Kako vratiti poruke na Whatsapp: jednostavni vodič i korisni savjeti

Kako Vratiti Poruke Na Whatsapp

Kako Vratiti Poruke Na Whatsapp

Whatsapp je popularna aplikacija za slanje poruka koja omogućava korisnicima da komuniciraju preko interneta. Međutim, s vremena na vrijeme, može se dogoditi da izbrišete neku važnu poruku koju želite vratiti. Srećom, postoji nekoliko načina da povratite izbrisane poruke na Whatsappu, a mi vam donosimo jednostavan vodič koji će vam pomoći u tome.

Jedna od metoda je da koristite opciju “Obnova iz sigurnosne kopije” koja je dostupna na Whatsappu. Ova opcija vam omogućava da povratite sve izbrisane poruke iz sigurnosne kopije koju aplikacija automatski radi svakih 24 sata. Da biste koristili ovu opciju, morate deinstalirati Whatsapp sa svog uređaja i ponovno instalirati ga. Pri ponovnoj instalaciji, aplikacija će prepoznati dostupne sigurnosne kopije i ponuditi vam opciju da ih povratite.

Drugi način da povratite izbrisane poruke je da koristite druge aplikacije za oporavak podataka. Postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći u oporavku izbrisanih poruka, ali neke od najpopularnijih su Dr.Fone, iMobie i Tenorshare UltData. Ove aplikacije rade tako što skeniraju vaš uređaj i pronalaze izbrisane poruke koje se mogu povratiti. Imajte na umu da ove aplikacije mogu naplaćivati ​​naknadu za korištenje, ali u mnogim slučajevima mogu biti vrlo korisne.

Uz ove savjete i trikove, trebali biste biti u mogućnosti vratiti izbrisane poruke na Whatsappu bez previše muke. Imajte na umu da je važno redovito raditi sigurnosne kopije podataka kako biste izbjegli gubitak važnih informacija. Također, budite oprezni prilikom korištenja aplikacija za oporavak podataka, jer neke od njih mogu biti nesigurne i imati negativan utjecaj na vaš uređaj. Slijedite ove savjete i vaše izbrisane poruke na Whatsappu će biti vraćene u tren oka!

Contents

Prepoznajte potrebu za vraćanjem izbrisanih poruka

 • Pogrešna poruka: Možda ste slučajno poslali poruku koju niste željeli, ili ste napravili grešku u pisanju. Ako želite ispraviti tu grešku i vratiti poruku, vraćanje izbrisanih poruka može biti korisno.
 • Bitan sadržaj: Ako ste primili ili poslali poruku koja sadrži važne informacije koje trebate sačuvati, ali ste je slučajno izbrisali, možda želite vratiti tu poruku kako biste imali pristup tim podacima.
 • Nostalgija: Ponekad izbrišemo poruke koje imaju sentimentalnu vrijednost, kao što su poruke od voljenih osoba ili s posebnim trenucima. Ako želite vratiti te poruke kako biste ih ponovno pročitali, vraćanje izbrisanih poruka može vam pomoći u tome.
 • Dokazi ili arhiva: U nekim slučajevima morate imati dokaze o određenim porukama ili želite ih sačuvati kao dio arhive. Vraćanje izbrisanih poruka vam omogućuje da pristupite tim porukama i koristite ih kao dokaz ili kao dio arhive.

Proverite nedavno izbrisane poruke u smeću

Nakon što izbrišete poruku na WhatsApp-u, ona se premešta u smeće i tamo ostaje određeno vreme pre nego što bude trajno obrisana. Ako ste slučajno obrisali poruku i želite je vratiti, pratite ove korake:

You might be interested:  Kako Napraviti Noklice Za Gulas

Korak 1: Otvorite smeće

Da biste pristupili smeću na WhatsApp-u, otvorite aplikaciju i idite na gornji desni ugao ekrana, gde se nalazi ikona sa tri tačke. Kliknite na tu ikonu i iz padajućeg menija odaberite “Settings” ili “Podešavanja”.

Korak 2: Pronađite smeće

U podešavanjima, idite na opciju “Chats” ili “Ćaskanja”. U čat podešavanjima, pronađite opciju “Chat History” ili “Istorija ćaskanja”. Kliknite na nju i otvoriće vam se nekoliko opcija, uključujući i “Deleted Messages” ili “Izbrisane poruke”.

Napomena: U ovoj sekciji smeća možete pronaći sve nedavno izbrisane poruke, ali samo ako ste ih izbrisali u roku od 24 sata od kada su primljene. Ako je prošlo više od 24 sata, poruke će biti trajno obrisane i neće biti moguće vratiti ih.

Korak 3: Pregledajte izbrisane poruke

Kada otvorite “Deleted Messages” ili “Izbrisane poruke”, videćete sve poruke koje ste nedavno izbrisali. Poruke će biti prikazane u listi sa informacijama o datumu i vremenu kada su bile izbrisane.

Korak 4: Vratite izbrisane poruke

Da biste vratili izbrisane poruke, jednostavno označite poruke koje želite da vratite i kliknite na opciju “Restore” ili “Vrati”. Poruke će se vratiti u prethodnu konverzaciju i biće vidljive kao da nikada nisu izbrisane.

Napomena: Ako imate rezervnu kopiju podataka na cloud-u, možete takođe proveriti smeće na cloud-u kako biste videli da li se poruke nalaze tamo.

Sada kada znate kako da proverite nedavno izbrisane poruke u smeću, možete povratiti poruke koje ne želite da izgubite. Zapamtite da je važno brzo reagovati i proveriti smeće u roku od 24 sata od brisanja poruke.

Iskoristite Google Drive za povrat izbrisanih poruka

Whatsapp često koristi Google Drive za sigurnosno kopiranje vaših podataka, uključujući i poruke. Ako ste izbrisali poruke i želite ih povratiti, možete iskoristiti Google Drive za tu svrhu. Evo kako to možete učiniti:

1. Provjerite je li vaš Google Drive povezan s Whatsappom

Prvo provjerite je li vaš Google Drive račun povezan s Whatsappom. Otvorite Whatsapp na svom telefonu, idite na Postavke > Razgovori > Sigurnosne kopije razgovora. Ako vidite svoj Google Drive račun na ovoj stranici, to znači da je vaš Google Drive povezan.

2. Provjerite postavke sigurnosnih kopija Whatsappa

Idite na Postavke > Razgovori > Sigurnosne kopije razgovora. Provjerite je li automatsko sigurnosno kopiranje uključeno i jesu li postavke sigurnosnih kopija postavljene prema vašim željama. Preporučljivo je postaviti opciju “Sigurnosno kopiraj na Google Drive” na “Nikad” kako biste spriječili da se nove poruke automatski kopiraju i zamjene izbrisane poruke.

3. Izbrisane poruke iz Google Drivea

Da biste vratili izbrisane poruke iz Google Drivea, morate deinstalirati Whatsapp i ponovno ga instalirati na telefonu. Tijekom procesa instalacije, Whatsapp će vam ponuditi opciju vraćanja poruka iz sigurnosne kopije. Prihvatite ovu opciju i vaše izbrisane poruke bit će vraćene.

4. Kao alternativu…

Ako niste povezali svoj Google Drive račun s Whatsappom ili ako niste napravili sigurnosnu kopiju svojih poruka, postoji nekoliko alternativnih metoda za povratak izbrisanih poruka. Možete isprobati softverske alate za oporavak podataka koji su dostupni na tržištu ili se obratiti stručnjacima koji se bave oporavkom podataka.

Prije nego što koristite Google Drive ili bilo koju alternativnu metodu povrata poruka, važno je napraviti sigurnosnu kopiju vaših podataka kako biste izbjegli gubitak bilo kakvih važnih informacija.

Vratite izbrisane poruke na Androidu pomoću aplikacije

Ako ste slučajno izbrisali poruke na svom Android uređaju i želite ih vratiti, postoji nekoliko aplikacija koje vam mogu pomoći u tome. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste vratili izbrisane poruke:

Korak 1: Preuzmite aplikaciju za oporavak podataka

Prvi korak je preuzeti i instalirati aplikaciju za oporavak podataka na vaš Android uređaj. Postoji nekoliko aplikacija na tržištu koje možete koristiti, kao što su Dr.Fone, DiskDigger, EaseUS MobiSaver itd. Odaberite aplikaciju koja vam najviše odgovara i slijedite upute za preuzimanje i instalaciju.

