Što To Bješe Ljubav Akordi - Sve što trebate znati o akordima za pjesmu "Što To Bješe Ljubav"

Što To Bješe Ljubav Akordi

Što To Bješe Ljubav Akordi

Što to bješe ljubav je jedna od najpoznatijih pjesama hrvatskog benda Parni Valjak. Izdana je 1983. godine kao dio albuma “Vrijeme ljubavi”. Pjesmu je napisao frontmen benda Aki Rahimovski, a akorde za nju je dizajnirao Husein Hasanefendić Hus.

Ova balada je postala pravim hitom u Jugoslaviji, a i danas je omiljena među ljubiteljima domaće glazbe. Njeni emotivni stihovi i prepoznatljiva melodija čine je jednom od neizostavnih pjesama na svakom koncertu Parnog Valjka.

Da biste svirali ovu pjesmu na gitari, trebat će vam nekoliko akorda. Glavni akordi u pjesmi su G, C, D i Em. Akord G svirate na drugom pragu, dok C i D svirate na prvom pragu. Akord Em svirate na otvorenoj žici. Ovi osnovni akordi vam će vam omogućiti da odsvirate veći dio pjesme.

“Što to bješe ljubav

da se noćas beatliziramo mi?”

Ako želite dodati malo složenosti sviranju pjesme, možete dodati i akorde Am i F u nekim dijelovima. Kombinirajući ove akorde, možete postići puniji i bogatiji zvuk. Ako želite svirati solo gitaru, možete koristiti ljestvicu G dur, koja se savršeno uklapa u melodiju pjesme.

Ukratko, pjesma “Što to bješe ljubav” je prepoznatljiva balada Parnog Valjka koja je osvojila srca publike. Akordi za ovu pjesmu su relativno jednostavni, ali možete ih nadograditi dodavanjem nekih složenijih akorda ili sola. Bilo da svirate gitaru ili samo uživate u slušanju ove pjesme, sigurno će vam donijeti osjećaj nostalgije i ljubavi.

Što To Bješe Ljubav Akordi

Što To Bješe Ljubav Akordi

“Što To Bješe Ljubav” je pjesma koju je napisao i izveo popularni hrvatski pjevač Oliver Dragojević. Ova pjesma je jedan od njegovih najpoznatijih hitova i vrlo je voljena među njegovim obožavateljima. Ako želite naučiti kako svirati “Što To Bješe Ljubav” na gitari, ispod su akordi za ovu pjesmu.

Akordi za “Što To Bješe Ljubav”:

Evo osnovnih akorda koje trebate znati za sviranje “Što To Bješe Ljubav” na gitari:

Akord Diagram
Am x02210
Dm xx0231
G 320003
C x32010
E 022000
F 133211

Akordi u pjesmi:

Ovo su akordi koji se koriste u pjesmi “Što To Bješe Ljubav”:

 • Strofa: Am – Dm – G – C
 • Refren: G – C – E – Am
 • Mosta: F – G – Am – F

Slijedeći ove akorde, moći ćete svirati “Što To Bješe Ljubav” na gitari. Uživajte u sviranju i pjevanju ove predivne pjesme!

Kako svirati akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Ako želite svirati akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav” morate naučiti nekoliko osnovnih akorda. Ovi akordi se često koriste u mnogim pjesmama i idealni su za početnike.

Osnovni akordi

Evo nekoliko osnovnih akorda koje trebate znati:

 • Am – A-mol akord:
 • Sviranje ovog akorda je jednostavno. Postavite vaš mali prst na treći prst prve žice (na petom pragu) i sve ostale žice držite otvoreno.

 • C – C Dur akord:
 • Ovaj akord također koristi otvorene žice. Postavite srednji prst na treći prst pete žice (na trećem pragu) i kažiprst na drugi prst druge žice (na prvom pragu).

 • G – G Dur akord:
 • Da biste odsvirali ovaj akord, stavite kažiprst na drugi prst pete žice (na drugom pragu), srednji prst na treći prst šeste žice (na trećem pragu) i mali prst na treći prst prve žice (na trećem pragu).

 • F – F Dur akord:
 • Za ovaj akord, stavite kažiprst na prvi prst drugog praga (na drugoj žici), srednji prst na treći prst četvrte žice (na trećem pragu) i prstenjak na treći prst treće žice (na trećem pragu).

Plesanje akorda

Kada naučite ove osnovne akorde, možete ih kombinirati na odgovarajući način kako biste svirali pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Pjesma se uglavnom sastoji od niza jednostavnih akorda koji se ponavljaju kroz cijelu pjesmu.

Evo jednostavnog primjera kako bi se mogli kombinirati akordi:

Mjera Akord
1 Am
2 C
3 G
4 F

Ovo je samo jedan primjer, ali možete eksperimentirati sa različitim kombinacijama akorda kako biste pronašli zvuk koji vam se sviđa.

