Kako vratiti mobitel na tvorničke postavke | Savjeti i upute

Kako Vratiti Mobitel Na Tvorničke Postavke

Kako Vratiti Mobitel Na Tvorničke Postavke

Ako imate problema s vašim mobilnim telefonom, jedno od rješenja može biti vraćanje uređaja na tvorničke postavke. Ovo je postupak koji će vratiti uređaj u izvorno stanje, kao što je bio prilikom kupovine. Vraćanje mobitela na tvorničke postavke može biti korisno kada se suočavate s problemima kao što su aplikacije koje se stalno ruše, sporost uređaja ili želite prodati svoj mobitel i želite izbrisati sve svoje podatke. U ovom članku pružit ćemo vam detaljne upute kako vratiti mobitel na tvorničke postavke.

Prvo što trebate učiniti je provjeriti jeste li napravili sigurnosnu kopiju važnih podataka. Vraćanje mobitela na tvorničke postavke će izbrisati sve podatke s uređaja, uključujući fotografije, kontakte, poruke i aplikacije. Ako želite sačuvati ove podatke, možete ih sigurnosno kopirati na računalu, na cloud servisu ili na vanjskom uređaju za pohranu. Ovo je važan korak kako biste izbjegli gubitak važnih informacija.

Kada ste sigurni da ste napravili sigurnosnu kopiju, možete započeti postupak vraćanja mobitela na tvorničke postavke. Postupak se može neznatno razlikovati ovisno o vrsti mobitela i operativnom sustavu koji koristite. Općenito, morate pristupiti postavkama uređaja i pronaći opciju “Resetiranje” ili “Vraćanje na tvorničke postavke”. Odaberite tu opciju i pričekajte da se postupak završi. Vaš mobilni telefon će se ponovno pokrenuti i bit će vraćen na tvorničke postavke.

Ukoliko niste sigurni kako pristupiti postavkama mobitela ili ako imate pitanja o postupku vraćanja na tvorničke postavke, preporučujemo da se obratite proizvođaču mobitela ili pregledate korisnički priručnik koji je dolazio uz uređaj. Oni će vam pružiti detaljnije informacije i upute za vraćanje mobitela na tvorničke postavke.

Vraćanje mobitela na tvorničke postavke je jedan od načina kako riješiti određene probleme s uređajem i osigurati njegovu optimalnu funkcionalnost. Međutim, važno je napomenuti da će ovaj postupak izbrisati sve podatke s uređaja. Stoga je važno biti siguran da ste napravili sigurnosnu kopiju svojih podataka prije nego što započnete postupak. Također, imajte na umu da će vraćanje na tvorničke postavke izbrisati sve aplikacije koje ste prethodno instalirali, pa biste trebali biti spremni ponovno preuzeti i instalirati aplikacije nakon postupka.

Contents

Kako vratiti mobitel na tvorničke postavke – Savjeti i upute

1. Priprema

Prije nego što vratite mobitel na tvorničke postavke, najbolje je napraviti backup svih važnih podataka i datoteka koje se nalaze na uređaju. To možete učiniti putem računala, oblaka ili na vanjski uređaj za pohranu. Backup je važan kako biste izbjegli gubitak informacija koje želite zadržati.

2. Pristup postavkama

Da biste pristupili postavkama mobitela i vratili ga na tvorničke postavke, prvo otvorite izbornik postavki na vašem mobitelu. Ovisno o modelu i operativnom sustavu, to može biti ikona s nazivom “Postavke” ili “Settings” koja se nalazi na početnom zaslonu ili u padajućem izborniku.

3. Pronalaženje opcije za resetiranje

U izborniku postavki potražite opciju “Opće postavke” ili “Resetiranje”. Ova opcija može biti nazvana i “Sustav”, “Sigurnost” ili “Privatnost”, ovisno o modelu mobitela.