Korak 2: Pokrenite aplikaciju i odaberite opciju za oporavak poruka

Nakon što instalirate aplikaciju, pokrenite je na svom Android uređaju. Aplikacija će vam prikazati različite opcije oporavka podataka. Odaberite opciju za oporavak poruka ili SMS poruka, ovisno o tome kako je aplikacija nazvala tu opciju.

Korak 3: Skeniranje uređaja

Nakon što odaberete opciju za oporavak poruka, aplikacija će zatražiti pristup vašim porukama i drugim podacima. Dajte dozvolu aplikaciji i ona će započeti skeniranje vašeg Android uređaja kako bi pronašla izbrisane poruke.

Korak 4: Prikaz rezultata skeniranja

Korak 4: Prikaz rezultata skeniranja

Kada se skeniranje završi, aplikacija će prikazati rezultate i pronađene izbrisane poruke. Pregledajte rezultate i odaberite poruke koje želite vratiti. Aplikacija će vam omogućiti da označite poruke i odaberete opciju za oporavak.

You might be interested:  Kako Je Tata Osvojio Mamu Kratki Sadržaj

Korak 5: Vratite izbrisane poruke

Nakon što odaberete poruke koje želite vratiti, aplikacija će ih obnoviti i vratiti na vaš Android uređaj. Ovisno o aplikaciji koju ste odabrali, možda ćete morati slijediti dodatne korake kako biste završili postupak oporavka.

Kao što možete vidjeti, vraćanje izbrisanih poruka na Androidu nije tako teško kao što se može činiti. Samo slijedite ove jednostavne korake i moći ćete vratiti izbrisane poruke i ponovno ih pregledati.

Koristite iCloud za vraćanje izbrisanih poruka na iPhone-u

Ako ste izgubili poruke sa svog iPhone-a, a imate iCloud Backup omogućen, možete koristiti iCloud za vraćanje izbrisanih poruka.

Kako koristiti iCloud za vraćanje izbrisanih poruka

 1. Na iPhone-u idite na “Postavke”.
 2. Dodirnite svoje ime i odaberite “iCloud”.
 3. Provjerite da li je “Poruke” uključen. Ako nije, uključite ga i napravite sigurnosnu kopiju.
 4. Ako već imate sigurnosnu kopiju u iCloudu, izbrišite sve podatke na svom iPhone-u tako da idete na “Postavke”, zatim “Općenito”, “Resetiraj” i odaberite “Izbriši sav sadržaj i postavke”.
 5. Kada se iPhone ponovno pokrene, slijedite upute za postavljanje uređaja i odaberite opciju “Vraćanje iz iCloud sigurnosne kopije”.
 6. Odaberite najnoviju sigurnosnu kopiju koja sadrži vaše izbrisane poruke.
 7. Po završetku vraćanja iz sigurnosne kopije, vaše izbrisane poruke će se vratiti na iPhone.

Važno za napomenuti

 • Važno je napomenuti da će se vraćanjem iz sigurnosne kopije izgubiti svi podaci koji su dodani nakon izrade kopije. Budite oprezni i napravite sigurnosnu kopiju podataka prije nego što izvršite vraćanje iz sigurnosne kopije na iPhone-u.
 • Također, budite sigurni da imate dovoljno prostora na iCloudu za sigurnosnu kopiju. U suprotnom, nećete biti u mogućnosti izvršiti sigurnosnu kopiju i vraćanje izbrisanih poruka.

Korištenje iClouda za vraćanje izbrisanih poruka na iPhone-u je jednostavan način da povratite važne podatke. Međutim, uvijek je dobro imati sigurnosnu kopiju podataka na više mjesta kako biste bili sigurni da ne gubite dragocene poruke.

Klonirajte svoj telefon radi povratka izbrisanih poruka

Ako ste izbrisali poruke sa svog WhatsApp-a i želite ih vratiti, jedna od mogućnosti je da klonirate svoj telefon. Kloniranje telefona omogućuje vam da napravite potpunu kopiju svog uređaja, uključujući sve poruke i druge podatke, koje možete koristiti za povratak izgubljenih podataka.

Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da klonirate svoj telefon i vratite izbrisane poruke na WhatsApp-u:

Korak 1: Napravite rezervnu kopiju podataka

Prvo, morate napraviti rezervnu kopiju svih podataka na svom telefonu. Ovo je važno kako biste bili sigurni da ne izgubite ništa važno tokom procesa kloniranja. Možete koristiti ugrađene alate za rezervnu kopiju na svom telefonu ili specijalizirane aplikacije za rezervnu kopiju.

Korak 2: Klonirajte svoj telefon

Nakon što ste napravili rezervnu kopiju podataka, trebate klonirati svoj telefon. Postoji nekoliko načina da to učinite, uključujući korištenje softvera treće strane ili slanje telefona na servis. Ako se odlučite za kloniranje softverom, prvo se informišite o sigurnosnim aspektima tog procesa i pridržavajte se uputstava dobijenih od proizvođača softvera.

Korak 3: Vratite izbrisane poruke

Nakon kloniranja telefona, možete pristupiti rezervnoj kopiji podataka koju ste napravili i vratiti izbrisane poruke na WhatsApp-u. Da biste to učinili, jednostavno morate vratiti rezervnu kopiju na svoj telefon i otvoriti WhatsApp aplikaciju. Poruke koje ste izbrisali trebale bi biti vraćene i dostupne za pregled.

Važno je napomenuti da kloniranje telefona može biti složen i rizičan proces. Preporučuje se da prvo napravite rezervnu kopiju svih podataka i pažljivo proučite uputstva pre nego što se krenete u kloniranje svog telefona. Također, imajte na umu da vam kloniranje telefona može otvoriti vrata za moguće zloupotrebe vaših podataka, pa budite oprezni i pažljivo odaberite koji metod kloniranja želite koristiti.

Potražite pomoć korisničke podrške

Ako imate bilo kakve probleme ili pitanja u vezi upotrebe WhatsAppa, uvek možete potražiti pomoć korisničke podrške. Tim korisničke podrške je tu da vam pruži sve potrebne informacije i reši sve nedoumice koje imate.

Da biste kontaktirali korisničku podršku, sledite ove korake:

 1. Otvorite WhatsApp aplikaciju na svom uređaju.
 2. Pritisnite ikonu za podešavanja (oblika zupčanika) u gornjem desnom uglu ekrana.
 3. Izaberite opciju “Pomoć”.
 4. U odeljku “Pomoć” možete pronaći razne teme i članke sa odgovorima na najčešća pitanja. Pretražite ove članke kako biste videli da li već postoji odgovor na vaše pitanje.
 5. Ako ne možete pronaći odgovor u člancima, vratite se na odeljak “Pomoć” i izaberite opciju za kontaktiranje korisničke podrške. Ovo može biti opcija “Kontaktirajte nas” ili slično.
 6. Sledite uputstva koja će vam biti data za slanje poruke ili kontaktiranje korisničke podrške putem e-pošte ili telefonom.
You might be interested:  Kako Izvuci Uklještenje Živca

Kada kontaktirate korisničku podršku, budite jasni i koncizni u opisu svog problema ili pitanja. Prilaženje relevantnih informacija kao što su verzija WhatsAppa, vrsta uređaja i operativni sistem može pomoći timu korisničke podrške da vam pruži efikasno rešenje.

Nakon što kontaktirate korisničku podršku, budite strpljivi i pratite njihove smernice za rešavanje problema. Uvek je najbolje da im pružite tačne informacije i odgovore na njihova dodatna pitanja kako biste ubrzali proces rešavanja problema.

Zapamtite da je korisnička podrška tu da vam pomogne, i da će vam pružiti sve potrebne informacije i resurse kako biste uživali u ispravnoj upotrebi WhatsAppa.

Saveti za sprečavanje gubitka poruka u budućnosti

1. Redovno pravite sigurnosne kopije

Jedan od najvažnijih načina za sprečavanje gubitka poruka na Whatsappu je redovno pravljenje sigurnosnih kopija. Whatsapp automatski pravi sigurnosnu kopiju vaših poruka na vašem uređaju, ali takođe možete ručno napraviti sigurnosnu kopiju na Cloud-u ili drugom uređaju. Na taj način, ako izgubite poruke na jednom uređaju, možete ih povratiti sa sigurnosne kopije.

2. Koristite opciju automatske sinhronizacije

Uključivanjem opcije automatske sinhronizacije na vašem Whatsappu, možete biti sigurni da su sve vaše poruke ažurirane i sigurne. Automatska sinhronizacija omogućava da se sve poruke koje šaljete i primate sinhronizuju sa Cloud-om ili drugim uređajima, tako da će biti dostupne čak i ako se nešto dogodi sa vašim trenutnim uređajem.

3. Koristite Wi-Fi umesto mobilnog interneta za prenos podataka

Kada koristite Whatsapp na 3G ili 4G mreži, postoji veća šansa da se poruke izgube zbog slaboga signala ili slabog internet povezivanja. Korišćenjem Wi-Fi mreže za prenos podataka, poboljšavate kvalitet prenosa i smanjujete rizik od gubitka poruka.

4. Pazite na prostor za skladištenje

Poruke na Whatsappu zauzimaju prostor na vašem uređaju. Ako vam ponestane prostora za skladištenje, to može dovesti do gubitka poruka. Redovno proveravajte koliko prostora zauzima Whatsapp i uklonite nepotrebne poruke, slike i video zapise kako biste oslobodili prostor.

5. Pazite na opciju “Obriši za sve”

Kada koristite opciju “Obriši za sve” na Whatsappu, sve poruke koje ste poslali će biti trajno obrisane, a nećete moći da ih povratite. Budite oprezni prilikom brisanja poruka i pažljivo proverite šta ta opcija tačno radi kako biste izbegli nepovratni gubitak poruka.

6. Koristite najnoviju verziju Whatsappa

Ažuriranje Whatsappa na najnoviju verziju može pomoći u sprečavanju gubitka poruka. Najnovije verzije često dolaze sa poboljšanim sigurnosnim funkcijama i ispravkama grešaka koje mogu uticati na prenos i skladištenje poruka.

7. Budite oprezni prilikom promene uređaja

Ako planirate da promenite uređaj, pobrinite se da prenesete sve svoje poruke na novi uređaj. Možete koristiti opciju sinhronizacije sa Cloud-om ili napraviti sigurnosnu kopiju koju ćete preneti na novi uređaj. Na taj način ćete biti sigurni da nećete izgubiti nijednu poruku prilikom promene uređaja.

Tehnika Opis
Sigurnosna kopija Pravljenje sigurnosnih kopija redovno kako biste izbegli gubitak poruka.
Automatska sinhronizacija Uključivanje opcije automatske sinhronizacije radi ažuriranja poruka na više uređaja.
Korišćenje Wi-Fi-a Korišćenje Wi-Fi mreže umesto 3G/4G interneta kako biste smanjili rizik od gubitka poruka.
Prostor za skladištenje Provera prostora za skladištenje i brisanje nepotrebnih podataka kako biste izbegli gubitak poruka.
Opcija “Obriši za sve” Budite oprezni prilikom korišćenja opcije “Obriši za sve” kako ne biste trajno izgubili poruke.
Ažuriranje Whatsappa Redovno ažuriranje Whatsappa kako biste ispravili greške i poboljšali sigurnost.
Promena uređaja Pažljivo prenesite poruke na novi uređaj kako biste izbegli gubitak prilikom promene uređaja.

FAQ:

Kako mogu vratiti izbrisane poruke na Whatsapp?

Da biste vratili izbrisane poruke na Whatsapp, trebate koristiti funkciju “obnova poruka”. Evo kako to možete učiniti:

Mogu li vratiti poruke koje su izbrisane prije nekoliko mjeseci?

Nažalost, ako ste izbrisali poruke prije nekoliko mjeseci, vjerojatno ih nećete moći vratiti putem standardnih postupaka. Međutim, ako ste imali sigurnosnu kopiju vašeg Whatsapp računa, možete pokušati vratiti poruke iz te sigurnosne kopije.

Jesu li sve izbrisane poruke povratne ili postoje neke iznimke?

Većina izbrisanih poruka može se vratiti putem funkcije obnove poruka. Međutim, postoje određene iznimke:

Postoji li način da vratim poruke na Whatsappu bez deinstaliranja aplikacije?

Da, postoji jedan način da vratite poruke na Whatsappu bez deinstaliranja aplikacije. Evo kako to možete učiniti: