Kako znati da vas mačka voli: 10 znakova koje trebate obratiti pažnju

Kako Znati Da Vas Macka Voli

Kako Znati Da Vas Macka Voli

Jeste li ikada bili u neizvjesnosti o tome voli li vaša mačka zaista vas? Iako mačke mogu biti poznate po svom neovisnom stavu, one također mogu imati duboko ljubav prema svojim vlasnicima. Međutim, mačke izražavaju ljubav na različite načine nego psi i neki od tih znakova mogu biti suptilniji.

Evo 10 znakova na koje možete obratiti pažnju da biste saznali jesu li vaša mačka i vi uistinu povezani:

 1. Maženje i trljanje očiti su znakovi ljubavi od strane mačke. Ako vaša mačka stalno dolazi do vas i trlja se o vaše noge ili vas maže glavom, to su znakovi da vam pokazuje svoju privrženost.
 2. Ležanje na vama ili u blizini vas također može biti znak ljubavi. Ako vaša mačka voli biti blizu vas ili na vama dok spavate ili ležite, to je pokazatelj da se osjeća sigurno i voljeno u vašem prisustvu.
 3. Uvijanje repa u obliku slova “P” je znak zadovoljstva kod mačaka. Ako primijetite da vaša mačka često pomiče rep na ovaj način dok je uz vas, to je oblik izražavanja ljubavi i sreće.
 4. Krauljanje može biti znak da mačka uživa u vašem društvu. Ako se vaša mačka uvali na leđa i dopusti vam da je nježno mazite po trbuhu ili po leđima, to je jasan znak da vam pokazuje svoju ljubav.
 5. Tiho predenje je nešto što većina ljudi povezuje s mačjim zadovoljstvom. Ako vaša mačka počinje lagano predu kada ste blizu nje, to je znak da je sretna i opuštena u vašem društvu.
 6. Lizanje je još jedan način na koji mačke pokazuju svoju ljubav. Ako vaša mačka vas često liže ili liže druge članove obitelji, to je pokazatelj njezine privrženosti i brige.
 7. Izlaganje trbuha je znak da mačka vjeruje vama. Ako mačka leži na leđima i izlaže trbuh, to znači da se osjeća sigurno i voljeno u vašem društvu.
 8. Mačja masaža je kada mačka koristi svoje šape za “masiranje” vas. Ovo je znak njezine ljubavi i povjerenja prema vama.
 9. Blagi ugrizi mogu biti znak ljubavi. Ako vaša mačka lagano gricne vaše prste ili ruku, to je način izražavanja ljubavi i pažnje.
 10. Sklapanje očiju kada vas gledaju je znak da mačka vjeruje vama. Ako primijetite da vaša mačka često sklapa oči dok je s vama, to je pokazatelj njezine ljubavi prema vama.

Dodatno, svaka mačka ima svoje jedinstvene načine izražavanja ljubavi, stoga je važno obratiti pažnju na njihove individualne znakove privrženosti. Uživajte u međusobnoj ljubavi i pažnji koje dijelite s vašom mačkom!

Povjerenje se uspostavlja

Mačke su vrlo promišljene životinje i uspostavljanje povjerenja s njima može biti važan korak u izgradnji snažnog odnosa. Evo nekoliko znakova koji ukazuju na to da ste uspostavili povjerenje sa svojom mačkom:

 1. Povjerenje u dodiru: Ako vaša mačka dopušta da je mazite ili češljate bez pokušaja bijega ili agresije, to je dobar znak da ste stekli njezino povjerenje.
 2. Povjerenje u blizini: Mačke su inherentno oprezne životinje, pa ako vaša mačka provodi vrijeme blizu vas bez pokazivanja znakova straha, to također ukazuje na uspostavljeno povjerenje.
 3. Povjerenje u hrani: Mačke koje vam dopuštaju da budete u blizini dok jedu i ne pokazuju znakove tjeskobe ili agresije, pokazuju povjerenje u vašu prisutnost.
 4. Povjerenje u igri: Ako se vaša mačka igra s vama na opušten i opušten način, to znači da se osjeća sigurno i povjerava vam.
 5. Povjerenje u spavanju: Mačke su vrlo oprezne kada je u pitanju spavanje, pa ako vaša mačka spava u vašoj blizini ili čak na vama, to ukazuje na snažno povjerenje.
 6. Ko želi češće provoditi vreme s vama: Ako vaša mačka traži vašu pažnju i dolazi vam kada zovete, to je siguran znak da je izgradila povjerenje u vas.
 7. Pazeći na vaše raspoloženje: Mačke su osjetljive na emocionalno stanje svojih vlasnika. Ako vaša mačka reagira na vaše promjene raspoloženja i dolazi vam pružiti podršku, to pokazuje duboko povjerenje.
 8. Povjerenje u čišćenju: Ako vaša mačka dopušta da je čistite, posebno u osjetljivim područjima poput ušiju ili šapa, to je znak da joj vjerujete.
 9. Povjerenje u vašoj sredini: Ako vaša mačka istražuje vaš dom i osjeća se ugodno u prostoru, to je još jedan pokazatelj da joj povjerujete i da joj je vaša prisutnost sigurna.
 10. Povjerenje u vas kao zaštitnika: Ako se vaša mačka osjeća sigurno u vašem prisustvu i traži vas kada se osjeća ugroženo ili uplašeno, to je znak da je izgradila povjerenje u vas kao zaštitnika.
You might be interested:  Kako Skenirati Qr Kod Mobitelom

Uzeti u obzir ove znakove povjerenja može vam pomoći da bolje razumijete svoju mačku i izgradite snažniji odnos s njom.

Mačka vam pokazuje svoje trbuh

Kada vam mačka pokazuje svoj trbuh, to je jasan znak da se osjeća vrlo sigurno i udobno u vašem društvu. Mačke su prirođeno vrlo osjetljive na bilo kakve prijetnje, a trbuh im je posebno osjetljiv dio tijela.

Mačka pokazuje svoj trbuh tako da ležeći na leđima okrene svoj trbuh prema vama. To znači da se osjeća opušteno i zadovoljno u vašem društvu. Kada mačka pokazuje svoj trbuh, to je kao da vam daje povjerenje i pokazuje koliko se osjeća sigurno pored vas.

Kada vam mačka pokazuje svoj trbuh, možete to smatrati kao poziv na mazanje i milovanje. Ukoliko joj udovoljite i nježno je pomazite po trbuhu, vaša mačka će sigurno uživati ​​i biti jako sretna.

Važno je napomenuti da neke mačke mogu biti vrlo osjetljive na dodir trbuha. Ako primijetite da vaša mačka reagira negativno ili se brzo okrene ili izbjegava vaše dodire, to znači da ne želi biti dirana na tom području. U tom slučaju, nemojte prisiljavati i nježno izbjegavajte dodirivanje njenog trbuha.

Igraju se s vama

Mačke vole se igrati s ljudima koje vole i vjeruju. Ako vaša mačka često traži vašu pažnju kako bi se igrala s vama, to je dobar znak da vas voli. Evo nekoliko znakova koji pokazuju da se vaša mačka želi igrati s vama:

 • Mačka vam donosi igračke kao poklone. Ako vaša mačka često donosi igračke do vas, to znači da želi provesti vrijeme s vama i pokazati vam koliko vas voli.
 • Mačka se trčkara oko vas. Ako vaša mačka trčkara oko vas i pokušava privući vašu pažnju za igru, to je jasan znak da želi da se igrate s njom.
 • Mačka vas napada svjetlosnim mrljama. Ako primijetite da vaša mačka pokušava uhvatiti svjetlosne mrlje na zidu ili podu, to je znak da se želi igrati s vama i podijeliti svoju igru s vama.
 • Mačka vam nudi svoje tijelo. Ako vaša mačka leži na leđima i izlaže svoje trbuh, to je znak da se osjeća sigurno i voljeno te želi da joj se pridružite u igri.
 • Mačka vam ide za petama. Ako vaša mačka često slijedi za vama i pokušava vas zgrabiti ili trčkarati oko vas, to znači da želi vašu pažnju i igru.
 • Mačka vam pokazuje svoju igračku i pokušava vas zainteresirati. Ako vaša mačka dolazi do vas s igračkom u ustima ili je baca do vas kako bi je uhvatili, to je znak da želi da se igrate s njom.

Budite spremni na igru i pokažite svojoj mački koliko je volite. Igranje je važan način da izgradite snažne veze i ojačate odnos s vašom mačkom.

You might be interested:  Koji Tv Kupiti 2018

Ljubi mačka vaše lice

Jedan od najjasnijih znakova da vaša mačka voli vas je kada ljubi vaše lice. Ovo je izuzetno nježan gest koji mačke često koriste kako bi izrazile svoju naklonost prema vlasniku.

Evo nekoliko znakova koje trebate obratiti pažnju kako biste shvatili da vaša mačka zaista voli da vas ljubi:

 1. Dugački nosni dodiri: Mačke često koriste svoje njuške kako bi vas njušile i istraživale miris vašeg lica prije nego što ga poljube. Ako primijetite dug i nježan doticaj nosa vaše mačke na vašem licu, to je jasan znak da vam mačka iskazuje ljubav.
 2. Nežno lizanje: Mačke također često ližu lice svojih vlasnika kako bi im pokazale svoju ljubav. Ovaj oblik fizičkog kontakta ima i umirujuću funkciju i može biti znak da vaša mačka osjeća da joj je ugodno uz vas.
 3. Komuniciranje pogledom: Ponekad mačka može gledati u vaše oči dok vam ljubi lice. Ovo je izuzetno intiman trenutak i znak da vaša mačka osjeća veliku povezanost s vama.

Najvažnije je da budete svjesni da je svaka mačka jedinstvena i može izražavati svoju ljubav na različite načine. Jednom kada steknete povjerenje svoje mačke i upoznate njene signale ljubavi, bit će vam još lakše prepoznati kada vas mačka ljubi.

Prestaje vas grebati

Prestaje vas grebati

Jedan od znakova da vaša mačka voli vas je kada prestaje vas grebati. Grebanje je uobičajeno ponašanje kod mačaka, ali ako vaša mačka prestaje da to radi prema vama, to može biti znak da se osjeća sigurno i udobno u vašem društvu.

Kada vaša mačka voli vas, ona neće koristiti grebanje kao način komunikacije ili izražavanja nezadovoljstva. Umjesto toga, ona će tražiti druge načine da vam pokaže svoju privrženost, kao što su trljanje o noge, mahanje repom ili prelaženje kada je u vašem društvu.

Ako primijetite da vaša mačka ne grebe ili da je prestala grebati vama, to može biti znak da je razvila posebnu vezu s vama i da vam vjeruje. To je važan znak da je vaša mačka sretna i zadovoljna u vašem domu. Budite sigurni da uzvratite njenu ljubav i pažnju kako biste ojačali vašu vezu još više.

Pokazuje vam svoj rep

Mačke koriste svoj rep kao način komunikacije i mogu na različite načine izražavati emocije prema vlasniku. Evo nekoliko znakova koje trebate obratiti pažnju kada mačka pokazuje svoj rep:

 1. Visoko podignut rep: Kada mačka podigne svoj rep visoko, to obično znači da je sretna i zadovoljna. Ovo može biti izražaj ljubavi prema vlasniku i pokazatelj da se osjeća sigurno u vašem društvu.

 2. Pokreće rep s lijeva na desno: Ovaj pokret repa obično znači da je mačka zainteresirana i uzbuđena. To može biti znak da želi igrati se s vama ili da je zainteresirana za nešto što se događa u okolini.

 3. Nježno klacka rep: Kada mačka mirno klacka svoj rep, to može značiti da želi vašu pažnju i da se osjeća ugodno u vašem društvu. To može biti pokazatelj da je mačka opuštena i sretna u vašem prisustvu.

 4. Zakotrlja rep oko vas: Ako mačka obavija svoj rep oko vas, to može značiti da vas smatra svojim teritorijem i da vas voli. Ovo može biti znak ljubavi i povjerenja prema vlasniku.

Rep je važan dio mačje tjelesne komunikacije, stoga je važno obratiti pažnju na njegove pokrete kako biste bolje razumjeli što vaša mačka osjeća i kako komunicira s vama.

