Najbolji Ferrero Rocher kolač koji sam probala - recept i savjeti

Ferrero Rocher Kolač Najbolji Koji Sam Probala

Ferrero Rocher Kolač Najbolji Koji Sam Probala

Da li volite Ferrero Rocher čokoladu? Ako je odgovor da, onda će vam sigurno biti drago da čujete da postoji fenomenalan recept za Ferrero Rocher kolač koji će vas oduševiti. Ovaj kolač je kombinacija sočne čokoladne podloge, bogatog preliva od kreme od lješnjaka i hrskavih kuglica Ferrero Rocher čokolade. Ako želite iznenaditi svoje goste ili sebe, i istovremeno uživati u savršenoj kombinaciji sastojaka, onda je ovaj kolač obavezno za vas.

Recept za Ferrero Rocher kolač nije težak za pripremu, ali zahtijeva malo strpljenja i pažnje. Prvo, trebate pripremiti čokoladnu podlogu koja se sastoji od mljevenog keksa, putera, jaja i kakaa. Nakon što ste pekli podlogu u pećnici, slijedi korak pripreme kreme od lješnjaka. Kombinirajte mascarpone sir, Nutellu, šećer u prahu i ekstrakt od vanilije kako biste dobili bogatu i kremastu smjesu. Na kraju, dodajte kuglice Ferrero Rocher čokolade u kremu i prelijte je preko čokoladne podloge. Ostavite kolač u hladnjaku nekoliko sati kako bi se sve sjedinilo i steglo.

Ovaj kolač je savršen za posebne prigode kao što su rođendani, blagdani ili proslave. Svaki zalogaj pruža eksploziju okusa, kombinirajući čokoladu, lješnjake i kremu u savršenom omjeru. Možete ga poslužiti samog ili uz šlag, umake od voća ili sladoled kako biste dodali dodatni sloj slatkoće i teksture. Sigurno će vas ostaviti bez daha i omogućiti vam da uživate u pravom Ferrero Rocher iskustvu. Pripremite se da vas ovaj kolač osvoji svojim neodoljivim okusom i izgledom!

Najbolji Ferrero Rocher kolač

Ferrero Rocher kolač je izuzetno ukusan i bogat desert koji će zadovoljiti svakog ljubitelja čokolade i lješnjaka. Ovaj kolač je inspiriran popularnom slatkišem Ferrero Rocher kuglicama i sadrži slične sastojke, stvarajući istančan i raskošan okus. U nastavku je jednostavan recept za najbolji Ferrero Rocher kolač koji sam probala.

Sastojci:

  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 200 g čokoladnih keksa
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g Nutelle
  • 100 g maslaca
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 jaja
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. U veliku posudu dodajte mljevene lješnjake i čokoladne kekse te ih dobro promiješajte.
  2. Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
  3. Dodajte Nutellu i maslac u rastopljenu čokoladu, te sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje, šećer u prahu, jaja i prstohvat soli dok ne dobijete kremastu smjesu.
  5. Kombinirajte smjesu od lješnjaka i čokoladnih keksa s kremastom smjesom od jaja i vrhnja. Dobro promiješajte.
  6. Ulijte smjesu u kalup za tortu i poravnajte površinu.
  7. Pecite kolač u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 30-35 minuta.
  8. Kad se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i poslužite ga ukrašenog s malo kuglica Ferrero Rocher ili komadićima lješnjaka.
You might be interested:  Kako Izracunati Spol Bebe

Savjeti:

Savjeti:

  • Kako biste dobili ravnu površinu kolača, poravnajte smjesu u kalupu pomoću stražnje strane žlice ili spatule.
  • Možete pridodati i dodatne komade čokolade ili lješnjaka u smjesu kako biste pojačali okus i teksturu kolača.
  • Poslužite kolač uz šlag ili sladoled po želji.
  • Kolač možete čuvati u hladnjaku i konzumirati tijekom sljedećih nekoliko dana.

Uživajte u ovom fantastičnom i ukusnom Ferrero Rocher kolaču koji će oduševiti sve vaše goste. Priprema je jednostavna, a rezultat je neodoljiv!

Recept za savršen desert s Ferrero Rocher kuglicama

Sastojci:

  • 200g Ferrero Rocher kuglica
  • 200g mljevenog keksa
  • 150g maslaca
  • 400g kondenziranog mlijeka
  • 300ml vrhnja za šlag
  • 70g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice kakao praha

Upute:

  1. Prvo pripremite podlogu tako što ćete mljeveni keks pomiješati s otopljenim maslacem. Dobro promiješajte dok ne dobijete konzistenciju koja se lako miješa i oblikuje.
  2. Spread the keks smjesu ravnomjerno na dno posude za desert i stavite ga u hladnjak dok se priprema glavna smjesa.
  3. U velikoj zdjeli, pomoću miksera, umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.
  4. U drugoj zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko i kakao prah dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Lagano dodajte kondenzirano mlijeko s kakao prahom u umućeno vrhnje za šlag. Nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini.
  6. Dodajte i usitnjene Ferrero Rocher kuglice u smjesu i lagano promiješajte sve dok se svi sastojci ne sjedine.
  7. Spread the Ferrero Rocher smjesu preko keks podloge u posudi za desert i ravnomjerno je poravnajte.
  8. Stavite posudu s desertom u hladnjak i ostavite da se ohladi najmanje 2 sata, ili dok se ne stvrdne.
  9. Tijekom hlađenja, otopite čokoladu za kuhanje na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pazite da se ne pregori.
  10. Kad je desert ohlađen, prelijte ga otopljenom čokoladom i stavite natrag u hladnjak do serviranja.

Sada je vaš savršeni desert s Ferrero Rocher kuglicama spreman za posluživanje! Uživajte u ovom ukusnom i jedinstvenom slatkišu koji će oduševiti vaše goste i voljene osobe.

Kako napraviti Ferrero Rocher kolač korak po korak

Sastojci:

  • 200g Petit keksa
  • 200g prženih lješnjaka
  • 200g Nutelle
  • 200g mljevenih lješnjaka
  • 200g čokolade s mlijekom
  • 200ml slatkog vrhnja
  • 50g maslaca
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. U blenderu sameljite Petit kekse i pržene lješnjake dok ne dobijete finu smjesu.
  2. Dodajte Nutellu i 100g mljevenih lješnjaka u smjesu i dobro promiješajte.
  3. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude i pritisnite da se stisne i stvori bazu kolača.
  4. U posudi na pari otopite čokoladu s mlijekom, slatko vrhnje, maslac i prstohvat soli.
  5. Kada se smjesa otopi, dodajte preostalih 100g mljevenih lješnjaka i dobro promiješajte.
  6. Prelijte smjesu preko baze kolača i poravnajte površinu.
  7. Stavite kolač u hladnjak i ostavite ga da se stegne najmanje 2 sata.
  8. Izvadite kolač iz hladnjaka i poslužite ga narezanog na komade.

Savjeti:

  • Za bolji okus, prije serviranja ukrasite kolač s mljevenim lješnjacima ili sjeckanim Ferrero Rocher kuglicama.
  • Kolač možete čuvati u hladnjaku do 5 dana.
  • Umjesto Petit keksa možete koristiti i druge slične kekse za bazu kolača.
  • Za veću količinu kolača jednostavno udvostručite ili prilagodite sastojke prema želji.

Sastojci koje ćeš trebati za ovaj ukusni kolač

  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g maslaca
  • 200 g mliječne čokolade
  • 200 g Nutelle
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 8 komada Ferrero Rocher kuglica

Za ukrašavanje:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 8 komada Ferrero Rocher kuglica
You might be interested:  Koji Pametni Sat Kupiti

Trikovi i savjeti za uspješno pripremanje Ferrero Rocher kolača

Sastojci i pribor

Za pripremu Ferrero Rocher kolača će vam biti potrebno:

  • 300 g mljevenog keksa
  • 200 g prženih lješnjaka
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 250 g krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g Nutelle
  • 2 žlice ruma
  • Čokoladni preljev i Ferrero Rocher kuglice za ukras
  • Micelarna voda
  • Papir za pečenje
  • Mikser
  • Veća zdjela
  • Veliki plastični vrećica
  • Kalup za tortu (promjera 24 cm)

Priprema

  1. Prvo pripremite kalup za tortu tako da ga obložite papirom za pečenje i pričvrstite ga na dno kalupa.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte mljeveni keks i sitno sjeckane pržene lješnjake.
  3. Dodajte omekšali maslac i dobro promiješajte dok se sve sastojke ne sjedini.
  4. Sada je vrijeme da napravite kremu. U drugoj zdjeli pomiješajte krem sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, vanilin šećer i Nutellu.
  5. Dodajte rum i miješajte dok krema ne postane glatka i homogena.
  6. Dodajte kremu sastojcima iz prve zdjele i sve dobro izmiješajte.
  7. Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  8. Stavite kolač u hladnjak i ostavite ga da se stisne najmanje 4 sata, idealno preko noći.
  9. Kada je kolač dovoljno stisnut, pažljivo uklonite stranice kalupa.
  10. Prelijte kolač čokoladnim preljevom i ukrasite Ferrero Rocher kuglicama.
  11. Prije serviranja kolača, premažite stranice kolača micelarnom vodom kako biste dobili sjajnu i glatku površinu.

Savjeti

  • Ako želite intenzivniji okus lješnjaka, lješnjake možete i pržiti prije sučenja.
  • Ako nemate kalup za tortu, možete koristiti i običnu posudu koju ćete obložiti papirom za pečenje.
  • Možete eksperimentirati s raznim dodacima, poput sjeckane čokolade, badema ili koštica naranče, kako biste kolaču dali dodatni okus.
  • Da biste kolač lakše rezali, koristite oštar nož koji možete zagrijati prije svakog reza.
Vrijeme pripreme Broj porcija
30 minuta 10 porcija

Kako servirati i ukrasiti ovaj neodoljivi kolač

Serviranje kolača

Da biste kolač najbolje servirali, slijedite ove korake:

  1. Postavite kolač na lijepu tanjuru ili kolačarski stalak kako biste istaknuli njegovu ljepotu.
  2. Isecite kolač na jednake komade kako bi svi uživali u jednakom delu slasti.
  3. Prilikom serviranja, koristite cake server kako biste pažljivo preneli rezane komade na tanjir.

Ukrasavanje kolača

Da biste ovaj neodoljivi kolač ukrasili na poseban način, probajte sledeće ideje:

  • Pospite kolačom malo prah šećera kako biste dodali dodir elegancije.
  • Dodajte sveže voće ili bobičasto voće po vrhu kolača za dodatnu ukusnu i vizuelnu draž.
  • Koristite jestive cvetove kao ukras – ruže, ljiljane ili druge jestive cvetove možete pažljivo postaviti po vrhu kolača kako biste stvorili prelepi efekat.
  • Ukrasite kolač čokoladnim rendama ili trakicama od čokolade kako biste dodali teksturu i ukus čokolade.
  • Ako je ovo posebna prilika, možete dodati sveće ili druge ukrase koji se odnose na temu, kao što su rođendan, Božić ili svoju godišnjicu, da označite poseban trenutak.

Upotrebom ovih savjeta, vaš neodoljivi Ferrero Rocher kolač će izgledati atraktivno i biti savršen za bilo koju priliku.

Alternativne varijante i zanimljive modifikacije recepta

Evo nekoliko alternativnih varijanti i zanimljivih modifikacija za recept Ferrero Rocher kolača:

1. Dodavanje koštica nara

Za dodatnu dimenziju okusa, možete dodati koštice nara u smjesu za kolač. Ova slatko-kiselkasta voćna nota savršeno se kombinira s čokoladom i lješnjakom.

2. Zamjena lješnjaka drugim orašastim plodovima

Umjesto lješnjaka, možete koristiti druge orašaste plodove poput badema, oraha ili kikirikija. To će dodati raznolikost teksture i okusa kolaču.

3. Dodavanje preljeva od karamela

Da biste dodali slatkoću i bogatstvo okusa, prelijte kolač sa slojem preljeva od karamela. Možete koristiti kupovni preliv ili napraviti vlastiti kod kuće.

You might be interested:  Kako Napraviti Iptv Besplatno

4. Dodavanje malih komadića Ferrero Rocher bombica u smjesu

Ako želite još više Ferrero Rocher okusa u samom kolaču, dodajte malo komadića Ferrero Rocher bombica u smjesu tijesta prije pečenja. To će rezultirati slatkim i sitnim iznenađenjima dok jedete kolač.

5. Dekoracija kolača sa slatkim umjetnim zrncima šećera

Da biste postigli atraktivniji izgled kolača, posipajte ga slatkim umjetnim zrncima šećera u raznim bojama. To će kolaču dodati svjetlucavi element i učiniti ga još primamljivijim za oko.

Isprobajte ove alternativne varijante i zanimljive modifikacije recepta za Ferrero Rocher kolač kako biste stvorili svoju jedinstvenu verziju ovog ukusnog deserata. Uživajte u eksperimentiranju i prilagodbi recepta prema vlastitom ukusu!

Slatki savjeti za uživanje u Ferrero Rocher kolaču

Izbor pravih sastojaka

Za pripremu najboljeg Ferrero Rocher kolača, bitno je odabrati vrhunske sastojke. Obratite pažnju na kvalitet čokolade, lješnjaka, i pralinaca kako biste dobili savršenu kombinaciju okusa.

Koristite prikladne kalupe

Za pripremu Ferrero Rocher kolača preporučuje se korištenje okruglih kalupa koji su promjera sličnog veličini pralinaca. Na taj način ćete dobiti kolačove koji su sličnog oblika kao i originalni slatkiši.

Kako napraviti prave praline?

Kako napraviti prave praline?

Da biste napravili savršene praline koje će biti slične onima u Ferrero Rocher slatkišima, preporučuje se pomno uraditi svaki korak. Počevši od pravilnog gnječenja lješnjaka, pa do nanošenja tankog sloja čokolade. Koristite kvalitetnu čokoladu koja se lako topi i uživajte u bogatom okusu pralina.

Dodajte ekstra pralinace

Da biste unijeli dodatnu dozu slatkoće u svoj Ferrero Rocher kolač, možete dodati ekstra pralinace u tijesto ili kao dekoraciju na vrhu kolača. To će dodati jedinstveni okus i učiniti vaš kolač još primamljivijim.

Poslužite s preljevom od čokolade i lješnjaka

Za potpuni doživljaj okusa Ferrero Rocher slatkiša, preporučuje se pripremiti preljev od čokolade i lješnjaka koji se može poslužiti uz kolač. Ovaj dodatak će donijeti savršeno slatku notu kolaču i dodatno istaknuti okus lješnjaka.

Dodatna dekoracija

Kako biste učinili vaš Ferrero Rocher kolač još privlačnijim, možete dodati dekoraciju kao što su čokoladni komadići, lješnjaci, ili jestive zlatne listiće. Ovo će kolač učiniti vizualno primamljivim i izazvati osjećaj luksuza.

Koristeći ove slatke savjete, možete pripremiti savršen Ferrero Rocher kolač koji će oduševiti sve sladokusce. Uživajte u bogatom okusu čokolade i lješnjaka, i zasladite svoje nepce vrhunskim slasticama.

FAQ:

Koje su sastojke potrebni za najbolji Ferrero Rocher kolač?

Za ovaj kolač, potrebni vam je: čokoladni biskvit, praline Ferrero Rocher, mliječna čokolada, maslac, šećer, jaja, brašno, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i mlijeko.

Kako se priprema čokoladni biskvit za Ferrero Rocher kolač?

Za čokoladni biskvit, trebate umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu čokoladu i maslac, a zatim postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u kalup i pecite na 180°C oko 30 minuta.

Kako napraviti kremu od Ferrero Rochera?

Za kremu od Ferrero Rochera, trebate otopiti mliječnu čokoladu s maslacem, dodati usitnjene praline Ferrero Rocher i mlijeko. Sve dobro promiješajte dok se smjesa ne sjedini i ostavite da se ohladi. Kada je krema hladna, možete je koristiti za filovanje kolača.

Kako dekorirati Ferrero Rocher kolač?

Možete dekorirati Ferrero Rocher kolač šlagom, preljevom od čokolade ili usitnjenim pralinama. Također, možete staviti cijele Ferrero Rocher praline na vrh kolača za dodatnu dekoraciju.

Koliko dugo se može čuvati Ferrero Rocher kolač?

Ferrero Rocher kolač se može čuvati u hladnjaku do 3-4 dana. Preporučuje se da ga čuvate u hermetički zatvorenoj posudi kako bi ostao svjež i sočan.