4. Resetiranje na tvorničke postavke

4. Resetiranje na tvorničke postavke

Kada pronađete opciju za resetiranje, dodirnite je kako biste otvorili postavke resetiranja. U ovom izborniku bit će vam prikazane razne mogućnosti resetiranja, uključujući opciju za vraćanje na tvorničke postavke. Odaberite tu opciju kako biste započeli proces resetiranja.

Napomena: Prije nego što mobitel vratite na tvorničke postavke, uvjerite se da svi važni podaci i datoteke koji vam trebaju budu sigurno spremljeni na drugo mjesto.

5. Potvrda resetiranja

Kako biste potvrdili resetiranje na tvorničke postavke, mobitel će zatražiti vašu potvrdu. Ovaj proces može trajati nekoliko minuta, pa budite strpljivi dok se postavke resetiraju.

6. Završetak resetiranja

Kada se postavke uspješno resetiraju, vaš mobitel će se automatski ponovno pokrenuti. Nakon ponovnog pokretanja, bit ćete dočekani s početnim postavkama i postupkom podešavanja koji slijedi. Sada možete započeti s konfiguracijom mobitela prema vlastitim željama.

You might be interested:  Kada Posumnjati Na Leukemiju

Napomena: Resetiranje mobitela na tvorničke postavke briše sve podatke s uređaja, uključujući aplikacije, fotografije, kontakte i postavke. Budite sigurni da ste napravili backup svih podataka koji želite zadržati.

7. Pomoć u postupku resetiranja

Ako imate poteškoća ili trebate dodatnu pomoć prilikom resetiranja mobitela na tvorničke postavke, potražite upute i podršku na službenim web stranicama proizvođača mobilnog uređaja ili se obratite njihovoj korisničkoj podršci.

Sigurnosna kopija vaših podataka

Zaštita podataka na vašem mobilnom telefonu vrlo je važna kako biste izbjegli gubitak vrijednih informacija. Prije nego što vratite svoj mobilni telefon na tvorničke postavke, svakako napravite sigurnosnu kopiju svih važnih podataka.

Koje podatke biste trebali sigurnosno kopirati?

Kada se radi sigurnosna kopija mobilnog telefona, trebali biste kopirati sljedeće vrste podataka:

 • Kontakte – svi vaši spremljeni kontakti, uključujući brojeve telefona, e-adrese i druge informacije o kontaktima.
 • Poruke – sve vaše SMS poruke, MMS poruke i poruke na društvenim mrežama.
 • Kalendar – svi događaji, sastanci i podsjetnici koje imate postavljene u kalendaru.
 • Fotografije i videozapisi – sve slike i video zapisi pohranjeni na vašem mobilnom telefonu.
 • Glazba i medijski sadržaj – vaše omiljene pjesme, albumi i druge medijske datoteke.
 • Aplikacije – informacije o svim vašim instaliranim aplikacijama.

Kako sigurnosno kopirati svoje podatke?

Postoje različiti načini za sigurnosno kopiranje podataka s mobilnog telefona:

 1. Upotrijebite ručno sigurnosno kopiranje – Ova metoda uključuje kopiranje svih podataka na vanjski uređaj, poput računala ili vanjskog tvrdog diska. Jednostavno povežite svoj mobilni telefon s računalom i prenesite sve potrebne datoteke i informacije.
 2. Koristite uslugu u oblaku – Vrlo popularan način sigurnosnog kopiranja podataka je upotreba usluga u oblaku, poput Google Drive, iCloud ili Dropbox. Ove usluge omogućuju vam automatsku sinkronizaciju i sigurnosno kopiranje svih vaših podataka na njihovim serverima.
 3. Koristite aplikaciju za sigurnosno kopiranje – Mnogi mobilni telefoni dolaze s ugrađenim aplikacijama koje vam omogućuju jednostavno sigurnosno kopiranje podataka. Pripazite da koristite pouzdane aplikacije iz vjerodostojnih izvora kako biste izbjegli gubitak podataka ili sigurnosne probleme.

Često sigurnosno kopirajte svoje podatke

Važno je redovito sigurnosno kopirati svoje podatke kako biste bili sigurni da nikada nećete izgubiti važne informacije. Preporučuje se provjeravanje i ažuriranje sigurnosne kopije svaki tjedan ili mjesec, ovisno o količini podataka koje generirate na mobilnom telefonu.

Rekapitulacija

Bez obzira na to koristite li ručno sigurnosno kopiranje, usluge u oblaku ili aplikacije za sigurnosno kopiranje, važno je osigurati da vaši podaci budu sigurno kopirani prije vraćanja mobilnog telefona na tvorničke postavke. Kopirajte kontakte, poruke, kalendar, fotografije, glazbu i medijski sadržaj, kao i informacije o instaliranim aplikacijama.

Postupak vraćanja mobitela na tvorničke postavke

Kada se suočite s problemima na svom mobilnom uređaju ili želite prodati ili pokloniti svoj mobitel, vraćanje uređaja na tvorničke postavke može biti korisno. Ovaj postupak briše sve podatke i postavke na mobitelu i vraća ga u izvorno stanje, kao što je bio kada ste ga prvi put koristili.

Postupak vraćanja mobitela na tvorničke postavke:

 1. Prvo, osigurajte da su vaši podaci sigurno pohranjeni. Vraćanje mobitela na tvorničke postavke izbrisat će sve podatke s uređaja, uključujući kontakte, poruke, fotografije i aplikacije. Ako želite zadržati neke podatke, prenesite ih na sigurno mjesto, poput računala, vanjskog uređaja za pohranu ili oblaka.
 2. Nakon što ste sigurni da su vaši podaci sigurni, idite na “Postavke” na svom mobitelu. Ova opcija obično ima ikonu zupčanika.
 3. U postavkama tražite opciju “Opće” ili “Sigurnost i privatnost”. U nekim uređajima ova opcija može biti pod nazivom “Sigurnosna kopija i resetiranje” ili slično.
 4. U opcijama odaberite “Vrati na tvorničke postavke” ili “Izbriši sve podatke”. Može se tražiti potvrda da želite izbrisati sve podatke. Slijedite upute na zaslonu i dopustite uređaju da se vrati na tvorničke postavke.
 5. Mobilni uređaj će se automatski ponovno pokrenuti i vraćanje na tvorničke postavke bit će završeno.

Nakon što se uređaj vratio na tvorničke postavke, bit će kao novi. Morat ćete ponovno postaviti sve postavke, kao što su jezik, wi-fi mreže i pristupne podatke. Također ćete morati ponovno preuzeti i instalirati sve aplikacije koje ste prethodno imali na uređaju.

Važno je napomenuti da je postupak vraćanja mobitela na tvorničke postavke nepovratan i ne možete povratiti izbrisane podatke. Stoga je važno osigurati da ste sigurni da želite izvršiti ovu radnju i da ste prethodno pohranili sve potrebne podatke.

Vraćanje mobitela na tvorničke postavke može biti korisno ako se suočavate s ozbiljnim problemima na uređaju, poput dugotrajnog usporenog rada, problema s aplikacijama ili zaključanih zaslona. Također je korisno ako želite prodavati ili pokloniti svoj mobitel kako biste osigurali da su svi vaši podaci izbrisani s uređaja.

Navigacija izbornikom za vraćanje na tvorničke postavke

1. Korak: Otvaranje izbornika

Za početak procesa vraćanja mobitela na tvorničke postavke, prvo je potrebno otvoriti izbornik na mobitelu. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Uključite mobitel ako nije uključen.
 2. Otvorite glavni izbornik pritiskom na ikonu “Izbornik” na početnom zaslonu.
 3. Ako ne vidite ikonu “Izbornik” na početnom zaslonu, možete je pronaći prelaskom prstom s vrha ekrana prema dolje i klikom na opciju “Izbornik” u izborniku koji se otvori.

