Koji TV kupiti 2022? Forum | Najbolje TV opcije za 2022

Koji Tv Kupiti 2022 Forum

Koji Tv Kupiti 2022 Forum

Ako planirate kupiti novi televizor u 2022. godini, sigurno se pitate koji je najbolji izbor. Sa svim dostupnim opcijama na tržištu, izbor može biti izazovan. Da biste vam pomogli u donošenju odluke, forumski korisnici su podijelili svoje preporuke za najbolje TV opcije za 2022. godinu.

Jedna od najčešće spominjanih opcija je Samsung Neo QLED QN90A. Ovaj televizor ima izvanrednu sliku, bogat spektar boja i duboke crne nijanse. Također podržava najnovije tehnologije kao što su HDR10+ i Dolby Vision, pružajući vam vrhunski doživljaj gledanja. Korisnici su posebno pohvalili kvalitet izrade i intuitivan korisnički interfejs.

Na drugom mjestu se nalazi LG OLED G1, koji je poznat po svojoj sposobnosti prikazivanja savršene crne nijanse i bogatih boja. Ovaj televizor također podržava tehnologiju Dolby Atmos, pružajući impresivan zvuk. Forumski korisnici su hvalili i atraktivan dizajn televizora i njegovu jednostavnu upotrebu.

Ako tražite nešto pristupačniju opciju, TCL 6-Series može biti odličan izbor. Ovaj televizor pruža oštru sliku i dobar kontrast, i dolazi s ugrađenim Roku TV-om. Korisnici su pohvalili kvalitet izrade i pristupačnu cijenu ovog televizora.

U konačnici, najbolji TV za vas zavisiće o vašim potrebama i budžetu. Preporučljivo je da posjetite lokalne prodavnice i detaljnije se informišete o svim dostupnim opcijama prije nego donesete konačnu odluku. Bez obzira na vaš izbor, sigurno ćete uživati u vrhunskom doživljaju gledanja sa bilo kojim od ovih televizora.

Contents

Koji TV kupiti 2022?

2022. godina donosi mnoge nove mogućnosti za kupovinu televizora. Tehnološki napredak je doveo do razvoja TV uređaja sa boljom slikom, većim ekranima i naprednim funkcijama. U nastavku su prikazane neke od najboljih opcija koje treba sagledati prilikom kupovine TV-a u 2022. godini:

1. OLED televizori

OLED (Organic Light Emitting Diode) televizori prikazuju sliku visoke kvalitete sa dubokim crnim bojama i živopisnim bojama. Ti televizori imaju odličan kontrast i brzu brzinu osvježavanja slike. Prednosti OLED televizora uključuju tanak dizajn i široki kut gledanja. Također, OLED televizori troše manje energije u odnosu na LCD ili LED televizore. Neki od najboljih OLED televizora u 2022. godini su LG OLED CX serija i Sony A8H serija.

2. 4K ili 8K razlučivost

Televizori sa 4K razlučivošću su već postali standard, ali u 2022. godini ćemo vidjeti sve više televizora visoke razlučivosti (8K). 8K televizori nude još bolju sliku sa četiri puta više piksela od 4K televizora. Ako volite gledati filmove, serije ili igrate video igre, 4K ili 8K televizor će vam pružiti nevjerojatno iskustvo sa oštrim i detaljnim slikama. Samsung Q900TS serija i Sony Master Series Z9J serija su neke od najboljih opcija 8K televizora u 2022. godini.

3. Pametni televizori

Pametni televizori su postali sve popularniji, jer omogućavaju pristup internetu i streaming servisima kao što su Netflix, YouTube i Amazon Prime Video. Ovi televizori obično imaju ugrađene Wi-Fi module i korisničke sučelja koja omogućavaju jednostavan pristup aplikacijama. Neki od najboljih pametnih televizora u 2022. godini su Samsung Q80A serija i LG OLED C1 serija.

