Pbz Bankomati Koji Rade - Lokacije i Usluge

Pbz Bankomati Koji Rade

Pbz Bankomati Koji Rade

Pbz bankomati su široko rasprostranjeni u Hrvatskoj i pružaju mnoge usluge klijentima. Bankomat je jedan od najčešćih načina pristupa bankovnim uslugama bez posjete poslovnici banke. Pbz bankomati omogućavaju korisnicima podizanje gotovine, provjeru stanja računa, plaćanje računa i širok spektar drugih usluga.

Jedna od prednosti korištenja Pbz bankomata je njihova lako dostupna lokacija. Bankomati se nalaze na brojnim mjestima u gradovima i naseljima diljem Hrvatske. Lokacije su pažljivo odabrane kako bi bile sigurne i praktične za korisnike. Bankomati su često smješteni u blizini trgovačkih centara, benzinskih postaja, zdravstvenih ustanova i drugih uobičajenih lokacija koje ljudi redovito posjećuju. Ovo čini upotrebu bankomata praktičnom i jednostavnom, bez potrebe za dugim putovanjima ili kompliciranim navigacijama.

Pored osnovnih usluga, Pbz bankomati pružaju i dodatne usluge kako bi udovoljili potrebama svojih klijenata. Na primjer, neki bankomati omogućavaju uplatu novca na račune, uplatu računa za komunalne usluge i mobilne telefone, kupnju prepaid kartica i još mnogo toga. Ove dodatne usluge čine bankomate Pbz banke vrlo korisnim i praktičnim za svakodnevne financijske transakcije.

Contents

Pbz Bankomati Koji Rade

Zagreb

 • Trg bana Josipa Jelačića
 • Radnička cesta 38
 • Savska cesta 10

Rijeka

 • Ulica Ivana Zajca 5
 • Braće Miletic 13

Split

 • Obala kneza Domagoja 2
 • Marmontova ulica 7

Osijek

 • Trg Ante Starčevića 2
 • Stjepana Radića 20

Zadar

 • Ulica don Ive Prodana 4
 • Trg Petra Zoranića 3

Usluge

Pbz bankomati nude sljedeće usluge:

 • Isplata gotovine
 • Uplata gotovine
 • Pregled stanja računa
 • Prijenos novca
 • Plaćanje računa
 • Izrada izvoda

Lokacije

Zagreb

U Zagrebu se nalazi veliki broj bankomata PBZ banke koji su dostupni građanima i poslovnim korisnicima. Neki od njih se nalaze na sljedećim lokacijama:

 • Trg bana Josipa Jelačića 10
 • Ilica 221
 • Folnegovićeva 1
 • Radnička cesta 50
 • Heinzelova 33

Ovi bankomati pružaju razne usluge kao što su podizanje gotovine, provjera stanja računa, uplate, transferi i druge pogodnosti.

Split

U Splitu također postoji nekoliko bankomata PBZ banke, gdje stanovnici i posjetitelji mogu pristupiti uslugama banke na sljedećim lokacijama:

 • Obala Hrvatskog narodnog preporoda 2
 • Trg braće Radića 11
 • Matejuška 5
 • Put Supavla 31

Ovi bankomati su dostupni tijekom cijelog dana i pružaju sigurno i pouzdano bankarstvo za sve korisnike.

Radno vrijeme

Radno vrijeme bankomata može varirati ovisno o lokaciji i vrsti bankomata. Većina bankomata PBZ-a radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Međutim, postoje neki bankomati koji imaju određeno radno vrijeme, posebno oni koji se nalaze unutar poslovnica banke.

Radno vrijeme bankomata u poslovnicama

Bankomati koji se nalaze unutar poslovnica banke često prate radno vrijeme same poslovnice. To znači da će radno vrijeme bankomata biti isto kao i radno vrijeme poslovnice. Na primjer, ako poslovnica radi od 8:00 do 16:00, bankomat unutar te poslovnice će također biti dostupan u istom vremenskom razdoblju.

You might be interested:  Što Obući Za Svadbu Sina

Radno vrijeme bankomata na ulici

Većina bankomata PBZ-a koji se nalaze na ulici, samostalno, bez pratnje poslovnica, radi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. To znači da možete pristupiti tim bankomatima u bilo koje vrijeme, čak i izvan redovitog radnog vremena banke.

