Što Je Smart TV? | Sve što trebate znati o Smart televizorima

Što Je Smart Tv

Što Je Smart Tv

Smart televizori su moderni televizori koji imaju mogućnost povezivanja s internetom i pružaju korisnicima različite funkcionalnosti koje mijenjaju način na koji gledamo televiziju. Ovi televizori imaju ugrađenu tehnologiju koja omogućava pristup internetu preko Wi-Fi ili Ethernet veze.

Jedna od glavnih prednosti Smart televizora je mogućnost pristupa raznim aplikacijama i streaming uslugama kao što su Netflix, YouTube, Amazon Prime Video i mnoge druge. Ove aplikacije omogućavaju korisnicima streaming filmova, serija i drugih sadržaja direktno na televizoru, bez potrebe za dodatnim uređajima poput DVD player-a ili media centra.

Također, Smart televizori omogućavaju korisnicima pregledavanje sadržaja na internetu, kao što su vijesti, društvene mreže i web stranice. Ovi televizori često dolaze s ugrađenim web preglednikom koji omogućava korisnicima brzo i jednostavno pregledavanje internetskog sadržaja na velikom ekranu.

Još jedna funkcionalnost Smart televizora je mogućnost povezivanja s drugim pametnim uređajima u kući, kao što su pametni telefoni, tableti i pametni zvučnici. Ovo omogućava korisnicima da koriste svoje pametne uređaje kao daljinske upravljače za televizor, kao i da dijele sadržaj s jednog uređaja na drugi.

Contents

Što je Smart TV?

Smart TV (pametni televizor) je televizor koji ima mogućnost povezivanja s internetom i pristupa raznim online sadržajima. Umjesto samo prikazivanja televizijskih programa preko antene ili kabela, Smart TV omogućuje gledanje streaming sadržaja s različitih internetskih platformi kao što su Netflix, YouTube, Amazon Prime Video i mnoge druge.

Kada je vaš Smart TV povezan s internetom, možete pristupiti mnogim funkcijama koje su dostupne putem interneta. To uključuje streaming video sadržaja, gledanje videozapisa na zahtjev, pregledavanje internetskog sadržaja, igranje igara, pristup društvenim mrežama i još mnogo toga.

Funkcije Smart TV-a

Evo nekoliko ključnih funkcija koje su obično dostupne na Smart TV-u:

 • Streaming sadržaj: Smart TV vam omogućuje gledanje različitih streaming servisa poput Netflix, YouTube, Hulu i drugih. Možete pristupiti tisućama filmova, TV serija, dokumentaraca i drugih sadržaja s interneta.
 • Glasovna kontrola: Mnogi Smart televizori omogućuju vam upravljanje glasovnim naredbama. Možete koristiti ugrađeni mikrofon na daljinskom upravljaču ili čak povezati televizor s pametnim zvučnikom da biste jednostavno kontrolirali funkcije televizora.
 • Pristup aplikacijama: Smart TV ima pristup trgovini s aplikacijama gdje možete preuzeti i instalirati razne aplikacije kao što su igre, streaming usluge, vremenske prognoze, vijesti i mnoge druge.
 • Povezivost s drugim uređajima: Možete povezati druge uređaje kao što su pametni telefoni, tableti, računala ili igraće konzole na Smart TV kako biste ih koristili kao izvor sadržaja ili za prikazivanje sadržaja na većem zaslonu.
 • Internet preglednik: Smart TV često ima ugrađeni web preglednik koji omogućuje surfanje internetom izravno na televizoru. Možete pregledavati web stranice, čitati vijesti, pretraživati informacije i još mnogo toga.

Benefiti Smart TV-a

Smart TV donosi mnoge prednosti za korisnike. Ovdje su neki od benefita koje Smart TV pruža:

 1. Mogućnost gledanja raznovrsnog sadržaja s interneta, prema vlastitom izboru.
 2. Pristup popularnim streaming platformama kao što su Netflix i YouTube.
 3. Povezivanje s drugim pametnim uređajima u vašem domu i dijeljenje sadržaja.
 4. Glasovna kontrola olakšava upravljanje televizorom.
 5. Pregledavanje interneta na velikom televizijskom zaslonu.
 6. Prilagodba televizora s raznim aplikacijama i funkcijama.
You might be interested:  Natašini Kolači Koji Se Ne Peku

Zaključak

Zaključak

Smart TV je danas vrlo popularna opcija za ljude koji žele pristupiti različitim sadržajima s interneta i imaju više mogućnosti za zabavu i informiranje. Sve više televizora na tržištu opremljeno je Smart funkcijama, a korisnici mogu uživati u pogodnostima koje oni pružaju.

Pojam Smart TV

Smart TV (pametna televizija) je vrsta televizora koja je opremljena internetskom vezom i može pružiti dodatne funkcionalnosti osim gledanja običnih televizijskih programa. Ova nova generacija televizora omogućuje korisnicima pristup internetu putem njihovog televizora i korištenje raznih aplikacija, streaming usluga, igranje video igara i pregledanje internetskih sadržaja.

Smart TV ima ugrađeni operacijski sustav koji omogućuje korisnicima jednostavno upravljanje televizijom i pristup raznim funkcijama. Ovi operacijski sustavi su obično prilagođeni za korištenje s daljinskim upravljačem i imaju razne aplikacije koje korisnik može instalirati i koristiti. Neke od najpoznatijih platformi za Smart TV su:

 • Android TV
 • Tizen (Samsung)
 • webOS (LG)
 • Firefox OS

Pružatelji streaming usluga kao što su Netflix, Amazon Prime, Hulu i YouTube također nude svoje aplikacije za Smart TV. Na taj način korisnici mogu gledati svoje omiljene filmove, serije i videozapise izravno na svojim televizorima, bez potrebe za dodatnim uređajima poput računala ili pametnih telefona.

Još jedna velika prednost Smart TV-a je mogućnost povezivanja s drugim uređajima u kući poput pametnih telefona, tableta i računala. Korisnici mogu prikazivati slike i videozapise sa svojih mobilnih uređaja na velikom zaslonu televizora ili koristiti svoje mobilne uređaje kao daljinske upravljače za Smart TV.

Uz sve ove funkcionalnosti, Smart TV također može biti povezan na internet putem Wi-Fi ili Ethernet veze, pružajući korisnicima mogućnost pregledavanja internetskih stranica, korištenja društvenih mreža i pristupa raznim online uslugama.

Ukratko, Smart TV je inovativna tehnologija koja kombinira tradicionalno gledanje televizije s mogućnostima interneta, pružajući korisnicima veću fleksibilnost i raznovrsnost u sadržaju koji mogu gledati i načinu na koji koriste svoj televizor.

Kako Smart TV funkcionira?

Smart TV je televizor koji ima ugrađenu mogućnost povezivanja s internetom i pruža korisniku mnoge dodatne mogućnosti. Evo kako Smart TV funkcionira:

Povezivanje s internetom

 • Smart TV se može povezati s internetom putem žičane ili bežične veze.
 • Žičano povezivanje uključuje spajanje televizora s ruterom putem Ethernet kabla.
 • Bežično povezivanje omogućava televizoru pristup internetu putem Wi-Fi mreže.

Operativni sustav

Smart TV radi na određenom operativnom sustavu koji omogućava pristup aplikacijama i drugim funkcijama. Najčešći operativni sustavi za Smart TV su:

 • Android TV
 • Tizen
 • webOS
 • My Home Screen
 • Firefox OS
 • SmartCast

Operativni sustav omogućava korisniku da pretražuje internet, instalira aplikacije, strimuje sadržaj i prilagođava postavke televizora.

Pr

Povezivanje s internetom

Povezivanje s internetom je ključni dio funkcionalnosti Smart TV-a. Zahvaljujući tome, korisnici mogu pristupiti internetu i koristiti razne online usluge na svom televizoru.