4. HDMI 2.1 podrška

Ako volite igrati video igre, važno je da TV podržava HDMI 2.1 standard. HDMI 2.1 omogućava veću propusnost podataka i podršku za napredne igraće značajke kao što su 4K pri 120Hz, VRR (Variable Refresh Rate) i ALLM (Auto Low Latency Mode). LG CX serija i Sony A90J serija su neke od najboljih opcija sa HDMI 2.1 podrškom u 2022. godini.

5. Veličina ekrana

Veličina ekrana je važan faktor prilikom odabira TV-a. Veći ekrani pružaju veće iskustvo gledanja i bolju imerziju. Međutim, treba imati na umu veličinu prostora u kojem će TV biti postavljen. Najbolje je odabrati TV koji se uklapa u prostor i omogućava udobno gledanje bez naprezanja očiju. Također, treba uzeti u obzir udaljenost gledanja – preporučuje se da udaljenost između televizora i sjedećeg mjesta bude oko dva do tri puta veća od dijagonale televizora. Na primjer, za 55 inčni televizor preporučuje se udaljenost od oko 1,5 do 2,25 metara.

6. Cijena

Cijena je uvijek važan faktor prilikom kupovine TV-a. U 2022. godini će biti dostupan širok izbor televizora različitih cijena. Važno je postaviti budžet i pronaći TV koji najbolje odgovara vašim potrebama i financijskim mogućnostima. Možete pronaći dobre opcije u različitim cjenovnim rangovima, pa je važno istražiti različite modele i marke prije donošenja konačne odluke.

Zaključak

Odabir pravog TV-a može biti izazov, ali u 2022. godini imate mnogo odličnih opcija. Odlučite se za OLED televizor za vrhunsku kvalitetu slike, razmislite o 4K ili 8K razlučivosti za vrhunsko iskustvo gledanja, provjerite podržava li TV pametne funkcije i HDMI 2.1 standard, uzmi u obzir veličinu ekrana i na kraju, uskladite sve te faktore sa svojim budžetom. Slijedeći ove smjernice, moći ćete pronaći najbolji TV koji će zadovoljiti vaše potrebe i pružiti vam nevjerojatno iskustvo gledanja u 2022. godini.

You might be interested:  Kako Izbaciti Speed Iz Organizma

Forum: Najbolje TV opcije za 2022

Trenutne opcije TV-a za 2022. godinu

Nova godina je počela, a s njom su došle i nove opcije za kupovinu televizora. Forumski korisnici su podijelili svoja iskustva i preporuke za najbolje TV opcije u 2022. godini.

Najbolji izbori prema forumskim korisnicima

 • Sony Bravia XR A90J: Ovaj OLED televizor je dobio mnoge pohvale za svoju izuzetnu sliku i tehnologiju procesiranja slike. Korisnici su bili impresionirani kvalitetom prikaza boja i kontrasta.
 • Samsung QN90A Neo QLED: Samsung je još jednom impresionirao korisnike svojim QLED televizorom. Svrstava se među najbolje u pogledu osvjetljenja i kontrasta. Također je pohvaljen zbog svog elegantnog dizajna.
 • LG OLED C1: LG je već poznat po svojoj OLED tehnologiji, a C1 je mjesto gdje ona doseže vrhunac. Ovaj televizor nudi izvanrednu sliku i dublje crne boje, a ima i dodatne značajke poput Dolby Visiona.

Alternativne opcije

Naravno, osim gore navedenih modela, postoje i druge dobre opcije koje su forumski korisnici spomenuli:

 • LG OLED A1
 • Sony X95J LED
 • Samsung Q70T QLED

Ukratko

Forumski korisnici su podijelili svoje preporuke za najbolje TV opcije u 2022. godini. Sony Bravia XR A90J, Samsung QN90A Neo QLED i LG OLED C1 su neki od najboljih izbora prema korisnicima. Ipak, postoje i druge dobre opcije na tržištu.

Tablica usporedbe

Model Tehnologija Osvjetljenje Kontrast Dodatne značajke
Sony Bravia XR A90J OLED Visoko Izuzetan Procesiranje slike
Samsung QN90A Neo QLED QLED Visoko Izuzetan Elegantan dizajn
LG OLED C1 OLED Visoko Izuzetan Dolby Vision

Novi trendovi za televizore u 2022

1. 4K i 8K rezolucija

U 2022., očekuje se da će sve više televizora biti dostupno s 4K i 8K rezolucijom. Ove rezolucije nude izuzetno oštru sliku i detalje, što će omogućiti gledanje sadržaja u visokoj definiciji.

2. OLED i QLED tehnologija

OLED i QLED televizori će i dalje biti popularni u 2022. godini. OLED televizori imaju izuzetno visoki kontrast i bogate boje, dok QLED televizori koriste kvantne točke za poboljšanje osvjetljenja i boja.

3. Pametne značajke

Pametne značajke su postale standard za većinu modernih televizora. U 2022. očekuje se da će se pametne značajke dodatno unaprijediti. To uključuje mogućnost povezivanja s internetom, pristup streaming platformama, podršku za virtualne asistente i kontrolu uređaja putem pametnih telefona.

4. Dolby Atmos zvuk

Dolby Atmos tehnologija pruža 3D zvučno iskustvo s bogatim i preciznim zvukom. U 2022. godini očekuje se da će sve više televizora podržavati Dolby Atmos, što će poboljšati kvalitetu zvuka pri gledanju filmova i serija.

5. Minimalistički dizajn

Minimalistički dizajn postaje sve popularniji među televizorima. Tanki okviri sa svedenim dizajnom će dominirati tržištem televizora. Ove moderne i elegantne opcije će se sjajno uklopiti u bilo koji prostor.

6. Povezivost

U 2022. godini, televizori će biti sve više povezani s drugim uređajima u domu, kao što su pametni telefoni, tableti i pametni zvučnici. Ovo će omogućiti jednostavnije dijeljenje sadržaja i upravljanje televizorom putem drugih uređaja.

7. Održiva proizvodnja

7. Održiva proizvodnja

Održivost je postala važan faktor u proizvodnji elektronike, uključujući i televizore. U 2022. godini se očekuje da će proizvođači televizora sve više koristiti održive materijale i smanjivati ukupan utjecaj na okoliš.

Pregled novih trendova za televizore u 2022.
Trendovi
4K i 8K rezolucija
OLED i QLED tehnologija
Pametne značajke
Dolby Atmos zvuk
Minimalistički dizajn
Povezivost
Održiva proizvodnja

Usporedite cijene TV uređaja u 2022

U 2022. godini postoje mnoge opcije za kupnju TV uređaja. Kako biste pronašli najbolju moguću cijenu, važno je usporediti različite modele i prodavatelje. U nastavku je prikazana usporedba cijena nekih popularnih TV uređaja u 2022. godini.

Model Veličina zaslona Rezolucija Cijena
LG OLED CX65 65″ 4K 10.499 kn
Samsung QN900A 85″ 8K 19.999 kn
Sony XBR-77A9G 77″ 4K 14.999 kn
LG NanoCell NANO85 55″ 4K 4.999 kn

Ove cijene su samo informativne i mogu se razlikovati ovisno o prodavateljima i lokaciji. Također, cijene mogu varirati tijekom godine ovisno o ponudi i potražnji. Preporučljivo je provjeriti najnovije cijene prije donošenja odluke o kupovini.

Kada uspoređujete cijene TV uređaja, također je važno uzeti u obzir i dodatne troškove poput garancije, dostave i instalacije. Ove usluge mogu biti dodatni trošak koji trebate uzeti u obzir prilikom planiranja budžeta za kupnju TV uređaja.

Konačno, osim cijene, važno je također uzeti u obzir i specifikacije i značajke TV uređaja. Trebate razmotriti veličinu zaslona, rezoluciju, tehnologiju prikaza, zvuk, povezivost i druge faktore kako biste odabrali TV uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

S nadom da će vam ova usporedba cijena pomoći u donošenju odluke, želimo vam uspješnu kupovinu TV uređaja u 2022. godini!

Rasprava o najboljim markama TV-a u 2022

U 2022. godini postoji mnogo kvalitetnih marki televizora na tržištu. Ovdje ćemo raspravljati o nekoliko najboljih marki televizora koje su popularne među potrošačima.

1. Samsung

Samsung je jedan od vodećih proizvođača televizora koji pružaju izuzetnu kvalitetu slike i napredne funkcije. Njihovi televizori imaju visoku rezoluciju i podržavaju Dolby Vision, HDR10 + i druge HDR formate. Također, Samsung nudi širok spektar veličina ekrana i stilova dizajna koji odgovaraju različitim prostorima i preferencijama kupaca.

2. LG

LG je poznata marka za televizore koja je također vrlo popularna među potrošačima. Njihovi televizori koriste OLED tehnologiju koja pruža izuzetno bogatu sliku s velikim kontrastom i dubokim crnim bojama. LG također ima pametne funkcije na svojim televizorima, uključujući podršku za razne aplikacije i streaming usluge.

3. Sony

Sony je još jedan poznati proizvođač televizora koji je omiljen među potrošačima. Njihovi televizori imaju visoku kvalitetu slike, podržavaju Dolby Vision i imaju napredne značajke poput tehnologije smanjenja zamućenja i poboljšanja kontrasta. Sony također nudi razne veličine ekrana i stilove dizajna, tako da svatko može pronaći televizor koji odgovara njihovim potrebama.

4. Philips

Philips je manje poznata marka televizora, ali i dalje nudi visoku kvalitetu i vrhunske značajke. Njihovi televizori koriste Ambilight tehnologiju koja stvara osvjetljenje koje se prilagođava sadržaju na ekranu, što rezultira uranjanjem gledatelja u sliku. Philips također nudi pametne funkcije i podršku za razne formate HDR.

5. Panasonic

Panasonic je još jedan renomirani proizvođač televizora. Njihovi televizori pružaju visoku kvalitetu slike i bogat zvuk, uz podršku za različite formate HDR. Panasonic također ima pametne funkcije i mogućnost povezivanja s drugim uređajima.

Ove su marke samo nekoliko primjera najboljih TV marki koje se mogu pronaći na tržištu u 2022. godini. Potrošači mogu odabrati marku koja najbolje odgovara njihovim potrebama i proračunu.

Najpopularnije veličine zaslona televizora u 2022

U 2022. godini, najpopularnije veličine zaslona televizora su:

 1. 55 inča
 2. 65 inča
 3. 75 inča
 4. 85 inča
You might be interested:  Kako Napisati Motivacijsko Pismo

Ove veličine su postale sve popularnije zbog sve veće dostupnosti visokokvalitetnog sadržaja, kao što su 4K i 8K rezolucije. Veći zaslon omogućuje gledateljima da dožive intenzivnije iskustvo gledanja, posebno kod sporta, akcijskih filmova i video igara.

55-inčni televizor pruža dovoljno velik zaslon za prosječnu veličinu prostorije, dok 65-inčni televizor donosi dodatni imerzivni dojam. Za one koji žele istinski kinematografski osjećaj, veći televizori poput 75-inča i 85-inča nude impresivnu veličinu zaslona koja se može usporediti s kinodvoranom.

Također važno je uzeti u obzir veličinu prostorije u kojoj će se televizor postaviti. Ako je prostorija manja, možda je bolje razmotriti manju veličinu zaslona kako bi se održala ravnoteža između veličine slike i udobnosti gledanja.

Proizvođači televizora u 2022.

U 2022. godini, popularni proizvođači televizora su:

 • Samsung
 • LG
 • Sony
 • TCL
 • Philips

Ovi proizvođači nude širok raspon televizora različitih veličina, tehnologija i cijena. Neki od njih se ističu po kvaliteti slike, dok drugi nude napredne značajke poput pametnog TV sučelja ili podrške za HDR sadržaj.

Cijene televizora u 2022.