Ipak, važno je napomenuti da se povremeno mogu pojaviti kratka razdoblja kada bankomat nije dostupan zbog tehničkih ili redovitih održavanja. U takvim slučajevima, obično se bankomat privremeno isključuje iz upotrebe kako bi se obavili potrebni radovi.

Ponude i Promocije

Pbz kreditna kartica

Pbz kreditna kartica omogućava vam brzo i jednostavno plaćanje, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Ako otvorite Pbz kreditnu karticu do kraja ove godine, dobićete besplatno članstvo u Loyalty programu gdje možete ostvariti razne popuste i beneficije.

Do 50% popusta na osiguranje doma

Ako uzmete osiguranje doma kod PBZ banke, dobit ćete do 50% popusta na polisu. Naša osiguravajuća kuća posjeduje dugogodišnje iskustvo i pruža vrhunsku uslugu. Započnite sa osiguranjem doma i uživajte u sigurnosti uz povoljne uvjete.

Pbz kredit za automobile

Planirate kupiti novi automobil? PBZ banka vam nudi najpovoljnije kamate na kredit za automobile. Bez obzira da li želite kupiti novi ili polovni automobil, naša banka ima priliku za vas. Posjetite našu poslovnicu i saznajte više o kamatnim stopama i uvjetima kredita.

Ušteda na mjesečnom računu

Priređujemo posebne popuste za naše stalne klijente. Ako otvorite redovni račun i ostvarite stalne mjesečne prihode na PBZ banci, možete ostvariti posebne popuste i povoljnosti na mjesečnoj proviziji i drugim bankovnim uslugama. Ova ponuda je ograničenog trajanja, zato požurite i postanite dio PBZ obitelji.

Popusti u Loyalty programu
Popust Usluga
10% Restorani
15% Hoteli
20% Putovanja
25% Shopping

Usluge za Klijente

1. Podizanje gotovine

Usluga podizanja gotovine omogućava klijentima da na brz i siguran način podignu novac sa svojih računa. Bankomati PBZ banke su dostupni širom Hrvatske i omogućavaju podizanje gotovine 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Klijenti mogu podići gotovinu koristeći svoju debitnu ili kreditnu karticu koju izdaje PBZ banka.

2. Depozit novca

Klijenti PBZ banke mogu koristiti uslugu depozita novca na bankomatima. Ova usluga omogućava klijentima da na brz i jednostavan način uplate novac na svoje račune. Kada koriste ovu uslugu, klijenti trebaju uneti novčanice u površinu za uplatu i slediti uputstva na ekranu. Uplatni iznos će se odmah knjižiti na račun klijenta.

3. Provera stanja računa

Klijenti PBZ banke mogu proveriti stanje svojih računa koristeći bankomate. Ova usluga omogućava klijentima da brzo i jednostavno saznaju koliko novca imaju na svom računu. Nakon što klijent unese svoju karticu i PIN broj, na ekranu će se prikazati informacije o stanju računa.

4. Transfer novca

PBZ bankomati omogućavaju klijentima da izvrše transfer novca sa svog računa na račun drugih lica. Klijenti mogu uneti podatke o računu na koji žele preneti novac i iznos koji žele preneti. Nakon što se izvrše sve potrebne verifikacije, novac će biti prenet na željeni račun.

5. Plaćanje računa

5. Plaćanje računa

Klijenti PBZ banke mogu koristiti bankomate za plaćanje različitih računa. Ova usluga omogućava klijentima da unesu podatke sa računa koji žele platiti i iznos koji žele platiti. Nakon što se izvrše sve potrebne verifikacije, iznos će biti skinut sa računa klijenta i uplaćen na račun koji je naveden.

6. Kupovina prepaid kartica

PBZ bankomati omogućavaju kupovinu prepaid kartica. Klijenti mogu kupiti prepaid kartice koje mogu koristiti za razne usluge kao što su mobilna telefonija, internet usluge, putovanja i sl. Ove kartice mogu se kupiti koristeći debitnu ili kreditnu karticu, a nakon kupovine, klijent će dobiti aktivacijski kod koji će mu omogućiti da koristi usluge za koje je kartica namenjena.

