Što jesti prije treninga: savjeti i ideje za obrok prije treninga | [имя сайта]

Što Jesti Prije Treninga

Što Jesti Prije Treninga

Pravilna prehrana prije treninga ima ključnu ulogu u postizanju dobrih sportskih rezultata. Odabir pravih namirnica može utjecati na tvoju energiju, izdržljivost i oporavak. Priprema obroka prije treninga može biti izazov, ali slijedeći nekoliko savjeta i ideja možeš osigurati da unosiš potrebne hranjive tvari prije tjelesne aktivnosti.

Jedan od ključnih elemenata koje bi trebao uključiti u svoj obrok prije treninga je kvalitetan izvor proteina. Proteini su građevni blokovi mišića i ključni su za oporavak mišića nakon treninga. Možeš birati između jaja, pilećeg ili purećeg mesa, ribe, orašastih plodova ili mliječnih proizvoda.

Drugi važan element su ugljikohidrati, koji su glavni izvor energije za tijelo. Odaberi složene ugljikohidrate, kao što su cjelovite žitarice, voće i povrće. Složeni ugljikohidrati će tvoje tijelo opskrbiti energijom na duže vrijeme, dok će te jednostavni ugljikohidrati, poput slatkiša i gaziranih pića, brzo zasićivati, ali i brzo trošiti tvoje zalihe energije.

Obrok prije treninga trebao bi biti lagano probavljiv i osigurati dovoljno energije za tvoju tjelesnu aktivnost. Važno je uzeti u obzir individualne potrebe i ciljeve treninga.

Naravno, svaka osoba je jedinstvena i može reagirati na hranu na drugačiji način. Preporučljivo je da isprobaš različite opcije i promatraš kako tvoje tijelo reagira. Neka ti ovi savjeti i ideje za obrok prije treninga posluže kao smjernica u odabiru prave hrane koja će ti pomoći da postigneš maksimalne rezultate u tvojoj tjelesnoj aktivnosti.

Contents

Što jesti prije treninga: savjeti i ideje za obrok prije treninga

Zašto je važno jesti prije treninga?

Obrok prije treninga je važan jer vam daje energiju koja vam je potrebna za izvođenje vježbi. Ako ne jedete prije treninga, možete osjećati umor, slabost i nedostatak energije. Također, pravilan obrok prije treninga može pomoći u izgradnji mišića i oporavku tijela nakon treninga.

Kako odabrati pravi obrok prije treninga?

Kada birate obrok prije treninga, važno je kombinirati namirnice koje će vam pružiti energiju, ali neće biti preteške za probavu. Također, važno je uzeti u obzir vrijeme koje vam je potrebno da probavite obrok prije nego što krenete s vježbanjem. Evo nekoliko ideja za obrok prije treninga:

 • Voće – Voće poput banana ili jabuka je odličan izvor brzo dostupnih ugljikohidrata koji će vam pružiti energiju za trening.
 • Povrće – Povrće poput mrkve ili paprike može vam pružiti dosta vlakana i vitamina za energiju.
 • Piletina – Piletina je bogata proteinima koji su važni za izgradnju mišića. Možete je konzumirati kao salatu ili pečenu sa smeđom rižom.
 • Jogurt – Jogurt je izvrstan izvor proteina i probiotika koji mogu pomoći u probavi i oporavku mišića. Možete ga kombinirati s voćem i zobenim pahuljicama.

Obrok prije treninga: vrijeme i količina

Vrijeme koje ćete odvojiti između obroka i treninga ovisi o vašoj probavi i preferencijama. Općenito, preporučuje se jesti obrok prije treninga najmanje 1-2 sata prije početka vježbanja. Osim toga, važno je uzeti u obzir i količinu obroka – vaš obrok prije treninga trebao bi biti dovoljno hranjiv, ali ne i pretežak. Pokušajte jesti dovoljno hrane za osigurati energiju, ali izbjegavajte pretjerano puno jesti jer može dovesti do osjećaja težine i nelagode tijekom treninga.

Savjeti za obrok prije treninga

 1. Izbjegavajte teške i masne obroke koji mogu usporiti probavu i uzrokovati nelagodu tijekom treninga.
 2. Uključite složene ugljikohidrate u svoj obrok prije treninga, poput smeđe riže, tjestenine od cjelovitih žitarica ili batata, jer će vam pružiti dugotrajnu energiju.
 3. Uključite i dovoljnu količinu proteina u svoj obrok prije treninga kako biste podržali oporavak mišića i izgradnju mišićne mase.
 4. Ne zaboravite se hidratizirati prije treninga pijenjem dovoljno vode.
 5. Poslušajte svoje tijelo – svatko ima različite prehrambene potrebe i preferencije, pa eksperimentirajte s različitim obrocima prije treninga kako biste pronašli ono što vam najbolje odgovara.

Primjeri obroka prije treninga

Evo primjera nekoliko obroka koje možete isprobati prije treninga:

You might be interested:  Kako Da Kiflice Budu Mekane
Obrok Vrijeme konzumiranja
Pirjani pileći file s povrćem i smeđom rižom 1-2 sata prije treninga
Jogurt s voćem i zobenim pahuljicama 1 sat prije treninga
Sendvič s puretinom, zelenilom i integralnim kruhom 30-60 minuta prije treninga
Smoothie od banane, špinata i bademovog mlijeka 15-30 minuta prije treninga

Neka vam ti primjeri posluže kao smjernica, ali svakako prilagodite obrok svojim potrebama i preferencijama. Uživajte u treningu!

Važnost obroka prije treninga

Jedan od najvažnijih faktora za postizanje uspjeha u treningu je pravilna prehrana, a posebno obrok prije treninga. Obrok prije treninga pruža tijelu potrebne nutrijente i energiju za optimalno vježbanje. Bez pravilne prehrane prije treninga, tijelo može osjetiti nedostatak energije i performanse mogu biti smanjene.

Nutrijenti za obrok prije treninga

Kada je riječ o obroku prije treninga, važno je osigurati unos dovoljno nutrijenata kako bi tijelo bilo spremno za vježbanje. Evo nekih ključnih nutrijenata koje treba uključiti u obrok prije treninga:

 • Proteini: Proteini su važni za obnovu mišića i izgradnju mišićne mase. Uključite izvor proteina poput pilećeg, junetine, ribe ili jaja u obrok prije treninga.
 • Ugljikohidrati: Ugljikohidrati su gorivo za tijelo tijekom treninga. Odaberite kompleksne ugljikohidrate poput integralnih žitarica, voća i povrća kako bi se osiguralo dugotrajno oslobađanje energije.
 • Masti: Male količine zdravih masti poput avokada, orašastih plodova ili maslinovog ulja mogu pružiti dodatnu energiju tijekom vježbanja.

Prednosti obroka prije treninga

Obrok prije treninga pruža brojne prednosti za tijelo i vježbanje. Neki od glavnih razloga zašto je važno jesti prije treninga su:

 1. Poboljšana izdržljivost: Obrok prije treninga osigurava dovoljno energije za dugotrajno vježbanje, što može pomoći u poboljšanju izdržljivosti i performansi.
 2. Smanjenje rizika od ozljeda: Pravilna prehrana prije treninga pomaže u sprečavanju ozljeda jer osigurava dovoljno nutrijenata za mišiće i zglobove.
 3. Brže oporavak: Obrok prije treninga može pomoći u smanjenju mišićnog oštećenja i poboljšati brzinu oporavka nakon treninga.
 4. Poboljšana koncentracija: Pravilan obrok prije treninga može poboljšati koncentraciju i fokus tijekom vježbanja.

Napomena o konzumiranju obroka prije treninga

Važno je prilagoditi obrok prije treninga prema potrebama i preferencijama pojedinca. Netko može preferirati lagani obrok s malom količinom hrane, dok drugi mogu bolje vježbati s punijim obrokom. Također, vrijeme obroka prije treninga može varirati ovisno o tome kako tijelo reagira na hranu. Neki ljudi preferiraju jesti sat vremena prije treninga, dok drugi mogu jesti 2-3 sata prije treninga kako bi imali dovoljno vremena za probavu hrane.

U konačnici, važno je eksperimentirati i slušati svoje tijelo kako biste pronašli optimalni obrok prije treninga koji vam najbolje odgovara. Kada se pravilan obrok konzumira prije treninga, tijelo će imati potrebnu energiju i nutrijente za postizanje najboljih rezultata u treningu.

Makronutrijenti za obrok prije treninga

Kada planirate obrok prije treninga, važno je uzeti u obzir svoje ciljeve i tjelesne potrebe. Također je važno uravnotežiti unos makronutrijenata kako biste osigurali energiju i optimalnu performansu tijekom treninga.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su glavni izvor energije za vaše tijelo. Prije treninga, trebali biste konzumirati lako probavljive ugljikohidrate koji će vam pružiti brzu energiju. Neki primjeri zdravih izvora ugljikohidrata za obrok prije treninga uključuju:

 • Jabuke
 • Bananu
 • Rižin kruh
 • Smeđa riža
 • Quinoa

Proteini

Proteini su ključni za obnovu mišićnog tkiva i oporavak nakon treninga. Tijekom obroka prije treninga, trebali biste osigurati unos proteina koji će tijelu pružiti potrebne aminokiseline. Neki primjeri zdravih izvora proteina za obrok prije treninga uključuju:

 • Piletina
 • Tuna
 • Grčki jogurt
 • Mahunarke (npr. grah, leća)
 • Jaja

Masti

Masti su također važan dio obroka prije treninga, jer pomažu dugo održati energiju. Birajte zdrave izvore masti kako biste održali optimalnu prehranu. Neki primjeri zdravih izvora masti za obrok prije treninga uključuju:

 • Avokado
 • Maslinovo ulje
 • Orašasti plodovi (npr. bademi, oraščići)
 • Losos
 • Sjemenke (npr. lanene, bučine)

Uzimanje obroka bogatog makronutrijentima prije treninga može vam pomoći da ostvarite maksimalne rezultate tijekom vježbanja. Važno je slušati svoje tijelo i prilagoditi unos hrane prema svojim potrebama i preferencijama.

Povoljne namirnice za pripremu obroka prije treninga

Uzimanje adekvatnog obroka prije treninga ključno je za postizanje optimalnih rezultata u vježbanju. Neka namirnice bogate hranjivim tvarima mogu vam pomoći u dobivanju energije, poboljšanju izdržljivosti i oporavku mišića. U nastavku su navedene neke povoljne namirnice koje možete uključiti u svoj obrok prije treninga:

Pileća prsa

 • Pileća prsa su odličan izvor proteina i esencijalnih amino kiselina koje su ključne za oporavak mišića i izgradnju mišićne mase.
 • Osim toga, pileća prsa su relativno niske kalorijske namirnice, što ih čini dobrom opcijom za osobe koje žele održati nisku tjelesnu masu.

Integralni kruh

 • Integralni kruh bogat je složenim ugljikohidratima koji se polako otpuštaju u tijelo i pružaju dugotrajnu energiju.
 • Također sadrži vlakna koja pomažu u regulaciji probave i smanjenju gladi.

Jogurt

 • Jogurt je izvor proteina i kalcija, koji su važni za mišićne funkcije i održavanje zdravih kostiju.
 • Također može pružiti dodatni izvor energije i hidrataciju, posebno ako se kombinira s voćem ili orašastim plodovima.

Banane

 • Banane su jednostavan izvor ugljikohidrata koji se brzo apsorbiraju i pružaju trenutačnu energiju.
 • Također su bogate kalijem, koji pomaže u održavanju ravnoteže elektrolita, te vitaminima i mineralima koji podržavaju oporavak mišića.

Orašasti plodovi

 • Orašasti plodovi, poput badema, lješnjaka i oraha, bogati su zdravim mastima koje pružaju dugotrajnu energiju.
 • Također su izvor proteina i vlakana, koji mogu pomoći u održavanju sitosti tijekom treninga.

Quinoa

 • Quinoa je cjelovita hrana bogata proteinima, vlaknima i esencijalnim hranjivim tvarima.
 • Uz to, quinoa je niska ugljikohidratima i ima nizak glikemijski indeks, što je čini idealnom opcijom za održavanje stabilne razine šećera u krvi tijekom treninga.

U konačnici, odabir namirnica za obrok prije treninga ovisi o individualnim preferencijama i ciljevima treninga. Važno je eksperimentirati s različitim kombinacijama hrane i osluškivati vlastito tijelo kako biste pronašli optimalnu opciju koja vam pruža energiju i podržava vaše treninge.

You might be interested:  Kako Se Prenosi Šarlah

Jednostavne i brze ideje za obrok prije treninga

Ako želite imati dovoljno energije za svoj trening, važno je jesti pravi obrok prije početka. Evo nekoliko jednostavnih i brzih ideja za obrok prije treninga:

1. Banane sa kikiriki putrom

Ovo je odličan izbor za brzi i energizirajući obrok prije treninga. Banane su bogate ugljikohidratima koji pružaju energiju, dok je kikiriki putar bogat proteinima i zdravim mastima. Jednostavno rasparajte bananu na pola, nanesite kikiriki putar i pospite chia sjemenkama ili zdrobljenim orašastim plodovima.

2. Ovsene pahuljice sa voćem

Ovsene pahuljice su izvrstan izvor vlakana i sporih ugljikohidrata koji će vam pružiti dugotrajnu energiju. Možete ih napraviti jos brže ako koristite instant ovsene pahuljice. Dodajte svježe ili suho voće po izboru kako biste dobili dodatnu dozu vitamina i minerala.

3. Jogurt sa sjemenkama i medom

Jogurt je odličan izvor proteina i probiotika, koji su važni za održavanje zdrave probave. Dodajte nekoliko žlica sjemenki poput chia sjemenki, lanenih sjemenki ili suncokretovih sjemenki kako biste dobili dodatnu dozu zdravih masti i vlakana. Za slatkoću, možete dodati malo meda ili javorovog sirupa.

4. Sendvič s puretinom i avokadom

4. Sendvič s puretinom i avokadom

Sendvič sa puretinom i avokadom je odličan obrok prije treninga jer kombinira bjelančevine iz puretine i zdrave masti iz avokada. Dodajte salatu i rajčicu kako biste dobili dodatne vitamine i vlakna. Koristite integralni kruh za još više vlakana.

5. Smoothie sa proteinskim prahom

Ako nemate puno vremena, smoothie je odličan izbor za brzi obrok prije treninga. Možete ga napraviti unaprijed i ponijeti sa sobom. Dodajte proteinski prah kako biste dobili dodatnu dozu proteina. Također, možete dodati voće, zeleno lisnato povrće, bademe ili sjemenke kako biste dobili dodatne hranjive tvari.

Važno je da konzumirate obrok barem 1-2 sata prije treninga kako biste imali dovoljno vremena za probavu. Također, pripazite na veličinu obroka – ne želite jesti previše i osjećati se teško tijekom treninga. Prilagodite obrok svojim potrebama i preferencijama, ali se pobrinite da sadrži kombinaciju ugljikohidrata, proteina i zdravih masti kako biste dobili potrebnu energiju i hranjive tvari.

Što izbjegavati prije treninga

 • Teška i masna hrana: Prije treninga izbjegavajte tešku hranu poput pržene hrane, masnih jela i jela koja su bogata zasićenim mastima. Ova hrana je teško probavljiva i može uzrokovati nelagodu, nadutost i smanjiti vašu sportsku izvedbu.
 • Puna želuca: Izbjegavajte obilan obrok neposredno prije treninga. Prejedanje može izazvati osjećaj nelagode i otežati vam kretanje tijekom treninga.
 • Gazirana pića: Gazirana pića sadrže puno šećera i mogu uzrokovati nadutost i neugodan osjećaj u želucu. Također, ne pružaju dovoljno hidratacije za tijelo tijekom treninga.
 • Alkohol: Izbjegavajte konzumiranje alkohola prije treninga. Alkohol može uzrokovati dehidraciju, smanjiti tjelesnu izdržljivost i smanjiti vašu sportsku izvedbu.
 • Kofein: Kofein je stimulans koji može poboljšati izvedbu tijekom treninga. Međutim, za neke ljude prekomjerni unos kofeina može uzrokovati želučane tegobe, nervozu i tjeskobu. Uzmite u obzir svoju individualnu toleranciju na kofein prije konzumiranja caffeinated napitaka prije treninga.
 • Prerađena hrana: Prerađena hrana često sadrži puno aditiva, konzervansa i šećera koji nisu korisni za vaše tijelo tijekom treninga. Pokušajte izbjegavati prerađene grickalice, brzu hranu i slatkiše prije treninga.

Prije treninga je važno konzumirati uravnotežen obrok koji sadrži dovoljno ugljikohidrata za energiju i bjelančevina za oporavak mišića. Izbor hrane prije treninga može varirati ovisno o individualnim potrebama i vrsti treninga koju planirate obaviti. Važno je eksperimentirati s različitim namirnicama kako biste pronašli ono što vam odgovara najbolje.

Pravilan raspored obroka prije treninga

1. Vrijeme obroka

Pravilan raspored obroka prije treninga je ključan za postizanje optimalnih rezultata. Važno je planirati obroke tako da tijelo ima dovoljno vremena da ih probavi prije nego što započnete fizičku aktivnost. Preporučuje se konzumacija obroka najmanje 1-2 sata prije treninga.

2. Makronutrijenti

Obrok prije treninga trebao bi sadržavati sve potrebne makronutrijente kako bi tijelo bilo energizirano i spremno za vježbanje. To uključuje ugljikohidrate, proteine ​​i zdrave masti.

3. Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su glavni izvor energije za tijelo tijekom treninga. Preporučuje se konzumiranje složenih ugljikohidrata poput cjelovitih žitarica, voća i povrća prije treninga. Oni će vam pružiti dugotrajnu energiju koja je potrebna za izvođenje vježbi.

4. Proteini

Proteini su ključni za oporavak mišića i izgradnju mišićne mase. Konzumiranje proteina prije treninga pomaže u sprečavanju razgradnje mišića tijekom vježbanja. Dobar izbor proteina prije treninga su jaja, nemasno meso, mliječni proizvodi i biljni izvori proteina poput graha, leće i orašastih plodova.

5. Zdrave masti

Zdrave masti također su važne za pravilan raspored obroka prije treninga. One pružaju dugotrajnu energiju i pomažu u apsorpciji vitamina i hranjivih tvari. Dobri izvori zdravih masti su avokado, orašasti plodovi, maslinovo ulje i riba.

6. Hidratacija

Nemojte zaboraviti na hidrataciju prije treninga. Važno je popiti dovoljno tekućine kako biste izbjegli dehidraciju tijekom fizičke aktivnosti. Preporučuje se konzumacija 1-2 čaše vode otprilike sat vremena prije treninga.

7. Primjeri obroka prije treninga

Evo nekoliko primjera obroka koje možete konzumirati prije treninga:

Obrok prije treninga Vrijeme obroka
Žitarice sa voćem i jogurtom 1-2 sata prije treninga
Tost sa piletinom i avokadom 1-2 sata prije treninga
Tuna sendvič sa povrćem 1-2 sata prije treninga
Kriška integralnog kruha sa bademovim maslacem i bananom 1-2 sata prije treninga

važno je da prilagodite obrok svojim individualnim potrebama i preferencijama. Neka vam obrok prije treninga bude lagan, ali zadovoljavajući, kako biste imali dovoljno energije za produktivan trening.

You might be interested:  Kada U Mirovinu Sa 41 Godinom Staža

Najbolje vrijeme za obrok prije treninga

Za optimiziranje performansi tijekom treninga, važno je pravilno planirati obrok prije vježbanja. Kako biste dobili maksimalnu korist od svog treninga i osigurali dovoljno energije za fizičku aktivnost, trebali biste jesti odgovarajući obrok prije treninga.

Obratite pažnju na vrijeme obroka

Vrijeme obroka prije treninga igra važnu ulogu u osiguravanju dovoljno energije i sprječavanju nelagode tijekom treninga. Generalni cilj je jesti dovoljno vremena prije treninga kako biste osigurali da probava bude dovoljno napredovala i da tijelo ima dovoljno vremena za probavljanje hrane.

Preporučuje se da se veći obrok konzumira oko 2-3 sata prije treninga. Na taj način tijelo ima dovoljno vremena da probavi hranu i apsorbira hranjive tvari koje će biti potrebne za energiju tijekom treninga. Ako imate samo malo vremena prije treninga, možete konzumirati manji obrok oko 1 sat prije treninga. Važno je izbjegavati obroke neposredno prije treninga jer može doći do nelagode i smanjene performanse.

Kvalitetni obroci za energiju prije treninga

Kada planirate obrok prije treninga, važno je odabrati hranu koja je bogata ugljikohidratima i proteinima. Ugljikohidrati pružaju tijelu energiju koja je potrebna za fizičku aktivnost, dok proteini pomažu u izgradnji mišića i oporavku. Evo nekoliko prijedloga za kvalitetne obroke prije treninga:

 • Cjelovite žitarice sa voćem
 • Ovsena kaša sa orašastim plodovima
 • Piletina ili riba sa smeđom rižom i povrćem
 • Sendvič od purećeg mesa i povrća

Također je važno konzumirati dovoljno tekućine prije treninga kako biste ostali hidrirani tijekom vježbanja. Voda je obično najbolji izbor, ali možete konzumirati i dodatne tekućine poput prirodnih sokova ili napitaka koji sadrže elektrolite.

Prilagodite obrok svojim potrebama

Svaka osoba ima različite prehrambene potrebe i preferencije. Važno je da prilagodite obrok prije treninga svojim osobnim potrebama. Ako imate posebne prehrambene zahtjeve ili alergije, uvijek se posavjetujte s nutricionistom ili stručnjakom za prehranu kako biste dobili individualizirane savjete i ideje za obrok prije treninga.

Zaključak je da je važno jesti pravilan obrok prije treninga kako biste dobili dovoljno energije i izbjegli nelagodu tijekom vježbanja. Obratite pažnju na vrijeme obroka, odaberite kvalitetne namirnice bogate ugljikohidratima i proteinima te prilagodite obrok svojim potrebama. To će vam pomoći da maksimizirate performanse tijekom treninga i postignete svoje fitness ciljeve.

Ostali savjeti za obrok prije treninga

Važnost obroka prije treninga

Obrok prije treninga ima ključnu ulogu u osiguravanju energije, poboljšanju performansi i oporavku tijela. Kvalitetan obrok prije vježbanja može pomoći u poboljšanju snage, izdržljivosti i koncentraciji.

Izbjegavanje teške hrane

Prije treninga trebate izbjegavati teške obroke koji su bogati mastima, vlaknima ili proteinima. Ovi sastojci mogu otežati varenje i uzrokovati nelagodu tijekom treninga. Umjesto toga, fokusirajte se na unos lako probavljive hrane koja će vam pružiti dovoljno energije.

Pravilno vrijeme obroka

Preporučljivo je jesti obrok 1-3 sata prije treninga kako bi se tijelo imalo dovoljno vremena za probavljanje hrane i apsorpciju hranjivih tvari. Ako vam je vrijeme ograničeno, možete pojesti manji obrok ili brzi obrok u obliku smoothieja ili energetskih pločica.

Kombinacija ugljikohidrata i proteina

Ugljikohidrati su izvor energije, dok proteini pomažu u obnovi i izgradnji mišića. Idealno je kombinirati ove dvije komponente u obroku prije treninga. Možete konzumirati voće, cjelovite žitarice, jogurt ili pileće grudi kao dio svog obroka prije treninga.

Hidratacija

Ne zaboravite piti dovoljno tekućine prije treninga kako biste izbjegli dehidraciju. Voda je najbolji izbor, ali možete piti i nezaslađeni čaj ili elektrolite kako biste nadoknadili izgubljene minerale tijekom vježbanja.

Individulane potrebe

Svaka osoba je jedinstvena i ima različite nutricionističke potrebe. Ono što najbolje djeluje za nekoga može biti neefikasno za drugoga. Važno je eksperimentirati s različitim vrstama obroka prije treninga i slušati svoje tijelo kako biste odredili što vam najbolje odgovara.

Primjer obroka prije treninga

Evo primjera obroka koji možete konzumirati prije treninga:

Obrok Sastojci
Doručak Jaja sa špinatom, integralni kruh
Užina Orašasti plodovi i voće
Ručak Piletina s povrćem i smeđom rižom
Užina Jogurt sa zobi i bobicama

Uzimanje obroka prije treninga sastavljenog od balansirane kombinacije hrane može vam pomoći u postizanju najboljih rezultata tijekom vježbanja. Ne zaboravite prilagoditi obrok svojim potrebama i preferencijama.

FAQ:

Koji su najbolji obroci prije treninga?

Najbolji obroci prije treninga su oni koji kombiniraju ugljikohidrate i proteine kako bi pružili energiju i obnovili mišiće. To mogu biti, na primjer, integralni kruh sa purećim prsima i povrćem, ili jogurt sa voćem i orašastim plodovima.

Koliko vremena prije treninga trebam jesti?

Preporučuje se da pojedete obrok 1-3 sata prije treninga kako bi se hrana mogla probaviti. Ako imate manje vremena, možete uzeti lagani snack poput banana ili proteinskog shakea.

Što jesti ako želim izgubiti kilograme prije treninga?

Ako želite izgubiti kilograme, preporučuje se da jedete obrok koji je niskokaloričan, bogat proteinima i vlaknima. To može uključivati pileći file sa salatom od povrća ili ribu sa bijelim grahom.

Je li dobro jesti voće prije treninga?

Da, voće može biti dobar izbor prije treninga jer sadrže prirodne šećere koji pružaju brzu energiju. Na primjer, banana ili jabuka su praktični i hranjivi izbori.

Trebam li jesti ugljikohidrate prije treninga?

Ugljikohidrati su važan izvor energije prije treninga, posebno za intenzivne aktivnosti. Preporučuje se konzumacija cjelovitih ugljikohidrata kao što su integralni kruh, smeđa riža ili kvinoja.

Mogu li jesti sendvič prije treninga?

Da, sendvič može biti dobar izbor prije treninga, pogotovo ako sadrži cjelovite žitarice, nemasno meso ili ribu, i svježe povrće. Ovo će vam pružiti potrebne hranjive tvari i energiju za vježbanje.