Kako vratiti izbrisane poruke na Viberu - Detaljno uputstvo

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Viberu

Kako Vratiti Izbrisane Poruke Na Viberu

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za slanje poruka koja se koristi širom sveta. Međutim, svi se mi suočavamo sa situacijom kada nehotice izbrišemo važne poruke sa Viber-a. U takvim trenucima može se javiti osećaj panike i gubitka. Međutim, ne brinite! U ovom detaljnom uputstvu ćemo vam objasniti kako da vratite izbrisane poruke na Viberu i povratite svoje dragocenosti.

Pre nego što započnemo, važno je napomenuti da se Viber ne može automatski oporaviti izbrisane poruke. Međutim, postoji nekoliko metoda i trikova koje možete da isprobate kako biste pokušali povratiti svoje poruke. Ove metode mogu biti korisne ako ste slučajno izbrisali poruke, ako je telefon izgubljen ili pokvaren, ili čak ako su poruke izbrisane tokom nadogradnje aplikacije.

Dakle, ako ste spremni da saznate kako povratiti izbrisane poruke na Viberu, nastavite čitanje dalje. Objasnićemo vam nekoliko koraka i trikova za vraćanje važnih poruka na Viberu.

Korak: Pokrenite Viber na svom uređaju

Da biste mogli da vratite izbrisane poruke na Viberu, prvo je potrebno pokrenuti Viber aplikaciju na svom uređaju. Evo kako to možete uraditi:

 1. Na početnom ekranu svog uređaja pronađite ikonu Viber aplikacije.
 2. Kliknite na ikonu Viber aplikacije da je pokrenete.
 3. Na otvorenom Viberu, unesite svoj broj telefona i pritisnite dugme “Dalje”.
 4. Viber će vam poslati SMS sa verifikacijskim kodom. Unesite taj kod kada ga dobijete.
 5. Nakon što unesete kod, Viber će vas pitati da li želite da pravite sigurnosnu kopiju svojih poruka. Možete odabrati da pravite sigurnosnu kopiju ili preskočiti ovaj korak.
 6. Nakon završetka konfiguracije, Viber će biti spreman za upotrebu.

Napomena: Morate biti prijavljeni na svoj Viber nalog kako biste mogli da vratite izbrisane poruke. Ako nemate Viber nalog, možete se lako registrovati prateći korake prijave putem broja telefona.

Korak: Pronađite opciju za postavke aplikacije

Nakon što otvorite aplikaciju Viber na svom uređaju, prva stvar koju trebate učiniti je pronalaženje opcije za postavke aplikacije. Ovo je obično ikona zupčanika ili tri točke smještena negdje u donjem dijelu zaslona.

Molimo vas da pratite sljedeći postupak kako biste pronašli i pristupili postavkama aplikacije:

 1. Otvorite Viber aplikaciju.
 2. Potražite ikonu zupčanika ili tri točke na dnu zaslona.
 3. Dodirnite tu ikonu kako biste otvorili izbornik postavki.
You might be interested:  Kako Smršaviti 5 Kg U 7 Dana

Nakon što dodirnete ikonu zupčanika ili tri točke, trebali biste biti preusmjereni na zaslon sa svim dostupnim postavkama aplikacije Viber.

Korak: Otvorite postavke privatnosti

Da biste pristupili postavkama privatnosti na Viberu, slijedite ove korake:

 1. Otvorite Viber aplikaciju na svom mobilnom uređaju.
 2. Kliknite na ikonu “Više” u donjem desnom uglu ekrana.
 3. Iz padajućeg menija odaberite opciju “Postavke”.
 4. U postavkama, pomaknite se prema dolje i pronađite opciju “Privatnost”.
 5. Kliknite na “Privatnost” da biste otvorili postavke privatnosti.

Ovdje ćete pronaći sve opcije koje se odnose na vašu privatnost na Viberu.

Postavke privatnosti omogućavaju vam kontrolu nad svojim podacima i omogućuju vam odabir kome želite prikazati svoj status, sliku profila, informacije o pregledu i druge informacije.

Osim toga, možete postaviti i opcije za privatnost vaših poruka, kao što su automatsko brisanje poruka nakon određenog vremena ili zaključavanje aplikacije šifrom.

Provjerite ove postavke i prilagodite ih prema vašim željama i potrebama kako biste osigurali maksimalnu privatnost na Viberu.

Korak: Pronađite opciju za arhiviranje poruka

Da biste vratili izbrisane poruke na Viberu, prvo trebate pronaći opciju za arhiviranje poruka. Arhiviranje poruka će privremeno ukloniti poruke iz glavnog popisa razgovora, ali će ih sačuvati u arhivi na koju možete pristupiti kasnije.

Evo kako pronaći opciju za arhiviranje poruka na Viberu:

 1. Otvorite aplikaciju Viber na svom uređaju.
 2. Pronađite razgovor sa porukama koje želite arhivirati.
 3. Dugo pritisnite na razgovor dok se ne pojavi izbornik.
 4. Iz izbornika odaberite opciju “Arhiviraj”.

Nakon što arhivirate poruke, one će se premjestiti u arhivu i neće biti vidljive u glavnom popisu razgovora. Međutim, moći ćete pristupiti arhiviranim porukama u posebnom dijelu aplikacije.

Napomena: Arhiviranje poruka je privremeno rješenje koje vam omogućava da sačuvate poruke koje želite sakriti iz glavnog popisa razgovora. Ako želite trajno vratiti izbrisane poruke na Viberu, trebat ćete koristiti drugu metodu koju ćemo objasniti u kasnijim koracima.

Korak: Aktivirajte opciju za arhiviranje poruka

Da biste sačuvali svoje poruke na Viberu, možete aktivirati opciju za arhiviranje poruka. Kada arhivirate poruke, one će biti sačuvane i moći ćete ih lako pronaći kasnije.

 1. Otvorite aplikaciju Viber na svom uređaju.
 2. Pronađite razgovor ili poruku koju želite da arhivirate.
 3. Dugim pritiskom na tu poruku otvoriće vam se meni sa opcijama.
 4. Izaberite opciju “Arhiviraj”.

Nakon aktiviranja opcije za arhiviranje poruka, one će biti premeštene u poseban folder koji se naziva “Arhiva”. Ovaj folder možete pronaći na glavnom ekranu aplikacije, pored ostalih razgovora i poruka.

Da biste pristupili arhiviranim porukama, jednostavno otvorite folder “Arhiva” i tamo ćete moći pregledati sve sačuvane poruke.

Arhiviranje poruka je korisna opcija jer vam omogućava da organizujete svoje poruke i lako pronađete određenu poruku kasnije. Takođe, arhiviranje poruka može vam pomoći da sprečite slučajno brisanje poruka i povratite ih ukoliko se to dogodi.

You might be interested:  Kada Muskarac Shvati Da Ne Moze Da Se Igra Sa Vama

Korak: Vratite izbrisane poruke sa svog uređaja

Da biste vratili izbrisane poruke sa svog uređaja, morate koristiti specijalne softvere koji mogu obaviti ovu funkciju. Evo koraka koje trebate slijediti da biste vratili izbrisane poruke:

 1. Korak 1: Preuzmite softver za oporavak podataka
 2. Prvi korak je preuzimanje specijaliziranog softvera za oporavak podataka koji podržava oporavak izbrisanih poruka na vašem uređaju. Postoje razni softveri dostupni na tržištu, pa možete istražiti i odabrati onaj koji vam najbolje odgovara. Nakon što preuzmete softver, instalirajte ga na svom računalu.

 3. Korak 2: Povežite uređaj s računalom
 4. Nakon što ste instalirali softver na svom računalu, povežite svoj uređaj s računalom pomoću USB kabela. Osigurajte da pravilno uspostavite vezu između uređaja i računala.

 5. Korak 3: Pokrenite softver za oporavak podataka
 6. Pokrenite prethodno instalirani softver za oporavak podataka. Softver će prepoznati vaš uređaj i prikazati ga na zaslonu. Slijedite upute softvera da biste pokrenuli postupak oporavka.

 7. Korak 4: Skenirajte uređaj za izbrisane poruke
 8. Softver će vam omogućiti da odaberete opciju skeniranja uređaja za izbrisane poruke. Odaberite tu opciju i pričekajte da softver skenira uređaj kako bi pronašao izbrisane poruke.

 9. Korak 5: Pregledajte i obnovite izbrisane poruke
 10. Nakon što softver dovrši postupak skeniranja, prikazat će vam se rezultati sa svim pronađenim izbrisanim porukama. Pregledajte rezultate i označite poruke koje želite vratiti. Zatim kliknite na opciju “Obnovi” ili sličnu opciju softvera kako biste vratili izbrisane poruke.

Napomena: Budite oprezni prilikom korištenja softvera za oporavak podataka jer loše korištenje može dovesti do gubitka podataka ili oštećenja uređaja. Ako niste sigurni u postupak, preporučujemo da potražite stručnu pomoć.

Korak: Konsultujte Viberovu podršku za dodatnu pomoć

Ako niste uspjeli vratiti izbrisane poruke na Viberu pomoću prethodnih metoda ili imate bilo kakva dodatna pitanja, predlažemo da se obratite podršci Viber-a za daljnju pomoć. Viber ima tim stručnjaka koji su obučeni da vam pomognu sa bilo kakvim problemima koje imate sa aplikacijom.

Postoji nekoliko načina da se obratite Viberovoj podršci:

 1. Posjetite službenu Viberovu web stranicu i potražite odjeljak za podršku. Tamo ćete moći pronaći uputstva, često postavljana pitanja i druge korisne informacije.
 2. Pošaljite e-mail na Viberovu podršku. Adresu e-pošte za podršku možete pronaći na njihovoj web stranici. U e-mailu navedite vaš problem i detaljne informacije kako bi podrška mogla pružiti relevantan odgovor.
 3. Koristite Viberovu podršku putem društvenih mreža. Viber ima prisustvo na raznim društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Možete poslati privatnu poruku ili postaviti pitanje na njihovim profilima.

Kada se obratite Viberovoj podršci, bitno je da pružite što više informacija o svom problemu kako bi mogli bolje razumjeti situaciju i pružiti kvalitetnu pomoć. Budite strpljivi jer podrška može imati veliki broj zahtjeva za pomoć, pa može proći neko vrijeme prije nego dobijete odgovor.

You might be interested:  Što Je Osobni Odbitak

Korak: Saznajte kako da izbegnete izgubljene poruke u budućnosti

Ako ste izgubili važne poruke na Viberu, može biti veoma neprijatno. Međutim, postoji nekoliko mera koje možete preduzeti kako biste izbegli gubitak poruka u budućnosti. Evo nekoliko korisnih saveta:

Kreirajte redovne sigurnosne kopije

Kreirajte redovne sigurnosne kopije

Da biste osigurali da ne izgubite poruke, preporučljivo je redovno praviti sigurnosne kopije na svom uređaju. Viber nudi opciju sigurnosne kopije koja će vam pomoći da povratite izgubljene poruke u slučaju da se desi nešto nepredviđeno.

Podesite automatsku sinhronizaciju

Postoji opcija automatske sinhronizacije koja će vam omogućiti da sačuvate sve poruke na svom Viber nalogu. Na taj način, čak i ako izbrišete poruke sa svog uređaja, moći ćete da ih povratite sa servera uz pomoć automatske sinhronizacije.

Pažljivo upravljajte prostorom na uređaju

Da biste izbegli gubitak poruka, redovno proveravajte i čistite prostor na svom uređaju. Ako imate premalo slobodnog prostora, to može prouzrokovati probleme sa skladištenjem poruka i gubitak istih. Stoga, preporučljivo je izbrisati nepotrebne fajlove i aplikacije kako biste osigurali dovoljan prostor za skladištenje poruka na vašem uređaju.

Budite pažljivi pri brisanju poruka

Kada želite da izbrišete poruke, budite pažljivi i pažljivo proverite da li ste označili samo one koje želite da uklonite. Pogrešno brisanje može dovesti do gubitka poruka koje želite da zadržite. Pripazite da ne napravite grešku prilikom brisanja poruka kako biste izbegli potencijalni gubitak u budućnosti.

Uzimanje ovih mera predostrožnosti može vam pomoći da izbegnete gubitak poruka na Viberu u budućnosti i da sačuvate sve važne razgovore.

FAQ:

Mogu li vratiti izbrisane poruke na Viberu nakon nekoliko dana?

Da, postoji mogućnost da vratite izbrisane poruke na Viberu nakon nekoliko dana. Viber čuva rezervne kopije poruka na serverima i omogućava vam da ih vratite ako prođe više vremena od kada ste ih izbrisali. Sve što trebate uraditi je pratiti iste korake kao i za vraćanje nedavno izbrisanih poruka.

Da li je moguće vratiti izbrisane poruke na Viberu ako nemam rezervne kopije?

Ako nemate rezervne kopije poruka na Viberu, postoji mala mogućnost da ih vratite. Međutim, možete isprobati neke treće strane alate za oporavak podataka koji su specijalizovani za vraćanje izbrisanih poruka sa Viber aplikacije. Neki od tih alata su Wondershare Dr.Fone i iMobie PhoneRescue. Imajte na umu da ovi alati možda neće uvek biti uspešni i mogu zahtevati napredne tehničke veštine.

Da li će moji kontakti znati da sam vratila izbrisane poruke na Viberu?

Ne, vaši kontakti neće znati da ste vratili izbrisane poruke na Viberu. Ovaj proces je potpuno anoniman i neće poslati nikakva obaveštenja vašim kontaktima. Samo vi ćete imati pristup vraćenim porukama.