Bezgotovinsko Plaćanje

Bezgotovinsko plaćanje je popularan način plaćanja koji omogućava korisnicima da obavljaju transakcije putem elektronskih sredstava, umesto upotrebe fizičkog novca. Ova vrsta plaćanja postaje sve više zastupljena u modernom društvu, zahvaljujući napretku tehnologije i sve većoj dostupnosti elektronskih uređaja.

Prednosti bezgotovinskog plaćanja

Prednosti bezgotovinskog plaćanja

 • Praktičnost: Bezgotovinsko plaćanje omogućava brzo i jednostavno obavljanje transakcija, bez potrebe za nosanjem fizičkog novca.
 • Bezbednost: Ova vrsta plaćanja pruža veći nivo sigurnosti u odnosu na fizički novac, jer se transakcije obavljaju putem zaštićenih elektronskih kanala.
 • Preglednost: Korisnici mogu lako pratiti svoje finansijske transakcije putem elektronskih izvoda i aplikacija, što olakšava vođenje računa o troškovima.
 • Efikasnost: Bezgotovinsko plaćanje je brže od tradicionalnih načina plaćanja, jer ne zahteva prebrojavanje novca ili izdavanje kusura.
You might be interested:  Kako Da Znam Da Sam Doživjela Vrhunac

Vrste bezgotovinskog plaćanja

Postoji nekoliko različitih metoda bezgotovinskog plaćanja:

 1. Kreditne kartice: Korisnici mogu koristiti svoje kreditne kartice da obave plaćanje na prodajnim mestima ili putem interneta. Transakcije se evidentiraju na korisničkom računu, a iznos se plaća na mesečnom nivou.
 2. Debitne kartice: Debitne kartice omogućavaju korisnicima da plaćaju direktno sa svojeg bankovnog računa. Izvršeni iznos se odmah povlači sa računa korisnika.
 3. Mobilno plaćanje: Mobilne aplikacije omogućavaju korisnicima da plaćaju preko svojih pametnih telefona. Ova vrsta plaćanja se često koristi putem NFC tehnologije ili skeniranja QR kodova.
 4. Online transferi: Korisnici mogu obavljati plaćanja putem elektronskog bankarstva, prenoseći novac sa svog računa na račun drugih korisnika ili pravnih lica.

Prednosti bezgotovinskog plaćanja kod Pbz banke

Pbz banka nudi široku paletu usluga bezgotovinskog plaćanja svojim klijentima. Evo nekih od prednosti korišćenja bezgotovinskog plaćanja kod Pbz banke:

 • Mogućnost korišćenja kreditnih i debitnih kartica za plaćanje kod prodavaca u zemlji i inostranstvu.
 • Brzo i jednostavno izvršenje online transfera sa svog računa na račun drugih korisnika.
 • Mogućnost korišćenja mobilnih aplikacija za brza i sigurna plaćanja putem pametnih telefona.
 • Mogućnost podešavanja SMS obaveštenja za beleženje svih transakcija koje su izvršene.
 • 24/7 korisnička podrška za pomoć oko bezgotovinskih plaćanja.

Prednosti bezgotovinskog plaćanja kod Pbz banke
Prednost Opis
Mogućnost korišćenja kreditnih i debitnih kartica Mogućnost plaćanja kod prodavaca u zemlji i inostranstvu
Brzo i jednostavno izvršenje online transfera Mogućnost prenosa novca sa računa na račun drugih korisnika
Mogućnost korišćenja mobilnih aplikacija Brza i sigurna plaćanja putem pametnih telefona
Mogućnost podešavanja SMS obaveštenja Beleženje svih transakcija koje su izvršene
24/7 korisnička podrška Pomoć oko bezgotovinskih plaćanja

Dakle, bezgotovinsko plaćanje je praktična, sigurna i efikasna metoda plaćanja koju možete koristiti kod Pbz banke za brzo i jednostavno obavljanje finansijskih transakcija.

Mogućnosti Podizanja Gotovine

Prilikom korištenja PBZ bankomata, imate nekoliko mogućnosti za podizanje gotovine:

1. Podizanje gotovine s debitne kartice

Možete podići gotovinu s PBZ debitne kartice na bilo kojem PBZ bankomatu. Jednostavno slijedite upute na zaslonu bankomata:

 1. Umetnite debitnu karticu u utor bankomata.
 2. Unesite PIN kod.
 3. Izaberite opciju “Podizanje gotovine”.
 4. Odaberite željeni iznos za podizanje.
 5. Potvrdite transakciju.

2. Podizanje gotovine s kreditne kartice

Ako imate PBZ kreditnu karticu, također možete podići gotovinu na PBZ bankomatima. Postupak je sličan podizanju gotovine s debitne kartice:

 1. Umetnite kreditnu karticu u bankomat.
 2. Unesite PIN kod.
 3. Odaberite opciju “Podizanje gotovine”.
 4. Odaberite iznos koji želite podići.
 5. Potvrdite transakciju.

3. Podizanje gotovine s drugih bankovnih kartica

Ako imate karticu iz druge banke koja podržava mrežu bankomata na kojoj djeluje PBZ, također možete podići gotovinu na PBZ bankomatima. Slijedite upute na bankomatu za podizanje gotovine sa strane kreditne ili debitne kartice druge banke.

4. Podizanje gotovine na šalteru banke

Ako vam je potrebna dodatna pomoć ili želite podići gotovinu na šalteru banke, možete posjetiti neku od PBZ poslovnica. Osoblje će vam pružiti potrebnu pomoć i omogućiti podizanje gotovine.

Važno je napomenuti da su limiti podizanja gotovine različiti ovisno o vrsti kartice koju imate i dogovorima s bankom. U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća, preporučuje se kontaktiranje PBZ korisničke službe.

Sigurnost i Zaštita

 • Pbz Banka pridaje veliku važnost sigurnosti svih korisnika svojih bankomata i njihovih transakcija.
 • Svi Pbz bankomati su opremljeni sigurnosnim kamerama koje snimaju sve aktivnosti oko bankomata.
 • Pbz Banka redovito provodi stroge sigurnosne mjere kako bi osigurala zaštitu korisničkih podataka i novčanih transakcija.
 • Svi bankomati Pbz Banke posjeduju izuzetno sigurnu tehnologiju za sprečavanje mogućnosti prisluškivanja PIN brojeva.
 • Kako bi se smanjio rizik od zloupotrebe, preporučuje se da korisnici pažljivo skrivaju unos PIN-a prilikom upotrebe bankomata.
 • Za dodatnu zaštitu, Pbz Banka preporučuje aktiviranje usluge mobilnog bankarstva i redovito praćenje transakcija putem mobilne aplikacije.
 • U slučaju nestanka ili krađe kartice, korisnici trebaju odmah kontaktirati Pbz Banku kako bi kartica bila blokirana i sprečena zloupotreba.

Zaštita od skimminga

Skimming je jedan od najčešćih oblika prevare na bankomatima. Da bi se zaštitili od skimminga, korisnici Pbz bankomata trebaju slijediti sljedeće savjete:

 1. Koristite bankomate koji se nalaze u sigurnim i dobro osvijetljenim područjima.
 2. Provjerite bankomat prije korištenja – ako izgleda oštećeno ili ima sumnjive dodatne dijelove, ne koristite ga.
 3. Skidajte osobnu zaštitnu masku s tipkovnice kako bi otežali snimanje unosa PIN-a.
 4. Redovito provjeravajte stanje na računu kako biste brzo primijetili eventualne sumnjive transakcije.
You might be interested:  Kako Dobiti Na Lotu

Mjere za sprečavanje krađe kartica

Kako bi se spriječile krađe kartica, Pbz Banka preporučuje sljedeće mjere opreza:

 • Ne dajte karticu drugim osobama i ne dopustite da je drugi korisnici upotrebljavaju na vaš zahtjev.
 • Ne zapišite PIN broj na karticu ili je u blizini čuvajte zajedno s karticom.
 • Prilikom unošenja PIN broja budite oprezni i provjerite jesu li druge osobe u blizini.
 • Redovito mijenjajte svoj PIN broj.

Upute u slučaju problema

U slučaju problema s bankomatima Pbz Banke ili sumnje na zloupotrebu, korisnici trebaju odmah kontaktirati Pbz Banku na telefonski broj koji je naveden na stražnjoj strani kartice. Pbz Banka stoji na raspolaganju za pružanje podrške i rješavanje svih problema vezanih uz bankomate.

Praktični Savjeti

Kako pronaći najbliži PBZ bankomat?

Da biste pronašli najbliži PBZ bankomat, možete koristiti nekoliko metoda:

 1. Posjetite službenu web stranicu PBZ banke.
 2. Koristite aplikaciju mobilnog bankarstva PBZ.
 3. Koristite Google Maps ili neku drugu aplikaciju za navigaciju i pretražite “PBZ bankomat”.

Kako podići gotovinu na PBZ bankomatu?

Da biste podigli gotovinu na PBZ bankomatu, slijedite ove korake:

 1. Prilagodite se na hrvatskom jeziku.
 2. Umetnite svoju PBZ bankovnu karticu u utor na bankomatu.
 3. Slijedite upute na zaslonu kako biste odabrali iznos koji želite podići.
 4. Potvrdite transakciju i pričekajte da bankomat isplati novac.
 5. Uzmite isplaćeni novac i pričekajte da se vaša kartica vrati. Ne zaboravite provjeriti jeste li uzeli karticu prije nego što odete.

Koje usluge mogu koristiti na PBZ bankomatu?

PBZ bankomati pružaju različite usluge, uključujući:

 • Podizanje gotovine
 • Uplaćivanje novca na svoj PBZ račun
 • Izrada uplata na račune drugih korisnika PBZ banke
 • Plaćanje računa
 • Pregled stanja računa
 • Promjena PIN-a

Kako provjeriti stanje računa na PBZ bankomatu?

Za provjeru stanja računa na PBZ bankomatu, slijedite ove korake:

 1. Prilagodite se na hrvatskom jeziku.
 2. Umetnite svoju PBZ bankovnu karticu u utor na bankomatu.
 3. Slijedite upute na zaslonu kako biste pristupili opciji provjere stanja računa.
 4. Prikažite stanje računa na zaslonu bankomata.
 5. Kada ste završili, pričekajte da se vaša kartica vrati. Ne zaboravite provjeriti jeste li uzeli karticu prije nego što odete.

Kako izvršiti uplatu na PBZ bankomatu?

Za izvršenje uplate na PBZ bankomatu, slijedite ove korake:

 1. Prilagodite se na hrvatskom jeziku.
 2. Umetnite svoju PBZ bankovnu karticu u utor na bankomatu.
 3. Slijedite upute na zaslonu kako biste pristupili opciji uplate na račun.
 4. Unesite broj računa na koji želite izvršiti uplatu.
 5. Unesite iznos uplate.
 6. Potvrdite transakciju i pričekajte potvrdu na zaslonu bankomata.
 7. Kada ste završili, pričekajte da se vaša kartica vrati. Ne zaboravite provjeriti jeste li uzeli karticu prije nego što odete.
Broj telefona za hitne slučajeve: +385 1 3789 785
Radno vrijeme bankomata: 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu

FAQ:

Koliko PBZ bankomata ima u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj ima preko 1000 PBZ bankomata.

Koje usluge mogu koristiti na PBZ bankomatu?

Na PBZ bankomatima možete podizati gotovinu, provjeriti stanje računa, plaćati račune i transferirati novac na druge račune.

Gdje se mogu pronaći PBZ bankomati?

PBZ bankomati se nalaze na brojnim lokacijama diljem Hrvatske, uključujući poslovnice, trgovačke centre, benzinske postaje i druge javne prostorije.

Koliko novca mogu podići na PBZ bankomatu?

Maksimalni iznos koji možete podići na PBZ bankomatu ovisi o vašoj kartici i postavljenim ograničenjima. Uobičajeni limiti su 2000 kn za PBZ Maestro kartice i 5000 kn za PBZ Visa kartice.

Koje su naknade za podizanje gotovine na PBZ bankomatu?

Naknade za podizanje gotovine na PBZ bankomatu ovise o vrsti kartice koju imate i uvjetima vašeg računa. Detaljne informacije o naknadama možete pronaći na internetskoj stranici banke.

Mogu li podizati gotovinu na PBZ bankomatu s karticom druge banke?

Da, možete podizati gotovinu na PBZ bankomatu s karticom druge banke, ali može se primjenjivati naknada za korištenje bankomata druge banke.

Da li mogu uplatiti novac na PBZ bankomatu?

Ne, na PBZ bankomatima se ne može uplatiti novac. Za uplatu novca na vaš račun koristite blagajnu PBZ poslovnice ili se obratite banci za druge mogućnosti uplate.