Cijene televizora u 2022. godini ovise o mnogim faktorima, uključujući veličinu zaslona, marku, rezoluciju i dodatne značajke. Uzimajući u obzir težinu novčanika, važno je pronaći televizor koji pruža dobar omjer cijene i kvalitete.

Marka Cijena
Samsung od 3000 HRK
LG od 2500 HRK
Sony od 3500 HRK
TCL od 2000 HRK
Philips od 2200 HRK

Napomena: Navedene cijene su samo okvirne i mogu se razlikovati ovisno o modelu, prodavatelju i drugim faktorima.

Pri odabiru televizora, važno je proučiti tehničke specifikacije, čitati recenzije i usporediti cijene kako bi se pronašao televizor koji najbolje odgovara individualnim potrebama.

Kako odabrati pravu rezoluciju za TV u 2022

Kupnja novog televizora može biti prilično zbunjujuća odluka, jer na tržištu postoji mnogo opcija za razlučivost ekrana. Evo nekoliko faktora koje trebate uzeti u obzir pri odabiru prave rezolucije za televizor u 2022.

Razumijevanje rezolucija televizora

Razlučivost televizora odnosi se na broj piksela koji čine sliku na ekranu. Veća rezolucija znači veći broj piksela, a rezultat je oštrija i detaljnija slika. U 2022. godini najčešće su dostupne sljedeće rezolucije televizora:

 • HD Ready (720p): Ova rezolucija ima 1280×720 piksela i pruža solidnu sliku za manje ekrane od 40 inča. Međutim, za veće ekrane slika može izgledati pikselizirano.
 • Full HD (1080p): Ova rezolucija ima 1920×1080 piksela i pruža oštriju sliku od HD Ready rezolucije. To je dobar izbor za veće ekrane.
 • 4K Ultra HD (2160p): Ova rezolucija ima 3840×2160 piksela i pruža izuzetno detaljnu sliku. To je popularan izbor za veće ekrane i pruža vrhunski doživljaj gledanja.
 • 8K Ultra HD (4320p): Ova rezolucija ima čak 7680×4320 piksela i pruža najvišu razinu detalja na tržištu. Međutim, 8K televizori su još uvijek vrlo skupi i sadrže malo sadržaja dostupnog u ovoj rezoluciji.

Odabir prave rezolucije

Prilikom odabira prave rezolucije za svoj televizor u 2022. godini, važno je razmotriti sljedeće faktore:

 1. Raspoloživi sadržaj: Provjerite koja je rezolucija dostupna za većinu sadržaja koji namjeravate gledati. Iako 4K sadržaj postaje sve popularniji, možda nećete imati puno 8K sadržaja na raspolaganju. Uz to, stariji sadržaji možda nisu optimizirani za visoke rezolucije.
 2. Veličina ekrana: Većim ekranima će trebati veća rezolucija kako bi slika ostala oštra i detaljna. Za manje ekrane HD rezolucija može biti sasvim dovoljna.
 3. Budžet: Visoke rezolucije, poput 4K i 8K, obično su povezane s većom cijenom. Ako vam je budžet ograničen, možda ćete morati odabrati nižu rezoluciju koja pruža bolji omjer cijene i kvalitete.

Zaključak

Kada odaberete rezoluciju za svoj televizor u 2022. godini, bitno je uzeti u obzir dostupni sadržaj, veličinu ekrana i budžet. HD Ready (720p) rezolucija dobra je za manje ekrane, dok se za veće ekrane preporučuje Full HD (1080p) ili 4K Ultra HD (2160p) rezolucija. Ako ste spremni platiti više, možete razmotriti 8K rezoluciju, ali imajte na umu da je trenutno malo sadržaja dostupno u ovoj rezoluciji.

Najnovije inovacije u tehnologiji TV-a za 2022

1. 8K rezolucija

Jedna od najnovijih inovacija u tehnologiji TV-a za 2022. godinu je 8K rezolucija. Ova rezolucija pruža izuzetno visok nivo detalja i jasnoće slike, što rezultira neverovatno živopisnim prikazom sadržaja na ekranu. TV-i sa 8K rezolucijom su idealni za gledanje filmova, sportskih događaja i drugih sadržaja koji zahtevaju visok nivo detalja.

2. OLED tehnologija

OLED (Organic Light Emitting Diode) tehnologija je takođe jedna od najnovijih inovacija u TV tehnologiji. Kod OLED TV-a, svaki piksel je u stanju da generiše sopstveno svetlo i potpuno se isključuje kada je potrebno prikazati crnu boju. Ovo omogućava bogate boje, dublje crne tonove i izuzetno širok ugao gledanja.

3. HDR (High Dynamic Range)

HDR tehnologija je postala sve popularnija i prepoznata kao jedna od najvažnijih inovacija u tehnologiji TV-a. Ova tehnologija omogućava bogatiju i precizniju reprodukciju boja, veći kontrast i širi dinamički opseg slike. TV sa HDR podrškom omogućava gledaocima da dožive bogatiju i realističniju sliku.

4. Povezivost i Smart TV funkcionalnosti

Povezivost je takođe važna inovacija koja postaje sve popularnija. TV-i sa Wi-Fi konekcijom i Smart TV funkcionalnostima omogućavaju korisnicima da pristupaju internetu, striming platformama, društvenim mrežama i drugim online sadržajima. Takođe, moguće je povezivanje TV-a sa pametnim telefonima, tabletima i drugim uređajima, omogućavajući jednostavan deljenje sadržaja.

5. Bolji zvuk

Najnoviji TV modeli takođe dolaze sa unapređenim zvučnicima i tehnologijama za poboljšanje zvuka. Dolby Atmos i DTS:X su popularne tehnologije koje omogućavaju bogat i višedimenzionalan zvuk, čineći doživljaj gledanja još boljim.

6. Tanki dizajn

Tanak dizajn je još jedna inovacija koju možemo očekivati u TV tehnologiji za 2022. godinu. Nove tehnologije omogućavaju proizvođačima da naprave televizore sa tanjim okvirom i profilima, što rezultira modernim izgledom koji se savršeno uklapa u enterijer svakog doma.

7. Veći ekrani

Trend većih ekrana nastavlja se i u 2022. godini. Proizvođači televizora nastoje da ponude sve veće dijagonale ekrana, omogućavajući gledaocima da uživaju u impresivnom prikazu sadržaja sa velikog ekrana.

8. Automatsko prepoznavanje sadržaja

Nekoliko najnovijih TV modela dolazi sa funkcijama automatskog prepoznavanja sadržaja. Ova tehnologija omogućava televizoru da automatski prilagodi sliku, zvuk i postavke ekrana u skladu sa vrstom sadržaja koji se reprodukuje. Na primer, pri gledanju filma, TV će automatski prilagoditi postavke za optimalno iskustvo gledanja filma.

Najnovije inovacije u tehnologiji TV-a za 2022
1. 8K rezolucija
2. OLED tehnologija
3. HDR (High Dynamic Range)
4. Povezivost i Smart TV funkcionalnosti
5. Bolji zvuk
6. Tanki dizajn
7. Veći ekrani
8. Automatsko prepoznavanje sadržaja

Prednosti i nedostaci različitih vrsta TV-a u 2022

1. LED TV

LED TV, ili televizori s LED pozadinskim osvjetljenjem, su danas najpopularniji izbor potrošača. Njihove prednosti uključuju:

 • Jasna slika s oštrim detaljima i dubokim kontrastom
 • Tanka i elegantna izrada
 • Niža potrošnja energije u usporedbi s drugim vrstama TV-a
 • Širok kut gledanja
You might be interested:  Kada Piti Zeleni Čaj

Ipak, LED TV također ima neke nedostatke:

 • Crna boja prikazana na zaslonu nije istinska crna, već tamno siva
 • Problemi s uniformnošću osvjetljenja mogu se javiti na tamnim scenama

2. OLED TV

OLED TV, ili televizori s organskim LED diodama, sve su popularniji zbog svoje visoke kvalitete slike. Njihove prednosti uključuju:

 • Istinska crna boja zahvaljujući mogućnosti potpunog isključenja pojedinih piksela
 • Visoki kontrast i bogate boje
 • Brzi odziv piksela, bez zamrzavanja slika pri brzim pokretima
 • Tanka i fleksibilna dizajna

Nedostaci OLED TV-a uključuju:

 • Viša cijena u usporedbi s drugim vrstama TV-a
 • Eventualno “gori” pojedinih piksela nakon dugotrajnog prikaza statičnog sadržaja

3. QLED TV

QLED TV koristi kvantna točkasta tehnologija koja omogućuje bolju reprodukciju boja. Njegove prednosti uključuju:

 • Žive i precizne boje s visokim stupnjem detalja
 • Dobra čitljivost slike u vrlo svijetlim uvjetima osvjetljenja
 • Dugotrajnost i nema “izgaranja” nekih piksela

Nedostaci QLED TV-a uključuju:

 • Relativno skuplji od LED TV-a
 • Viša potrošnja energije u usporedbi s LED TV-om

4. Mini LED TV

Mini LED TV koristi iznimno malene LED diode za osvjetljenje, što rezultira boljom svjetlinom i kontrastom nego kod tradicionalnih LED TV-a. Njegove prednosti uključuju:

 • Odličan kontrast i duboke crne boje
 • Manje problema s uniformnošću osvjetljenja na tamnim scenama
 • Visoka svjetlina koji omogućuje bolju vidljivost u dobro osvijetljenim prostorima

Nedostaci Mini LED TV-a uključuju:

 • Relativno visoka cijena u usporedbi s drugim vrstama TV-a
 • Veća debljina TV-a zbog dodatnih slojeva za osvjetljenje

5. 8K TV

8K TV, ili televizori s ultra visokom rezolucijom, pružaju nevjerojatno detaljnu sliku. Njihove prednosti uključuju:

 • Nevjerojatno visoka rezolucija i oštrina slike
 • Velika dijagonala zaslona za potpuno uronjeno iskustvo gledanja

Nedostaci 8K TV-a uključuju:

 • Visoka cijena
 • Ograničen sadržaj dostupan u 8K rezoluciji
 • Potreba za snažnim izvorom signala kako bi se iskoristila puna rezolucija

Zaključak

Svaka vrsta TV-a ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je važno razmotriti vlastite potrebe pri odabiru TV-a. Izbor ovisi o kvaliteti slike, cijeni, potrošnji energije, dizajnu i drugim faktorima. U konačnici, najbolji TV za 2022. godinu ovisi o vašim osobnim preferencijama i budžetu.

Kako prilagoditi TV postavke za najbolje moguće iskustvo

Prilagođavanje postavki televizora može značajno poboljšati vaše iskustvo gledanja. Evo nekoliko korisnih savjeta kako postaviti vaš televizor za najbolju kvalitetu slike i zvuka:

1. Postavljanje kontrasta i svjetline

Jedan od prvih koraka koje možete poduzeti je prilagoditi kontrast i svjetlinu na televizoru. Pomoću ovih postavki možete postići optimalan balans između tamnih i svijetlih dijelova slike. Isprobajte različite kombinacije i prilagodite ih prema vlastitim preferencijama.

2. Kalibriranje boja

Da biste dobili realistične boje, važno je kalibrirati postavke boje na televizoru. Možete koristiti ugrađene postavke kao što su “Film” ili “Svijetlo” ili koristiti profesionalne alate za kalibriranje boja. Također, provjerite jesu li boje ravnotežne i ne iskače li neka boja više nego ostale.

3. Podešavanje zvuka

Zvuk je jednako važan kao i slika. Provjerite postavke zvuka na vašem televizoru. Možete prilagoditi balans, povećati ili smanjiti basove ili podesiti zvučni efekat na televizoru. Ako želite vrhunsko iskustvo zvuka, možete koristiti dodatne zvučnike ili soundbar.

