakon što je alat instaliran, pokrenite ga na svom računalu. Slijedite upute na zaslonu kako biste pravilno konfigurirali alat i omogućili mu pristup vašem uređaju.

4. Skenirajte uređaj za izbrisane poruke

Sljedeći korak je pokretanje postupka skeniranja kako biste pronašli izbrisane poruke na vašem uređaju. Ovisno o alatu koji koristite, postupak skeniranja može trajati neko vrijeme.

5. Pregledajte rezultate skeniranja

Kada je skeniranje završeno, alat će vam prikazati rezultate koje je pronašao. Pregledajte rezultate i potražite izbrisane poruke koje želite vratiti. Alat bi trebao prikazivati ​​informacije o svakoj poruci, uključujući sadržaj, datum i vrijeme slanja.

6. Vratite izbrisane poruke

Kada pronađete poruke koje želite vratiti, označite ih i koristite funkciju alata za oporavak podataka koja vam omogućuje vraćanje izbrisanih poruka. Ovaj postupak može varirati ovisno o alatu koji koristite, pa slijedite upute alata kako biste uspješno vratili poruke.

Važno je napomenuti da neki alati za oporavak podataka mogu biti plaćeni, dok su drugi besplatni. Također, ne postoji 100% jamstvo da će svi alati moći oporaviti sve izbrisane poruke. Međutim, ovi alati mogu biti vrlo korisni ako želite vratiti izbrisane poruke na Messengeru.

Saveti za sprečavanje slučajnog brisanja poruka na Messengeru

Slučajno brisanje poruka na Messengeru može biti frustrirajuće, ali postoji nekoliko saveta koje možete pratiti kako biste sprečili da se to dogodi:

1. Pažljivo pratite svoje pokrete

Kada koristite Messenger, budi pažljiv prilikom pregledavanja i brisanja poruka. Uverite se da ste odabrali ispravnu poruku pre nego što je obrišete.

2. Isključite automatsko brisanje poruka

Automatsko brisanje poruka je jedna od značajki koju Messenger nudi, ali ako ste skloni slučajnim brisanjima, možda je najbolje isključiti tu opciju. Idite na postavke Messengera i proverite ima li opcija automatskog brisanja poruka. Ako ima, isključite je.

3. Koristite funkciju arhiviranja

Umesto da brišete poruke, možete ih arhivirati kako biste ih sačuvali. Ova funkcija omogućava vam da poruke premestite iz glavnog dela dolazne pošte u arhivu i pruža vam mogućnost da ih kasnije pregledate. Tako ćete sprečiti slučajno brisanje poruka.

4. Redovno pravite sigurnosne kopije

Ako vam je stalo do poruka i ne želite ih izgubiti, redovno pravite sigurnosne kopije vaših Messenger razgovora. Ovo možete uraditi na različite načine, na primer, preuzimanjem aplikacije za sigurnosne kopije ili ručnim čuvanjem važnih konverzacija.

5. Koristite drugu aplikaciju za čuvanje poruka

Ako ne želite da koristite Messengerovu funkciju arhiviranja ili ako nemate opciju automatskog brisanja poruka, možete koristiti drugu aplikaciju za čuvanje poruka. Postoji mnogo aplikacija trećih strana koje vam omogućavaju da sačuvate i upravljate svojim Messenger porukama na siguran način.

Prateći ove savete, smanjujete rizik od slučajnog brisanja poruka na Messengeru i čuvate važne konverzacije.

FAQ:

Kako mogu vratiti izbrisane poruke na Messengeru?

Da biste vratili izbrisane poruke na Messengeru, prvo trebate otvoriti aplikaciju Messenger na svom mobilnom uređaju ili računalu. Zatim prijeđite na odjeljak “Postavke” i odaberite “Poruke”. Kliknite na opciju “Arhiva poruka” i pretražujte arhivirane poruke kako biste pronašli izbrisane poruke koje želite vratiti. Jednostavno kliknite na poruku i odaberite “Vrati” da je vratite u svoj primarni prikaz.

Mogu li vratiti poruke koje sam izbrisao prije nekoliko mjeseci?

Da, možete vratiti poruke koje ste izbrisali prije nekoliko mjeseci. Ako ste arhivirali poruke na Messengeru prije nekoliko mjeseci, možete ih pronaći u odjeljku “Arhiva poruka” i jednostavno ih vratiti u svoj primarni prikaz. Arhivirane poruke se čuvaju na vašem računu i možete im pristupiti u bilo kojem trenutku.

Postoji li način da vratim poruke na Messengeru ako sam deaktivirao svoj račun?

Da, postoji način da vratite poruke na Messengeru čak i ako ste deaktivirali svoj račun. Kada ponovno aktivirate svoj račun, sve vaše arhivirane poruke bit će vraćene na Messenger i bit ćete u mogućnosti pristupiti im kao i prije deaktivacije računa. Važno je napomenuti da ćete prilikom deaktivacije računa privremeno izgubiti pristup Messengeru i nećete primati nove poruke tijekom tog razdoblja.

Što se događa s porukama koje su mi poslane nakon što sam ih izbrisao?

Poruke koje su vam poslane nakon što ste ih izbrisali neće biti vraćene na Messenger. Kada izbrišete poruku na Messengeru, ona se uklanja s vašeg primarnog prikaza, ali se može arhivirati i biti dostupna u odjeljku “Arhiva poruka”. Međutim, kasnije poslane poruke koje ste izbrisali neće se automatski arhivirati i nećete moći vratiti izgubljene poruke koje su vam poslane nakon izbrisanja.

Mogu li vratiti poruke na Messengeru s drugog uređaja?

Da, možete vratiti poruke na Messengeru s drugog uređaja. Ako ste izbrisali poruke na jednom uređaju, možete pristupiti istima s drugog uređaja putem aplikacije Messenger. Arhivirane poruke su pohranjene na vašem računu i možete im pristupiti s bilo kojeg uređaja na kojem koristite Messenger. Samo se prijavite na svoj račun i pretražujte odjeljak “Arhiva poruka” kako biste pronašli izbrisane poruke.