Postoji nekoliko načina kako povezati Smart TV s internetom:

 • Žičano povezivanje: Možete povezati Smart TV s internetom putem mrežnog kabela koji je spojen na kućnu mrežu. Ova vrsta veze pruža stabilnu vezu i omogućuje brzo preuzimanje sadržaja.
 • Bežično povezivanje: Ako nemate mrežni kabel, možete koristiti Wi-Fi mrežu za povezivanje Smart TV-a s internetom. Ova vrsta veze je praktična jer ne zahtijeva dodatne žice, ali može biti manje stabilna od žičane veze.

Nakon što spojite Smart TV s internetom, morate ga konfigurirati tako da može pristupiti internetnim uslugama. Ovisno o marki i modelu televizora, postupak konfiguracije može se razlikovati, ali u većini slučajeva slijedite sljedeće korake:

 1. Prvo, na daljinskom upravljaču pritisnite gumb “Menu” ili “Settings” kako biste otvorili izbornik postavki.
 2. Zatim odaberite opciju “Network” ili “Network Settings”.
 3. U izborniku “Network Settings” odabrat ćete opciju “Wireless” ako koristite bežično povezivanje ili “Wired” ako koristite žičano povezivanje.
 4. Ako koristite bežično povezivanje, trebat će vam odabrati Wi-Fi mrežu kojoj ćete se povezati. Nakon odabira, morat ćete unijeti lozinku za Wi-Fi mrežu.
 5. Kada se Smart TV uspješno poveže s internetom, možete pristupiti raznim online uslugama poput streaming platformi, društvenih mreža, internetskog preglednika i drugih.

Važno je napomenuti da će brzina i stabilnost vaše internetske veze utjecati na performanse Smart TV-a. Ako imate sporu vezu, možda ćete doživjeti poteškoće s streamingom videozapisa ili drugim online sadržajem. U tom slučaju, razmislite o nadogradnji vaše internetske veze kako biste dobili najbolje iskustvo s Smart TV-om.

Uz povezivanje s internetom, Smart TV omogućuje korisnicima pristup brojnim internetskim uslugama i opcijama koje obogaćuju njihovo iskustvo gledanja televizije. Bilo da želite streamati omiljene filmove i serije, pristupiti društvenim mrežama ili pregledavati web, Smart TV vam omogućuje da to sve radite iz udobnosti svog dnevnog boravka.

Prednosti Smart TV-a

Smart TV pruža brojne prednosti u odnosu na tradicionalne televizore. Evo nekih od ključnih prednosti:

Pristup internetu

Jedna od najvećih prednosti Smart TV-a je mogućnost pristupa internetu. Možete surfati webom, gledati videozapise s YouTube-a, koristiti društvene mreže i pristupiti raznim internetskim sadržajima iz udobnosti svog dnevnog boravka.

Aplikacije

Smart TV omogućuje preuzimanje i korištenje raznih aplikacija. Možete pristupiti aplikacijama za gledanje streaming sadržaja, igranje videoigara, slušanje glazbe i još mnogo toga. Imate priliku prilagoditi TV vašim potrebama i interesima.

Streaming sadržaj

Smart TV omogućuje streaming sadržaj direktno na vašem televizoru. Možete gledati filmove, serije, dokumentarce i emisije s popularnih platformi poput Netflix-a, Amazon Prime Video-a i Hulu-a. Također, možete koristiti pretplatničke usluge poput Spotify-a za slušanje glazbe.

Bežično povezivanje

Pomoću Smart TV-a možete bežično povezati druge uređaje poput pametnih telefona, tableta i računala. Možete dijeliti sadržaj s mobilnih uređaja na velikom zaslonu televizora, pretraživati ​​internet i koristiti aplikacije na većem zaslonu.

Prilagodljivost

Smart TV ima prilagodljive postavke koje vam omogućuju podešavanje slike, zvuka i drugih postavki prema vašim preferencijama. Možete prilagoditi pozadinu, postavke osvjetljenja i još mnogo toga kako bi vam omiljeni sadržaj izgledao najbolje moguće.

Multimedija

Zahvaljujući Smart TV-u, možete reproducirati slike, videozapise i glazbu direktno s USB uređaja ili drugih vanjskih uređaja. Možete stvoriti svoju galeriju slika ili gledati snimke s obiteljskih putovanja na velikom zaslonu televizora.

Integracija s pametnim kućnim uređajima

Smart TV može se integrirati s drugim pametnim kućnim uređajima poput pametnih zvučnika, termostata, svjetiljki i sigurnosnih sustava. Možete upravljati svim tim uređajima putem svog Smart TV-a, što vam pruža veću udobnost i praktičnost.

Višestruka funkcionalnost

Smart TV nije samo televizor, već i središte zabave i informacija. Možete koristiti televizor za gledanje filmova, igranje videoigara, pregledavanje interneta, slušanje glazbe, video konferencije i još mnogo toga. To je sve-u-jednom uređaju koji zadovoljava različite potrebe korisnika.

Uz sve ove prednosti, Smart TV se sve više popularizira i postaje neizostavni dio modernog dnevnog boravka.

Popularne aplikacije na Smart TV-u

 • Netflix

  Jedna od najpopularnijih aplikacija na Smart TV-u je Netflix. Ova aplikacija omogućuje korisnicima strujanje tisuća filmova i TV emisija uz mjesečnu pretplatu. Sadržaj se može gledati u visokoj kvaliteti i može se prilagoditi preferencijama korisnika.

 • YouTube

  YouTube aplikacija omogućuje korisnicima gledanje video sadržaja s interneta. Možete pretraživati i gledati videe iz različitih kategorija, kao i pratiti omiljene YouTubere. Ova aplikacija je idealna za korisnike koji žele pristupiti ogromnoj biblioteci videa s raznih izvora.

 • Amazon Prime Video

  Aplikacija Amazon Prime Video nudi obilje filmova, TV emisija i originalnog sadržaja dostupnog za streaming. Pretplatnici Amazon Primea također imaju pristup ekskluzivnim ponudama i dodatnim pogodnostima. Ova aplikacija je popularna među korisnicima koji preferiraju Amazonovu platformu za streaming.

 • HBO GO

  HBO GO je aplikacija namijenjena ljubiteljima HBO sadržaja. Omogućuje strujanje najnovijih TV emisija, filmova i dokumentaraca koje pruža HBO. Aplikacija također nudi mogućnost preuzimanja sadržaja za gledanje u pokretu.

 • Spotify

  Spotify je popularna glazbena aplikacija koja korisnicima omogućuje streaming glazbe s interneta. Možete pretraživati razne žanrove, stvarati playliste i pratiti omiljene izvođače. Spotify također nudi personalizirane preporuke na temelju glazbenih preferencija korisnika.

 • Disney+

  Disney+ je aplikacija koja pruža pristup najboljem sadržaju Disney, Pixar, Marvel, Star Wars i National Geographic. Korisnici mogu strujanje filmova, TV serija i originalnog sadržaja. Ova aplikacija je idealna za obitelji s djecom ili ljubitelje Disneyjevog sadržaja.

 • Google Play Store

  Google Play Store nudi širok izbor aplikacija i igara za Smart TV. Korisnici mogu pretraživati i preuzimati aplikacije za razne svrhe, kao što su streaming video usluge, igre, edukativni sadržaj i još mnogo toga. Ova aplikacija omogućuje prilagodbu Smart TV iskustva korisnika.

 • BBC iPlayer

  BBC iPlayer aplikacija je namijenjena korisnicima u Ujedinjenom Kraljevstvu i omogućuje gledanje programa BBC-ja na zahtjev. Možete pristupiti najnovijim TV emisijama, filmovima i dokumentarcima, kao i slušanje radio programa pruženih od strane BBC-a.

 • Twitch

  Twitch je popularna aplikacija za strujanje uživo video igara i interaktivne sadržaje. Korisnici mogu pratiti omiljene igrače, sudjelovati u razgovorima putem chata i otkrivati ​​nove igre i igrače. Ova aplikacija je idealna za ljubitelje video igara i zajednice.

Ovo su samo neke od popularnih aplikacija koje su dostupne na Smart TV-u. Pametni televizori nude bogat izbor aplikacija za iskustvo gledanja prilagođeno korisnicima.

Pametne funkcije i mogućnosti

Pametni televizori, ili Smart TV, pružaju mnoge funkcije i mogućnosti koje unapređuju vaše TV iskustvo i omogućavaju vam pristup raznim sadržajima putem interneta. Evo nekih od najvažnijih pametnih funkcija koje možete pronaći na Smart TV-ima:

 • Pristup internetu: Sa Smart TV-om možete se povezati na internet i surfati webom direktno preko televizora. Možete pretraživati web stranice, koristiti društvene mreže, proveravati e-poštu i još mnogo toga, sve putem televizijskog ekrana.
 • Aplikacije: Smart TV-ovi imaju ugrađen App Store u kojem možete preuzeti razne aplikacije. Možete preuzeti aplikacije za gledanje video sadržaja, igranje igara, slušanje muzike, praćenje vesti i još mnogo toga. Takođe, neki Smart TV-ovi podržavaju i instaliranje dodatnih aplikacija kako biste prilagodili uređaj prema vašim željama i potrebama.
 • Streaming sadržaja: Jedna od ključnih funkcija pametnih televizora je mogućnost streaminga sadržaja putem interneta. Možete strimovati video sadržaj sa popularnih servisa kao što su Netflix, Amazon Prime, YouTube i drugi. Takođe, neki Smart TV-ovi imaju integrirane DTV funkcije koje omogućavaju gledanje digitalnih kanala putem interneta.
 • Mirroring i screen sharing: Pametni televizori često podržavaju funkcije kao što su mirroring i screen sharing, koje vam omogućavaju da bežično prikažete sadržaj sa svog mobilnog uređaja ili računara na velikom televizijskom ekranu. To je korisno kada želite deliti fotografije, video zapise, prezentacije ili igrati igre na većem ekranu.
 • Glasovna kontrola i upravljanje: Mnogi Smart TV-ovi dolaze sa ugrađenim glasovnim asistentima kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant. Možete koristiti glasovne komande kako biste pretraživali sadržaj, menjali kanale, upravljali postavkama i još mnogo toga. Ovo olakšava upravljanje televizorom, posebno kada se nalazite udobno na kauču.
 • Povezivanje sa drugim uređajima: Smart TV-ovi imaju različite portove i bežične tehnologije koje vam omogućavaju da se povežete sa drugim uređajima kao što su igrače konzole, Blu-ray plejeri, zvučne trake, mobilni uređaji i računari. Ovo vam omogućava da proširite funkcionalnost televizora i uživate u dodatnom sadržaju i mogućnostima.
 • Praćenje večernjih vijesti i vremenske prognoze: Smart TV-ovi često imaju ugrađene aplikacije koje vam omogućavaju brz pristup večernjim vijestima i vremenskoj prognozi. Možete se informirati o najnovijim događajima i vremenskim uslovima bez potrebe izlaska iz svog doma.

Ove su samo neke od mnogih pametnih funkcija i mogućnosti koje možete pronaći na pametnim televizorima. Oni pružaju nevjerojatno intuitivno i zabavno iskustvo gledanja televizije, poboljšavajući način na koji pristupate sadržaju i koristite televizor.

Kupovina Smart TV-a

1. Odaberite pravu veličinu televizora

Prvi korak pri kupovini Smart TV-a je odabrati pravu veličinu televizora za vašu sobu. Razmislite o udaljenosti sa koje obično gledate televiziju i izmjerite prostor na kojem planirate postaviti televizor. Veći televizori obično pružaju bolje iskustvo gledanja, ali važno je uzeti u obzir i veličinu sobe kako bi se osiguralo da će televizor dobro stati u prostor.

2. Provjerite rezoluciju

Rezolucija je važan faktor pri odabiru Smart TV-a. Viša rezolucija pruža oštriju sliku i veći broj detalja. Dvije najčešće rezolucije koje se koriste na Smart TV-ima su Full HD (1920×1080 piksela) i 4K Ultra HD (3840×2160 piksela). Ako želite najbolju kvalitetu slike, preporučuje se odabir televizora s 4K Ultra HD rezolucijom.

3. Razmislite o platformi Smart TV-a

Različiti proizvođači Smart TV-a koriste različite platforme za svoje televizore. Platforma je softver koji upravlja Smart funkcionalnostima televizora, kao što su pristup aplikacijama i internetskom sadržaju. Popularne platforme uključuju Android TV, WebOS, Tizen i Roku TV. Provjerite dostupne aplikacije i funkcionalnosti platforme kako biste bili sigurni da će zadovoljiti vaše potrebe.

4. Povezivost

Pri kupovini Smart TV-a, provjerite dostupne mogućnosti povezivanja na televizoru. Idealno je da televizor ima Wi-Fi podršku, kako biste se mogli povezati na internet bežično. Također provjerite koliko HDMI i USB ulaza ima televizor, kako biste mogli povezati druge uređaje poput igraćih konzola, Blu-ray playera ili vanjskih hard diskova.

5. Cijena

Kada kupujete Smart TV, važno je uzeti u obzir cijenu. Postavite si budžet prije nego krenete u kupovinu i pronađite TV koji odgovara vašim potrebama i financijskim mogućnostima. Provjerite različite trgovine i ponude kako biste pronašli najbolju cijenu za željeni model.

6. Pročitajte recenzije

Da biste donijeli informiranu odluku pri kupovini Smart TV-a, preporučuje se pročitati recenzije različitih modela. Korisničke recenzije mogu vam pružiti uvid u kvalitetu slike, funkcionalnosti i pouzdanost televizora.

7. Garancija i podrška

Provjerite garancijske uvjete i dostupnost podrške proizvođača prije nego što kupite televizor. Garancija vam pruža zaštitu od slučajnih kvarova ili problema s televizorom, a dostupna podrška će vam biti korisna ako se susretnete s pitanjima ili problemima tijekom korištenja televizora.

Slijedeći ove korake, možete donijeti informiranu odluku i odabrati Smart TV koji najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama.

Upute za korištenje Smart TV-a

Povezivanje Smart TV-a

Da biste koristili Smart TV funkcionalnost, morate pravilno povezati televizor s internetom. Postoje nekoliko načina na koje možete to učiniti:

 • Povezivanje putem Wi-Fi mreže: Ako imate Wi-Fi mrežu kod kuće, možete odabrati ovu opciju. Idite na postavke mreže na Smart TV-u i pronađite dostupne Wi-Fi mreže. Odaberite svoju mrežu, unesite lozinku i vaš Smart TV će biti povezan s internetom.
 • Povezivanje putem Ethernet kabela: Ako preferirate žičanu vezu, možete povezati Smart TV izravno s rutera pomoću Ethernet kabela. Ovaj način povezivanja pruža stabilniju vezu od Wi-Fi veze.

Korištenje Smart TV aplikacija

Nakon što je vaš Smart TV povezan s internetom, možete početi koristiti razne aplikacije na svom televizoru. Ovo su neki koraci kako biste to mogli učiniti:

 1. Uključite svoj Smart TV i pronađite izbornik s aplikacijama. Ovo će se obično prikazati kao ikone na početnom zaslonu.
 2. Kliknite na ikonu aplikacije koju želite koristiti. Na primjer, možete odabrati aplikaciju za streaming video sadržaja poput Netflix-a ili YouTube-a.
 3. Ako već nemate račun za tu aplikaciju, možda ćete trebati stvoriti novi račun i prijaviti se.
 4. Nakon prijave, možete pretraživati i gledati sadržaj koji nudi aplikacija. Možete pristupiti filmovima, serijama, glazbi, vijestima i još mnogo toga, ovisno o aplikaciji koju koristite.

Upotreba pametnih funkcija

Smart TV nudi i druge pametne funkcije koje možete koristiti kako biste poboljšali svoje iskustvo gledanja:

 • Pretraživanje interneta: Možete koristiti ugrađeni preglednik kako biste pretraživali internet izravno na vašem Smart TV-u. Pažljivo koristite daljinski upravljač ili vanjsku tipkovnicu za unos teksta.
 • Socijalne mreže: Neke Smart TV aplikacije omogućuju vam pristup vašim omiljenim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i Instagram. Možete pregledavati objave, dijeliti sadržaj s prijateljima i ažurirati svoj profil.
 • Povezivanje uređaja: Većina Smart TV-a ima HDMI priključke koji vam omogućuju povezivanje drugih uređaja poput igraćih konzola, Blu-ray playera ili zvučnika. To vam omogućuje da proširite funkcionalnost svog televizora i poboljšate iskustvo gledanja.

Postavljanje sigurnosnih postavki

Kako biste se zaštitili od potencijalnih prijetnji i osigurali sigurnost svojih osobnih podataka, važno je postaviti sigurnosne postavke na Smart TV-u:

 1. Ažurirajte softver: Redovito provjeravajte ima li dostupnih ažuriranja za softver na vašem Smart TV-u. Ova ažuriranja uključuju sigurnosne zakrpe koje će popraviti poznate sigurnosne probleme.
 2. Upotrijebite lozinku: Možete postaviti lozinku kako biste spriječili neovlašten pristup postavkama i aplikacijama na Smart TV-u. Odaberite snažnu lozinku koju samo vi znate.
 3. Upravljajte pristupom: Ako dijelite Smart TV s drugim članovima obitelji, možete postaviti različite korisničke profile s pristupom samo određenim aplikacijama i sadržaju.

Održavanje Smart TV-a

Za dugotrajnost i optimalno iskustvo korištenja Smart TV-a, redovito ga održavajte:

 • Čišćenje zaslona: Koristite poseban čistač zaslona ili mekanu krpom kako biste očistili TV zaslon od prašine i otisaka prstiju. Nemojte koristiti abrazivne materijale koji bi mogli oštetiti zaslon.
 • Isključivanje kad nije u upotrebi: Ako ne koristite Smart TV, preporučljivo je isključiti ga ili ga staviti u način mirovanja. Ovo će produžiti vijek trajanja televizora i smanjiti potrošnju energije.

Zaključak

Smart TV nudi mnoge napredne značajke i mogućnosti koje možete iskoristiti za poboljšanje vašeg iskustva gledanja. Slijedite ove upute kako biste povezali televizor s internetom i koristili razne aplikacije i funkcionalnosti.

FAQ:

Što je Smart TV?

Smart TV je televizor koji ima ugrađene funkcije interneta, omogućavajući korisnicima pristup različitim aplikacijama, streaming sadržajima i online servisima.

Kako se koriste Smart televizori?

Smart televizori se koriste tako što se povežu s bežičnom mrežom kod kuće. Nakon toga korisnici mogu pretraživati internet, instalirati aplikacije, gledati streaming sadržaj, igrati videoigre i još mnogo toga direktno na svojem televizoru.

Koje su prednosti Smart televizora?

Prednosti Smart televizora su mnoge. Mogu pristupiti velikom broju aplikacija i sadržaja, uključujući streaming servise poput Netflix-a i YouTube-a. Također, mogu se povezati s drugim uređajima i koristiti ih kao središnju kontrolnu jedinicu za kućnu zabavu.

Trebam li imati internet za korištenje Smart televizora?

Da, za korištenje Smart televizora potrebna je internet veza. Bez interneta nećete moći pristupiti aplikacijama i streaming sadržajima na vašem televizoru.

Mogu li gledati YouTube na Smart televizoru?

Da, možete gledati YouTube na Smart televizoru. Većina Smart televizora dolazi s ugrađenom YouTube aplikacijom, koju možete koristiti za pretraživanje i gledanje YouTube videa na velikom ekranu.

Koje su popularne marke Smart televizora?

Na tržištu postoji veliki broj marki Smart televizora, ali neke od najpopularnijih su Samsung, LG, Sony, Philips i Panasonic.