4. Omogućite HDR (High Dynamic Range)

Ako imate televizor s podrškom za HDR, obavezno omogućite tu značajku. HDR pruža veći raspon svjetline i kontrasta, što rezultira živopisnijim slikama i detaljnijim tamnim dijelovima slike.

5. Prilagodba veličine ekrana

Veličina ekrana također igra važnu ulogu u doživljaju gledanja. Važno je pravilno prilagoditi veličinu ekrana prema veličini prostorije. Ako je ekran prevelik za prostoriju, može dovesti do nelagode tijekom gledanja. Ako je ekran premalen, može biti teško uočiti pojedinosti. Pokušajte pronaći optimalnu veličinu ekrana za svoju prostoriju.

6. Isključivanje postavki koje snižavaju kvalitetu slike

Mnogi televizori imaju razne postavke koje automatski podešavaju sliku kako bi uštedili energiju ili poboljšali kontrast, ali često mogu sniziti kvalitetu slike. Isključite takve postavke kao što su “Motion Smoothing” ili “Dynamic Contrast” kako biste dobili najbolju moguću kvalitetu slike.

7. Ažurirajte softver televizora

Redovito provjeravajte ima li dostupnih ažuriranja softvera za vaš televizor. Novi softver može donijeti poboljšanja u kvaliteti slike, performansama i dodatnim značajkama.

Zaključak

Prilagodba postavki televizora ključna je za najbolje moguće iskustvo gledanja. Isprobajte ove savjete i prilagodite postavke prema svojim preferencijama kako biste uživali u najboljoj kvaliteti slike i zvuka na vašem televizoru.

FAQ:

Koje su najbolje TV opcije za 2022. godinu?

Najbolje TV opcije za 2022. godinu zavise od vaših potreba i preferencija. Među najboljim opcijama su OLED televizori, koji pružaju izuzetnu kvalitetu slike i bogate boje. Također, QLED televizori su popularni jer koriste tehnologiju kvantnih tačaka za produkciju svetlije slike. LED televizori su također dobar izbor za one koji traže pristupačniju opciju. Također je važno uzeti u obzir veličinu ekrana, rezoluciju, dodatne funkcionalnosti i cenu pri odabiru najboljeg TV-a za vas.

Koji je najbolji OLED televizor za 2022. godinu?

Najbolji OLED televizor za 2022. godinu može varirati prema preferencijama i potrebama pojedinca. Među najboljim OLED televizorima su LG OLED CX i Sony A8H. Oba modela pružaju izuzetnu kvalitetu slike, duboke crne boje i bogate boje. Također imaju visoku rezoluciju i podršku za HDR sadržaj. Važno je uzeti u obzir i druge faktore poput veličine ekrana, dodatnih funkcionalnosti i cene pre konačnog odabira najboljeg OLED televizora.

Koje dodatne funkcionalnosti trebam tražiti prilikom odabira TV-a za 2022. godinu?

Prilikom odabira TV-a za 2022. godinu, možete tražiti dodatne funkcionalnosti kao što su podrška za bežične mreže, Smart TV funkcionalnosti, mogućnost povezivanja s drugim uređajima poput pametnih telefona i tableta, podrška za virtualne asistente poput Amazon Alexe ili Google Assistanta, podrška za HDR sadržaj, USB priključci za reprodukciju multimedijalnih fajlova i mnoge druge. Važno je napraviti listu prioriteta i odabrati TV koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Koliku rezoluciju treba imati TV za 2022. godinu?

Koliku rezoluciju treba imati TV za 2022. godinu zavisi od vaših potreba i preferencija. Uobičajene rezolucije TV-a su HD (1920 x 1080), Full HD (1080p), 4K Ultra HD (3840 x 2160) i 8K Ultra HD (7680 x 4320). Za veći broj ljudi, 4K Ultra HD rezolucija je sasvim dovoljna i pruža oštru sliku s bogatim detaljima. Međutim, ako želite vrhunski kvalitet slike i imate budžet za to, možete razmisliti o 8K Ultra HD TV-u. Važno je uzeti u obzir veličinu ekrana i razmak od televizora pri odabiru odgovarajuće rezolucije.