Sada kada znate kako svirati osnovne akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”, vrijeme je da počnete vježbati. Sretno!

Sve poduke o akordima za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Ovdje su svi akordi koje ćete trebati naučiti kako biste svirali pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Akordi su prikazani u ovoj tablei:

Akord Dijagram
C
G
Am
F

Ovo su osnovni akordi koje ćete koristiti u pjesmi. Ako niste upoznati s njima, preporučuje se da prvo naučite kako svirati ove akorde prije nego što krenete s pjesmom.

Evo redoslijeda akorda koje ćete koristiti za sviranje svake strofe i refrena:

 1. Strofa: C, G, Am, F
 2. Refren: C, G, Am, F

Kada ste naučili svirati ove akorde, možete ih kombinirati s ritmom pjesme kako biste mogli svirati pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Uz malo vježbe, bit ćete u mogućnosti svirati cijelu pjesmu bez problema.

Sada kada imate sve poduke o akordima za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”, možete početi vježbati i uživati u sviranju ove prekrasne pjesme.

Najvažniji akordi za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Ako želite svirati pjesmu “Što To Bješe Ljubav” na gitari, važno je znati nekoliko akorda. Evo najvažnijih akorda koji se koriste u ovoj pjesmi:

 • C – D dur akord: Ako već svirate gitaru, ovaj akord vam je sigurno poznat. Prstom na 1. prsni prst na B žici, 2. prst na D žici i 3. prst na A žici.
 • G – G dur akord: Prvi prst na 2. prsnoj bravi E žice, drugi prst na 3. prsnoj bravi A žice i treći prst na 3. prsnoj bravi E žice.
 • Dm – D mol akord: Prsti na drugoj bravi na A, D i G žicama.
 • F – F dur akord: Prvoga prsta na prvoj bravi B žice, drugoga prsta na drugoj bravi G žice, i trećega prsta na trećoj bravi D žice.

Evo i tablice sa svim navedenim akordima:

Akord Diagram
C
e|---0---
B|---1---
G|---0---
D|---2---
A|---3---
E|---x---
G
e|---3---
B|---0---
G|---0---
D|---0---
A|---2---
E|---3---
Dm
e|---1---
B|---3---
G|---2---
D|---0---
A|---x---
E|---x---
F
e|---1---
B|---1---
G|---2---
D|---3---
A|---3---
E|---1---

Napomena: Ovi navedeni akordi su samo osnovni akordi za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Uz ove akorde možete svirati većinu pjesme. Međutim, u pjesmi se može pojaviti još nekoliko akorda ili varijacija akorda. Preporučuje se slušanje originalne pjesme i vježbanje uz nju kako biste dobili najtočnije akorde i ritam.

Kako uskladiti akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Ako želite naučiti kako svirati pjesmu “Što To Bješe Ljubav” na gitari, morat ćete uskladiti akorde. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da to postignete:

 1. Pronađite akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Možete ih pronaći na internetu, u songbooku ili na stranici koja vam pruža informacije o akordima za pjesme. Nađite akorde za pjesmu i zapišite ih.
 2. Nađite pravilan položaj za svaki akord. Akordi se sviraju na određenim položajima na gitari. Ako niste sigurni kako svirati određeni akord, potražite video tutorial ili zatražite pomoć od iskusnog gitarista.
 3. Pratite ritam pjesme. Kad uskladite akorde, morat ćete pratiti ritam pjesme kako biste dobro svirali. To možete postići slušanjem originalne pjesme i pokušajem sviranja po njenom ritmu.
 4. Vježbajte usklađivanje akorda. Kako biste usavršili svoju tehniku sviranja pjesme, morat ćete vježbati usklađivanje akorda. Možete to raditi postepeno, tako da svirate svaki akord iz pjesme pojedinačno i polako dodajete ostale akorde dok se osjećate udobno s cijelom pjesmom.
 5. Uživajte u sviranju! Kad savladate usklađivanje akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”, moći ćete je svirati s lakoćom i uživati u muzici koju stvarate.

Zapamtite, sviranje akorda za pjesmu zahtijeva praksu i strpljenje. Nemojte se obeshrabriti ako vam treba neko vrijeme da uskladite akorde. S vježbom ćete postati sve bolji i sviranje će vam biti lakše.

Popis akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Ovdje je popis akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”, koju je izvodio izvođač:

Akord Položaj prsta
C 032010
G 320003
Am 002210
F 133211
E 022100
Dm XX0231

Ovo je osnovni popis akorda koji će vam pomoći svirati pjesmu “Što To Bješe Ljubav”. Sada možete pratiti ritam i svirati uz izvođača pomoću ovih akorda.

Tehnike sviranja akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Da biste naučili svirati akorde za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”, važno je razumjeti nekoliko tehnika sviranja. Ove tehnike će vam pomoći da prenesete pravu atmosferu i emocije ove pjesme.

Pun akordi

Pun akordi se sviraju čvrsto, koristeći sva tri prsta na jednom prstu na istom fretu. Da biste svirali pun akord, postavite prsti na odgovarajuće žice i oblikujte akord kako je navedeno u tablici akorda. Zatim pritisnite žice prema dolje i udarajte po njima koristeći palac ili gitarističku trsku. Ova tehnika stvara pun, bogat zvuk.

Udarci po žicama

Jedan način da dodate dinamičnost svom sviranju je da svirate otvorene žice između akorda. To će stvoriti ritmičke udarce i promijeniti zvuk pjesme. Kada svirate akord, možete zatim oblikovati ruku u oblik otvorenog akorda i udarati po žicama koristeći prste vaše desne ruke. Ova tehnika dodaje ritmičku teksturu pjesmi.

Trilera

Trilera je tehnika koja dodaje vibraciju na jednom tonu. Da biste svirali trileru, pritisnite ton na žici i zatim brzo povucite prst naprijed i natrag na istom mjestu. Ova tehnika stvara zvuk koji podsjeća na treperenje i može dodati osjećaj napetosti ili tuge u pjesmi.

Power akordi

Power akordi su jednostavni dvozvučni akordi koji se često koriste u rock glazbi. Da biste svirali power akord, postavite prst na žicu koju želite svirati i prstom s druge strane pritiskajte žicu na istom prstu, ali na višem fretnom. Ova tehnika stvara snažan, energičan zvuk.

Primjena ovih tehnika sviranja akorda pomoći će vam da svirate pjesmu “Što To Bješe Ljubav” na autentičan način, vjerno prenoseći emocije pjesme. Vježbajte ove tehnike kako biste postigli sigurnost i preciznost u svom sviranju, i uskoro ćete biti uživajući u sviranju ove predivne pjesme.

Savjeti za sviranje akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”

Sviranje akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav” zahtijeva da svirač ima osnovno znanje o akordima i pozicioniranju prstiju na gitari. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svirate ovu pjesmu:

 1. Poznavanje osnovnih akorda: Prije nego što započnete svirati ovu pjesmu, važno je da imate dobro poznavanje osnovnih akorda kao što su C, D, G, Em i Am.
 2. Pravilno pozicioniranje prstiju: Svaki akord se svira postavljanjem prstiju na određene žice i odgovarajuće pragove na gitari. Potrebno je naučiti pravilno pozicioniranje prstiju na svakom akordu kako bi se postigao čist zvuk.
 3. Vježba prijelaza između akorda: Pjesma “Što To Bješe Ljubav” ima nekoliko prijelaza između akorda. Kako biste ih glatko svirali, potrebno je vježbati prijelaze između akorda dok svirate pjesmu. Počnite svirati sporije, a zatim postupno povećavajte tempo kako biste postigli glatke prijelaze.
 4. Pravilna ritmička izvedba: Slušajte originalnu verziju pjesme kako biste dobili osjećaj za ritam i temp pjesme. Potrebno je pratiti ritam i svirati akorde u pravilnom tajmingu kako bi se pjesma pravilno izvela.

Evo tablice akorda za pjesmu “Što To Bješe Ljubav” kako bi vam pomogla u sviranju:

Akord Položaj na gitari
C 0 1 0 2 3 3
D 2 3 2 0 0 0
G 3 2 0 0 3 3
Em 0 2 2 0 0 0
Am 0 0 2 2 1 0

Kombinirajte ove akorde u pravilnom redoslijedu i svirajte pjesmu “Što To Bješe Ljubav” uz originalni ritam kako biste postigli autentičan zvuk ove popularne pjesme.

FAQ:

Koji su akordi za pjesmu “Što To Bješe Ljubav”?

Akordi za pjesmu “Što To Bješe Ljubav” su Am, Dm, G, C i F.

Koje su strune najčešće korištene u ovoj pjesmi?

Najčešće korištene strune u ovoj pjesmi su E, A, D, G, H i E.

Koja je ritam gitara za ovu pjesmu?

Ritam gitara za ovu pjesmu je prilično usporen i melodičan.

Koje je vrijeme pjesme “Što To Bješe Ljubav” i kako ga pratiti?

Vrijeme pjesme “Što To Bješe Ljubav” je 4/4 i možete ga pratiti udarajući nogom o pod dok svirate akorde.

Kako mogu naučiti svirati ovu pjesmu na gitari?

Da biste naučili svirati ovu pjesmu na gitari, prvo se upoznajte s akordima i ritmom. Zatim postepeno počnite svirati pjesmu, polako i pažljivo, dok ne postignete željeni zvuk i brzinu. Vježbajte redovito i budite strpljivi.

Koji su tekstovi pjesme “Što To Bješe Ljubav”?

Tekstovi pjesme “Što To Bješe Ljubav” opisuju ljubavnu priču između dvoje ljudi i njihovo pitanje što je to zapravo ljubav.