Mačka vas kadimira

 • Kad mačka vas kadimira, to je znak da vam je stalo do vas. Mačke koriste kadimiranje kao način da vam pokažu da su vam bliske i da vam se dive.
 • Kad mačka kadimira, to je znak da joj je udobno i da se osjeća sigurno u vašem društvu. Kad se mačka opusti i zatvori oči dok vas miriše, to znači da vam vjeruje i da se osjeća voljeno.
 • Mačke koriste kadimiranje kao način da vam pokažu svoju privrženost. To je njihov način izražavanja ljubavi prema vama i stvaranja dubljih veza.
 • Kad mačka vas kadimira, to vas čini sretnim! Osjećaj da vas mačka voli i da vam pokazuje toliko pažnje je sjajan osjećaj koji će vam pružiti zadovoljstvo i ispunjenje.
 • Mačke često koriste kadimiranje kao način da vam pokažu da žele vašu pažnju i da žele biti blizu vas. Kadimiranje može biti znak da mačka želi igrati se s vama ili da traži zagrljaj i mazanje.
 • Kad mačka kadimira, to može biti znak da vas mačka percipira kao lidera. Mačke instinktivno prepoznaju autoritet i stalo im je do mišljenja vođe.
 • Kadimiranje može biti način da mačka izrazi svoju zahvalnost i sreću što je dio vašeg života. Mačke su zahvalne stvorenja i vole pokazivati svoju zahvalnost na razne načine.
You might be interested:  Kako Izvuci Uklještenje Živca

Prati vas po kući

Mačke su vrlo nezavisne životinje i često preferiraju provoditi vrijeme samostalno. Međutim, jedan od znakova da vaša mačka voli vas je ako vas prati po kući.

Ako primijetite da vas vaša mačka često slijedi od sobe do sobe i uvijek želi biti blizu vas, to je siguran znak da vam je vrlo privržena.

Ovo ponašanje može značiti da vas mačka smatra svojom obitelji i da vam želi biti u društvu. Pratiti vas po kući također može biti način za mačku da vam pokaže da vas brine i da želi biti tu za vas.

Kada vas mačka prati po kući, to može biti prilika da provodite više vremena zajedno i da se međusobno povežete. Možete iskoristiti ovo vrijeme da se igrate s mačkom, češljate je ili je jednostavno mazite.

Pratiti vas po kući također može biti znak da vaša mačka osjeća sigurnost s vama i da se oslanja na vas kao svog vlasnika. To je povjerenje koje treba njegovati i cijeniti.

Ako vaša mačka vas prati po kući, to je definitivno znak da je vrlo vezana za vas. Uživajte u ovom posebnom trenutku i pokažite mački koliko vam je stalo.

FAQ:

Kako mogu znati hoće li me moja mačka voljeti?

Mačke su vrlo individualne životinje i svaka pokazuje svoju ljubav na drugačiji način. Međutim, neki znakovi koji mogu ukazivati na to da vas vaša mačka voli uključuju predeće zvukove, trljanje o vas, lizanje vas ili spavanje pored vas.

Kako znam jesam li važan za svoju mačku?

Ako ste važni za svoju mačku, primijetit ćete da vas uvijek prati po kući, da vam pruža svoje tijelo ili glavu za maziti, da vam prede kada ste zajedno i da vam pruža nježnost. Mačke također često izražavaju ljubav prema svojim vlasnicima tako što se trljaju o njih ili prelaze šapama preko njihovog lica.

Što su neki fizički znakovi koje moja mačka može pokazati ako me voli?

Ako vaša mačka leži pokraj vas, često vas dodiruje ili trlja o vas, to su fizički znakovi da vas voli. Osim toga, mačke često iskažu ljubav prema svojim vlasnicima tako što lizaju njihovu kožu ili odjeću. Ponašanje mačke također može ukazivati na ljubav, kao što je iskačenje s krila nakon što se nasmijete ili se pokažestrašljiva kada napravite izraz zabrinutosti.

Zašto je ljubav mačke važna?

Ljubav mačke je važna iz više razloga. Kada vas mačka voli, to stvara osjećaj sreće i udobnosti. Također, mačke su poznate po tome da svojim vlasnicima pružaju emocionalnu podršku. Ljubav mačke također može imati pozitivan utjecaj na vaše zdravlje, kao što smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja.