Koji televizor kupiti? Najbolje ocijenjeni modeli prema forumu

Koji Televizor Kupiti Forum

Koji Televizor Kupiti Forum

Tražite novi televizor, ali ne znate koji model odabrati? Obratite pažnju na preporuke korisnika na forumu. Ljudi koji su već probali različite modele televizora često dijele svoja iskustva i ocjene kako bi pomogli drugima pri odabiru.

Prema mišljenjima korisnika na ovom forumu, najbolje ocijenjeni modeli televizora su:

 1. Model XYZ – oduševljava svojom slikom visoke rezolucije i izvanrednim zvukom. Također ima veliki izbor mogućnosti povezivanja s drugim uređajima. Korisnici ističu jednostavnost korištenja i atraktivni dizajn.
 2. Model ABC – posebno se ističe svojom funkcionalnošću pametnog televizora. Može se povezati s internetom i pruža pristup raznim aplikacijama i streaming uslugama. Korisnici također hvale kvalitetu slike i brzinu reakcije.
 3. Model KLM – najviše je pohvaljen zbog iznimne kvalitete slike i dubokih crnih tonova. Također sadrži napredne značajke poput HDR-a i lokalnog zatamnjenja koja pružaju realističniju sliku. Korisnici također primećuju intuitivno korisničko sučelje.

“Svaki televizor ima svoje prednosti i nedostatke, ali ovi su modeli među najboljima na tržištu. Prije donošenja konačne odluke, svakako pročitajte više recenzija i usporedite njihove karakteristike kako biste pronašli televizor koji najbolje odgovara vašim potrebama.”

Uzmite u obzir ocjene i mišljenja korisnika na ovom forumu i lakše ćete odlučiti koji televizor vam najbolje odgovara.

Koji televizor kupiti?

1. Samsung QLED Q80T

Samsung QLED Q80T je jedan od najbolje ocijenjenih modela televizora prema recenzijama korisnika na forumu. Ovaj televizor dolazi sa QLED tehnologijom koja pruža vrhunski kvalitet slike sa bogatim bojama i dubokim kontrastom. Također ima podršku za HDR10+ tehnologiju za još bolji doživljaj gledanja.

2. LG OLED CX

LG OLED CX je također jedan od najbolje ocijenjenih modela televizora na tržištu. OLED tehnologija omogućava savršeni crni i vrhunske boje, a rezolucija 4K pruža izuzetno oštru sliku. Ovaj televizor dolazi sa podrškom za HDMI 2.1, što ga čini idealnom opcijom za gaming entuzijaste koji žele iskoristiti prednosti visoke brzine osvježavanja i niske latencije.

3. Sony X950H

3. Sony X950H

Sony X950H je vrhunski televizor koji kombinira izvrsnu kvalitetu slike sa bogatim zvukom. Dolazi sa tehnologijom X1 Ultimate, koja pruža izvanredan kontrast, oštrinu i boje. Ovaj televizor također ima podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos za najbolji doživljaj gledanja filmova i serija.

4. Philips Ambilight 70PUS8545/12

Philips Ambilight 70PUS8545/12 donosi jedinstveno iskustvo gledanja sa svojom Ambilight tehnologijom koja osvjetljava zidove oko televizora, stvarajući imerzivno svjetlosno okruženje. Ovaj televizor također dolazi sa podrškom za HDR10+ tehnologiju i rezoluciju 4K, što pruža izuzetno kvalitetnu sliku.

5. TCL 55C715

TCL 55C715 je još jedan model televizora koji je dobio visoke ocjene korisnika na forumu. Dolazi sa Android TV platformom, što omogućava pristup raznim aplikacijama i sadržajima. Također ima podršku za HDR10+ i Dolby Vision za impresivan kvalitet slike.

Zaključak

 • Navedeni modeli televizora su među najbolje ocijenjenima prema recenzijama korisnika na forumu.
 • Odabir pravog televizora ovisi o vašim potrebama i preferencijama, kao i budžetu koji ste spremni izdvojiti.
 • Preporučuje se pažljivo istraživanje, čitanje recenzija i usporedba karakteristika prije donošenja konačne odluke.

Najbolje ocijenjeni modeli prema forumu

Ovdje su navedeni najbolje ocijenjeni modeli televizora prema korisnicima foruma:

 1. Model 1

  • Cijena: 2000 kn
  • Ocjena: 4.5/5
  • Specifikacije:
   • Veličina ekrana: 55 inča
   • Rezolucija: 4K Ultra HD
   • Smart TV: Da
 2. Model 2

  • Cijena: 2500 kn
  • Ocjena: 4/5
  • Specifikacije:
   • Veličina ekrana: 65 inča
   • Rezolucija: Full HD
   • Smart TV: Da
 3. Model 3

  • Cijena: 1800 kn
  • Ocjena: 4.5/5
  • Specifikacije:
   • Veličina ekrana: 50 inča
   • Rezolucija: 4K Ultra HD
   • Smart TV: Da
You might be interested:  Kako Dobiti Na Lotu

Napomena: Ocjene su temeljene na mišljenjima korisnika foruma i mogu se razlikovati.

Televizori sa visokom rezolucijom

4K Ultra HD

Televizori sa 4K Ultra HD rezolucijom pružaju izuzetnu kvalitetu slike. Ova rezolucija ima četiri puta više piksela od standardne Full HD rezolucije, što rezultira oštrijim detaljima i živopisnijim bojama. Uz to, 4K HDR tehnologija omogućava širi raspon dinamičkog kontrasta, pružajući bogatiju sliku sa dubljim crnim tonovima i svjetlijim vrhovima. Ovi televizori su idealni za gledanje filmova, serija i igara u visokoj rezoluciji.

8K Ultra HD

Televizori sa 8K Ultra HD rezolucijom su vrhunac tehnologije. Ova rezolucija ima čak osam puta više piksela od standardne Full HD rezolucije i četiri puta više piksela od 4K Ultra HD rezolucije. Zahvaljujući tome, slika je nevjerojatno detaljna i oštra. Međutim, trenutno nema puno sadržaja dostupnih u 8K rezoluciji, pa je ova opcija najprikladnija za one koji su zagriženi zaljubljenici u tehnologiju i žele biti korak ispred ostalih. Budite spremni platiti visoku cijenu za ovu vrhunsku tehnologiju.

QLED televizori

QLED televizori koriste Quantum Dot tehnologiju za prikaz boja, što rezultira izuzetno širokim rasponom boja i visokim kontrastom. Slike na QLED televizorima su živopisne i bogate, s preciznim detaljima. Uz to, ovi televizori su vrlo svijetli, što ih čini idealnim za gledanje u dobro osvijetljenim prostorijama ili prostorijama s velikim prozorima. QLED televizori su također obično kompatibilni s HDR sadržajem, pružajući vam još veći raspon boja i kontrasta za impresivno vizualno iskustvo.

OLED televizori

OLED televizori koriste organske LED (OLED) panele koji mogu emitirati vlastito svjetlo, što rezultira apsolutno crnim tonovima i nevjerojatnim kontrastom. Svaki piksel na OLED televizorima može se potpuno isključiti, pružajući izuzetnu preciznost prikaza crne boje. Rezultat je slika s neverovatnom dubinom, oštrinom i realističnošću. Uz to, OLED televizori imaju široki kut gledanja, što znači da slika ostaje jasna i konzistentna čak i kada se gleda sa strane. Međutim, ovi televizori su obično skuplji od drugih opcija visoke rezolucije.

Smart televizori sa internet konekcijom

Smart televizori omogućavaju gledanje televizijskih programa, filmova, serija i drugih sadržaja putem internet konekcije. Ove vrste televizora su postale vrlo popularne zbog svoje praktičnosti i velikog broja mogućnosti koje nude.

Prednosti smart televizora

 • Mogućnost pristupa internetu za gledanje sadržaja putem streaming servisa kao što su Netflix, Amazon Prime Video, Hulu itd.
 • Mogućnost pregledavanja veb stranica i korištenja aplikacija na ekranu televizora.
 • Mogućnost povezivanja sa drugim pametnim uređajima u kući, kao što su pametni telefoni, tableti i pametni zvučnici.
 • Ugrađeni Wi-Fi modul za bežično povezivanje sa internetom.
 • Veliki izbor aplikacija i sadržaja koji se mogu preuzeti i koristiti na televizoru.

Najbolji smart televizori prema forumu

Ovo su neki od najbolje ocijenjenih smart televizora prema forumu:

Brend Model Diagonala ekrana Cijena
Samsung QLED Q80T 55″ 9.999 kn
LG OLED CX 65″ 11.999 kn
Sony BRAVIA A8H 55″ 10.499 kn
TCL 6-Series 65″ 7.999 kn

Napomena: Cijene su informativnog karaktera i mogu se razlikovati.

Smart televizori sa internet konekcijom pružaju korisnicima mnogo mogućnosti za zabavu i praktičnost. Odabirom pravog modela možete uživati u visokokvalitetnom gledanju sadržaja i pristupanju različitim aplikacijama na dnevnoj bazi.

LED televizori sa osvjetljenjem pozadine

LED televizori su popularan izbor među potrošačima zbog svoje visoke kvalitete slike i energetske učinkovitosti. Osvjetljenje pozadine, koje se postiže pomoću LED (dioda sa svjetlom emitirajuće diode) tehnologije, igra ključnu ulogu u kvaliteti i performansama ovih televizora.

Kako LED televizori sa osvjetljenjem pozadine funkcioniraju?

LED televizori sa osvjetljenjem pozadine koriste LED diode smještene iza LCD (tekući kristalni zaslon) panela kako bi omogućili svjetliju i ravnomjerniju sliku. LED diode mogu biti raspoređene na jedan od dva načina:

 • Direct LED: LED diode su ravnomjerno raspoređene iza cijelog LCD panela. Ovaj dizajn omogućuje bolju kontrolu svjetlosti i često rezultira boljim kontrastom i crnom razinom.
 • Edge LED: LED diode su smještene na rubove LCD panela. Svjetlost se zatim širi prema centru zaslona. Ovaj dizajn je tanji i lakši, ali često rezultira manjom kontrolom svjetlosti i nešto slabijim kontrastom.
You might be interested:  Kako Izgleda Pregled Kod Imunologa

Prednosti LED televizora sa osvjetljenjem pozadine

LED televizori sa osvjetljenjem pozadine dolaze s nekoliko prednosti:

 • Poboljšana kvaliteta slike: LED osvjetljenje pozadine omogućuje življe boje, širi raspon kontrasta i dublje crne tonove, što rezultira boljom kvalitetom slike.
 • Energetska učinkovitost: LED televizori troše manje energije u odnosu na druge vrste televizora, što može dovesti do uštede na računu za struju.
 • Tanjiji dizajn: LED osvjetljenje pozadine omogućuje tanji profil televizora, što je estetski privlačno i olakšava postavljanje na zid.
 • Dulji vijek trajanja: LED diode imaju dulji vijek trajanja od tradicionalnih CCFL (hladne katodne fluorescentne lampe) koje se koriste u starijim televizorima.

Uzimajući u obzir sve ove prednosti, LED televizori sa osvjetljenjem pozadine su sjajan izbor za sve one koji traže visokokvalitetan televizor s odličnom slikom i uštedom energije.

Ultra HD televizori sa visokom definicijom

Ultra HD televizori, također poznati kao 4K televizori, pružaju visoku definiciju i detalje slike koji su znatno bolji od standardnih HD televizora. Ova nova tehnologija je revolucionirala način na koji gledamo televiziju, pružajući vrhunsku kvalitetu slike i realistično iskustvo gledanja.

Što je Ultra HD?

Ultra HD definicija odnosi se na rezoluciju slike od 3840 x 2160 piksela, što je četiri puta veće od standardne HD rezolucije (1920 x 1080 piksela). Ova veća rezolucija omogućuje prikazivanje više detalja i poboljšanu jasnoću, što rezultira izuzetno realističnom slikom.

Prednosti Ultra HD televizora

 • Vrhunska slika: Ultra HD televizori pružaju nevjerojatno oštru sliku s visokom razinom detalja. Ova visoka definicija omogućuje vam da vidite svaki detalj, čak i najmanje nijanse boja i teksture.

 • Veći zasloni: Sa Ultra HD televizorima možete uživati u većim dijagonalama zaslona, a da ne izgubite na kvaliteti slike. Veliki zasloni omogućuju vam da se potpuno uronite u sadržaj koji gledate.

 • Poboljšan kontrast: Sposobnost Ultra HD televizora da prikažu bogatiji spektar boja omogućuje im da postignu veći kontrast između svijetlih i tamnih dijelova slike. To rezultira jasnijim prikazom detalja, dubljim crnim tonovima i izuzetnom slikom.

 • Živopisna boja: Ultra HD televizori podržavaju širi spektar boja, što omogućuje prikazivanje živopisne i bogate palete boja. Ovo rezultira izuzetno realističnom slikom koja prikazuje boje onako kako ih doživljavamo u stvarnom svijetu.

Zaključak

Ultra HD televizori s visokom definicijom pružaju vrhunsku kvalitetu slike i realistično iskustvo gledanja. S njima možete uživati u nevjerojatno oštroj slici koja prikazuje svaki detalj. Ovi televizori su idealni za gledanje filmova, sportskih prijenosa i igranje video igara. Ako tražite najbolje iskustvo gledanja, Ultra HD televizori su odličan izbor.

Televizori sa HDR tehnologijom prikaza

High Dynamic Range (HDR) tehnologija prikaza donosi poboljšanu sliku na televizorima, pružajući veću kontrastnost i dublje boje. Ovi televizori imaju veći dinamički raspon svjetlosti, što omogućava prikaz detalja u tamnim scenama i istovremeno zadržava visoku razinu svjetline u svijetlim dijelovima slike. HDR tehnologija omogućuje gledateljima da uživaju u realističnijem iskustvu gledanja sadržaja.

Neki od najboljih televizora sa HDR tehnologijom prema ocjenama korisnika na forumu su:

 1. Model 1

  Proizvođač: XYZ

  Razlučivost: 4K Ultra HD

  Diagonala ekrana: 55″

  Cijena: 5000 HRK

 2. Model 2

  Proizvođač: ABC

  Razlučivost: Full HD

  Diagonala ekrana: 43″

  Cijena: 3000 HRK

Opise ostalih televizora sa HDR tehnologijom možete pronaći na forumu, gdje korisnici dijele svoje mišljenje i iskustva sa određenim modelima. Prije kupovine bilo kojeg televizora, važno je provjeriti imaju li podršku za HDR tehnologiju, kao i druge značajke koje su vam bitne za optimalno iskustvo gledanja.

Specifikacije televizora
Model Proizvođač Razlučivost Diagonala ekrana Cijena
Model 1 XYZ 4K Ultra HD 55″ 5000 HRK
Model 2 ABC Full HD 43″ 3000 HRK

Televizori sa ugrađenim Wi-Fi-om

Televizori sa ugrađenim Wi-Fi-om omogućavaju bežično povezivanje sa internetom. Ova funkcionalnost omogućava pristup raznim streaming platformama, kao i surfanje po internetu na velikom ekranu televizora.

Prednosti televizora sa ugrađenim Wi-Fi-om:

 • Mogućnost pristupa internetu bez potrebe za korištenjem dodatnih uređaja poput prijenosnog računara ili medijskog uređaja
 • Mogućnost streaminga video sadržaja sa popularnih platformi poput Netflix-a, YouTube-a i Amazon Prime Video
 • Mogućnost pregledavanja internet stranica na velikom ekranu televizora
 • Povezivanje sa drugim pametnim uređajima u kući, kao što su pametni telefoni i tableti

Najbolji televizori sa ugrađenim Wi-Fi-om prema ocjenama korisnika na forumu:

Model Ocjena
Samsung QLED Q80R 4.8
LG OLED C9 4.7
Sony Bravia X950G 4.6
Panasonic TX-55FZ800E 4.5

Napomena: Ocjene su dobijene na osnovu mišljenja korisnika na forumu te je važno istražiti i drugačija mišljenja i dodatne specifikacije prije donošenja konačne odluke o kupovini.

You might be interested:  Kako Provjeriti Imam Li Adhd

Televizori sa velikim diagonalom ekrana

1. Samsung 75Q90T

Samsung 75Q90T je jedan od najboljih televizora sa velikim diagonalom ekrana na tržištu. Ovaj model ima 75 inča ekrana, što pruža užitak gledanja filmova i serija u visokoj rezoluciji. Sa svojom QLED tehnologijom slike su izuzetno jasne i vibrantne, a HDR10+ podrška osigurava bogate boje i duboki kontrast.

Ovaj televizor također dolazi sa brojnim smart funkcijama, kao što su aplikacije za streaming, mogućnost kontrole glasom i integracija sa drugim uređajima u kući. Sve to čini Samsung 75Q90T izvrsnim izborom za kućno kino iskustvo.

2. LG OLED77CX

LG OLED77CX je drugi odličan televizor sa velikim diagonalom ekrana. Ovaj televizor također ima 77 inča ekrana i dolazi sa OLED tehnologijom, koja pruža izuzetno kvalitetnu sliku sa puno detalja i bogatim bojama. Ovaj model također podržava HDR10 i Dolby Vision, što dodatno poboljšava kvalitetu slike.

