Kako pravilno koristiti Durex gel i dobiti najbolje rezultate

Durex Gel Kako Koristiti

Durex Gel Kako Koristiti

Kada je u pitanju seksualno zadovoljstvo, mnogi parovi žele eksperimentirati i isprobati različite proizvode kako bi poboljšali svoje iskustvo. Jedan od najpopularnijih proizvoda je Durex gel, koji je dizajniran da poveća užitak i udobnost tokom seksualnog odnosa. Međutim, kako bi postigli najbolje rezultate, važno je koristiti ove gelove na pravilan način. U ovom članku ćemo vam pružiti nekoliko savjeta o pravilnom korištenju Durex gelova i kako možete postići najbolje rezultate.

Prvo, važno je razumjeti da Durex gelovi dolaze u različitim formulama i varijantama, namijenjenim različitim potrebama i željama. Na primjer, postoje gelovi koji su dizajnirani da povećaju osjetljivost i užitak, dok drugi pružaju dodatno podmazivanje i olakšavaju penetraciju. Stoga, prije nego što odaberete odgovarajući Durex gel, važno je razmotriti svoje potrebe i želje u spavaćoj sobi.

Drugo, pravilno korištenje Durex gela zahtijeva da slijedite upute na pakiranju. Svaki gel ima svoje specifične upute o količini koju treba koristiti i načinu primjene. Na primjer, neki gelovi zahtijevaju nanošenje na spolne organe prije samog seksualnog odnosa, dok drugi mogu zahtijevati da se nanesu na kondom. Dakle, uvijek pročitajte upute prije korištenja gela i slijedite ih pažljivo kako biste postigli najbolje rezultate.

Važno je napomenuti da Durex gelovi nisu kontracepcijska sredstva i ne pružaju zaštitu od spolno prenosivih bolesti. Stoga, ukoliko niste sigurni jesu li koristili Durex gel na ispravan način, uvijek se posavjetujte sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Savjeti za pravilnu upotrebu

1. Pažljivo pročitajte upute

Pre upotrebe Durex gela, važno je pažljivo pročitati uputstva koja su priložena uz proizvod. Uputstva sadrže važne informacije o pravilnoj primeni i bezbednosti proizvoda. Obavezno pročitajte sve informacije kako biste se u potpunosti upoznali sa proizvodom pre upotrebe.

2. Provjerite datum isteka

2. Provjerite datum isteka

Pre upotrebe Durex gela, proverite datum isteka na pakovanju. Ne koristite proizvod ako je istekao. Istek proizvoda može uticati na njegovu efikasnost i sigurnost.

3. Pravilno doziranje

Durex gel treba koristiti prema uputstvima na pakovanju. Obično je dovoljno naneti malu količinu gela na intimno područje i pažljivo ga utrljati. Važno je pravilno dozirati gel kako bi se postigli željeni rezultati i izbegle eventualne neprijatnosti.

4. Testirajte proizvod

Ako prvi put koristite određeni Durex gel, preporučljivo je testirati proizvod na malom delu kože kako biste proverili da li imate neki oblik alergijske reakcije. Nanesite malu količinu gela na unutrašnju stranu podlaktice i pratite reakciju kože. Ako primetite bilo kakvu iritaciju ili nelagodu, nemojte koristiti proizvod na intimnom području.

5. Čuvajte na odgovarajućem mestu

Čuvajte Durex gel na suvom i hladnom mestu, dalje od direktnog sunčevog svetla i izvan domašaja dece. Pravilno skladištenje proizvoda može produžiti njegov rok trajanja i očuvati njegovu efikasnost.

6. Pravilno odbacite proizvod

Kada istekne rok trajanja ili ako primetite bilo kakve promene na Durex gelu, trebali biste ga pravilno odbaciti. Ne koristite proizvode koji su istekli ili izgubili svoju originalnu konzistenciju, boju ili miris. Ispravno odlaganje proizvoda pomaže u očuvanju životne sredine i sprečava potencijalne zdravstvene rizike.

You might be interested:  Kako Prepoznati Zlato Bez Oznake

7. Konsultujte se sa stručnjakom

Ako imate bilo kakva dodatna pitanja ili nedoumice o upotrebi Durex gela, obratite se stručnjaku za seksualno zdravlje ili farmaceutu. Oni će vam pružiti sve potrebne informacije i savjete o najboljem načinu korišćenja proizvoda.

8. Nemojte koristiti sa oštećenim kondomima

Durex gel je namijenjen upotrebi s kondomima ili drugim kontraceptivnim metodama. Međutim, nemojte koristiti gel sa oštećenim kondomima, jer to može smanjiti njihovu efikasnost i povećati rizik od neželjene trudnoće ili prenosa spolno prenosivih bolesti.

Priprema prije upotrebe

Da biste pravilno koristili Durex gel i postigli najbolje rezultate, važno je pravilno se pripremiti prije upotrebe. Evo nekoliko koraka koje biste trebali slijediti:

 1. Pročitajte upute za upotrebu: Prije nego što počnete koristiti Durex gel, svakako pročitajte upute i upozoravajuće natpise na pakiranju proizvoda. To će vam pomoći da se upoznate s načinom primjene i sigurnosnim mjerama.
 2. Provjerite datum isteka: Prije upotrebe, provjerite datum isteka proizvoda. Nemojte koristiti gel koji je istekao, jer to može smanjiti njegovu učinkovitost i sigurnost.
 3. Očistite područje primjene: Prije nanošenja Durex gela, temeljito očistite područje primjene, bilo da se radi o intimnom području ili drugim dijelovima tijela. To će pomoći ukloniti nečistoće i bakterije te osigurati čistu podlogu za primjenu gela.
 4. Operite ruke: Prije nego što otvorite pakiranje Durex gela, temeljito operite ruke sapunom i vodom. Ovo je važan korak kako biste spriječili unošenje bakterija i infekcija prilikom primjene gela.
 5. Proverite pakovanje na oštećenja: Pregledajte pakiranje gela prije otvaranja i provjerite ima li ikakvih vidljivih oštećenja ili curenja. Ako primijetite bilo kakve nepravilnosti, nemojte koristiti proizvod i kontaktirajte proizvođača ili prodavnicu u kojoj ste ga kupili.

Slijedeći ove korake, bit ćete pravilno pripremljeni prije upotrebe Durex gela i moći ćete maksimalno iskoristiti njegove prednosti.

Upotreba u intimnim odnosima

Pravilna upotreba Durex gela ključna je za postizanje najboljih rezultata prilikom intimnih odnosa. Evo nekoliko savjeta kako pravilno koristiti ovaj gel i izvući maksimum iz njega:

1. Priprema

Prvo je važno osigurati da su oba partnera spremna za seksualni odnos. Osigurajte se da je lubrikant Durex gel u blizini i dostupan. Otvorite i pripremite ga prije nego što započnete intimnost kako biste izbjegli prekide i ometanja.

2. Pravilna količina

Nanesite dovoljno gela kako biste osigurali glatko i udobno iskustvo. Dovoljna količina gela osigurava da se umanji trenje i nudi veću udobnost prilikom penetracije. Ne štedite na gelu, ali nemojte ni pretjerivati. Količina ovisi o individualnim preferencijama i potrebama, ali preporučuje se nanošenje debljeg sloja na područje genitalija.

3. Nanošenje

Nanesite Durex gel izravno na vanjski dio genitalija ili na kondom. Ako koristite kondom, nanesite tanki sloj gela preko njega za dodatnu podmazanost. Ako gel nanosite izravno na genitalije, nježno ga utrljajte prstima kako biste ga ravnomjerno rasporedili.

4. Ponovna primjena

Ako tijekom seksualnog odnosa osjetite da količina lubrikanta nije dovoljna, slobodno nanesite još malo gela. Ponovna primjena tijekom odnosa može poboljšati iskustvo i osigurati maksimalnu udobnost. Ne oklijevajte pitati partnera treba li više gela ili ga dodati prema potrebi.

5. Odmah nakon odnosa

Nakon završenog seksualnog odnosa, preporučuje se brisanje viška gela suhom mekom krpom ili maramicom. Ovo je važno kako bi se izbjeglo ljepenje i neugodnosti koje mogu nastati ako gel ostane na koži. Također, važno je održavati higijenu kako biste izbjegli moguće infekcije i iritaciju.

Ukratko:
Savjeti za najbolju upotrebu Durex gela u intimnim odnosima
Neka vam gel bude uvijek pri ruci i dostupan
Nanesite dovoljno gela kako biste osigurali udobnost
Nanesite gel na vanjski dio genitalija ili na kondom
Ponovno nanesite gel ako je potrebno
Uklonite višak gela nakon odnosa

Vrste i namjene Durex gela

1. Durex Intima gel

Durex Intima gel je namijenjen za poboljšanje seksualnog iskustva i povećanje užitka. Ovaj gel se nanosi na genitalije i može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa kondomima. Durex Intima gel ima posebnu formulaciju koja može poboljšati osjetljivost, smanjiti trenje i olakšati penetraciju. Ovaj gel također može pružiti hidrataciju i omekšavanje kože, čineći intimni kontakt ugodnijim.

2. Durex Play žele

Durex Play gelovi su raznovrsni i namijenjeni raznim seksualnim aktivnostima. Ovi gelovi dolaze u različitim varijantama, uključujući one sa aromom, zagrijavanjem ili hlađenjem. Durex Play žele mogu se koristiti za masažu, oralni seks ili kao podmazivači. Oni su vodeni ili silikonski bazirani, a neki od njih mogu biti posebno formulirani za osjetljivu kožu ili za povećanje užitka. Koristite odgovarajuću vrstu Durex Play gela prema svojim potrebama i preferencijama.

You might be interested:  Kada Mjeriti Šećer U Krvi

3. Durex Perfect Glide gel

Durex Perfect Glide gel je silikonski bazirani gel namijenjen za glatko klizanje tijekom seksualnog odnosa. Ovaj gel je dugotrajan, bez mirisa i ne ostavlja mrlje. Durex Perfect Glide gel može pružiti dugotrajno podmazivanje i smanjiti trenje, čime se smanjuje nelagodnost i poboljšava užitak. Ovaj gel također može biti koristan za parove koji se susreću sa suhoćom vagine ili analnim seksom.

4. Durex Massage 2 in 1 gel

Durex Massage 2 in 1 gel je namijenjen za erotske masaže i kao podmazivač. Ova kombinacija omogućuje glatko klizanje tijekom masaže, a istovremeno pruža hidratantne i omekšavajuće učinke. Durex Massage 2 in 1 gel dolazi u raznim mirisima, omogućavajući vam da unesete dodatnu senzualnost i uživate u dodiru.

5. Durex Play žele za analni seks

Durex Play žele za analni seks je posebno formulisani gel za seksualne aktivnosti koje uključuju analnu penetraciju. Ovaj gel ima posebnu formulaciju koja olakšava penetraciju i smanjuje nelagodnost ili bol. Durex Play gel za analni seks je obično gušći u teksturi kako bi pružao dodatnu podmazivanje i smanjio trenje.

Durex gelovi
Proizvod Opis
Durex Intima gel Poboljšava seksualno iskustvo i povećava užitak
Durex Play žele Raznoliki gelovi za razne seksualne aktivnosti
Durex Perfect Glide gel Silikonski gel za glatko klizanje
Durex Massage 2 in 1 gel Gel za masažu koji se također može koristiti kao podmazivač
Durex Play žele za analni seks Gel posebno formulisan za analni seks

Pravilno doziranje

Durex gel je proizvod koji se koristi za povećanje ugodnosti prilikom seksualne aktivnosti. Kako bi se postigli najbolji rezultati i izbjegle neželjene posljedice, važno je pravilno dozirati gel. U nastavku su navedene smjernice o tome kako pravilno koristiti Durex gel i dobiti najbolje rezultate.

Koraci za pravilno doziranje Durex gela

Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti prilikom doziranja Durex gela:

 1. Otvorite tubicu gel dok ste u prikladnom okruženju, poput privatne spavaće sobe ili kupaonice.
 2. Istisnite malu količinu gela – otprilike veličine graška – na vrh prsta. Ova količina trebala bi biti dovoljna za jednu primjenu.
 3. Nanesite gel na unutrašnju stranu kondoma ili na vanjski dio spolovila, ovisno o tome kakvu vrstu ugodnosti želite postići. Ako koristite gel za povećanje ugodnosti tijekom penetracije, nanesite ga na unutrašnju stranu kondoma kako biste poboljšali podmazivanje.
 4. Nakon nanošenja gela, pažljivo rasporedite ga ravnomjerno po površini. Možete koristiti vrhove prstiju ili lagane kružne pokrete kako biste gel nježno utrljali na željeno područje.

Važne napomene o doziranju Durex gela

Važno je imati na umu sljedeće napomene prilikom doziranja Durex gela:

 • Količina gela koju koristite može varirati ovisno o vašim osobnim preferencijama. Ako niste sigurni koliko gela trebate koristiti, počnite s manjom količinom i postupno povećavajte ako je potrebno.
 • Koristite samo gelove koji su namijenjeni za osobnu upotrebu i nemojte koristiti proizvode nakon isteka roka trajanja.
 • Izbjegavajte doziranje gela na otvorene rane, iritacije ili oštećenu kožu. Ako primijetite bilo kakve neželjene nuspojave, prekinite upotrebu gela i potražite savjet stručnjaka.
 • Durex gel može se koristiti s drugim Durex proizvodima, poput kondoma, kako bi se postigla optimalna seksualna ugodnost i sigurnost. Pažljivo pročitajte upute za svaki proizvod i slijedite ih pravilno prilikom korištenja.

Pravilno doziranje Durex gela ključno je za postizanje najboljih rezultata. Slijedite gore navedene smjernice kako biste iskoristili potencijal ovog proizvoda i uživali u maksimalnoj seksualnoj ugodnosti.

Upotreba u kombinaciji sa kondomima

Kada koristite Durex gel u kombinaciji sa kondomima, trebate obratiti pažnju na nekoliko važnih stvari kako biste dobili najbolje rezultate i osigurali siguran seksualni odnos.

Koristite kompatibilne proizvode

Prilikom korištenja Durex gela u kombinaciji sa kondomima, bitno je koristiti samo Durex kondome koji su kompatibilni s gelom. Durex kondomi su izrađeni od posebnog materijala koji neće reagirati s gelom i održavaju svoju integritet tijekom seksualnog odnosa.

Nanesite gel pravilno

Da biste postigli najbolje rezultate, nanesite Durex gel na spolni organ prije stavljanja kondoma. Ovo će omogućiti da gel prekrije cijelu površinu kondoma i pruži bolju podmazanost tijekom seksualnog odnosa.

Količina gela

Bitno je koristiti dovoljnu količinu gela kako biste osigurali glatko klizanje kondoma. Preporučuje se korištenje otprilike 1 do 2 ml gela, ovisno o vašim osobnim preferencijama. Previše gela može smanjiti osjetljivost, dok premalo može uzrokovati trenje i nelagodu. Isprobajte različite količine i prilagodite ih svojim potrebama.

Pravilno skladištenje

Uvijek pripazite na pravilno skladištenje Durex gela i kondoma kako biste održali njihovu kvalitetu. Držite ih na hladnom i suhom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti i izvora topline. Nemojte koristiti gel ili kondom koji su stariji od isteka roka trajanja.

You might be interested:  Kako Piti Sirutku Za Mršavljenje

Pažljivo skinite kondom

Nakon završetka seksualnog odnosa, pažljivo skinite kondom i odložite ga na sigurno mjesto. Izvršite tu radnju pažljivo kako biste izbjegli rasipanje gela i smanjili mogućnost neželjenih trudnoća ili prenošenja spolno prenosivih bolesti.

Slijedeći ove smjernice, možete osigurati sigurnu i ugodnu upotrebu Durex gela u kombinaciji sa kondomima, pružajući vam najbolje moguće iskustvo tijekom seksualnih odnosa.

Održavanje higijene pri korištenju

Da biste osigurali sigurnost i optimalno iskustvo pri korištenju Durex gela, važno je pridržavati se određenih higijenskih pravila. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti:

 1. Operite ruke: Prije nego što otvorite bocu gela, obavezno operite ruke sapunom i vodom kako biste uklonili bakterije i prljavštinu. To će spriječiti ulazak neželjenih mikroorganizama u gel.
 2. Provjerite rok trajanja: Prije upotrebe, uvijek provjerite rok trajanja Durex gela. Nemojte koristiti gel koji je istekao jer to može smanjiti njegovu učinkovitost i sigurnost.
 3. Nanesite gel na čistu kožu: Nanesite gel na čistu kožu kako biste spriječili kontaminaciju. Ako ste primijenili neki drugi proizvod na područje koje želite namazati gelom, pričekajte da se taj proizvod potpuno osuši prije nanošenja gela. Također, izbjegavajte nanošenje gela na oštećenu ili upaljenu kožu.
 4. Čuvajte gel na sigurnom mjestu: Nakon upotrebe, dobro zatvorite bocu gela i čuvajte je na sigurnom mjestu, izvan dohvata djece ili kućnih ljubimaca. Gel treba čuvati na sobnoj temperaturi, podalje od izravne sunčeve svjetlosti.
 5. Ne dijelite gel s drugima: Durex gel je namijenjen osobnoj upotrebi i ne biste ga trebali dijeliti s drugima. To može povećati rizik od infekcija ili prenošenja spolno prenosivih bolesti.
 6. Pravilno odlaganje: Kada potrošite sav gel ili ako primijetite promjenu boje ili mirisa gela, trebate ga pravilno odlagati. Provjerite lokalne smjernice za odlaganje medicinskih proizvoda kako biste saznali najbolji način postupanja s Durex gelom.

Pridržavanje ovih higijenskih pravila pomoći će vam da iskoristite sve prednosti Durex gela i osigurate sigurnu upotrebu proizvoda.

Sigurnost i kontraindikacije

Kao i kod svih proizvoda koji se koriste za intimne odnose, važno je biti svjestan sigurnosti i potencijalnih kontraindikacija prilikom korištenja Durex gela. Evo nekoliko važnih stvari koje treba imati na umu:

1. Provjerite sastojke

Uvijek provjerite sastojke Durex gela prije nego ga koristite. Ako imate alergiju ili preosjetljivost na bilo koji od sastojaka, trebali biste izbjegavati korištenje gela.

2. Pratite upute za uporabu

Durex gel treba koristiti prema uputama proizvođača. Ne koristite gel na način koji nije predviđen ili u većim količinama nego što je preporučeno.

3. Nemojte koristiti s isteklim rokom trajanja

Provjerite datum isteka prije nego koristite Durex gel. Odbacite gel koji je istekao jer to može dovesti do smanjene učinkovitost i moguće iritacije ili infekcije.

4. Izbjegavajte kontakt s očima

Durex gel je namijenjen samo za vanjsku uporabu. Izbjegavajte kontakt s očima jer to može izazvati neugodan osjećaj ili iritaciju. Ako gel dođe u kontakt s očima, isperite ih vodom.

5. Držite izvan dohvata djece

Čuvajte Durex gel na sigurnom mjestu, izvan dohvata djece. Gel nije namijenjen za uporabu kod djece.

6. Nemojte koristiti ako imate upalu ili ranu

Ako imate bilo kakvu upalu ili ranu na koži, izbjegavajte korištenje Durex gela u tim područjima. To može pogoršati stanje i izazvati nelagodu.

7. Nemojte koristiti s kondomima koji nisu od lateksa

7. Nemojte koristiti s kondomima koji nisu od lateksa

Ne koristite Durex gel s kondomima koji nisu od lateksa, jer to može narušiti sigurnost i učinkovitost kondoma.

8. Obratite se liječniku ako dođe do iritacije ili alergijske reakcije

Ako primijetite bilo kakvu iritaciju, alergijsku reakciju ili nelagodu nakon korištenja Durex gela, odmah prekinite s korištenjem i posavjetujte se s liječnikom.

Prateći ove smjernice, možete osigurati sigurno korištenje Durex gela i maksimizirati svoje rezultate.

FAQ:

Kako pravilno koristiti Durex gel?

Durex gel treba koristiti na sljedeći način: prije seksualne aktivnosti, nanesite malu količinu gela na vanjske genitalije. Gel se također može nanijeti na kondom kako bi se povećala udobnost i smanjila mogućnost pucanja. Uvijek pročitajte upute na pakiranju i pridržavajte se preporučene doze i načina uporabe.

Koliko gel trebam nanijeti?

Količina gela koju trebate nanijeti ovisi o vašim osobnim potrebama i preferencijama. U većini slučajeva, dovoljno je nanijeti dvije do tri kapljice gela na vanjske genitalije. Možete početi s manjom količinom i dodati više po potrebi. Važno je ne pretjerivati s količinom gela kako biste izbjegli nelagodu ili smanjenje osjetljivosti.