2. Korak: Pronalaženje postavki

Nakon što otvorite izbornik, potrebno je pronaći postavke mobitela kako biste mogli pristupiti opciji za vraćanje na tvorničke postavke:

 1. Pronađite i kliknite na opciju “Postavke” ili “Settings”.
 2. Ovisno o modelu i verziji operativnog sustava, opcija “Postavke” može biti smještena na različitim mjestima u izborniku. Ako je nemate, možete upotrijebiti tražilicu na vrhu izbornika kako biste je pronašli.

3. Korak: Pristupanje opciji za vraćanje na tvorničke postavke

Kada se otvore postavke mobitela, trebate pristupiti opciji za vraćanje na tvorničke postavke. Evo kako to učiniti:

 1. Potražite opciju “Sigurnosna kopija i resetiranje” ili sličnu opciju koja se odnosi na resetiranje uređaja na tvorničke postavke.
 2. Uđite u tu opciju pritiskom na nju ili dodirivanjem strelice koja je pored.
You might be interested:  Kako Aktivirati E Osobnu Preko Mobitela

4. Korak: Vraćanje na tvorničke postavke

Nakon što pristupite opciji za vraćanje na tvorničke postavke, preostaje samo stvarno izvršiti tu radnju. Slijedite ove korake da biste je dovršili:

 1. Potražite opciju “Vrati na tvorničke postavke” ili sličnu opciju.
 2. Pritisnite tu opciju ili dodirnite strelicu pokraj nje kako biste je odabrali.
 3. Možda ćete morati potvrditi svoj izbor i unijeti svoj PIN ili lozinku, ako ste ih postavili, kako biste nastavili s postupkom vraćanja na tvorničke postavke.
 4. Kada potvrdite izbor, mobitel će početi s procesom vraćanja na tvorničke postavke. Ovisno o modelu i brzini uređaja, ovaj postupak može potrajati nekoliko minuta.

Napomena:

Vraćanje mobitela na tvorničke postavke će izbrisati sve podatke s uređaja, uključujući aplikacije, slike, glazbu i ostale osobne datoteke koje su pohranjene na njemu. Uvjerite se da ste napravili sigurnosnu kopiju važnih podataka prije nego što nastavite s ovim postupkom. Također se preporučuje da napunite bateriju mobitela prije vraćanja na tvorničke postavke kako biste izbjegli prekid postupka zbog nedostatka energije.

Upotreba kombinacije tipki za vraćanje na tvorničke postavke

Kada želite vratiti svoj mobilni telefon na tvorničke postavke, možete to učiniti pomoću kombinacije tipki na uređaju. Ovaj postupak varira ovisno o proizvođaču i modelu telefona, ali općenito slijedi sličnu proceduru.

Koraci za vraćanje na tvorničke postavke:

 1. Isključite mobilni telefon pritiskom na tipku za uključivanje/isključivanje i držite je nekoliko sekundi.
 2. Nakon što se telefon isključi, pritisnite i držite kombinaciju određenih tipki.
 3. Kombinacija tipki može se razlikovati, ali najčešće se koriste tipke za jačinu zvuka, tipka za uključivanje/isključivanje i tipka za početni zaslon.
 4. Držite kombinaciju tipki nekoliko sekundi, dok na zaslonu ne vidite meni za vraćanje na tvorničke postavke.
 5. Koristite tipke za jačinu zvuka za navigaciju po izborniku i pronađite opciju “Tvornički podaci” ili nešto slično.
 6. Nakon što ste odabrali tu opciju, potvrdite svoj izbor pritiskom na tipku za uključivanje/isključivanje.
 7. Mobilni telefon će se sada vratiti na tvorničke postavke. Postupak može potrajati nekoliko minuta, pa budite strpljivi.
 8. Kada se postupak dovrši, telefon će vas obavijestiti i ponovno će se pokrenuti.

Važno je napomenuti da će vraćanje na tvorničke postavke izbrisati sve podatke s vašeg mobilnog telefona, uključujući kontakte, poruke, fotografije i aplikacije. Prije nego što izvršite ovaj postupak, osigurajte da ste napravili sigurnosnu kopiju svih važnih podataka kako ne biste izgubili informacije koje vam mogu biti potrebne.

Zaključak

Vraćanje mobilnog telefona na tvorničke postavke može biti korisno ako imate problema s uređajem ili želite izbrisati sve svoje podatke. Kombinacija tipki za vraćanje na tvorničke postavke može se razlikovati od modela do modela, pa se savjetuje da provjerite upute proizvođača ili posjetite službenu web stranicu kako biste saznali točne korake za svoj uređaj.

Provjera liste kompatibilnih mobitela

Ako želite vratiti svoj mobitel na tvorničke postavke, prije početka postupka provjerite je li vaš mobitel kompatibilan sa ovom opcijom. U nastavku je prikazana lista mobitela koji podržavaju vraćanje na tvorničke postavke:

 • Samsung Galaxy S10
 • iPhone 11
 • Huawei P30 Pro
 • Xiaomi Mi 10

Ova lista je samo primjer mogućih mobitela koji podržavaju vraćanje na tvorničke postavke. Za provjeru kompatibilnosti, provjerite korisnički priručnik ili kontaktirajte proizvođača svog mobitela.

Kako provjeriti kompatibilnost

Da biste provjerili je li vaš mobitel kompatibilan sa vraćanjem na tvorničke postavke, slijedite ove korake:

 1. Uključite mobitel i otiđite na Postavke.
 2. Potražite opciju “Resetiranje” ili “Vraćanje na tvorničke postavke”.
 3. Otvorite tu opciju i provjerite ima li naznačeno da je vaš mobitel kompatibilan.

Ako ne vidite tu opciju ili niste sigurni, najbolje je konzultirati korisnički priručnik mobitela ili kontaktirati proizvođača.

Priprema za vraćanje na tvorničke postavke

Jedan od koraka koje možete poduzeti u rješavanju problema s mobilnim telefonom je vraćanje uređaja na tvorničke postavke. To znači da će se uređaj vratiti u izvorno stanje, kao kad ste ga prvi put kupili. Međutim, prije nego što započnete taj postupak, važno je napraviti određene pripreme kako biste spriječili gubitak podataka i osigurali glatki proces povratka na tvorničke postavke.

1. Backup podataka

Prvi korak pripreme je izrada sigurnosne kopije svih važnih podataka s mobilnog telefona. Ovo uključuje kontakte, poruke, fotografije, videozapise, glazbu i druge datoteke koje želite zadržati. Možete koristiti softver za izradu sigurnosne kopije koji je kompatibilan s vašim mobilnim uređajem ili ga jednostavno pohraniti na vanjski uređaj poput računala ili cloud servisa.

2. Provjera napunjenosti baterije

Da biste osigurali da postupak povratka na tvorničke postavke ne bude prekinut, provjerite je li baterija vašeg mobilnog telefona dovoljno napunjena. Preporučljivo je imati barem 50% napunjenosti baterije prije nego što započnete proces vraćanja na tvorničke postavke.

3. Isključivanje funkcija sigurnosti

 • Deaktivirajte opciju Zaključaj zaslon i uklonite bilo koje lozinke, PIN-ove ili uzorke zaključavanja kako biste olakšali pristup uređaju tijekom postupka povratka na tvorničke postavke.
 • Ako ste koristili značajku Find My Phone (Pronađi moj telefon) ili sličnu funkciju, isključite je prije nego što započnete povrat.

4. Provjera ažuriranja softvera

Provjerite ima li dostupnih ažuriranja za softver vašeg mobilnog uređaja. Ažuriranje softvera prije vraćanja na tvorničke postavke može vam pomoći u rješavanju problema koji se možda javljaju s trenutnom verzijom softvera.

5. Isključivanje usluga prijenosa podataka

Isključite sve usluge prijenosa podataka, poput Wi-Fi, Bluetooth ili mobilnih podataka, kako biste izbjegli neželjenu sinkronizaciju tijekom postupka povratka na tvorničke postavke.

6. Provjera uvjeta jamstva

Ako je vaš mobilni uređaj još uvijek pod jamstvom, provjerite uvjete jamstva prije nego što započnete povrat na tvorničke postavke. Neke radnje koje nisu odobrene od strane proizvođača mogu poništiti jamstvo.

Slijedeći ove korake pripreme prije vraćanja na tvorničke postavke, možete minimizirati rizik od gubitka podataka i osigurati da postupak prođe što glađe. Imajte na umu da će se svi podaci izbrisati prilikom vraćanja na tvorničke postavke, pa je važno napraviti sigurnosnu kopiju prije nego što započnete s postupkom.

You might be interested:  Kako Izračunati Plodne Dane

Opcije vraćanja na tvorničke postavke

Kada se suočite s problemima na mobilnom telefonu ili želite prodati uređaj, često je najbolje vratiti telefon na tvorničke postavke. Na taj način se brišu svi podaci s uređaja i vraćaju se originalne postavke koje je imao kada je bio kupljen. U nastavku su opisane neke od opcija vraćanja na tvorničke postavke:

1. Postavke telefona

Najjednostavniji način da vratite telefon na tvorničke postavke je putem postavki uređaja. Otvorite Postavke na svojem telefonu, pronađite opciju ‘Vrati na tvorničke postavke’ ili slično, i slijedite upute. Imajte na umu da će se svi vaši podaci i postavke izbrisati prilikom ovog procesa, stoga je preporučljivo napraviti sigurnosnu kopiju prije nego što započnete.

2. Fizičke tipke

Većina mobilnih telefona ima mogućnost vraćanja na tvorničke postavke putem fizičkih tipki. Obično se kombinacijom određenih tipki (npr. Tipka za uključivanje i tipka za smanjenje glasnoće) možete pristupiti načinu rada za vraćanje na tvorničke postavke. Pogledajte korisnički priručnik za svoj telefon kako biste saznali točnu kombinaciju tipki potrebnih za ovu funkciju.

3. Programi treće strane

Postoje i programi treće strane koji mogu vam pomoći u vraćanju mobitela na tvorničke postavke. Mnogi proizvođači telefona imaju vlastite alate za vraćanje na tvorničke postavke koji se mogu preuzeti s njihovih web stranica. Također postoje i programi treće strane poput “Android Device Manager” koji vam omogućuju vraćanje na tvorničke postavke putem računala.

4. Provjera statusne trake

Prije nego što pokušate vratiti telefon na tvorničke postavke, provjerite statusnu traku telefona da biste vidjeli je li dostupan bilo kakav sporazumni način vraćanja uređaja na tvorničke postavke. Neki telefoni imaju posebne opcije koje se mogu pristupiti iz statusne trake, poput “Vrati se na tvorničke postavke” ili “Obriši sve podatke”. Također, možete provjeriti korisnički priručnik svog telefona za dodatne informacije o ovim opcijama.

Vraćanje mobilnog telefona na tvorničke postavke može biti korisno ako želite riješiti probleme s uređajem ili jednostavno vratiti uređaj na izvorno stanje. Bez obzira na metodu koju odaberete, važno je napraviti sigurnosnu kopiju svih važnih podataka prije nego što započnete proces vraćanja na tvorničke postavke. Također, imajte na umu da se ovaj postupak ne može obrnuti, pa budite sigurni da stvarno želite izbrisati sve podatke s uređaja prije nego što nastavite.

Uobičajeni problemi i rješenja

 • 1. Mobilni uređaj ne reagira

  Ukoliko se vaš mobilni uređaj ne reagira i ne pokazuje znakove života, možda je baterija potpuno pražnjena. Pokušajte izvaditi bateriju, pričekajte nekoliko minuta, a zatim je ponovno vratite i pokušajte uključiti uređaj.

 • 2. Mobilni uređaj ima sporu izvedbu

  Ako primijetite da vaš mobilni uređaj radi sporije nego inače, pretrpava se ili često zamrzava, može postojati problem s pune aplikacija ili prekoračenjem dostupnog prostora na uređaju. Pokušajte izbrisati nekorištene aplikacije, prenijeti fotografije i videa na računalo ili u oblak te očistiti predmemoriju uređaja ako je to opcija u postavkama.

 • 3. Mobilni uređaj ne prikazuje mrežni signal

  Ako se vaš mobilni uređaj ne povezuje s mrežom ili ne prikazuje signal, prvo provjerite ima li mreže u vašem području. Ako ima mreže, pokušajte ponovno pokrenuti uređaj ili isključiti i ponovno uključiti bežične postavke. Također možete pokušati ručno odabrati mrežni operater u postavkama mobilne mreže.

 • 4. Mobilni uređaj ima problema s baterijom

  Ako primijetite da se vaša baterija brzo prazni, pokušajte smanjiti svjetlinu zaslona, onemogućiti nepotrebne aplikacije koje troše bateriju u pozadini i isključiti funkcionalnosti poput GPS-a i Bluetooth-a kada ih ne koristite.

 • 5. Mobilni uređaj nema zvuka

  Ako ne čujete zvukove na svom mobilnom uređaju, provjerite jeste li slučajno stavili uređaj na način bešumnog rada ili je postavljena najtiša razina zvuka. Također provjerite jesu li glasnoća i u postavkama zvuka isključene ili umanjene. Ako ni to ne riješi problem, pokušajte ponovno pokrenuti uređaj.

FAQ:

Kako mogu vratiti svoj mobitel na tvorničke postavke?

Da biste vratili mobitel na tvorničke postavke, idite u Postavke, zatim na Sustav i pronađite opciju za resetiranje na tvorničke postavke. Nakon što odaberete tu opciju, mobitel će se vratiti na originalne postavke.

Hoće li se moji podaci izbrisati ako vratim mobitel na tvorničke postavke?

Da, vraćanje mobitela na tvorničke postavke obriše sve podatke s uređaja. Preporuča se da prije toga napravite sigurnosnu kopiju svojih podataka kako biste ih mogli vratiti nakon resetiranja.

Kako mogu sigurnosno kopirati svoje podatke prije nego što vratim mobitel na tvorničke postavke?

Možete sigurnosno kopirati svoje podatke na različite načine. Jedan od načina je korištenje cloud usluga kao što su Google Drive ili Dropbox. Također možete koristiti USB kabel za prijenos podataka na računalo.

Moj mobitel se zabija i ne radi pravilno. Da li će vraćanje na tvorničke postavke riješiti taj problem?

U nekim slučajevima, vraćanje mobitela na tvorničke postavke može riješiti probleme s performansama i zagušenjima. Međutim, ako je problem uzrokovan hardverskom greškom, resetiranje na tvorničke postavke možda neće biti dovoljno. U tom slučaju preporuča se kontaktiranje proizvođača mobitela ili posjeta ovlaštenom servisu.

Koliko dugo traje proces vraćanja mobitela na tvorničke postavke?

Trajanje procesa vraćanja mobitela na tvorničke postavke može varirati ovisno o modelu mobitela i količini podataka na uređaju. U većini slučajeva, proces traje između 10 i 30 minuta. Važno je da tijekom procesa mobitel bude spojen na napajanje i da ima dovoljno baterije.

Da li će se moj mobitel ažurirati na najnoviju verziju softvera nakon vraćanja na tvorničke postavke?

Nakon vraćanja mobitela na tvorničke postavke, uređaj će se vratiti na originalnu verziju softvera koja je bila uključena kad je mobitel bio nov. Nakon toga, možete ažurirati softver na najnoviju verziju putem postavki mobitela ili preko nadogradnji koje vam proizvođač mobitela pruža.