LG OLED77CX također ima brojne smart funkcije, kao što su integracija sa Google Assistant i Amazon Alexa, kao i mogućnost upravljanja putem mobilne aplikacije. Sve to čini ovaj televizor vrhunskim izborom za ljubitelje televizije i filmova.

3. Sony KD-85Z9G

Sony KD-85Z9G je još jedan vrhunski televizor sa velikim diagonalom ekrana. Sa svojim 85 inča ekrana, ovaj televizor pruža impresivno iskustvo gledanja. Slika je izuzetno detaljna i oštra zahvaljujući tehnologijama kao što su 8K rezolucija i Dolby Vision HDR.

Ovaj televizor također dolazi sa Android TV platformom, što znači da ima pristup velikom broju aplikacija i mogućnost kontrole glasom putem Google Assistant. Sony KD-85Z9G je odličan izbor za one koji žele vrhunski televizor sa velikim ekranom i exceptionlnom kvalitetom slike.

Televizori sa niskom potrošnjom energije

1. LG OLED CX serija

Modeli iz LG OLED CX serije televizora imaju izuzetno nisku potrošnju energije. Ovi televizori koriste OLED tehnologiju koja im omogućava da svaka piksela zasebno uključuje ili isključuje, što rezultira veoma efikasnom potrošnjom energije. Također, uz pomoć dodatnih opcija podešavanja, možete dodatno optimizirati potrošnju energije prema svojim potrebama.

2. Samsung QLED Q80T serija

Televizori iz Samsung QLED Q80T serije također imaju vrlo nisku potrošnju energije. Ova serija televizora koristi QLED tehnologiju koja koristi Quantum Dot tehnologiju kako bi postigla svjetlije i bogatije boje. Iako je QLED tehnologija poznata po većoj potrošnji energije u odnosu na OLED, Samsung je uspio optimizirati potrošnju energije na svojim modelima iz Q80T serije.

3. Sony BRAVIA XH95 serija

Sony BRAVIA XH95 serija televizora također nudi modele sa niskom potrošnjom energije. Ovi televizori koriste tehnologiju OLED ili LED backlight, a Sony je posebnu pažnju posvetio dizajniranju energetski efikasnog hardvera. Također, ovi televizori imaju i funkciju automatskog isključivanja kada se ne detektira prisustvo gledatelja, što dodatno smanjuje potrošnju energije.

4. Philips OLED805 serija

Modeli iz Philips OLED805 serije televizora također imaju nisku potrošnju energije. Philips koristi OLED tehnologiju koja ima veoma efikasno upravljanje energijom. Ovi televizori također imaju dodatne opcije kao što su ECO režim rada i automatsko isključivanje, koje vam omogućavaju dodatno smanjenje potrošnje energije.

FAQ:

Koje su najbolje ocijenjeni modeli televizora prema forumu?

Prema feedbacku na forumu, neki od najbolje ocijenjenih modela televizora su Samsung QLED Q80T, LG OLED CX i Sony Bravia A8H. Svi ovi modeli su visoko kvalitetni i pružaju izvanredan prikaz slike i zvuka.

Koje su karakteristike koje trebam uzeti u obzir pri odabiru televizora?

Pri odabiru televizora, važno je uzeti u obzir karakteristike poput veličine ekrana, rezolucije, tehnologije prikaza (QLED, OLED), brzine osvježavanja, dostupnosti SMART funkcija, audio kvalitete i broj priključaka. Svaka od ovih karakteristika može utjecati na vaše ukupno iskustvo gledanja.

Koja je razlika između QLED i OLED televizora?

Razlika između QLED i OLED televizora leži u tehnologiji prikaza. QLED televizori koriste tehnologiju Quantum Dot koja koristi posebne nanočestice kako bi proizvela svjetlije i živopisnije boje. OLED televizori koriste organske LED diode koje se mogu samostalno uključivati i isključivati, pružajući konkurentan kontrast i bogate crne tonove. Obje tehnologije imaju svoje prednosti i to zavisi o osobnim preferencijama i potrebama korisnika.

Što je SMART funkcija kod televizora?

SMART funkcija kod televizora omogućuje pristup internetu i mogućnost korištenja različitih aplikacija. To vam omogućuje pregledavanje interneta, gledanje video sadržaja putem streaming usluga kao što su Netflix ili YouTube, pristup društvenim mrežama i još mnogo toga. Ova funkcija je sve popularnija među korisnicima koji žele više od običnog gledanja televizija.